sobota, října 13, 2012

Kalousek s Nečasem zvolili KSČM

Skončily krajské volby a také první kolo senátních. Nyní je možno říci jednoznačně, že jasným vítězem, i přes celkově druhou pozici je komunistická strana.. Došlo vlastně k naprosté revoluci. Lidé konečně i svým hlasem ve volbách vysvětlili, že strašení komunistickou kartou už nezabírá. Není to totiž jen o hlasech pro komunisty. Voliči sociální demokracie nyní jasně věděli, že jejich strana klidně s třešní bude vládnout na krajské úrovni a takovýto pakt akceptují. Čistě antikomunistické voličstvo se postupně scvrkává, vypadá to, že ho nebude po dvaceti letech od pádu reálsocu ani kolem dvaceti procent. A v Praze postupuje do dalšího kola senátních voleb z prvního místa pan Dolejš a to i přes to, že se jedná o jednoho z mála komunistů s mírně nečistým štítem z polistopadového chování.

Mezi vítěze se určitě počítá i sociální demokracie, i když tu drtivou výhru z předchozích voleb nezopakovala a ztratila trochu hlasů. Jenže první místo je jasné první místo a na rozdíl od voleb parlamentních je zde fenomenální koaliční potenciál. Dá se říci, že s výjimkou Liberce všude určitě zůstane u vlády, protože bez ní nebo bez KSČM vítěznou nadpoloviční většinu vytvořit nejde. A jen ČSSD je ochotná s komunisty spolupracovat. Voliči oběma levicovým stranám dali mandát nespolupracovat s vládními stranami a naopak, jak už bylo uvedeno výše, souhlasí s povolební spoluprací. Hlas občanů by měl být vyslyšen. Jakákoliv koalice s ODS je nyní morálně neobhajitelná (bohužel vyloučená není, na to je v sociální demokracii příliš mnoho kombinátorů). Přípustné jsou partnerství s mimoparlamentními bloky a v naprosté nouzi s Topkou ve verzi Starostů, ale za předpokladu naprosté podřízenosti. V druhém kole senátních voleb by se obě politické strany měly bez studu a s hrdostí podporovat - Mádlům a presstitutkám na truc.

Pozitivně mohou krajské volby hodnotit ještě lidovci, které z politické scény neodstranila ani parlamentní pauza. Jejich silou je pozitivní tvář, na kterou jsou schopni nalákat i různé osobnosti a vytvářet kvalitní volební spojenectví, čehož výsledkem je například první místo Michálka v senátních volbách v Praze. Hodně bodů jim neustále přináší také pan Čunek, který ve Vsetíně málem vyhrál rovnou první kolo voleb. Klidná síla se nemusí cpát nikam do popředí, ale na Jižní Moravě či na Zlínsku by jim možná i krajská koalice slušela.

Totální porážku utrpěla vládní koalice. Ale pokud by někdo čekal nějakou sebereflexi, tak je na velkém omylu. ODS, partaj, která kdysi suverénně sahala na třiceti procentní výsledky je nyní ve většině krajů pod deseti procenty. Jedinou výjimkou je Plzeň, kde nasadila to nejlepší, co pro veřejnost má, neboli pana Pospíšila a dosáhla i na první místo. Bohužel pro modré, KSČM s ČSSD bez problémů mohou mít nadpoloviční většinu i v tomto kraji. A pokud mají socani trochu hrdost, tak právě tam předvedou ODS totéž, co se stalo po posledních parlamentních volbách. S vítězem se prostě nikdo nebavil a měl čekat na verdikt stran, které ho koaličními hlasy bez problému kdykoliv převálcovaly. Heslo, buďme jako oni, budiž na západě Čech nyní prioritou. Fascinující byla i úplná hloupost premiéra Nečase. Na jednu stranu říká, že on za krajské volby nemůže (a kdo může za propadák v senátních), že to je pouze na krajích, které ale nebude přeci vyměňovat. Na druhou ale náš génius vysvětluje, že za volební výsledek mohou nějaké reformy (tím asi myslel to tupé škrtání bez koncepce co vláda předvádí, protože nějaké reformy zde zatím nikdo nezavedl). Ty škrty ale asi prosazují jacísi trpaslíci nebo marťani a nebo nešťastné krajské reprezentace ODS, když on a vedení partaje s výsledkem voleb nemá cokoliv společného.

Podobný debilismus jako Nečas předvedl i náš nejslavnější alkoholik neboli pan Kalousek. Pravděpodobně ty výsledky zapil velkou dávkou lihovin, protože jeho vysvětlování, jak šest procent pro hnutí, které se opírá o velký chyták, jakým jsou lokální oblíbení starostové, je vlastně obrovský úspěch. Díky tomu totiž je na všech úrovních výkonné moci ve státě a to by se mělo hodnotit skvěle. Navíc prý není hulvát, jen jako občas sprostě mluví, ale jeho šest procent voličů chápe, že to je slušnost. Ten člověk by měl z financí jít asi rovnou do léčebny. A Starostové, pokud chtějí po obecních volbách starosty zůstat, by měli začít přemýšlet, jestli knížecí fajfka stále vyvažuje tu obrovskou dávku kariéristické bezpáteřnosti a primitivismu, jakou představuje skutečný fuhrer TOP09. Možná by měli hledat svého Stauffenberga, který ale musí být hlavně úspěšný.

Mezi poražené patří i Veverky, které dnes nikdo již nebere vážně. Asi celkem překvapivý  je i naprostý neúspěch Zemanovců, kteří i názvem sázejí na jednoho z favoritů prezidentské volby. Vypařila se i překvapivá hvězda parlamentního klání Bobošíková a Svobodní, kteří na internetu mají podporu někdy vyšší než sto procent, také nijak nezazářili. Mediálně celkem populární Piráti uspěli jen tam, kde se napojili na další spolky a celebritu. No a ještě zůstává Jiří Paroubek. Vlastně o kom to mluvíme?

psáno pro Outsidermedia

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 2:

V 10/14/2012 8:38 odp. , Anonymous Jan řekl...

Zajdu sem pravidelně, i když komentáře k příspěvkům už se odbývají jinde. Možná z nostalgie. Kdysi dávno to byl první blogg, kde ze mne spadla obava zda jsem magor já nebo všichni kolem a svobodně si vydechl, že nejsem na celičkém světě se svými názory sám. Takže dík.

 
V 10/21/2012 2:46 odp. , Blogger ods řekl...

Částečně je to moderováním, které se automaticky zapne po nějakém čase, takže lidé čtou, ale už nepíší, ale hlavně je zde přesun diskuse na OM, kde je vášnivá a rozbouřená neustále. A tytéž články se tam objevují :)

Nyní doporučuji ještě www.e-republika.cz - nový projekt, který je opravdu velmi zajímavý.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka