středa, července 12, 2006

Spojenci Pratel

Milí a objektivní novináři poslední dobou vyčítají Paroubkovi, že se zastává Fica. Ficův hřích je to, že si do koalice bere Slotovy nacionalisty a populisty Mečiara. Ke kritice se samozřejmě musela přidat i ODS a to ústy, přesněji perem, svého poslance Davida Šeicha v Neviditelném Psu z 12. července 2006. Zhnusení novinářů a ODS bohužel, jako vždy, vyznívá dosti falešně. Novinářům totiž vůbec nevadilo, že Občanští demokraté se přátelí s polskou vládnoucí stranou Právo a Spravedlnost, která je v koalici s ...... ultranacionalisty z Ligy Polských Rodin a ultrapopulisty ze Sebeobrany. ODS samozřejmě nikdy své přátele od Kaczynskeho nekritizovala za jejich spojenectví, ani sama o sobě nenapsala nějakou sebekritiku v duchu článků, jaké se dnes objevují proti Paroubkovi.
V lednu letošního roku, kdy trvaly první koaliční jednání mezi PiS, LPR a Sebeobranou Topolánek podepsal dohodu o spolupráci s Právem a Spravedlností a vypůjčil si od ní jako volební experty Adam Bielana a Michala Kaminského. Samozřejmě, že s jakoukoliv kritikou v našich médiích se to nesetkalo.
V červnu, těsně po volbách v rozhovoru pro Gazetu Wyborczu, sice došlo na linii PiS ODS k menšímu konfliktu, když Topolánek údajně vytkl Kaczynským, že do koalice vzali populisty ze Sebeobrany, ale to, že tam jsou i antisemité a nacionalisté z LPR mu vůbec nevadilo. Okamžitě poté, co vyšel rozhovor, Poláci se na Topolánka trochu urazili. A ten ihned napsal dopis, ve kterém vysvětlil, že ho noviny pochopily špatně (tam také poslal dopis, že prý otiskli něco co neřekl) a ústy pana Zahradila Poláky se obhajoval: "Doufáme, že PiS a pan Kaczynski vysvětlení přijmou, nedorozumění bude zahlazeno a vrátíme se k dobrým vztahům." Takže je možné předpokládat, že vztahy našeho možná premiéra s polskou koalicí pravice, ultranacionalistů a ultrapopulistů jsou výborné, proti nacionalistům nic nenamítal a pravděpodobně ani ta Sebeobrana mu vůbec nevadí (kdyby mu vadila, tak by se takový chlap s gulema jistě neomlouval za zmanipulovaný rozhovor).
Pro vysvětlení co je to za stranu ta nacionalistická Liga Polských Rodin, která Topolánkovi nevadí, stačí pár příkladů.
Členové mládežnické organizace této strany (Mlodziez Wszechpolska) se často zdraví zdviženou pravicí a mají holé lebky - tato organizace vychovala jednoho z polských ministrů a dodává mnoho úředníků a poradců pro LPR.
Jeden z poslanců této strany (Wierzejski) vysvětlil, že meziválečná getta ve školách pro židovskou mládež byly normální a šlo o to zachovat rovnost.
Velvyslanec Izraele bojkotuje polského ministra školstvi, samozřejmě že z LPR.
Člověk nominovaný do televize Ligou Polských Rodin psal do skinheadského časopisu různé, jistě velmi zajímavé, články např. o názvu "Netolerujeme zbabělce, udavače a Židy" či "Pravá Tvář Žida".
Takhle by se dalo do nekonečna a přidat i podporu cenzury, mlácení, nacionalismus nebo ultrakatolickost, ale myslím, že příklady výše by mohly stačit.
Je dobré vědět, že Topolánkovi vadí v koalicích populisté, ale že proti partaji, jako je LPR, nic nenamítá. Je dobré vědět, že pro Topolánka a Klause jsou spojenci a přátelé strana, která nejraději spolupracuje s antisemitským a ultrakatolickým rádiem (Právo a Spravedlnost často uděluje exkluzivitu Rádiu Maryja a jeho televizi Trwam). A je dobré vědět, že naše novináře to vůbec nezajímá, ale strašně je zajímá Paroubek, Fico, Mečiar a Slota. A je jistě zábavné si pamatovat, jak poslanci ODS kritizují někoho za to, co sami již dlouhou dobu dělají.

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 5:

V 7/12/2006 8:37 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

ses stejnej demagog jako ten tvuj fuhrer...kdy vy z cssd zacnete neco delat pro tuto zemi a ne jen pomlouvat ods, to je jedine co umite!

 
V 7/12/2006 12:14 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

chlape ty bys zasloužil nobelovku :)

 
V 7/14/2006 9:03 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Autor těchto stránek dělá něco pro tuto zemi - představuje jeden z mála zdrojů, kde si lze přečíst něco, co není "subjektivně" pravicově zabarvené. Je zajímavé číst si reakce některých zdejších pravicových čtenářů uvyklých na MF, LN etc. - buď se radši nevyjadřují (protože dobře ví, že by se zde napsané články těžko vyvracely) nebo ze sebe vypotí něco takového, co vidíme výše v této diskusi. Demagogy bych naopak nazval všechny ty miliony webů "dostparoubka" atd. (které beztak dělá určitá konkrétní podivná skupinka lidí) - jen samá nepodložená obvinění, přímo populistické lži nebo agresivní hesla - racionální článek tam člověk hodně těžko hledá.

 
V 7/19/2006 1:55 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Dle meho nazoru je p. paroubek clovek s tzv. bozskym komplexem, politika pro nej neznamena realizaci vize vedeni statu..., ale prostredek uspokojeni tohoto komplexu. Je jiste dostatecne inteligentni, aby odhadl, na co jista cast populace slysi a pouze teto schopnosti vyuziva k naplneni svych patologickych tuzeb.
Jedinci, co mu sedli na lep by se opravdu meli zamyslet nad svym citem pro politickou kulturu a smyslem pro racionalitu (coz je ovsem fenomen, z nehoz vetsina levicovych stran ve svete tezi, staci si projit (statisticky) profily levicovych volicu).
Proces probihajici v CSSD se naziva oligarchizace politicke strany a vyznacuje se zejmena snahou implementovat totalitni praktiky v jinak demokratickem systemu. (zamezeni tajne hlasovat svym poslancum, bojkot zvoleni sefa snemovny, pokud nebude nas kandidat jediny; obecna nechut ke kompromisum). Preji CSSD, aby soucasnou krizi prekonala a stala se plnohodnotnou demokratickou stranou.

 
V 7/20/2006 6:36 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

barvu si tam dej jakou chces. Skoda a nestesti muze byt treba bile, nebo zelene! nikdy neni pozde pokud v sobe najdes zablesk nadeje

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka