čtvrtek, června 04, 2009

Pět minut slávy za plato vajec

Moc rád bych někdy viděl lidem do hlavy, bylo by to zajímavé a jednou za čas i velice prospěšné. Podobný chtíč jsem dostal na již legendárním Andělu, kde jsme jako sociální demokraté poměrně potupně zaplatili za své hříchy od skupiny studentíků.
Ani jsem netušil kolik srdceryvného patosu je možné nakumulovat v naší mírumilovné, jistě bystré a pracovité mládeži. Také mne osobně zajímaly pohnutky a hlavně názorové postoje, které jak jsem doufal, budou nejen věcné, ale hlavně pádné. A tak jsem se po vajíčkové smršti pustil do debaty s demokraty z opozice. Populismus a strach z komunismu, ano to byly zásadní hesla, které mi mládež vmetla do obličeje, další hlubší, i když i tato hesla jsou hodně mělká, prosím nehledejte, Dokonce jsem se od lidí, kteří si zatím vydělali možná na slanou vodu dozvěděl, že by si rádi platili studium, zdravotnictví a já nevím kolika závazky mě skupina skoro svazáků ještě zavalila.

Populismus jako hlavní problém vajíčkářů, mne samozřejmě pobavil, nevím o tom, že by naše kampaň byla více, nebo méně populistická něž kampaň konkurentů, například pan Mach dokonce navrhuje zrušit daně z příjmu ze závislé činnosti (výpadek ve statním rozpočtu pouhých 120 mld). Navíc řada z těchto mladičkých demokratů, měla na svůj věk poměrně slušnou sklerózu, škoda. Kampaň jejich hrdinů z ODS v roce 2006, mi přišla v tomto směru zatím na špici ve slibování čehokoliv komukoliv.

Dále se bavme o návratu komunistů k moci, rozum do hrsti milí čtenáři, komunisté bohužel NIKDY neodešli a jsou stále součástí naší nejenom politické, justiční, ale i podnikatelské sféry. Chápu, že mnozí si lacině a hrdinsky vylévají v tomto směru vztek na sociální demokracii, zapomínají ale na to, že návrat k totalitním poměrům jakéhokoli druhu jde právě přes úpadek politické kultury a oslabení tradičních demokratických politických stran, ze kterých zaplať bůh žádná nikdy nereprezentuje názor 100% občanů.

Samozřejmě, to co bylo především terčem bylo jisté ego, jistého pána.

Jiří Paroubek, jako předseda ČSSD, dostává jednu ránu za druhou a to nejen slepičími exkrementy, ale bohužel i díky nepříliš objektivním novinářům, kteří někdy až trapně a lacině útočí na předsedu sociálních demokratů. Jak se zdá Jiří Paroubek ležel v žaludku i vrhačům vajec, a důvody ? Je prý arogantní, což je u politika velice výjimečná vlastnost, je populistický, opět jako politik vyčnívá a je nedemokratický, ano to on nezabránil přijetí tolik kritizovaného náhubkového zákona. Role předkladatele – Topolánkovy vlády a ODS vedeného Ústavně právního výboru byla v tomto případě jistě zanedbatelná.

Při shrnutí docházím k názoru, že předseda druhého názorového proudy, tedy pravice, Mirek Topolánek, musí být pravý opak, který navíc proti socialistům bojuje jen a jenom demokraticky, žádný Kubice, Morava, Dalík, žádné arogantní a agresivní výstupy, žádné drobky pro kamarády podnikatele.

Na celé věci není až tak tragická neznalost ani neslušnost. To první se dá napravit studiem, to druhé vlastní vůlí. Tragická je absence toho světla v duši, které nám umožňuje vidět věci jinak, než jej podávají architekti rádoby spontánních politických divadel.

A nakonec to nejlepší, jistý pan Pavouk, zde před časem nahlas mluvil o emigraci z důvodu nástupu levice, já mám jako socialista důvody pro emigraci bohužel podstatně pádnější, než materiální hledisko, obávám se, že demokracie v naší kotlině dostává čím dál tím víc pěkně přes držku.

Napsal Leoš Paclík

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 88:

V 6/04/2009 10:15 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Slušná manipulace. Pokud je vajíčko exkrement co je potom kuřinec.

 
V 6/05/2009 9:06 dop. , Anonymous E. Valín řekl...

Paralela Ultras fans více rozdílu v tom není.
Takzvaná srdeční záležitost či jakkoliv (boj o demokracii, boj proti komunismu boj proti...) onálepkovaná projevená agrese davu - byť tím davem je komunita facebook.
Není zatím žádný hlubší význam krom exhibicionismu. Nebýt obrovské mediální masáže skončila by akce prvním vajíčkem. (Srovnej paralelu s typem sebevraždy - přes naprosto individuální důvody se stane v určitém období hitem způsob, který nejvíce přitáhne pozornost médií.)
Jediným problém a rizikem celé té akce je reakce médií, ostatních stran a zbytku společnosti. Mainstream media v ČR rovnají se bulváru - účinná masáž většiny populace, Britské listy neudávají veřejné mínění. Paroubek si za ten útok může v podstatě sám, vypálená romská rodina taky - neměla v tom domku co dělat. Kausa Paroubek získala v úvodu odsouzení-neodsouzení (všichni se distancovali, ale dobře mu tak, kyš kyš) s právním postihem přestupku či pokuty, kterou rodiče zaplatí ať přímo či z kapesného. Počet otevřených příznivců 50000. Romská kausa se prozatím dočkala všeobecného odsouzení, počet sympatizantů není znám, kolik by jich ale bylo, kdyby byl průběh obdobný? Všichni by napsali jak je to špatné házet zápalné láhve, zároveň by se ale deklarovala především odpovědnost té romské rodiny a v případě minimálního trestu tu máme druhou genocidu. Demokracii nelze mít ve splašeném stádu, kde si každá ovce myslí, že může cokoliv a ve skutečnosti je manipulativně hnaná aniž by tušila kam. To je současná úroveň ČR, máme tu heslo, o kterém nás naučili, že je pozitivní a kladné. Tak se za něj berem stejnými prostředky a formou jako naši rodičové za socialismus a všeobecný mír. Štěstí je, že bohatí duchem jím s většími či menšími obtíži zůstanou v jakékoliv formě vlády a to stádo poběží stále někam ať tu bude cokoliv.... Hlavně když zůstaneme aspoň v něčem Homo Sapiens.

 
V 6/05/2009 11:33 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Nějak mi přijde, že pan autor žije na jiné planetě v jiné dimenzi, kde platí velmi zvláštní pravidla. Na této planetě jsou vajíčka exkrementy, ČSSD má věcný program, který není vůbec populistický, který by ani v nejmenším nedopustil další zadlužování našich dětí a vnuků, na planetě, kde lidé ušetřené peníze na nižších daních spálí, než aby je za něco rozumného utratili a kde komunisté nepředstavují žádné riziko, neboť „nikdy neodešli“.

Já žiji na úplně jiné planetě. Na mojí planetě se ČSSD řídí výhradně výzkumy veřejného mínění, aby nalákala co nejvíce voličů, i kdyby to znamenalo, že musí přes noc otočit o 180 stupňů, což je přímo definice populistické politiky. Před volbami slibuje další mrhání veřejnými prostředky, jako by se dluhy platit nemusely. Zeptejte se Jiřího Paroubka, co chce udělat pro minimalizaci současné krize. Odpovědi se nedočkáte. Zeptejte se ho, kolik dalších generací bude muset splácet dluh, který tu po Jiřím Paroubkovi zůstal. Zeptejte se ho, jaké JISTOTY že nám to ve svém programu nabízí. Já jsem to udělal. Odpovědi jsem se ale nedočkal. Pokud se někdo vyhýbá diskuzi a místo vážných problémů řeší populistické poplatky, tak nemá občan jinou možnost vyjádření své nespokojenosti, než předání vejce leteckou poštou.

Jediný, kdo byl ochoten odpovědět na mé otázky, byla „manažerka marketingu“ ČSSD – to jsou ty slečny, které rozdávají ve městech letáky. Tedy proč bych měl volit ČSSD? Protože je nejlepší, zněla odpověď. A jaké že jistoty mi to ČSSD nabízí? Jistotu, že zvolím tu nejlepší stranu. Je mi líto, ale taková odpověď je pro mě nedostatečná.

Jiří Paroubek teď sklízí pouze to, co sám zasel – nenávist, agresi, buranství, hulvátství. Lidé jsou již natolik zoufalí z činů Jiřího Paroubka a z nemožnosti jakékoliv změny, že jsou nuceni sáhnout po vajíčku. Jistě to není ten nejlepší způsob komunikace, ale nyní snad Jiřímu Paroubkovi dojde, že není všemi milovaný vůdce, že veřejná prostranství nejsou jeho majetkem a že i lidé s jiným názorem mají právo na život a třeba se nad sebou a nad svým chováním zamyslí.

Na celé věci není až tak tragická neznalost ani neslušnost předsedy ČSSD. To první se dá napravit studiem, to druhé vlastní vůlí. Tragická je absence toho světla v duši, které nám umožňuje vidět věci jinak, než jej podávají architekti rádoby spontánních politických divadel.

 
V 6/05/2009 5:25 odp. , Anonymous Legolas řekl...

to Anonymní 5.6.2009, 11.33 h.

Vážený Anonyme,nejprve by bylo lepší,kdybyste si dal nějaký alias,abyste byl na tomto blogu lépe identifikovatelný. Plně s Vámí souhlasím,že za všechno,co je v politice v této zemi špatné,může ten ďábel Paroubek.V parlamentu člověk,který veřejně ukazoval vztyčený prostředníček,který prohlašoval nacistické "Zavedeme noc dlouhých nožů" nebo "Es kommt der tag",to byl přece převlečený ďábel Paroubek za modrou holubici Topolánka. Tento dokonalý převlek zařídil Modrý Berija stejně dokonale,jako zařídil pravdivou,ale naprosto pravdivou Kubiceho zprávu,která odhalila na základě nezpochybnitelných důkazů pedofilní sklony ďábla Paroubka.Při volbě prezidenta to byl zase ďábel Paroubek převlečený za Modrého Beriju,který vyhrožoval Bursíkovi,že půjde bručet.A za vajíčkovou smršť na ČSSD může opět Paroubek,který ji sám zorganizoval.A až se objeví fotka nahatého Topolánka v Berlusconiho vile Certosa na Sardinii (a ta fotka se jednoho dne v tisku objeví),bude to nepochybně zase převlečený ďábel Paroubek za Topolánka,na to vemte jed!

 
V 6/05/2009 5:50 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Vážený Legolasi, na toto fórum přispívám z jiného důvodu, než abych byl lépe identifikovatelný. Vše, co jsem zde uvedl, jsou navíc ověřitelná fakta a nikoliv názory, které by bylo nutno opřít o nějakou autoritu se zvučným jménem.

Nikdy jsem netvrdil, že za všechno špatné může Paroubek, proto mi to prosím nepodsouvejte. Také nerozumím tomu, proč vždy, když je řeč o Paroubkovi, musejí přiběhnout jeho posluhovači s tím, že Topolánek také není svatý. Není. Ale to Paroubkovo chování ani v nejmenším neomlouvá.

Přečtěte si, vážený Legolasi, rozhovor s Jiřím Paroubkem v magazínu MF Dnes. Na každou otázku má Jiří Paroubek vždy stejnou odpověď: Podívejte se na tyhle průzkumy, jak jsem u mladých lidí oblíbený, podívejte se na Topolánka, co všechno on dělá a veškeré akce proti mně organizuje ODS. Myslíte si, že člověk, který už úplně ztratil spojení s realitou, může být dobrým politikem? Nebo snad také jako Jiří Paroubek věříte, že všechny akce proti Jiřímu Paroubkovi organizuje ODS? Vždyť podle Jiřího Paroubka byl i únik testovací zprávy „Paroubek se pos…“ akcí řízenou ODS.

Musím se ptát, kde jsou ti dnešní ochránci demokracie, když Jiří Paroubek vyhrožoval, urážel, zastrašoval a nakonec vyloučil ze strany poslance, který se rozhodl hlasovat podle vlastního svědomí, jak se zavázal ve svém poslaneckém slibu, místo toho, aby volil tak, jak dostal nařízeno, aby Paroubek zastrašil ostatní poslance, kteří by si v budoucnu dovolili hlasovat jinak, než jak si on sám přeje, čímž zcela popřel demokratický princip hlasování poslanců ve sněmovně, na kterém celá naše demokracie stojí?

 
V 6/05/2009 6:21 odp. , Anonymous Legolas řekl...

to Anonymní:
Musím se ptát, kde jsou ti dnešní ochránci demokracie, když Jiří Paroubek vyhrožoval, urážel, zastrašoval a nakonec vyloučil ze strany poslance, který se rozhodl hlasovat podle vlastního svědomí, jak se zavázal ve svém poslaneckém slibu, místo toho, aby volil tak, jak dostal nařízeno, aby Paroubek zastrašil ostatní poslance, kteří by si v budoucnu dovolili hlasovat jinak, než jak si on sám přeje, čímž zcela popřel demokratický princip hlasování poslanců ve sněmovně, na kterém celá naše demokracie stojí?

Měl byste pravdu,pokud by tito odpadlí poslanci ČSSD skutečně hlasovali podle svého svědomí.Pak byste je mohl nazvat odvážnými,jak to udělal svého času Topolánek.Bohužel pro obdivovatele modrých zítřků tomu bylo právě naopak.Tito poslanci hlasovali pod tvrdou hrozbou,že na ně budou ze strany ODS zveřejněny jejich defraudace,kterých se dopustili v minulosti oni sami nebo jejich nejbližší příbuzní. Melčák - podnikání jeho syna,Pohanka - defraudace mnoha desítek milionů při jeho působení jako ředitel nemocnice u Sv. Anny v Brně, Wolf - defraudace několika milionového příspěvku od Ministerstva životního prostředí na jeho podivné podnikání,o případu Čunek snad nemá cenu se ani rozepisovat.O těchto lidech si vážně myslíte,že jako poslanci zvolení na kanditátce ČSSD,hlasovali vždy s ODS podle svého svědomí?

 
V 6/05/2009 7:07 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

"Měl byste pravdu,pokud by tito odpadlí poslanci ČSSD skutečně hlasovali podle svého svědomí.Pak byste je mohl nazvat odvážnými,jak to udělal svého času Topolánek.Bohužel pro obdivovatele modrých zítřků tomu bylo právě naopak.Tito poslanci hlasovali pod tvrdou hrozbou,že na ně budou ze strany ODS zveřejněny jejich defraudace,kterých se dopustili v minulosti oni sami nebo jejich nejbližší příbuzní."

To je velmi vážné obvinění, Legolasi. Můžete jej nějak doložit, nebo se jedná o tradiční PR Lidového domu? Jediný, kdo veřejně vyhrožoval, byl předseda poslaneckého klubu ČSSD. Jediný, kdo veřejně urážel, byl předseda ČSSD. Pokud máte jiné informace, pak by bylo na místě je zveřejnit. Pokud pouze opisujete z letáčků ČSSD, tak toho raději nechte.

Nebo to si opravdu myslíte, že by se někdo nechal vydírat přes kauzy, které jsou veřejně známé, jako jsou ty, které jste jmenoval?

Podívejte se, jak se Jiří Paroubek pomstil Oldřichu Němcovi a jeho ženě, který si dovolil kritizovat Krause za jeho praní špinavých peněz skrze ghanské kakao.

Nakonec se musím ptát, kolik takových dalších Melčáků, Wolfů a Pohanků, kteří podle vás prodávají svou funkci, ještě v ČSSD je? Já budu raději volit stranu, jejíž představitelé mají čistý štít a nemohou se nechat vydírat - ať už od ODS nebo ČSSD.

 
V 6/05/2009 10:20 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Volební účast kolem 11%, super, více jak 18% celkově nebude (dle odhadů).

 
V 6/05/2009 11:00 odp. , Blogger ods řekl...

Legolas
Vždyť jde zas a znova o nejdlého a jeho nekonečné monology. To nemá smysl, on má stejnou intelektuální úroveň jako ty zviřátka s vajíčky, proto i jejich totalitní přístup hájí. Já bych se na Vašem místě spokojil s tím, že jste Paroubkův posluhovač co někam musí hned přiběhnout. Zrovna od něj jsou slova o posluhovači co hned musí někde naběhnout totiž kompliment.

Jediné čeho se dočkáte je to, že znova bude psát to samé ve svém asistovaném monologu - už nastartoval v obvyklém stylu - a případně bude překrucovat Vaše slova či rádobyžertovně používat Vaše obraty. Podle mého názoru budete jen ztrácet čas.

 
V 6/05/2009 11:03 odp. , Blogger ods řekl...

Fudzijan
Do zítřka bych ještě nevěštil, teď se operuje s něčím kolem 15 procent. I když podle toho co jsem viděl, tak se mi to zdálo výrazně slabší než u krajských a senátních voleb.

 
V 6/05/2009 11:19 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Skutečně by mě zajímalo, čím vás ten Paroubek tak uhranul, že jste ochotni obhajovat všechno, co udělá. Takto fanaticky se nechovají voliči žádné strany. Viděli jste snad nějakého voliče ODS, který by udělal cokoliv pro obranu Topolánka, nebo voliče KDU-ČSL, který by udělal cokoliv pro obranu Čunka?

Naše země má mnohem víc a vážnějších problémů, než jsou nějaká vajíčka. Kdy začneme splácet dluh, který tu máme po předchozích vládách a kvůli kterému musíme každý rok platit jen na úrocích 50 miliard korun, což každou čtyřčlennou rodinu vyjde každým rokem na 20 000 korun? A jak dlouho budou muset naši děti splácet dluhy, které nám tu politici udělali za pár posledních volebních období? To se od vašeho Jiřího Paroubka nedozvíte. Jiří Paroubek ví, že je u lidí oblíbený – má na to své průzkumy, a že všechny akce proti němu organizuje ODS, na kterou je možné svést úplně všechno.

A volební sliby ČSSD? Ty se přece začnou plnit podle představitelů ČSSD teprve tehdy, až na ně budou finance. Nakonec to stejně skončí podobným výrokem, jako byl ten proslulý Sobotkův výrok, ve kterém se přiznával, že vědomě slibovali lidem nemožné, neboť jejich sliby prý nebyly zasazeny do reálného ekonomického rámce...

Co říkáte na to, že Jiří Paroubek sliboval novinářům z Mladé fronty, že na ně také bude házet vajíčka? Také řeknete, že Jiří Paroubek je "zviřátko s vajíčky", které hájí "totalitní přístup"? Pochybuji. Jiří Paroubek je přece neomylný, vše, co udělá Jiří Paroubek je pro nás dobré a za všechno ostatní může ODS s Dalíkem. Nebo se snad mýlím?

 
V 6/05/2009 11:40 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Anonymní - Jiří Paroubek je pod tlakem. Buď byla slova o házení vajec na novináře zkomolena, vytržena z kontextu... a nebo byla zcela pravdivá, což by znamenalo, že neunesl tíhu (ukázal tím svou velkou slabinu) a lidově řečeno "vypěnil".
Jinak toto veřejné lhaní a slibování by se mělo kvalifikovat jako trestný čin politického podvodu. Strany vyzývají voliče, aby jim dali hlas a nastiňují jakousi neurčitou představu, kterou lze za velmi nejasných okolností splnit. To je velice málo...

 
V 6/06/2009 9:46 dop. , Anonymous Legolas řekl...

to Anonymní:
Pokud máte jiné informace, pak by bylo na místě je zveřejnit. Pokud pouze opisujete z letáčků ČSSD, tak toho raději nechte.

Já neobhajuji Paroubka,osobně mi není moc sympatický,jen bych se nerad dožil toho,aby se házení vajíček nadále stupňovalo až k nějakým polofašistickým metodám,ať už je to z jakékoliv strany. Uvedené informace se víckrát objevily v tisku,když se po volbách v r. 2006 sestavovala řekněme zvláštním způsobem Topolánkova vláda za přispění hlasů uvedených poslanců ČSSD.Samozřejmě je to tvrzení proti tvrzení,ale jak si potom lidé mají vysvětlit hlasování těchto poslanců,kteří se dostali do parlamentu na kandidátce ČSSD,když vždy hlasovali pro antisociální zákony,které předkládala Topolánkova vláda?

 
V 6/06/2009 12:32 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

No, na některé opět povětšinou jednobarevné reakce musím zareagovat.
1.v 90tých letech, kdy docházelo k nejrůznějším typům privatizace a naše země kupodivu měla co nabídnout zmizel majetek, cca za 800mld. korun, to je prosím fakt, tento majetek kam si zmizel. Pak nás okradla tlupa jistě schopných bankéřů, kdy záplatování bank nás všechny stálo opět desítky miliard.
To všechno vážení pravičáci byly peníze, které měly skončit ve státní kase. Jediné co vní po Vašem hospodaření zbylo, byly DLUHY ! Nicméně pro ně jistí lidé založili konsolidační agenturu, prosím ověřte si prosím, kdo že seděl na velice lukrativních postech.
2.Když už mluvíte o zadlužování, to je přeci opět výdopitek západního tržního hospodářství, aneb na co nemám, na to jsi vypůjčím. Opět věc pro nás z degenerované komunismem věc nevídaná, po raketovém nárůstu ceny bytů věc nicméně životně důležitá. Osobně vím o čem mluvím, hypotéky mám dvě, ale nestěžuji si. Tak a takto prosím, pro ty co nechápu, nebo nechtějí chápat, chápejme i náš dluh, který zde prostě musel nastat, neboť kde nic není ani smrt........
3. I přesto, že jsem členem ČSSD, světe div se můžu si proti Paroubkovi psát a mluvit co chci a taky to dělám. Co nechápu je zabedněnost obhájců Mirka Topolánka. mám pocit, že i kdybychom tohoto muže chytili při největší zlodějně za ruku, Vy mu to prostě odpustíte. Když jsem sledoval kauzu Morava, lezl mi mráz po zádech, ale jak se zdá vloči pravice mají zřejmě dvojitou hroší kůži. Taky bych Vám všem doporučil vyhledat si Kubiceho zprávu, kterou by si měli všichní nastudovat, protože pak možná pochopíte i výlevy Jiřího Paroubka.
4. Co se týče vajec a slepičinců, výraz extrement jsem si vypůjčil od jistého demagoga z prava.
Jinak Vám všem přeji šťastnou ruku při volbách do EP a jako demokrat vítám, jakokoliv věcnou diskuzy.
Leoš Paclík

 
V 6/06/2009 3:43 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Co se týče házení vajec, tak je třeba připomenout, že i Jiří Paroubek, který nepochopil, proč na něj lidé házejí vajíčka, když je podle svých průzkumů u lidí tak oblíbený, a na prvních mítincích s létajícími vejci je házel zpět do davu. U anonymních lidí, kteří mohou selhat, je takové jednání pochopitelné. Ale u ústavního činitele, který aspiruje na funkci prezidenta České republiky? Pokud nazýváte občany házející vajíčka „zvířátky s vajíčky“, jak nazýváte předsedu politické strany, který vajíčka také hází, ale navíc se chladně domlouvá s reportérem MF Dnes, že na něj také bude vajíčka házet?

Jak nazýváte člověka, který omezuje osobní svobody občanů s jiným názorem a nechává je pronajatou ochrankou vyvádět z veřejných míst, na kterých má svůj předvolební mítink? Má takový člověk podle vás právo ohánět se demokratickými principy a je takový člověk hoden vašeho hlasu?

Legolasi, co se týče házení vajíček, tak stojí za zmínku názor Františka Ringo Čecha, který prohlásil, že podle toho, jak dobře Jiřího Paroubka zná, tak nepochybuje o tom, že poslední vajíčkovou válku si zorganizoval sám, aby mohl být za mučedníka. Všiml jste si, že se přestal na posledních mítincích krýt deštníkem, aby se mohl prezentovat jako ten nejukřivděnější politik? Zvláštní souhra náhod, nemyslíte?

Právě proto, že byly kompromitující materiály novinářům známy, je nelogické, aby se jimi nechal kterýkoliv poslanec za ČSSD vydírat. Můžete jmenovat jediný antisociální zákon, který zmiňujte? Myslíte třeba zákon o úpadku, který prosadila ČSSD, jež působil, že tisíce zaměstnanců zůstaly v prvních měsících krize zcela bez prostředků a který musela ODS rychle opravovat? Nebo snad zákon o poplatcích ve zdravotnictví, který omezil maximální roční doplatky pro chronicky nemocné pacienty a umožnil léčbu nejmodernějšími léky pro všechny pacienty?

 
V 6/06/2009 3:43 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Co se týče zmizení 800 miliard korun, tak bych byl rád, kdyby tento údaj mohl jeho autor doložit. Jedná se totiž o další lež šířenou z Lidového domu. A i kdyby to byla pravda, tak to ani v nejmenším neospravedlňuje zadlužení naší země o nejméně 650 miliard během rekordního růstu ekonomiky za vlád ČSSD. Nakonec je třeba si uvědomit, že největší majetek privatizovala právě ČSSD, takže na ní spočívá největší zodpovědnost. Jenom její otálení například s privatizací bank nás přišla na několik desítek až stovek miliard korun.

Zadlužování občanů prosím nezaměňujte se zadlužováním státu. To jsou dvě zcela odlišné věci. Když se zadluží občan, tak proto, že si potřebuje koupit byt nebo auto, neboť si spočítá, že se mu to vyplatí. Svou půjčku musí splatit občan sám – nikdo jej za ni nesplatí. V případě státu zadlužují politici nás všechny, aby si mohli koupit voliče v nadcházejících volbách. Například ČSSD navrhuje zadlužit nás ještě více než dnes formou třináctých důchodů pro skupinu svých voličů, třebaže důchodci jsou kvůli jistotě příjmu tou skupinou obyvatel, které krize zasáhla nejméně. Všude se propouští a klesají platy a Jiří Paroubek chce z našich daní zvyšovat důchody během krize, kdy každý zodpovědný hospodář šetří, kde se dá. Kdo a kdy bude tyto dluhy splácet? Jiří Paroubek to nebude. Budou to naše děti. Naše děti a děti jejich dětí si budou muset utrhnout od úst, aby zaplatili Paroubkovy populistické výdaje. Kromě toho budou muset naše děti platit každým rokem úroky z dnešních dluhů, které již dnes činí 50 miliard každý rok. A já nechci žít na úkor svých dětí a vnuků.

Nevím, proč mě hážete mezi obhájce Mirka Topolánka. Velmi často a hlasitě jej kritizuji. Nikdy jsem se ale nesetkal s armádou fanatických obdivovatelů všeho, co Mirek Topolánek udělá, jakou disponuje Jiří Paroubek.

Ať už jste si půjčil výraz exkrement od kohokoliv, nic to nemění na tom, že vajíčko exkrement není, a tudíž jste se dopustil manipulace.

 
V 6/06/2009 6:02 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

No, velice nerad diskutuji s anonymem, ale vzhledem k tomu, že se zde dozvídám řadu velice zajmavých věcí, musím reagovat. Nevím na kolika mítincích páni anonymové byli, ale já na pár ano. Nebyl jsm ani na pódiu ani v ochrance, ale pozorovla jsem zlobu, několika desítek studentíků a zejména pak jsem byl nucen věnovat jim svůj drahocený čas, kdy a to jsem již popsal jsem toho mnoho nezjistil.
Dále bych se vrátil, k tématu privatizace, tady se bohužel neshodneme, máme každý asi jiné ekonomické guru, já, např. prof. Švejnara a Komárka. Co dodat více.
Co se týčee zdravotnictví, domnívám se, že se pletete a že můžeme být rádi, že se nám podařilo experiment ministra Julínka zastavit na samém začátku, privatizace nemocnic, přímé platby u lékařů a zakládání nových zdravotních pojišťoven, v našich podmínkách a z řadou našich podnikavců nevěstí nic dobrého. Co se týče limitů, v tom není zakopaný pes, ten je Vážený anonyme někde úplně jinde a ptejme se kde, já Vám napovím podívejme se na celý systém, přesněji byznys, který se nám točí nejen kolem léků, ale zejména kolem vybavení nemocnic, všudypřítomné korupce, kterou měli naši schopní pravičáci po roce 2006 zcela vymítit, atd. atd. Dále se domnívám máte skutečný guláš v otázkách zadlužení státu, skutečně si myslíte, že naše nastupující generace bude do hrníčku střádat na dluhy jejich tatínků a dědečků, ten systém samozřejmě funguje jinak, tak prosím nestrašte lidi. Přímět k půjčce např. na byt, či auto byl, domníval jsem se snad dosti pochopitelný, ale jak se se zdá, tak jsem se pletl.
Co se týče potlačování lidských práv, tak na to tady máme také jiné a lepší experty, např. pana Topolánka a zkuste se ptát na záhubkový zákon a zkuste vzpomenout na památnou kauzu Čunek, jestli Vám tato akce nepřipadala jako ovlivňování státních zastupců státem, nebo případně jednotlivcem a to mocným a bohatým, už prosím na nic raději nereagujte !
Dále bych se rád pozastavil nad vyváděním údajně poklidně protestujících občanů, ano tohle bych možná odsoudil, ale jak se Vážený anonyme díváte na poslední akce nácků, ze kterých byli poměrně nešetrně vyvedeni levicový, upozorňuji nic neházející protestující. I tak bych Vás prosil nepodléhejte tlaku některých médií, realita je v mnoha momentech úplně jiná, a o tom je těch 5 minut slávy...

Leoš Paclík

 
V 6/06/2009 6:17 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Lidi jsou tak zoufali z paroubka ze si je paroubek zorganizoval aby ho zahazeli vejci. A snad to paroubkovi dojde kdyz ho ti zorganizovani paroubkem zahazej vajickama ze je spatnej a muze za vsechno a pochopi ze topolanek je velkej super chlap a cssd ublizuje nenarozenym detem, fnuk fnuk. I lidi s jinym nazorem maj pravo kdyz si je paroubek zorganizuje hodit vajicka po paroubkovi.

 
V 6/06/2009 7:12 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Zlobu několika málo studentů, kteří hážou vajíčka, dokážu pochopit. Ale zlobu jednoho ústavního činitele, který hází vajíčka na lidi a který porušuje jejich základní práva a najme si ochranku, aby tito lidé byť zcela mírumilovně pouze držící transparent nebo převlečeni za marťany byli vykázáni z náměstí, na kterém je předvolební mítink ČSSD, skutečně omluvit nelze.

Co dodat více? Zeptejte se, pane Paclíku, svých ekonomických guru, o kolik miliard jsme přišli kvůli opožděné privatizaci bank. Zeptejte se jich, jestli se na privatizačních podvodech podíleli jen politici ODS. Zeptejte se jich, co říkají na socialistické nápady typu 13. důchod nebo šrotovné. Zejména pana Švejnara, který sám sebe označuje za nejvíce liberálního ekonoma v Česku, se zeptejte na zadlužovací populistickou politiku ČSSD, na poplatky ve zdravotnictví a na americkou radarovou základnu. Pak sem napište, co vám vaši guru na vaše otázky odpověděli. Budete velmi překvapen.

Jistě, ODS není dokonalá, ale co se týče korupce, tak pokud si dobře vzpomínáte, byla to ČSSD, kdo se zaštiťoval tím, že je vymítí. A výsledek? Svoboda, Snopková, Vlček, Šlouf, Munzar, J. Novotný, Šíma, Kavan, defraudantka Volfová, restituent Fencl, Lachnit, Schling - D47, vrah Srba, Hojdar, ministr Zeman (internet do škol), Karel Machovec, Skopal, Palas, Zgarba, Gross, Doležel, Forman (zcizil 250 milionů z Phare), Rath, úplatná Rathova poradkyně, kakaový Kraus, pozemkový František Brožík, ředitel NBÚ Mareš, Marie Součková, Vyvadil, Láznička… To jsou šibalové, které nám ČSSD nabízí. Dokud budou lidi volit parlamentní strany, tak se té korupce nezbavíme nikdy.

Nevěřte tomu, co vám říká Paroubek, že dluhy se platit nemusejí. Musejí. Pokud se neplatí dluhy, tak se platí úroky. A platit úroky je mnohem dražší, než splácet dluhy. Víte, co všechno bychom si mohli dovolit, kdybychom dnes nemuseli každým rokem platit úroky 50 miliard korun ze socialistického dluhu? Podívejte se, kam dostala populistická socialistická politika Maďarsko. Opravdu chcete, aby tak naše země skončila také?

Uvědomte si, prosím, že jakékoliv konotace na Topolánka nebo Čunka neomlouvají potlačování lidských práv Paroubkovou ochrankou. Ani v nejmenším. Nevěřím Topolánkovi, Čunkovi, ani Paroubkovi a ani jednoho z nich nevolím. Proč všichni obdivovatelé Jiřího Paroubka vždy, když dojde na nějakou špínu, se snižují k ukazování na Topolánka se slovy – on si začal. Jako děti v mateřské školce. A jako v mateřské školce i v tomto případě platí, že je jedno, kdo si začal. I kdyby Topolánek jedl děti, tak to nijak neomlouvá Paroubkovo porušování práv ostatních.

Svět naštěstí není černobílý, ani modrooranžový. Pokud se mi dvě nejznámější barvy nelíbí, mám vždy možnost volby, a proto volím jinou barvu. Volením stále stejných barev totiž k žádné změně nikdy nedojde.

Miroslav Hess

 
V 6/06/2009 7:47 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ja taky ty co hazeli vajicka za paroubkovy penize chapu. Paroubek nemel destnik to je jasny. A udelal dluhy a jeste si z tech dluhu nakoupil vajicka a topolanek je proto skvelej vzdyt nam mirek chystal lotyssko kde litaj irsky peceny holubi do huby cestou z estonska. Diky nezadluzovani maj lotyssky estonsky a irsky deti dneska spoustu lizatek od bohatejch zamestnanejch rodicu. A jeste nam ti bohatci posilaj penize aby se nas zaduzenej stat vubec nezhroutil. Paroubek by si mel zorganizovat jeste vic hazeni vajicek at tu je dobre jako v lotyssku.

 
V 6/06/2009 7:57 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A nezapomeňte se zeptat, pane Paclíku, pana Švejnara na to, kdo může za současnkou krizi. Jestli je to opravdu Topolánek se Zahradilem, jak nám tvrdí billboardy ČSSD.

Miroslav Hess

 
V 6/06/2009 8:00 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A ja taky nevolim velky strany, misto toho se rozhoduju mezi cestnymy svobodnymi kde jsou ti nejcestnejsi lide kteri jen ptaka vymenili za berana a proto minulost neplati. Jeste se ale rozhoduju jestli nahodou nedat sanci zeleznymu nebo tlustymu od libertas. To jsou nejmoralnejsi lidi v nasi zemi. A tu krizi a dluhy za ktery muze jen paroubek to oni vyresej levou zadni.

Ivan Julik

 
V 6/06/2009 8:11 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Pane Hess - Otázka měla být jiná... na prezentaci veřejně známých osobností pamatují zákony a pokud se zobrazují podobizny bývalých státníků musí s tím vyslovit souhlas u nežíjících dědici, příbuzní u žijících oni sami, kdysi jsem chtěl použít podobiznu Masaryka a musel bych požádat žijící příbuzné... u Bushe je to podobné... otázka je tedy zda-li tímto neporušila ČSSD zákon a má li to ošetřené. Stejně tak využití podobizny Paroubka štábem ODS... na prvním místě je tady otázka - od koho má ČSSD souhlas k využití podobizny Bushe

 
V 6/06/2009 8:19 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

PS: Přísná pravidla by měla platit stejně pro všechny - bez vyjímek.

 
V 6/06/2009 11:37 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Fudziane, máte pravdu. Silně pochybuji, že má ODS nebo ČSSD souhlas k zobrazování podobizen politiků z jiných stran, nebo přímo George Bushe. Další důkaz, že volbou ČSSD nebo ODS se nic nezmění a že je pro změnu nutno volit jiné strany.

 
V 6/07/2009 12:01 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Jo jo at zijou jiny strany staci kdyz ty samy lidi se prejmenujou a uz se mame vyborne. Sibal z ods mach a payne a nebo tunelar ne z ods zelezny s tunelarem z ods tlustym to jsou skvely lidi. Tunelar z ods zieleniec taky by mozna stal za vyber a nebo sibal z oda hamersky. A nebo si mame vzit vandase s edelmanovou a korytarku bobosikovou. Jo fakt jdeme do malejch stran to bude supr, prebarveni nebo extremismus to je lek.

 
V 6/07/2009 1:11 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Naštěstí existují i strany, které nejsou tak zkompromitované korupcí jejich představitelů, jako je tomu v případě parlamentních stran.

 
V 6/07/2009 3:45 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Jo vandas a edelmanova nebo balbin mozna i komunisti ale to je vsechno. A volit stary zlodeje co se prejmenovali a rikaj ze jsou fajn to je opravdu gol. Takze asi zbejvaj jen ti extremisti blazni a satirici. Tak to dam prednost i cssd i ods.

 
V 6/07/2009 10:11 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Já moc děkuji panu Hessovi za to, že se na začátek podepsal a dále pro Vás mám malé doporučení vstupte do nějaké politické strany, do strany která je Vám lidsky i ideově blízká. Za rok mi napište jak budete vnímat politiku jako celek, můžu Vám prozradit, že se v názorech na politiku hodně posunete. Ono to totiž není o nějakém Paroubkovi, nebo Topolánkovi, poznáte, že práce politika začíná v komunální politice a budete řešit rozkopané chodníky, posunutí lavičky a zrušení autobusové zastávky, a nakonec zjistíte, že politiku a problémy okolí skutečně zajímá jen zlomek lidí. A tady to všechno začíná, v politických stranách na rozdíl od, např. první republiky je jen hrstka našich spoluobčanů dále a zjistíte, že keci, navíc mnohdy anonymních diskutérům na netu, jsou nahony vzdálené realitě. Já například, nevím koho bych volil, Bobošíkovou, Sládka, Železného, Macha ???? Kdysi jsem zastával názor, že se věci posunou, když se na klíčové pozice dostanou mladí, tedy naše generace třicátníků, teď zjišťuji jak jsem se pletl, řada z nich se na řemeslo politika už dávno třásla a třese, mají VŠ a dobře nastavenou kariéru, a my pěšáci co se snažíme posunout politiku do věcnější roviny, musíme vysvětlovat a doufat.
Mějte se.
Leoš Paclík
PS: řadu korupčníků jsme, ale dokázali pozavírat !

 
V 6/07/2009 12:37 odp. , Blogger jonáš řekl...

Správně, milý anonýme, důležitý je vyhmátnout to důležitý. A skoukněte to ještě jednou, možná tam má autor i těžký chybi v pavopismu a ynterpunkci.

 
V 6/07/2009 3:30 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane Paclíku, já s vámi souhlasím. Ale nerozumím tomu, proč musí ČSSD tak agresivním způsobem hrotit politickou situaci a polarizovat naši společnost místo řešení aktuálních problémů. Podívejte se třeba na Slovensko. I tam existuje regulérní soutěž politických stran, ale většina diskuzí probíhá ve věcné rovině bez osobních ataků. U nás si dala ČSSD jako politický program pouhý bezobsažný a populistický boj proti ODS. Co je to za politický program boj proti jedné politické straně vycházející z osobní nenávisti jejích představitelů. Neměla by snad být politika o něčem jiném?

Dovolte mi, prosím, abych vám položil několik otázek:
1. Ptal jste se již, pane Paclíku, pana Švejnara, kterého považujete za svého ekonomického guru, proč opakovaně kritizuje populistický program ČSSD, jakým je šrotovné, 13. důchody či nezodpovědná fiskální politika?
2. Opravdu věříte, že na privatizačních skandálech z 90. let nemá ČSSD nejmenší podíl? Pak se zeptejte na skutečný stav věcí svého druhého ekonomického guru, pana Komárka.
3. Uvědomujete si, že zhruba polovinu dluhu, který nyní každým rokem musíme platit, činí úroky z dluhu z předchozích vlád a víte, co všechno bychom si jen za ty úroky mohli každým rokem dovolit?
4. Myslíte si, že je správné, aby se člověk, který aspiruje na funkci prezidenta, vysmíval lidem, kteří po něm hodili vejce, že se netrefili, házel po nich vejce zpět, posílal je do cukrárny na cuc na klacku a nechal je svou ochrankou vyvést z veřejných míst?
5. Opravdu věříte tomu, že Bush, Topolánek a Zahradil mohou za současnou krizi? A pokud ne, myslíte si, že správné snažit se získávat politické hlasy touto zjevnou lží?
6. Jste přesvědčený, že herečka Brožová či hokejista Šlégr mají nejlepší kvalifikaci na práci poslance sněmovny ČR?
7. Myslíte si, že je zodpovědný politický styl, kdy jedna strana si zastává výhradně taková populistická stanoviska, která vzešla z průzkumů veřejného mínění, které si nechala vypracovat, byť by to znamenalo, že obrátí přes noc svůj názor o 180 stupňů?
8. Myslíte si, že 20 let po pádu komunismu je ten nejlepší čas pro návrat komunistů k moci skrze vládu ČSSD s otevřenou nebo tichou podporou komunistů?
9. Myslíte si, že je zodpovědné slibovat předvolební sliby s poznámkou pod čarou, že budou splněny, až na ně budou peníze, takže třeba nemusejí být splněny vůbec?
10. Opravdu věříte tomu, že házení vajec organizuje ODS?

Předem děkuji za odpovědi. A pokuste se prosím vyhnout formulacím typu Ale vždyť ODS také...

 
V 6/07/2009 3:38 odp. , Anonymous Legolas řekl...

to Anonymní:
Můžete jmenovat jediný antisociální zákon, který zmiňujete?

Nebudu vyjmenovávat všechny antisociální zákony,které za svého vládnutí silově prosadila Topolánkova vláda pomocí přeběhlíků.Uvedu však jeden fakt.Bylo věrohodně spočítáno,že na výrazném snížení daní fyzických osob a zastropování sociálního a zdravotního pojištění pro vysoce příjmové skupiny vydělal měsíčně Topolánek s Talmanovou cca 120000 Kč! A Váš názor,že důchodci jsou skupinou,které se vlastně krize nedotkne,protože mají pravidelný důchod, to se opravdu nedá ani komentovat.

 
V 6/07/2009 5:21 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Legolasi, mohl byste vysvětlit, co to znamená, že vláda něco „silově“ prosadila? To jako někomu zvedla ruku silou? Nebo jde snad o ty přeběhlíky, které pan Paroubek tak hezky a slušně nazývá lidskými zrůdami a se kterými chtěl vytvořit po volbách vládu, když tvrdil, že pro svou vládu s KSČM má více než 100 hlasů?

Topolánek s Talmanovou na novém daňovém systému nic nevydělali, ale ušetřili peníze, které si poctivě vydělali a vydělali by je i v předchozím daňovém systému. Taková hrůza, jak někdo mohl ušetřit 120 000 Kč! Taková nespravedlnost! Proč má mít jeden víc než druhy, neměli by mít všichni stejně, aby nikdo nikomu nemohl nic závidět? Není snad spravedlivější, když lidé platí za stejnou službu stejnou částku bez ohledu na výši svých příjmů? Nebo je podle vás spravedlivější, když ministr financí zcela bezprecedentním způsobem odpouští miliony korun na daních pro známé Jiřího Paroubka?

Víte, Leoglasi, ti lidé s vysokými příjmy si své peníze vydělali prací. Většinou i o víkendech, bez nároku na nemocenskou nebo dovolenou. Před tím obvykle velmi dlouho studovali a při svém podnikání riskují obvykle veškerý svůj majetek. Tak jim to nezáviďte. Žádný stát, ale právě tito lidé dávají práci a peníze ostatním zaměstnancům. Tak bychom si jich měli vážit a lákat je do naší země na malé daně. Jakmile daně zvýšíme, přestěhují svůj podnik jinam a my přijdeme nejen o jejich výrobky a služby, ale především i o možnost práce a výdělku. Pak nebudeme muset někomu závidět jeho plat, všichni budeme mít stejně – nikdo nebude mít nic. Je o opravdu ta cesta, po které se chceme vydat?

Čím jsou nižší daně, tím více financí podniky ušetří, mohou zaměstnat více lidí za vyšší mzdu, mohou více investovat do modernizace a výzkumu, mohou rychleji expandovat a nabízet tak více a kvalitnějšího zboží a služeb. Stát žádné peníze nevyrábí. Stát pouze přerozděluje. A to velmi draze a velmi neefektivně. Nechme tedy peníze těm, kteří si je poctivě vydělali a kteří je umějí investovat mnohem lépe, než státní úředník na ministerstvu, čekající, kdo mu dá tučnější obálku.

Nevím, proč se názor, že se krize nedotkne důchodců, neboť mají jistý příjem, nedá komentovat. Naopak bych komentář slyšel velmi rád. V době krize přicházejí zaměstnanci o peníze a mzdy se snižují. Stejně tak ceny většiny komodit. Důchodci tak mohou na krizi jedině vydělat. Pokud chceme nastartovat ekonomiku, musíme ulehčit práci podnikům a bankám, aby začali s výrobou a půjčováním peněz, což je jediná možnost, jak snížit nezaměstnanost.

 
V 6/07/2009 6:15 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Víte, těch otázek je celá řada a já se za žádnou cenu nemůžu zbavit dojmu, že jste pane, trochu více zaujatý než by bylo zdrávo.
Jednak si nemyslím, že ČSSD je nějak výrazně populistická, nevím o tom, že bychom všem nabízeli vše a to je prosím holý fakt, pozor na to. Například nejbohatším a promi%nte mi i těm nejvlivnějším toho moc nenabízíme a podívejte se na to, jak nám to tisk a majitelé novin vrací, viz. poslední Reflex. Neříkám, že naprosto se vším souhlasím, ale na šrotovné mi prosím z mnoha důvodů nesahejte, navíc stát to nebude stát ani korunu navíc ! Dále jen letem světem, neznám definici dobrého poslance, promiňte, ale jak nám ukazuje nedávná historie, nevytrhne to ani právník, podnikatel a samozřejmě ani umělec. V Dolní komoře stejně jako v Horní může sedět kdokoliv, to je totiž demokracie, jen prosím neházejte špínu jen na naše poslance, stejně tak, nemohu souhlasit s politickou korupcí, jejiž produktem, jsou právě přeběhlíci z ČSSD, tyto případy jsou až neuvěřitelně okaté. Návrat komunistů se určitě nechystá a když tak, tak bez mé maličkosti, ale i tady Vás tak trochu masírují média, více než by bylo zdrávo. Komunisté tu přeci vládli i s ODS! Ale jen nám socanům je to doblba a opět okatě předhazováno.
Co se týče Bushe a Topolánka, to spojení je hodně účelové a jde spíše o to, že krize, která vznikla a započala v USA, má tak trochu a nebo možná zásadně více základ práve v pravicové představě, u nás tomu říkáme, volná ruka trhu, samozřejmě nejsem z toho nadšen, ale na druhé straně, ti nezaměstaní si to skutečně nezasloužili. Navíc jak se zdá soukromý a nenažraný kapitál nemá nikdy dost, viz. firma Mattel a ohrožené zdraví dětí, opět ptejme se kdo za to může ? Majitelé, stát, Obama, nebo
Bush.
Takže to jsou velice v kostce mé reakce, na závěr mně děsí média a jejich poslední dobou příliš malá nezávislost.
Možná bych si přál a to už jsem psal několikrát, aby na podzim zvítězila ODS, těším se na to, jak se v tom pánové z ODS zase hezky porejpou, nic moc nevyřeší, ale pro jistotu sníží daně, těm kteří to potřebujou nejméně.

 
V 6/07/2009 6:26 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Celý život jsem pracoval a platil si na důchod. Dnes pobírám 10 500 korun a to je sice průměr ale také to co bere menšina důchodců, většina má méně. Veškeré náklady mi každý rok rostou více než důchod a pak se objeví arogantní frackové, kteří říkají jak se mám dobře. A ještě každý den slyším jak zneužívám zdravotní péči, kterou jsem také celý život platil a jak jsem přítěží pro ty mladé, kteří ale nechtějí platit vůbec nic. Ano, já podporuji 13. důchod, dá mi šanci si minimálně zvýšit životní úroveň, možná mi zůstane i víc času na prožití stáří a nebudu muset každý den trávit tolik času zkoumáním v každém obchodě cen co si mohu koupit a co už ne a nebo pro co mám jet přes celou Prahu jen proto, abych měl na konci měsíce na zaplacení bydlení a léků. A každému komu se to nelíbí doporučuji několik desítek let pracovat a poté žít z ruky do huby. Jsem snad sobec. Nemyslím si, nikdy v životě mi nedělalo problém na rozdíl od dnešní mladé generace platit daně proto aby se někdo jiný mohl také vzdělávat či léčit. Dnešní mládež jen vidí sebe jako střed světa a slovo solidarita považuje za urážku. A já jsem nadbytečný asi bych měl umřít abych ty mladé tak nezatěžoval. Děkuji za tyto stránky které jsou jedním z mála světlých bodů v tmavomodré internetové jednostrannosti. Mějte se dobře a nenechte se otrávit. Jiří

 
V 6/07/2009 8:00 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

„Například nejbohatším a promi%nte mi i těm nejvlivnějším toho moc nenabízíme…“

Ale vždyť to je právě ten tradiční levicový populismus těžící z ubohé lidské závisti. Navíc to byla právě ČSSD, kdo investičními pobídkami, které jdou na ruku právě těm bohatým cizím firmám na úkor místních podnikatelů, přispěl k tomu, že se z naší země stala montovna na auta. Proto na nás krize tak dopadla. Nejvíce to ale kvůli špatnému insolventnímu zákonu z dílny ČSSD odnesli obyčejní zaměstnanci, kteří měsíce nedostali žádný plat.

Neříkám, že na jiných stranách není nic špatného, ale skutečně nerozumím tomu, proč Jiří Paroubek zakazuje svým poslancům pomáhat nové vládě, neboť to prý není jeho vláda a taková pomoc by mohla odrazovat členy ČSSD od práce na předvolební kampani. Tomu říkáte státotvorný postoj?

Co se týče šrotovného, tak je škoda, že jste dnes neslyšel v pořadu Otázky Václava Moravce, co o něm říkal váš ekonomický guru Jan Švejnar. Není pravda, že šrotovné nebude stát stát ani korunu navíc. Myslíte si, že peníze, za které si lidé koupí auto, by jinak doma spálili? Ne. Koupili by si něco jiného, z čeho by stát měl zisk na dani. Šrotovné je o tom, že si nyní pořídí auto ti, kdo by si jej jinak pořídili řekněme v příštích dvou letech. A důsledek? V příštích dvou letech se výrazně propadne prodej automobilů. Takže krize v poptávkách aut bude mnohem delší, než by tomu bylo bez šrotovného. Pro automobilky je snazší přečkat pár měsíců s omezenou výrobou než třeba rok se sníženou poptávkou. Šrotovné je jako by vám někdo pod hrozbou násilí sebral peníze, polovinu z nich si nechal na vlastní útraty a tu druhu polovinu z toho, co vám sebral, vám blahosklonně vrátil s tím, že si za to musíte koupit auto, protože ten zloděj ví lépe než vy, že auto potřebujete.

Velmi hezky shrnul možnosti na boj s krizí Hynek Fajmon v článku: Krize a protekcionismus:
„Příkladem je nyní módní "šrotovné". Toto opatření v praxi znamená, že všichni plátci daní dotují několik tisíc svých zpravidla bohatších spoluobčanů při nákupu nového auta. Pokud to vláda navíc dělá z půjčených peněz, tak se prohlubuje zadluženost celého státu. V případě ČR je šrotovné zcela nesmyslné, protože většina nových aut na trhu pochází z ciziny. Čeští daňoví poplatníci tak budou dotovat cizí automobilky.“

Český rozhlas se pokoušel najít alespoň jednoho ekonoma, který by šrotovné podporoval. Marně:
Šrotovné? Ekonomové kroutí hlavou

Ředitel strukturálních fondů na ministerstvu školství, ekonom Jan Vitula upozorňuje, že osvědčený recept na cestu z krize je podpora vzdělávání, vývoje a výzkumu místo automobilů:
Šrotovné Česku z krize nepomůže

Milan Zelený, jeden z nejcitovanějších českých ekonomů o šrotovném říká:
"Šrotovné je poměrně nesmyslným opatřením donutit lidi, aby koupili to, co by jinak nekoupili. Jde o politický a populistický, ne ekonomický tah. Na průběh krize nemá vliv. V důsledku to narušuje signální schopnosti trhu a zakrývá problémy s cenou, kvalitou a užitečností starých výrobků. Navíc se to platí penězi daňových poplatníků, tedy jen z jedné kapsy do kapsy druhé. Žádná nová přidaná hodnota nevzniká."

 
V 6/07/2009 8:04 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Co se týče důvodů krize, může ji na triko volnému trhu hodit skutečně jen socialista. Věděl jste, pane Paclíku, že bankovní trh v USA je jedním z nejregulovanějších na světě? Tak jaký volný trh? Ekonom Milan Zelený to říká jasně:
„Američtí voliči odmítají zachraňovat milionáře z Wall Streetu, nevěří, že je ekonomika v krizi, nesouhlasí se socialismem státní intervence (hlavním důvodem, proč byly toxické hypotéky vydávány, je legislativa zvaná CRA, dědictví po prezidentech Carterovi a Clintonovi, která přinutila banky nabízet své služby i chudším skupinám obyvatel a poskytovat tak levné hypotéky klientům, u kterých nebylo jisté, že své závazky dokážou splácet) a jsou ochotni podstoupit i určité finanční nepohodlí za účelem identifikace a potrestání viníků na Wall Streetu i ve Washingtonu… Příčinou finanční krize byly státní zásahy do ekonomiky (státem vynucený prodej substandardních hypoték).“

Jistě, jeden ekonom se může mýlit. V tom případě doporučuji vaší pozornosti usnesení o původu krize, na kterém se shodlo 38 organizací z celého světa:
Vlády způsobili finanční krizi, nenechme je, aby ji ještě prohloubili.

Vaší pozornosti by jistě neměla uniknout ani tato přednáška:
Finanční krize: Selhání státu nebo trhu?

Nakonec již jen doporučím tyto články:
Finanční krize: důsledek viditelné ruky státu
Americká finanční krize – selhání státních regulací

 
V 6/07/2009 8:04 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jiří, je mi líto vaší situace a věřím, že právě vy lékařské péče nezneužíváte. Kvůli některým levicovým politikům, kteří odmítají nepopulární zvyšování věku odchodu do důchodu, je důchod takový, jaký je. Na 13. důchody náš stát jednoduše nemá. Bude se muset ještě více zadlužit. To znamená, že váš 13. důchod vám budou muset splatit z daní vaše děti. A to včetně úroků. Skutečně chcete zadlužit své děti, abyste si mohl dopřát 13. důchod?

Co se týče solidarity, jedná se o termín, který vyjadřuje dobrovolné vzdání se určitých statků jednotlivce ve prospěch někoho jiného nebo skupiny jiných osob. Levice však si tento termín zcizila, aby mohla označit za nesolidární všechny, kteří nechtějí financovat ze svých peněz její populistický program. Není nesolární, když odmítám přispět ze svých daní na mobily pro naše romské spoluobčany, aby mohl nalákat Jiří Paroubek další voliče.

 
V 6/07/2009 8:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Lhari, puvodni insolvencni zakon je z dilny ods ktera ho prekopala v roce 2007 a platil od ledna 2008. Takze zamestnanci se k platum nemohli dostat diky spatne legislativni praci vlady ods prinejmensim stejnou merou jako diky cssd. Proc jste to zatajil. Podobne lzi a prekrucovani a zatajovani pravdy je vse co zde pisete ale myslim ze priklad jeden staci na vasi prolhanost a zaujatost.

 
V 6/07/2009 9:02 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jen aby to bylo po porade ty lzi prekrucovani a zamlcovani pravdy tak jsem vynechal ze nemecko by mela byt vetsi montovna na auta protoze automobilovy prumysl tam ma na hdp vetsi podil nez u nas. Jenze nemecko by za montovnu aut oznacil jen idiot. To jen tak pro poradek aby to nevypadalo ze jsem neco preskocil, dal ty blaboly a lzi uz nestoji ani za rec i kdyz vsude je to to same i u svejnara krize a podobne.

 
V 6/07/2009 9:04 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A abych nezapomnel nekdo kdo vycita jinym prej zavist a sam utoci na nejnizsi pudy v argumentaci rasismem je hajzl a hovado.

 
V 6/07/2009 11:13 odp. , Blogger ods řekl...

Leoš Paclík
Miroslav Hess ještě před nedávnem Michal Malý je starý spammer s mnoha jmény a nezaměnitelným stylem, kterému se zde říká Nejedlý. Stačí si projet archiv a budete naprosto přesně vědět jak bude reagovat a jak se to co on považuje za diskusi bude vyvíjet. Už nyní to zahltil mnoha svými klišé.

Anonymní 6/07/2009 9:04 odp.
Nejedlý pravidelně lže a překrucuje fakta, ale nadáváním se dostáváte téměř na jeho úroveň. Pokud hodláte ztrácet čas na vyvracení jeho stále stejných lží, tak byste se mohl trochu přibrzdit ve výrazivu.

 
V 6/07/2009 11:31 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Uklidněte se, prosím. Ty nadávky jako hajzl a hovado vašim argumentům na síle nijak nepřidávají. Ba právě naopak. Agrese a nenávist nebývají vlastnosti moudrých. Stejně tak poukazování na spoluviníky nijak nesmývá odpovědnost z ČSSD, která byla hlavním iniciátorem poslední verze insolventního zákona, který musela narychlo Topolánkova vláda opravovat.

Co se týče označení Česka za montovnu, tak se nedívejte na podíl HDP, ale na počet lidí pracující v automobilovém průmyslu a v souvislých odvětvích, které mají dnes kvůli socialistickým investičním pobídkám problémy. Ale nejde zdaleka jen o automobilový průmysl. Mohli bychom v této souvislosti dlouze mluvit i firmě Hitachi a dalších.

Pokud vás téma investičních pobídek zajímá, doporučuji vám ke studiu tytu články:
Proč zrušit investiční pobídky:
„…udílení pobídek představuje ve své podstatě centrální plánování, které je pro ekonomiku škodlivé… Není proto překvapující, že s rostoucím objemem pobízených investic roste nezaměstnanost. Každá koruna sebraná daňovým poplatníkům a předaná úředníkem vybraným investorům je koruna, která podporuje méně efektivní výrobu.“

Velmi hezky shrnuje otázku investičních pobídek i článek:
Investiční pobídky: může být státní úředník dokonalejší než trh?

Za zmínku stojí i názor Jana Čepa, odborníka na automobilový průmysl:
Investiční pobídky bez iluzí:
„Na pozadí toho všeho běží to nejhorší, co jsem kdy poznal: DOTACE a INVESTIČNÍ POBÍDKY. Plus zcela volně dostupné úvěry. Doslova každý dostal dotaci a úvěr na svůj záměr.
A tak se klidně stane, že váš bývalý zaměstnanec ti doslova přes noc postaví vedle fabriky novou menší, vydotovanou a přetáhne vám nejlepší lidi, nebo je neskutečně zdraží. Mnoho firem na toto dojelo a díky tomu muselo zastavit svůj rozvoj.“

Stejně tak článek prof. PhDr. Jana Kellera, CSc.:
Investiční pobídky a jejich důsledky

Ať budeme nazývat Česko montovnou či nikoliv, skutečností zůstane, že 44 % z celkového množství dotací šlo na automobilový průmysl, což nám velmi přitížilo v situaci, kdy se dostalo toto průmyslové odvětví do potíží.

A nakonec – nejsem to já, kdo z mých peněz financuje podporu pro selektivně vyčleněnou jednu rasovou skupinu. Já právě takové rasistické jednání a diskriminaci odmítám.

 
V 6/07/2009 11:59 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ok takze budu neosobni ono je to stejne jedno. Insolvencni zakon - lez ted byla novelizovana uprava ods platna od 1. ledna 2008 takze jestli nekdo muze za nevyplaceni mezd je to ods. Montovny - lez nemecko nebo svedsko a dalsi zeme eu zamestnavaji vice lidi v automobilovym prumyslu nez CR nikdo normalni je montovnama nepojmenuje, normalni lidi tomu rikaj prumyslovy zeme. Mobily pro romy - rasisticka lez zadny takovy zakon neexistoval a ten kdo vypichne takhle prolhane jen jednu rasu je rasista utocici na to nejprimitivnejsi v lidech. Zbytek jsou stejny nesmysly a lzi, tohle staci jen jako priklad a bude neustale opakovan dokud nedojde k omluve za lhani pak je mozno se venovat dalsim lzim. A nezachrani to ani dalsi odkazy a odvadeni reci od zakladniho tematu, lhani a neschopnost priznat chybu je vlastnosti velmi nemoudrych.

 
V 6/08/2009 12:36 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

Bude to ode mne netypické, ale blahopřeji ODS k vítězství. ČSSD musela nutně dostat studenou sprchu, aby změnila taktiku v předvolebním boji... téměř celá byla postavená naprosto katastrofálně. Jak je vidět se starými "osvědčenými" metodami nelze věčně vítezit. Pokud chce dostat ještě větší KO v dalších volbách ať prosadí Brožovou a podobné nečitelné loutky... myslím, že si realizační team ODS může mnout ruce. Nakonec se můžeme dožít toho, že ČSSD předběhne i ta KSČM. Voliči budou čím dál znechucenější... proto sledujme dění nejbližších dnů, analyzujme projevy jednotlivých představitelů ČSSD zda-li dojde k sebereflexi a změně chování či nikoliv. Od toho pak lze odvodit na jaká témata ČSSD vsadí v předčasných volbách... Jistoty jaksi už nezabraly neb jsou zřejmě vyčpělé... je potřeba přijít s něčím novým - nikoliv však s americkým marketingem PR agentury... která má nádech komičnosti pokud Bush měl zavinit krizi... Krize přišla z Ameriky, proto se najímá Americká agentura, aby jí v Čechách prohloubila a k tomu poslouží ČSSD... ano lidem ve "sračkách" se líp vládne... toto spojení slov není přímo z mé hlavy... nutí mne však k zamyšlení, proč je tak nutné najímat jakési specialisty ze zámoří - není to pohrdání Českými lidmi? Jejich invencí...

 
V 6/08/2009 1:55 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Jen ho nechte, ať každý vidí, jací hulvátci jsou mezi voliči ČSSD. Těmto hulvátům zcela uniká, že v Německu se vyrábí převážně luxusní vozy na rozdíl od Česka, kde se vyrábí převážně levné vozy. A která skupina obyvatel více šetří v krizi? Milionáři nebo střední a nižší vrstvy? Pokud nechcete nazývat Česko montovnou, nemusíte. Ale nezměníte, že nyní těžce doplácíme na socialistické investiční pobídky, které do naší země výrobu levných aut na úkor domácích výrobců přivedly.

Chyba v insolvenčním zákonu, kvůli které nedostávali měsíce například zaměstnanci skláren peníze, jde na triko převážně ČSSD. Můžete se kvůli tomu rozčilovat, můžete mě kvůli tomu označovat za hajzla, ale tím na této skutečnosti nic nezměníte.

Dotace pro mobily je ukázkový příklad špatné investice, která zadlužuje státní rozpočet. A selektivní dotace pro Romy nejsou lží, ale smutnou realitou. Nikdy jsem netvrdil, že existoval nějaký zákon o mobilech pro Romy. Přečtěte si prosím znovu, co jsem tu napsal. Opravdu nechápete význam psaného textu, nebo se mi snažíte jen něco podsunout, neboť mé argumenty neumíte jiným způsobem vyvrátit? Já jsem právě pro odstranění rasové diskriminace, kterou tu stát zavedl, tak mě prosím neosočujte z rasismu. Zřejmě totiž vůbec neznáte význam toho slova.

 
V 6/08/2009 6:46 dop. , Anonymous Procyon řekl...

Dokud jsem si nepřečetl Nejedlého, netušil jsem, že se neoliberálně-neokonzervativní pseudoekonomická víra může u někoho dostat až do stadia připomínající posedlost či psychickou nemoc :-)). A teď vidím, že to možné je. Nejedlý je buď freelance agitátor z Jánského Vršku (a řadu podobných osob, které každý den neúnavně buší "za ODS" do klávesnice na jiných serverech, jsem už viděl - samozřejmě vám popřou, že by mezi nimi a ODS resp. Topolánkem existovala nějaká spojitost, stejně jako vajíčkáři mají přikázáno - zatloukat, zatloukat, nikoho z ODS jsem nikdy neviděl a vlastně ani nevím, co to ODS je :-)). Je zajímavé, že zřídka kdy na jednom serveru najdete 2 či více podobných individuí (multiidentity nepočítám). Prostě je to tak, ODS má své úderky všude, mají rozdělené rajóny, není to žádná konspirační teorie, je to fakt, oni NIC nepodceňují, mají svoji technologii ovládnutí společnosti vypilovanou podrobně, není to žádná idealistická utopie jako občas vidíme u socanů, je to tvrdě macchiavelistická procedura - jeden server, jeden Nejedlý. Na ct24.cz jsou tedy 2 - jeden a la Nejedlý se vydává za Garfielda lékárníka, ekonomického vševěda samouka, který má v palci celé ekonomické universum prý už jen proto, že má správné pravicové kořeny a 2. je rozbiječ diskusí antagon, který krade nicky levicovým identitám z komentářů. Kdo umí vysílat své agenty na servery či blogy oponentů, jistě nemá problém zorganizovat i kravál na jejich mítingu. Prostě toto všechno je univerzální taktika mravenců ve službách ODS - ovládnout jakékoliv území a servat se tam s protivníkem. Je to taktika hmyzí, ale je velmi účinná. Z jakých zdrojů je to financováno a kdo o tom všechno ví či neví, těžko říct.

 
V 6/08/2009 6:48 dop. , Anonymous Procyon řekl...

Dokončení...
Nejedlý je buď freelance agitátor z Jánského Vršku nebo je skutečně psychicky nemocný :-)))))

 
V 6/08/2009 8:54 dop. , Anonymous fudzijan řekl...

První komenáře - Podle Paroubka je důvodem nízkého počtu hlasů jeho strany nízká volební účast. "Nemyslím si, že by to mělo nějaký vliv na ČSSD," komentoval Paroubek dotaz, zda by mělo vedení strany vyvodit důsledky.
S napětím jsem čekal na první reakce, očekával jsem jiné projevy. Nikoliv však takové, že prohra je vlastně vítězství - zisk, byť více mandátů, na úkor nižší podpory než straně přisuzovaly předvolební průzkumy je alarmující. A je potřeba z toho vyvodit důsledky. Kdo selhal? ČSSD jako strana či jednotlivci? Kdo nese přímou zodpovědnost za prohrané volby? Jak je možné, že se karty obrátily? Byli lidé znechuceni tím, že se ČSSD chovala už před volbama, kdy "žádala" o podporu, jako VÍTĚZ? Kdo nese zodpovědnost za chybnou kampaň postavenou na České notě, která, jak je vidno, nezabrala.
ČSSD by měla vyvodit závěry a mělo by dojít ke hluboké analýze jednotlivých meetingů, vyjádření, tiskových prohlášení, TV vystoupení, celkové reklamy a propagace, načasování; a potrestání viníků - někdo, kdo nese zodpovědnost by měl odejít, protože selhal. Pokud k tomu nedojde, vyhraje opět ODS a za tohoto stavu jim to ze srdce přeju.

 
V 6/08/2009 10:46 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Opakovani. Insolvencni zakon lez - ted byla novelizovana verze ods kterou si ods jeste loni honila triko a ta predchozi verze vstoupila v platnost 1. ledna 2008. A dokonce ani predchozi zakon co vstoupil v platnost v roku 2006 nebyl z dilny cssd byla to kompromisni verze vznikla v parlamentu z vladniho navrhu a navrhu ods schvalena vsema stranama. Montovny lez dokazany bylo hdp i zamestnanci tak ted je na rade blabol ze montovnou je zeme co nedela luxusni auta. Neluxusni auta delaj dalsi vyspely prumyslovy zeme ale i nemecko svedsko nebo belgie. Mobily pro romy byla rasisticka lez neexistoval nejakej zakon rozdavame mobily pro romy kdo vytahuje selektivne jednu rasovou skupinu v vylhanem prikladu je rasista a lhar. Neschopnost priznat svy lzi dokazuje nedostatek inteligence a charakteru.

 
V 6/08/2009 12:07 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane hulváte, podívejte se na volební výsledky vaší ČSSD a pochopíte, že urážkami, agresí a nenávistí nikoho nepřesvědčíte. Uvědomte si již, že i kdybych byl hazjl, hovado a lhář, jak mi říkáte, tak to nic nezmění na skutečnostech, které jsem tu uvedl.

Montovny nejsou žádná lež. 44 % z investic, které šly přes CzechInvest do automobilového průmyslu. To je fakt, se kterým můžete nesouhlasit, můžete mi nadávat za to, že jsem jej uvedl, ale na této skutečnosti nic nezměníte. A právě kvůli těmto montovnám na nás krize tak dopadla.

Jak jsem již uvedl, nikdy jsem netvrdil, že nějaký zákon o mobilech pro Romy existoval, stejně jako jsem opakovaně vysvětloval, že já jsem právě pro odstranění rasové diskriminace. To jen pro upřesnění toho, kdo je tu lhář.

 
V 6/08/2009 12:30 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Takze opakovani pro lhare, Insolvencni zakon nebyl z dilny cssd ale platila verze ods platna od roku 2008 ktera upravila verzi kompromisni mezi navrhem vlady a ods. Jestli my sme montovna tak montovnou sou i nejvyspelejsi zeme eu automobilovej prumysl neznamena montovna. Nikdo nehodlal rozdavat mobily pro romy. Lhar kterej se neumi priznat k chybe jen dokazuje svuj nedostatek inteligence a slusnosti. A nezmeni to zadny utikani od tematu.

 
V 6/08/2009 1:02 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane hulváte, pokud byste si přečetl můj poslední příspěvek, tak byste zjistil, že jsem v něm nepsal nic o insovlenčním zákonu, ani o tom, že je Česko montovnou, což je navíc zcela subjektivní názor, ani o žádném zákonu, který by rozdával mobily pro Romy.

Pokud chcete argumentovat, reagujte na to, co vám lidé říkají. Jinak jejich argumenty nevyvrátíte.

Abych dopřál klid vaší obscedantní mysli, prohlašuji, že Česko žádnou montovnou není, že ČSSD nemá se starou verzí insolventního zákona nic společného a že nikdy žádný zákon o rozdávání mobilů pro Romy neexistoval. Pokud mám podle anonymního hulváta málo inteligence a slušnosti, tak s tím jen souhlasím, neboť větší poctu si snad ani nedovedu představit.

A nyní se prosím vraťme k původní diskuzi – čím prohrála ČSSD volby do evropského parlamentu?
Proč její nenávistná negativní politika, na kterou si najala americké PR agentury, na české voliče již nefunguje?
Proč vidí Jiří Paroubek za odpovědí lidí na jeho aroganci ODS a není schopen racionální sebereflexe?
Proč se Jiří Paroubek vysmíval lidem, že se do něj vajíčkem netrefí a házel po nich vajíčka nazpět?
Proč všichni čeští ekonomové (s výjimkou Martina Jahna) odmítají šrotovné a 13. důchody?
Proč nám ČSSD vědomě lže, že krizi způsobili Bush, Topolánek a Zahradil a zveřejňuje jejich fotky bez jejich souhlasu?
Proč se snaží Jiří Paroubek prosadit do sněmovny Šlégra a Brožovou?
A proč se všichni voliči ČSSD po té, co jim dojdou argumenty, snižují k nadávkám a osobním útokům?
To jsou otázky, na které by mě jako voliče ČSSD zajímaly odpovědi, na které stále marně čekám.

 
V 6/08/2009 1:06 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Rasista a lhar nekomu vycita hulvatstvi no vetsi legraci tu nemame. Ted bychom se ale meli dobrat k tomu proc rasista a lhar predtim lhal, jeho tvrzeni byly prokazatelnou lzi ? A odvadeni tematu na kriceni jak paroubek muze za vsechno dalsim lhanim tento zaklad nezmeni.

 
V 6/08/2009 1:28 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Také by mě zajímalo, proč rasista a lhář lhal, když tu tvrdil, že jsem tu psal něco o nějakém zákonu na rozdávání mobilů pro Romy, což je velmi snadno prokazatelná lež.

Ale mým cílem není hledat důvody toho, proč lidé lžou a proč sprostě nadávají, když jim dojdou argumenty.

Důležité je vědět, že u nás jedna politická strana používá k předvolební kampani nezákonné billboardy s očividnou lží a že jí to voliči spočítali. Naštěstí se nenechá většina čechů tak snadno oblbnout očividnou lží a hezkými tvářičkami Brožové a Šlégra.

 
V 6/08/2009 4:59 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

"Volila hlavně skupina lidí z vysoké a vyšší střední třídy. Bohužel se neúčastnily další vrstvy," řekl Tvrdík Tak to vypadá, když někdo vezme otěže zodpovědnosti. Tahle věta mne opravdu velmi namíchla. Jak chce ČSSD motivovat voliče, když ty chudáky, co přišli a jsou sotva na hranici průměru spíše chudoby někdo označí za skupinu vysoké či vyšší vrstvy??? Je vidět, že Tvrdík je ve straně jenom do počtu. Věřím a velmi si přeji, aby došlo k nějakému velice silnému otřesu, který by pomohl očistit politiku od podobných demagogů... stále platí mlčeti zlato. Předčasné volby budou druhým kolem a než tihle ať raději vyhraje ODS, protože Jistoty ČSSD odmítám. Prosím šiřte mezi své známé texty umístěné na www.supervlada.cz a pomožme vytvořit takové prostředí, které vyšle našim politikům jasný signál, co občané chtějí a co nechtějí. Bohatý možná jen duchem - Fudzijan

 
V 6/08/2009 6:53 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Já jsem se snažil přijít na to, co jsou ty jistoty, co nám ČSSD všude slibuje.

Je to snad tohle?
http://blog.idnes.cz/blog/2323/87269/KOT2b63af_lib_3.JPG

Nebo tohle?
http://www.verejnydluh.cz/

 
V 6/08/2009 8:52 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Přátelé, ještě sem chtěl dodat pár slov - ČSSD jednoznačně ukázala, že si neváží, alespoň nějakých získaných hlasů... jako by jim ta podpora nebyla dost dobrá a ohrnuje nos nad lidmi, kteří ji dali hlas... nejenom nad "bohatými", ale i nad normálními vystrašenými lidmi, nad důchodcemi, které zmobilizovala a kteří byli vůbec ochotni přijít... tito všechni lidé mohou být právem uražení, protože označit právě tyhle lidi hromadně za "nadůroveň" to už přestává všechno. Už je potřeba více než jen plkat a rozebírat zde na netu. Nashledanou v lepších časech.

 
V 6/08/2009 10:22 odp. , Anonymous fudzijan řekl...

Ještě malá vsuvka - je to možná trošku jinak.... 800 000 Kč to je státní příspěvek na poslance, na získaný mandát. Dosaďte tam, kterékoliv jméno, Brožovou, Šlégra, Melčáka, Bursíka, Jacques, Talmanovou... kohokoliv... dosaďte tam veškeré výhody, stravenky, zahraniční cesty, jízdenky, příspěvky na dopravu, placené poslanecké byty, platy, platy za členství ve výborech ... a nejen to... a dostanete astronomické částky a tohle všechno podporujete - Vy voliči

 
V 6/09/2009 4:13 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Nejvetsi forek prisel dnes, nekdo kdo solarni prumysl automaticky spojuje s problemy na tema romove jako by to nebyli stejni obcane jako kdokoliv jiny a zaroven vysvetluje jak vsemu rozumi (i kdyz to vyzadovalo dva dny nez pochopil ze zakon co nema penize neni totez co insolvenci zakon) pak breci jako predstavitel nejakych deti ktery mu nedaly zadnej mandat. Pruser v nasi zemi je dost neprijemnej ale jednoduchej, mentalne postizeny milujou jednoduchy reseni a proto stejne tak rvou kdyz se objevi nejakej zlej paroubek, spidla nebo zeman. Novinari to vedej a snazej se vysvetlit ze spidla s horsim navrhem byl lepsi protoze neni dnes a jeho demokraticky navrh je dnes synonymum pro komunismus. A tak je to vsude. Spis se da ted premejslet co nejakej retard jako bonus vymysli, asi nejakyho dalsiho paroubka bez nej by argumenty skoncily uplne pod urovni mrazu.

 
V 6/09/2009 2:07 odp. , Anonymous Procyon řekl...

fudzijane, zda se mi, ze jste zesilel.

 
V 6/09/2009 2:32 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Dnes si můžeme povšimnout, že politici velmi dobře vědí, kdo jsou jejich voliči a podle toho upravují svůj program. Jednoduchým voličům jsou nabízeny abstraktní jistoty a osobnosti známé z televizních seriálů. Jiné skupině voličů, kterým leží na srdci zadluženost naší země a kteří mají ponětí o fungování ekonomie, jsou zase nabízeny reformy na zeštíhlení státní správy a na zjednodušení daňových přiznání. Tak je tomu po celé Evropě. V každé evropské zemi jsou strany populistické, které lidem pouze slibují jistoty a strany proreformní, které se nebojí nepopulárních opatření pro zajištění dlouhodobé stability a trvalého růstu.

 
V 6/10/2009 12:14 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Hloupá Nejedlá kecko, za vlád ODS státní správa bobtnala víc, než kdykoliv předtím!

 
V 6/10/2009 3:11 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

A kdo tu mluvil o ODS?

 
V 6/10/2009 3:30 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Pokud byste si můj příspěvek důkladně přečetl, tak byste zjistil, že nepojednává o ODS, ale o stranách, které místo populismu a seriálových hereček nabízejí věcný, proreformní a zodpovědný program. Dále byste zjistil, že můj příspěvek nepojednává o českých, ale o všech evropských stranách a nakonec byste si mohl povšimnout, že jsem v něm nemluvil o minulosti, ale o programu do budoucna.

Nicméně rozumím tomu, že musím být hned označen za „hloupou kecku“, když jsem si dovolil kritizovat „bezchybnou“ ČSSD. Nadávky a osobní útoky bývají tradičně nejsilnějším argumentem voličů této strany.

 
V 6/10/2009 8:08 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Typickym znakem volicu ods je neustaly poucovani jinych arogance ale soubezne nepredstavitelna ubrecenost kde je vsichni trapej.

 
V 6/10/2009 1:23 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Souhlas. Voliči ODS můžou za všechno zlo a měli by se postřílet.

Voliči ČSSD jsou slušní, neurážejí, nenadávají, diskutují věcně, nepoučují a nikdy by nikomu nepodsunuli jiná slova, aby je mohli snadno vyvrátit, že ano?

 
V 6/10/2009 3:18 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ano jiste jakmile se neco napise o volicich ods tak modri ufnukanci hned vyskakuji jako certik s krabicky. Arogance, lhani, neschopnost uznat omyl a sprostota volicu ods je v poradku dycky si de prece zafnukat ze je kazdej trapi a ze cssd je hrozna.

 
V 6/10/2009 5:18 odp. , Anonymous Ko-ki řekl...

tohle není ke čtení, je to naprosto nepřehledné - a těžko něco říct k obsahu, v téhle sbírce anonymů se nikdo nevyzná :o/

 
V 6/11/2009 1:31 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Nevím o tom, že by tu byl nějaký volič ODS.

Zato tu byl jeden volič ČSSD, který tu jako jediný nadával, urážel a vedl agresivní osobní útoky proti těm, kteří s ním nesouhlasili.

Pokud tedy chcete všechno svalit na voliče ODS a vyčítat jim aroganci, tak byste se v první řadě neměl chovat arogantně sám.

 
V 6/11/2009 2:30 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Nevidel jsem tu zadnyho volice cssd kterej by kohokoliv urazel. Jen se tu furt potuluje jeden modrej fanatik kterej po vzoru svyho vudce mirka nejdriv lze jako kdyz tiskne a pak chycenej se stazenejma gatema nejdriv zacne fnukat a pak vsechno svadi na cssd a pokracuje v ufnukany aroganci.

 
V 6/11/2009 4:03 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak to si přečtěte příspěvek z 6/07/2009 9:04 odp., kde jeden volič ČSSD nadává někomu, že je hajzl a hovado. A aby byl všem k smíchu, tak o pár příspěvku dál si stěžuje na aroganci ostatních. dobré, že?

Ještě lepší je ale příspěvek z 6/10/2009 3:18 odp., kde jeden hulvát nadává na "modré ufňukánky" a sám si stěžuje, jak jsou na něj ostatní arogantní.

Zajímavé, jak si dnes lidé nevidí do úst a jsou schopni v jednom příspěvku sprostě urážet a zároveň si stěžovat na údajnou aroganci ostatních...

 
V 6/11/2009 5:06 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ja si radej ctu prispevek z dneska z odpoledne 4:03 kde jeden fanatickej volic ODS fnuka a breci a lze a za vsim vidi CSSD cili se chova stejne jako jeho velikej a milovanej vudce Mirek.

 
V 6/11/2009 5:08 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Vono totiz v tech jinejch pripadech nikde neni napsany ze jde o volice CSSD a to uz vubec nemluvim o tom ze rict o nekom kdo je lhar rasista hajzl a hovado neni urazeni nebo nadavani ale jen popsani faktu.

 
V 6/11/2009 5:32 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Vy jste někde v příspěvku z 4:03 viděl, že by šlo o voliče ODS? Vy jste někde viděl, že by tu někdo jiný kromě vás brečel? Pokud „hazjl“ a „hovado“ není pro vás urážení, pak jste „hazjl“ a „hovado“ sám, vážený pane!

Pokaždé, když se někde propírá ČSSD, musí vyskočit nějaký obhájce Jiřího Paroubka, který označí ostatní za hajzly a hovada, kteří volí ODS. Voliči této strany neumí vést faktickou diskuzi. Umějí jenom urážet a nadávat a přitom si stěžovat na arogantní jednání ostatních a v každém příspěvku se vysmívat ostatním, jací jsou ufňukánci.

Pokud chcete někoho přesvědčit o své pravdě, nestačí, když zastánce opačného názoru označíte za „hajzly“ a „hovada“. Tím akorát ostatní přesvědčíte o tom, jaký jste hulvát. Ten, kdo nejvíc nadává, musí mít pravdu – to platí ve školkách, nejpozději ve školách na prvním stupni. Dospělí lidé, kteří chtějí sdělit svůj názor, mluví věcně a nikoliv osobně, neboť vědí, že nadávka není argument. Osobní útoky pouze snižují kredit toho, kdo je používá.

 
V 6/11/2009 5:35 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

P.S. Nevolím nikoho.

 
V 6/11/2009 6:26 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Kdo lze ten krade a na odeesaka se to hodi skvele. Nekdo kdo arogantne lze na cokoliv proti ods se ozve ze cssd je horsi a kazdyho kdo ma jinej nazor oznaci za sprostyho volice cssd i kdyz se tu zadnej takovej nenachazi si zaslouzi aby dostal po zadku vlastnim paskem. A to ze pak to modry podsvincatko krici a breci ze se mu ublizuje zadnou litost nevzbudi. S cim prisel s tim odchazi a bude odchazet na modry fanatiky totiz plati jen prisnost. Jen kdyby ti volici ods nebyli tak pruhledny.

 
V 6/12/2009 2:11 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To, že se představitelé vaší strany chovají jako arogantní hulváti, ještě neznamená, že se tak musíte chovat taky.

 
V 6/12/2009 8:05 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To ze vasi modri stranicti sefove jsou ulhani arogantni ufnukanci neznamena ze vy musite byt taky.

 
V 6/12/2009 9:41 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To máte jistě pravdu. Až potkám nějakého voliče ODS, tak mu to vyřídím.

 
V 6/12/2009 9:45 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Kouknete se radej do zrcadla vase arogance lhani a pozdejsi ublizeny pocit je stejnej jako u vasi modly topolanka. Zajimalo by mne jestli nekdy fanaticti topolankovi volici slyseli o hesle jak se do lesa vola nebo o tom ze jejich modry lzi maj kratky nohy a nejsou a nebudou zapomenuty ze jim nikdy nic nedocvakne.

 
V 6/12/2009 10:04 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane, svět nění černobílý. Ne každý kritik ČSSD je voličem ODS.

 
V 6/12/2009 11:23 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jejda co se to dozvidam a to zrovna od cloveka kterej u kritiku ods vidi jen same volice cssd. Vono je to prosty jako kazdy odeesak lzete jako kdyz tiske a vubec vam nedochazi ze jak se do lesa vola a ze modry lzi maj kratky nohy. Ted by zas mela prijit nejaka veta ja casto kritizuju ods ja nerad ods ale cssd mi rozdupala babovicku.

 
V 6/12/2009 11:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Člověče, trpíte paranoiou, ve které vás pronásledují voliči ODS. Jako obranný mechanismus jste si vytvořil nadávky, kterými se chcete před nimi ubránit. Každý, kdo si dovolí kritizovat vašeho nedotknutelného Paroubka musí být onálepkován jako lhář, hajzl, hovado, odéesák, ufňukaný modrý fanatik apod. Vy jste si stvořil svůj svět, kde váš Jiří Paroubek představuje dobro a všichni ostatní (což jsou ve vašem vidění světa už jen ti hovada odéesáci) jsou lháři a vy máte potřebu je v každém svém příspěvku neustále urážet. Jak se do lesa volá... čekáte snad, že když tu budete ostatním nadávat, že ostatní také klesnou na vaši úroveň? Tak to čekáte marně. Jako hulvát tu zůstante sám.

Jste nemocný člověk. Je mi váš líto.

 
V 6/13/2009 12:14 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Jezismarja vy jste tak prostoduchy ze vam nedocvaklo ze pri zamene jmena a znacky jste se popsal naprosto krasne sam asi proto to bylo tak presvedcivy, ciste vlastni zkusenost na kterou nasilim roubujete druhy. No jo ale co cekat od ulhanyho a ufnukanyho odeesacka kterej nechape co to znamena ze jak se do lesa vola a modry lzi maj kratky nohy. A ted zas nejakou tu dalsi pohadku o zly cssd a jejich osklivejch volicich aby to nahodou nevyslo ze stereotypu.

 
V 6/13/2009 12:16 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

jo a nezapomente jeste na paroubka co vas tak pronasleduje po nocich ten je fakt uplne strasnej. ten vam ty babovicky rozdupal nejvic.

 
V 6/13/2009 12:28 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

zatim tady nekdo kdo neni nemocnej a netrpi chorobnou nenavisti uz temer padesatkrat zavriskl jak ten paroubek je spatnej. to je fakt vykon, to je zdravy tak to ma bejt

 
V 7/04/2009 11:15 odp. , Blogger Suzette´s Patisserie řekl...

Nevite jaky je rozdil mezi paypal a paysec? nabizi to ted hellomobile.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka