neděle, listopadu 19, 2006

Ne, které znamená ano

Kdo čekal, že aspoň svým kongresem ODS dokáže určitou zásadovost, musí být velmi zklamán. Rok tvrdé antiparoubkovské kampaně, kterou občanští demokraté společně se spřátelenými novináři vedli, pravděpodobně teď pomalu končí. Ačkoliv první den kongresu byl držen ještě v klasickém minulém tónu a obohacen, dokonce i na naše politické podmínky extrémní, dávkou vulgarity delegáta France, tak den druhý vše vysvětlil. Mirek Topolánek dostal jasný mandát k dalším jednáním se sociálními demokraty a poslankyně Němcová, která se jako jediná bez úhybných manévrů výrazně postavila proti dalším rozhovorům s ČSSD, vyhořela hned v prvním kole hlasování.

Občanští demokraté si sice zakázali opoziční smlouvu a klasickou velkou koalici, ale nějaké duhové řešení bude ve svých důsledcích právě tou zapovězenou velkou variantou. Dokud bude zájem obou velkých stran na takovém projektu trvat, drobnější partner či partneři nebudou mít mnoho možností cokoliv ovlivnit. A v případě nějakých buřičských nápadů drobotiny nebude pro velké problém hovořit jen s nějakou "racionální, konstruktivní a státotvornou" frakcí či ponechat na ministerském stanovisku původního nominovaného experta v roli fíkového lístku a spolupráci v parlamentu přímo se stranou ignorovat. Hlasů pro toto jednání bude mít přechodná duhově velká vláda reforem, předsednictví v Evropské Unii či národní shody dostatek.

Akceptace pro sestavování vlády s ČSSD bude nejpravděpodobněji znamenat hřebíček do rakve pro vysoké preference ODS, přinejmenším na nejbližší období. Velká část voličů občanských demokratů nevolí tuto stranu z lásky k modré šanci či pro krásné modré oči nejpoctivějších a nejslušnějších politiků v této zemi. Po intenzivní mediální přípravě si mysleli, že hlas pro ODS je jedinou možností, jak zastavit údajné strašné nebezpečí, jakým je pobyt ČSSD v Kramářově vile. A najednou jejich jediný spasitel již po třetí po volbách přemýšlí o vládě, která bude úzce spolupracovat s "mafiánem" Paroubkem a jeho "zločineckou" stranou.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 20:

V 11/20/2006 11:43 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Modri soudruzi zjistili, ze to je jediny zpusob, jak si udrzet nektera nedavno ziskana koryta. Jak jde o koryta, jde i "komunisticke nebezpeci" stranou. :-)
Nechapu, kde se berou vsichni ti priznivci teto strany. Jestli jim neotevre oci ani tento vyvoj a jestli ani ted nepochopi, jakou hru s nimi ti modri hraji, pak jim neni pomoci.

 
V 11/21/2006 2:57 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

já bych modré voliče nepřeceňoval, že budou volit jinak. Je přece jasné, že ODS se spojením s ČSSD "obětovala" za záchranu českého národa.

 
V 11/23/2006 11:11 odp. , Blogger ods řekl...

Challengere, jistě to tak bude ODS chtít prezentovat, ale z toho co znám voliče modré strany (a to docela dost), tak velké množství z nich je volí jako menší zlo - letos třeba jen jako protest proti Paroubkovi, kdysi jako bariéru před návratem do komunismu se Zemanem. A od nich velmi často je slyšet hlasy, "já tu ODS nemám rád, Topolánek je trouba, Langer a Tlustý to jsou kreatury, znovu mne obelhali, jen prostě nemám na výběr a jsem pravičák". Takže si říkám, že je poslední kongres může dosti ovlivnit.

 
V 11/24/2006 9:27 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

To:ODS
Nezlobte se na me, ale pokud nekdo voli ODS proto, ze se boji, ze zde Paroubek zavede komunismus, pak to nema mozna v hlave vporadku a cosi neni uplne OK s jeho inteligenci.
Totez v pripade, ktery zminujete - se Zemanem. Zeman byl mozna vetsi pravicak nez spousta dnesnich populistickych ODSaku a clovek, majici vsech 5 pohromade to musel videt.
Ja z toho vyvozuji, ze velka cast volicu ODS se rekrutuje z naivnich primitivu, kteri se nechaji ovlivnovat propagandou, kterou pro ODS delaji zmanipulovana media. Pro takove volice je nacionalne-populisticka strana samozrejme velmi pritazliva.
Pokud je nekdo opravdu pravicak a inteligentni k tomu, bude volit napriklad Evropske demokraty...

 
V 11/24/2006 3:30 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Voliči ods chápou moc dobře, že tu žádný komunismus nehrozí, ale jak jinak by získali tolik hlasů když by neudělali z Paroubka nebo z komunistů černou ovci?Vždyť je všeobecně známo, že ods volí lidé, kteří si nakradli, taxikáři, feťáci, pasáci, prostitutky, lháři, zloději.Těch slušných voličů ods je bohužel pomálu.

 
V 11/24/2006 8:21 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

dle meho si spousta lidi plete pravici a levici... podle me volby neskoncili patem, to by po volbach musel prijit mat a polozit smutecni venec patovi na hrob, ale zatim je dost veselo...
cili 100 na 100 je nesmysl, navic podle me je eqvilibrum pro nas volice to nejlepsi, ale drtive vyhrala levice..

ods:
ods je strana ultra pravicova, cili ma dost blizko k levici. Takze muzeme psat, ze kdyz dost blizko je nekonecne mala vzdalenost, vlastne spis vzdalenost jeste blizsi nez vzdalenejsi (tj. komunisticka strana je mene levicova nez ods), pak se da dosadit, ze je ods strana levicova.

strana zelenych:
bezne v evrope jsou zeleni levicovou stranou, to ze se Bursik bratrickuje s kadry z ODS znamena jen, ze si zajistuje dalsi politickou karieru po pripadnem krachu zelenych. Takze de facto dela ze strany normalne strizlive levicove stranu jeste levicovejsi...
Takze lze dosadit, ze strana zelenych je stranou levicovou.

KDU:
strana obecne pravicova s modernimi prvky zabehnute v evrope, kde se pravicaci nestiti pomahat socialne slabym. Jedine, co tuto stranu przni, je mocechtivost jejich hodnostaru.
KDU je pravice.

KSCM: o tom neni zadna rec, jasne levicova strana, ovsem na ose levice, ktere ma -5cm až 5cm, je umistena tak na -2cm.

CSSD:
jasne pravicova strana, dovedla zemi do EU atd... nema cenu rozpitvavat jeji politiku, z velke casti s ni nesouhlasim, CR potrebuje jiny pristup.

Takze secte a podtrzeno:
LEVICE: zeleni, ODS, komunisti
6 + 81 +26 =113
PRAVICE: CSSD,KDU
74 + 13= 87

Vzhledem k snadne uplatnosti a prospecharstvi hodnostaru z krestanske strany lze rici, ze kdyby se tak patologicky nestitili komunistu, tak uz ma rudy vlk topol a jeho smecka velmi silne slozeni, prevysujici i ustavni vetsinu...

Po pravde chapu, ze jeste neni vlada, je to jen dukaz toho, jak drava ruda smecka si chce urvat co nejvetsi kus slastne mrsiny jmenem CR a ostatni vlky z jinych kmenu na tuto zranici nerada prizvava. Vlevo byl vzdy nejdrsnejsi boj.

Takze nezbyva nez cekat na noc dlouhych nozu, treba volicim ODS jejich vysneny antikomunismus preroste v nefalsovany komunismus.
Prvni naznaky jsou uz na svete, jakozto zakon o autorskych poplatcich.. a poplatku bude, to mi verte, nezije prece v demokracii..

KOHO ZE BUDETE PRISTE VOLIT?
BOJIM SE, ze zas nejake polochciple vlky z tech, co jsem tu jmenoval...
CESTA ZA LEPSIM CR NENI ODS ANI CSSD ANI JINA PARLAMETNI STRANA, to jsou jen kamaradicci komunistu minuleho rezimu, nebo si myslite, ze to slo delat jinak? Sametova revoluce byl nejvetsi podvot na obcany CR, ale co sme si vycinkali, to mame.

JEDINE CO TED POTREBUJEM JE VOLIT S CISTOU HLAVOU A S ROZMYSLEM a vymluvy typu, ze neni kdo, jsou lacine...

hawk

 
V 11/24/2006 8:42 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Osobně znám jenom málo kmenových voličů ODS. Za to lidí bojící se rudého nebezpečí, potkávám hodně. To že po roce 1989 zůstali v KSČM pouze nostalgici a idealisté, ale všichni karieristé převlekli sáčka do studenějších odstínů, odmítají vidět. Pokud by lidé volili podle toho, co jim která strana opravdu může přinést, tak by ODS měla podporu možná tak 15%, a ne dnešních 41%. Ti zbývající budou v modrém raji trpět stejně, jako ostatní.

 
V 11/25/2006 10:36 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

http://zpravy.idnes.cz/mf-dnes-dalik-hleda-prebehliky-pro-ods-d81-/domaci.asp?c=A061125_084433_domac
Velice zajimave...

 
V 11/25/2006 10:37 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

chtel bych videt toho noumu co to pise:D

 
V 11/25/2006 11:58 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Podvodníky a tuneláře - modré straky volí opravdu jenom dementi, kteří nemají vlastní rozum. Je to pakáž, žádní pravičáci. Vždyť tam mají bývalé kádry KSČ, které školil ÚV KSČ a Moskva. Ty jsou všemi mastmi mazaní a teď vedou antikomunistickou kampaň. Tomu fakt věří jenom idioti.

 
V 11/26/2006 1:43 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Teda co vy jste za bandu kreténů to opravdu nechápu.Nerozumím těm vašim příspěvků, jste za to placeni?Podle mně spíš se hccete zviditelnit a nic lepší vás nenapadne.Ale jestli volíte ČSSD nebo KSČM tak je vše pochopeno.

 
V 11/26/2006 3:28 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

coz o to, ja rudy drzky, co volej ods dobre znam...
ale skutecneho demokrata v nasi spolecnosti nachazim tezko, vid toaletni miso..

 
V 11/26/2006 9:16 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

CSSD nikdy!!! Prožrat všechno, živit nemakačenky a neschopy, zadlužit naše děti, to je jediná cesta do světlých zítřků pod praporem CSSD a jejích nohsledů.

 
V 11/26/2006 10:09 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Soudce co odsoudil Kořistku, aby se omluvil Dalíkovi, byl debil.....

 
V 11/27/2006 7:31 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

teda ja fakt koukam. Lidi vzpamatujte se prosim...vzdyt volici ODS nejsou ve vetsine proto, ze by obdivovali zkorumpovane kreatury typu Langer. Jsou ve vetsine proto, ze Cecham hrozi ekonomicka krize. Uz to rekli i zastupci MF a rikaji to uplne vsichni nezavisli ekonomove. Proc jste tak naivni a zaslepeni,ze hledate ve volicich ODS nestvury? Jsou to stejni parchanti jako CSSD, ale tato zeme proste potrebuje alespon par let vladu pravice...

 
V 11/27/2006 12:06 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Je komické jak se v diskusích vždycky vyskytují typy lidí co si jako anonymous s co největší možnou dávkou slovní vulgarity myslí, že tím někoho převychovají či změní jeho smýšlení, případně se snaží o co nejširší diskusi nad co největší blbostí. Přál bych si někoho z nich osobně poznat čistě z psychologického hlediska, ikdyž ten profil je jasný submisivní, svědomitý,vnitřně nespokojený, rutinní pracovník. Tak se tu mějte pokud možno jděte na seznam, já jdu dál žrát a okrádat své děti.

 
V 11/27/2006 12:34 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Zdravim Toaletni Misu a preji ji vse nejlepsi v osobnim i pracovnim zivote. Pod vedenim soudruhu z ODS k lepsim zitrkum a nikdy jinak !
P.S.
Clovek s alespon naznakem inteligence musi videt, ze s tupymi volici ODS se zde hraje nepekne divadlo. Vrti se psem o udajnem komunistickem nebezpeci a to stadecko pak nevidi skutecny zamer toho vseho - dostat se ke korytum. ODS nema s pravici nic spolecneho, je to jen parta populistu, byvalych komousu ci jejich protekcnich synacku. Nez takovou "pravici", to opravdu radeji CSSD. A spinici medialni kampane na tom nic nezmeni.

 
V 11/28/2006 6:29 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

...takzvaná pravice oDS je skutečný nesmysl(snad místní folklór), jak vícekráte psáno výše. Na podporu toho tvrzení viz čl. prof.Zeleného na http://www.darius.cz/ag_nikola/clanek29.html ...ale není se co divit,že si "Toaletní Mísy" pletou pravou s levou, když si pletou i Západ s Východem. Když už nešel vybudovat komunismus, zkouší modří soudruzi aspoň komunistický kapitalismus... což se jim jistojistě také nepovede... S pozdravem V práci v šest :) Ale beze mne. Nemohu, mám penzi.

 
V 11/28/2006 11:24 odp. , Blogger ods řekl...

ODS nejvíce připomíná bývalé Haiderovy Svobodné. Ta samá dávka populismu pro každého a přitom stylizace do jasné pravice.
Málokdy souhlasím s Klausem, ale decentní výtka o rozmývání se programu na kongresu byla dosti na místě. Věrohodná pravicová strana má stavět na své vizi, kde každý si má vydělat sám na sebe a jinak je neschopný lempl a ne rozdávat tisícovky pro důchodce nebo vymýšlet jak zmenšením podpor je vlastně zvětšíme dávaje negativní daň (a přitom to doplňovat sliby o snižovaní daní a vyrovnaných rozpočtech).
V Evropě (ale i de facto v USA) vládnou různé verze středových stran, které v koalicích usměrňují strany výraznější. Buď levicový střed sociální demokracie dolaďují zelení či komunisti nebo pravicový střed nějaké verze křesťanských demokratů či republikánů dolaďují liberalové nebo nacionalisti. Pro výrazné strany vlevo nebo vpravo je vyhrazeno zhruba 20 procent veřejného mínění, zbytek voličů preferuje nějaký směr středu. U nás dříve nebo později to dospěje také do tohoto stádia a pro ODS je buď cesta směrem do středu nebo cesta k populismu, který ale trvalou podporu nezíská (k vysoké podpoře potřebuje impulsy nějakého velkého nepřítele) nebo cesta k 5-10 procentům podpory ale stabilních a postavených na jasně liberálním programu.

 
V 11/29/2006 10:23 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

To:ODS

Vcelku vystizne jste to charakterizoval. Paralela s Rakouskymi Svobodnymi je myslim zcela na miste.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka