středa, dubna 06, 2011

Koalice korupčníků

Pokud někdo řekne, že tato vláda má nejvíce velmi závažných korupčních a defraudačních afér za nejkratší období v historii naší republiky, tak pravděpodobně to nikdo nebude moci napadnout. To nejsou jen nějaké malé zkažené úřednické rybí ocásky, tahle ryba nechutně zapáchá celá. Není to ale nic divného, když se člověk na to střízlivým okem podívá, tak z čeho se dnešní vláda skládá ? Na jedné straně zde máme starou dobrou ODS, která zde již dvacet let trénuje, jak nejlépe státní majetek či finance napojit na soukromé a stranické kapsy. A potom jsou zde dva marketingové produkty. Za prvním přímo stojí zámožný podnikatel, jehož firma sice je obrovská ale zisky má dlouhodobě na úrovni možná o něo úspěšnějších živnostníků, čili se plně zapisuje do klasiky českého podnikatelského ethosu. A za druhým máme politika, který již od rudých dob vždy dobře věděl, odkud vítr vane a dokázal se spojit se skoro všemi (výjimkou byl Miloš Zeman) od komunistů k největším antikomunistům. Vše to zaštiťuje enormní láska pana Bakaly, který vycítil šanci a tento trojspolek zvaný lidově bakalice financuje. Samozřejmě je to naprosto nezištné.

S takovýmto zázemím snad už nikoho nemůže moc překvapit ani poslední aféra. Poslanec Škárka ve slabé chvilce prozradil, že dostává už delší dobu penízky za loajalitu. Něco takového si novináři nemohli nechat ujít a rozpoustala se nová aféra. Dnes už bývalá Veverka nejdříve začala mlžit, ale po návratu ze zahraniční cesty odpálil nálož. Prohlásil, že kromě již zmíněné pravidelné platby dostal od svého šéfa Víta Bárty 170 tisíc korun. A ministr dopravy mlčel. A mlčel. A mlčel. Dnes pan Škárka na důkaz svých slov předložil obálku s penězi, na které mají být i otisky prstů majitele Věcí Veřejných. Přidal pak také nějaké další papíry o zákulisí politické praxe loutek pana Bárty.

A najednou jeho bývalý šéfík se probudil, vzpomněl si na strejdu Vika a nastoupil se svými pretoriány před kamery s krásným záběrem Pražského hradu za zády a začal vysvětlovat. On má totiž obrovské srdíčko a už dávno svým spolustraníkům řekl, že může pro ně fungovat jako pokladnička, do které mohou bez jakýchkoliv potvrzení sahat. A pan Škárka (asi blázen jak naznačil objektivní ministr vnitra Radek John), dříve šéf a do předevčírem vicešéf Veverek, byl kámoš největší (i když pořád zadlužený, divný typ co neměl ani na oblečení, prostě podezřelý). Takový kámoš, kterýmu bez potvrzení před pár dny dá 170 papírů, i když mu již nějaký měsíc či dva okopává kotníky a zvažuje odchod ze strany. Takový byl Vítek frajer. A teď tato hnusná a nepochopitelná zrada. Ani jedno oko nezůstalo suché. Na konec přidal strohé komuniké v tomto duchu: Toť vše co jsem chtěl říci. Do pátku mlčím jako hrob a vyrábím důkazy, vlastně ne, mlčím jako hrob protože jsem již vše odhalil a nezůstal nikde ani stín pochybnosti. V pátek už budete vědět naprosto přesně jestli o půjčce se jednalo před jedním svědkem nebo mnoha svědky a nebo jestli jsme to řešili mezi čtyřma očima, dnes to není důležité a proto bez otázek prosím.

A jak to celé skončí ? Asi tak jak naznačoval již pan Gazdík u Barbory Tachecí. Do lidské řeči, by se to dalo přeložit asi takto. Koalice je strašně velká hodnota, my nechceme do Řecka, je to vnitřní záležitost Věcí Veřejných, nemáme žádné důkazy a vůbec vy asi chcete Paroubka prezidentem. Jo a kdo je proti nám, tak podporuje korupci se kterou my každý den bojujeme.

------------------------
A pro pobavení malý vtípek. Víte jaký je důkaz pro to, že má pan Bárta pravdu a šlo jen o půjčku? Protože VV mají silný antikorupční program a musí jakoukoliv korupci hlásit Radku Johnovi a Lence Andrýsové. S tímto geniálním vysvětlením přišel pro Novinky pan Dobeš. Díky tomu například je jasné, že v ČR neexistuje kriminalita, protože přeci každý trestný čin musíme ihned hlásit policii.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 2:

V 4/07/2011 5:51 odp. , Anonymous Jan řekl...

Normální člověk se určitě občas pokouší představit si situaci těch VIP a své chování v ní. Mně se to nedaří. Jednání pana Škárky snad není možné vnímat jinak, než že v zákulisí někdo operuje s pistolí u hlavy, či ještě většími kalibry, přičemž velkou ráží mohou být i tlusťoučké balíčky peněz. V té souvislosti jsem přemýšlel, jak se vejde do obálky půl milionu pro paní Kočí. Ale v pětitisícovkách to takový problém není. Marnost nad marnost. Představit si sebe v pozicích některých politiků (vlastně většiny politiků) prostě nedokážu. Musím uznat, že je to druh mimo člověčí tolerance. Rozum zůstává stát nad jednáním, po němž i chození "kanálama" je moc veřejné. Znovu mne jen napadá, že s pistolí u hlavy bych uvažoval trochu jinak. Naštěstí jsem se do podobné situace nedostal a snad ani nikdy nedostanu. I proto se nemohu stát politikem.

 
V 4/07/2011 11:02 odp. , Blogger Tribun řekl...

Stále více událostí lze kloudně komentovat jedině slovy: "no commnent." Toto je jedna z nich. Kdyby to alespoň byli "Braniboři v Čechách", ale tohle jsme si my sami sobě uvědoměle nadrobili.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka