neděle, března 30, 2008

Návrat bolševických metod

Lidovky přišly s dalším obrovským objevem, jeden z mnoha lidí, kteří podle formulací novinářů stojí za vznikem iniciativy Ne základnám, byl prý rozvědčík komunistické tajné služby. Ve skutečnosti jde o jednoho z desetitisíců či statisíců spolupracovníků StB, který aktuálně má dvaasedmdesát let. Jeho dnešní praktické využití pro jakoukoliv rozvědku si může představit snad jen opravdu velký paranoik a proto máme spíše do činění s klasickým komunistickým přístupem diskreditace nějaké občanské aktivity poukazováním na stinnou minulost některých jednotlivců. Podobný styl je i vidět u článků publikovaných na Neviditelném psovi, který je přidružen k Lidovkám. Tam dlouhodobě poukazují na údajně velmi podezřelé financování iniciativy Ne základnám, které spočívá v tom, že několik billboardů jim vyvěsila reklamní agentura z Ruska. To, že tato firma podporuje od začátku mnoho občanských iniciativ či byla partnerem ODS v reklamní kampani, nevadí. Při tom logicky by pan Neff či spíše jeho fámulus Wagner měl začít publikovat články o ďábelském napojení naší vládní strany na KGB, GRU či kdo ví jakého jiného ruského agenta. I vyznamenání čestného modrého vůdce Putinem by mohlo sloužit jako nápověda. Pan Wagner byl schopen psát i větší nesmysly - viz kauza Bémovy léčby ve Švýcarsku místo výpravy na Mount Everest.

Je naprosto logické, že u hnutí či názorů podporovaných šedesáti až sedmdesáti procenty populace (v tom i třiceti procenty voličů ODS) bude spousta lidí, kteří mají v minulosti nějaký škraloup. Ale i u těch třiceti procent, kteří zastávají opačný přístup bude počet "zločinců" velmi výrazný. Pokud bychom použili metodiku Lidových Novin, tak například drtivá většina umělců, kteří podporují na Klvaňově propagandistické stránce radar, jsou obyčejní slouhové minulého režimu, kteří podepsali Antichartu. A proto by je "dobrý" pravicový novinář mohl označit za lidi, kteří ve stejném duchu otroctví aktuální moci se dnes staví za vládu a proti nezávislým iniciativám. Dalo by se rozebírat pečlivě každý podpis na peticích podporujících radar, zkoumat každého až do třetího pokolení, kdo radar podporuje a při tom zuřivě kádrovat. Ale tak nějak nevidím důvod proč. Jen ti, kteří chtějí kádrovat jednu stranu, musí sami zamést před vlastním prahem a dokázat, že za jejich názorem stojí jen křišťálově čistí lidé. A to je samozřejmě nemožné.

Být pro nebo proti radaru, je naprosto normální demokratický názor. Osudy jednotlivců možná jsou zajímavé pro bulvár, možná si na nich smlsnou novináři hledající třídního nepřítele a placené agenty buržoazního imperialistického východu, ale pro normální lidi by mělo být nejdůležitější, co se prosazuje a ne přitroublé postkomunistické kádrování. Novináři Lidovek, ale nejenom oni i Mladá Fronta degradující jakoukoliv akci proti základnám na sjezd bláznivých komunistů, jen dokazují, že jejich priority jsou zakotveny hluboko v sedmdesátých letech, kdy občanská iniciativa jdoucí proti proti vládnoucím musí být jen nějakou akcí ztroskotaců a zaprodanců.

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 36:

V 3/31/2008 5:42 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

přirovnávat aktivního estébáka, který má dodnes bezpochyby spoustu kontaktů mezi MLADŠÍMI ( když už je tedy sám takový bezmocný stařík), stát rozvracejícími estébáky ke komediantům, kteří kdysi pod tlakem ztráty zaměstnání podepsali, že nesouhlasí s něčím, co ani nečetli( což je sice moc neomlouvá, ale nic nemění na faktu, že i nucení je podepsat bylo dílo komunistů povolavších do české republiky vojska s tanky, jen aby si udrželi střelbou do lidí moc) je vskutku obrázkem zoufalství jak autora, tak celé té společnosti levicových, proteroristických a zhusta i vysloveně bolševických, Stalina obhajujících organizací vyřvávajících NE ZÁKLADNÁM.

Fuj tajfl, vy jste teda hnusní demagogové. Typicky plná pusa demokracie a přitom opora v nejnedemokratičtějším zřízení na světě.
AndyO

 
V 3/31/2008 6:21 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Ten si přivstal!

 
V 3/31/2008 9:32 dop. , Blogger Tribun řekl...

To "odhalení" Lidovek je krásným příkladem toho jak to končí, když dojdou argumenty - nastoupí citové vydírání.

Osobně by mne vůbec nepřekvapilo, kdyby se v hnutí NE základnám angažovali i agenti FSB. Bylo by to stejně logické, jako kdyby (Nebo když? U některých se o tom mluví už velmi dlouho.) se mezi stoupenci základny našli agenti CIA. Není nejmenší důvod si něco nalhávat.

Angažmá bývalých, současných i budoucích agentů StB, FSB, KGB, FBI, GRU a četvíjakého ještě TLA v kampani proti radaru je z mého pohledu zcela irelevantní. I tito lidé mají právo na svůj názor a já ten svůj nezměním jenom proto, že se někomu nelíbí, kdo jiný jej ještě zastává. Vzhledem k tomu, že NE základám je (zatím) jednoúčelová organizace, vázaná na záměr vybudovat zde radar, nevidím žádné nebezpečí v tom, že se v ní angažují lidé řekněme pochybní.

Jenom si dovolím připomenout to, co tvrdím již delší dobu: když mi hoří dům, nenechám ho shořet jenom proto, že mi s hasením chce pomáhat i komunista.

Poznámka k Anonymovi: "(...)povolavších do české republiky vojska s tanky, jen aby si udrželi střelbou do lidí moc." Jsem rád, že jste to připomněl, to je totiž přesně ten důvod, proč zde má stát radar - aby udržel u moci ty, kteří se u ní nejsou schopni udežet vlastní autoritou. Pokud tedy chcete být konzistentní sám se sebou, měl byste být proti radaru. Ale vy asi takovou ambici nemáte, že? Vám zřejmě ke štěstí stačí, když zlostně zaštěkáte několik "pravičáckých" protofašistických žvástů? Tak si poslužte. Opět jste mne (a zřejmě nejenom mne) utrvdil v tom, jak je neslušné souhlasit s radarem.

 
V 3/31/2008 9:46 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

pravičáckých protofašistických žvástů? To je ale blbost:)) Co konkrétně je na nich protofašistické nebo pravičácké? Že jsou jiné než vaše?
No a to o tom radaru- předpokládám,že si děláte srandu- nebo očekáváte, že levicoví disidenti ( zřejmě vy) budou ostřelováni paprsky z radaru?

AndyO

 
V 3/31/2008 9:57 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Ta taktika je naprosto zřejmá - když nemám argumenty, musím znectít oponenta s poukazem na jeho minulé či současné hříchy. Ovšem na druhou stranu je chybou projektovat do Ne základnám odpor vůči současné vládní politice.

 
V 3/31/2008 11:10 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Smoljak podporuje radar a byl duvernikem Stb.

 
V 3/31/2008 11:42 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

to na Slovensku došlo tak daleko že niektory fanatici obvinuju dokonca nekomunisticku lavicu z fašizmu,terorizmu,vražd-napriklad tie čo prukazatelne spachali moslimsky fanatici pripisuju lavičiarom-neviem či sa my zda že všade vo svete sa fašizmus,nacizmus,hnutia skinheads a im podobne považuju za extremnu pravicu,len niektory prihluply slovensky blogerii tieto priradzuju k lavici

 
V 3/31/2008 2:42 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ale, no tak, Anonyme :-)

.."očekáváte, že levicoví disidenti ( zřejmě vy) budou ostřelováni paprsky z radaru?"

Zkoušíte tu naši inteligenci?
Radar střílet nemůže. Ale jako záminka pro případný "zvací dopis" je naprosto dostačující.

 
V 3/31/2008 6:53 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Kvůli takovím fanatickým idiotům jako je Vašek nebo AndyO jsem proti radaru(duvodů je samozřejmě víc). A dokonce ve mě sílí myšlenka volit zase komunisty. Ať se historie opakuje. Huby samé keci o demokracii a svobodě a stačí odlišný názor (ani nemusí souviset s politikou) a je s tebe komunista hned. Tak proč je nevolit....

 
V 3/31/2008 7:24 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

no jo, jiný názor než protiamerický, levicový a protimodrý je zde zakázán. Hned máte jasno, inkvizitoři. Výborně.

Mimochodem, vy budete volit komunisty i beze mne, tak to na nic nesvádějte.

AndyO

 
V 3/31/2008 7:52 odp. , Blogger Tribun řekl...

AndyO, nebyl jste to náhodou vy, kdo napsal "je vskutku obrázkem zoufalství jak autora, tak celé té společnosti levicových, proteroristických a zhusta i vysloveně bolševických, Stalina obhajujících organizací vyřvávajících NE ZÁKLADNÁM." Ale uznávám, je to moje chyba že jsem přistoupil na váš styl. V důsledku stále agresivnější a neomalenější propagandy jsem asi trochu přecitlivělý a reaguji podrážděně.

Takže, AndyO, pokud zde nechcete pouze exhibovat svoji uhlířskou víru, ale máte vážný zájem o diskusi, do které jste schopen přispět i argumenty, potom vám navrhuji zaměřit se na to podstatné z mého komentáře: 1.) Dochází v důsledku naprostého selhání Klvaňovy mise ke změně v proradarové agitaci a začíná fáze diskreditační, doplněná hrou na city a snahou probudit strach a nenávist a převést tak celou problematiku iracionální úroveň? 2.) Představují v případě iniciativy s tak jasně vymezeným mandátem, jako je NE základnám, různí agentu a „agenti“ vůbec nějaké nebezpečí?

P.S. Můžete vysvětli, co je to „nejdemokratičtější zřízení na světě“ a kdo „v něm má oporu“?

 
V 3/31/2008 9:28 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Dnes v britských listech vyšly dva články o svobodě slova, jsou moc dobré a souvisí i s tímto příspěvkem. Už delší dobu přemýšlím, jestli podobná situace, kterou zde autoři popisují a ve které žijeme, byla už někdy dříve v historii. Napadlo mě, že podobná situace možná byla v době rozkvětu v centru Římské říše, nebo v Evropě v době nadvlády Ŕímské katolické církve.

Znovu jsem si četla "Základy stupidologie" z BL propaganda a logické klamy část z nacistického měsíčníku z roku 1934.

Volně cituji:
Propaganda se nedělá pro potěšení vzdělanců, ale proto, aby zasáhla masy.
Přáli jsme si oslovit intuitivní svět velkých mas, nikoli porozumění intelektuálů.
Význam skutečností se musí vysvětlovat znovu a znovu, než po dlouhém čase masy pochopí nutnost základních změn, než je začnou samy vyžadovat.
Nyní kdy existuje ministerstvo propagandy, naše organizace i propagandisté tvoří ve státě jeden celek.
Propagandisté tu jsou pro, to aby vyjadřovali vůli lidu.
Propagandisté pomáhají vytvářet i provádět vládní politiku.
Propagandista musí tvořit s fanatismem, neboť je politickým vojákem.
Konec citace.

Když poslouchám současné propagandisty slyším v pozadí výřivé dunění bubnů, když čtu o tom co píšou noviny vidím úsměv spokojeného "Gobelse".

Je mi ale lehko, moje naděje vychází z toho, že každá totalitární říše zničila samu sebe. A stejně, není kam se odstěhovat.

 
V 3/31/2008 10:03 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Přestaňme plakat nad modrou totalitární propagandistickou mašinerií, vezměme ji jako fakt. Pojďme spíše zkusit přijít na to, co se s tím dá ještě dělat. Máme strašně málo času, začátkem května (a spíš ještě dříve) vláda odsouhlasí umístění základny a bude se to snažit potom co nejdříve protlačit sněmovnou. Je poslední šance s tím něco udělat. Přestaňme diskutovat s proradarovými vlastizrádci, kteří si od umístění základny slibují uchování či zvýšení svého politického vlivu a materiální výhody, je to kontraproduktivní. Pojďme říci těm sedmdesáti procentům proti radaru, co konkrétně musí do konce dubna udělat.

 
V 3/31/2008 11:25 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Myslím, že má Stan pravdu... většina lidí je chycena v pasti. O to přesně lidem kolem Topolánka šlo... předhodí národu malé sousto a ten po něm skočí a zatím v chaosu, jehož řád zná jen jeho tvůrce, tiše koná. Obyčejný smrtelník se nevyzná v systému, kde neplatí včerejší pravdy. A tak národ o těch věcech diskutuje, zabývá se jimi, plní fora a rozděluje se. Kdy to skončí? Až budou všichni proti všem? Co když je radar zástěrka a unikají nám jiné věci... jiné souvislosti? Do konce dubna se toho moc dělat nedá.. snad jen defenstrovat nechtěné vládce anebo slovy Paumera: místo vylepování plakátů raději někoho zabít... a co tak zabít původce zla v Čechách... Topolánka a jeho partu? Nebyl by to ani nevinný SNBák nebo pokladník... ale zlo zlem nevymeteme i když Topolánek utiskuje národ a bere si ho jako rukojmí.... Werich říkal v jednom filmu: A nejdříve se tito musí znemožnit a po nich další a další až lidi přijdou na to, že si musí vládnout sami. Fudzijan

 
V 3/31/2008 11:28 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Otázka je - co tím vlastně ten Werich myslel? Vynořuje se totiž ještě jedna zajímavá věc i když každého napadne asi jen ta první.... F.

 
V 4/01/2008 7:39 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Ještě bych dodal k výše napsanému. Topolánek si může gratulovat, protože dokud budou lidé udržování ve vytyčených mezích a budou jen neškodně reagovat a psát bude vítězit on. Je to zažitý stereotyp na který druhá strana sází a nepřímo nás provokativně vyzvala slovy: "Češi byli vždy národem zbabělců" k aktivitě. Byl to výsměch nečinnosti - vědom si absolutní moci a "nesestřiletelnosti". Topolánek sází na to, že se lidé vždy uchýlí k prošlapaným cestám a zažitým principům - proto je tam kde je a bude tam kde je a bude dělat to co dělá, protože nemá "soupeře".

 
V 4/01/2008 8:57 dop. , Blogger Tribun řekl...

No jo, Stane, ale co? Opravdu zbývá jedině snad ta defenestrace, nebo po vzoru Mašínů vyhlásit svoji soukromou válku a začít vraždit, když je to teď povolené…

Když vzpomenu, co jsem zatím udělal já, tak jsem: podepsal petici, chodím na demonstrace, sponzoruji NE základnám, oslovil jsem poslance, senátory, prezidenta; donquijotský boj na svém blogu nepočítám. Jenže všechny tyto aktivity jaksi mlčky předpokládají, že žijeme v demokratickém státě. Bohužel, tento předpoklad, zdá se, již dávno neplatí. Všechny legální způsoby jsou závislé na spoluúčasti státu, jenže stát, který je stále více v područí usurpátorů, není součástí řešení, ale problému.

Podívejme se kolem sebe – v celé Evropě, zejména v té západní, není lidem zatěžko vyjít do ulic, když nesouhlasí s tím, jak jim vláda spravuje jejich stát, jsou schopni a ochotni i stávkovat, v takové Francii dokonce i pro lecjakou prkotinu. A u nás? Radar, „reforma“, nic nepřiměje lidi, aby se ozvali. Fotbalových chuligánů se sejde víc, než demonstrantů proti radaru. A pak se divíme, že na nás vláda „sere jak na placatý šutr.“ Tu nejsilnější zbraň mají v záloze odbory – generální stávku. Budou s to ji použít?

Zvenčí nám samozřejmě nikdo nepomůže. Proč by nás někdo tahal z bryndy, do které jsme se tak trucovitě zahnali sami? A hlavně kdo? Evropa do značné míry neví co se sebou a ze všeho nejvíc se bojí vlastní síly a z ní pramenící odpovědnosti. Rusko chce svůj „cordon sanitaire“ a ochotně vymění svůj souhlas s radarem za Americký nesouhlas se členstvím Ukrajiny a Gruzie v NATO. Jediný vnější faktor, který může pomoci, je americká nezažranost. Jenže to nemusí být řešení pro nás, protože žádné my už nebude…

Ale víte, Stane, čeho se bezprostředně obávám nejvíce? Toho, co bude následovat, bude-li smlouva o radaru schválena. Radaroví radikálové budou na koni a v euforii z toho, že ač v menšině, silou dokázali vnutit svoji vůli většině, která se nezmohla na účinný odpor, rozpoutají štvanici na všechny své oponenty. Pak teprve přijde „noc dlouhých nožů“ a bude zbývat již jen zapálit říšský sněm, v Norimberku schválit zákony, svolat konferenci do Wannsee a vše bude připraveno pro okamžik, kdy „přijde den.“ Budeme moci mluvit o velkém štěstí, když zůstane jen u násilí verbálního. Česká republika se jejich zásluhou opět stane o něco méně vhodným místem k životu pro ty, kdož neuznávají právo silnějšího nevyznávají doktrínu sociálního darwinismu a odmítají se smířit s tím, že válka a násilí jsou jediné správné a přípustné formy mezilidských vztahů.

Ani by mne nepřekvapilo, kdyby se jednou začalo psát Čech s malým „č“ coby jedna z nejhorších nadávek.

Bestia triumphans!

Vidíte, Stane, ani já nevím, co počít. Slova jsou k smíchu, byl by třeba čin. Ale jaký, aby se neobrátil proti nám a neposílil naše nepřátele? Co bych za to dal, kdybych věděl…

 
V 4/01/2008 5:50 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tribune radarových radikálů bych se v případě jejich úspěchu moc neobával. Naprostá většina z nich si bude deset minut vychutnávat vítězství a oslavně halekat na diskusích. Pak si uvědomí že jim to vítězství vlastně nic nedalo a budou tupě zírat protože nebudou vědět co s ním. A možná mnohý z nich při prvních negativních zjištěních ohledně téhle záležitosti začne vykřikovat pryč s radarem.

Těžší odpověď je právě na otázku co proti tomu můžeme dělat. Co vůbec dělat proti krokům vlády která jedná proti většinové vůli občanů? Nacházíme se totiž ve stejné situaci jako v konfliktu s hysterkou. Na slušné jednání nereaguje a za facku vás zažaluje.

 
V 4/01/2008 7:21 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Co říkáte na Čunka zase ve vladě?
Upřímně čekal jsem to i od pana "hraběte" a od "zelených" se nedá čekat nic dobrého.

 
V 4/01/2008 7:26 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

l9 století vyhlásilo že Bůh je mrtev se špinavou vodou ideologie vylilo i ideu,
20 století nahradilo vyprázdněnou nemorální nábožnost politickým fanatizmem.
21 století buď najde řešení, nebo přijde ještě něco horšího a lidi i se Zemí skončí.

Žiju trojí život, ekonomický, společenský a soukromý.
Komančům jsem se mohla smát a žít si svůj slušný soukromý život, bylo nás dost.
Dnes mě skličuje, že většina společnosti pádí do pasti.

Řešení je podle mě rozšiřovat zodpovědnou menšinu.

Proto nebojuji s Vaškem a spol ale snažím se je poučit(jde li to)

Ani já jsem nebyla celý život v obraze, našlo se dost knih a lidí které bych popsala jako majáky svého života.

Chtěla bych být taky takové nadějné světýlko pro bloudící.

Možná je pozdě, možná to celku nepomůže, ale pomůže to žít dalším lidem alespoň v soukromí jako mravní lidé.

 
V 4/01/2008 7:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Mirko, když oni ti "komanči" taky pro ten slušný soukromý život (často i nechtíc) dost dělali, navíc hřiště bylo jasně nalajnovaný, bylo jasně vidět kde přeskočit a kde podlézt a spousta "soukromých" aktivit se dala dělat za jejich peníze.
Jejich omezení se až na několik výjimek dala docela slušně obcházet.
Vašek je nepoučitelný, ztráta času a energie, tu raději použiju na rozšiřování zodpovědné menšiny. Ještě jedna věc - nestačí být mravný, je potřeba také chtít vědět.
Ale komu to říkám, to než se dohadovat s Mirkou raději budu třeba propagovat BListy (nejen).

 
V 4/01/2008 7:59 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Vite, Tribune, vidím to naprosto stejně, skončíme jako pokusní králíci, odsouzení k záhubě, sociálního testíku imperia a než dojde i těm naším hlavounům, že i oni jsou na odpis, bude naprosto pozdě.... američané vypustili docela jasný signál, jak by asi reagovali na mimovolební personální změnu mocných při zachování jistých podmínek, současné vedení si při akci radar nevyjednalo naprosto žádné hájení( o osobních simpatiích, či vazbách nelze mluvit), jenom radar ( zábor) je nedotknutelný.

 
V 4/01/2008 8:31 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Až se to všechno rozsype a nikdo si nebude vědět rady, může zodpovědná menšina zahájit rekonstrukci.

 
V 4/01/2008 8:52 odp. , Blogger Tribun řekl...

Čunek? Docela dlouho jsem si myslel, že to je aprílový žertík. Pak mi začalo být divné, že by všechny zpravodajské servery vymyslely stejný hloupý vtip. Tak jsem tomu uvěřil. Ani to nebolelo. Co jiného se také dalo čekat v zemi, kde slovo nic neváží, slušnost je známkou slabosti a demokracii a s kapitalismem si pletou snad všichni.

Nakonec je to poučné. Alespoň víme, jak chutná moc. Tedy, víme to jenom zprostředkovaně, jak můžeme pozorovat chrochtající stádo u koryt. Kéž by jim šlichta za moje daně v žaludku zkysnout chtěla a celou noc je proháněla!

Bursík názorně předvádí, jak hluboko se dá klesnout (i když tenhle chlapec má ještě rezervy), na Schwarzenbergovi zase můžeme studovat, jak s noblesou zapřít sám sebe a z lásky k úřadu udělat pravý opak toho, o čem tolikrát a tak rozhodně mluvil. Zkrátka a dobře, Zelení odehráli další z řady etud na své oblíbené téma jak vydávat prohru za vítězství.

 
V 4/01/2008 9:11 odp. , Blogger ods řekl...

Nevím, sice naše demokracie je kulhavá, ale stále ještě demokracií zůstává. Základem lepší občanské aktivity zůstávají informace, které musí být co nejšíře dostupné nejen v bulvárním a mainstreamovém vydání, ale i v nějaké alternativní verzi. Tady svoji dobrou práci dělá internet a proto bych Tribune význam vašeho blogu nijak nezlehčoval. Každá stránka, která nepíše jako Mladá Fronta má svoji hodnotu a tvoření těchto stránek stojí autora úsilí, které by mohl věnovat pivu, tenisu či zírání na televizi. A s rostoucím počtem dostupných informací by měla také přijít větší občanská aktivita. Příkladem jsou demonstrace proti radaru, znám docela dost lidí, co radar nechce, ale na demonstrace nechodili, protože za nimi prý byli jen samí komunisti a s nimi nechtějí mít nic společného. Bůh zaplať i fotkami se mi tento zcestný názor jim podařilo vyvrátit. Ale ne každý člověk má někoho v okolí, kdo na tyto akce chodí a tak se to nemusí dozvědět.

Další věc, která pomůže zodpovědnějšímu přístupu občanů bude větší účast ve všech druzích voleb. Dokud tam vládnou jen nějací oni, se kterými nemáme nic společného, tak nás dění veřejné nezajímá. A začít to musí odspoda, čili od obcí, krajů, ale i třeba při volbách do Senátu by lidé měli překonat svůj odpor a začít na ně chodit. Zdisciplinované modré voličstvo Senát ovládlo a teď funguje jen jako Topolánkova hlasovací mašinka, při tom by spoustu věcí mohl poopravit či zmírnit.

 
V 4/01/2008 11:13 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Bohužel ztrácí i ten falešný havlovský nátěr jakési strnulé formálnosti, zdání demokracie - Topolánek rozčílil opozici, místo debaty o radaru odešel - novinky.cz/clanek/136601-topolanek-rozcilil-opozici-misto-debaty-o-radaru-odesel.html

... kdo svá práva neumí hájit si je ani nezaslouži, prostě všechno je to jenom v našich prackách...

 
V 4/02/2008 12:48 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jsme jako stádo ovcí bez skutečných lídrů. Čekal bych v těchto dnech vrcholnou aktivitu vedení Ne základnám - a nic. Čekal bych, že do týdne od ostudného vystoupení Topolánka na tripartitě bude generální stávka - a nic. Čekal bych, že opoziční předsedové v parlamentu vyzvou k nějaké společné akci - a nic. Co nám je platné, že nás je sedmdesát procent, když o sobě nevíme, není nikdo, kdo by nám řekl: "Jestli to s tím, že nechcete radar, myslíte vážně, přijďte tehdy a tehdy tam a tam" a zaplatil inzeráty v celostátních denících. Já na to prachy nemám.

 
V 4/02/2008 2:06 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Stane, lidé přestali věřit, že má smysl něco v tomto směru podnikat... že by to mělo účinek. Omlouvám se, ale je to čirý amatérismus slibovat si něco od demonstrací jako ukázky síly... víte kdo je protihráčem? Znáte jejich metody? A postavte proti sobě tyto metody a demonstraci... je to jako používat praky proti atomovce.

 
V 4/02/2008 3:55 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Čunek byl znova jmenován Klausem do vlády, prý je sám potěšen jeho brzkým návratem, prý si to Jirka plným právem zaslouží - prostě czechische bananische Zimbabwe hadr - bude zajímavý sledovat, kam až místní dokáží spadnout a co všechno si nechají líbit..-)

 
V 4/02/2008 6:31 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A Nečas arogantním způsobem likviduje zbytky "sociálna"
http://domaci.ihned.cz/c1-23751330-kabinet-schvalil-metlu-na-nepracujici-obcany

 
V 4/02/2008 9:57 odp. , Blogger Tribun řekl...

Bohužel, Stane, máte do značné míry pravdu. I když NE základnám ruce do klína nesložily úplně (viz akce 7.-11.4.2008 Parlament nás neobejde, obejdeme parlament), je otázka, zda by nemohli dělat ještě víc. Někdy v půlce dubna se prý chystají vystupňovat svoji kampaň i komunisté, ale detaily neznám.

Já osobně budu pokračovat v aktivitách, o kterých jsem se zmiňoval výše. Možná je to k ničemu, ale musel bych se hanbou do země propadnout, kdybych to alespoň nezkusil a vzdal se bez boje.

Když se to tak vezme, proč čekat, až někdo něco zorganizuje, proč se nezorganizujeme sami? Tyto stránky nejsou úplně neznáme. Kdyby se polovina z jejich čtenářů domluvila, tak by to nemuselo být zcela bezvýznamné. Pojďme se dohodnout, že se sejdeme třeba ve středu 16. dubna před parlamentem jako lidé, „kteří šli náhodou okolo,“ že uděláme živý řetěz (to je mediálně vděčné) třeba mezi Sněmovnou a Strakovou. Do parlamentu může také napsat každý z nás. To by bylo dalších několik set dopisů. Ať politici vědí, že proti radaru nejsou jenom „profesionální revolucionáři“ a lidé, kteří to mají v náplni práce, nebo se tak chtějí zviditelnit. Dokud poslanci nepochopí, že si z nich neděláme srandu, ale že jsme je vzali za slovo, když nám mazali med kolem huby a vyprávěli nám pohádky o demokracii, tak budeme biti zas a zas budeme ty hřeby ohýbat, až nám prasknou.

 
V 4/02/2008 10:04 odp. , Blogger Tribun řekl...

Hawku, to je pro naši vládu příznačné. Na jednu stranu nám vysvětlují, že jistá míra nezaměstnanosti je přirozená a že není rozumné chtít 100% zaměstnanost, a na druhé straně chtějí lidi trestat za to, že práci nemají, a jednají, jako kdyby byl práce nadbytek a bylo jen a pouze na svobodném rozhodnutí každého jednoho člověka, zda a za jakých podmínek bude pracovat.

Jejich plán je ďábelský, byť je otázka, zda si jej plně uvědomují, či jednají do jisté míry instinktivně. Chtějí, aby lidé uvěřili, že „jsou vinni tím, čeho jsou obětí“ (abych si vypůjčil Geonova slova, která geniální zkratkou míří přímo „in media res“).

 
V 4/03/2008 9:43 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak, tak Tribune, Geon se strefil. Sice mu občas zcela nerozumím kam směřuje nebo něco vidím jinak, ale jeho analýzy jsou vynikající. Ještě bych dodal, že vládní garntura dokonale využívá metody: "hádejte se mezi sebou, kdo na koho víc doplácí, a my vám zatím potichu ještě utáhneme šrouby".
Nečas kopíruje drsné Dzurindovy reformy. Obce NIKDO a NIC nenutí, aby organizovaly dobrovolnickou práci a tak pan ministr Nečas udělil dlouhodobě nezaměstnaným hraběcí radu, aby si veřejně prospěšné práce zajeli odpracovat do města, které tuhle možnost nabízí.(rozhovor v LN asi před 3 týdny)
...Tuší ten magor kolik stojí zpáteční jízdenka na vzdálenost 20km???

 
V 4/03/2008 10:13 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Tribune, zcela jistě jsou občanské aktivity potřebné, je potřebné i na věci upozorňovat a psát poslancům, senátorům, vládcům (komunikovat s nimi), sepisovat petice, snažit se o to se nějakým způsobem organizovat, tvořit řetězy... ale vemte si jaký tomu věnujete čas a jaký je výsledek.
Nezaměstnanost a její umělé udržování je jedním z nástrojů moci - bohužel mne o tom osobně přesvědčil tehdejší ministr práce pan Škromach... kdysi obdržel konkrétní plán jak nezaměstnanost eliminovat či úplně zrušit a využít spícího potenciálu lidí, které jsou pro Ministerstvo práce jen evidenčním číslem. Osobní poděkování za snahu jsem nedávno vyhodil... chcete tvořit řetězy a rozdělovat ohně s šípama v rukou a ohrožovat ty v atomovym krytu - nebudu Vám to rozmlouvat. Má odmlka zde má své důvody - napíšu ve správný čas. Zatím se mějte.

 
V 4/03/2008 9:10 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

FYI, Andy O je znama pravicove fundamentalisticka demagozka z komentaru Neffiditelneho Psa :-))))

 
V 4/03/2008 11:37 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To fudzijan: Když já jsem pořád takový naiva, že si myslím, že kdyby se podařilo dát dohromady padesát až sto tisíc lidí proti základnám, že by si naši novodobí papaláši přece jenom vzpomněli, kde mají zbytky svého zakrnělého svědomí. Podřezávat policajty, střílet pokladníky a hasiče nebo zapalovat stohy - tak do toho nejdu. A defenestrace - jen pod podmínkou, že pod okny Strakovky a PS bude z bezpečnostních důvodů navezená velká fůra hnoje.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka