středa, února 04, 2009

Lež, velká lež, Julínkovci

Tak prý máme jedno z pěti nejlepších zdravotnictví v Evropě, paní Mullerová. Psali to v novinách a může za to nedoceněný génius pan Julínek.

Jako vždy u modré propagandy skutečnost je trochu složitější. Hodnocení našeho zdravotnictví vychází z pravidelně publikovaného indexu EHCI. Tato statistika byla na těchto stránkách rozebírána již dvakrát, zde a zde. Naše pátá příčka není celkovým výsledkem, ale poměrem mezi kvalitou a financemi.

A teď dva hřebíčky do již odnesené Julínkovy rakve. Kdo je v hodnocení poměru mezi kvalitou a financemi na pozici čtvrté ? Maďarsko, které na začátku loňského roku poplatky u lékaře v referendu zrušilo. Jaká je naše celková pozice v onom indexu ? Je to místo patnácté až šestnácté a v roce 2007 ve zdravotnictví porathovském jsme byli patnáctí. Zázrak ? Zlepšení ? Nebo jen hra se statistikou, které věří pouze část modrého stáda?

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 8:

V 2/04/2009 5:15 dop. , Blogger Unknown řekl...

No já nějak nevím co vlastně vyvracíte, když i vámi uváděný odkaz na aktuálně říká totéž, co ve svém článku vy.

 
V 2/04/2009 5:52 dop. , Blogger ods řekl...

Když nic jiného, tak například matoucí titulek. A jinak je to obecně používaný "argument" jak díky Julínkovi jsme pátí nejlepší. Počtěte si například Nejedlého spam na Outsidermedia či u Tribuna. Stejně demagogicky by se dalo například tvrdit, že díky zrušení poplatků je Maďarsko ještě o příčku nad námi, takže musíme zrušit poplatky, navíc se díky nim nám zhoršila celková pozice.

A vůbec se podívejte na předchozí prezentace tohoto indexu. Například předloni, kdy jsme dokonali největší skok a zdravotnictví jelo na Rathových parametrech tento index média nijak nezajímal. A je to jak již jsem zmínil věc zde pravidelně sledovaná, tak nevidím důvod proč se jí nevěnovat i letos.

A rád bych ještě upozornil na tento odstavec přímo ze zprávy:

Healthcare spends per capita in PPP dollars have been taken from the WHO HfA
database (July 2008; latest available numbers, most frequently 2006) as illustrated in the
graph below*).

V porovnání kvality a ceny v indexu 2007 se čerpaly data z roku 2004.

Julínek, reforma a nebo pustý smích i nad mírnou nepřipraveností novinářů, kteří si tohoto nevšimli.

 
V 2/04/2009 10:30 dop. , Blogger Tribun řekl...

Asi vás zklamu, Pizi, ale u mne si moc nepočtete. Provedl jsem radikální řez a Romíka nemilosrdně promazal. Doby, kdy jsem byl vděčný za každkého čtenáře a každý komentář, ať byl jakýkoliv, jsou dávno pryč. Dnes již mám svoji "cenu" a nechat si po blogu volně producírovat Romíka by znamenalo "kazit si značku". (Schválně jsem to napsal takto, kazit si značku, protože to je argument, před kterým musí všichni modrověrní padnout v nábožné úctě na kolena).

 
V 2/04/2009 10:38 dop. , Blogger Tribun řekl...

A k článku samému: Lež? Ale jistě! Topolánek přeci nemluvil do větru, když říkal: "Pokud budeme lidem před volbami otevřeně říkat, co máme v plánu, nikdy ve volbách nevyhrajeme."

I když lež... především je to propaganda, politický marketing. A v propagandě nejde o pravdu, či lež, ale jen o manipulaci.

Modrým manipulátorům se v poslední době nedaří tak, jak byli zvyklí, a začínají být nepříčetní.

Tvrdit, že černé kolečko je bílý čtvereček, můžete jenom tak dlouho, dokud lidé to černé kolečko nepotřebují a nestanou mu tváří v tvář. A co udělali oni? Nahnali lidi před černé kolečko a nutí je vzývat jej jako bílý čtvereček.

 
V 2/04/2009 4:08 odp. , Blogger Stan řekl...

To já jsem Tupola, Romika, Nejedlého alias Rudého posuva úmyslně nechal tu diskusi vytapetovat.

Je to totiž přesně ten leták na prášky na hubnutí, o němž píše Valín ve svém článku.

Každá tapetka znamená deset nas.aných lidí, kteří pochopí, že se s nimi někdo snaží manipulovat.

 
V 2/04/2009 4:21 odp. , Blogger ods řekl...

Stane - standa na Outsidermedia je taktéž Nejedlým, jen ve své podobě pobouřeného občana, který nereaguje na obsah článku, ale do několika diskusí vlepuje to samé o tom jak ČSSD je vlastně špatná (mám k moderování naprosto stejný text).

 
V 2/04/2009 5:23 odp. , Blogger Unknown řekl...

Muj příspěvek se týká článku. Když jsem ho psal, diskuse byla prázdná.

 
V 2/08/2009 12:23 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Tento rozhovor s panem Topolánkem vřele doporučuji. Tolik nabubřelosti, arogance a snůšky lží, člověk jen tak nevidí...

http://www.denik.cz/z_domova/mirek_topolanek_rozhovor20090206.html

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka