sobota, září 23, 2006

Ulhana Fronta

Hrdinové z Mladé Fronty se zase předvedli. Ve čtvrtek se na portálu Idnes objevil článek s názvem Já jsem předseda ČSSD. Zeman jen důchodce. V článku se objevuje formulace: "zůstane jen důchodcem z Vysočiny," pravil Paroubek rozzlobeně ve čtvrtek odpoledne. Sáhněme po jiných denících, Hospodářské Noviny, Právo, České Noviny a dokonce i ostře antiparoubkovské Lidové Noviny citují Jiřího Paroubka trošičku jinak: "Pokud tak nechce učinit, zůstane důchodcem z Vysočiny." Přidáním tohoto malého "jen" do citátu a exponováním ho v názvu článku najednou Mladá Fronta, v stylu své svazácké činnosti před rokem 1989, z Jiřího Paroubka udělala hulváta opovrhujícího nějakým nezajimavým důchodcem z Vysočiny.
Tuto lživou formulaci nadšeně zopakoval i Jiří X. Doležal ve své glose pro Idnes Někdo zůstane důchodcem, někdo hulvátem. Možná by příště před psaním podobných elaborátů měl odložit marihuanu a ověřit si pár zdrojů. Protože jako nafoukaný a ulhaný hulvát působí spíše on a jeho přátelíčkové z Modré Fronty.
Modrofrontovním ignorantům doporučuji si přečíst (a v rámci možností aspoň z deseti procent pochopit) slova Miloše Zemana, který se najednou z největšího nepřítele stal jejich velkým miláčkem: "Nikomu nevnucuji své subjektivní mínění, byť podložené dlouholetými zkušenostmi, že nejpitomějším tvorem na zeměkouli je současný český novinář. Uvádím toto mínění pouze proto, abych vyvrátil názor, že mediokraty jsou novináři. Novináři jsou pouze jakousi transmisí, mám-li použít komunistického termínu, tedy převodovou pákou mezi první skupinou neúspěšných podnikatelů, leč finančně vlivných podnikatelů či pseudopodnikatelů, a cílovou skupinou neúspěšných politiků."

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 24:

V 9/23/2006 5:04 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To je neuvěčitelné, že stačí jedno slovíčko "jen" aby to dalo Paroubkomilům důvod psát blahosklonné články o Paroubkovi, o ulhané Frontě, o své svazácké činnosti před rokem 1989, o modrofrontovních ignorantech, apod.

A nyní zásaní otázka: Autore, máš záznam toho, co Parobuek řekl? Jak známo, tak se velmi často opakuje. To tě nenapadlo, že zřeba řekl tu větu dvakrát s tím, že jedou ji řekli i s tím "jen"?

Tvůj soucit s Paroubkem bych již klasifikovatl jako patologický. Sice vždy byli ve společnosti typy lidí, kteří tíhli k Vůdcům a snažili se je chránit, když je někdo těžce napadl (třeba slovem "jen"), ale ve tvém případě bych tvůj vztah k Paroubkovi již klasifikoval jako patologický. Tedy pokud vyloučíme možnost, že tě Paroubek nepřitahuje svým despotismem, ale svým zjevem.

 
V 9/23/2006 6:34 odp. , Blogger ods řekl...

Víte co, už jsem byl označen za Paroubka, za člena ČSSD, tak to že ze mně tvoříte jeho fanatického příznivce (ačkoliv na této stránce není jediný článek který by Jiřího Paroubka glorifikoval a zabývám se hlavně kritikou ODS) na mně nedělá žádný dojem. Spíše to obnažuje argumentační nebohost Paroubkových odpůrců. Každý kdo si dvakrát neodplivne při jménu bývalého premiéra a nemá rád novinářské manipulace hned je Váš třidní nepřítel.
Co se týká citátu, je naprosto jasné, že když pět jiných novin ho napíše jinak a nikdo nepoužije ten, podle Vás, druhý citát, tak jde o sprostou manipulaci (zvlášť když po něm nesáhnou zarputilí odpůrci ČSSD z Lidových Novin. Ale já vím, je to útok na Paroubka, takže vše je čestné a správné, jako u Hochů od Bobří řeky.

 
V 9/23/2006 9:19 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

ale to není jen o jen! to jen je hrozne silné a úplně to mění celou podstatu. pokud neeěříte, vezměte takovou čárku - ta je zdánlivě ještě slabší, ale tyto dvě věty jsou různé s katastrofálním důsledkem:

popravit nelze, osvobodit

popravit, nelze osvobodit

MF to jen pouzila IMHO zcela záměrně.

 
V 9/23/2006 9:38 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ale jo, čárka může změnit význam věty, ale to fakt vidíte takový rozdíl mezi:

"Zůstane důchodcem z Vysočiny"
a
"Zůstane jen důchodcem z Vysočiny"?

Já teda ne. I ta první věta jasně říká, že nebude Zeman ničím víc, a to "jen" je tam v kontextu stejně slyšet. Pokud už musíte kvůli jednomu slovu psát články, třebaže ani vůbec nevíte, jestli tu větu s jen taky neřekl a argumentujete jako vždy svým stylem - vždyť přece Lidovky to neotiskly, tak pak je již skutečně každá další debata s vámi marná.

 
V 9/23/2006 11:07 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

1. věta znamená, že bude dál normálním důchodcem z vysočiny a druhá věta říká, že bude jen pouhým důchodcem z vysočiny.

 
V 9/23/2006 11:24 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

celebi, proč myslíte, že Paroubek řekl o Zemanovi, že zůstane důchodcem z Vysočiny? Jaký má tato věta asi význam? Napadá vás snad jiný význam než ten, že chtěl stejně Paroubek říct, že Zeman zůstane jen důchodcem z vysočiny na (rozdíl od něj) a nebude již moct (jako pouhý důchodce) příliš do politiky zasahovat?

 
V 9/24/2006 12:14 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

kdo ten rozdíl nechce videt, neuvidi ho...

 
V 9/24/2006 8:36 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

prece vyznam veci dotvari i plne zmanipulovany nadpis clanku kde to jen zesiluje opovrhujici efekt, pritom pokud se spravne koukam tak paroubek se nechlubil ale rekl ze jestli zeman chce zasahovat do chodu cssd tak by mel kandidovat a rozhodne nerikal hec ja jsem predseda a ty jen duchodce

 
V 9/24/2006 2:22 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

mozna bylo slovicka jen pouzito kvuli poskozeni autora (opovrzlivy vyznam zde byl jiz popsan)

mozna bylo pouzito i jako soucast neceho vetsiho.. blizi se volby, vlada pridala duchodcum, mysli to s nimi dobre (kdezto pro autora jsou to "jen duchodci")

mozna oboji

mozna ani jedno

 
V 9/24/2006 2:55 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Souhlasím s autorem tohoto článku, Mladá fronta záměrně vytrhuje věty ale v kontextu to vyznívá uplně jinak... Paroubek neřekl nic víc, než že pokud se Miloš Zeman chce ucházet o nějakou funkci v rámci ČSSD, tak to může udělat na sjezdu, pokud nechce tak zůstane důchodcem z Vysočiny. Paroubkovým cílem nebylo pejorativně říct o Zemanovi že zůstane jen důchodcem z Vysočiny zatímco Paroubek je šéf... jeho cílem bylo jen říct, že se mu nezdá aby "politiku" ČSSD dělal Zeman na svojí chalupě, ať jí dělá na oficiální úrovni, pokud o to opravdu stojí, nic víc nic míň a nevidím na tom nic špatnýho.

 
V 9/24/2006 3:29 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Souhlasim s autorem.
Mlada fronta je ostudou ceske zurnalistiky. Jeji obhajoba, jak ji zde prezentuji nekteri ptakomilove, je usmevna az smesna.
Diky autorovi. Aspon trochu jiny pohled vedle modre bolsevicke propagandy, ktera se na nas vali z medii typu MF Dnes...

 
V 9/24/2006 11:03 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Přesně tak, mimochodem nezaměstnala Mladá Fronta Dnes nějakého Goebbelse z ODSS ??

 
V 9/25/2006 12:15 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jsem rád, že i jiní sdílejí můj názor na "objektivnost" MF Dnes, a že to proto zřejmě nebyl jen můj pocit, který ve mně postupně vykrystalizoval. Toto periodikum jsem každodenně kupoval a čítával asi deset let a asi každý, kdo je zvyklý kupovat si tak dlouhou dobu jedny noviny, mi dá zapravdu, že si člověk tak navykne na jejich určitý styl, že je potom těžké, přejít ke konkurenci. I já jsem se tomu delší dobu bránil, ale i proto ve mně postupně mohlo z počátečních pochybností uzrát přesvědčení, že se MF Dnes stla pouhým propagandistickým nástrojem ODS a z kdysi důvěryhodného deníku klesla na úroveň stranického plátku.
To, jakou nesmyslnou a lživou kampaň vedou některá média proti Jiřímu Paroubkovi, nebudu komentovat, každý soudný a rozumná člověk si na to vytvoří svůj názor sám. Chtěl bych jen reagovat na tento článek, týkající se velmi podstatného zkreslení výroku pana Paroubka, vyřčeného na tiskové konferenci dne 21.9.2006. Abych se přesvědčil, co tedy pan Paroubek opravdu přesně řekl, stáhl jsem si audio záznam z této tiskové konference a zde je doslovná citace oné inkriminované věty: "Chtěl bych také říci, pokud Miloš Zeman se bude ucházet v budoucnu o nějakou funkci, že tak může učinit. Zcela nepochybně tak může učinit na sjezdu, pokud tak nechce učinit, no tak zůstane důchodcem z Vysočiny."
Jsem přesvědčen, že každý alespoň průměrně inteligentní člověk je schopen z těchto dvou vět pochopit jejich pravý smysl a kdo jej přesto nepochopí, je buď člověk neinteligentní nebo zaslepený, zmanipulovaný příznivec jisté pravicové strany... (Vasco75)

 
V 9/25/2006 3:57 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Patologický jste tu jen vy pane co se podepisujete Paroubek. Jakmile se v článku objeví jméno expremíéra, hned článek považujete za oslavný a je třeba ho usměrnit v rámci "objektiviti". Vám totiž ne nedochází, že minulý článek byl o stavění veřejného nepřítele a tento o tom, jak s námi manipulují média, vás to ani nezajímá. Vy potřebujete bojovat a ukázat nám paroubkomilům, že se mýlíme. Ovšem vám uniklo, že se zde nikdo zatím Paroubka osobně nezastával a nikdo ho rozhodně neglorifikoval. Nu třídního nepřítele máte, tak se jděte, prosím, vypovídat buď na idnes.cz nebo vaclavik.bloguje.cz . Tam vám budou rozumět a souhlasit s vámi. Tady se jen zesměšňujete a otravujete ostatní.

 
V 9/25/2006 5:25 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Článek má úplnou pravdu. Taky jsem došel postupem času k poznání, že MF dnes účelově lže.

Ale pozor, není to jenom MF dnes. Jsou to i lidové noviny a dokonce i všechny zahraniční tiskoviny, které kdy napsaly něco negativního o ČSSD. To je přece jasné, volím ČSSD, takže vím, že na ní není nic špatného. ČSSD je taková ideální, bezchybná strana. Není zde žádná korupce, žádné dluhy, protstě nic negativního. Ani Paroubek nemá chybu. Proto je pak jasné, že každý, kdo napíše něco ošklivého o ČSSD nebo Paroubkovi je sprostý lhář a svým tiskovým zákonem, který chtěl Paroubek ve sněmovně prosadit, by se měl takovým pisálkům zatnout tipec. Republiku si přece nějakými novináři rozvracet nenecháme!

Pokud chcete pravdivé noviny, tak čtěte Právo nebo Haló noviny.

A vůbec nekoukejte na to, že právě tyhle 2 tiskoviny byly při posledním průzkumu objektivity tisku označeny jako nejméně objektivní. A hlavně pšt! Nikde o tom nepište. Pište raději o tom, jako strašně nebojketivní je MF dnes. Přece si nenecháme pomlouvat našeho Vůdce, že?

 
V 9/25/2006 7:17 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

anonymous 5:25 odp.
No a jak váše napadení souvisí s článkem? Nějaké argumenty, nebo jste si jen chtěl plivnout po třídním nepříteli?

 
V 9/25/2006 8:08 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

sampis, argumenty? Jake arugmenty? Paroubek je nejlepsi, to je prece jasny i bez argumentu. To jste jeste nepochopil?

Na adresu autora tohoto clanku lze rict jen jedo:
Kdo chce psa bít, vždycky si hůl najde...

 
V 9/25/2006 9:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

pletes se topolanek je nejlepsi, nejcestnejsi a nejvernejsi. jeho a stranu kterou vede podle prikazani otce naroda klause se kritizovat nesmi. vsichni musime ale povinne kritizovat paroubka, protoze je to vtelenej dabel a cokoliv se o nem napise je spravne.

 
V 9/25/2006 11:02 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Hehe, opravdu jsem se nad clankem pobavil. Autorem je pravdepodobne velmi zakomplexovany jedinec a navic si mylne nalhava, ze pise literarne skvelym textem. Bohuzel to tak neni. Zkuste si trochu procistit hlavu, treba vam to pomuze.

 
V 9/26/2006 4:58 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Anonymous 8:08 odp.
Takže odpověď překládám jako "Nesouvisí nijak, plivl jsem si.".

Anonymous 11:02 odp.
Stejná otázka jako předtím. Autor uvedl, že někdo byl na základě dezinformace označen za hulváta. Někdo nám lže. To vám nevadí?

 
V 9/29/2006 6:08 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

"nezaměstnala Mladá Fronta Dnes nějakého Goebbelse z ODSS "
v Junge Fronte Heute bylo vzdycky dostatek "pravicove uvedomelych" Goebbelsu...

 
V 9/29/2006 11:43 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane vsevedouci, JXD nema k MF az zas tak vrely vztah a co se tyce politiky, tak i on to ma v hlave sporadano lepe nez vy. A VY se me ptate, jestli mi nevadi, kdyz nekdo lze? Nepokladl jste si tuto otazku take u strany, kterou jste volil? Opravdu mi zde uvedene clanky prijdou k smichu, vzdyt se chovate jak ostatni novinari (s tim rozdilem, ze to navic neumite psat)! Zamlcujete dalsi fakta, ve vsech clancich je sice pravda, ale ne cela.. Je mi to lito, ale za zakomplexovaneho frivolniho jedince vas presto oznacit musim.

 
V 9/30/2006 5:31 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Dobre :-) Ten clanek ve svazacke Mlade Fronte me taky docela nastval! Nemam nic proti novinarum, ale dost mi vadi, kdyz zkresluji, lzou a pridavaji do ZPRAVODAJSKYCH clanku sve nazory! Strasny. At se "vyblejou" v komentarich - na vetsinou dvoustrankach je na to mista dost...
Mlada Fronta, Lidovky a Halo noviny jsou pro me jedna a tatez zumpa...

 
V 10/15/2006 11:53 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

MFDnes je hlavně bulvár tvářící se jako seriózní tisk. Dokladuje to i fakt, že v minulosti jako první hned po bulváru (Blesk a Super)sáhli po barevné první straně a ta se i často blesku podobala - články na první straně, fotografie apod. A jako bulvár jdou za tím, co je IN -třeba i mediálně vytvořené. A protože je IN oslavovat ODS a plivat po Paroubkovi, dělají to tak.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka