sobota, května 29, 2010

Výsledek voleb

Volby dopadly dosti nečekaně, zatím podle výsledků je velmi pravděpodobná pravicovo-populistická koalice či pravicová vláda s tolerancí populistů. V pravolevém pohledu ale výsledky jsou také zajímavé, pokud se budeme zabývat všemi stranami, které alespoň dosáhly na příspěvek za voliče. Samozřejmě jsou jasná pravidla pro vstup do sněmovny a rozdávání karet v následujících čtyřech letech to nijak neovlivní.

Levice - 37,68
ČSSD - 22,08
KSČM - 11,27
SPOZ - 4,33

Střed - 21,38
SZ - 2,44
VV - 10,88
KDU-ČSL - 4,39
Suverenita - 3,67

Pravice - 36,89
ODS - 20,22
TOP09 - 16,70

Z čísel je jasně vidět, že občané, co se voleb účastnili nedali jasný signál pro čistě pravicová řešeni, pravice je s levicí vyrovnaná. A střed (či přesněji v některých případech klasičtí populisté), měl ve svých předvolebních programech (já vím, pamatovat minutu po uzavření volebních místností na různé cáry papíru je naivita) věci naprosto neslučitelné s libovolnou pravicovou předvolební rétorikou (já vím, zas ta naivita). Pro připomenutí, jistá nyní asi nejvýznamnější strana v povolebních hrátkách chtěla takovou komunistickou příšernost, jako je progresivní zdanění nebo toužila vraždit nemocné na rakovinu rušením poplatků u lékaře a za recept.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 14:

V 5/29/2010 10:42 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Stále nemohu uvěřit, že mezi mými spoluobčany je takové množství hlupáků. No, až budou platit už jenom za to, že se narodili (Kalouskova složenka je v tomto ohledu všeříkající... vzpomínáte na Sládka a jeho tezi, že již pouhé narození Cikána je trestný čin? Tak podle Kalouska bude pouhé narození fiskální počin...).
Drahý občane, budeš platit a platit a platit, aby se tvoje děti měly dobře... a nakonec zjistíš, že stejně všechno zmizelo v bezedných kapsách zločinců napojených na "pravicové" strany...
Zaplať si za vzdělání - vždyť to něco stojí a vyplatí se - vylezeš z VŠ s několikasettisícovým dluhem "výhodné půjčky" a zjistíš, že zaměstnavatel bude chtít, abys uměl 2-3 jazyky plynule a aktivně a nabídne ti za to 1000-1200 EUR a bude se u toho tvářit, jako by ti dělal nějaké milosti... vždyť on přeci vytváří ta pracovní místa... vlatně je něco jako charita... ksindl...

 
V 5/30/2010 10:20 dop. , Anonymous Legolas řekl...

Think Thank, najmutý našimi pravičáky z USA,kterému se nepodařilo zabránit zvolení Obamy prezidentem ve vlastní zemi,odvedl v naší zemi opravdu "dobrou" práci.Pod lživými hesly o řeckém bankrotu,do kterého se řítíme v případě vítězství levice (i když naše země má pátý nejnižší státní dluh ze všech zemí EU! ),se pravičáckým demagogům podařilo neuvěřitelným způsobem vymýt mozky mladým voličům,kteří se upnuli na knížete jako zachránce od marasmu,který po sobě zanechala vláda ODS s Topolánkem,Nečasem a Kalouskem v čele.Smrtící antisociální koktejl,který jim tento kníže spolu s Nečasem a s nejlepším ministrem financí Kalouskem namíchají,jim velmi brzy vyrazí dech a způsobí jejich velice rychlé vystřízlivění,ale to už bude pozdě.Byli zvyklí třeba na porodné,za které si mladé maminky koupily hezký kočárek.Po vytvoření pravicové vlády,kterou si zvolili,nebude žádné porodné a ještě budou muset strčit doktorům do kapsy 4000 Kč za porod!Jejich nejoblíbenější lídr - kníže,již má připraven seznam 140 běžných chorob (včetně chřipky!),za které občan bude muset zaplatit,i když je ústavou pořád garantována bezplatná lékařská péče. Ale na zákony pravičáci vyždycky kašlali.Mladým lidem s vymytými mozky,kteří zvrátili podstatným způsobem výsledek voleb,nedochází totiž jedna zcela zásadní věc.Zdaleka ne každý z nich bude úspěšný,bohatý,krásný a vlivný.Takových bude jenom velmi malá část z nich.Ostatní budou začínat s půjčkou po vysoké škole,kterou budou splácet,když budou mít to štěstí,že naleznou zaměstnání.Budou platit u doktora za běžnou chorobu.Budou zatíženi "jednotnou" DPH,tedy zdražením základních potravin a věcí denní potřeby,protože nejlepší ministr financí Kalousek bude muset zalepit obrovské díry státního rozpočtu,která napáchala vláda,ve které byl ministrem financí, a udělá to výrazným zdražením,které postihne nejvíce právě mladé začínající rodiny.Budou si šetřit na důchody v důchodových fondech a pak jim nezbude,než se modlit,aby jejich celoživotní úspory nějací mafiáni nevytunelovali,jak se to stalo s důchodovými fondy v USA,kde zůstali desítky milionů lidí bez svých celoživotních úspor na zajištěné stáří.Někdy si říkám,že tito mladí lidé asi musí projít martýriem pravičáckých neoliberálních reforem,aby poznali pravý stav věcí!Mladí lidé s vymytými mozky z Prahy,vybrali jste si opravdu zářnou budoucnost!!!

 
V 5/30/2010 1:59 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak teď jsem si přečetl, že v parlamentu zasedne i Řápková a Benda. Za co, modří soudruzi, za co?
Řápková, která problém s neplatiči "vyřešila" tak, že teď od "jejího" exekutora teď hrozí exekuce jejímu městu - a to nikoliv v řádech stokorun či tisícovek. Ta Řápková, která si titul evidentně koupila, o čemž svědčí její primitivní lhaní i právnický kvíz, na nějž odpověděla tak, že i Kačka Biomasa to zvládla u Krause lépe...
A Benda? Autor náhubkového zákona a slabikáře vydávaného za rigorózní práci... Jestliže u Řápkové snad ještě chápu, že flustráti nemající odvahu hodit hlas Vandasovi jej dali jí, potom u Bendy nechápu už vůbec nic.
Myslel jsem si, že již chápu všechna zákoutí zamindrákované duše českého "úspěšného" pravicového voliče, teď mám ale pocit, že opět stojím na počátku a nevím nic...
Ono se za 20 let nic nezměnilo - zase se jede podle legitimací...

 
V 5/30/2010 7:48 odp. , Blogger Tribun řekl...

Ten průser má i světlé stránky. Například se již nebude moci nikdo hloupě ptát, jak mohl Hitler vyhrát volby. Naštěstí pro Evropu je ČR malá, takže snad nikomu neublíží a její agrese vyústí "jen" v sebepoškozování.

Obávám se totiž, aby nevyhnutelné selhávání pravicových "řešení" nevedlo místo k jejich revizi k volání po ještě větší tvrdosti, důslednosti a ideologické čistotě.

 
V 5/30/2010 8:14 odp. , Anonymous Jan řekl...

Nemohu odolat malé poznámce. Dnes při společném obědě nějak padla řeč na volby a zeptal jsem se své vnučky koho volila. Jako vtip. Volit nemůže, je jí teprve necelých třináct let. A hned jsem upřesnil zda knížete a Kalouska (jak je u mládeže běžné). Odvětila, že nikoli, že volila TOP 09. Zpozorněl jsem. Tento tvor nikdy nebyl na politiku a že by náhle věděl, jak "vykroužkovat" lídry strany ? "A víš z které strany je kníže a Kalousek?" Odpověď mne uzemnila: " To nevím, já bych volila TOP 09". A včil mudruj dědku.

 
V 5/30/2010 8:29 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jen doufám že pan Nečas a spol zavedou první věc za své vlády školné , jako odměnu všem studentům , kteří drtivě volili pravicové strany...protože najít mezi studenty tolik voličů podřezávající si větev je naprosto neuvěřitelné

 
V 5/31/2010 10:14 dop. , Anonymous Legolas řekl...

to Tribun
Také si myslím,že k tomu nevyhnutelnému selhávání pravicových "řešení" nutně musí dojít.Pravicová "řešení" skončila katastrofou v podobě Klausových nápravných balíčků po neúspěšné privatizaci v r. 1997,dvou a půl - letá Topolánkova vláda skončila největším deficitem v dějinách naší republiky a celkovým morálním marasmem s nebývalou korupcí a připravovaná Nečasova vláda "rozpočtové odpovědnosti" (jak směšné od Nečase!)skončí rozkradením toho,co ještě zbylo a devastací toho,co ještě v tomto státě funguje (zdravotnictví,školství,důchody a jakási sociální soudržnost).

 
V 5/31/2010 3:29 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak mi přišla předpověď počasí - pěkně už bylo, teď nás už čeká jenom nečas.

 
V 5/31/2010 6:28 odp. , Blogger che řekl...

Tak jsem četl:
"Porážka levice může být šancí na její budoucí iniciativu. Její síla není v parlamentních intrikách a mediálních tricích, ale v živém kontaktu s lidmi. Ono nové hřiště je šancí překonat parlamentní kretenismus minulých let a zahájit boj o kulturní hegemonii levice, o občanskou společnost. Nastává čas občanských iniciativ a hnutí. To ovšem chce tvořivost, představivost a kompetenci. Lekci od voličů musí levice přijmout vděčně. Oni vykolíkovali nový terén, nové hřiště, kde se můžeme daleko lépe pohybovat."
Víc toho je tady:
http://www.ransdorf.com/deni_doma/deni_doma10.html
včetně výtek do vlastních řad.

 
V 5/31/2010 11:37 odp. , Blogger Robert řekl...

Volby dopadly jak dopadly. Po jedne strance: cim hur, tim lip. Nyni at se chlapci cini. Uz se nemuzou vymlouvat na Paroubkovu bradavici a socky.

Muj odhad je za 4 roky:
* statni dluh 2,5 bilionu
* propad HDP kolem -3%
* 20% nezamestnanych
* skolne a citelna spoluucast ve zdravotnicvi nevyvazena kvalitou

Jsem presvedcen, ze "hon na socky" se vubec nedotkne neprispusobivych a vyzirek, ale prave tech nejvic potrebnych (na tech si lze vymoct nejvic)

A jestli tomu tak nebude, vymyti se korupce, zlevni se dalnice na polovinu, dluh se zacne snizovat, hospodarstvi prosperovat, tak potom jedine dobre a prebarvim si ptaka na modro taky. Ale neverim, ze za Modreho Ptaka tomu Boh da bude... :(

Pamatuji si konec 90 let, kdy se po zhasnuti opet rozlo, a objevila se "spalena zeme" (viz Zemanova kniha Jak jsem se zmylil v politice). Kde slapl modry parat, tam uz nic neporostlo...

 
V 6/01/2010 10:51 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

omlouvám se, ale ten odkaz na Ransdorfa se mi neotvírá a ani z Ransdorfovy stránky se k tomu nemůžu dostat - Che, prosím, nemohl byste to zkontrolovat? Děkuji...

 
V 6/01/2010 2:56 odp. , Blogger che řekl...

Napřed kudy:
vpravo na "pohled na dění doma"
pan na "rok 2010"
a pak "glosy2010" od 17 po 11 - každá se otevře po klepnutí na číslo
má to tam hoch trochu nestandardní.
Pokud se překopíruje do adresní řádka můj odkaz dostanete se na ony glosy 2010 - pak už jenom poklepat na jednotlivá čísla.
od 11 do 1 jsou jeho starší opravdu "glosy"

 
V 6/02/2010 1:38 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Loď bláznů.
Slyšel jsem, že v některých městech v Německu řešili kdysi situaci, když se jim naplnil špitál mentálními případy takto: Vzali starou a hodně rozeschlou loď, nadělali do dna pořádné díry, nalodili je a vystrčili loď doprostřed rozvodněného Rýna. No a pacienti se radovali, jak se hezky vezou a jaké se dělají na dně lodi krásné gejzíry.

 
V 6/02/2010 2:00 odp. , Blogger che řekl...

Nejlépe jít na
http://www.ransdorf.com/
dál přes tlačítko
Glosy volební a povolební
a volit číslo glosy.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka