pondělí, června 21, 2010

Perestrojka v ODS

Odhazujeme staré dobré tvrdé jádro a měkký obal a vybíráme nové nějaké jádro a nějaký obal. Sice moc nevíme jaké to má být, ale bude určitě lepší. Vždyť nám na paty dýchá naše béčko, které mělo filtrovat pouze nespokojence a nyní s jídlem jim roste chuť. A také nesmíme zapomínat na céčko, které smetalo všechny lidi z prava i z leva ohrozí naši superznačku. Nesmíme být arogantní, musíme se rozkročit, ale také se nesmíme rozmýt. Chybí nám jen nějaký pan kníže, abychom lidem mohli říci, my jsme úplně nová, krásná ODS. Slovo velrybáři a kmotři už se nesmí používat a když ho nebudeme používat, tak tím celý problém přestane existovat. No a sebrali nám Paroubka, takže další kampaň na něm nepostavíme, i když je jasné, že socky jsou fuj.

Tak by se zhruba dalo shrnout poslední kongres ODS. Neboli bezobsažné plkání a místo nějaké vize pouze částečná čistka ve vedení. Média se sice rozplývají nad údajným nedodržením dohod a volbou nějakých nových skvělých lídrů, ale celkový obraz je spíše rozpačitý. Relativně nová jména jsou pouze mocní z regionů Pavlové Drobil a Blažek.

Na vrcholku tajícího ledovce je jeden z klasických politických dinosaurů Petr Nečas, který ve vrcholné politice je již od roku 1998 (ale řadovým poslancem byl již od roku 1992). Vždy věrný, tichý vykonavatel rozkazů shora, nikdy, ani v období největších prasáren nezvedl hlas a nepřišel s nějakou kritikou. Vize nebyly jeho silnou stránkou, co se nalajnovalo na politbyru to přejal.

Pod ním je "nová" Miroslava Němcová, ve vrcholné politice taktéž od roku 1998 (což podobně jako u jejího šéfa lidem bez sarajevské a opozičněsmluvní sklerózy leccos naznačí), nikdy se nijak výrazněji neprojevila, pouze plnila roli modré arogantní tváře v sukních. Sice asi nebyla součástí nějakých mocenských klik, ale spíše to bylo z nedostatku schopností než chuti, protože stejně jako její šéf vždy držela hubu a krok a spokojila se s nějakou pohodlnou seslí či prestižnější pozicí.

Dalším místopředsedou je relativně populární Jiří Pospíšil, poslancem již od roku 2002, u kterého velmi dobře funguje celospolečenská skleróza na naprosto nepředstavitelné napojení na justiční mafii. Starý dobrý Čunek odešel a proto je tu nový krásný a čestný Pospíšil. Lidé zapomenou.

Posledním čestným skautem je Alexandr Vondra. Politikou se zabývá skoro celý svůj dospělý život (od svých šestadvaceti let), před pádem minulého režimu se připojil k Chartě, co mu umožnilo dobrý start na různé posty ihned po převratu. Pracoval i pro krvelačnou zadlužovací socanskou vládu, jako její zmocněnec pro přípravu summitu NATO, později ale zase dobře vycítil změnu větru a spojil se s ODS. Od roku 2006 patří k tvářím modré strany. Zvláště proslul jako arogantní úderka při prosazování amerického radaru, který on prostě chtěl a názor veřejnosti ho ani v nejmenším nevzrušoval. Když mu Obama přesně v souladu s tím, co odpůrci projektu předvídali sebral hračku - ale samozřejmě tato varování pan všeznalý ignoroval, tak zaplavil naše média smutněním, jak on ten radar chtěl a američané jsou oškliví. Málo známou, ale extrémně vypovídající záležitostí o jeho charakteru je kauza golfového hřiště v Klánovicích. Tam tato nová tvář ODS stojí pevně proti veřejnosti a hájí pouze zájmy úzké skupiny vyvolených, kteří dokonce porušují zákon.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 5:

V 6/21/2010 5:48 odp. , Anonymous orinoko řekl...

Konečně jeden článek , který se odlišuje od mediálních orgií pozitivismu stran nových modrých větrů.
Ale nějak to asi funguje. Taková Nuba z Akt, která vždycky tíhla k levici, najednou přeje novým větrům se starým chemickým vzorcem úspěch. Že jí chystají platby na dřevo, tunel na důchod a minimální boj s korupcí jí nějak nevadí.
A to je inteligentní ženská.

 
V 6/21/2010 8:11 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

bo9"Skutečně příjemná změna po nadšeném hýkání na idnes, akt, novinkách. Dobře, že existují blogy Modré šance, Tribuna, Stana aj. Vydržte!

 
V 6/22/2010 3:35 dop. , Blogger ods řekl...

Ad Anonymní:
dokud budu moci, tak vždy budu psát to co si myslím.

Ad Orinoko:
Upřímně řečeno, na začátku jsem chtěl popsat svůj zážitek z rybaření s poznámkou, ale jo proběhl modrý slet(když si to tak reálně vezmeme, tak tento předem nalajnovaný podnik byl o ničem a k tomu to rybaření by bylo ideálním motivem), jenže perlíny a plotice to nezajímalo a spolu s kamarády milovali háček a návnadu, ryby v neděli braly jak blázen. Bohužel pozdšji jsem ale přečetl jen samé nadšené ochání a nic nechtělo jít událostem na dřeň. A tady zabírá místo můj pokus.

 
V 6/22/2010 3:48 odp. , Anonymous Legolas řekl...

Staronový dinosaurus Nečas,živící se po vysoké škole výhradně politikou,bývalá knihovnice Němcová,ve všech směrech vyprázdněná politička,bývalý ministr spravedlnosti Pospíšil,za jehož úřadování v Topolánkově vládě nabyla soudcovská mafie nebývalých rozměrů a disident Vondra,živící se od mládí politikou a toužící po umístění cizích vojáků na našem území.Tyto nové tváře vzlétly na kongresu ODS jako modrý pták Fénix z popela plného korupce,mafiánských praktik a lží,aby národu zvěstovaly,že je tady nová neposkvrněná strana,která se cítí povolána k provádění radikálních reforem,které ovlivní život 10 milionů lidí.Vždyď spolu s knižecí stranou a stranou populisty Johna dostali téměř 25% hlasů všech oprávněných voličů!

 
V 6/24/2010 9:32 dop. , Blogger Tribun řekl...

Oprávněný není totéž, co svéprávný.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka