pondělí, října 16, 2006

Obecne informace o strance

Stránky se nacházejí na blogovacím systému Blogger. O jejich umístění zde, rozhodl kromě různých technických záležitostí i fakt, že z českého internetu občas záhadně mizí stránky kritické vůči ODS (jako příklad z posledního volebního období např. stránka Modré Tykve hostovaná na www.webzdarma.cz ).

Nadpisy článků jsou bez háčků a čárek, protože při jejich použití se odkaz mírně deformuje a z technických důvodů zatím preferuji přesnou formu. U čtenářů předpokládám inteligenci a proto se mi zdá, že dosazení potřebné diakritiky není velkým problémem.

Při komentování je nejpohodlnější buď mít konto v Bloggeru nebo překliknout na Other (tam stačí vyplnit při odesílání jen políčko Name). Samozřejmě je možné komentovat cokoliv jako Anonymous, jen to později, jak autorovi příspěvku tak lidem kteří na něj chtějí reagovat komplikuje život. Ale výběr je samozřejmě na komentujícím.

Komentování je možné pouze u pěti nejnovějších článků. Je to způsobeno tzv. komentářovým spamem, který by postupně zahltil starší a "nepoužívané" odkazy.
Pravidla pro komentování:
1. není zde žádná cenzura názorů, Vaše názory mazány nikdy nebudou
2. je možné (ale ne vždy jisté, záleží většinou od množství opakování), že budou mazány stále se opakující "hotové" příspěvky - triky ze změněním pár slov nepomohou, jestli chcete dodat něco nového a Váš předchozí příspěvek byl důležitý pro pochopení přidaného, můžete přece uvést k němu odkaz. Jestli máte potřebu stále opakovat jedno a to samé, nikdo Vám přece nebrání založit si vlastní stránky.
3. zde je seznam linků (samozřejmě týká se to i podstránek), které budou z komentářů odstraňovány, pokud je umístíte riskujete smazání nebo úpravu celého příspěvku

http://www.paroubek.tv/
http://www.sinagl.cz/
různé verze spojené s těmito stránkami, Šináglem a Jehličkou

plus
http://jiri-paroubek-neni.borec.net/
http://www.cssd.unas.cz
http://volby.kategorie.cz/
http://nasrath.kvalitne.cz/
a různé jejich klony či strany tohoto stylu
seznam bude postupně doplňován - po objevení se nežádoucího linku
Vlepování obsahu výše uvedených stránek do komentářů může způsobit smazání daného komentáře.
Chápu, že je to krutou cenzurou a znakem toho, že chci zatajovat před čtenáři některé stránky s velmi utajovanou pravdou, čehož je i důkazem seznam výše.
4. nevlepujte celé články z jiných stránek do komentářů, pokuste se prosím zestručnit, vybrat citát případně doplnit link - jestli nedojde k neustálému opakování, tak mazáno to nebude, jde spíše o přehlednost a čitelnost jednotlivých komentářů.
5. Nový bod, pravděpodobně jen pro jednoho trolla. Jakékoliv rozbíjení diskusí (záleží jen na mém posouzení) bude přesouváno do smetiště.
Děkuji za pochopení, případné výhrady můžete popsat v komentáři níže.
6. Pro neustálé porušování pravidel mohou být příspěvky pana Nejedlého pod různými loginy kdykoliv smazány i bez uvedení důvodu.

Odkaz pro newsreadery je http://modra-sance.blogspot.com/atom.xml. Blogy na Bloggeru ho mají většinou automaticky aktivovaný a ma vždy tuto podobu. Momentálně je atom zkrácený do prvního odstavce nebo prvních 255 znaků článku, podle toho, co je kratší.

Nové články přidávám podle možností, událostí a času. Snažím se, aby přinejmenším jednou týdně zde bylo něco nového a doufám, že i zajímavého. Rád bych aktualizoval mnohem častěji, ale bohužel nelítostný časi při nejlepší snaze a nápadu tomu často brání. Proto rád přivítám i nějaké Vaše příspěvky, které mi pošlete na mail (dejte jen přitom vědět, jaký chcete podpis).

Jestli umístíte odkaz na tuto stránku na Vašem webu dejte mi vědět - buď mailem nebo zde v komentářích. Budu se snažit vložit Váš odkaz co nejrychleji do tohoto článku, samozřejmě bez parametru nofollow (ten je automaticky vkládán v komentářích).

Šíření materiálů z této stránky je volné, ale byl bych Vám vděčný při citacích či kopírování celých článků za uvedení zdroje (čili linku buď na hlavní stranu nebo přímo na článek, kterého se to týká).

Za veškerou podporu velmi děkuji, za věcnou kritiku také. Nadávky, hlouposti (např. v stylu jsi Jiří Paroubek, Zdeněk Škromach, zednář či cyklista) mne neuráží, spíše ukazují, jak část voličů a českých uživatelů internetu těžce snáší svobodu slova. Ti kteří mi v emailech vyhrožují toto potvrzují ještě více a pro ně mám jen jeden stálý vzkaz, tyto stránky nesmažu i kdybyste se postavili na hlavu a co více, pokud se mi podaří v budoucnu najít čas, tak se je pokusím rozvinout na alternativní informační portál/magazín.

Pokud Vás napadá ještě něco co by stálo přesněji vysvětlit (nebo chcete návod na vytvoření vlastního blogu na bloggeru či konta), dejte vědět. Rád to sem ještě doplním nebo odpovím v komentářích. Tento příspěvek bude stále přístupný z hlavní stránky a bude mít otevřené komentáře.


Stránky které odkazují na Modrou Šanci (o kterých to vím).
Tribun, Outsider Media, Pupíkův Blog, Modré Bratrstvo,
Politicky Nekorektní, Odvrácený Svět , Extempore , Ne ODS , Horoskopy , http://www.artrus.estranky.cz/ , Pigdog, Letadla, Antikomunismus, Profesor Klaus, Faustův svět ticha, http://www.gloucester.estranky.cz/, Modrý Mráz, http://www.anticapitalista.com/revo-cz/


kontaktní email: modrasance[at]yahoo.com - z důvodu ochrany před spamboty [at] nahraďte @



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 42:

V 10/17/2006 1:25 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Chtěl bych Vám vyjádřit poděkování, že jste vytvořil tento blog, který se snaží objektivně informovat o neradostné situaci v naší zemi a umožňuje kultivovanou diskuzi. (Samozřejmě až na pár výjimek z řad modrých fanatiků).Jako Vy i já jsem přesvědčen, že demokracii je nutné bránit a že není možné jen mlčet a přihlížet,jak ODS ignoruje Ústavu a dnes už se ani nesnaží maskovat své totalitární chování. Takže, držte se, děkuji.

 
V 10/17/2006 4:10 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

děkuji vám za váš blog a přeju hodně sil do dalšího publikování... btw ten nápad s vlastním portálem neni vubec špatný... :)

 
V 10/17/2006 4:46 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

i ja se pridavam k dikum, ze nekdo ma cas a nervy sbirat stripky a tohle vsechno psat. doufejme, ze to nastavi zdravy protipol mainstreamu, ktery je ponekud modrejsich barev jiz delsi dobu.

kazdopadne doporucuji nalikovat nejak, zrecenzovat, film Loose Change 2nd edition, aby videli, kam vladnuti ODS stylem muze dojit, v Americe. taky protipol mainstreamu.

pavel

 
V 10/17/2006 8:45 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

odvadite dobrou praci, doufam, ze nejste na ryby - az za Vami prijdou s nejakymi kapriky...:-)

 
V 10/18/2006 12:29 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Diky za opravdu potrebnou a kvalitni praci. Rad si ctu vase prispevky a prakticky se vsemi plne souhlasim.

 
V 10/18/2006 10:28 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Nezbyva nez podekovat. Konecne Web, kde nejsou ke cteni jen zvratky modrych fanatiku z ODS Talibanu.

 
V 10/18/2006 3:43 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jen tak dal!

 
V 10/19/2006 7:44 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Jsem rád, že tento blog existuje. Jako malý protipól proti lavině modrohnědé propagandy, která se z většiny médií na nás valí. 100x opakovaná lež se u nás běžně stává pravdou. Ve slovníku mozkového trustu ODS se to jen hemží Goebelsovskými termíny a jeho představami o tom, jak se má dělat propaganda. ODS už ovládla prakticky všechny pozice v této zemi, jen tu vládu stále ne a ne dostat pod stabilní kontrolu. Kdo zažil aroganci komunistů poznává, že jsme opět ve stejné situaci - kdo má opačný názor než současný hegemon, aby se bával o svůj život a zdraví svých blízkých. Zase se mnohdy vyplatí "držet hubu". Lidé se musí vzepřít tomuto přebarvování mozků na modro. Proto je dobře, že můžeme na stránkách tohoto blogu volně a bez následků vyjádřit svůj občanský postoj.
Malá tech. poznámka: bylo by možné, aby u časového údaje příspěvku se objevil i datum?

 
V 10/19/2006 5:47 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

No, nemyslím si, že by tento blog dokázal být úplně objektivní, což vzhledem k jeho zaměření asi dost dobře nejde, ale je fajn, že je tu něco alternativního k modré národní frontě. Co ODS a její nohsledi v současné době provádějí, je neuvěřitelné. Prostě mafie fungující na plné obrátky. Ještě horší je ovšem prostoduchost, s jakou tolik lidí jejich primitivistická hesla přijímají. Musí si opět tento národ rozbít ústa, aby opět mohl dostat naději naučit se myslet?

 
V 10/19/2006 5:52 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jo, pokud má autor přehled o zahraničních freehostinzích, co takhle na nějaký umístit ve spolupráci s původním autorem znovu Modré tykve, určitě má někde tyto stránky zazálohované.

 
V 10/19/2006 9:56 odp. , Blogger ods řekl...

Datum nastaveno. Bohužel autora Modrých Tykví neznám, ale jinak samozřejmě můžu pár věci doporučit. Pro archivování je např. slušný blogovací systém wordpress.

 
V 11/20/2006 6:30 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Zalohu Modrych tykvi mam shodou okolnosti u sebe ja, tedy alespon tu cast, kterou mi jejich autor kdysi poslal. Bude-li mit ods zajem, tak mu ji poslu, mozna by z ni slo neco vybrat. Uz jsem na to myslel driv, tak ted alespon vim, ze by to nekdo ocenil.

 
V 11/23/2006 11:02 odp. , Blogger ods řekl...

Tribune samozřejmě že rád se na to podívám. Říkal jsem si, že bych mohl průběžně dát prostě pak celý web Modrých tykví online - třeba právě na wordpress (ale to by se uvidělo podle velikosti materiálu) a pak poslat původnímu majiteli login a heslo (jestli na něj máte kontakt).

 
V 12/14/2006 4:02 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

ta ruzova barva presne vystihuje smysleni zdejsich privrzencu rudých a oranžových

 
V 12/18/2006 1:59 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Statistiky. V leve casti mezi linky je nenapadna ikonka, ktera se tvari jako odkaz na statistiky navstevnosti. A asi take je, jenze statistiky jsou zaheslovane, takze se z nich clovek nic nedozvi. Predpokladam, ze pro jejich zaheslovani je nejaky dobry duvod, tak ho respektuji.

Bylo by vsak zajimave alespon zakladni udaje zverejnit? Kolik asi tak lidi na tyto stranky chodi, odkud, a tak. Jsem sam, nebo si to mysli jeste nekdo?

 
V 12/18/2006 10:56 odp. , Blogger ods řekl...

Anonyme, template i s barvou je vybrán takový, aby při čtení dlouhých textů neunavoval oči. Jednoduché asociace modrých kritiků jsou mylné.

Tribune, statistiky jsou zaheslované, protože countomat to jestli se nemýlím měl automaticky, ale údaje samozřejmě nejsou tajné. Takže:
od doby umístění počítadla toplistu (před 190 dny), stránku navštívilo 56 tisíc lidí. Průměrná denní návštěvnost je 200-300 lidí z čeho odhadem 70-80 procent jde přímo z oblíbených.

 
V 1/07/2007 4:43 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Takže podle Patrika je snahou tohoto webu objektivně informovat o situaci v naší zemi... Ovšem každému gramotnému čtenáři je zřejmé, že zde jde o levičáckou propagandu - na tu má samozřejmě provozovatel blogu plné právo, ale hodnotit názorovou pozici webu jako nezávislou a objektivní může opravdu jen hlupák.

 
V 1/08/2007 12:14 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

http://neods.blog.cz/ nefunguje :(

 
V 1/10/2007 7:05 odp. , Blogger ods řekl...

Neods funguje, ale jak se koukám tak autor ho neaktualizuje.
Anonyme z 1/07/2007 4:43 odp. tyto stránky jsou nezávislé, respektive nestojí za nimi žádná politická strana, mediální skupina atd. A k objektivitě musím jen říci, že jakékoliv komentáře k politickému dění jsou neobjektivní, neboť je píší lidé s nějakým názorem, který se do jejich hodnocení promítne.

 
V 1/23/2007 8:45 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Měl bych takovou prosbičku či návrh ke všem těm anonymům, co se nám zde schází. Používejte pro přidávání příspěvků volbu "others" a vymyslete si nějakou identitu, kterou pak budete používat, aby bylo jasné, které příspěvky patří k sobě, co si kdo myslí. Nemusí to být vaše jméno, klidně si říkejte Hurvínek, Purkrábek nebo Lawrence z Arábie, to už je fuk. Ale bylo by myslím slušné se podepsat a používat stále stejné jméno.

 
V 2/02/2007 8:40 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tribunův příspěvek: 1/23/2007 8:45 dop. bych klidně pro ty méně chápavé připojil nahoru k pravidlům. Orientovat se mezi všemi anonymy je někdy docela náročná záležitost. A možná by nebylo marné připojit informaci v tomto duchu i přímo k příspěvkovému rámečku pro ty kteří si pravidla ani neotevřou.

 
V 2/23/2007 3:14 odp. , Blogger ods řekl...

Kamile a Tribune, zvýraznil jsem to v informacích.

 
V 2/23/2007 5:41 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Já si myslím, že je bezva, když se dávají ty nejdůležitejší nezpochybnitelné argumenty do prvního příspěvku na stránce. Ať si je každý přečte.

Hlavně je nutné, aby byly vždy na prvním místě, protože by to jinak byla cenzura a ta se tu přece neděje :)

 
V 2/23/2007 6:00 odp. , Blogger ods řekl...

Můj milý pane Nejedlý, zklamu Vás ale na prvním místě je to jen do momentu, než bude další článek, ale to by inteligentnímu člověku mělo dojít automaticky.

 
V 2/23/2007 8:05 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ke smetišti: nebylo by špatné v jedné kratičké větě nebo vzkazku říct, proč byl příspěvek do smětiště převeden: něco jako "duplicitní odkazy", nebo "zcela irelevantní", nebo "osobní útok" apod.

 
V 2/23/2007 8:28 odp. , Blogger ods řekl...

U 1. komentáře šlo o vlepení znovu jedné a té samé sady linků, mohl uvést odkaz ke svému předchozímu příspěvku.
4 další spadají pod bod 5. byla by to zase další diskuse, ve které by se pan Nejedlý věnoval své genialitě a mé údajné prolhanosti. V předchozích článcích už toho bylo dostatečně a cokoliv dalšího v tomto tématu mu tam bude přesouváno.
Budu se samozřejmě snažit uvést důvod, proto i nechávám v článcích informaci kde co bylo smazáno (pokud Vám to bude ale vadit, mohu informaci o smazání také odstranit).

 
V 2/23/2007 11:32 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tvrdil jste, že budete cenzurovat jen komentáře mimo téma (což od vás teda opravdu sedí, ale což). Tak proč cenzurujete i příspěvky, které se týkají tématu, ale jen vám nejsou příjemné?

 
V 2/23/2007 11:38 odp. , Blogger ods řekl...

Pokud budete maskovat své bourací příspěvky do jiných, riskujete tím ztrátu celku.

 
V 2/24/2007 12:09 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

:-)))))

Vtipné! Máte bod.

 
V 3/04/2007 2:52 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tenhle web mi přijde jako abnormální snůška poloprvad a lží pod kterou se autor radši bojí podepsat a já se mu nedivím. Stejný názor mám i na jiné weby o útlaku židů, arabů nebo proti Paroubkovi, ale ty o sobě aspoň netvrdí že jsou objektivní.
Ondřej Palivec

 
V 3/05/2007 11:29 odp. , Blogger ods řekl...

Pane Ondřeji, asi jste napsal komentář jinam než jste chtěl. Přečtěte si výše co jsem psal o objektivitě a uvidíte, jak jste se naprosto netrefil.

 
V 4/08/2007 11:13 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Skvělý blog, strašně zajímavé a podnětné názory, vydržela jsem asi 4 hodiny, články i komentáře jsou slušné a nutí člověka přemýšlet a přemýšlet......, dávám do oblíbených :D

 
V 4/11/2007 7:07 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Opravdu nádherná ukázka demagogie. Napsat "jak část voličů a českých uživatelů internetu těžce snáší svobodu slova" pár řádek pod seznam cenzurovaných odkazů, je geniální. Škoda, že se Orwell nedožil:-) Název Modrá šance u červeně laděného blogu mi jaksi připomíná kampaň ODS Minus, netuší někdo proč? O těch fašistických heslech v klipu nemluvě.

 
V 4/12/2007 8:02 odp. , Blogger Tribun řekl...

Pane Petře Há: svobodu slova snáší lidé obecně špatně, nejenom na iternetu. Nejvíce vadí těm, kteří mají svůj jednoduchý myšlenkový a svět a jakákoliv rušivá myšlenka je uvede do zmatku, stejně jako těm, kteří si našli svého nepřítele, a vadí jim, když jim ho někdo bere.

Máte pravdu v tom, že citovaná pasáž z pravidel působí trochu úsměvně. Na druhou stranu - každá kvalitní diskuse musí být moderovaná (pro vás cenzurovaná), protože jinak ji jediný sabotér, jako je prof. Ron Nejedlý na Buldozeru, dokáže zcela zničit.

 
V 4/12/2007 8:23 odp. , Blogger ods řekl...

Tribune, každý má možnost se na mazané linky podívat jak zde, tak na smetišti. Takže myslím, že k nějakému zatajování strašně důležitých stránek nedochází. Pouze si je z několika důvodů nepřeji v komentářích. Jeden z důvodů je strikte technický a to že jim to zaručí lepší indexaci a já nevidím nejmenší důvod jim dělat reklamu a druhý je ten, že sem byly cpány horem dolem, a kdyby nebyly mazány tak je jimi zanesená každá diskuse ať se týká čehokoliv.
A pane Petře H, vadí vám fašistická hesla v satirickém klipu ? Mně vadí nacistický slovník aktuálního premiéra.

 
V 5/31/2007 9:04 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Už jsem říkal, že tenhle web mám docela rád? Ne? Naúravuji: "tenhle web mám docela rád". Protože jak jsem si projel konkurenci (a to jak v názorovém spektru, tak i na opačném "modrém" konci) je to většinou ubohost na ubohost. Modrá šance je jedna z nejumírněnějších stránek, byť zjevně politicky zaměřená, což samozřejmě není výtka. Jen tak dál, chodím sem skoro každý den, někdy i víckrát denně.

 
V 6/21/2007 12:51 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Gratuluji k nové grafice, máte dar vytvořit stránky tak, že netahají za oči, čemuž mé brýle vyjadřují vděčnost :)

 
V 6/24/2007 1:47 dop. , Blogger ods řekl...

Bohužel to není má prace :). Je to jedna z dostupných šablon do které jsem zasahoval jen minimálně a spíše v technických detailech, ale právě čtivost bylo jedno z nejdůležitějších kritérií při výběru.

 
V 2/25/2008 9:42 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Děkuji, že je na Vašich stránkách odkaz na ty mé. Pokud máte například nějaký banner, s chutí ho na těch svých uveřejním. :-)

 
V 3/05/2008 7:09 odp. , Blogger ods řekl...

Banner bohužel nemám ale také děkuji za odkaz.

 
V 4/01/2009 11:54 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak jsem si to pro jistotu pročetl dvakrát a hodně se pobavil. Především si nemyslím,že ODS je parta Tyršovců,ale proti nepokrytě bolševickému stylu Buldozera Paroubka je to Dívčí škola.

 
V 6/07/2009 9:13 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Díky za stránky! Začal jsem je sledovat asi tak před rokem; v poslední době častěji, abych unikl hlavnímu zpravodajskému proudu reakčních sdělovacích prostředků typu Volkszeitung, Junge Front Heute ap. Už dávno nemám na mnohé články žaludek :(
Takže respekt! Jen tak dál!
Víťa

 

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka