pátek, listopadu 23, 2012

Sčítací idioti

Pro nedostatek podpisů byli z prezidentských voleb vyškrtnuti pánové Dlouhý a Okamura spolu s  hradně rudou princeznou Bobošíkovou. Zde je logický postup našich moudrých sčítačů - první dva sloupce je chybovost prvního a druhého  vzorku, třetí je celkový počet hlasů, čtvrtý jsou odečtené hlasy na základě chybovosti a poslední je výsledné číslo neboli platné hlasy, které rozhodují o možnosti kandidování.

Jana Bobošíková 7,7 % - 11,5 % - 56 191 - 10 762 - 45 429
Vladimír Dlouhý 16,2 % - 18,4 % - 59 165 - 20 478 - 38 687
Tomio Okamura 19,4 % -  23,0 % - 61 966 - 26 215 - 35 751
zdroj

A nyní malá logická otázka pro pobavení. Kolik platných hlasů, podle logiky našich sčítacích idiotů, by měl libovolný z těch kandidátů, kdyby v prvním vzorku byla u něj chybovost 51 procent a v druhém totéž číslo?

Jestli za neznalost matematiky na úrovni základní školy nikoho nevyhodí (nejen toho, kdo to vymyslel, ale i toho kdo to kontroloval a schválil), tak opravdu jsme v banánové republice. Aha, my tam vlastně žijeme, takže vše bude v pořádku

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

čtvrtek, listopadu 15, 2012

Divadelní shrnutí aktuální vládní krize


Péťa: Vacka Nechcem, 
Karkulka: My Vacka chcem , 
Péťa: My Vacka nechcem, 
Karkula: My Vacka chcem...
Duet (refren) : V předčasných volbách přijdou komunisté a socialisté, domluvíme se.
Péťa: Miluju tě. 
Karkulka: Taky tě miluju...

------------

Zdroj: internetová diskuse
A protože Petr Nečas má silný stranický mandát jasně a výrazně vládnout, proto sloka před refrénem bude zopakovaná třikrát, možná čtyřikrát. 

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

středa, listopadu 07, 2012

Ratha zpátky do Parlamentu

Pouze krátce a stručně. Neexistuje jediný morální či politický důvod, aby David Rath měl neustále znemožněno vykonávání funkce poslance. Vládu dnes podpořil Roman Pekárek, který byl již za korupci odsouzen (politik ODS dostal za lepivé prsty šest let na tvrdo, odvolal se). To nijak pravicovým moralistům z ODS, TOP09 a  LIDEM (a jiných nakoupených spolků od bývalých Veverek) ve Sněmovně nepřekáželo. Proč by tedy nemohl pravidelně hlasovat někdo, kdo je stále pouze obviněný, čili z hlediska civilizovaného právního státu nevinný?

Pokrytecké tanečky Nečase či knížecího spáče, o tom jak je nyní, už po hlasování, strašně poškozuje, nic na tom nemění. Když jeho ruku potřebovali, nevadil. Jen to ukazuje totální bezpáteřnost dnešní zkorumpované vládní koalice.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

čtvrtek, listopadu 01, 2012

Ekonomický vtípek

http://m.nasepenize.cz/hdp-ceske-republiky-vzrostl-behem-20-let-o-50-procent/nasepenize/kratke_zpravy/10529

Ema má maso. Ó my se máme.  Domácí produkt naší země je vyšší o polovinu než v roce 1990. To je skvělé, nastoupili jsme na tu nejlepší cestu vývoje. Nikdo nemůže o čemkoliv pochybovat. A nebo přece?

http://www.indexmundi.com/facts/austria/gdp

Rakousko
HDP 1989 - $131,915,000,000
HDP   2010 - $379,069,000,000

A teď stačí jen trošku popřemýšlet. Znaly centrálně plánované ekonomiky recese a dlouhodobé ekonomické krize? V porovnání se zbytkem světa můžeme říci, že neznaly. Celý bývalý systém se opíral na bleskovém růstu během industrializace (to naše průmyslová země vlastně nepoznala, ale u jiných států jde o ověřený statisticky jev) a pozdějším pomalém vývoji občas doplněným stagnací, ale ne poklesem. Přesná a nezpochybnitelná čísla bohužel neexistují, protože minulý režim potřeboval lhát sobě i světu a tvrdit, že je více, než byl doopravdy.  Stačí se ale poptat pamětníků, prohlédnout fotodokumentaci a použít i selský rozum, kdy sice ekonomické údaje se rozchází, ale všechny potvrzují průběžný nárůst našeho hospodářství. Samozřejmě vždy je zdůrazněno, bez zohlednění celosvětové situace a rozpočtů opírajících se o udržení neudržitelných armád, že jiní se vyvíjeli rychleji. 

A teď si jen tak teoreticky vezměme, že by se bez transformace české HDP vyvíjelo směšným a pomalým tempem dvou procent za rok bez jakýchkoliv propadů v ekonomických krizích ... A to pomíjím fakt, že už před pádem tzv. bolševika docházelo k ekonomickému uvolňování, drobným soukromým iniciativám či novým manažerským postupům ve stylu Slušovic. O kolik by byla naše ekonomika výše v dnešní době? Izolovaná Kuba, s jiným ekonomickým systémem, možná podobným tomu našemu, po ztrátě partnerů z Varšavské smlouvy se za stejné období ... zvedla podobně jako my v kapitalistickém ráji.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:GDP-Caribbean.png

Netoužím po návratu režimu, který byl před rokem 1989. Jen bych byl rád, aby náš dnešní ekonomický systém dokazoval svou kvalitu lepšími parametry než minulost či země, které šly jinou cestou. Teď to vypadá, že je maximálně stejně výkonný. Jen si bezdomovec pod mostem může koupit víc banánů.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk