neděle, února 20, 2011

Popírač ekonomické krize Kalousek

Prodírat se v zásobách nepravd, polopravd a natvrdo řečeno lživých tvrzení naší pravicové vlády je prakticky nad lidské síly. Prohlašovat, že ODS, Kalousek a další Bakalovi slouhové lžou, je jako hlásit, že sníh je bílý. Dokonce by se dalo říci, že kdyby naši "rozpočtově odpovědní hospodáři" nepoužívali lží, nemohli by ani slůvko promluvit. A nakonec by je lidé ani nevolili. Vždyť kdyby lidem říkali pravdu před volbami, nikdo by je nevolil, jak už se kdysi prořekl jakýsi Topolánek, tohoto času politická mrtvola. Problém naší pravice není v tom, že by lhala jen před volbami. Ona lže pořád.

Důkaz? Jedna z nejrozšiřovanějších lží, jaká z vládního táboru často padá, je vymlouvání se Kalouska a spol. na to, že koncem roku 2008 vůbec netvrdil, že nám nehrozí krize EKONOMICKÁ, nýbrž pouze FINANČNÍ (tedy týkající se bankovního sektoru), která se nám skutečně vyhnula. Skutečně NEJLEPŠÍ MINISTR VŠECH DOB všech dob myslel krizi finanční?! Podívejme se na stenozáznam z jednání parlamentu o důvěře vládě ze října 2008. www.psp.cz/eknih/2006ps/stenprot/040schuz/s040023.htm#r2

Ministr Kalousek zde v reakci na slova poslance Škromacha pronesl toto: "Děkuji za slovo. Pane poslanče Škromachu, já nechci polemizovat s vaším svérázným výkladem socialistické, nikoliv sociální politiky státu. Dokonce nechci ani polemizovat s vaším neopodstatněným strašením dopady krizí, které jsou na úrovni šíření poplašné zprávy. To beru jako pokleslou součást opoziční rétoriky a jsem připraven to přejít..."

A jaká pokleslá opoziční slova plná "neopodstatněného strašení dopady krize" Škromach vlastně pronesl? "Nakonec i mnozí odborní ekonomové říkají, že právě v dobách krize, a ta krize, o které říká vláda, že není, ale zatím začínají padat nejslabší články v hospodářství, to jsou firmy, které se např. zabývaly výrobou skla, dneska postupují další a nevím, jak se s tím tahle vláda vypořádá. Ta jenom říká, že nic nemá, že nic nemůže dělat, a jediné, co nabídne lidem, kteří přišli o práci, jsou lístky na autobus. A to je ještě otázka, že si je možná budou muset ti lidé zaplatit. To je asi tak veškerý boj s tím, co by tato vláda měla udělat."

Resumé? Škromach zde JASNĚ hovořil o dopadech krize EKONOMICKÉ, projevující se mj. v krachu různých firem. Tedy o bankovním sektoru ani slovo. Kalousek přesto začal JASNĚ plácat o tom, že Škromach zde v podstatě hlásá "poplašné zprávy". Dodejme, že krachy firem, o jakých Škromach hovořil, se staly jen o pár měsíců už krutou denní realitou. Raději už se nezmiňujme o tom, jakým způsobem Topolánkova (a Kalouskova) vláda této realitě čelila. Každoroční stamiliardové výpadky v příjmech veřejných rozpočtů (zaviněné kalouskovským snižováním daní i pojistného ještě před rozpukem krize) budiž tím nejostudnějším dědictvím vlády postavené na korupci.

Kalousek tedy LŽE, že by ekonomickou krizi nepopíral. Popíral. Činil tak jako ministr za KDU-ČSL. Přesto je stále ministrem za TOP 09, kdy o svém tehdejším počínání prokazatelně lže. A my skutečně žijeme ve vyspělé civilizované zemi, kde lhářům, podvodníkům a nekompetentním tajtrlíkům jsou dveře do nejvyšších pater politiky uzamčeny...

poslal Vladimír Tupáček

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 2:

V 2/20/2011 4:54 odp. , Anonymous Jan řekl...

Lhát dokáže skoro každý, ale lhát tak šikovně, aby přesvědčil skoro tři pětiny národa, že lež nejenže není lží, nýbrž pravdou a že ta pravda jejich voličům přinese nebe na zemi, to už je opravdu umění. Takže buďme rádi, že jsme opravdu vybrali ty nejlepší z nejlepších. Nebo se zamysleme nad vlastní inteligencí. Když čtu některé diskusní příspěvky, bláhově si přeji, aby si je jejich autoři někam uložili buď do paměti své, či aspoň do paměti počítače. Aby si je po letech, v některých případech už po měsících, mohli znovu přečíst. Zdalipak by se k nim ještě hlásili?

 
V 2/20/2011 5:16 odp. , Blogger Tribun řekl...

Tohle už dávno nejsou lži, to je vyšší level - slovo, které tělem učiněno jest.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka