úterý, října 19, 2010

Nečas bude volit Paroubka prezidentem

Očekávané strašení místo řešení ze strany ODS přišlo. Přibralo docela zábavnou formu. Petr Nečas považuje pravicové voliče za kretény, proto vytáhl obzvláště zábavný trumf. Prý pokud vyhraje druhé kolo senátních voleb sociální demokracie, tak nám hrozí, že poslanci a senátoři zvolí ultradémona české politiky prezidentem.

Proč jsem nenapsal poze levicoví poslanci a senátoři ? No z prostého důvodu, ani kdyby získali všech 22 křesel, tak to pro volbu hlavy státu nestačí. Petr Nečas tento malý detail zapomněl ve svém strašícím projevu zmínit. Proto je jasné, že pan premiér a pár jeho kámošů chtějí hlasovat pro Jiřího Paroubka. TOP09 a Věci Veřejné ho rozhodně volit nebudou, takže zbývá pouze koalice ČSSD, ODS a KSČM.

Může Petr Nečas před druhým kolem voleb voličům vysvětlit, kteří politici ODS zvednou ruku při prezidentské volbě pro Jiřího Paroubka ? A také mohl by vysvětlit, když nyní straší údajným zablokováním změny ústavy u systému prezidentských voleb, proč sám tuto změnu znemožnil ? Jsou modří pravicoví voliči hrdí na to, že jejich vůdce si o nich myslí, že jsou naprostí idioti?

---------------
Ústava ČR:
2) Prezidentem republiky je zvolen kandidát, který získal nadpoloviční většinu hlasů všech poslanců i nadpoloviční většinu hlasů všech senátorů.
(3) Nezíská-li žádný z kandidátů nadpoloviční většinu hlasů všech poslanců a všech senátorů, koná se do čtrnácti dnů druhé kolo volby.
(4) Do druhého kola postupuje kandidát, který získal nejvyšší počet hlasů v Poslanecké sněmovně, a kandidát, který získal nejvyšší počet hlasů v Senátu.
(5) Je-li více kandidátů, kteří získali stejný nejvyšší počet hlasů v Poslanecké sněmovně, nebo více kandidátů, kteří získali stejný nejvyšší počet hlasů v Senátu, sečtou se hlasy odevzdané pro ně v obou komorách. Do druhého kola postupuje kandidát, který takto získal nejvyšší počet hlasů.
(6) Zvolen je kandidát, který získal nadpoloviční většinu hlasů přítomných poslanců i nadpoloviční většinu hlasů přítomných senátorů.
(7) Nebyl-li prezident republiky zvolen ani ve druhém kole, koná se do čtrnácti dnů třetí kolo volby, v němž je zvolen ten z kandidátů druhého kola, který získal nadpoloviční většinu hlasů přítomných poslanců a senátorů.

Nyní základní matematická hříčka
Poslanci jednotlivých klubů
Senátoři jednotlivých klubů
Maximální možný zisk ČSSD v druhém kole senátních voleb. 22
Nečas jasně prohlašuje na videu, že levice může získat prezidentskou většinu 141 hlasů. Nejen straší, ale i jasně a prokazatelně lže. Nebo máme premiéra co nezvládá matematiku z prvního stupně základní školy.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 5:

V 10/19/2010 6:35 odp. , Blogger Tribun řekl...

Nejsou idioti, jsou jenom vycvičení, naučení na Paroubka jako Pavlovovi psy na zvonek. Slyší "Paroubek" a v tu ránu přestávají myslet a jednají reflexivně.

Nečas opět demonstroval platnost přísloví kdo chce psa bít, hůl si najde, a názorně předvedl, že žádná špína není dost špinavá, když jde o udržet si mocenský monopol.

A i když mu to tentokrát dávají novináři docela sežrat, stejně mu to nakonec projde, minimálně v tom smyslu, že to nakonec alespoň trochu zabere a možná to i bude stačit.

 
V 10/20/2010 8:29 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Jo a vy víte, jak dopadnou příští volby do poslanecké sněmovny nebo máte 100% jistotu, že třeba VV neodejdou z koalice a nebudou předčasné volby? My nejsme idioti, nás odlišuje právě to, že dokážeme myslet dopředu! A taky vás známe a víme, čeho jste schopni!

 
V 10/20/2010 8:33 dop. , Blogger Tribun řekl...

Podle sebe soudím tebe, není to tak, Anonyme?

 
V 10/20/2010 1:50 odp. , Anonymous kropáč řekl...

Anonymní (8:29 dop.), mohl byste mi vysvětlit, kdo jste "my" a kdo jsou "vy"? Zhlédl jste se v Anně proletářce a jdete do třídního boje?

 
V 10/20/2010 3:29 odp. , Blogger ods řekl...

Anonymní, předpokládám, že jste členem ODS s tou svojí stádní my/vy odpovědí.

Takže Paroubkem strašíte před těmito senátními volbami, protože ČSSD může někdy taky vyhrát parlamentní volby ? To je musím říci velmi odvážná obhajoba. Takže socdem vyhraje za 4 roky parlamentní volby, možná a proto máme dnes volit senátora který bude vyměněn za 6 let. Ale to vlastně taky socdem může vyhrát. Vlastně do každé kampaně teď startujte s tím, že Paroubek to nebo ono. Bude to takové věcné a vaši inteligentní voliči to jistě zbaští>

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka