pondělí, ledna 28, 2008

Členové ODS - nekritizujte Klause

Politolog, historik a člen ODS Jan Berwid-Buquoy napsal článek Terra inkognita zvaná Václav Klaus, ve kterém cituje Dr Ladislava Andreye a přemýšlí, proč o hlavě státu tak málo víme. Reakce modrých demokratů byla velmi rychlá.

V diskusi europoslanec ODS Jaroslav Zvěřina umístil tento text:

Přečetl jsem si oba články (zde je druhý), které pan Berwid-Buquoy v posledních dnech věnoval prezidentské volbě a osobě Václava Klause. Je evidentní, že se jeho postoje hluboce liší od pozice ODS jako politické strany, ale také od osobních stanovisek prakticky všech členů ODS v táborské organizaci. Špiněním hlavy státu prokázal Berwid-Buquoy totální bezohlednost vůči všem členům ODS. Praktické ukončení jeho členství navrhnu na nejbližší schůzi Místního sdružení, jehož je členem. Nepovažuji toho člověka za svého "chráněnce", jak kdosi napsal v diskusi. Názory, které pan Buquoy vyjadřuje ve svých článcích, nesdílím a nikdy jsem je nesdílel. Václava Klause jsem vždy podporoval a podporovat nepřestanu. Je škoda, že jako poslanec Evropského parlamentu se nemohu prezidentské volby účastnit. Můj hlas by Václav Klaus samozřejmě dostal.
Jménem Oblastního sdružení ODS v Táboře se od názorů pana Berwida-Buquoye zásadně distancuji a odmítám tento pokleslý a nenávistný způsob hodnocení osoby pana prezidenta a celé kampaně kolem prezidentské volby.

--------

To, že příspěvek je autentický, potvrdil v diskusi i moderátor Libor Stejskal po rozhovoru s europoslancem.

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 8:

V 1/29/2008 8:18 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Precetl jsem si oba clanky a mam z nich trochu rozporuplne pocity. Ten prvni clanek ma ( i pres to, ze to je z vetsi casti citace jineho notoricky znameho clanku ) vetsi vypovidaci hodnotu nez ten druhy, pro me v podstate nic nerikajici. Co me skutecne zaujalo, byla diskuze pod obema clanky. Doporucuji si vsem precist.
Jinak me zajima, zda je prispevek pana Zveriny autenticky a zda se bude konat exemplarni vylouceni ze strany. Pak budu s usmevem sledovat kejhani modrych hus, az se jich budeme ptat, kde je rozdil mezi totalitnim chovanim ODS a CSSD
( Paroubek vs Melcak+Pohanka ).

 
V 1/29/2008 10:25 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Táborská ODS je ukázkovým příkladem jedné z nejzkorumpovanějších místních organizací této politické strany. Bolševické kořeny pana Zvěřiny jsou mezi občany Tábora také velice dobře známy, po revoluci jen vyměnil barvu kabátu, ale jeho způsoby jednání a uvažování jsou stále stejné. Bohužel místní organizace KSČM a ČSSD mají máslo na hlavě zcela stejné a zdá se že i dříve nezávislý Tábor 2020, který je momentálně v koalici vládnoucí táborské radnici, se stává závislým když ne přímo na "sponzorských" penězích, tak na přístupu k moci zcela jistě.

 
V 1/29/2008 11:58 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Doporučuji ke zkouknutí ( ale opravdu jen pro silné povahy)web obrazovka.cz, diskuzi, oproti lidem diskutujících( či spíše frenetický oslavujících jakykoli krok vladnoucí strany) na těchto stránkách je i Krtek naprosto mirumílovný, neškodný a inteligentní demokrat k rychlému zrušení či k převýchově..-)

PS...do diskuze lze vstoupit až po registraci u majitele stránek( člena pražské ODS), který provádí tvrdou selekci hned po projevení sebemenší kritiky či nesouhlasného projevu, která končí hanobením a tapetováním osobních údajů nepohodlného diskutéra...jenom k připomenutí, že né všichni to vidí stejně a že doba k lepšímu rozhodně ještě nedozrála - musí být ještě hůře...

 
V 1/29/2008 1:59 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak jsem se rozhodl to risknout, dal si panáka a na tu obrazovku se podíval - tedy jenom vytvoření takových stránek muselo bolet, něco tak nepřehledného a komplikovaného (hlavně když máš blokovaná vyskakovací okna) se hned tak nenajde, debata - co jsem dokázal strávit - je nudně jednostranná a dělá dojem že tam skutečně chodí jen hrstka dobře prokádrovaných, pro toho co hledá informace jen ztráta času a zdroj špatného zažívání.

 
V 1/29/2008 8:37 odp. , Blogger Tribun řekl...

Licoměrné odsuzování druhých za to, co u sebe vydává za největší ctnost, je jedním za základních pilířů rétoriky ODS. Je to kvintesence jejího pojetí morálky: není důležité, co se koná, ale kdo to koná; co děláme my je správné, co dělají druzí je špatné, pokud z toho sami nemáme prospěch. U řadu členů a sympatizantů ODS je tento přístup spíše instinktivní záležitost, ti chytřejší jej však využívají záměrně jako taktický prvek. Není to nic jiného, než aplikace principu "nejlepší obranou je útok", v tomto případě ve formě "zloděj křičí: chyťte zloděje." Cílem je na jednu stranu odvést pozornost, na druhou stranu vytvořit aureolu síly a neochvějné jistoty, která tolik imponuje jednodušším jedincům, kteří slouží ODS coby užiteční idioti.

 
V 1/30/2008 7:59 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

K dobru bych k tomu dodal dva výroky Klause ze začátku devadesátých let, které dokreslují obraz na čem ODS vyrostla - Počet obyvatel v Česku je dnes neunosně veliký, je nastaven z dob minulých a je důsledkem socialně-socialistického inženýrství, já bych ten optimální stav viděl někde kolem třech, dvou milionů, ideal by byl milion...špatně položená otázka, neptejte se mně jaký jsem člověk, ptejte se mně kolik mám peněz...b.k.

 
V 2/01/2008 1:29 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Trochu out off topic ale zajímavej link
http://www.reflex.cz/Clanek26779.html

 
V 2/03/2008 12:14 odp. , Blogger Tribun řekl...

Kdepak, Orangi, vůbec to není off-topic. Naopak je to zcela zásadní. Je to další doklad toho, v čem tkví kořeny marasmu naší současné politické scény, a veřejné debaty vůbec - je to poselství, nesené řadou veřejně známých a činných osob s prezidentem v čele, které zní: kolaborace je přípustná, je-li vedena snahou o osobní prospěch.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka