pátek, srpna 21, 2009

Topolánkova arogance a jeho lži

Je zarážející, kolik prostoru se zde na blogu dostává panu Paroubkovi a ČSSD vůbec. Vždyť stejnou pozornost by si zasloužil i bývalý premiér Mirek Topolánek se svou ODS. Čtenářům blogu na iDnes se totiž může zdát, že excelentními výroky oplývá jen Jirka Paroubek. Není tomu tak, já se teď pokusím přehodit trochu toho hnoje zleva doprava.

Dnes se demonstrovalo na Pankráci. Lidé, kteří stojí za iniciativou "Demonstrace proti aroganci a lžím Mirka Topolánka", chtěli po expremiérovi vysvětlení Toskánské kauzy. Jako symbol přinesli modely jachet, které asi nakonec skončí v dětském domově. Mirek Topolánek se nakonec nedostavil. "Lidem vadí Topolánkova arogance a jeho lži, proto jsme uspořádali tuto akci," řekla iDNES.cz jedna z účastnic "námořnické" akce. Jaká arogance, jaképak lži? Toskánská kauza není jediným Topolánkovým vroubkem.

Dnes jsem na Britský listech četl článek Jakuba Rolčíka nazvaný Blábolení pana Šándora. Autor zde píše zejména o iniciativě NE RADARU, zároveň však poukazuje na perličku, kterou řekl Mirek Topolánek na mítinku s občany v Brdech v obci Borovno. Jedna tazatelka se ho ptala: "Právě nám zde tvrdíte, že radar bude zcela bezpečný, účinky zdravotně nezávadné, a že pokud by měl poškodit lidi, neschválíte ho. Co se stane, pokud to nebude pravda a k poškození dojde?" Jeho odpověď byla: "Všude umírají lidé, někteří ve válkách, někteří při autonehodách, někteří jen tak". Stěží uvěřitelné! Mirek Topolánek s jeho politickým taktem říká, nu co, když vás tady pár pomře na záření, nic tak hrozného se neděje, vždyť všude umírají lidé. Kdo nevěří, ať si to sám poslechne. Aby někdo neřekl, že tato věta je vytržená z kontextu, věřte nebo ne, Mirek Topolánek musel tuto svoji excelentní myšlenku vysvětlovat na půdě parlamentu, a také ji vysvětlil způsobem mu vlastním. Ohradil se, že zdroj ze kterého poslanec Václav Votavec citoval, není zdroj, který by akceptoval.

Podle mého názoru, pan expremiér svým výrokem necharakterizoval jen svůj postoj k obyčejnému člověku žijícímu v Brdech, ale ke všem občanům České republiky. Není to jen toto křupanské chování bez špetky politického a lidské citu, které musím tomuto politikovi vytknout, ale rovněž i vědomé lhaní na půdě parlamentu o jeho vlastním životě.

Často se tady na blogu poukazuje na komunistickou minulost poslanců za ČSSD, málo se však v této souvislosti zmiňuje komunistická minulost u pravicových politiků - jakoby to byli jen samí disidenti a bývalým režimem stíháni jedinci. Jak mi tedy Mirek Topolánek vysvětlí, že mohl studovat na elitním vojenském gymnáziu v Opavě! Odpověd: nakonec jsem z tohoto vojenského gymnázia byl z politických důvodů vyloučen. To je třeba dodat. Jenže tato odpověď je lež, ze které se sám usvědčil. Nejen, že dostudoval s maturitou, ale ve studiu dále pokračoval na vysoké škole. Moje maminka měla problém se na vysokou školu dostat, protože děda nebyl ve straně. Určití jedinci však měli dveře dokořán otevřené.

Pokud člověk, který stojí v čele strany lže, jaká je pak asi celá tato strana, kterou reprezentuje. Neříkám, že všichni poslanci za ODS jsou lháři, jsou to jen ti, kteří tvoří volební program, jako je tento.

Napsal Jan Štěrba
původně publikováno na http://jansterba.blog.idnes.cz/

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 1:

V 8/21/2009 9:03 odp. , Blogger Tribun řekl...

Ovšem modří komsomolci jsou proti čemukoliv, co v článku zaznělo, zcela imunní. S jedinou výjimkou, a tou je heslo Paroubek: na toto slovo reagují se stejnou intenzitou a spolehlivostí, jako Pavlovovi psy na zvonění, jenom s tím rozdílem, že nesliní, ale přímo flušou.

A ještě citát z článku Jakuba Patočky: „Česká, od pražské elity se zásadně odlišující a k levici přirozeně tíhnoucí, společnost, příležitost pravici sestavit většinovou vládu už potom nikdy [myšleno po roce 1998] nedala. V roce 2006 vznikla pravicová koalice jen kvůli tomu, že Strana zelených zradila svůj program a ODS odkoupila či odstrašila ČSSD dva její poslance. Většina občanů u nás se domnívá, že vláda pravice škodí, a jejich omezený přístup do médií, kvůli němuž o tom nemohou soustavně svědčit, ještě neznamená, že smýšlejí jinak. Z Prahy se věci jeví zkresleně, neboť tamější ekonomická, sociální i politická situace vůbec neodpovídá poměrům ve zbytku země. Vezměme si jen, že v minulých volbách ČSSD prohrála s ODS v Praze o osm mandátů, zatímco celorepublikově prohrála jen o sedm mandátů. Ve zbytku země mimo Prahu tedy ČSSD ODS porazila.“

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka