čtvrtek, srpna 24, 2006

Zasadovost

Ještě v úterý večer to vypadalo, že rozhovory o podpoře menšinové vlády, možná definitivně, zamrzly. Mirek Topolánek podle svého tiskového tajemníka Martina Schmarze neměl pro jednání mezi čtyřma očima mandát a podle sebe se nechtěl sejít s Jiřím Paroubkem beze svědků. Ve středu dopoledne bylo již všechno jinak, předseda ODS asi objevil mandát k těmto jednáním někde schovaný či zapomenutý v šuplíku, nedostatek svědků přestal být problémem a po setkání s Jiřím Paroubkem v Kramářově vile se jednání znovu rozjela.
Odpoledne se občané dozvěděli další zajímavůstku. V úterním rozhorovu pro Mladou Frontu Mirek Topolánek vysvětlil, že ODS odmítá rozhovory o volebním systému, ale dnes se spolu s ČSSD domluvili na úpravě počtu poslanců a další jednání o případné změně volebního zákona a ústavy mají následovat.
Pečlivého pozorovatele událostí posledních dvou měsíců takováto názorová akrobacie Mirka Topolánka a ODS nijak nepřekvapuje. Stačí si připomenout tajná i otevřená jednání ODS s KSČM v době sněmovního patu a náznaky hejtmana za ODS Petra Zimmermana, že pokud se KSČM přejmenuje, tak může být zajímavým partnerem. Můžeme dále vzpomenout na vysvětlení Martina Římana, že nejdůležitější bod volebního programu ODS, čili rovná daň není žádná svatá kráva a nedávnou Topolánkovu slovní ekvilibristiku, že několik daňových sazeb je stále rovnou daní. Takovýchto příkladů je za poslední dva měsíce mnohem více a všechny ukazují jen jedno. Vedení ODS už vůbec volební sliby nezajímají, program se také stal prázdným cárem papíru, nejdůležitější je dostat se po osmi letech konečně do Strakovky.

Ve čtvrtek ČSSD odmítla dále jednat s ODS. Jsem ochoten vsadit ořechy proti zlaťákům, že část komentátorů bude chválit modrou stranu za zásadovost a neústupnost a najednou všechny názorové veletoče posledních tří měsíců budou zapomenuty. Nejpravděpodobněji bude také zapomenuto, že kdyby ne ukončení jednání ze strany ČSSD, tak zásadová ODS chtěla dále pokračovat v rozhovorech s "mafiány".

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 5:

V 8/24/2006 10:22 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

jj hele vis co je na techto
strankach a jim podobnych
zajimave stejne?
proc nikde nelze najit obe
stranky veci bud prava jede po
levy nebo obracene
prijde mi usmevne ze kdyz vymenim
v clancich nazvy ODS za CSSD nebo jmena politiku zminenych stran
NEVIDIM vicemene rozdil plati to
samosebou oboustrane
jo je fajn uverejnovat FAKTA
ale rekl bych ze by bylo dobre
udelat modrou a ruzovou polovinu
a proti sobe postavit skutecnosti
otazka je jeli to k necemu
snad se o tom zacne vic a vazneji
mluvit pripadne neco delat co?
btw: ja osobne verim jen ve svoje
schopnosti a necekam ze mi nekdo neco da kdyz jo tak fajn:)
jsem tedy jak to vypada v tomto
smeru v pravo

 
V 8/24/2006 3:39 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

AD ANONYMOUS 10:22 souhlasím s tebou, v zásadě máš pravdu. Problém ale je, že média s plošným vlivem tě nalévají od rána do večera tím, jak je ODS skvělá, Topolánek čestný chlap a Paroubek diktátor se stranou plnou nepřátel státu, je to stejné jak v dobách ČSSR, vymývání mozků ta osvědčená metoda ve které byli všichni současní 40cátnici a výš též vychováni. Když to slyšíš stále dokola tak tomu část lidí i začne věřit. Stačí zavítat na diskuse co je tam nenávisti, přitom ti lidi co by kamenovali o stošest ani jednoho z nich nikdy naživo neviděli, nikdy s nikým z nich nediskutovali a o zákulisí nemaj šanci, nechaj se ale unést tím kvantem zaručených pravd. Takže tendle blog beru jako protijed.

Musím říct že mě mile překvapila reakce ČT na jasně neobjektivního moderátora, jak to ale bylo prezentováno v tisku? Moderátor ČT končí kvůli rozhovoru s Paroubkem (to je ta mírnější varianta)..
Takže ti to má podvědomě vsugerovat: diktátor Paroubek likviduje novináře! Přitom titulek by měl znít: Nepřipravenost a jednostrannost stála komenátora ČT místo...

Hledání pravdy je obecné hledání kapky v moři, není důvodu proč by tomu mělo být v politice či žurnalistice jinak. Tak jako ty se spoléhám sám na sebe, je mi v zásadě fuk, kdo tu bude vládnout zůstanou-li zachované alespoň základní práva daná ústavou a listinou základních práv a svobod, i kdyby to byla KSČM, ČR se podařilo dostatečně integrovat do společenství EU (vzdor komoušům a Klausovi) že se nemusíme bát nového sovětského bloku a tak bychom přečkali bez obav i vládu KSČM. Navíc jak sám nepřímo uvádíš stejně jsou komunisti všude.

 
V 8/24/2006 10:30 odp. , Blogger Creep řekl...

Pěkná hromada sraček, tenhle blog...

 
V 8/25/2006 3:17 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Musím přiznat že tu jsou velmi zajímavé názory, které stojí za zamyšlení.


Rudisss...

 
V 8/25/2006 4:23 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

jo modrá strana chce funkce ale hlavně peníze z nich plynoucí a a ještě více moc a možnost rozhodovat o jiných a o finančních tocích směrem k modré. Pro to udělají všechno a spojí se s kýmkoliv.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka