sobota, února 13, 2010

ODS si vyboxovala placené parlamentní prázdniny!

Na dnešním jednání Poslanecké sněmovny ODS jasně ukázala, že protilidová a zejména protirodinná politika je jejím hlavním cílem a dala zcela jasný vzkaz voličům: pokud nás zvolíte, budeme pokračovat v likvidaci sociálního státu a hrabat pouze do vlastních kapes!

Proč tolik vadí ODS vrácení mateřské na loňskou úroveň? Argumentace neúměrným nárůstem výdajů ze státního rozpočtu je zcela nesmyslná. KDU-ČSL a ČSSD předestřely celkem rozumný plán, jak tyto peníze do státní kasy bezbolestně doplnit. Odborníci už nás drahnou dobu varují před nepříznivým demografickým vývojem v naší zemi. Stručně řečeno, vymíráme. Místo toho, aby se zvýšily podpory státu mladým rodinám s dětmi, mají nás zachránit imigranti. Nesmí se to říkat sice nahlas, ale prý se rychleji množí. Demografickému vývoji v naší zemi nepomůže ani vysoká nezaměstnanost, markantní zejména u mladých lidí, absolventů. Ti jsou dnes podle oficiálních údajů nejohroženější skupinou občanů ČR a začíná se jim říkat ztracená generace. Za vlády ODS byly zrušeny veškeré podpory pro mladé, neexistují výhodné hypotéky, neexistují podpory mladým rodinám atd. Za této situace si každý mladý člověk pořádně rozmyslí, zda může založit rodinu.

Tři týdny zasedali poslanci ve sněmovně, a jak jsme viděli na vlastní oči, celé tři týdny de facto proflákali díky obstrukcím ODS. Jak se pochlubil na tiskové konferenci ODS pan Tluchoř, šaškárna, kterou zdržováním předváděli poslanci ODS, stála „pouhých“ 60 milionů korun na které přišlo dosavadní třítýdenní zasedání. Státu prý ale ušetřili, protože se neschválil ani jeden ze zákonů, které měly pomoci sociálně slabším rodinám a zejména maminkám na mateřské.

Do bezedné díry spadl pod stůl vedle sociálních opatření i protikorupční balíček, který by měl zamezit podobným kauzám, jaká se vytvořila kolem nákupu gripenů. Aspektům tohoto nákupu věnovala ODS v rámci obstrukcí několik cenných dní, ale když došlo na lámání chleba a protikorupční zákon měl být schválen, ODS se postavila na zadní a zákon potopila.

ODS nestačilo, že přivedla za dobu své tříleté vlády díky nereálným rozpočtům a daňovým úlevám pro bohaté náš stát na pokraj ekonomického krachu. Pokračuje v této politice i nadále a důkazem toho je i dnešní ukončení zasedání sněmovny s tím, že na návrh ODS už se parlament do voleb nemá scházet. Poslancům tedy začínají úžasně honorované parlamentní prázdniny, které nám ovšem vytahají z kapes další desítky milionů korun za nicnedělání pánů poslanců.

Vzhledem k nepříjemnému zimnímu počasí, které u nás v současné době panuje, má tak Topolánkova garda příležitost, sebrat svých pět švestek a odjet se rekreovat na tři a půl měsíce, které zbývají do voleb, do slunného a milovaného Toskánska. Však my jim to zaplatíme.

Napsal Pavel Přeučil
původně publikováno na http://preucil.blog.idnes.cz/

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 1:

V 2/14/2010 10:01 dop. , Blogger Tribun řekl...

Naprostý souhlas, zejména s předposledním odstavcem, ten se mi líbí velice velmi. Stupidita fundamentalistické pravice, která nepříznivý demografický vývoj stimuluje, protože je to tak ideologicky správné, místo toho, aby dělal nutný a pragmatický opak, je zlověstná. ODS = Obstrukce + Destrukce + Sabotáže

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka