čtvrtek, ledna 29, 2009

Nevěřte socanům, jenom lžou a podvádějí Evropu!

Už jsem na to přišel, proč je třeba zavrhnout socany, nevěřit Paroubkům, Rathům a Drymlům. Prohlédl jsem. Jsou to jen populisté, co svojí oranžovou hypnózou totálně omámili své voliče, kteří je takto vyšinutí přivedli svými hlasy ve stavu nepříčetnosti v nedávných krajských a senátních volbách k drtivému vítězství.

To, že ODS prohrála a že se jí zřekl její zakladatel a prezident Václav Klaus, je vlastně její morální vítězství, i když o tom ještě přes 40 procent voličů zatím neví.

Je to jasné; premiér Topolánek je přece slušný, skromný a nezištný politik, jemuž leží na srdci blaho nejen vlastního národa, ale celé Evropy, dokonce i Ruska, Ukrajiny a Blízkého východu.

Nikdy se na rozdíl od socanů nechlubil cizím peřím, nikdy by si jako ministerský předseda nedovolil neslušná gesta, dbá o svá slova a vždy uvážlivě zvažuje, co říct, aby to nebylo diplomatické faux pas.

Má přece své zářné vzory. Copak by něco takového mohl někdy udělat vždy charismatický a důstojný tatíček T. G. Masaryk, všemi Čechy i Topolánkem bezmezně milovaný?

Ten by přece ani nepomyslel ukázat vztyčený prostředníček či někoho urazit a ponížit, vyslovit nějaké věty, připomínající nacismus. Mirek Topolánek jde zkrátka v jeho šlechetných a bezúhonných šlépějích.

Vždycky se držel norem slušného chování, s vrozeným valašským odporem k jakékoli aroganci, stejně tak by čestně odstoupil ze své funkce, kdyby někdy, nedej Bože, hanebně prohrál.

Ani jeho strana by se nikdy nesnížila kvůli čemukoli někoho pomlouvat a špinit. Na rozdíl od socanů, kterým vadí kdeco. Třeba skvělé poplatky, ve zdravotnictví nebo na vysokých školách. A nejraději by i důchodce vymazali z demografické mapy světa.

A co teprve jejich handlování s misemi českých vojáků v Afghánistánu, kde jsou přece tak důležití svými několika stovkami, bez nichž by se přece cca 50tisícová spojenecká armáda vůbec neobešla. Zvláště když se nyní ta americká má zvýšit až o 20 tisíc vojáků....

A také by chtěli, aby se Česko integrovalo do Evropy jako stát, zbavený Lisabonskou smlouvou ve prospěch evropského kolektivu svých práv, nezávislosti a suverenity.

A to už nemluvím o tom, jak kdysi socaci v rouše komunistů souhlasili s cizími sovětskými vojsky na našem území, zatímco nyní jsou bezostyšně proti tomu, aby se v Brdech spolu s radarem usadili naši noví bratři - vojáci US Army.

No, řekněte. Zažili jste už někdy nějakou tak pokryteckou a neseriózní politickou stranu...?

Napsal Břetislav Olšer
původně publikováno na http://olser.blog.idnes.cz/

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 19:

V 1/29/2009 1:23 dop. , Blogger Stan řekl...

Autor ještě zapomněl zmínit Paroubkovu bradavici, kolotočáře Kočku, nacistu Ratha, vyděrače Rumla, jidášských třicet stříbrných, odporný socanský zvyk slibovat svým voličům modré z nebe a pak ho neplnit, hloupost socanských voličů, chtějí přijmout Euro bruselských plutokratů, pravdivou Kubiceho zprávu, no je toho moc, moc, moc. Socani jsou prostě bakaní, nemyjou se a páchnou.

Ještě, že nám Vovka Železný založil tu Libertas, a my ti praví pravičáčtí pravičáci budeme mít konečně koho volit. A potom se hezky vykoupáme, oholíme, navoníme a ukážeme směrem na Brusel pořádný fakáč!

 
V 1/29/2009 8:49 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

A budetem při tom dvojhlasně skandovat. První hlas bude volat: "Suverenita" a druhý: "Individualita". A protože víme, co se při modlitbě sluší a patří, budeme klečet a pokorně šoupat nohama.

A až to zvládneme, přidáme si třetí hlas: "Individuální a ekonomická svoboda".

Yeah! Laissez faire rules! Wow!

(Teď jen nevím, kdo ruluje a kdo je rulován. Ale myslím, že rulovaní mají nad rulujícími převahu tak asi 10000:1, z čehož logicky vyplývá, že si musejí nechat všechno líbit, protože jsou slabší.)

 
V 1/29/2009 4:10 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Správě! ODSS nevolit! Kdo volí Mirka SHIT Tupohlávka je buď úplný idiot nebo Pražák, což se vůbec nevylučuje!

ODSS vytunelovala a rozkradla celou zemi!
Tupohlávek měl nemanželský poměr!
Všichni v ODSS jsou nacisti, kteří chtějí okrást nás, poctivě pracující!
Všechny reformy jen mají okrást chudé a přidat bohatým!
ODSS zabila kaplického tím, že zabránila stavbě jeho nadčasové knihovny!
Celá Kundiceho zpráva byla psaná na objednávku ODSS a nic, ale vůbec nic v ní nebylo pravdivé!
Tupohlávek pořád jen ukazuje prostředníčky a kope do aut novinářů!
ODSS chce zavést kapitalismus, což jak všichni víme je zlodějna na pracující třídu!
ODSS je jen prodlouženou rukou amerických imperialistů.
Zastavme snižování daní! Zastavme omezování státních výdajů! Dluhy se přece platit nemusejí a úředníci vědí lépe než my, jak naložit s našimi penězi!

Soudruzi! Se socialismem na věčné časy a nikdy jinak! Čest práci!

ČSSD, to je poctivost, prosperita, ekologie, ekonomie, slušnost, noblesa. Každý, kdo nevolí ČSSD, je tupec a my musíme pokračovat v psaní podobných inteligentních štvavých článků, aby všichni pochopili, že existuje jen jedna opravdová láska a to je láska ke straně, k ČSSD! Proletáři všech zemí spojte se! Vivat!

Jak vidno, články stejné úrovně lze napsat na každou stranu. Otázkou však zůstává, jaký to má smysl. Jaký má smysl volit ČSSD a poukazovat na chyby ODS, když ČSSD není o nic lepší? Obávám se, že voliči ODS nejsou natolik primitivní, aby je tak jednoduchá propaganda ovlivnila.

Pokud chcete někoho přesvědčit, zkuste místo pomluv začít používat fakta. Já mohu například doporučit tento článek:
http://www.viditelnymacek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=new

 
V 1/29/2009 4:17 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Stínový minist Urban nás vyzval, abychom používali české výrobky. Proto doporučuji přesunout tento blog na nějaký český blogovací systém, abychom neodváděli své finance do rukou imperialistických kartelů, jakým je třeba firma Google. Dnes všichni těžce doplácíme na finanční pobídky, které do naší země přilákaly zahraniční investice a znevýhodnili domácí výrobce, což jim mnohdy zlomilo vaz. Teď se těžko shánějí domácí výrobci čehokoliv, proto nás finanční krize tak zasáhla.

Recept na období krize je jednoduchý a je kupodivu společný všem ekonomickým školám - nalít do ekonomiky země přebytky, které se ušetřily v době konjunktury. Že žádné přebytky nejsou? Že jsou dokonce jen dluhy? Co s tím? Jednoduchý recept: Zvolíme si opět tu stranu, která současný stav způsobila. Hurá!

 
V 1/29/2009 4:41 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Málem bych zapomněl, že za všechno může Dalík!

Pánové Rath, Dryml, Ďuričko, Kraus, Přibyl, Gross, to je vzor čestnosti! Z jejich výrazu vyzařuje ten duševní klid, sociální cítění a přímo vrozená skromnost, se kterou přistupují ke svým korytům. :-)

 
V 1/29/2009 5:04 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Bože, do čeho's to rozum vložil...

 
V 1/29/2009 7:01 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Anonynyme, myslím, že by nejenom pro mne bylo zajímavé, kdybyste nám sdělil (a samozřejmě i příslušným odkazem doložil), kdo a kdy zde vydával pány Ratha, Drymla, Ďurička, Krause, Přibyla či Grosse za vzor čestnosti.

Předpokládám, že to pro vás bude snadné, když to s takovou samozřejmostí tvrdíte.

 
V 1/29/2009 8:16 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Gross sám sebe vychvaloval jako tak křišťálově čistého, že už ani křišťálově čistější být nemůže, ale kde vzal peníze na svůj byt dodnes nevysvětlil. Tak si alespoň po obrovké "náhodě" a "štěstí" při spekulaci na burze za "poctivě" vydělané miliony koupil skromný byteček na Floridě.

V případě ostatních Paroubkových "talentů" musíte umět číst mezi řádky. Pokud někdo odmítá pít CocaColu s tím, že obsahuje hodně cukru, tak se dá důvodně předpokládat, že o svém nápoji míní, že obsahuje cukru méně, aniž by to někdy prohlásil. To samé platí i v politice. Je moc jednoduché nadávat na nějakou politickou stranu. Na jakoukoliv. Každá ze současných stran má mnoho chyb, na které je velmi snadné poukazovat. Nikdo z těchto plivačů špíny ale nemá dost odvahy, aby přispěl s něčím konstruktivním - jak úpadek současné politické kultury napravit. Ze zkušenosti víme, že volení stále stejných politiků z jedné nebo ze svou stran k ničemu není, stejně jako k ničemu není házení špíny na jednoho s pocitem, že se tím nějak očistí či alespoň zrelativizují podvody těch, které jsem volil.

Jistě, můžeme se tu předhánět v tom, která strana je více prolezlá korupcí:
http://www.ruskekolo.cz/

Ale k čemu taková diskuze bude?

Pojďme se věnovat článku:
"Jsou to jen populisté, co svojí oranžovou hypnózou totálně omámili své voliče,"...

A nejsou snad? Cožpak nezměnil Paroubek názor na radar a na nutnost referenda v této otázce o 180 stupňů poté, co vyšly průzkumy veřejného mínění v této otázce?

Cožpak pan Rath neotočil o 180 stupňů svůj názor na poplatky poté, co přešel do ČSSD?
Rath požaduje vysokou spoluúčast pacientů
Rath: ČSSD spoluúčast pacientů nezvýší

Cožpak vůbec ČSSD v době svého vládnutí přijala nějaké nepopulární, leč nutné kroky ke stabilizaci veřejných rozpočtů?

Dokázal byste vůbec vyjmenovat nějaký postoj ČSSD, který se rozchází s průzkumy veřejného mínění? Já ne. Proto považuji ČSSD za populistickou stranu.

A pokračujme dále. Václav Klaus se nezřekl ODS, ale pouze vrátil svůj titul Čestného předsedy. Byl to Miloš Zeman, kdo se zřekl členství v ČSSD, když viděl, jaké diktátorské praktiky zavádí její dnešní vedení.

Topolánek se na rozdíl od Paroubka nikdy novinářům nechlubil tím, jak drahé má sako, košili, kalhoty a boty a neomlouval používání poslaneckých náhrad na jiné účely tím, že to přece dělají i ostatní, takže to může dělat i on.

Tedy pokud podle vás, Tribune, nejsou pánové z ČSSD vzory čestnosti, pak se ptám:
Neměli by snad být vzory čestnosti lidé ze strany, kterou chci volit? A pokud se ukazuje že nejsou, neměl bych se spíše podívat po jiné straně?

 
V 1/29/2009 8:22 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Velmi podnětný je také tento článek o tom, jak chtějí socilisté bojovat se současnou krizí:

http://eportal.cz/Articles/2106-cssd-s-duchodcovskou-vizi-proti-velke-krizi.aspx

 
V 1/29/2009 8:52 odp. , Blogger ods řekl...

Tribune, odpovím Vám za Nejedlého, v článcích samozřejmě nikdy, nikdo a nikde. V diskusi je teoreticky možné, že mi něco takového uniklo, ale také pochybuji. Ale přece sám dobře víte, že toto podsouvání má jen jediný, zde již klasický, spamovací důvod.

 
V 1/29/2009 9:04 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tribune! Že jsou pánové Rath, Dryml, Ďuričko, Kraus, Přibyl a Gross vzor čestnosti tu tvrdím já, tak se neptejte blbě, kdo to tu tvdrí.

Nebo vy snad máte jiný názor? Cožpak tahle sebranka nepředstavuje náš vzor, náš ideál, kterého bychom chtěli dosáhnout? A prosím o odpověď vás. Odpovědi nějakých poskoků mě nezajímají!

 
V 1/29/2009 9:26 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ano. Ne.

 
V 1/29/2009 9:29 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Na Vaši otázku kdo a kdy zde vydával pány Ratha, Drymla, Ďurička, Krause, Přibyla či Grosse za vzor čestnosti Vám odpovím ihned, jakmile mi řeknete, kdo a kdy prohlásil, že Topolánek je přece slušný, skromný a nezištný politik, jemuž leží na srdci blaho nejen vlastního národa, ale celé Evropy, dokonce i Ruska, Ukrajiny a Blízkého východu.

Víte, Tribune, měl byste všem měřit stejným metrem. Ať už je to v parafrázování výroků druhých nebo v inspiraci nacistickými hesly.

 
V 1/29/2009 9:50 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Odpovíte mi, Tribune, nebo zase čekáte, až mi za Vás někdo odpoví ve stylu "...v článcích samozřejmě nikdy, nikdo a nikde. V diskusi je teoreticky možné, že mi něco takového uniklo, ale také pochybuji. Ale přece sám dobře víte, že toto podsouvání má jen jediný, zde již klasický, spamovací důvod.", čímž označí tento článek za spam?

 
V 1/29/2009 9:58 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jiný Anonyme,
napsal jste: „Recept na období krize je jednoduchý a je kupodivu společný všem ekonomickým školám - nalít do ekonomiky země přebytky, které se ušetřily v době konjunktury.“ A já s vámi do značné míry souhlasím. Ale položme si otázku: kde se vezmou ty přebytky? Jedině z toho, že není investováno vše, co by investováno být mohlo, ale část toho je zadržena. Vám to nezní jako „ohavná socialistická regulace“? Protože to „zadržení“ se může dít pouze tak, že je regulován „přirozený“ tok kapitálu. Peníze dělají peníze, peníze se musí točit, peníze jsou krví ekonomiky. Zadržovat zisk a vytvářet tak přebytky je v rámci neoliberálního paradigmatu totéž, co odkládat si do zásoby krev. Což je samozřejmě možné, ale jak čiperný budete, když si každý týden odložíte půl litru krve, si asi dokážete představit. Kapitalismus nemá jak vytvářet přebytky.

A zejména ne ten, který je implementován jako „konzumní ekonomika“ (někdy též nepřesně nazývaná reaganomika). Mít přebytky totiž znamená spořit. Úspory představují odloženou spotřebu. A nerealizovaná spotřeba, to je kontradikce ekonomiky tažené spotřebou. Takže dnes na Západě (a zejména v USA) dominantní ekonomický systém nejenom nikdy nemůže vytvořit přebytky, které by se do ekonomiky nalily v době krize, a zejména ne v konjunktuře, protože jeho konjunktura je založena na spotřebě.

Takže vaše pokračování: „Že žádné přebytky nejsou? Že jsou dokonce jen dluhy? Co s tím? Jednoduchý recept: Zvolíme si opět tu stranu, která současný stav způsobila. Hurá!“ je jen ideologický blábol. Žádná strana tento stav nezpůsobila, protože je integrální součástí naší civilizace, a žádná nemohla působit proti němu, pokud by nechtěla být v opozici k civilizaci, jíž jsme součástí.

Ať již jste tou stranou myslel kteroukoliv, protože podle vaší dikce soudím, že jste měl na mysli ČSSD, neb vaše formulace jsou jak vystřižené z propagandistické brožurky, ale stejně tak jste mohl mít na mysli ODS, čemuž by perfektně odpovídala věcná podstata vašeho sdělení. Byla totiž ODS, jí iniciovaná a zajišťovaná divoká privatizace a jí zavedený systém „bankovního socialismu“, který zatížil naše národní hospodářství značným deficitem. ČSSD pak už neudělala nic jiného, než že tyto ztráty poctivě přiznala a zapsala do účetnictví.

Svalovat podle ideologické šablonky odpovědnost jen na jednu stranu a druhou naopak vyviňovat, ne-li přímo adorovat, je výtečný způsob, jak efektivně zabránit jakékoliv možnosti najít východisko ze situace, která je způsobilá ohrozit nás v samé naší existence.

 
V 1/29/2009 10:00 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Nemyslím, Jiný-Další-(Stále-Stejný?)-Anonyme, že bych se s vámi chtěl bavit na této úrovni. Přeci jenom, léta pubertální mám již dávno za sebou.

 
V 1/29/2009 10:18 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tribune, schvalovat stomiliardové schodky deset let po privatizacích na ODS, když to byla právě sama ČSSD, kdo zprivatizoval největší objem peněz, je skutečně velmi odvážné. Tyto schodky jdou na triko výhradně socialistickým sestavovačům rozpočtů.

Cožpak si již nepamatujete, jak ekonomové bili na poplach při zadlužování země nekonečnými sliby o valorizacích, porodném a dalších přídavcích?
Jen pro připomenutí:
http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=404027&online

Není třeba hned vytvářet přebytky. Ono by úplně stačilo si chlapsky přiznat, že dluhy se splácet musejí a že zadlužovat zemi v období ekonomické prosperity je to nejhorší, co může politik se svou zemí udělat. Nebýt rozpočtové nekázně, nemuseli bychom dnes platit 50 miliard ročně jen na úrocích. Pak by byla záchrana naší ekonomiky mnohem snazší.

Snad si všichni vzpomenou na Paroubkova slova, že naše zadlužení přece není vůbec velké ve srovnání s ostatními zeměmi, tak proč bychom se nezadlužili ještě víc. Ono se to zadlužuje, když to pak musejí platit druzí. Jistě, některým lidem skutečně nevadí dělat dluhy, které budou muset splácet (včetně miliardových úroků!) jejich děti a vnuci. Někteří to však považují za nepřípustné.

Není divu, že současná vláda dokázala stamiliardové schodky po nepopulárních reformách snížit na nějakých 20 miliard, což je lepší výsledek, než kdokoliv očekával. A není divu, že populistické vlády dokázaly jen rozhazovat na všechny strany. Hlaně že máme Gripeny. Ty nám teď pomohou.

 
V 1/30/2009 9:36 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Jací ekonomové, Anonyme? Snad nějací "všichni"? Nebo jenom liberální, či provládní, bankovní či podnikoví? Také jsem si myslel, že je důležitější co se říká, než kdo to říká, ale postem času si uvědomuji, že více záleží na tom kdo, komu a proč to říká. A to v takové míře, že kolikrát již nezáleží na tom, co říká.

Znáte tu anekdotu, že když se sejdou dva právnici, mají tři různé názory? O ekonomech to platí také. Takže jistě, někteří varovali. A jiní zase nevarovali. To jsou věci, viďte?

Co dnes činí podnikům největší problémy, kromě nedostatku zakázek tedy? Obtížný přístup k úvěru! Podniky si zvykly financovat svůj provoz s externích peněz protože je to pro ně levnější, než vytvářet vlastní zdroje. Měl byste se tedy stejně obořit i na podniky a podnikatele, protože oni se chovají stejně, jako vláda.

Souhlasím s tím, že gripeny (a alcy a tanky a padáky a kdesi cosi) jsou zbytečné hračky, které jsme si mohli odpustit, stejně jak kilometry dálnic a další kvanta nesmyslů, které nejsou dobré k ničemu jinému, než že přes ně protečou velké peníze a vygenerují nové problémy, které se budou muset v budoucnu draze rešit.

Jenže v tomto směru se současná vláda nijak nezlepšila. Pokud dosáhla snížení deficitu, tak jedině tím, že zkrátila výdaje ve prospěch těch, kdo se mohou nejhůře bránit, tedy sociálně potřebných. A pak také díky tomu, že jí vláda předchozí pro to vytvořila podmínky. Teprve až rozpopčet na rok 2009 a jeho výsledek lze považovat za vlastní dílo této vlády.

 
V 1/30/2009 12:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jací ekonomové varují před zadlužením státu v době ekonomického růstu? Všichni, Trubune. Monetaristé, keynesiánci, rakušané, neoliberálové, prostě všichni. Pokud tomu nevěříte, tak zkuste najít nějakého ekonoma, který někdy řekl, že zadlužení země v době ekonomického růstu je správné. A prosím vynechte pana Sobotku, to není ekonom. Pokud chcete konkrétní odpověď na vaši otázku, není nic jednoduššího, než si kliknout na odkaz, který jsem zde uvedl. Proč jste to neudělal?

Půjčování podniků skutečně leze srovnávat s půjčováním státu. Podniky si půjčují maximálně na několik málo let, půjčku investují, takže se jim peníze vrátí a jsou to především oni sami, kdo půjčku splácí.

Stát si půjčuje na několik generací, peníze projí, aby vzbudil v naivních voličích pocit blahobytu a aby se mohli politici opět dostat k moci. Podniky splácejí své dluhy ze svého výdělku. Stát splácí dluhy z vašeho výdělku.

Vaše axiomy, že vše dobré je dílem ČSSD a vše špatné zavinila ODS jsou srozumitelné. Přesto nelze odiskutovat, že loňský rozpočet je již zcela dílem současné vlády. Socialistické vlády se nikdy k šetření neměly. Pokaždé jsme slýchávali, že je před nějakými volbami a že to se přece šetřit nesmí. Vlády ČSSD nás pravidlně zadlužovali v období prosperity každým rokem o nějakých sto dalších miliard dluhů, ODS v době krize o 20. To jsou jednoduché počty, Tribune.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka