středa, května 05, 2010

Poslední kroky ODS útočí na svobodu slova



Na 1. máje jsme se vydali na meetingy politických stran v Praze. Postupně jsme byli u KSČ, ČSSD a nakonec i u ODS. Na prvních dvou vše proběhlo v klidu a bez konfliktů. Na meetingu ČSSD jsme dokonce měli příležitost říct, co si myslíme přímo panu Pecinovi.

O to více šokující bylo uvítání na meetingu ODS. Ti na nás poslali městskou policii. Ta nás pod výhrůžkou násilného předvední na služebnu donutila opustit meeting ODS. Tvrdili nám, že děláme reklamu a že to je porušení vyhlášky. Radši jsme si vše natočili, abychom vám mohli ukázat, že jsme žádnou reklamu nedělali a že jsme pouze pokojně vyjadřovali své občanské názory. Právo vyjádřit svůj názor nám zaručuje ústava ČR - listina základních práv a svobod.

Realizační tým VYMĚŇTE POLITIKY.cz


-----------------------------

Pražská městská policie asistuje pořadatelské službě na mítincích ODS tak úslužně, že na pokyn pořadatelů legitimuje účastníky mítinku, jejichž jediným proviněním je, že v rukou drží transparenty. Jaký k tomu byl důvod? Jaké k tomu měli právo? Vyjma toho, že by si snad mohli myslet, že policisté mohou na pokyn občanských demokratů všechno.

Žijeme a chceme žít ve svobodném státě, právo na vyjádření názoru nám všem zaručuje ústava. Pro občany je svoboda slova jedna z nejvážnějších hodnot, kterou budeme bránit.

Odsuzujeme jakékoliv projevy násilí, agresivity, či jiné projevy, které by znemožňovaly využití shromažďovacího práva, k ničemu takovému ale v Praze nedošlo – přesto policie zasáhla. Nepřejeme si, aby někdo na rozkaz ODS lustroval a opakovaně buzeroval mladé lidi.

(kompilát na základě předchozích výroků ODS k podobným případům)
Mimochodem kde byli naši novináři, kteří jinak takovéto akce mají v oblibě ?

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 5:

V 5/05/2010 4:30 odp. , Blogger Tribun řekl...

Má to cenu ještě vůbec komentovat? Vždyť to byla právě ODS, kdo tak hlasitě spílal ČSSD, že na jejích mítincích asistuje policie. A ejhle - sama v tichosti dělá totéž, ale vlastně ještě horším způsobem, protože pokud vím, v případě narušeného mítinku ČSSD nikomu předvedením na služebnu vyhrožováno nebylo. Je to pořád na jedno brdo: zloděj křičí chyťte zloděje. A proč také ne, když mu to prochází. Polarizaci společnosti zvládá ODS na výbornou, jen co je pravda. Až její (ne)způsoby přijmou jako standard ostatní, studená občanská válka vstoupí do pěkně horké fáze. Jestli jsme takoví byli i dřív, tak nechápu, jak to s námi mohli Rakušáci vydržet 300 let v jednom státě.

 
V 5/05/2010 5:50 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Protestující s plakáty se vůbec ničeho nedopustili. Uvědomte si však,kdo velí Městské policii. ( starosta nebo jím pověřený člen rady) A u jaké partaje bude ten zmiňovaný starosta ? Kde je Langer -Íček s obavou o vznik policejního státu ? Kde je Nečas se svojí slušností ? Že tam nejsou novináří ? No bodejť, ti jsou všichni na volebních setkáních ČSSD kde čekají na spontánní a demokratické pravicové výrony vajíček,pískání křiku, nadávek, utopenců atd. aby zadokumetovali "odpor lidu"

 
V 5/05/2010 6:45 odp. , Anonymous Winter řekl...

Se nedivte, protože: "ODS nás chce vrátit před listopad 89" .)

a tak...

 
V 5/05/2010 8:13 odp. , Anonymous onlooker řekl...

To je také nerozum si tam stoupat s transparenty, kdybyste si přinesli sklenice utopenců, tak si vás policie nevšimla.

 
V 5/06/2010 9:43 odp. , Blogger Miroslav Yamato řekl...

A nebo rovnou pěsťovku...obdivuju jejich klid, já bych asi tyhle věci dělat nemohl a bylo by z toho napadení veřejného činitele atd.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka