středa, dubna 11, 2007

Jsme jedničky

Hned pár hodin po té, co vláda dostala po půlročních obstrukcích opozice důvěru od dvou konstruktivních přeběhlíků, začala díky ní Česká republika zasahovat do celosvětového dění. Zatímco předchozí neschopná socanská vláda si nechala diktovat z Bruselu úhel zahnutí rohlíku, modrou vládu oslovila vláda Spojených státu s žádostí o záchranu civilizovaného Západního světa. Žádost nebyla podaná stylem bruselského diktátu, ale jako prosba mezi stejně rovnými partnery. Dokonce projevili velkou laskavost, když nám proto, abychom si ušetřili práci, poslali rovnou i vzor kladné odpovědi. Ne, ne. Určitě se nezalekneme naší odpovědnosti vůči našim spojencům. Však už dnes slaví celá země osvobození v Plzni.

Naše nová vláda boduje i v Evropě. V Nizozemí se nonverbální komunikace našeho noblesního premiéra dostala až na akademickou půdu. Dokonce se jí nechal inspirovat i jeden poslanec skotského parlamentu.

ODS se ale neprosadila jen na poli mezinárodním. Dostala se i do vnitřní americké politiky. Náš největší odborník na ekologii, profesor ekonomie, president Václav Klaus, byl požádán o odbornou radu ve slyšení s největším americkým ekoteroristou Gorem. Díky svému rozhledu dokázal plně demaskovat environmentalistické bludy, jenž se stávají náboženstvím pro prostoduché jedince po celém světě.

Je nádherné, že s novou vládou jsme se plně postavili po bok největšího šiřitele svobody a demokracie po světě. Je krásné plně spolupracovat se zemí, jenž v žebříčku celosvětové oblíbenosti obsadila bezkonkurenčně první místo. Jistě to bylo pouze vinou tiskařského šotka, že až od konce.

poslal Elf

Štítky: , ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 9:

V 4/11/2007 10:34 dop. , Blogger ods řekl...

Byl jsem okouzlen, jak pár ideologických odpovědí pro Kongres našeho největšího Brouka Pytlíka z Hradu bylo zde prezentováno, jako velký souboj Gore vs Klaus. Bůh zaplať, že se objevilo i pár článků lidí, kteří si dali práci zjistit, koho jeho příspěvek k ekologické debatě za oceánem zaujal. Jak to vypadá, tak téměř nikoho.

 
V 4/11/2007 1:45 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Článek je psán ironickým tónem, ale jeho autor si ani neuvědomuje, že v něm má pravdu. Stačí se byť na chvíli oprostit od své ideologické doktríny a seznámit se s názory vědců, jako je třeba Bjørn Lomborg.

Více na:
http://osel.cz/index.php?clanek=2574

 
V 4/11/2007 10:05 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Bjørn Lomborg ?
Ano. Mohu zacit tvrdit libovolny nesmysl, zabalit to do medialne zajimaveho havu a mozna se proslavim jako on :-)
Vezmete rozum do hrsti - ten clovek sam dobre vi, ze pise hlouposti, ale chytre to vyuziva ke zviditelneni.

 
V 4/11/2007 10:52 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Skeptický ekolog... No to jsem vlastně taky. :-) Teplota na zemi se mění "sama od sebe". Ale člověk ji může pomoci. V průběhu 40.-70. let byla větší zima, protože se do atmosféry vypouštělo hodně fosforu, který odrážel sluneční světlo. Pokud budeme zkoumat složení atmosféry a vliv na teplotu, tak člověk si svůj díl zodpovědnosti najde. Jednou budou možná omívat vody Baltu pláže u Hřenska ať uděláme cokoliv. Ale pokud se nám to povede během planovaných sta let, tak opravdu netuším, kam ty všechny lidi narychlo přestěhujeme.
(Jinak u toho článku je skvělí obrázek. Takhle v zimě odklízet sníh mě už taky napadlo :-D )

Jinak takhle se píše skvěle. Začal jsem předtím už jeden článek psát. Ač ho mám namyšlenej, tak se nad ním celkem trápím. ale ve chvílí, kdy chci sepsat všechny ty blbosti, co mě zasypávají, tak to psaní jde uplně samo. :-D

 
V 4/12/2007 12:48 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Samozřejmě, že je jen to člověk, který může za globální oteplování Země! Vina samotného človeka je tak strašná, že dokonce může i za současné oteplování ostatních planet naší sluneční soustavy. Historie Země zná mnoho prudkých nárůstů teploty či koncentrace CO2, ale ty budou dozajista také dílem současného člověka.

Tak lidi, bojte se! Honem zvednout daně a platit a platit společnostem produkujícím "ekologické" výrobky. A ani nápad zmínit se o tom, že největší vliv na skleníkový efekt má jistý dihydrogen monooxid, známý též jako H2O.

A ten pan Góre, to je ten panáček, který káže, jak mají lidé šetřit a přitom sám platí v jednom ze svých sídel účet za elektřinu 30x vyšší než průměrná americká domácnost?

Pokud se chcete seriózně bavit o ekologii, tak doporučuji nečíst ekologisty, ale skutečné ekology:

http://osel.cz/index.php?kat=16§ion=34

 
V 4/12/2007 3:56 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Je to jednoduché, na tom hnusným Evropským západě v roce 1980 poručili dávat do aut ty nesmyslný a drahý katalyzátory a my jsme oprávněně skrze naše Rudé právo protestovali, jak jsou tam ti kapitalisticky poplatní ekologové proti naší vyspělé moudré vládě, ekonomice a našemu osvícenému lidu. Ty úžasné a jedině demogratické Americké a nadnárodní společnosti udělali v Evropě chybu, měli to tady udělat jako to udělali v Číně nechat u moci stejný geniální osvícené lidi a jenom s nima rozjet byznis. A nebo to pochopili a už se na tom pracuje. To co nám předvádí modročernozelenístbpostkomouši a jejich tisk je jako hororová parodie na vše co už jsme zažili.

 
V 4/12/2007 5:42 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

No právě, že zná. :-) A proto by jsme měli vidět ty následky. Mi tomu všemu ale pomáhámě, aby se změny děli co nejrychlejc a byli co nejéxtremější.

 
V 4/12/2007 7:47 odp. , Blogger Tribun řekl...

Samozřejmě že je možné, že mají Klaus i Lomborg pravdu, a všichni ostatní se mýlí. Například Giordano Bruno či Galilelo Galilei byli také osamělí, a přesto jim historie dala za pravdu. Jenže je tu jeden podstatný rozdíl: zatím Bruno a Galilei se postavili oficiální doktríně establishmentu, Klaus a Lomborg tuto doktrínu obhajují. Proto spíše než avantgardní myslitele, kteří vidí to, co ostatní zabedněnci vidět nedokáží, připomínají jezuitu, který dovedně obhajuje dogma o papežské neomylnosti. Jenže je to jako u soudu – obratný obhájce ještě neznamená nevinu.

Na všech těch „skeptických ekolozích“ budí největší pochybnosti fakt, že říkají přesně to, co potřebuje slyšet průmysl, aby se i nadále mohl vyhýbat odpovědnosti za dopad své činnosti na svět. Průmysl (tedy v podstatě investoři), nemají zájem na nákladném vývoji moderních a šetrných technologií, ale na maximálním využití těch stávajících, již odepsaných, a na maximalizaci zisku. Vše je horší o to, že negativní dopady současného industriální světa ve své většině nepociťují ti, kteří je způsobují, a kteří by jim i dokázali čelit, ale ti, kteří se bránit nemohou. Přestože je Lomborgovo dílo legitimní konkurenční vědecká hypotéza, v celkovém kontextu, se nejedná o nic víc, než o vytouženou výmluvu pro útěk před odpovědností a lhostejnost.

V případě Klause je to pak ještě horší. Ten totiž posouvá celou debatu z roviny vědecké do roviny náboženské. Klaus v podstatě nezpochybňuje fakt samotného globálního oteplování, ale právo (o povinnosti ani nemluvě) člověka tuto situaci řešit. Jakákoliv aktivní snaha člověka o řešení je podle něj rouháním vůči volnému trhu: člověk nikdy nedokáže nalézt tak kvalitní řešení, jako volný trh. Klaus odmítá přiznat člověku právo na aktivní hledání a kolektivní hledání řešení, ale zcela jej podřizuje trhu. Řešení, ke kterému dojde (neinteligentní) volný trh, je podle něj za všech okolností lepší než řešení, se kterým by dokázali přijít lidé na základě expertní úvahy. Je to víra ve spásu, která přijde zvenčí, víra v Mocnost, která stojí mimo člověka a jíž se člověk nesmí protivit, ale pouze ji s bázní přijmout.

Můj názor na globální oteplování je následující: stokrát můžeme tvrdit, že neexistuje, stokrát před ním můžeme zavírat oči, na skutečnosti to nic nezmění. Je úplně jedno, jestli jej způsobil člověk, nebo se jedná jen o přirozený přírodní cyklus. Důležité je pouze to, že nás ohrožuje, a že bychom mu měli čelit. A ne strkat hlavu do písku a čekat, že ono se to samo nějak vyřeší sami technickým pokrokem. (Což je mimochodem jeden ze stěžejních bodu marxismu.)

 
V 4/12/2007 8:12 odp. , Blogger ods řekl...

Lomborg: "The best science does indicate that global warming is real and man-made - and Gore deserves applause for making global warming cool again."
To je výrazně něco jiného než velmi geniální Klausovské "žádné ničení planety nevidím."
Lomborg není tím, který by byl slepý jako jiní skeptici, Lomborg pouze tvrdí, že Gore přehání či že Kyoto není správná cesta, ale také hledá cestu (například navrhuje, aby státy věnovaly 0,05 procent svého HDP na vývoj nových čistých technologií) nespoléhá se na neviditelnou ruku trhu, kterou mimochodem také nikdo neviděl.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka