sobota, listopadu 07, 2009

Trápená Řápková

Paní Řápková se vrátila z dovolené či možná i nějakého studijního rychlokursu a vrhla se do boje. Všichni ji trápí a každého, kdo se na ni křivě podívá možná zažaluje. Drzé čelo je lepší než poplužní dvůr, to je přeci v naší kotlině dlouhodobá klasika. Ale je paní Řápková opravdu tak trápená všemi nebo si za to může sama?

Na začátku minulého měsíce vyšel článek, kde novináři s překvapením konstatovali, že paní Řápková si své vyučující nepamatuje. Přítelkyně onoho Němce, co jí běhá po baráku a krade různé doklady, na to zareagovala tiskovou zprávou. Z ní vyplývá jasně, že si ty vyučující nepamatuje, protože přeci byla u nich jen jednou a tečka. Každý to má pochopit a žádné jméno paní primátorka neuvádí. Měsíc minul a najednou Němec byl z domu vystěhován a paní Řápková sype z rukávu jedno jméno za druhým, dokonce i na mrtvolu si vzpomene. Zvláštní.

Paní Řápková nemá index či originál diplomové práce. To je přeci normální, měla individuální studium a vlastně asi její diplomka nebylo něco, čím by se chtěla pochlubit vnoučatům. Navíc co tam nějaké památky na studia, přeci se několikrát stěhovala. Tuto verzi ale nějak záhadně zpochybňuje její včerejší rozhovor s redaktorem Železným. Tam se pochlubila nějakou fotografií, kterou nyní disponuje, na které je pan Baxa a nejsou jacísi odstřínutí lidé co si to prý nepřejí. Takže index si vyhodíme, diplomku nezachováme, ale fotky cizího člověka s jakousi pověstí na zábavě s dalšími neznámými lidmi, které nemůžeme vyjmenovat, pečlivě uschováme? A nebo, že by snímky přišly v balíčku spolu s anonymním udáním na jiného vyučujícího a paní Řápková je mimo kontext, ve stylu zloděj křičí chyťte zloděje, začala vytahovat ? Nemožné.

Taktéž důvod studií je zajímavý. Ještě před měsícem to bylo naprosto jasné. Paní Řápková chtěla získat titul, aby mohla vykonávat správkyni konkurzní podstaty, protože jak i sama uvedla, byla to jediná možnost, neboť tehdy Ministerstvo školství nenabízelo akreditační kurzy. Po měsíci je to už mírně jinak. Další tituly najednou k ničemu nepotřebovala, protože už měla jeden z ekonomky. Sháněla jen znalosti. Zábavné.

Poslední linií obrany jsou výroky o její bezvýznamnosti v době nástupu na studia, přeci i starostkou se stala až o dva roky později. Na první pohled to tak může vypadat, superstar celonárodní politické hniloby je z ní až po razantních akcích proti neplatičům. Jenže tady je důležité to slovo celonárodní. Paní Řápková vstoupila v roce 1997 do ODS, tam se prosadila tak, že byla ve volbách do místní samosprávy o rok později zvolena členkou Rady města Chomutov. Už jen to svědčí, že lokálně byla dosti významnou osobou. Ale pokračujme, v roce 2002 se stala starostkou, to se to stalo jen tak ze dne na den ? V roce 2000 prý naprostá nula a najednou o dva roky později je na špici lokální politiky. Logické.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 7:

V 11/08/2009 9:13 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Nemáte tam překlep? Nemělo tam být "sháněla jen známosti"?

Vím, že teď někomu přivodím předčasné Vánoce, ale nemohu jinak: není postačujícím vysvětlením, že ta paní je z ODS? Přeci vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá.

 
V 11/08/2009 4:43 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Prosím o vysvětlení...v článku píšete o nějakém Němci. To je jako kdo? A jakou úlohu v celém přípdu hrál?

 
V 11/08/2009 6:07 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak trošku mi tato dáma připomíná, svým projevem nejvyšší státní zástupkyni.

 
V 11/08/2009 11:07 odp. , Blogger ods řekl...

Tribun

To není vysvětlení, to je u ODS asi samozřejmost. Zvláště, když se podíváme na pana Bendu, který čirou náhodou roztáhl fonty tak aby práce splnila formální požadavky. Jinak šlo o nadčasové dílo.

Anonymní 11/08/2009 4:43 odp.

Vysvětlovat vtipy nemá smysl. Ale když si toužíte dosadit nějaké jméno, tak ať to je třeba pan Alois Alzheimer.

 
V 11/09/2009 1:49 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

No co Vesecká už zavelela a vše prošetří. Jj to byl vtip.
To by tu justyční mafii potvrdila Benešové, tak na to zapomeňte.-)

 
V 11/10/2009 6:29 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Paní Křápková prozřela v době, kdy se náhodou setkala s panem Alexandrem Novákem (toho času svědek jeho zlodějiny 40 mil. Kč je nezvěstný) a začala mu roztahovat své nohy.
Láska vyroste i v takové partaji, jako je zločinecká organizace ODS.

 
V 11/14/2009 10:18 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Já jsem liberál... nevidím důvod, proč z toho dělat takovou kauzu? Tak si diplom koupila, no a co? Domnívám se, že by se to mělo přenechat trhu a trh by rozhodl, který diplom je hodnotný, a který ne... vždyť zaměstnavatel o titulech a jejich kvalitě přece ví, tak si vybere ty dobré tytuly, ne? Navíc, v dnešní době je vš vzdělání nutnost, tak bych dal příležitost každému, a to i těm, co na to nemají.

Celé vysoké školství by se mělo privatizovat a zavést opravdu tvrdé školné (v řádově statisících ročně) jako je tomu např. v USA, kde mají nejlepší univerzity. stačí se podívat na žebříčky nejlepších škol a vždy tam figurují SOUKROMÉ školy s opravdu tvrdým školným. žáci vysokých škol se musí naučit, že se musí tvrdě makat a bude je to motivovat... dluhy motivují k vyšším výkonům.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka