pondělí, května 23, 2011

Občané jsou lůza

Občané této země v sobotu po poledni v Praze vyjádřili svůj názor na vládu a jí chystané zákony. Počet byl vyšší asi než kdokoliv očekával, takže naši pravicoví zástupci a jejich fanoušci propadli jisté hysterii. Více méně za zlatý hřeb se dá považovat vizi TOP09, ktetrá v důsledcích znamená pouze to, že každý kdo si dovolí kritizovat vládu je prostě a jednoduše lůza.

K tomu všemu se dá dopočíst i různé odkazy na léta minulá, či obrovskou starost politiků a pravicových novinářů, jak členové odborů nakládají se svými vlastními příspěvky. A celé by se to při tom dalo shrnout do jednoduchého, podle sebe soudím tebe. Jediný kdo vyvolává nějaký třídní hněv či nenávist, je pouze vláda. Protože tentokrát nikdo na sobotní demonstraci nevolal po nějakém dělení společnosti, pouze se vyjadřoval nesouhlas se zákony vytvářenými našimi papaláši. Naprosto absurdní reakce vládní koalice, kdy nikdy novináři nekritizovaná vzešenost sama kníže vztekle řve, ať kritici vlády drží hubu jen ukazuje, že naši zástupci pomalu zapomínají kde je jejich místo. My tu nejsme pro ně, oni jsou tu pro nás. A když se nám jejich chování nelíbí, tak máme plné právo, konec konců dané i ústavou, to říci a klidně i na ulicích.

Klid na práci pořád vyžadovali bolševici, a titíž bolševici používali dnes tak častý pravicový argument, že protestující na ulicích nemají žádný mandát. Bohužel, koaliční politici a jejich fanoušci si neuvědomují, že v takovém případě vlastně jakákoliv demonstrace, kterou nepořádá politik vládní strany nemá mandát. Pokud by na ulici byla opozice, tak se vykřikne, přeci prohráli volby, co tam dělají. A pokud by tam byl kdokoliv mimo parlament, tak reakce si můžeme poslechnout již dnes. Jaký smysl by potom mělo shromažďovací právo, ať si každý domyslí sám.

Dehonestace všech lidí (a rozhodně to nebyli jen odboráři, autor těchto řádek v odborech není a nikdy nebyl), kteří si minulý týden dovolili pouze vyjádřit svůj názor na aktuální politiku, připomíná léta minulá. Není to jen ta zmíněná lůza, úplatná účast v žoldu, špatný politický názor či znova vytahovaná karta třídní nenávisti, kterou paradoxně vyvolává pouze vláda a její fanoušci, svým opovržením vůči občanům. Jsou to i ty legrační mediální zkratky, kdy pražský novinář má představu, že hlavní město je jediným místem s obchody a proto sem lidé přijeli pouze na fajnový výlet spojený s nákupy doplněný pivem a párky (důkazem je to, že někteří lidé, kterým nejel ihned spoj, nesedělo po demonstraci na Hlaváku na perónech, ale rozešlo se po městě - a o hrůzo, část z nich dokonce snědla buřta u stánku a někteří navštívili nějaký obchod).

Na demonstraci jsem byl a musím před přijíždějícími smeknout klobouk, v tom obludném vedru, jaké v sobotu v poledno bylo, nejenže přešli po rozpálené magistrále na Václavák, ale tam ještě zůstali stát a podporovali demonstraci v naprosté většině na plném slunci. Doporučuji si to necelé tři hodiny vyzkoušet a pak mluvit, jak někdo jede jen tak za turistikou či na nákup, takový člověk by po dvaceti minutách zmizel do blízké hospody, ale v sobotu kupodivu náměstí zůstalo plné. Ale pro pravicové pisálky a těch pár mentálně postižených čtenářů, co jim tyto nesmysly věří, je asi jediným smyslem života prostě mamon a každé chování, které se tomuto vymyká, je pro ně nepochopitelné.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 3:

V 5/24/2011 1:58 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

mozna priste par odkazu, abych se taky mohl pobavit? Jinak povazuji za zbytecne stavet argumenty proti takovym blabolum, jaka pousteji pravicovi blbci.

jg

 
V 5/24/2011 4:48 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Odkaz na fotku:
http://pupik.blogspot.com/

 
V 5/25/2011 12:55 dop. , Blogger ods řekl...

Tak odkázek třebas takovýto s kolekcí perel http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/197884.aspx

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka