úterý, prosince 21, 2010

Krysy lodi nepotápí

Každý zajísté zná přísloví o tom, jak krysy opouští potápějící loď jako první. Kdo čeká, že chování našich Věcí Veřejných by tuto situaci mohlo připomínat, tak ten se pravděpodobně plete. Ano krysy lodi opouští jako první, ale krysy lodi plné zrna a jiných pochutin nepotápí. A aktuální vládní bárka se má celkem dobře. Nebo že bych si nevšiml takového detailu, jako například ministři za děvky eee věci veřejné, co už složili své funkce ? Možná zrak nemám nejlepší, ale nezdá se mi. Huuu, my vás možná nepodpoříme, ale přeci jsme kámoši a tady sedíme spolu.

Pokud se čirou náhodou v hlavince pana Bárty neobjevila jistá machiavellistická myšlenka, že je nutno uklidnit expartnery, aby se čirou náhodou z fondových rozpočtů nevydali na poslední chvíli získávat vědomí a svědomí veřejných a opozičních poslanců a jeho partaj v krizové chvíli bude hlasovat jednotně proti vládě korupčníků a zlodějů Petra Nečase, tak spíše můžeme čekat hezké divadélko.

Například nějaké svobodné hlasování či svobodné odchody poslanců našich veřejných služebníků, ale vše vypočtené na přežití vlády, které budou následně vysvětleny jako významné varování koalici. Bude to zhruba stejně významné varování jako poslední výroky, jak pokud vláda to či ono tak Věci Veřejné sice neučiní nic, ale budou závažně rozmýšlet a přemýšlet.

A nebo fraška bude mít vyvrcholení v čistě klasické podobě pravicového newspeaku. Jednotné prokorupční hlasování Věcí Veřejných bude vysvětleno bláboly o budoucnosti našich dětí a cestách do Řecka. Případně se přidá cosi o nějaké vládě rozpočtové zodpovědnosti, která tak dokonale bojuje s korupcí.

Dobrou chuť.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 3:

V 12/21/2010 9:19 dop. , Blogger Tribun řekl...

Stejně je to celé taková veselá taškařice fraškovitého typu. Nečas svým ultimátním přístupem tlačí VV k tomu, aby vládu zařízly, protože jestli to neudělají, už je nikdo - a zejména ne ODS a TOP09 - nebudou brát vážně, protože ztratí veškerý kredit a zbude z nich jen hadr na podlahu, protože kapři si sami rybník nevypustí.

Sice hadr, ale uvědomělý, prodchnutý étosem boje proti korupci, rozpočtovou odpovědností a budoucností našich dětí, prostě těmi nejopravdovějšími hodnotami.

Měli bychom být šťastni, že nám vládne skutečná elita, která může být nám i našim dětem zářným morálním vzorem.

 
V 12/21/2010 10:22 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Nevěřím tomu, že koala přežije do švestek příští rok, on přijde další malér, případně další a nakonec je to stejně potopí - navíc se sežerou mezi sebou. Mají to v genech.

 
V 2/06/2011 4:13 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pokud to Pan Topolanek mysli nebo myslel vazne meli by mu lide duverovat a ne mu hazet klacky pod nohy, teprve cas ukaze, jestli to bylo spravne rozhodnuti nebo ne,podle me nejdou nektere veci nebo chyby zmenit ze dne na den, ale problem je v tom ze mi lide to vime , ale bojime se to zmenit nebo proto nekdy neco udelat.
Jsme prece jen vsichi obycejny lide z masa a kosti a ne bohove.
upozornuji je to nestrany nahled na veci,ktere se deji kolem nas.

 

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka