pondělí, ledna 18, 2010

Nejsme důležití pro USA

Spojené státy k nám již rok neposlaly svého velvyslance. Z technického hlediska se nic důležitého neděje, jejich zastupitelství funguje jako vždy. Z diplomatického pohledu je ale naprosto samozřejmé, že jsme pro ně zemí nepříliš významnou.

Všimli si toho i novináři MF Dnes a také na dané téma přidali komentář. S velkým překvapením zmiňují, že naše bezvýznamnost je odrazem reality. Vše by bylo v pořádku, kdyby tam nepadla jedna zvláštní věta: Daleko více to ovšem ukazuje na to, že pro Spojené státy nejsme tak důležitá země, jak léta slyšíme. Přitom pravdivá formulace by měla znít takto: Daleko více to ovšem ukazuje na to, že pro Spojené státy nejsme tak důležitá země, jak jsme se vám spolu s jinými novinářskými kolegy snažili léta nalhat. Ale ovčané nebojte se, až strýček Sam znova zapíská, tak my objektivní a neprodejní vás zase zahltíme citovými výzvami o věčném nejdokonalejším přátelství a spojeneckých povinnostech.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 1:

V 1/23/2010 11:10 dop. , Blogger Tribun řekl...

Byl jsem touto celonárodní tragédií tak zasažen, jsem strávil týden v těžkých depresích.

Ale vážně: ani konec světa by nebyl některými kruhy vnímán jako taková křivda. Zhrzené milenky pláč, nic víc ty stesky na nezájem nejsou.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka