pátek, srpna 26, 2011

Nad mršinou Mašína

Mašíni rádi o sobě šiřili, a jediný zbylý psychopat nadále šíří, verzi událostí, kde oni prý vstoupili do americké armády, protože chtěli jít bojovat proti komunistům, ale potom po Maďarsku uviděli, že to jaksi není možné, tak odešli z armády a věnovali se svému vlastnímu životu. Tato verze se ale opírá pouze o jejich vlastní slova. Takže pro dokreslení obrázku by stálo za to upozornit na jednu malinkou drobnost.


Ve stručnosti jde o zákon schválený v roce 1950, který umožňoval americké armádě rekrutovat vojáky z tzv. vychodoevropských států, kteří po ukončení pětileté služby získávali americké občanství.

Hádejte, kolik let sloužili v US Army Mašínové, tak strašně zklamaní chováním Spojených států v roce 1956?

Opravdu šli lidé, kteří celý výtěžek loupeže věnovali na nákup módního oblečení, gauče, motorek a výstavby vodovodu, do americké armády pro to, aby bojovali s komunismem? Zvláště když, později, kdy Amerika na mnoha frontách reálně bojovala jak s komunistickými státy, tak s komunistickými partyzány, tito psychopatičtí vrahouni nehnuli ani malíčkem? Pro ukázku, ti emigranti, co s rudými chtěli nějak bojovat, tak opravdu mohli a to i mimo US. *

*Dnešní polský ministr zahraničí byl kdysi v Afghánitánu jako "novinář", fotku Mašínů ze skutečného konfliktu, kde se reálně bojuje proti jiným bojovníkům, ale nikde nenajdete.


Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 3:

V 8/26/2011 5:38 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Byli příslušníky 82nd Airborne division od r. 1954 do r. 1959.
Odešli z armády když prý viděli pasivitu USA při maďarských událostech v r. 1956 (ale 3 roky si to rozmýšleli).
To zaváhali, protože 82nd Airborne division se do boje proti komunistům pustila:
V roce 1965 byla nasazena k výsadku v Dominikánské republice k uklidnění nepokojů způsobených rebely. Zde strávila rok. Po boku 101. divize byla vyslána i do Vietnamu.
Ale to už američtí občané Mašíni klidně podnikali a proti komunistům nepodnikali nic.

 
V 8/30/2011 5:24 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A jak jste bojovali vy, čeští uvozhřenci ?

 
V 9/01/2011 11:54 odp. , Blogger ods řekl...

Loupežné vraždění za bojování jaksi nepovažuji, ale proti gustu.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka