čtvrtek, června 15, 2006

Klaus Meri Stejnym Metrem

Čestný předseda ODS podle potřeb mění názory. Každý v této republice ví, že před volbami prohlašoval, že od menšinové vlády bude vyžadovat zaručenou podporu přinejmenším 101 poslanců. Tehdy nevysvětloval, že se to týká jen a jen sociálně demokratických vlád.

Jaká je situace dnes ? Samozřejmě, že když vládu má tvořit člen jeho milované strany, tak už žádné ošklivé, ale opravdu ošklivé překážky prezident klást nebude. Nyní mu stačí jen to, že Topolánek je si jist svých 100 hlasů. Jsem zvědav, jestli bude, při případném neúspěchu Topolánka a pověření někoho z ČSSD sestavením vlády, stejně tolerantní ?

Prezident ODS by si měl uvědomit, že se vystavuje riziku. Stačí, že pro jeho vysněnou modro-černo-zelenorudou vládu zvedne ruku jeden komunista a má tu obrovský problém. Za prvé mu se ta vláda ihned rozpadne, neboť strana nejpoctivějších křesťanů prohlásila, že nebude v žádné vládě, která by stála na podpoře byť jediného komunistického hlasu. A za druhé najednou ta vláda zase spadne pod jeho podmínky /že jemu jde jen o menšinové vlády podporované nějakou stranou/ a bude si muset vymyslet úplně novou lež. Co mu samozřejmě asi neudělá velké problémy a jeho fandové si toho ani nevšimnou.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk