úterý, května 27, 2008

Přehlídka neumětelství

Moderátor Moravec poprvé vysílal v neděli svůj debatní kroužek nikoliv z komorního studia, ale za veřejné účasti publika a s jediným tématem – americký radar v Brdech.

Hlavní dojem? Strany vyslaly do debaty nikoliv své špičky, ale údajnou útočnou zálohu. Ta se však spíše předvedla jako druholigová representace. Pak je těžké, aby moderátor Moravec nepůsobil dojmem, že i on kope za opozici.

Zástupce ČSSD se předvedl nepovedeným vykrucováním, že oni si o radaru s Američany jen „povídali“, ale nejednali, což ho přivedlo až k směšnému výroku o Paroubkově omezené mozkové kapacitě (ačkoliv všichni víme, že Paroubek má právě mozek „sexy“).

V ČSSD by měli přiznat, že v zahraniční politice nikdy nebyli silní v kramflecích a že situace v r. 2002 byla značně jiná než v r. 2008. V r. 2002 byl Bush na vrcholu a jeho argumentaci o Blízkovýchodních zemích zla, disponujících zbraněmi hromadného ničení, věřili i kvalifikovaní politologové. Také netušili, že tehdy odepsané Rusko se pod Putinovou pevnou vůlí zvedne a v r. 2008 už bude vhodné podívat se i na jeho názor.

Stejně tak jeho nejednoznačná odpověď, jestli by smlouvu o radaru vypověděli, pokud přijdou ve volbách v r. 2010 opět k moci, působila nepřesvědčivě. A stačilo přitom říci:

Podle toho mála, co nám vláda o smlouvě utrousila, bychom ji vypověděli. Ovšem za dva roky se může něco změnit v USA nebo se může skutečně ke smlouvě připojit NATO a situace bude jiná.

A s takovýmto státotvorným výrokem by byl v pohodě, ale jak říkám, v zahraniční politice není ČSSD na výši. Ostatně, kdo u nás je? ČSSD by mohlo získat body i tím, že se aktivně napojí na kandidáty amerických presidentských voleb a bude z nich tahat stanovisko k radaru. I získaným náznakem pochybnosti o vhodnosti radarové instalace by ČSSD posílila svou pozici vůči vládě.

Ani zástupci vlády se ovšem nepředvedli v dobrém světle. Utajování toho, co už je dohodnuté, a slibování, že to bude zveřejněno až po podpisu na který protistrana zřejmě nemá čas nebo náladu, body nezíská.

Bursíkova pozice ve straně zelených se vykrucováním při odpovědi na dotaz, jak je instalace radaru v souladu s politickou linií našich zelených (o evropských ani nemluvě), se jistě nezlepšila. Spolu s pochybným stanoviskem zelených vůči jaderné energii to může přinést ve volbách takový odliv hlasů pro zelené, že jejich vládní episoda bude minulostí.

Debata jako celek byla politizovaná a na odborná stanoviska se nedostalo. Radarový odborník Hlobil sice ve svém vystoupení naznačil, že se studií vládních „expertů“ není vše v pořádku, ale pro pochopení ze strany veřejnosti byla tato příležitost promarněna. Mělo být stručně citováno, že v USA bylo schváleno financování výzkumné etapy pro instalaci brdského radaru, což by zpochybnilo papouškované laické přesvědčení, že se k nám prostě přesune demontovaný radar z Tichomoří. Dále bylo vhodné upozornit na geografickou skutečnost, že umístění radaru na atolu Kwajalein je takové, že sledovaný sektor odchází od radaru nad moře směrem na Asii. Ostrov sám je v oblasti, kam se paprsek radaru nevychyluje na rozdíl od Brd, kde bude paprsek probíhat na hustě obydlenými Středními Čechami. Odborník mohl dále upozornit na to, že to, co je vydáváno za průkaznou studii s naměřenými hodnotami, postrádá skutečnost, nutnou při každém středoškolském nebo vysokoškolském laboratorním měření útlumu – tj. údaj o vstupním výkonu. Pokud by v době měření (během jediného dne pobytu) radar pracoval se sníženým výstupním výkonem, byly by uspokojivé výsledky měření v oblasti za radarem silně zpochybněny.

Hladovka aktivisty Tamáše a jeho kolegy je sice pokusem zahrát na citlivou strunu veřejného mínění, ale od doby Palacha chybí burcující medium, jakým byla tehdy Svobodná Evropa. Takže jeho pokus o sebeobětování zanikne v burácení bulváru na témata sexů prominentů a zpěvu debutantů Faktoru IKS.

Neumětelství stávající středopravicové koalice se jen potvrdilo. Situace je taková, že se může opakovat krach vládnutí ODS (balíčky a Sarajevo). To by ovšem na dlouho odstavilo naši pravici.

Její vládnutí je skutečně postaveno na přeběhlictví (a „přesvědčovacích“ schopnostech pana Dalíka). Přitom dne už je soudržnost koalice problémová:

Je daňová reforma z dílny ODS nebo pana Kalouska? Zdá se, že z dílny ODS je jen silně nepopulární reforma zdravotnictví, špatně prodávaná nejen veřejnosti, ale i uvnitř koalice.
Čunkiáda dále pokračuje, ten koberec, pod který byla zametena, se nějak stále vybouluje.
Kubicova zpráva posloužila, ale nezapomnělo se na ni – naopak prokázalo se, kdo ji pustil k publikaci a asi jen k malému překvapení jeden z vyšetřovatelů ÚOOZ přešel do služeb stíhaného „podnikatele“ Pitra, který v době zprávy měl eminentní zájem na poškození ČSSD. Že by byla ta zpráva podstrčena z této strany?
Zelení jsou pro ODS nepříjemní svým odporem k jaderné energii v situaci, kdy je zjevné, že se blíží okamžik, kdy nám bude energie chybět. Nejaderné získání energie má jedinou možnost – ruský plyn. Není to trochu v rozporu, pokud koaliční vláda radarem okopává Rusům kotník?
Černí zase jen obtížně handlují zabezpečení církví (těžko se dá mluvit o restituci) za podporu jiných koaličních záměrů.

To vše vede k zeslábnutí menších koaličních partnerů a zproblematizování jejich volebního výsledku. Zmizení ODA a US se může opakovat. Pak by současný záměr ODS změnit volební zákon a vytvoření poslaneckého bonusu mohl také znamenat nadpoloviční většinu ve volbách pro ČSSD. Nesedí ODS (a koalice) na větvi, kterou si sami řežou?

poslal Onlooker

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 39:

V 5/27/2008 7:53 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

ČSSD dostala před volbama v roce 2006 doporučení, aby předvolební kampaň postavila i na otázce radaru, jasně se vůči občanům vyprofilovala a podala jim transparentní informace. Toto téma však nebylo vyhodnoceno jako důležité. Mám přetrvávající pocit nakyslé příchutě, že i ČSSD stále něco tají. Doufám, že všechny chyby budou poučením a politiku budou dělat jinak... bez Zelených a KDU-ČSL v Parlamentu v roce 2010 k tomu budou mít příležitost.

 
V 5/27/2008 10:10 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Topolánkova vláda je na odstřel. O vnitřní konzistenci či bezrozpornosti svého vládnutí si může nechat leda tak zdát. Ale neni divu, protoze tato vlada je jen vladou sluhu bez vlastni jednotne koncepce, kteri se chovaji jako poslusni lokaji vuci jakymsi klientum v pozadi, at uz jde o Bushe nebo buhvijaky velkokapital.

V poradu jsem postradal zasadni myslenku, kdyz tam Vondra stale lhal, ze tento radar je pry ochranou pro nasi zem . Proc mu nikdo nerekl, ze lze? Brdsky radar ma v podstate chranit dalsi zakladny v Gronsku a ve Fylingdale, cimz je nase zeme najednou v strategicke prvni linii globalniho konfliktu, nejde o nejake smesne iranske rakety.

A je velmi trapne, kdyz se clen nasi vlady Vondra snazi tvrdohlave, zbrkle a trucovite ohrozit nasi zem, zatimco Condoleeza v ramci sveho instinktu uz tusi, ze se ji cosi vymyka z rukou a proto stale odklada podpis smlouvy...kdyz vsechno muze byt jinak. O jakych momentalnich vyhodnych podminkach smlouvy proboha Vondra mluvil, kdyz smlouva je cela nevyhodna? O vyhodne provizi pro nej a firmo Dutko? Leda tak.

 
V 5/27/2008 10:23 dop. , Blogger Tribun řekl...

Chraň bůh aby to snad vypadalo, že začínám přicházet radaru na chuť, ale mám stále silnější dojem, že radar je jen "ohlodaná kost", kterou vláda předhodila národu, aby se o ní porval a v zápalu boje zapomněl na vše ostatní, možná ještě důležitější. A tak se pod ochranou kouřové clony radarové kauzy pomalu ale jistě připravuje poslední útoky na sociální stát, práva zaměstnanců, ochranu sociálně slabých, a především na poslední vzdorující regulace, které brání dravcům na vládu napojeným ve zcela neomezné exploataci lidských a přírodních zdrojů. Pod rouškou radarového třeštění se připravuje konečná privatizace všeho veřejného, de-facto transformace republiky na soukromou záležitost několika dominantích jedinců, kteří se dokázali nejdůsledněji oprostit od všech kulturních skrupulí. Machiavelli by dozajista zaplesal.

Reálně nám hrozí regrese zpět do sociální struktury feudalismu, jen s tím malým rozdílem, že tentokrát již nebude jeho určujícím faktorem půda.

Vládní koalice je držena pohromadě již jen jediným společným zájmem - udržet se u moci co nejdéle a hrabat a hrabat a hrabat. Jsou jako lupičská tlupa, která také drží pohromadě jen na základě společně sdílené záliby v loupení, které se v tlupě provádí mnohem bezpečněji a efektivněji; ale jen do té doby, než lačnost jedné z frakcí přesáhne kritickou mez, ta se přestane dělit a kořist a mezi lupiči vypukne krvavá "občanská válka" o podíl na kořisti.

Zmatené lavírování ČSSD v zahraničně-politických otázkách (není to jen radar) jen dokresluje tristní situaci, ve které se český národ (v politickém slova smyslu) nachází.

Naděje již dávno není nahoře, nepřijede princ na bílém koni, nesestoupí mezi nás žádný deus ex machina, který s sebou přivedl Herkula, aby vymetl ten Augiášův chlév, ve kterém žijeme (jak se říká: "smrádek, ale teploučko"). Nemůžeme pořád čekat, že to někdo udělá za nás. Musíme sami chtít a sami se snažit. Pomož si, a bude ti pomoženo. Ale jak? Kde začít?

 
V 5/27/2008 10:32 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

tribune, to co rikate, je velice pravdepodobne a blizke realite. Ale radar muze byt klidne kourovou clonou, aniz by byl pouhou ohlodanou kosti.

Kazdopadne mam dojem, ze o co ve skutecnosti jde, se jiz brzy dozvime :-). Mame prece "osmickovy" rok a vypada to, ze lide se jiz zacinaji radikalizovat.

Dle meho nazoru je zivotne nutne tuto vladu donutit tento rok k demisi a vyvolat predcasne volby.

 
V 5/27/2008 11:15 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Zaorálek to naznačil, ale do voleb ODS a spol musí nechat škodit, jinak je lidi nepošlou k šípku, neboť lidi jsou hloupí a nepamatují si, co vždy ODS prováděla.
Taky za to může Marie Terezie, Josef II a Masaryk, lidi si zvykli že je o ně shora postaráno a v posledních stoletích nebyli přinuceni nouzí se vzbouřit.

 
V 5/27/2008 1:10 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Anonyme ( 5/27/2008 11:15 dop ):
ja se obavam, ze ani pak lidi nikoho k sipku neposlou. Staci, aby vystoupil Myrek ( jako v 96 Vasik Klaus ) a slibil lidem dvojnasobny plat. A vsechno remcani ustane, protoze vidina vetsino, dvojnasobneho platu je lakava.

Spousta lidi vedelo, ze komunismus taky neni to prave orechove a co se deje za zverstva. Vedeli to minimalne po srpnu 1968. A presto jeste trvalo 21 let, nez lid povstal. Doufam jen, ze nas neceka 21 let pod vladou ODS ci CSSD. Potrebujeme vladu odborniku a ne, ze nam budou lide jako neuspesny komunista Topolanek, nebo kristalovy masinfira Gross stavet vladu ze svych kamaradu a delat "zakony".

 
V 5/27/2008 1:16 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

jenže Myrek na rozdíl od Božského Arcireformátora VK má asi jen tolik charizmatu jako prase v kaluži plné bahna. A navíc je to sprostý proutník, takže zástup vzdychajících klausovek zde imho nehrozí...

 
V 5/27/2008 3:18 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Máte také ten podivný pocit, že kdykoliv je v TV nějaká politická diskuse, kde jsou zástupci všech parlamentních stran, tak to s přehledem zválcuje komunista? Jak je to možné? To ti "demokraté" nevidí, co svou neschopností způsobují? Tak dlouho se budou kritici současných svinstev označovat za bolševiky, až si jednoho dne řeknou - a proč ne? A nálepku přijmou za svoji. Můj názor na Borovno je zde:
http://www.outsidermedia.cz/Article.aspx?id=131

 
V 5/27/2008 3:23 odp. , Blogger Tribun řekl...

A nemohlo by to být Stane tím, že si ti "demokraté" myslí, že jejich nejsilnějším argumentem je už ta prostá skutečnost, že nejsou komunisté?

 
V 5/27/2008 6:10 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

No, ono to bude dle mého spíš, že komunisti de facto nemají co ztratit, tudíž si můžou říkat, co si myslí. Ostatní strany se snaží kličkovat ze stranu na stranu - jen si někoho neznepřátelit. Ale nedělám si iluze, že kdyby se komunisti začlenili do politického tyátru takzvaných demokratických stran, že by byli jiní.

 
V 5/27/2008 8:51 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Oni se totiž komunisti vůbec nemusí přetvařovat, protože pokud se nezpronevěří svým zásadám (což bohužel už v minulosti udělali) tak jim není co vytknout.

 
V 5/28/2008 4:57 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

http://blisty.cz/2008/5/28/art40827.html

Reforma zdravotnictví není připravena jen pro okradení občanů, ale pro předání tohoto "lukrativního byznysu" nadnárodní korporaci. Jedná se o důvěrné, přesto ověřitelné informace. Ve světle nových skutečností lze jednoznačně usoudit, že finanční skupina Agel není tou finální stanicí, která ovládne české zdravotnictví. Funguje jen jako zprostředkovatel spolu s lidmi z Ministerstva zdravotnictví. Na obzoru se začíná objevovat americká nadnárodní organizace řízené péče Kaiser Permanente. Jedná se o největší organizaci řízené péče v USA a ta se chystá expandovat do ČR.

 
V 5/28/2008 7:43 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Wintere - a dokázali bychom je ohlídat? Horší by rozhodně nebyli, navíc by se dali "fackovat" jejich programem, když k tomu připočteme skutečnost, že současné situace de fakto znemožňuje represe padesátých let, tak není jejich volbou co ztratit.

Už jste si pustili?:
dnešní video z kongresu ODS na Blistech? Opravdu je to maso!!!!
Proboha!

 
V 5/28/2008 7:49 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Brtnik: muzete kdyztak prosim dodat plnou Youtube adresu? vnorene do Blistu se mi to nejak nezobrazilo...

 
V 5/28/2008 8:05 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

uz jsem nasel:
http://www.youtube.com/watch?v=PmYlb5JeZq8

aspon to nekdo z nich rekl na plnou hubu, - vyhrat za kazdou cenu, za cenu jakychkoliv obeti, je jejich jedinym cilem...

Nic bych proti PRIROZENE uspesnym lidem jinak nemel, ale tohle je proste ODS...sbirka nevyraznych az podprumernych lidi bez xichtu, lacnicich jen po bohatstvi a moci

 
V 5/28/2008 10:36 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Díky za link na video:) Myslím, že by měli být nejpozději do dvou let vyměněni opět herci za skutečné politiky... jinak bude mít ODS na svědomí několik lidí, kteří se usmáli k smrti.

 
V 5/28/2008 10:52 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Dík za odkaz na zdroj, na Blistech jsem ho neviděl, i když bych také radši dal na youtube. Doporučuji kouknout i na komentáře.

Jinak po shlédnutí mne napadlo jediné: Milouši vrať se, vše odpuštěno!

 
V 5/28/2008 10:54 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

ja se smeju uz ted, kdyz Julinek si hraje na Fantomase i Dr. Evila + mini-me najednou...

 
V 5/28/2008 12:57 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Když Železný okrádl Laudera a Klaus se smál jeho článkům v NYT, tak tento velmi významný muž světového kapitálu pronesl, že si umí na spravedlnost a odplatu počkat - mám za to, že se tomu tak děje...

 
V 5/28/2008 1:07 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

takhle se delaji obchody - zadny trh. Cena firmy zavisi na tom , KOMU se prodava...

http://zpravy.idnes.cz/gross-prisel-k-bohatstvi-na-chrenkuv-ucet-fgr-/domaci.asp?c=A080528_081950_domaci_ban

 
V 5/28/2008 1:33 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

http://www.tyden.cz/chat-s-osobnosti/jan-tamas/

vsimnete si tam, ze clovek, ktery je pro radar, je vetsinou rozcileny hulvat, navic casto davajici najevo svoji bezcitnost a sobectvi. Opravdu je nase proamericka pravice soubor deprivantu?

 
V 5/28/2008 1:43 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Kdy se dočkáme omluvy všem čtenářům, kteří byli mystyfikováni tvrzením, že poplaty za návštěvu u lékaře jsou protiústavní?

A nebo si tu snad někdo o sobě myslí, že je jeho vlastní názor nad zákonem?

 
V 5/28/2008 2:17 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Anonymni ( 5/28/2008 1:43 odp )
Listina zakladnich prav a svobod hovori jasne : Občané mají na základě veřejného pojištění právo na bezplatnou zdravotní péči a na zdravotní pomůcky za podmínek, které stanoví zákon.

Pokud mate nejaky vytisk teto listiny, kde toto neni napsane, tak ho laskave postnete.

 
V 5/28/2008 3:08 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

rozhodnuti soudu bylo prijato prevahou jednoho hlasu. takze tvrdit ze vse bylo samozrejme a naprosto jasne a zustalo samozrejme a naprosto jasne muze jen blbecek, lhar nebo cikrt

 
V 5/28/2008 3:15 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Podle soudkyně Wagnerové, která je mluvčím nespokojených soudců, je dnešní rozhodnutí v rozporu s ústavou. Verdikt prý výrazně mění dosavadní judikaturu v názoru na bezplatnost péče, k čemuž je ale zapotřebí dvou třetin soudců, tedy devíti hlasů.

Pro poplatky ale hlasovalo jen osm soudců, Wagnerová proto vyvozuje, že dnešní rozhodnutí nemůže být do budoucna bráno jako precedens.

"Nemá to závaznost do budoucna, otevírá to možnost dalším ústavním stížnostem" řekla Wagnerová MF DNES.

 
V 5/28/2008 3:19 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

amenre: No vždyť o tom také soudci ve zdůvodnění svého rozhodnutí mluvili. "za podmínek, které stanoví zákon". A zákon hovoří zcela jednoznačně, kdy je zdravotní péče bezplatná a kdy nikoliv. Tak o čem tu ještě chcete diskutovat???

 
V 5/28/2008 3:37 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

anonyme 5/28/2008 3:19 odp.
, ale zakon ma mensi pravni silu nez ustava, takze nemuze stanovovat podminky, ktere bezplatny pristup k lekari rusi ci prolamuje. Stanovisko ustavniho soudu je v tomto samozrejme ostudne. A vsichni si plati pojisteni! Chcete, aby byl vyber pojistneho plneni byl podminovan dalsimi podminkami?

 
V 5/28/2008 3:40 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

ustavu se neprepise
Občané mají na základě veřejného pojištění právo na bezplatnou zdravotní péči

 
V 5/28/2008 4:01 odp. , Blogger Tribun řekl...

Takže, Anonyme 5/28/2008 3:19 odp., když zákon stanoví podmínku bezplatné lékařské péče tak, že pacient je žena mezi 30-62 roky, které měla poslední nemanželský pohlavní styk ne déle než před třemi dny, a to pouze v případě, že je dubnové úterý, tak je litera LZPS naplněna a je to tak v pořádku, rozumím vám správně?

Takže vlastně ani nepotřebujeme soudce, stačí nám robot a litera zákona.

Kam se jen poděl duch zákona? Asi odešel do nějaké civilizované země.

 
V 5/28/2008 5:44 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

... když nějaký zákon není v souladu s Ústavou, tak je prostě neplatný a to se tady taky stalo, že ÚS nakonec rozhodl spíše politicky než zcela právně je věc jiná.

 
V 5/28/2008 5:49 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Mohu poprosit o link na rozhodnutí Ústavního Soudu ve věci zdr. poplatků, děkuji.

 
V 5/28/2008 6:06 odp. , Blogger Tribun řekl...

http://www.concourt.cz/scripts/detail.php?id=588

Pokud nechcete mít dojem, že soudci úplně ztratili rozum, zaměřte se na odlišná stanoviska. Díkybohu, ne všichni rezignovali na používání hlavy k myšlení.

 
V 5/28/2008 6:29 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Sociální demokracie zvýšila ve volebních preferencích náskok na ODS na 11,5 procenta. Podle průzkumu CVVM by občanské demokraty volilo jen 26,5 procent lidí, ČSSD se naopak vyšvihla na 38 procent. ODS se tak ocitla v nejhorší situaci od svého vítězství ve volbách.

Volební model CVVM počítá jen s lidmi, kteří chtějí volit a věděli by koho. ODS podle výzkumníků zažila černý přelom dubna a května. Její preference totiž za měsíc spadly o 3,5 procenta, zatímco ČSSD si o 4 procenta polepšila. Ještě na začátku dubna byl mezi hlavními stranami rozdíl jen 4 procenta.

Preference ostatních stran se podle CVVM tak dramaticky nezměnily. Strana zelených si pohoršila z 10,5 na 9 procent a lidovci z 8,5 na 7,5 procent. Komunisté si naopak o jeden procentní bod polepšili. Nyní by je podle CVVM volilo 16 procent lidí.
[iDNES]

 
V 5/28/2008 9:12 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Díky.

 
V 5/28/2008 9:22 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pravda občas bolí:

http://www.youtube.com/watch?v=CYYZAT8I7xM

 
V 5/28/2008 9:40 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Myslím Tribune,že jste uhodil hřebíček na hlavičku.Demontáž sociálního státu současnou pravicovou vládou úspěšně pokračuje.Mám stejný pocit,že zvýšený zájem o otázky radaru u lidí této vládě dokonce vyhovuje.Čím více času stráví lidé nad otázkami kolem radaru,tím méně ho budou mít na diskuze kolem pro ně závažnějších otázek,jako je zdravotnictví,školství,připravovaná důchodová reforma a pod.Ptáte se,jaké je řešení.Je pouze jediné.Znechucení a otrávení lidé jednou (a já doufám že brzy) podpoří hromadně připravovanou stávku a možná hromadné protesty,které snad budou následovat.Takový vývoj jednou nastane.Není přece možné,aby 10 milionům lidí vládla taková soldateska bezcharakterních politiků,jejichž vláda je založena,jak všichni dobře vědí,na politické korupci a vydírání.

 
V 5/29/2008 7:55 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

"podnikání úspěšných" se v naší zemi soustřeďuje zejména na to, ukrást něco, co má nějakou hodnotu a co funguje (přitom samozřejmě budeme vést lživou propagandu ve smyslu, že to vůbec nefunguje, abychom to dostali lacino). Jistá část pravice u nás nevytvořila žádné hodnoty, pouze se k nim dostala zadarmo pomocí restitucí nebo levně přes kamarádíčky. Jde o bezohlednou prvotní akumulaci kapitálu , jejíž rozsah a metody jdou však za jakékoliv meze, o nichž si kdy mohli zdát třeba britští kozervativci v 80. letech

 
V 5/29/2008 8:00 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

ODS(b) a zlodějny k sobě patří jako prdel na hrnec. V tomhle se prostě nelze mýlit.

 
V 5/29/2008 9:26 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Brtníku, já vám nevím - podle mě komunisti nemohou být lepšé, pokud nebudou lepší i ostatná strany - takové soc. dem. můžete o hlavu třískat jejími zásadami, pro něž byla založena, a taky to nemá žádný vliv. A co zelení, že... Jestliže si nedokážeme uhlídat jiné strany, tak nemyslím, že bychom to svedli i u komunistů. Napadá mě ale, že jediná strana, která se drží svých zásad je ODS, založená zloději pro zloděje.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka