pondělí, prosince 23, 2013

Novinář jako synonymum idiota

Narazil jsem na zvláštní komentář na Lidovkách.

Tušíte vůbec, že v sobotu měla v Praze svůj sjezd Strana práv občanů Zemanovci? Pokud ne (což lze u nemalé části národa očekávat), ilustruje to bilanci letošního roku.

Dále máme už jen informace o tom, jak ti či oni sjezdovali v utajení a jak prezident je vlastně fuj.

Vtip je v tom, že k nějakému utajení vlastně nedošlo. I Lidovky věnovaly výstupům z "tajného" sjezdu článek, ale na rozdíl od slezin jiných partají to nepovažovaly za něco moc důležitého, čemu by se měly více věnovat. Tedy až na komentář, kdy jimi a mnoha jinými médii shrnutý sjezd označily za "téměř utajený."
¨
Je fakt, že český pravicový čtenář žije ze dne na den a včerejší informaci si neumí dohledat, ale podle výstupu pana Petráčka by měl automaticky považovat za pokoutné chování kongresy snad téměř všech stran s výjimkou ODS, ČSSD a momentálně módní TOP09. Proč se podle stejné zásady v utajení schází Zelení, ANO či internetová superstrana bez reálných výsledků Svobodní?

Toto je téměř dokonalý příklad vytváření umělé reality kdy to, o čem novináři neinformují, vlastně podle nich neexistuje či dokonce podle správného výběru slov vypadá tak nějak podezřele. A čtenář by to měl odebírat stejným způsobem...

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 2:

V 12/23/2013 1:38 odp. , Blogger Tribun řekl...

Jen další důkaz toho, jak je biologickými a kognitivními danostmi limitováno tzv. svobodné individuum. Pan komentátor zcela jistě komentoval svobodně a zcela jistě v mantinelech vytyčených jeho předsudky, neboli "svobodně" nemohl jinak. Tendence manipulovat čtenářem může být v tomto případě zcela imanentní.

 
V 12/29/2013 3:55 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Politika je veliká špína.Včetně lidí,kteří jsou v ní exponováni. A novináři,kteří o ní a nich píší?Stejná špína! Proč si to myslím? Zemanovci a informování o nich mně to dokazuje Na příklad... Jak? Před volbami 2010 všichni hýkali nadšením,jak Zeman vypálí rybník ČSSD založením nové strany s jeho jménem. Nadšením hýkal určitě i pisálek současného článku v Lidovkách!Stalo se... Přání se vyplnilo! Dneska už tu stranu nikdo nepotřebuje. Ani prezident... Mouřenín vykonal svoji prácí,co s ním,že? Ne,nevolil jsem je.Nevolil jsem ani současného presidenta.Ani jeho oponenta.Ani CSSD,Ani KSČM. O ostatních stranách škoda slov. Snad mimo jediného Hnutí. Ne ANO...
Jak řekl kdysi režisér Forman: západní způsob života je velká ,bezohledná džungle.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka