pátek, května 20, 2011

Proč jít v sobotu na demonstraci

1. Aktuální vláda je divným spolkem, který za necelý rok zvládl snad více afér než celé osmileté vládnutí ociální demokracie. A vypadá to, že dokázala takto rychle překonat vládu Mirka Topolánka, z jejíž nepoctivosti byl zhnusen i tatíček zakladatel ODS (který je jinak celonárodně a možná i celosvětově synonymem pro slovo podvod neboli tunel). Zlodějský a podvodnický charakter této vlády paradoxně poprvé v historii každý den potvrzují ... sami koaliční partneři. Vždyť to je neustále: Náš koaliční spolubojovník s korupcí je podvodník, vyhoďte ho. Náš hrdinný rozpočtový zodpovědník nezodpovědně rozkrádá rozpočtové peníze, pryč s ním. V naší skvělé vládě nemůže být tento zlodějský lempl. Okamžitě musí rezignovat tento kmotr co chce privatizovat politiku. Proč je koaliční strana plná zlodějů a chce nás zničit ? A tak dále a tak podobně, stačí otevřít jen denní tisk.

2. Dá se říci, že na vzdory všem volebním slibům a hlavně v rozporu s logikou předvolebního strašení, tato vláda činí přesně to, co dříve kritizovala. Její kroky vedou k zvyšování základních výdajů naprosté většiny populace, což logicky způsobí snížení životní úrovně. Je to hezky rozdrobené, tu osekneme, tu zvedneme, tu přisuneme. Jednorázově to nemusí být vysoké částky, či vše dopadat hned na každého, ale dlouhodobý trend je jasný. Budete mít méně peněz ve svých peněženkách a zároveň budete muset více služeb hradit. Na takovou situaci se mohou těšit jen různé finanční ústavy s jejich vizí člověka zadluženého téměř od narození.

3. Zvláště ve zdravotnictví a důchodových úpravách se pokračuje ve smrtícím trendu vyvádění zdrojů do rukou soukromého sektoru, kterému navíc pravděpodobně bude umožněno vyvádět peníze, které zatím v naší ekonomice kolují, rovnou do zahraničí. Na základě vylhaných či překroucených statistik se plánuje kroky, které bude extrémně náročné couvnout. Pokud dojde ke schválení vládních plánů, tak při případném rušení budou hrozit různé arbirtráže, soudy, spory a obecně další a další náklady. Stále se operuje s budoucností našich dětí, ale to co jim aktuální vláda v budoucnosti nabízí, je ne vyjedený, ale vykradený krám. Ani prodejní pult zloději nezanechají.

Jsem si vědom toho, že demonstrace pravděpodobně moc nezmění, ale pokud bych zůstal doma a jen tak si frflal na záchodě, tak slovo pravděpodobně můžu zaměnit na určitě. Doma ať si sedí ti, kterým aktuální situace vyhovuje.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 2:

V 5/20/2011 7:43 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ano, souhlas.
Možná to nepomůže, ale chci mít aspoň pocit, že jsem se pokusil.

 
V 5/21/2011 3:15 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

K druhému bodu je pěkný článek na blistech:

http://www.blisty.cz/art/58642.html

" ... Jsem proto alergická na pojem „nutnost škrtů“, nebo že si „žijeme nad poměry“. Žijeme si tak, jak nám to dovolují nové technologie, které jsme vytvořili. Mají zahálet? Zamysleme se nad pošetilostí rozpočtových škrtů, které pokud vím, tak za letošní rok mají na rozpočet naprosto opačný vliv, dluh se „překvapivě“ zhoršuje. Překvapivě nelze peníze nalézt tam, kde nejsou. Ale dluh vem čert; není pro bohatství společnosti větší škody, než když k práci ochotné obyvatelstvo nepracuje. Koukají na sebe paralyzované podnikatelské nadšení, stojící technologie, nezaměstnaní, hledá se viník, a všichni čekají na peníze, ovšem ty si jsou v úplně jiné části světa... "

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka