pátek, srpna 21, 2009

Urážky, zášť, špína a mediální kampaň

Jacísi kreténi hodili kamínky a prý i vejce po předsedovi ODS. Akce byla ze všech stran poprávu odsouzena a doufejme, že bude i rychle potrestána, ale nebyla by to ODS, aby si ihned nepřihřála polívčičku. Tentokrát falešný, prázdný a hlavně naprosto idiotský výrok padl z úst Ivana Langera.

„Je to šok. Nicméně já jsem si po té štvanici, která je za námi a po té špíně, atmosféře, kterou vytvářejí sociální demokraté, říkal, že to je otázka času, jestli se něco takového nestane. Toto je varování pro všechny, kteří proměňují českou politiku v žumpu.“

Na dotaz, zda vidí za incidentem ČSSD, uvedl: „Ne, to ne. Já mluvím o atmosféře. Atmosféře urážek, zášti, špíny a té mediální kampaně, která byla dlouhodobě vedena. Pro mě je to bohužel logické vyústění tohoto.“


Každý, kdo má normální a ne modrou paměť, si velmi dobře pamatuje úsměv na tvářích ODS, když tak zvaně kritizovala vajíčkové útoky (během posledního létala i vejce natvrdo - idnes čtenářům o den dříve vysvětlila, že se s nimi lépe trefuje, plechovky a hovna) a zároveň dodávala, spolu se stádečkem mediálních hyen, jak si to socani sami vlastně vyprovokovali a mají brát věci s nadhledem.

Každý, kdo má normální a ne modrou paměť, si velmi dobře pamatuje, jak média přijímaly se sympatií sbírku na rathovu facku a dnes postižený expremiér rád vtipkoval, jak to prý dobře mířená facka stojí tři tisíce. A jindy zase vysvětloval, že lepší je facka než tuny a tisíce vět.

Proč dnes ODS, pokud už má potřebu celou věc rozvádět, neřekne, že vlastně všechno chápe, ti mladíci zvolili alternativní způsob diskuse navrhovaný Mirkem Topolánkem, šlo přeci celou dobu jen o recesi a že si za to může sama svojí arogancí, nenávistí a toleranci k násilí proti politickým názorům ?


------------------

Několik citátů představitelů ODS k útokům na politiky ČSSD.

Hlavním pachatelem vajíčkových útoků na Paroubka je světe div se Paroubek sám.

Jan Zahradil 3. 6. Deník

Problém je v Jiřím Paroubkovi, ne v těch, co házejí vejce. Jestli se někdo chová jako nadutý bolševický papaláš, pingl a vekslák a neumí s těmi lidmi normálně promluvit, potom se nemůže divit, že reagují tak, jak reagují.

Jsem přesvědčen, že je možné vyjádřit svůj názor jinak než vajíčkem, ale tohle beru jako recesi.

Ivan Langer 27. 5. Novinky

Celým papalášským chováním jste celou věc vyvolali.

Mirek Topolánek 31. 5. OVM

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 16:

V 8/22/2009 2:00 dop. , Anonymous Winter řekl...

Jak už jsem ostatně říkal. Útok to by zbytečný, v podstatě odsouzeníhodný. Bůhví, co to bylo za lidi, Nejedlý v tom má sice jasno, ale zatím čtu jen "neznámý útočník". Každopádně se ukazuje, že šutry nejsou řešením, neboť se dá s úspěchem pochybovat, že jak se po vajíččích nerozvítilo Paroubkovi, Topolánkovi teprem ne.

Emo-Langer je kapitolou sám pro sebe.

 
V 8/22/2009 7:03 dop. , Anonymous Procyon řekl...

Oni jsou tam v ODS narcisové skoro všichni :-)
BTW
http://www.nazorne.cz/marek-barlej/clanky/skryva-mirek-topolanek-svoji-homosexualitu

 
V 8/22/2009 1:32 odp. , Blogger Tribun řekl...

Souhlas naprostý, vřelý a... zbytečný. Na Modrou Pravdu Vítěznou je i realita krátká.

Svůj komentář k této taškařici jsem nazval Kdo čím zachází, tím také schází, ale ted si říkám, že to není příliš trefné, protože ten, kdo po té štvanici, která je za námi a po té špíně, atmosféře, kterou vytvářejí občanští demokraté, na vše doplatí, určitě nebudou občanští demokraté, ale ti blbci zleva (jako jsem třeba já) kteří kdoví proč stále věří tomu, že se ještě hraje podle pravidel. Ze stejného důvodu není vhodné ani jiné přísloví, které je nabíledni: kdo seje vítr, zklízí bouři. ODS sice zasela a pohnojila, ale ten bordel, co se z toho urodí, sklidí někdo jiný. Ale jak jinak to může skončit, když se z politiky stane business?

 
V 8/23/2009 3:17 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

To opravdu chcete srovnávat házení vajec a kamenů???

 
V 8/23/2009 12:15 odp. , Blogger Tribun řekl...

Jistěže chceme. Jde totiž o různý stupeň téhož: agresi proti veřejně činnému protagonistovi jistého politického směru. Kámen (i když on to byl spíše písek či štěrk, či něco takového, možná dokonce jen špatně zabodnutá skořápka, protože jeden z útočníků, se kterým prý mluvila TV Nova, tvrdil, že žádný kamen nehodili) hozený na Toplánka je „B“, který logicky muselo následovat poté, co vajíčka řekla „A“ a ODS je v tom podpořila.

Nebo snad nepamatujete, jak když létala vejce, řada „slušných“ (tak si říkají sami) občanů litovala, že nelétají kameny? Tak teď létají. Čím to, že?

Ono totiž nejde o izolovaný incident, který by z ničeho nevycházel, k něčemu nesměřoval a v něčem nebyl zakotven. Nenávist a štvaní, kterou ODS rozpoutala (opravdu jsem si nevšiml, že by někdo jiný, než modří politruci tak často šermoval sockami, posmíval se důchodcům a těšil, až budou nemajetní chcípat na chodbách nemocnic) prostě nemůže zůstat bez odezvy.

Panská arogance pravice jde ruku v ruce s eskalací násilí, a to celospolečensky, protože každá akce vyvolává nějakou reakci, žádný trpělivost není nekonečná a žádný pohár bezedný.

Já se bohužel nemohu zbavit dojmu, že všichni ti, kteří ta úzkostlivě rozlišují mezi kamenem a vejcem, ve skutečnosti dělají rozdíl mezi Paroubkem a Topolánkem: na Paroubka se může házet, protože je to Paroubek, na Topolánka se nemůže, protože to není Paroubek.

 
V 8/23/2009 12:44 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Maly test

Kdo obdivuje vajicka a nerad kaminky. At si vezme k ruce kamose. Pak at ho kamos z blizka zasahne malym kaminkem nad pravy oko takovou silou aby zpusobil odreninu. Pak at vezme vajicko a trefi se do stejnyho mista. Potom at vezme ten kamos tri maly kaminky a trefi se takovou silou aby zpusobil odreninu vedle levyho oka. A stejnou silou at tam hodi do stejnyho mista tri vajicka. Potom at ho kamos odvede na ocni vytahat rozbity skorapky s obou oci a at kamos tady napise jak vejce je lepsi nez kaminek. Samozrejme pokud fanda vajicek zvlada slepecky pismo a ma slepeckou klavesnici tak muze takovej sloh potom klido pido napsat sam.

 
V 8/23/2009 2:09 odp. , Anonymous morbo řekl...

[i] Kámen (i když on to byl spíše písek či štěrk, či něco takového, možná dokonce jen špatně zabodnutá skořápka, protože jeden z útočníků, se kterým prý mluvila TV Nova, tvrdil, že žádný kamen nehodili) hozený na Toplánka je „B“, který logicky muselo následovat poté, co vajíčka řekla „A“ a ODS je v tom podpořila.[/i]

Takže až někdo řekne „C“ a zastřelí Paroubka, tak jej budete bránit tím, že za to vlastně mohou ti, kteří řekli „B“ a házeli kameny a tudíž zastřelení Paroubka [b]muselo logicky následovat[/b]? ODS nikdy házení vajec nepodporovala, od začátku se od těchto incidentů distancovala a vyzývala k jejich ukončení. Tak prosím nelžete. Není to hodno vašeho jména.

Jediný politik, který vyzýval k házení vajec, byl Jiří Paroubek. Sám se můžete přesvědčit:
http://www.youtube.com/watch?v=nuNI8428HWQ&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Eantiparoubek%2Ecz%2Foblibena%2Dvidea%2Ehtml&feature=player_embedded

„Ty ses chudák, eště se ani, eště se ani netrefíš, viď? No jo. Tak. Eště se ani netrefíš, no tak, to je, to je všechno, to je argument, který umí. Takže rádoby slušný chlapec, podívejte se, v kravatě a jaký je to chudák. Kdyby se alespoň naučil házet, když byl malý kluk.“

Může se pak divit, když se ten chlapec v kravatě skutečně vajíčka házet naučil, jak jej sám Jiří Paroubek vyzýval?

Pokud se někdo těšil, že budou nemajetní chcípat, je od vás velmi laciné, házet to na ODS. Neschovávejte se za primitivy. Ti zodpovědní za polarizaci naší spolčenosti a za rostoucí agresivitu, to je úplně jiná třída:
http://video.google.com/videoplay?docid=5987409753249648438&hl=en

Já se zase nemohu zbavit dojmu, že ti, kdo tak chránili Paroubka před vajíčkovými útoky, jsou ti samí, kteří dnes oslavují útok na Topolánka. Každá forma násilí je odsouzeníhodná. Házení vajec je na celém světě běžnou, leč poslední možností lidu, jak ukázat nespokojenost s politikem, který není ochoten vyslyšet vůli lidu. Házení kamenů je proti tomu pokus o vraždu. Nemá smysl diskutovat s někým, kdo tenhle rozdíl nechce vidět.

 
V 8/23/2009 2:56 odp. , Blogger ods řekl...

Klasický podvodný Nejedlého přístup, omlouvající výroky politiků ODS označil u Tribuna pouze za odsuzování a vysvětlování, výrok Jiřího Paroubka, kde není ani slovo o tom házejte víc vajec, ale výsměch, že se ani neumí trefit označuje ale za jasnou výzvu k dalšímu házení. Ten člověk je nemocný, ale si to asi vůbec neuvědomuje.

 
V 8/23/2009 9:52 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

tak prej je to placeny. Dimun nebo Dalik. dimun pro, i na topolanka hazej. dalik pro, nepiste uz sakra o ty my vilce a jachte. nebo nejakej podnikatelik nebo topisti podivejte je to stejna chamrad volte nas a nebo hosi jak jim zacalo horet po klukovine koudel pod prdylkou nasli omluvny story. navic hosi rikaj ze hazeli jen vajicka takze kdo hodil ten sterk nebo se topol jen odrel pri zapase a pak vyuzil situace.

 
V 8/24/2009 2:10 dop. , Blogger roddy řekl...

No pro úplnost dodejme zmlácení poslanců za ČSSD a KSČM Váni a Dolejše v roce 2006, což naše média sice odsoudila, ale tak nějak chápavě k motivům pachatelů.
Jinak tenhle incident muselo Topolánkovi seslat samo modré nebe. Přes tu mediální mlhu, kterou vyvolal, už nikdo z novinářu do Toskánska koukat nebude.

 
V 8/24/2009 6:19 odp. , Anonymous alpaca řekl...

http://letostopolankem.cz/?p=101

 
V 8/26/2009 6:04 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jistě samo nebe http://www.novinky.cz/domaci/177340-utocnik-na-topolanka-byl-na-pohrbu-kocky.html

 
V 8/26/2009 9:44 odp. , Blogger Tribun řekl...

Prostě normální kšeft, no. Ranař k pronajmutí. Copak to je takový problém zjistit si, jaká firma dělala ochranku na tom pohřbu a pak si někoho - nejlépe toho, koho tam vyfotili - vybrat?

Pokud si totiž položím stěžejní otázku cui bono, tak mi jednoznačně vychází ODS. ČSSD na to nemůže nijak vydělat.

Nepodceňujme Langra, nemuselo by se nám to vyplatit.

 
V 8/27/2009 1:07 dop. , Blogger ods řekl...

Tento případ je extrémně divný, někdy to až vypadá, že tak divný až úplně blbý. Jen mne překvapuje, že Kočkův pohřeb má například větší mediální publicitu než dřívější kandidatura jejich obhájkyně za ODS. Osobně z toho nevyvozuji nic, ale je to přinejmenším stejná mediální "bomba".

 
V 8/27/2009 5:27 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jistě, ČSSD na tom nemůže nijak vydělat a proto Dimun druhý den roznášel po médiích, že si útok objednal někdo z ODS.
Tribune nevím kde berete tu jistotu( stihomam?), řekl bych, že se pravdu nikdy nedovíme.

 
V 8/27/2009 8:36 odp. , Blogger Tribun řekl...

Ale já přece nemám žádnou jistotu, já pouze nevidím možnost, jak by na něčem takovém mohla ČSSD vydělat, nota bene když jí po zkušenostech z minula musí být jasné, že z toho bude obviněna ona (ČSSD a Paroubek = universální padouch) a že se novináři budou moci přetrhnout, aby našli nějaké stopy, které vedou k ní.

Aby na tom ČSSD vydělal, tak by to musela zařídit tak, aby stopy vedly k ODS a nikam dál. Dovedete si představit, že se dá tohle v Čechách, zorganizovat, navíc v podmínkách latentní štvanice?

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka