neděle, července 16, 2006

Sach, Mat nebo Pat

Mirek Topolánek v rozhovoru pro časopis Ekonom (číslo 28) jasně řekl:"Naše rozhodnutí nedat Jiřímu Paroubkovi příležitost ani při třetím pokusu je správné a morálně opodstatněné."
Má v tom plnou podporu od čestného předsedy ODS z Hradu, který již dříve naznačil, že druhý pokus nedá sociálním demokratům. To, že kdysi ODS prosazovala při snaze o změnu ústavy pravidlo, že druhý pokus o sestavení vlády náleží druhé nejsilnější straně, je dnes zapomenuto. Topolánek výraznou změnu názorů své strany ve výše zmíněném rozhovoru vysvětluje takto:"Situace v každém volebním období je jiná a nemyslím, že při sestavování vlády je možné uplatnit tak jednoduchý princip." Volič ODS by si měl být vědom, jak jeho drahá strana přistupuje k zákonům. Jistým náznakem bylo odmrštění senátory z ODS omezení imunity hned po volbách, před volbami poslanci z téže strany s omezením imunity neměli nejmenší problém. Topolánek teď nás ujistil, že zákony této země jsou důležité jen podle předvolební, volební a povolební situace ODS. Dokonce i nejvyšší zákon, čili Ústavu, berou instrumentálně a nejde jim o jasně ustanovená pravidla, ale pravidla, která nějakým způsobem zajistí moc modré straně.
Toto je jistě velmi konstruktivní přístup. Zvláště v situaci, kdy ČSSD jasně říká, že při volbě předsedy Poslanecké Sněmovny jí jde právě o ten třetí pokus (v situaci, kdy ODS a její zakladatel tak radikálně změnili názory, dříve se zdálo, že čestný předseda této strany má určité zásady). Nápady KSČM podporované ODS, které by modrostraně daly, ve světle Topolánkových výpovědí, automatické veto sociálnědemokratického kandidáta jistě jsou zajímavé, zvláště jako specifický příklad zahánění někoho do děr, ale hodnotu mají zatím pro řešení povolebního patu dosti nízkou.
ODS a sympatizující s ní média, by jasně meli říci voličům: "Jsme si vědomi, že Paroubek by tu vládu dokázal sestavit, proto Vám budeme tvrdit, že je destruktivní a stále čekat, jestli se ODS někoho nepodaří přetáhnout nebo podplatit (třeba celous stranu pozicí v parlamentu nebo na politické scéně)." Pokud se přiznají, že Paroubek je schopen vládu sestavit, tak vyjdou najevo jejich lži o tom, jak většina lidí tu chtěla změnu (přitom pro výraznou změnu byl jen elektorát ODS, určitě to nebyli voliči koaličních lidovců nebo levicových zelených - obě strany ve volební kampani o změně nemluvily) a že jen ODS má po těchto volbách mandát vládnout.

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 3:

V 7/17/2006 10:47 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Je velice úsměvné pozorovat, kam se poděly všechny ty hrdě vyhlížející tváře z předvolebních plakátů ODS.Mirek Topolánek obden pláče na hradě na rameni svého čestného taťky, paní Němcová po neůspěšné volbě předsedkyně není vidět (zřejmě na dovolené), pan Langer jakbysmet.Jediný soudruh Tlustý je konstruktivní a alespoň tajně vyjednává s komunisty.
Co dodat? Jako kabaret velice dobré.

 
V 7/18/2006 6:12 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

ergo:
vsichni dobru rodaci :o)))))

 
V 7/18/2006 9:11 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

žádný mat nebo pat :-) Mat je Topolánek a Pat je Paroubek :-) ještě budou chvíli předvádět svoji totální neschopnost, aby na konci svorně vítězně zvolali "A JE TO!" :-)))

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka