pátek, června 30, 2006

100 je vice nez 100

Náš nejdražší profesorissimus se ukázal prorokem. Ačkoliv to jistě myslel jinak, tak při dnešní volbě Předsedy Poslanecké Sněmovny se ukázalo, že jedno 100 opravdu, ale opravdu může být více než jiné 100. Zvláště v případě, pokud modré 100 tak doopravdy znamená 98.
Na Hradě jistě mají smutek, že se stále nepodařilo získat celou moc ve státě. V prvním hlasování dva poslanci nepodpořili Němcovou - prý společného kandidáta vznikající koalice - jeden hlasoval proti, druhý lístek nevyplnil. V druhém hlasování se znovu zopakoval hlas proti Němcové z jejích vlastních řad.
Za povšimnutí jistě stojí i fakt, že nulovětoleranční ODS před druhým hlasováním přišla s prosíkem o vypárování nemocného Patery. Pro připomenutí, žebrající o vyrovnané šance, ODS je tou stranou, která v minulém volebním období v důležitých hlasováních uznala, že párování je zbytečnost. Uvidíme jak se projeví charakter ODS při nějakém příštím hlasování, kdy o párování požádá ČSSD.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

středa, června 28, 2006

Muze byt Langer Ministrem ?

Je to člověk který buď neumí zacházet s tajnými dokumenty, nebo je velmi neopatrný, nebo schválně umožní jejich únik nebo je hloupý nebo ode všeho po kousíčku. Ať je to cokoliv z výše zmíněného, tak takový člověk by v civilizovaném státě nemohl zůstat ministrem vnitra.
Stojí za to si připomenout několik drobností.
1. Ivan Langer teprve po 20 dnech se začal ohrazovat (19.6.2006), že on neumožnil únik tajných dokladů - více méně asi tak v době kdy se pro něho začalo reálně rýsovat ministerské křeslo. Před Otázkami Václava Moravce neměl s tím problém. Pravděpodobně mu kolem voleb vyhovovala role hrdiny, který nám odhaluje špinavou tvář politiky. Bohužel mu ale asi došlo, že ministr nemůže porušovat zákon a náhle hrdinství začalo přicházet trochu nevhod.

2. Den poté (20.6.2006) doplnil své prohlášení o toto :
"K tomu dodávám, že prostory Výboru pro obranu a bezpečnost jsem v průběhu jednání krátce opustil z důvody návštěvy toalety s tím, že tzv. Kubiceho zprávu jsem nechal na místě, kde jsem jako poslanec seděl, tedy na místě k tomu vyhrazeném. Jediné, k čemu mohlo dojít, že v mé nepřítomnosti si mohl některý z fotografů a kameramanů pořídit záběr na jednu jedinou stránku zprávy, neboť tu jsem nechal rozečtenou a otevřenou na místě, kde jsem seděl.
Jednoznačně prohlašuji, že během cca 3 - 5 minut mé nepřítomnosti nebylo reálně možné se s jejím obsahem seznámit, natož pak pořídit její kopii, která byla zveřejněna na webovských stránkách Českého rozhlasu ještě v průběhu jednání výboru."

Milý pan Langer asi neumí fotografovat, pokud si myslí, že během 3-5 minut nejde takovou zprávu prolistovat a ofotit. Doufám, že stejně opatrně jako k tajným dokumentům se chová ke své peněžence a když jde na toaletu v restauraci, tak portmonku nechává na stole v dosahu všech hostí.
Navíc není nutno kdybat, co bylo a co nebylo možné, stačí zacitovat jednoho z členů komise Václava Franka :
"Dokonce jsem viděl, že tou zprávou redaktor České televize listuje a fotografuje si některé věci... on (Langer) jako poslanec, který věděl, že jde o utajenou zprávu, ji neměl nikdy nechat volně ležet na stole."

Možná i Langer nebyl jediným, díky kterému zpráva unikla. Ale ve světle výše uvedené výpovědi určitě svoji cihličku přiložil. Navíc ať si Langer nestěžuje, že někdo špatně zabezpečil místnost, jestli má toto hrát třeba i malou roli, tak ten někdo je jasný ........ předseda sněmovního výboru pro obranu a bezpečnost Jan Vidím z ........ ODS.

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

pondělí, června 26, 2006

Topolanek lze

Topolánkův názor na stavbu protiraketových základen na území České Republiky: "Nejen v rámci plnění našich smluvních závazků, ale i v rámci bezpečnosti České republiky je to varianta, kterou budu podporovat."
První část blábolu našeho možnápremiéra je lež. Nemáme žádné smluvní závazky týkající se výstavby jakýchkoliv základen cizích států na našem území. Máme různé smluvní závazky vůči NATO, ale ani jeden z nich se netýká tohoto případu. Ten kdo bude sugerovat, že stavba protiraketové základny je naší povinností podepřenou smlouvami je sprostý lhář a manipulátor. Ovšem, výstavba takové základny se může stát naším smluvním závazkem ......... pokud nejdříve uzavřeme na toto téma nějakou smlouvu s USA.
A mluvit o bezpečnosti České republiky ve spojení s protiraketovými základnami může jen velmi hloupý člověk a nebo bezcharakterní manipulátor. Protiraketový štít se má týkat obrany před státy typu Severní Koreje či Iránu. Nemá mít sílu nás bránit před velkou válkou např. s Ruskem či Čínou. A teď stačí jen popřemýšlet, jaký by měl kterýkoliv ze států, před kterými má štít bránit, důvod útočit na Českou republiku, pokud tu protiraketové základny nebudou. A poté stačí jen se zamyslet, jestli náhodou se nějaký důvod po výstavbě stricte amerického projektu (připomínám že to není projekt NATO) neobjeví. To, jak zvyšuje obranu České republiky něco, co má chránit jen území USA, se asi člověk ptát nemusí.

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Klaus se stalymi nazory

Čestný předseda ODS má samozřemě podle Ústavy právo designovat na premiéra koho chce. Ale měl by si vzpomenout také trochu na minulost.
U kořenů opoziční smlouvy nebylo jen vydírání Unie Svobody či nepříliš dobré vztahy mezi různými politiky. Začaly se tehdy objevovat zprávy, že pokud Miloš Zeman neuspěje, tak Václav Havel (tak často kritizovaný Klausem) vůbec nemusí jmenovat předsedu druhé nejsilnějši strany. Než aby Klaus dopustil takové veřejné ponížení, tak se raději domluvil se svým do té doby úhlavním nepřítelem.
Aby při příštích volbách nedošlo k takovéto situaci, Klaus výrazně podporoval změnu volebního zákona a v ní mimo jiné to, aby prezident byl donucen při druhém výběru nominovat předsedu druhé nejsilnější strany.
Klaus je teď velmi nedůsledný. V jednom a tom samém rozhovoru (TV Prima 25.6.2006) vysvětluje, že předseda druhé nejsilnější strany nemá co doufat na nominaci a zároveň se velmi chválí jak on navrhoval skvělý volební zákon, který mu ten ošklivý, ale opravdu ošklivý Havel nepustil.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

neděle, června 25, 2006

Diktatorek z Hradu

Václav Klaus pokračuje v snahách posílit vlastní moc. Lidé bez sklerózy si pamatují jeho požadavky na 101 podpisů či kádrování ministra před nominací. V obou případech si vycucal z prstu pravomoci, které mu Ústava České Republiky nedává.
Teď začíná dloubat do samotných základů právního státu. Tady bych zacitoval Ústavu.
Článek 68
(1) Vláda je odpovědna Poslanecké sněmovně.
(2) Předsedu vlády jmenuje prezident republiky a na jeho návrh jmenuje ostatní členy vlády a pověřuje je řízením ministerstev nebo jiných úřadů.
(3) Vláda předstoupí do třiceti dnů po svém jmenování před Poslaneckou sněmovnu a požádá ji o vyslovení důvěry.
(4) Pokud nově jmenovaná vláda nezíská v Poslanecké sněmovně důvěru, postupuje se podle odstavce 2 a 3. Jestliže ani takto jmenovaná vláda nezíská důvěru Poslanecké sněmovny, jmenuje prezident republiky předsedu vlády na návrh předsedy Poslanecké sněmovny.
Podle serveru Novinky.cz Václav Klaus naznačil v rozhovoru pro televizi Prima, že pokud Topolánek neuspěje, tak předseda druhé nejsilnější strany, čili Paroubek, nemá co doufat, že by byl pověřen sestavováním vlády. Tady Klaus samozřejmě má de facto plné právo dělat si co chce, Ústava mu to umožňuje (zvyky či logika ho neomezují). Jenže Klaus dodal ještě jednu věc a tou je, že ČSSD nemůže očekávat ani křeslo šéfa Sněmovny bez "důkladně projednané dohody". A tady začíná velký problém:
1. Klaus nemá žádné právo zasahovat do rozdělování funkcí ve Sněmovně
2. Pokud Klaus získá vliv na obsazení vedení Sněmovny, tak automaticky získá vliv na třetí pokus o sestavení vlády, který její předseda navrhuje
3. Při třetím pokusu je jasně vidět, že Ústava chce, aby možného premiéra navrhoval někdo úplně jiný než Prezident (tudíž jakýkoliv vliv Prezidenta na tento návrh by byl výrazně proti duchu Ústavy)
4. Je tu vidět i jasná strannickost prezidenta prý nás všech, ale ta akorát protiústavní není

Klaus by si měl vrýt do paměti článek dva Ústavy bod třetí. "Státní moc slouží všem občanům a lze ji uplatňovat jen v případech, v mezích a způsoby, které stanoví zákon."

Každý vidí, že podle Ústavy státní moc lze uplatňovat pouze podle zákona a ne podle politických názorů či choutek čestného předsedy ODS Václava Klause. A na konec jen pro připomenutí, dokonce Topolánek viděl v Klausovi cosi fašizoidního.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

pátek, června 23, 2006

ODS a Kubice

Náš hrdinský don Kubice prohlásil: "S Dalíkem, Tlustým, Topolánkem jsem se také nikdy v životě neviděl." a "Já nikoho z ODS neznám."

Zpráva vyšetřovatele Nováka ke kauze Kořistka rok 2004
"Při osobní prohlídce po zadržení byly u MARKA DALÍKA nalezeny dvě aktuální vizitky na policejní funkcionáře, konkrétně na ředitele Správy hl. m. Prahy, Ing Františka Snopka a ředitele Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jana KUBICE."

Předpokládám, že Dalík našel tu aktuální vizitku někde na smetišti nebo ji dostal od nějakého náhodného kolemjdoucího (který od Kubiceho dostává vizitky a pak je dává asistentovi Topolánka), přece Kubice nelže a Dalíka nikdy neviděl a vizitky určitě rozhazuje po celé Praze. A to, proč si Topolánkův asistent držel vizitku sobě naprosto neznámé osoby to asi zůstane navždy jeho sladkým tajemstvím.

Ptát by se člověk asi měl i na to, jak Kubice během 9 dnů dokázal zpracovat 3 pytle dokumentů zabavených u Pitra. Měla by být zavedena Nobelova cena za dokonalou policejní práci a Kubice by měl školit policisty z celého světa. Taková rychlost v zpracování velkého množství materiálu a tak pečlivě vybrané nejdůležitější (jistě na základě pečlivého ověření věrohodnosti) kousky, které navíc jsou čistou náhodou mediálně nejzajímavější. Samozřejmě naprosto čirou náhodou mu z té zprávy vypadly otázky týkající se některých lidí z ODS (to že i takové otázky by se měly v kauze objevit se ukázalo, světe div se .... den po volbách).

Ale pokud Kubiceho brání ze Seychellských ostrovů i taková morální autorita jako pan Krejčíř, tak asi člověk nemusí klást jakékoliv otázky.

p.s. Legrační je, že teprve teď si pan Langer uvědomil, že on ten spis nezapomněl. Teprve teď útočí na Moravce, který jen opakoval mnohokráte užívanou informaci. Možná brzy se dočkáme pobouřeného výkřiku, že Vidím novinářům nic z tajné zprávy také nepředčítal.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

středa, června 21, 2006

ODS brani imunitu

ODS těsně před volbami neměla nejmenší problém s omezením poslanecké imunity. V rozhovorech vyjadřovali pro omezení podporu (např. Němcová či Pospíšil). 9. května Poslanecká Sněmovna drtivou většinou schválila zákon omezující imunitu (Němcová s hrdostí tvrdila jak takové návrhy vždy podpoří).
Teď máme po volbách, hloupí voliči pohádky o prospěšnosti Modré Šance, boji s korupcí či omezení imunity budou poslouchat znova až za 4 roky. Do té doby určitě zapomenou na to, že dnes v Senátu už ODS najednou uviděla spoustu problémů při schvalování tohoto zákona. Zdominovaný touto morální stranou Senát odložil projednávání omezení imunity až do 28. října, co v očích mnohých znamená zamítnutí tohoto návrhu. Podle legislativních zvyklostí se totiž nová Sněmovna se nemůže vracet k předlohám , které projednávala ještě stará před volbami.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

úterý, června 20, 2006

Klaus a Kozeny

Náš modrý kmet na Hradě oslavil 65. narozeniny. Samozřejmě milovanému Vůdci přejeme všichni 100 let v čele strany i státu. K takovým hezkým polokulatým narozeninám určitě patří i trochu vzpomínek na různé žertovnosti z minulosti.

Kdysi nám čestný předseda ODS přál ještě více Kožených. Bylo to, ale již půl roku po tom co Kožený začal tunelovat a z firmy o hodnotě 100 milionů USD si přesunul 30 milionů USD (bylo by zvláštní kdyby náš drahý prezident o tom nevěděl, protože ministerstvo financí Koženému za to udělilo pokutu .... ve výši 37 tisíc USD).

Naše hradní sluníčko tvrdí, že Koženého vidělo v životě jen jednou 15 minut. Geniální dítě Kožený z cely na Bahamách vzkazuje, že Klausovi pomáhal privatizovat a pomohl mu vyhrát s ODS volby. Když si vzpomenu na slova pana prezidenta, že této zemi přeje více Kožených, tak jsem si jist, že jí přál více poctivých, podnikavých a pravdomluvných lidí, tudíž předpokládam, že finanční tygr nemůže lhát.

Jeden z otců kupónové privatizace Dušan Tříska o Koženém říká: "Superpozitivně pak hodnotím to, že ještě dříve než mě opustil jako můj poradce (někdy v červnu 1990), řekl mi pár věcí, které jsem potřeboval vědět a které mi například nebyl schopen vysvětlit ani britský Know-How fund, ani dokonce Jan Švejnar." Pan Dušan Tříska byl náměstkem ministra na ministerstvu financí kterému velel hádejte kdo ? Samozřemě, že s poradcem svého náměstka se Klaus viděl jen jednou v životě a kupónovou privatizaci vymýšlel se svými náměstky tajně ve sklepě mezi 4 očima, bez asistentů a poradců.

Klausova poctivost je známa dobře z jeho mládí, kdy na jednom studentském mistrovství v házené dal falešnou branku a i když ho sami hráči jeho týmu vyzývali, aby svou chybu přiznal, odpovídal jednoznačně: "Ale to bychom to přece prohráli." Pro malověrné, Klaus tuto historku nikdy nepopřel.*

A nakonec jako perličku připomenu, že otec kupónové privatizace, člověk podporující drobné akcionáře a v poslední době prezident vetující vše, co může ohrožovat podle jeho mínění naší ekonomickou svobodu či obecně majetek nebo co je podle něj špatným zákonem, neměl nejmenší odpor podepsat zákon z dílny ODS vyvlastňující desítky tisíc drobných akcionářů. U tohoto zákona mu vůbec nevadilo, že v takové podobě (drasticky de facto okrádající drobné akcionáře) ho nemá žádná civilizovaná země a nevadilo mu ani to, že byl velmi špatně napsán - okamžitě poté co vešel v platnost musel být novelizován, aby se odstranila spousta chyb a aspoň trošičku ochránilo lidi, kteří chtěli být trochu více samostatni a podnikaví a neodkládat peníze jen do ponožky, na účet či do milovaných naším drahým prezidentem fondů.


*Tato historka pochází od Klausova přítele Tomáše Ježka z jejich diskuse o Maradonově ruce, kterou Klaus také obhajoval.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

pondělí, června 19, 2006

Dobry Hospodar Topolanek

Náš možný budoucí premiér slibuje už dlouho, že sníží nezaměstnanost v Čechách. Zatím má ale velké úspěchy na opačném bojišti, velmi dokonale snižuje zaměstnanost. Údajně dokonale restrukturalizoval svoji firmu VAE. Efektem této dokonalé restrukturalizace byla likvidace 400 pracovních míst z .......... 430. V civilizovaných zemích se toto nenazývá restrukturalizací, ale postupnou likvidací či přípravou na likvidaci.
Kolem Topolánkovy firmy VAE je stále mnoho nevyjasněných otazníků. Přesněji nejvíce otázek se týká dluhů, které tak radostně převzalo město, kde světe div se, vládne ODSS. Ale nechci se zabývat pořád nevyjasněným dluhem a mlhou kolem něj, spíše mne zajímají dvě věci.
1. V půlce května tohoto roku policie pořád pracovala na nejasnostech kolem dluhu a mimo jiné prověřovala, jestli Topolánek prodejem svých akcií zadlužené po uši a již dluho velmi prodělávající firmy za 2,5 milionu korun /za 25% podíl/ nepoškodil věřitele. Bude zajímavé sledovat, jestli policie bude mít sílu a vůli dokončit celou záležitost. Také by bylo zajímavé zjistit, proč si Zdeněk Hill koupil podíl ve firmě, jejíž snad jediný potenciál je vytváření dluhů a politických afér a proč Topolánek tak dlouho tajil komu svůj podíl prodal /mimochodem jiní spoluvlastníci této firmy nechtěli koupit Topolánkův podíl dokonce za levnější cenu 2,3 miliónu korun/.
2. Ještě před 5 lety, díky nejasnostem kolem dluhu Topolánek nechtěl startovat ani na pozici místopředsedy ODSS. Kolem dluhu nejasnosti jsou do dnešního dne /a spíše narůstají/, ale Topolánkovi to již dlouho nevadí a samozřejmě ani jeho voličům. Něco co je tak špatné, že mu neumožňuje být místopředsedou je natolik v pořádku, aby mohl zůstat předsedou, opravdu zvláštní.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

neděle, června 18, 2006

Kdo Vyhral Volby

Letošní volby jsou zajímavé z mnoha pohledů. Z jedné strany je samozřejmé, že vítězem se stala ODS se svými 35,38%. Z druhé strany, když se člověk podívá na její předvolební ambice a aktuální rozložení sil ve Sněmovně, tak toto vítězství si jistě plně zaslouží jmeno Pyrrhova.

Ale stojí za to se na volby podívat i jinak. Ve volbách tentokrát výrazně uspěla levice, o dost dál je pravice a velmi špatně dopadl střed. Procentuelně to vypadá takto: levice 51.4%, pravice 36%, střed 12,6 %. Pro upřesnění z ministran co nevešly do parlamentu jsem půl procenta přičetl pravici a zbytek středu. Zelení jsou jasnou levicí ať si turista Bursík mrká na Topolánka jak chce. Není to jen o stálých voličích kteří jsou tak levicoví, že až téměř anarchističtí /kdeže byla Jacques na 1. Máje/, ale je to i o Zelených v celé Evropě, kteří jsou levicí no a je to i o voličích v Čechách, kteří hlasovali pro stranu navrhující mimo jiné i vyšší daně a víc zásahů státu do hospodářstvi /pokud jde o ekologii/. Snad nikdo soudný Zelené nevidí na pravo.

A je tu ještě jiný pohled a to pohled na to, co si voliči nepřejí.
Naprosto jasně vychází, že si nepřejí rovnou daň. S výjimkou ODS, všechny dnešní parlamentní strany výrazně ve volební kampani odmítaly rovnou daň. Mimo jiné také všechny strany s výjimkou ODS odmítaly placení školného či zdravotnictví. Bylo by hodně hloupé soudit, že voliči sice souhlasili s hlavními body programu ODS, ale při tom volili strany které tento program výrazně odmítaly. Takže aktuální situace je taková, že proti hlavnímu bodu programu vítěze je 64 % občanů České Republiky, a stejný počet je i proti jejím nejkontroverznějším návrhům. Teď musíme jen doufat, že ODS se nebude snažit procpávat program, který většina lidí tady nechce Senátem a s pomocí svého čestného předsedy Klause.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

pátek, června 16, 2006

Fracek Macek

Jeho facku Rathovi, která přinesla ostudu České Republice, si pamatuje snad každý. Rád bych tady ukázal na pár drobnosti, bezcharakternosti, lží a manipulaci toho vyčuraného* hajzlíka** a puchejře*** Macka.

1. Macek si sám nebyl jist /a asi neni do teď/, koho vlastně Rathova slova urazila. Před útokem pořád tvrdil, že Rath urazil jeho manželku. Ale těsně po útoku vysvětlil, že Rath urazil jeho.

2. Macek tvrdil, že záležitost s Rathem vyřídí tak, jak to mezi sebou vyřizují chlapi. Představa chlapa pro Macka byla asi někdo, kdo útočí zezadu. Sám Macek si asi uvědomil, jak hloupě to vypadá, protože když ho Rath nazval zbabělcem, tak se najednou pokusil mu postavit čelem - a neúspěšně, co ještě lépe vysvětluje jeho zbabělý útok.

3. Druhý den po incidentu si Macek uvědomil, že vypadá jako buran a zbabělec. Někdo mu ale mailem poradil jak z toho vybruslit. Okamžitě na svém webu vydal prohlášení, že on se s Rathem nepral, že ho jen podle Hochů od Bobří Řeky trestal. Bohužel tato argumentace ve světle jeho předchozí výpovědi /že si to vyřídí s Rathem tak jak si to mezi sebou vyřizují chlapi/ a pozdějších činů zní jako směšná výmluva ubožáka, který si uvědomil svoji trapnost - ještě to obohatil o komentář, že kantoři trestali děti taky ze zadu záhlavci. Rád bych věděl jestli pro Macka chlapi to mezi sebou řeší jako dospělý kantor a dítě a jaký chlapi v jeho okolí si to mezi sebou vyřizují záhlavci? A proč se nakonec pokusil Rathovi postavit čelem, když on se prý nepral a jen Ratha trestal ?

4. Macek před výpovědí Ratha pro Lidové Noviny /u které soudný člověk chápe, že neurážela Mackovu ženu, ale popisovala Mackův charakter/ mnohokráte urážel a teď stále uráží ty, se kterými nesouhlasí. Ale to je asi v pořádku, Macek přece je arbiter elegantiae a může vše.

5. A to nebudu popisovat obraz, jaký to ukázalo o Čechách civilizovanému světu i to, že celý incident člověka hrdého na svůj vkus a vznešenost vyzněl hůř než ze čtvrté cenové skupiny - tam aspoň vědí co to jsou chlapi a jak si mezi sebou řeší spory. Macek se zachoval jak zbabělý fracek a tak zůstane asi už na vždy zapamatován.

Něco tak přízemního, slizkého, mstivého, nenávistného a nehorázně pitomého****, co předváděl a předvádí Miroslav Macek, aby pohledal. Měl by se vzít do pořádné práce, ne jen podepisovat překlady svých milenek vlastním jménem a hned by ho roupy přešly.

* takto kulturní a citlivý pan Macek píše o svých politických oponentech
** viz výše
*** viz výše
**** viz výše

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

čtvrtek, června 15, 2006

Zlocinci na demonstracich proti Paroubkovi

Zoufalství organizátorů antiparoubkovských demonstrací nezná hranic. Počítali, že na jejich demonstrace přijde 20 000 lidí což se samozřejmě nestalo /bylo jich 20x méně/. Jejich poslední pokusy o zviditelnění, ale již hraničí s nechutností a trapností.

1. Mrchožrout a maoista Šinágl parazituje na autohavárii a smrti Jána Langoše a snaží se svoji příští čistě politickou demonstraci spojit se vzpomínkou na ředitele Ústavu Paměti Národa. Dovede si někdo představit hnusnější spojení politické kampaně s lidskou tragédií ?

2. Další organizátor demonstrací Jiří Jehlička, dnes na Václaváku prohlásil, že již mnoho let ví o zločinech, ale je nikde nenahlásil. Zatajování trestných činů pane Jehlička je také zločinem, takže buď teď´účelově lže /a to se blíží zločinu křivého svědectví/ a nebo chránil několik let kriminálníky. Vyberte si, co je pravděpodobnější.
Mimochodem i normálně antiparoubkovská a antičssd média tyto egocentrické hovadiny ignorovala. Je tu kdokoliv soudný, kdo by věřil, že lidovky, nova nebo idnes nadšené zprávou Kubice by ignorovaly Jehličkovy bláboly, kdyby jim aspoň trošičku věřily ?

Modří milicionáři, ukažte svoji vysokou úroveň a jděte příští týden s hrdostí demonstrovat s těmito dvěma vykuky, kterým nic není svaté a parazitují na vaší naivnosti.

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Klaus Meri Stejnym Metrem

Čestný předseda ODS podle potřeb mění názory. Každý v této republice ví, že před volbami prohlašoval, že od menšinové vlády bude vyžadovat zaručenou podporu přinejmenším 101 poslanců. Tehdy nevysvětloval, že se to týká jen a jen sociálně demokratických vlád.

Jaká je situace dnes ? Samozřejmě, že když vládu má tvořit člen jeho milované strany, tak už žádné ošklivé, ale opravdu ošklivé překážky prezident klást nebude. Nyní mu stačí jen to, že Topolánek je si jist svých 100 hlasů. Jsem zvědav, jestli bude, při případném neúspěchu Topolánka a pověření někoho z ČSSD sestavením vlády, stejně tolerantní ?

Prezident ODS by si měl uvědomit, že se vystavuje riziku. Stačí, že pro jeho vysněnou modro-černo-zelenorudou vládu zvedne ruku jeden komunista a má tu obrovský problém. Za prvé mu se ta vláda ihned rozpadne, neboť strana nejpoctivějších křesťanů prohlásila, že nebude v žádné vládě, která by stála na podpoře byť jediného komunistického hlasu. A za druhé najednou ta vláda zase spadne pod jeho podmínky /že jemu jde jen o menšinové vlády podporované nějakou stranou/ a bude si muset vymyslet úplně novou lež. Co mu samozřejmě asi neudělá velké problémy a jeho fandové si toho ani nevšimnou.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

úterý, června 13, 2006

Modre Milice a Maoista Sinagel Neuspeli

S mírnou zlomyslností sleduji "velkou demonstraci" na Václaváku proti Paroubkovi. Minulý týden se tam sešlo 2-3000 lidí, tento týden jen 1000 - organizátoři slibovali ........ 20 000 /dokonce si natiskli 15000 antiparoubkovských samolepek/.

Možná lidé pochopili /nebo si dokonce pamatovali/, že veřejné odsouzení které navrhoval maoista Jan Šinágl /v bodu 3. programu demonstrace/ je komunistickým zvykem, velmi výrazně prosazovaným např. za kulturní revoluce v Číně.
Možná lidé si také uvědomili, že organizátoři kteří slibují rovnou daň a reformy podle ODS /team Game Over ve výzvě podnikatelům/ asi nebudou jen tak obyčejnými angažovanými občany nespojenými s žádnou politickou stranou.
A možná lidé pochopili, že ten kdo Paroubka nazývá prasetem /webové stránky organizátorů demonstrací/ a pak mu vyčítá neslušné chování asi moc věrohodný nebude.

p.s.
Organizátoři také "mírně" podvádějí své fanoušky. Nabízí zdarma na svých webech toaletní papír s Paroubkem /další ukázka jejich vysoké kultury o kterou prý bojují/, jenže to zdarma je za poslání sms, která stojí .......... 79 KČ.

p.p.s
Aktualizace. Jak je videt maoista Šinágl se snaží vytlouct politický kapitál i z tragické smrti Jána Langoše. Najednou demonstrace za odstoupením Paroubka má být i smuteční vzpomínkou na ředitele Ústavu Paměti Národa, který ale nikdy tyto demonstrace nepodpořil. Mrchožrout Šinágl ať se jde bodnout s takovými hnusnými zvyky. Z čí smrti nebo osobní tragédie si ještě tato nula bez mandátu bude snažit vytlouct politický kapitál ?

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Rovna Dan

Na začátek zacituji motto této stránky, čili slova pana Topolánka.
„Pokud budeme lidem před volbami otevřeně říkat, co máme v plánu, nikdy ve volbách nevyhrajeme.“

No a co po volbách pan Topolánek říká na téma projektu daňového mičurina komunisty Tlustého ?
"Rovná daň je spíše název a symbol. Pro nás je naprosto klíčové, aby se zjednodušily daně, aby se ty sazby sjednotily, minimálně aby se cílový stav k tomu blížil." TV Nova 11.6.2006
Velmi mne těší, že hlavní argument kampaně "Modrá Šance" podepřený skvělými daňovými kalkulačkami a ohnivými projevy jak všichni vyděláme je jen název a symbol.

Hmm, co předseda ODS tvrdil před volbami ? „Zavedení rovné daně je pro nás určitý prvek, přes který bychom nechtěli jít. Je to věc natolik důležitá, že jsme schopni možná ustoupit někde jinde. Od toho se odvíjí jakákoli další diskuse“. Lidové Noviny 12.5.2006
Dokonce ještě těsně po volbách tvrdil o tom názvu a symbolu: "Rovná daň je jedním ze základních pilířů našeho ekonomického programu, a my v této fázi neustupujeme". České Noviny 5.6.2006

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk