čtvrtek, prosince 28, 2006

Hodně štěstí v roce 2007

Při nedávných a stále se dokola opakujících jednáních o nové vládě, vyplula jedna pevná myšlenka pravicových stran ( do kterých musíme počítat i Zelené ) a to žádný kontakt, ba ani oční s komunisty a s těmi co by se s nimi mohli kontaktovat a nezavléci tak zemi před listopad 1989. Tak pravila ODS.

Žiji nedaleko města ve kterém prakticky od roku 1989 vládne ODS – ne, není to Praha jsou to Karlovy Vary. Takže si tu už bez mála 16 let užíváme modrého ráje a všech vymožeností které přináší – například nejnižší mzdy v celé republice, minimum práce a pokud nějakou seženete tak pochopitelně za minimální mzdu ( kterou naštěstí uzákonila ta špatná a katastroficky se chovající ČSSD ), mimochodem nedovedu si ani ve snu představit kolik by ti ODSáčtí podnikatelé nabízeli, kdyby byla zrušena – pravděpodobně nic – pracovali bychom jako v akci Z. Zato ceny v tomto regionu jsou takové, že by se za ně nemusela stydět ani Praha. Supermarkety a Hypermarkety tu byly dlouho neznámým pojmem, až na totální nátlak obyvatelstva tu postavili Kauflandík, pak dlouho nic a najednou bác (to zrovna na městě ODS nebyla) a hele stojí tu TESCO a OBI, přímo megalitické stavby 21.století.

Na druhé straně města už modrý ráj ukazuje svoji mocnou sílu a ODS to má pevně v rukou a to prodejem všeho možného Ruským ( bývalým ) soudruhům . V této modré vlně nemáte šanci, tohle vzal pevně do rukou Josef Pavlovič Pavlov oficiálně veden jako Josef Pavel. Němci, Američani a ani jiní investoři nemají šanci. Vždyť přece soudruzi z Moskvy jsou tak vstřícní – všechno tu opraví a pak vás do opravených prostor pozvou – za vstupné v dolarech a obálky do kapes se jen hrnou – s komunisty NIKDY na věčné časy hlásá Topolánek, nezavlečeme zem před listopad 89, ale tady by měl soudruh Brežněv radost – neuvěřitelné, Rusové dokázali obsadit celé město bez tanků a děl a také to dávají obyvatelstvu pekně pocítit, my jsme tu doma a vy budete držet hubu a poslouchat – Josef Pavlovič Pavlov by si jistě zasloužil nějaký ten Sovětský řád, to co se nepodařilo Sovětským bossům jemu ano. A není to ledajaký přicmrndálek, je to jeden z nejlepších hejtmanů ODS…

Paní primátorka K.Varů nám přála do nového roku mnoho štěstí – velice děkujeme a budeme ho potřebovat – jestli nám ODS zavede rovnou daň, platby u lékaře a v lékárnách, žádný zákoník práce – možná nám paní primátorka bude muset přát štěstí každý měsíc…..

poslal IWT

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 107:

V 12/28/2006 4:28 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Že jsou Karlovy Vary nejzápadnější ruskou kolonií je známá věc. Třeba reportáž Na vlastní oči, kdy se doholi s magistrátem na koupi Zřídla byla docela drsná...nj, co lidi chtěj, to maj....hlavně že tu nebudou vládnout komunisti,že?:-P

 
V 12/28/2006 6:41 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

...například nejnižší mzdy v celé republice, minimum práce a pokud nějakou seženete tak pochopitelně za minimální mzdu ( kterou naštěstí uzákonila ta špatná a katastroficky se chovající ČSSD )...

Konečně se v plné míře ukazuje pravé myšlení bolševika. Já nemůžu za nic, ze vše může vláda a nejlépe ta pravicová. Že minimální mzdu uzákonila ČSSD je samozřejmě nesmysl, to ví asi každý. Že minimální mzda právě způsobuje pokles produktivity a zvyšování nezaměstnanosti - o tom snad také nemusí být sporu. Ale k věci:

Pánové a dámy. Pokud jste neschopní si najít dobře placenou práci, nesvádějte to na vládu. Pokud je levná pracovní síla, tak podnikejte, najměte si ji a vydělávejte. Ale chápu, to je moc práce. Mnohem pohodlnější je sedět doma u internetu a psát geobelsovské hanopisy o tom, jak nás ta vláda špatně krmí. Když vám ty články nevydělávají, tak změňtě práci nebo se přestěhujte. Ale svalovat neustále vinu na ostatní - to je takový český sport, ve kterém jsou bolševici snad mistři světa.

...jestli nám ODS zavede rovnou daň, platby u lékaře a v lékárnách, žádný zákoník práce...

...tak se konečně sníží po 8 letech socialistické vláda složená daňová kvóta, podnikatelé konečně budou moci zaměstnat více lidí a dát jim lepší mzdu, konečně se přestane plýtvat ve zdravotnictví, vzroste zdravotní péče a my místo v daních budeme platit 10-20 Kč za návštěvu lékaře, konečně budeme mít zákoník práce, kde odbory nebudou diktovat co a za kolik bude majitel továrny vyrábět a všem se konečně bude dobře dýchat bez Doleželů, Krausů, Kočků, Ďuričků, Paroubků, Jandáků, Rathů, Péťů, Zgarb, Večeřů, Mrázků, Pittrů, Tvrdíků, Kadleců, Přibylů a dalších a dalších socialistických šibalů.

Pro další informace:
http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=258137

Rád bych také zveřejnil vizitku jednoho z "nejschopnějších" (dnes mimo službu):
Karel Randák (*1955) - Voják z povolání, trenér v armádní Dukle (od r. 1975 do r. 1992).
V roce 1992 nastoupil za zvláštních okolností do FBIS (dnes BIS) a stejně podivně na vlastní žádost odešel v roce 1996.
Od roku 1996 do 1999 byl Randák zaměstnán u ruské bezpečnostní společnosti Alternativa Praha, s.r.o., která je krycí firmou GRU (ruská vojenská rozvědka).
V roce 1999 nastoupil do ÚZSI, kde se ihned stal náměstkem. Nahoru ho vytáhl jeden z hlavních "hrdinů" Hrubantova procesu Petr Zeman (ČSSD). (Hrubant v roce 1997 zjistil, kdo vynášel z BIS informace lídrum ČSSD: Tomáš Kadlec, Martin Hejl, Petr Zeman a další, včetně K. Randáka).
Od roku 2004 byl ředitelem ÚZSI (střídal Bublana, který se stal ministrem vnitra).
Na návrh vlády J. Paroubka byl jmenován generálmajorem.

Náhodou jsem znal Paroubka ještě za mlada. S komunisty byl vždy velmi zadobře:

http://www.cibulka.net/petr/view.php?cisloclanku=2005091401

Začínal jako většina grázlíků - jako vekslák na Václaváku. Tam se poznal s Kočkou, Mrázkem a Ďuričkem, kteří si na rozdíl od Jirky zvolili mafiánskou kariéru. Jirka ale mířil výš. Jako bafuňář ve funkci hlavního ekonoma RaJ byl velké zvíře. Každý večer prometal pražské podniky s jinou slečnou a vždy si nechával přinést láhev toho nejdražšího vína, kterou si s sebou odnášel. Nikdy neplatil, protože se ho každý bál. Majitelé podniků totiž věděli, že kdyby se jen ozvali, tak by přišli o místo.

Od roku 1998 působil Jiří na pražské radnici ve funkci ekonomického náměstka Magistrátu, a to podle svých slov „jako ekonomický odborník“. Jednou z proslulých „odborných ekonomických akcí“ Paroubka bylo např. nalití 300 milionů korun do černé díry jménem První městská banka. Tunelování První městské banky, kterému Paroubek přihlížel, vyšetřovala policie, dokonce i obvinila několik manažerů z porušování povinností při správě cizího majetku. Celkově se z banky ztratilo asi 2 miliardy korun. Ale byly lepší „kšefty“, na kterých se Paroubek podílel (systém Matra do pražského metra za dvě miliardy, miliardové zakázky po povodních apod.). Antimonopolní úřad a auditoři zjistili, že 133 ze 140 prověřovaných veřejných zakázek hl.m. Prahy z let 1998 až 2002 je v rozporu se zákonem. V každém případě byla největším úspěchem „ekonomického odborníka“ Paroubka transakce, při které pozdržel městu nákup 72 milionů EUR a v důsledku toho město přišlo asi o 140 milionů korun. Skutečností také je, že se Praha pod vedením „ekonomikého odborníka“ Paroubka výrazně zadlužila a její dluh činí asi 36 miliard korun a městu reálně hrozí předlužení, neboť již za pět let bude muset splatit několik emisí obligací a úvěry, vše více než 20 miliard korun. Ve svém oficiálním životopise k tomu Paroubek uvádí, že „se úspěšně podařilo zásadně změnit finanční politiku hl.m.Prahy“. Ale za pět let už bude Paroubek na jiné „manažerské pozici“, tak co se obávat, co bude s Prahou za pět let.

Největším ziskem pro rodinu Paroubkovu byla Všeobecná československá výstava, kterou zajišťovala firma Incheba na pražském výstavišti. Jen se Jirky zeptejte, kolik stomilionů si z této výstavy ulil pro sebe. Neveříte? Zde jsou důkazy:
http://www.klega.cz/home/index.php?page=articles,detail&detail=Art@410102cd7e72e
http://kormoran.vlada.cz/usneseni/usneseni_test.nsf/6802db4c27cf71ffc1256f220067f94a/1406084625fc5b29c12564b50027afa7?OpenDocument
http://www.witzany.cz/clanky/Vystaviste_Respekt.htm
http://www.jan.sinagl.cz/phpbb2/viewtopic.php?t=724&view=previous&sid=3231868986b1f8c7310fb007fc64bbfc
http://senilni_jesita.bloguje.cz/335380-kdo-je-vaclav-kocka-.php

Že vám to ještě nestačí? Tak si teď zkuste sami odpověďět na otázku, proč lhal Paroubek novinářům o věku dcer pana Ďurička, když byl obviňen z jejich zneužívání.

Co se týče socialistického a kapitalistického přístupu k věci, není nad skutečné příklady. Nuže vězměme v úvahu socialistickou, státem řízenou a regulovanou ČT a ryze soukromé televizní stanice NOVA a Prima. K jakému závěru dojdeme? Že Česká televize je obrovký nefektivní a stagnující moloch. Cena ekvivalentního pořadu je v produkci ČT 6x vyšší než v případě Novy a 8x vyšší než v případě Primy. A čím to je? V ČT pracuje neskutečný počet zbytečných lidí, kterým jednak zajišťují práci odbory a jednak je nemá nikdo důvod vyhodit - proč by měla firma s GARANTOVANÝM příjmem cca 1 mld Kč ročně šetřit? Proto můžeme vidět, že když se něco stane, Nova a Prima vysílá dvoučlenné týmy - kameraman a reportér. V případě ČT se ale vysílá celý zpravodajský vůz, kde sedí: kameraman, reportér, řidič, osvětlovač, zvukař, pomocný technik a dramaturg popřípadě i maskér. Víte, jak se natáčí pořady v ČT? Myslíte, že se točí v ateliérech, které patří ČT? Tak jednoduché to není. ČT pronajme ateliér společnosti, v jejímž představenstvu jsou "schodou okolností" lidé z ČT. A tato společnost produkuje pořady, které prodává ČT. Asi nemusím dodávat, jak je tato společnost zisková. A takto po socialisticku se plýtvá dámy a pánové s vašimi penězi. A samozřejmě nezapomínejme na příjmy z reklam a na lobby ČT v parlamentu o kontinuální zvyšování koncese.

Produktem socialistické ČT tak kromě nezmezného plýtvání peněz nás všech jsou pořady, které se ve sledovanosti nemohou s pořady komerčních televizí srovnávat. I kulturní úroveň pořadů ČT je podle kritiků mizerná.

Pokud vám nestačil příklad ČT, stačí se podívat do Ústeckého kraje, jehož dopravní obslužnost zajišťoval socialistický monopolní moloch. (Kdo tu říkal, že socialistická regulace brání monopolům???). Drahé jízdné, zpoždění a vynechávání spojů bylo samozřejmostí. Kdo by se snažil, když má státem garantovaný zisk a žádnou konkurenci? Vše vyvrcholilo generální stávkou o zvýšení plateb městem. Tehdy došla městu trpelivost, zrušila socialistický monopol a zavedla tvrdou kapitalistickou konkurenci. A najednou to jde. Spoje jezdí, jezdí včas, jezdí se novými autobusy a dopravci se předbíhají o zákazníka a nedovolí si přijet pozdě.

A nebo zkuste jet trasu Praha - Brno. Jednou socialistickými českými dráhami, které každý rok vyprodukují několik desítek miliard dluhů, kdy vás jízda vyjde na 300-400 Kč nebo soukromou společností Student Agency, kdy jízdné stojí 180 Kč, pojedete o 30 minut rychleji, bez zpoždění a budete mít v ceně nápoj, čtivo, sluchátka a obsluhu. Pak uvidíte na vlastní oči rozdíl mezi socialismem a kapitalismem.

Co se týče voličů ČSSD, trpí všichni vzácnou nemocí, které se říká selektivní skleróza. Tuto nemoc lze velmi snadno diagnostikovat. Mezi její symptomy patří zapomínání na hrůzy komunistického režimu, který se děly u nás a které se dodnes dějí ve všech státech, ve kterých komunistická strana vládne. Jedná se o zavírání, mučení a popravy politických vězňů, obehnání hranic ostnatým a elektrickým plotem, udávání StB, likvidace drobných podnikatelů a rolníků, cenzúra, drancování životního prostředí apod. To vše je zapomněno a komunistům vše odpuštěno. Nevadí spolupráce s komunisty, nevadí jejich zvaní do klíčových vládních pozic, nevadí komunisté, kteří spolupracovali s StB ve vlastní straně (Miroslav Šlouf - vysoký funkcionář KSČ, dnes ČSSD, Jan Kavan, byl členem KSČ, styky s StB Zdeněk Škromach, 1982-1989 člen KSČ Jiří Rusnok, 1988 -1989 byl kandidátem KSČ Jaroslav Tvrdík, 1988 - 1989 byl kandidátem KSČ Eduard Zeman, 1966 -1970 člen KSČ Jaromír Schling, 1981-1989 člen KSČ Michal Kraus, 1984-1991 člen KSČ Jiří Václavek, 1964-1968 člen KSČ František Strnad, 1984 - 1989 člen KSČ Miroslav Svoboda, 1985 -1989 člen KSČ,Karel Šplíchal, 1983-1989 člen KSČ Miloslav Vlček, 1983-1989 člen KSČ Petr Ibl, 1984-89 člen KSČ Miloš Melčák, byl člen KSČ, Josef Smýkal, byl členem KSČ,Jan Mládek, 1987-1989 člen KSČ Jaroslav Palas, 1980-1990 člen KSČ Milada Emmerová, 1966-1969 členka KSČ Antonín Sýkora, 1983-1989 člen KSČ udolf Tomíček, 1967-1990 člen KSČ Hana Šedivá, 1979-1990 členka KSČ Vladimír Laštůvka 1966-1969 byl v KSČ Josef Kubinyi do roku 1990 člen KSČ Robert Kopecký, 1981-1989 člen KSČ Alfréd Michalík,do roku 1990 člen KSČ Oldřich Němec, 1976-1990 člen KSČ Ladislav Skopal, 1983-1989 člen KSČ). Ani jeden člen ODS nebyl pozitivně lustrován, ČSSD 27 pozitivních lustrací. Kató a Roko před 1989 nejvyšší posty. Volby 2006, volitelná místa, bývalí komunisté: ODS 3, ČSSD 63% v posledních parlamentních volbách.

Na to vše se zapomene, ale že se k ODS přisály podvodníci, kteří si za dob privatizace namastily kapsy, to se nezapomíná a neodpouští. Nic nepomůže, že se ODS těchto lidí již dávno zbavila a ČSSD si svoje Krause, Tvrdíky a Grosse stále hřeje na vysokých postech.

Autorovi těchto stránek, kterému očividně chybí historické zkušenosti, nezaujatost, nadhled a v neposlední řadě vzdělaní, doporučuji, aby pod každý svůj článek doplnil pro jeho životní filozofii tak typické:

Proletáři všech zemí, spojte se!

Chcete vědět víc?

http://stopcssd.host.sk/

 
V 12/28/2006 7:51 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To anonymous:
Teda ja byt tebou, tak se bojim o holej zivot. Ver tomu, ze mafianska CSSD jde po tobe! Uz bych neveril ani pomerancum, protoze jsou oranzovy. Radsi emigruj dokud je cas, jestli se nekdy dostane CSSD k veslu, tak bude urcite chtit zavrit hranice...

 
V 12/28/2006 8:26 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Uz me ta namyslenost a nadrazenost nekterych nejenze stve, ale i mrzi... To, ze se dokazi uzivit sam, a jeste k tomu dobre, me jiste neopravnuje k tomu, abych tohle pouzival jako kriterium pro narok na kvalitni zivot. Zkuste takove samozivitelce rict: Mila pani, ze nemate na boty pro syna? tak zacnete podnikat, snazte se, nebudte tak lina a nebudete muset delat za min. mzdu. Nedej boze, aby tohle na vlastni kuzi zazili "ti schopni" po drobnem zivotnim rosambu... To by bylo toco!
Doufam, ze je tady jeste dost dobrych lidi, kteri demokracii nespatruji jen v moznosti podnikat (btw, v Topolankove clancich byla tato rovnice nekolikrat neprimo zminena; kdepak vlada lidu... :), ale v moznosti mit spolecnost takovou, jakou chceme a ktera je pro vsechny. Vzdyt jsou tady i ti, kteri podnikat neumeji, maji jine hodnoty, nepotrebuji tolik, a presto jsou pro spolecnost velmi duleziti jako fajn kamaradi, spolehlivi partneri (ne obchodni ;)...

 
V 12/28/2006 8:31 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

byla jsem clenem poradního orgánu vlády.
Jsem částečně ochrnutá a bez práce, dle ředitele BIS poradkyně premiera s oholenou kundickou. Poděkování ČSSD za 15 let práce pro ni. Možná by jste si všichni zasloužili vědět, že v souvislosti s panem Paroubem, kterého jsem ctila, Stanislavem Grossem a Frantiskem Bublanem jen proto, že ta chroma pica, jak mě CSSD nazyva nema co jist a nema na boty, Vojenske zpravodajstvi presetruje reditele BIS a jeho trestní kauzy ve spojení se Stanislavem Grossem a panem Paroubekm, kterého jsem ctila. I Toto je politika ČSSD, plna sexualniho nasili a urazeni reditelem BIS, ktery jmenem premiera nevahal dostat do uvah o sebevrazdě odbornika ČSSD a osobu na jejiz koncerty vsichni chodili pak poslouchat, aby mi psali pak dopisy o me velke prdeli, protoze spatne chodim a mohu jist jen rohliky. Dekuji, pane predsedo, Vojenske zpravodajstvi se bude zabývat i Vámi. Věřte mi, že je mi to líto, ale nacházejí se v této zemi i slušní lidé nejenom osoby Vašeho ředitele BIS a Františka Bublana.

Děkuji, poradkyně premiera s oholenou kundickou dle vyjádření vašeho ředitele BIS RNDr.Alena Dostálová. Potkáme se ne v práci pro společnost, ale u soudu s mým vojenským právníkem

i to je politika ČSSD

 
V 12/28/2006 9:09 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To: 12/28/2006 6:41 odp.
Clovece, je to vazne, jdou po vas. Vsude jsou zli socani, musite davat pozor.
A ted vazne: Mozek uz vam tak zmodral, ze jiz jde o diagnozu. Kdyz nad tim tak premyslim, mozna by mne vas melo byt lito. Jste obeti "pravicoveho" vymyvani mozku, vpodstate modry bolsevik. Modry bolsevik, rudy bolsevik, je to jedna verbez. Takove ja rovnou vyhazuju a obcas v prenesenem slova smyslu nakopavam do pr....

 
V 12/28/2006 9:36 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jsem starší muž-levicově orientovaný,člen ČSSD.Již od zvolení J.Paroubka do čela této strany jej pozorně sleduji.Pozvolna se odhalovala jeho pravá tvář.Neuvěřitelná touha po moci,netolerantnost,neschopnost vedení dialogu,pomstychtivost a v neposlední řadě i nízká míra inteligence.Toto nemůže být stranický předseda,natož vrcholný představitel státu.Stydím se za něho a nejsem v této straně zdaleka sám.Věřím,že bude z řad ČSSD v brzké době vyloučen stejně jako z veřejného života,neboť škůdci jeho tipu nemají v této straně co pohledávat.Jeho špatný charakter se ukázal v plné nahotě po prohraných volbách/nepochybná vůle většiny/.Agresivní proslov po zveřejnění volebních výsledků je jeho osobním postojem a postojem jeho stranických přisluhovačů.Vím,že uvnitř ČSSD sílí hlasy proti této zlovolné klice,která musí stranické řady opustit a jsem přesvědčen,že již brzy opustí.Tentokrát se umlčet nenecháme!

 
V 12/28/2006 9:39 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pro všechny lidi dobré vůle

ABY zhruba čtvrtina lidí s nadprůměrnými příjmy, kteří žijí v úplně jiném světě( politici, ekonomové, lobbisti, soudci, soukromí lékaři, majitelé domů, manažeři, vedoucí, novináři a redaktoři) nechtěli rozhodovat o zbytku společnosti, která žije z podprůměrných příjmů

ABY bezdomovci nemuseli z beznaděje páchat trestnou činnost jen proto, že nechtějí spát na zmrzlé zemi, ale ve vězení a aby se stát o ně konečně postaral

ABY byla opět uzákoněna dvouletá ochranná lhůta před důchodem namísto prodlužování věku do důchodu

ABY se ještě našel alespoň jediný politik, který řekne DOST TOMUTO BORDELU a půjde mu o lidi, když poté co už se jeden možná našel a nebál se říci pravdu, byl zlikvidován médii

ABY nebylo 1600sebevražd ročně, nezvyšoval se počet narkomanů a lidí nakažených AIDS a nebyli jsme na prvních místech v kouření, pití alkoholu, rozvodovosti, domácího násilí na ženách a na dětech

ABY lidi nemuseli chodit do práce s chřipkami a horečkami z obavy, že je jinak vyhodí z práce a maminky se nebály vzít si paragraf na své děti, když jsou nemocné

ABY za reklamu jednotlivec nedostával milión(y) a další milióny lidí nemuseli platit za tu věc peníze navíc

ABYCHOM se nemuseli stydět před vyspělými státy, že u nás rozhodují lobbisti o tom, že kuřáci diskriminují nekuřáky a mohou jako v banánových republikách kouřit v restauracích, práci, na sportovních a kulturních akcích i v kulturních domech a Češi i cizinci-nekuřáci aby mohli chodit do nekuřáckých restaurací jako ve vyspělých zemích, kde se na veřejných prostranstvích už dávno nekouří

ABY se pořád nezvyšovaly ceny elektřiny, vody atd.a přitom zároveň aby vedoucí pracovníci neměli statisícové platy

ABY když už mají zdarma stříkačky a léky narkomani, kteří si svou nemoc způsobili sami, aby je měli i diabetici, astmatici, alergici a exematici, kteří si svou nemoc nezpůsobili sami

ABY lidé s nadprůměrnými příjmy neničili ještě více ovzduší tím, že si pořizují několik aut

ABY se pracovalo méně hodin týdně jako v jiných vyspělých zemích a měli jsme tolik svátků jako například Norové a nebyli jsme otroky, kteří musí odpracovat hned po jižní Korei nejvíce hodin

ABY na internetových diskusích, ale i v partách neměli zelenou lidé vulgární, zlí, sobečtí, lhostejní, ti co holdují alkoholu, cigaretám, drogám, kradou a vytahují se nevěrama, ale lidé SLUŠNÍ a aby se za normální považovala morálnost a ne nemorálnost

ABY se opět nepřesunuly na poslední kolej těhotné maminky a maminky na mateřské tím, že opět jim lidé se silně nadprůměrnými příjmy seberou i pastelkovné pro prvňáčky a sníží porodné, aby si nemohly dovolit mít další děti, ale naopak aby se to zvyšovalo jako např.v Německu, kde vychází porodné na 630 000Kč!

ABY se u lékaře neplatilo za recepty, aby se v nemocnicích neplatilo za pobyt a nemuseli se lidé, kteří na to nebudou mít, bát, že doma umřou, případně aby si platili jen lidé s nadprůměrnými příjmy

ABY se pořád nezvyšoval počet šikanovaných dětí kvůli tomu, že rodiče musí trávit čím dál tím více hodin v práci a nemají na své děti čas a kvůli tomu, že se prohlubuje propast mezi dětmi chudých a bohatých rodičů

ABY se nemuseli rodiny s dětmi, důchodci a lidé s nízkými příjmy bát, že skončí pod mostem, když začíná deregulace nájemného, která není právně ošetřena a spousta lidí na to nebudou mít peníze, i kdyby se sedřeli z kůže

ABY se stavěli nové byty a domy nejen pro lidi s nadprůměrnými příjmy, ale pro všechny a byly cenově dostupné

ABY policisté nebyli zkorumpovaní, aby se kauzy nezametaly pod koberec, aby soudci byli nezávislí, aby se z naší země stal PRÁVNÍ STÁT a emigranti nás jen nekritizovali, ale snažili se nám pomoci

ABY se opět našli umělci humoru pana Menšíka a dalších a mohli vznikat kvalitní pořady jako bylo Televarieté, Bakaláři, jako byly staré kvalitní filmy a pohádky a aby bylo co nejméně akčních filmů plných násilí, telenovel a pokleslé vulgární zábavy

ABY se k tomuto přání připojili i umělci a pokud chtějí, mohli by stávkovat nejen za nového ředitele, ale začít dělat i sezení s lidmi jako v listopadu 89 a vybojovat s námi spravedlivý stát pro všechny, ne jen pro vyvolené!!!

ABY pokud chtějí lidé s nadprůměrnými příjmy reformy, si je udělali pro sebe a po vzoru jiných států, např.severských si více zdanili sobě-tzn.bohatým lidem a ne aby udělali z chudých ještě chudší.http://www.finexpert.cz/default.aspx?section=28&server=1&article=16790


-pošli dál, vytiskni, bojuj také za všechny nesobecké lidi, kterým jde o spravedlnost

 
V 12/28/2006 11:27 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Těch zkurvenejch věcí si tu nastínil tolik,že ta poslední by měla bejt ABY hranice zůstaly otevřený,do doby než vypadnem...Protože tohle nedaj dohromady snad ani Blaničtí rytíři!!

 
V 12/28/2006 11:34 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

...tak se konečně sníží po 8 letech socialistické vláda složená daňová kvóta, podnikatelé konečně budou moci zaměstnat více lidí a dát jim lepší mzdu


Tohle mě upřímě rozesmálo a proč by ten podnikatel dával víc na mzdy , když vydělá víc na ušetřených daní???Může si koupit třeba Porsche , nebo barák v Malibu , co by ho vedlo k tomu aby to dal těm zaměstnancům ???? Takhle naivní může být jenom HŇUP!!

 
V 12/28/2006 11:39 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

http://pravo.novinky.cz/p300a11c.ph



Nastávající německé maminky se snaží oddálit porod přes první leden nového roku. Až od toho dne totiž mají nárok na porodné až 25 tisíc eur (zřejmě podle počtu dětí), což v české měně obnáší zhruba 680 tisíc korun dobré ražby jablonecké. A kdyby jen to! Rodič, který půjde na mateřskou dovolenou, bude moci po dobu jednoho roku pobírat dvě třetiny své čisté mzdy. Německá vláda velké koalice křesťanských a sociálních demokratů sice šetří, kde to jen jde, pro zvýšení porodnosti však peníze našla. Mít dítě už v Německu nebude ekonomická zátěž rodiny.

Není to tak dávno, co stejný problém v Česku chtěla podobným způsobem řešit Paroubkova vláda. Zabývala se myšlenkou podpořit porodnost přibližně sto tisíci korunami, rozfázovanými do několika let: Něco hned, něco později, něco na budoucí studia. Občanští demokraté se tomu vysmáli: socialistický experiment, hloupost, plýtvání, které nic nezmění na prioritách rodin a na polistopadovém způsobu života mladých. Že by Němci byli takoví hlupáci? A Francouzi, kteří s tímto „socialistickým experimentem a s darmým plýtváním“ začali už dříve? Nebo má hlupství domov v Praze a producíruje se v modrém? Českým maminkám přeju, aby se zachovalo alespoň už schválené porodné sedmnáct a půl tisíce korun, třeba taky rozdělené na několik částí. Ostatně si myslím, že pravdu mají Němci.

 
V 12/29/2006 12:04 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Tohle mě upřímě rozesmálo a proč by ten podnikatel dával víc na mzdy , když vydělá víc na ušetřených daní???Může si koupit třeba Porsche , nebo barák v Malibu , co by ho vedlo k tomu aby to dal těm zaměstnancům ???? Takhle naivní může být jenom HŇUP!!

Ano, tomu se může skutečně smát každý člověk, bez ekonomického vzdělání, který nezná základní principy nabídky a poptávky. Stejnou logikou se vás můžu zeptat - a proč vůbec zaměstnavatelé platí lidem peníze? No protože by pro ně nikdo jinak přece nepracoval! A pokud se sníží daně, začne růst pruduktivita a lidé začnou požadovat větší mzdy. Poptávka po práci přerosta na pracovním trhu nabídku a zaměstnavatelé se budou se mzdou předhánět, aby si udržely zaměstnance. Tak to totiž v kapitalismu a na neregulovaném trhu práce funguje - říká se tomu neviditelná ruka trhu. Studujte a budete vědět místo toho, abyste se jen hloupě smál...

Občanští demokraté se tomu vysmáli: socialistický experiment, hloupost, plýtvání, které nic nezmění na prioritách rodin a na polistopadovém způsobu života mladých.

1. Srovnejte HDP, deficit a celkový dluh Německa a ČR.
2. Opravdu je vhodné platit něco, na co nemáme?
3. Není lepší maminkám snížit daně, aby si na nemocenskou sami ušetřili ze svého platu?
4. Je lepší dnes zadlužit stát, aby měly Rathovi kamarádi milionové odstupné a maminky pár peněz, když jejich děti budou tento dluh včetně nemalých úroků splácet?

Myslete hlavou než skočíte na ty Paroubkoviny...

ABY policisté nebyli zkorumpovaní, aby se kauzy nezametaly pod koberec, aby soudci byli nezávislí, aby se z naší země stal PRÁVNÍ STÁT a emigranti nás jen nekritizovali, ale snažili se nám pomoci

V tom případě je KSČSSD ta správná volba :-)))))))))))))))))))))))

klokan:
Clovece, je to vazne, jdou po vas. Vsude jsou zli socani, musite davat pozor.
A ted vazne: Mozek uz vam tak zmodral, ze jiz jde o diagnozu. Kdyz nad tim tak premyslim, mozna by mne vas melo byt lito. Jste obeti "pravicoveho" vymyvani mozku, vpodstate modry bolsevik. Modry bolsevik, rudy bolsevik, je to jedna verbez. Takove ja rovnou vyhazuju a obcas v prenesenem slova smyslu nakopavam do pr....


Clovece, je to vazne, jdou po vas. Vsude jsou zli socani, musite davat pozor.
A ted vazne: Mozek uz vam tak zmodral, ze jiz jde o diagnozu. Kdyz nad tim tak premyslim, mozna by mne vas melo byt lito. Jste obeti "levicového" vymyvani mozku, vpodstate rudý bolsevik. Modry bolsevik, rudy bolsevik, je to jedna verbez. Takove ja rovnou vyhazuju a obcas v prenesenem slova smyslu nakopavam do pr....

 
V 12/29/2006 12:49 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

anonymous: Já se s tebou přít nebudu. Žíj si ve svém světě. Když to tak chceš, tak ti to přeju. Ale otroky si hledej mezi lidmi se stejnými přáními.
Zbytek si přeje lepší život.

 
V 12/29/2006 1:33 dop. , Blogger ods řekl...

Anonymní Nejedlý, vidím že jste zase ve své klasické formě boje s nějakou neexistující stranou. Jen tak dál, nic tak nezesměšňuje antikomunismus jako Vy.
Tradičně se budu věnovat jen novým věcem a ne Vaší mantře.
Minimální mzda je znakem vyspělých zemí, chápu, že to liberály bolí, že nemohou zaměstnat děti za korunu na hodinu, ale tak to prostě je a bude.
Jen člověk s myšlením bolševika si myslí, že každý musí být podnikavý jinak je socka či jiný živel, jen si obrátil zrcadlo.
Myslím, že více lidem se bude dobře dýchat bez Tlustých, Topolánků, Langrů, Kutalů, Krejčířů, Římanů a jiných z modré squadry, kterým jde jen o kamarády na zadávání dobrých zakázek.
Chápu, že modrým ptákům jako Vy vyhovuje jen soukromá televize nastavená na zisk a bulvár, státní, která má povinnost mít širší záběr ukáže lidem, že svět není jen modro rudý. To Vás bolí a proto je to nutno zlikvidovat.
Úplně volný trh je základem pro vznik monopolů, ví to každý, kdo má aspoň trochu ponětí o historii a ekonomii. Liberální bláboly na faktech, která poznal svět nic nezmění.
Anonymnímu Nejedlému rozhodně chybí nadhled a objektivita, neboť jinak by ji u svých monotematických černobílých příspěvků stále nevyčítal jiným.

Mimochodem jsem nadšen, že vždy když se objeví anonymní Nejedlý, tak naprostou náhodou se zde objeví pobouření lidé, příznivci ČSSD a občas podnikatelé, kteří stejným jazykem, stejnými argumenty vysvětlí, jak teď levice strašná. Pročpak se neobjevují a neobjevovali bez anonymního Nejedlého ?

p.s. Jsem rád, že jste zvládl zaktualizovat diskusi na svých antičssd stránkách, která naprostou náhodou je již posledních pár týdnů aktualizovaná přesně ve chvíli kdy se zde objevujete (doporučuji trošku změnit harmonogram ať to není tak průhledné). Ale samozřejmě chápu, že žádné stránky nemáte a nevíte o čem mluvím.

 
V 12/29/2006 3:44 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Divat se na vsechno prizmatem neviditelne ruky je vskutku dementni. Je to jeden z alokacnich nastroju, a i kdyz treba cirou nahodou alkojue efektivne, to jeste neznamena, ze spravne. (Kdyby se z deti daly vyrabet velmi levne nove skodovky, trh s tim urcite problem mit nebude...)
vyse dani je ciste socio-kulturni problem - pokud jejich vysi spolecnost bude prijimat za zadouci, nema problema. Navic je empiricky dokazano, ze snizeni dani nezpusobuje takovy hospodarsky rust, ktery by uhradil vznikle vypadky v prijmu statu v navaznosti na soc. a jine vydaje.
Prosim, aby mi dotycny dokazal svoji dedukci: "pokud se sníží daně, začne růst pruduktivita a lidé začnou požadovat větší mzdy. Poptávka po práci přerosta na pracovním trhu nabídku a zaměstnavatelé se budou se mzdou předhánět, aby si udržely zaměstnance..." Nemuzu si pomoc, ale je to stejne, jako kdybyste tvrdil: Pokud zacne prset, bude vice pampelisek a auta budou ridit opice.

 
V 12/29/2006 11:21 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Vždyť to tvrdím nasmál jsem se tomu a Vy jste to umocnil pampeliškama a opicema....

 
V 12/29/2006 11:24 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Proč se hádáte s ODSákem,který ještě k tomu věří těm ODSáckým pohádkám-mlátíte prázdnou slámu!!!

 
V 12/29/2006 11:58 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Solidarita je krásná věc, buďte si solidární jak chcete, ale hlavně za SVÝ.

 
V 12/29/2006 1:24 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To: 12/29/2006 12:04 dop.

Majitel tohoto blogu vas nazyva anonymnim Nejedlym, takze to take pouziji. Anonymni Nejedly, pratelsky vam radim, zajdete si za svym psychologem. Ta modra nemoc vam rozezira mysl. Co jineho si myslet o individuu, ktere vztekle prska tam, kde o nej nikdo nestoji a ktere venuje tolik casu tomu, aby se zde objevovalo v nekolika identitach ? Vzdyt vy pravdepodobne dokonce i emulujete rozzlobene cleny CSSD :-). To se opravdu jen tak nevidi a uprimne receno vam nezavidim. Musi to byt hrozne, zit ve vasem tele s vasim mozkem.
Anebo jste vysledkem jakesi Vecerni Univerzity Modreho Liberalismu ? Pro ty mladsi: za bolseviku existovala tzv. Vecerni Univerzita Marxismu Leninismu (VUML) a ja mam vazne podezreni, ze ODS dnes pro sve soukmenovce take cosi takoveho porada. Ostatne nebylo by divu - spousta clenu ODS tim bolsevickym VUMLEM prosla s vynikajicim prospechem.

 
V 12/29/2006 1:27 odp. , Blogger ods řekl...

Čendo solidarita je za naše peníze. Peníze v rozpočtu jsou peníze nás všech, které potom stát s naším souhlasem vyjádřeným hlasem ve volbách přerozděluje.

 
V 12/29/2006 1:30 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

smutné, jenom mě nejde do hlavy, proč obyvatelé Karlových Varů tu ODS pořád volí, když se mají tak špatně. Kdybych byl obyvatelem KV a měl se špatně, volil bych samozřejmě v komunálních volbách někoho jiného, kdo by zase pro změnu umožňoval investovat třeba němcům nebo Američanům a umožnil mi lepší živobytí (umožnil ne zajistil, zajistit si musíme sami)

Tedy buď se jedná o stížnost jednotlivce (na kterou má tento jednotlivec samozřejmě právo) a ostatním to nevadí, nebo jsou obyvatelé KV vážně dost hloupí...

 
V 12/29/2006 2:19 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Čenda: Co kdyby opravdu dostal každý aspoň to své? Třeba plně zaplaceno za svou práci.

 
V 12/29/2006 3:48 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pro Challengera: Jedno vysvětlení bych měl, i když je možná víc paranoidní, než je nezbytně nutné: především na komunální úrovni je propojení politiky s podnikáním více než intenzivní. Co když takový podnikatel dá v kraji sužovaném nezaměstnaností svým zaměstnancům na výběr: buď budeš volit ODS, nebo na hodinu letíš. Jak se asi rozhodne člověk, který má ze svého podprůměrného platu živit nezaměstnanou ženu a dvě dospívající děti? Že jsou volby tajné a anonymní a nikdo se nedozví, kdo koho volil? Poslanci ve sněmovně chodí "tajně" hlasovat ve dvojicích, aby se mohli navzájem kontrolovat, a ještě se tím chlubí. Proč by se stejně nekontrolovali voliči v jedné obci? Vzpomeňte si, jak probíhal výkup pozemků pro stavbu továrny Hyundai - soused sousedu vyhrožoval smrtí, když neprodá, to vše za blahosklonného dohledu hejtmana Tošenovského a pánů z Prahy.

Challengere, vy zapomínate na to, že vaše realita je zcela odlišná od reality většiny vašich spoluobčanů. Vy jste vzdělaný člověk s jasným názorem na svět, pravdepodobně i dobře situovaný (minimálně sociálně, pokud jste ten samý Challenger-lékař, který tak zasvěceně a brilantně komentoval české zdravotnictví na fóru Respektu). Vaše názory vycházejí z vaší životní zkušenosti, která však není zobecnitelná na všechny lidi, naopak, je zřejmě velmi výjimečná.

Jsou i jiné osudy a jiné zkušenosti, které řikají: podnikatelé nás vydírají, dřou z nás kůži, hrozí nám propuštěním, když se pokusíme bránit, stále se dožadují vděčnosti za to, že nám dávájí práci, ale platí jenom tak málo, abysme ještě dělali, ale přitom se museli stále bát, že přijdeme o práci. A takových lidí nebude málo, i když to nejsem já, ani kdokliv z těch, kteří zde diskutují. Už to, že umíme formulovat své myšlenky a používat internet znamená, že nejsme ti nejslabší a nejohrožejnější. My nemůžeme naši zkušenost zobecňovat a nutit ostatní, aby se řídili podle ní, podle zkušenosti, která je pro ně tak cizí a nepochopitlená.

 
V 12/29/2006 11:38 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

anonyme, anonyme...
Omílat neustále vymyšlenou Paroubkovu minulost by už vás také mohlo přestat bavit. Kdyby to skutečně byla prokázaná pravda, Paroubek by nemohl zůstat předsedou ČSSD.
Mimochodem k té ČT. Porovnejte kvalitu primy a novy s ČT. ČT není od toho, aby vydělávala, ale aby přinášela pořady, které se výdělečným televizím nevyplatí vysílat. Ne všechno musí mít za cíl jen a jen zisk.
A abych nezapomněl - to vámi mnohokrát vzpomínané zadlužení je důsledek mnohamiliardových podovdů za vlády ODS.
Jaroslav Č. : Tak tohle teda nezbaští snad nikdo.
tribun: Tak tohle je přitažené za vlasy a hodně. Volby jsou skutečně tajné a pochybuji, že by něco takového fungovalo. Je něco jiného hlasovat ve sněmovně a ve volbách. Jistě existují normální reálná vysvětlení - lidé jsou znechuceni politkou a neúčastní se, uvěří hrozbě návratu komunismu atp. V problematice KV se neorientuji.

 
V 12/30/2006 12:05 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

No ty vole, to jsou cancy, že se mi chce brečet na tvou neschopností ty přizdikakánku.

 
V 12/30/2006 1:24 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Ziju ve meste kde snad od revoluce vladne ODS, je tu dost prace, mame krasne mesto, vsechno se zlepsuje a rekonstruuje. Jablonec nad Nisou btw. Takova blbost jako ze za to v Karlovych Varech muze ODS si nech pro jiny idioty, vzdycky to bylo o lidech v ty strane, ne o strane samotne. To ze je vase mesto pod nadvladou rusaku je taky chyba lidi ve vasem zastupitelstvu a pochybuju ze kdyby tam byla jina strana tak by se nenechala uplatit. Vidis vsechno cernobile, zkus otevrit oci...

 
V 12/30/2006 10:07 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

btw. takovou blbost ze v Jablonci za krasne mesto a dost prace muze ods si nech pro jiny idioty, kdyby tam byla jina strana tak by to dokazala taky

 
V 12/30/2006 9:20 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jako lecbu bych si dovolil panu Nejedlemu naordinovat film DOBROU NOC, A HODNĚ ŠTĚSTÍ. Jestli pan Nejedly pochopi o cem ten film je a docvakne mu, ze ma hodne blizko nekomu z toho filmu a stava se stejne smesnym, tak je to na dobre ceste. To by znamenalo, ze neni jeste nic ztraceno. ;o)

 
V 1/01/2007 7:24 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To Anonymoous (alias p. Nejedlý): Vy snad žijete v Ústeckém kraji ? Vy snad víte něco o tom jakým způsobem byla změněna veřejná dopravní oblužnost z "monopolu" na "tvrdou kapitalistickou konkurenci" ? Vy snad víte něco o tom jak Krajský úřad jednoduše všechno zařizování kolem této změny hodil na jednotlivé pověřené obce, sám nic nedělal a pak se pan hejtman cglubil cizím peřím ? Vy snad víte něco o tom že souběžně s "monopolem" jezdili konkurenční dopravci zadarmo (dotováno krajem neboli penězi daňových poplatníků) ?? Vy snad víte něco o tom že vzniklé náklady s přechodem z "monopolu" na "kapitalistickou konkurenci" krajský úřad odmítá zaplatit ?? Vy snad víte něco o tom že několik dopravních firem je velmi úzce spjato s postavou pana hejtmana ?? Vy snad víte něco o tom že řidiči těchto konkurenčních společností do dnešního dne ještě neznají dopodrobna jízdní řády a časy jednotlivých spojů a že s klidem porušují dopravní značení v jednotlivých obcí jednoduše proto, protože NEMAJÍ zajištěný dostatečný počet autobusových zastávek a odstavných stání ????

Výte vy vůbec něco než to co jste slyšel v televizi ????????

Pokud nevíte tak buď neplkejte o věcech o kterých máte jen kusé informace, nebo si nejdříve opatřete alespoň dostatečné informace.

 
V 1/02/2007 10:52 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

baví mne ta psychotická fantazie různých šináglů a jiných modropravičáků, ve které Paroubek s jakýmsi Kočkou obcházejí václavák a matějské poutě a podřezávají lidem krky :-). jen houšť, pánové, sice jste se už ztrapnili dostatečně, ale jako zábava je to dobrý :-)

 
V 1/02/2007 2:37 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Než budu volit tu vaši sociální demokracii, byl bych rád, kdyby mi někdo z vás, jejich voličů, dokázal odpovědět alespoň na některé z těchto otázek:

1. Proč lhal Paroubek o věku dcer pana Ďurička, z jejichž zneužívání byl obviněn?
2. Proč Paroubkova bývalá mluvčí tvrdila, že Paroubek věděl o machinacích jeho dobrého přítele a osobního tajemníka Doležela s fondy EU?
3. Proč poslanci Melčák a Pohanka, kteří vystoupili z ČSSD tvrdí, že je ČSSD uplácela a následně jim vyhrožovala, když nebodou hlasovat podle Parobuka a proč Rath hned přišel bez důkazů s teorií o úplatcích a Paroubek opět bez důkazů s obviněním z nátlaku ze strany ODS?
4. Proč ČSSD tak rychle skočila po poslanci Kottovi, který byl vyloučen z ODS, protože se opil natolik, že nemohl hlasovat?
5. Proč jsou do sněmovny nuceni přijet na klíčová hlasování i těžce nemocní poslanci za ČSSD?
6. Proč Parobek několik týdnů hájil Krause v jeho kauze a dokonce vyhazoval členy ČSSD, kteří se odvážili vystoupit proti Krausovi?
7. Proč byl Kubiceho tým odvoláván z případů, na kterých pracoval, ještě před přednesením své zprávy?
8. Proč ČSSD tolik usilovala o to, aby bylo projednávání Kubiceho zprávy veřejné a aby se tak její obsah nemohl dostat do médií a proč tak rychle otočila ČSSD o 180 stupňů, když Vidím Prohlásil, že zprávu ve veřejném prohlášení přečte?
9. Proč najednou Paroubek chce velkou koalici s tou satanskou ODS a vládu úředníků, když právě tyto řešení po volbách zavrhoval?
10. Proč zůstavají všichni šibalové z ČSSD nadále ve svých funkcích narozdíl od šibalů z ODS (např. Dolažal), kteří se všech svých funkcí sami automaticky vzdají?
11. Proč musím dotovat ze svých daní mobilní telefony pro sociální případy?
12. Proč musí pan Křeček a podobné sociální případy platit 2500 Kč měsíčně za byt první kategorie v Praze (v rozporu s rozhodnutím ústavního soudu) a tím zvyšovat tržní nájemné ostaním, když hrozí vážné riziko prohraného soudu ve Štrasburku a následné miliardové pokuty?
13. Proč jsme museli dát 20 000 milionů Kč (20 miliard) za výstavbu 140 mýtných bran systému Kapsch, když obdobné systémy v jiných zemích stojí desetinu této ceny?
14. Proč není možné v této zemi vyhlásit alespoň jedno výběrové řízení bez podezření z korupce?
15. Proč ČSSD neplní své předvolební sliby?
16. Proč musím ze svých daní platit miliardu na fotbalový stadion, který slíbil Parobek "čistému" panu Košťálovi?
17. Proč nemají ministři financí sociální demokracie ekonomické vzdělání?
18. Proč musejí poslanci za ČSSD, kteří prosazují reformy, tuto stranu opustit, nebo se vstupem do této strany své názory na reformy změnit a jak je možné, že pan Škromach prohlásí, že před volbami se od ČSSD nikdo žádných reforem nedočká?
19. Proč zesnulý minist kultury Dostál prohlásí o předsedovi ČSSD "Kde je Paroubek, tam nejde o ideály, ale o moc"?
20. Proč volí levici téměř výlučně lidé bez vzdělání?
21. Proč ČSSD straší lidi placeným zdravotnictvím a šíří nesmysly o "bezplatném" zdravotnictví, když reformy trojkoalice počítají s příplatky v řádu desetikorun s kompenzacemi pro sociální případy?
22. Proč nemají minimální mzdu v Německu, Rakousku, Itálii, Švédsku, Dánsku, Finsku ani na Kypru?
23. Proč ČSSD ovlivňuje bezpečností prověrku svých lidí jako je Mládek nebo Kadlec a proč se Mládek stýká s agenty KGB?
24. Proč jsou rušeny pořady a vyhazováni moderátoři poté, co si dovolí oponovat Paroubkovi nebo jen nenapomenout hosta za vyjádření svého názoru?
25. Proč antimonopolní úřad zjistil, že za úřadování Paroubka na pražském Magistrátu došlo k pochybení ve 133 ze 140 proveřovaných zakázek?
26. Proč strana zelených, která je v celém světě levicová, nechce mít s Paroubkem nic společného?
27. Proč za vlády ČSSD roste korupce, dluhy, daně a nezaměstnanost?
28. Proč se kauzy Grosse a dalších vrcholných šibalů z ČSSD odhodlala policie prošetřovat až nyní?
29. Proč se Paroubek chlubí svým kamarádům, kolik milionů si ulil na Všeobecné československé výstavě zajišťované firmou Incheba (Kočka) a proč má mezi svými blízkými přezdívku "šuplík"?
30. Proč nejsou voliči ČSSD ochotni přečíst si například knihu Bohatý táta, chudý táta, kterou napsal Robert T. Kiyosaki, aby poznali, jak hluboce se ve svém přesvědčení mýlí?

Pokud to nedokážete, tak mi prosím vysvětlete, jak můžete volit stranu s takovýmito praktikami. Děkuji.

 
V 1/02/2007 3:08 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

> Minimální mzda je znakem vyspělých zemí, chápu, že to liberály bolí, že nemohou zaměstnat děti za korunu na hodinu, ale tak to prostě je a bude.

Viz můj předchozí příspěvek. Chápu, že socialistům zcela uniká představa o trhu práce a v každém podnikateli vidí vykořisťovatele, který chce své zaměstnance sedřít z kůže a jedine socialistická Strana mu v tom zabrání. Vidím, jakou paseku nadělali ve vašich myslích komunisté a také vidím, že bez vzdělání a hlavně bez vaší ochoty se těch komunistickcýh blábolů o vykořisťovatelích a o utlačovaném lidu nezbavíte. Jsem rád, že jsem vás naučil vyjadřovat se bez sprostých urážek a ukazuje se, že bez osobních urážek opravdu nemáte mnoho co říct. Ale nevadí. To lze napravit.

Proč ale zavíráte oči před zřejmou pravdou? Proč se jí tak zuby nehty bráníte? Proč nečtete a nestudujete? Vždyť přednášky na VŠE jsou dostupné všem. Pak byste pochopil to, co vzdělaní lidé znají. Mimo jiné zákony trhu včetně trhu práce. Já se vám je pokusím vysvětlit ale přesto doporučuji návštěvu přednášek na VŠE nebo alespoň čtení knih uznávaných ekonomů.

Pokud některý pracovník nevytvoří svou prací hodnotu odpovídající alespoň minimální mzdě, neboli pokud si sám na sebe nevydělá, jsou při existenci povinné minimální mzdy tři možnosti: Za prvé - je propuštěn. Za druhé - ze společných mzdových prostředků na něho doplácejí ostatní zaměstnanci, kteří si pak vydělají méně. To vede k nivelizaci mezd a ke ztrátě motivace kvalifikovaných zaměstnanců. Za třetí - zaměstnanec je plně nebo částečně zaměstnán načerno. Nejčastěji je v praxi uplatňována první možnost a pracovník se ocitá na úřadu práce. Takže nejen že dostává nižší dávky, než by si vydělal v zaměstnání, ale na ty dávky mu musíme přispívat všichni. Pro jednotlivce i pro společnost je tedy minimální mzda zátěží.

> Jen člověk s myšlením bolševika si myslí, že každý musí být podnikavý jinak je socka či jiný živel, jen si obrátil zrcadlo.

To je jistě pravda a ani já jsem nikdy nic jiného netvrdil.

>Chápu, že modrým ptákům jako Vy vyhovuje jen soukromá televize nastavená na zisk a bulvár, státní, která má povinnost mít širší záběr ukáže lidem, že svět není jen modro rudý. To Vás bolí a proto je to nutno zlikvidovat.

Pokud chce někdo tu vaši "kluturu" produkovanou ČT, tak ať si ji sám zaplatí, proč bych mu ji měl platit já? K čemu jsou pořady, na které se nikdo nedívá? Když chtěji lidé bulvár, tak jakým právem je chcete soudit?

>Úplně volný trh je základem pro vznik monopolů, ví to každý, kdo má aspoň trochu ponětí o historii a ekonomii. Liberální bláboly na faktech, která poznal svět nic nezmění.

Vždyť také proto fungují antimonopolní úřady i v USA. Nicméně na faktu, že svobodný trh vede ke prospěchu všech a že většina regulací (např. nájemné) vede naopak ke prospěchu jen úzké menšiny, nic nezměníte.

>(Kdyby se z deti daly vyrabet velmi levne nove skodovky, trh s tim urcite problem mit nebude...)

Tak to se velmi mýlíte - ukazuje to jen na vaše neznalosti zákonitostí volného trhu. Volný trh totiž není džungle, kde si každý dělá co chce. Volný trh znamená, že když se všichni lidé shodnou, že na jejich území budou platit základní práva na život, majetek apod., a ustanoví si sami orgány, které tyto práva budou prosazovat, pak každý, kdo by chtěl změnit dítě na škodovku bude potrestán.

>Ta modra nemoc vam rozezira mysl.

Omyl, já modrou nevolím. Ne každý, kdo má rozum a nevolí ČSSD musí být volič ODS.

>Čendo solidarita je za naše peníze. Peníze v rozpočtu jsou peníze nás všech, které potom stát s naším souhlasem vyjádřeným hlasem ve volbách přerozděluje.

A nemyslíte si, že vynucená či nedobrovolná solidarita ja tak trochu protimluv? Kolik lidí je ochotno přispívat cikánům na mobily?

>Omílat neustále vymyšlenou Paroubkovu minulost by už vás také mohlo přestat bavit.

Co máte konkrétně na mysli? Pokud byste slyšel o Parobkovi vyprávět jeho nejbližší přátele, tak byste jako já věděl věci, která byste ani do této diskuze nemohl napsat...

>Mimochodem k té ČT. Porovnejte kvalitu primy a novy s ČT. ČT není od toho, aby vydělávala, ale aby přinášela pořady, které se výdělečným televizím nevyplatí vysílat. Ne všechno musí mít za cíl jen a jen zisk.

Již jsem psal:
1. K čemu jsou pořady, na které se nikdo nedívá?
2. Proč musím platit "kulturní" pořady typu Když hvězdy tančí, když v produkci ČT stojí 8x více než v produkci Primy?
3. Proč si kulturní pořady nezaplatí jen ti, kdo o ně stojí?
4. Podle čeho soudíte, který pořad je kvalitnější než jiný?

>to vámi mnohokrát vzpomínané zadlužení je důsledek mnohamiliardových podovdů za vlády ODS.

Vidím, že doménou socialistických voličů je vždy jen něco plácnout a vždy zásadně nekonkrétně a BEZ důkazů. To totiž nelze vyvrátit, ale taky tomu vzdělaný člověk nevěří...

Pro vaši informaci, zadlužení ČR je důsledek fiskální politiky vlád ČSSD. A to zejména neexistencí reforem, které se ČSSD tak bojí a investic typu Grippeny, Pendolino, obrněné transportéry, mýtný systém Kapsch, komunikační systém Matra, Sparťanský fotbalový stadion atd, atd...


Občané, voliči. Nebojte se pravdy. Nezavírejte před ní oči. Studujte a pochopíte, proč exministryně školství SOCIÁLNÍ demokracie bojující proti soukromým školám posílá své děti na studium na SOUKROMÉ francouzské lyceum nebo proč SOCIÁLNÍ demokracie platí všem svým poslancům bezplatné vyšetření na SOUKROMÝCH klinikách, proti kterým zároveň brojí místo ve státních zařízeních. Není to tak těžké pochopit. Stačí chtít.

 
V 1/02/2007 4:04 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A sakra. Už zde zase řádí profesor Nejedlý.
Mám námět pro majitele blogu - nešlo by nemocnému panu "profesorovi" vyhradit speciální místo, kde by se mohl realizovat ? V normální diskusi tady svým grafomanstvím jen obtěžuje.

 
V 1/02/2007 4:15 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Chápu, že někoho může nepříjemná pravda obtěžovat, ale není již na čase otevřít oči a číst, vzdělávat se, informovat se a přemýšlet než jen číst ročenky ČSSD?

 
V 1/02/2007 4:46 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Opravdu nechapu, co minite tou neprijemnou pravdou. Snad ne tu vasi smes pravdy, polopravdy, lzi a demagogie ?
Rocenku CSSD jsem vzivote nevidel a ani nepatrim k nejakym skalnim volicum teto strany. Oni neco takoveho jako rocenky vydavaji ?
Vas problem je, Nejedly mozna v tom, ze moc ctete rocenky ODS (pokud existuji).
Jste kouzelny. Vzdelani mam pravdepodobne vyssi nez vy, prijmy take, ale vy mne tady budete tvrdit, ze jsem uboha socka, protoze nevolim ODS a jako modlitbu neopakuji neoliberalni poucky :-)
Jinak vam preji, abyste se vylecil. Zdravi predevsim. To je nejdulezitejsi. Vcetne toho dusevniho.

 
V 1/02/2007 5:04 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

No tak pokud máte vysoké vzdělání a příjmy, pak máte skutečně patent na rozum a nikdo není hoden diskuse s vámi. To dá přece rozum.

Jen pro informaci - máte při svém vysokém vzdělání přečteného Samuelsona či Friedmana? Vsadím se, že ne, protože jinak byste prohlédl...

Je sice hezké, že mi demagogicky dáváte do úst větu, kterou jsem nikdy neřekl, tedy že jste socka, když nevolíte ODS, ale kdybyste mě četl pozorně, tak byste věděl, že ani já ODS nevolím. O ODS vlastně ani vůbec nepíšu, protože mě nezajímá.

Pokud píšete, že mou uvedená tvrzení jsou lži a demagogie, mohl byste namátkou alespoň JEDINÉ jmenovat, abych jej mohl prokázat? Vím, že kdybych chtěl po vás nějaké důkazy či alespoň konkrétní informace, že by to bylo mnoho, ale konkrétní byste, myslím, ve své kritice mohl být, to byste při svém vysokém vzdělání a se svými vysokými příjmy mohl dokázat.

A pro vaši informaci, nevím s kým si mě to pletete, ale s žádným Nejedlým nemám nic společného.

 
V 1/02/2007 5:07 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Nějak jsem se nedočkal odpovědi p. Nejedlého co skutečně ví o přeměně dopravní oblužnosti z monopolu na "tvrdou konkurenci" v Ústeckém kraji.

Asi se mu moc nechce, protože o tom nic neví......hlavně že bude tvrdit že to bezvadně funguje a že to zařídila ODS.

 
V 1/02/2007 5:09 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Chápu, že nemáte asi čas číst celého Samuelsona či Friedmana, ale myslím, že by vám mohly stačit k prohlédnutí i knihy R. Kiyosakiho. Doporučuji (v tomto pořadí):

- Bohatý táta, chudý táta
- Cashflow kvadrant
- Bohatý táta radí jak investovat

 
V 1/02/2007 5:13 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Brumlo, co myslíte, kolika odpovědí jsem se dočkal já?

Ale abyste neřekl, tak já na tu vaši otázku odpovím:
Nikdy jsem nepsal, že novou situaci v dopravní obsluze Ústeckého kraje zařídila ODS. To mi vkládáte do úst a to je demagogie svědčící o nedostatku hodnotných argumentů. Co se týče socialistického vs. kapitalistického systému fungování podniků, tak jsem zde uvedl asi 5 dalších příkladů, pokud vám dopravní obslužnost v Ústeckém kraji nestačí...

Jinak jak jsem psal, nevím, s kým si mě to pletete.

 
V 1/02/2007 8:27 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

No já jenom že se tím chlubil pam hejtman jak jeho strana zařídila "likvidaci" socialistického monopolu. A pokud se nepletu tak ta jeho strana je zrovna ODS.
Já jenom že když mělo dojít k diskuzi ústeckého zastupitelstva o dalším směřování veřejné dopravní oblužnosti tak se prostě celá ODS zvedla a odešla, protože ústy svého hejtmana prohlásila "to je přece jenom ztráta času - já mám na starosti důležitější věci".
A když jste to vy sám prohlásil za "úspěšný příklad".................tak jsem očekával že odpovíte alespoň na jeden z mých otazníků.

A pokud jste si nevšiml, tak jsem nepokládal argumenty ale pouze a jenom otázky.........

A pokud to nevíte tak konkurence znamená "konkurovat si". Bohužel jednotlivé trasy (linky spojů) byly prostě rozparcelovány mezi jednotlivé dopravce a každý si tak hraje na svém písečku a nemusí se starat jak a za kolik jezdí jeho tzv. konkurent.

V parlamentu by to nazvali "porcování medvěda"....

 
V 1/02/2007 10:21 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Mily 20lety hrosiku. Na zaklade cetby dila nejakeho ekonoma, ktery vyznava jeden z nekolika ekonomickych smeru, muze tzv. "prohlednout" pouze idiot. Podobnym zpusobem prohledli fanaticti komuniste po cetbe dila Karla Marxe.
Omlouvam se za silne vyrazy, ale myslim, ze jsou smerem k vam adekvatni.

 
V 1/02/2007 10:48 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

anonym 1/02/2007 2:37 odp.:
Proč by měl každý, kdo sem píše, být voličem ČSSD?
anonym 1/02/2007 3:08 odp.:
Právník, zemědělec, chemik - vzdělání našich posledních ministrů financí je opravdu rozmanité. Opravdu musí člověk mít diplom zrovna z VŠE, aby mohl diskutovat o ekonomii?

 
V 1/03/2007 2:06 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jsem se chtěl podělit o zajímavý fakt z dílny ODS a to je odmazávání zveřejněných komentářů :-(

Konkrétně od pana Mitlenera - článek o cenzuře názorů zde.

 
V 1/03/2007 2:57 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Cenzúra je blízká právě bolševikům, kteří nechtějí, aby se jejich ovečky dozvěděly pravdu. Proto je také na těchto stránkách tolik odkazů cenzurováno.

Co se týče ekonomického vzdělání, VŠE samozřejmě není podmínkou. Harvard je v tomto ohledu, řekl bych, mnohem užitečnější.

Ale o tom jsem nechtěl mluvit.

Dámy a pánové, dovolte mi, abych vám dnes vysvělil rozdíl mezi socialistickým a kapitalistickým viděním světa. Nedávno proběhla médii zpráva o tom, jak jedna nadnárodní firma (tuším že Nike) zaměstnává za malý peníz v Africe děti. Velmi zajímavé pak bylo číst diskuze pod těmito články ukazující na rozdílné chápání světa.

Asi první, co člověka napadne, je, že západní imperialista vykořisťuje nebohé africké děti, které se nemají jak bránit. To je zcela přirozená úvaha. Jak by v takovém případě fungovala socialistická vláda? Zavedla by minimální mzdu, odbory, nemocenskou, mateřskou, odchodné, zakázala by práci dětem, omezila by pracovní dobu, zavedla vysoké daně... vše pro ochranu pracujících. Ale jaký by byl důsledek těchto opetření? Firmě Nike by se samozřejmě nevyplatilo vyrábět a dovážet takto draze vyrobené zboží až z Afriky, podnik by zavřela a přestěhovala se jinam. A děti by bez práce dále umíraly hladem.

Kapitalistický pohled na celou věc je diametrálně odlišný. Kapitalista si totiž uvědomuje, že firma Nika přinesla do země možnost práce a že nikoho k práci nenutí. Tudíž práce pro firmu Nike je oboustranně výhodná. Kapitalista ví, že účelem firem není charita a rovnostářské rozdělování mezd, protože taková firma by neobstála v konkurenci a zanikla by. Proto kapitalista nechá rozhlásit do světa, jak je v jeho zemi levná pracovní síla a jak jsou zde nízké daně a přiláká tak desítky a stovky dalších firem, které dají možnost dobrovolné práce jejich lidem. Čím více podnikatelů příjde do jeho země, tím bude větší poptávka po zaměstnancích, o to větší budou mít zaměstnanci výběr při hledání práce a budou si pochopitelně vybírat práce s co nejvyšší mzdou, což vytvoří tlak na růst mezd. Kapitalista dále zjednodušší možnosti podnikání, aby každý obyvatel země mohl zaměstnat další lidi, kteří budou mít oproti jiným státům komparativní výhodu a s nimi pak za oboustranně výhodných podmínek obchodovat.

Časem samy rodiny zjistí, že se jim vyplatí, když budou pracovat ve firmách dospělí a děti když budou studovat, aby mohly v dospělosti dělat kvalifikovanější práci a problém s dětskou prací se sám přirozeně vyřeší.

Nekomplikujme tedy firmám život a nechme, ať je vztah zaměstnanec - podnikatel co nejvolnější. Na tomto příkladu jsem se snažil ukázat, že čím svobodnější je trh, tím více pracovních možností mají zaměstnanci a o to větší mzdu mohou požadovat.

 
V 1/03/2007 3:36 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Nejedlý: Ahá, teď jsem to už pochopil. Oni to jsou vlastně jejich spasitelé. Přeji ti, aby jsi nějaké to teplé místečko v Africe získal. Chápu, že v zemi kde existují odbory, nemocenské, mateřské pracuje mnohem svázaněji.

 
V 1/03/2007 5:34 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ne, nepochopil jste to. Podnikatelé nejsou ani spasitelé, ani vykořisťovatelé. Jsou to partneři, kteří lidem dávají možnost práce. Každý si může vybrat, zda jejich práci příjme či nikoliv. A čím méně socialistických regulací, zákazů, byrokracie, daní a dalších překážek bude, tím více podnikatelů nám bude tuto možnost nabízet. Tím pádem se my sami staneme pro podnikatele atraktivnějšími a donutíme tak podnikatele, aby se sami předháněli v tom, kdo nám nabídne vyšší mzdu, vyšší nemocenskou, delší dovolenou apod. Tak funguje trh práce a to je také důvod, proč v kapitalistických státech je o tolik větší svoboda a menší chudoba ve srovnání se socialistickými státy.

http://aktualne.centrum.cz/nazory/co-si-mysli/clanek.phtml?id=321170&tro1153_0_0

 
V 1/03/2007 6:08 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

nejdlý: Opět příliš velký idealismus. Dokud bude nabídka výrazněji menší než poptávka (což např. v africe jednoznačně je) nelze mluvit o konkurenci. A nějaká změna by trvala za současného stavu desítky let.
Podnikatel je člověk, který chce co nejvíc vydělat, takže v případě žádných omezení bude při neomezené minimální mzdě za velmi nízké náklady zaměstnávat velké množství zaměstatnců, kteří ovšem budou žít v chudobě nebo na její hranici.
Z historie jistě víte, pane profesore, že nijak neřízený kapitalismus vedl ke krizím.

 
V 1/03/2007 7:02 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ani pan Nejedlý ani pan Anonymous, ani pan dvacetiletý hroch mi stále nejsou ochotni odpovědět ani na jeden z mých otazníků.............copak to s vámi je ?? Vždyť to přece není nic složitého. Alespoň pro pana profesora Nejedlého, ten se v tom přece určitě vyzná......

Určitě mi dokážete vysvětlit jakým způsobem si konkurují nový dopravci v Ústeckém kraji, když každý jezdí pouze své svoje a navzájem si nepřekážejí. Vy sám jste to přece uváděl jako zářný příklad "tvrdé kapitalistcké konkurence" díky níž klesají ceny a zvyšuje se kvalita služeb....

No tak pana Nejedlý nebojte se věcné diskuze....

 
V 1/03/2007 7:42 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Celebi, samozřejmě máte pravdu, že nabídka práce v Africe je malá. A čím horší budou mít podnikatelé podmínky, tím menší tato nabídka bude. Žádným socialistickým či byrokratickým nařízením nikoho nedonutíte, aby zaměstnal lidi v Africe.

Jistě, každý podnikatel (a nejenom on) chce vydělat co nejvíce. To je přece přirozené. Kdyby to tak nebylo, tak by zkrachoval, protože by jej převálcovali jiní. A právě proto pokud zavedete odbory, minimální mzdu apod, tak se podnikatel sebere a půjde tam, kde bude mít pro své podnikání lepší podmínky. Nakonec se opět regulace, které mají ochránit zaměstnance, obrátí proti nim.

Uvědomte si, že každý podnikatel dává možnost vydělat si. Každý ji může přijmout, ale nemusí. Pokud myslíte, že podnikatel nabízí příliš špatné podmínky pro zaměstnance, nenuťte mu podmínky jiné, neboť riskujete, že odejde. Není nic snazšího, než nabídnout lepší podmínky, přetáhnout mu zaměstnance a pokusit se být úspěšnější.

 
V 1/03/2007 8:32 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Nejedlí: Pod pojmem "možnost" si představuji právo výběru. Pokud mi kručí v břiše a nemám kam hlavu složit, tak moc možností opravdu nemám. To samozdřejmě neni ale starost pár podnikatelů, ale toho zbytku, který z jejich milodarů (neodpovídajicí odvedené práci) se snaží přežít.
Nevím, které státy máte přesně na mysly. Kapitalistickými zeměmi jsou i ty Africké státy.

 
V 1/03/2007 9:18 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane Nejedlý, když tak pořád nás lákáte na studia, tak Vám doporučím jedno studijní téma. Popřemýšlejte, proč komunismus a socialismus vznikl a získal sílu - stejně jako různá dělnická hnutí - v době kdy vztahy zaměstnanec-zaměstnavatel byly téměř podle liberálních ideálů, které nám tak doporučujete. A zkuste se domyslet, co se stane, jestli nebudeme rozvíjet výdobytky západní civilizace z dvacátého století a vrátíme se k civilizaci století devatenáctého.

 
V 1/03/2007 9:22 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tou možností jsem myslel to, že každý má právo pracovat pro koho chce nebo nepracovat vůbec. Nikdo nikoho k práci nenutí. Proto ani nelze mluvit o vykořisťování, utlačování apod. Vše je na dobrovolné bázi.

Pokud se rozhodnu nebýt zaměstnáván, tak mohu sám podnikat a nabízet tak práci za lepších podmínek ostatním, pokud se domnívám, že podmínky nabízené jinými firmami neodpovídají odvedené práci. Pokud nechci podnikat, tak mohu žít tak, abych byl sám soběstačný - mít vlastní pole či vlastní dobytek a všechny nástroje si vyrábět sám. A nebo mohu vyrábět něco, v čem mám komparativní výhodu nad ostatními (umím vyrábět boty, péct chleba, učit děti, léčit nemoci...) a produkty své práce směnit s otatními za peníze nebo za jiné produkty. V poslední řadě se také mohu přestěhovat, vzdělávat se a zvyšovat tak své uplatnění ve společnosti.

Ale pokud všechny tyto možnosti zavrhnu a rozhodnu se dobrovolně, že je pro mě nejvýhodnější nechat se za smluvených podmínek zaměstnat u nějaké firmy, pak nikdo nemůže tuto firmu kritizovat za podmínky, se kterými jsem souhlasil.

 
V 1/03/2007 9:39 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

nechat se za smluvených podmínek zaměstnat u nějaké firmy
cha cha cha - za popisovaných podmínek volného trhu to pro mne nebude nejvýhodnější, ale budu bojovat o to místo s tím dítětem z Afriky, protože pak i mně půjde o to nezemřít hladem....

 
V 1/03/2007 9:45 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Anonymous, vy jste stále nepochopil, že firmy nabízejí možnost práce, kterou můžete, ale také nemusíte přijmout. Jakmile začnete diktovat socialistické podmínky, tak firmy zkrachují nebo se přestěhují jinam a vy tuto monost ztratíte. Čili si nijak nepolepšíte.

ods, tak tedy proč vznikl socialismus. Kapitalismus přinesl lidem práci a pracovitým lidem bohatství.

To se ale těm méně pracovitým nelíbilo a tak se rozhodli, že by všichni měli mít stejně - bez ohledu na to, kolik pracují. Proto vzniklo heslo Každému podle jeho potřeb a ti méně pracovití se spojili, aby znárodnili podniky, statky, dobytek a veškerý podnikatelský kapitál těm úspěšným a aby za pomoci tohoto kapitálu sami mohli pracovat v JZD a ve státních podnicích.

Ale muselo dojít ke 20. století, kdy se ukázalo, že stát je ten nejhorší hospodář a že i každý státní úředník či politik myslí jen na svůj zisk místo aby myslel na blaho všech. Proto začaly socialistické státy upadat a chudnout až došlo k pádu jejich režimů. Není náhodou, že Černobyl explodoval právě v SSSR nebo že největšími znečišťovateli jsou právě socialistické státy (viz stav Severních čech před 1989 a dnes).

Nevím, co myslíte těmi výdobytky dvacátého století (odbory?), ale uvědomte si, že i většina socialistické evropy je mnohem kapitalističtější než ČR. Uvědomte si, že se u nás zavírají podniky právě v důsledku socialistické lobby francouzských zemědělců a zkuste popřemýšlet, co se stane s ČR, když zde zavedeme sovětský socialismus, ke kterému má právě Paroubek podle svých výroků nejblíže.

 
V 1/03/2007 10:31 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane Nejedly, ty Africke deti, o kterych jste tak hezky psal, jsou tou vasi dobrovolnosti nuceni a donuceni tu praci vzit. Tam zadny alternativni vyber a nabidka neni. Nuti je k tomu stat, ktery zije z uplatku tech zahranicnich firem. Firmy s radosti uplatky davaji, protoze se jim to 100x vrati, v podobe te levne pracovni sily a moznosti obchazet zakony a zaroven byt pod ochranou takoveho statu. Deti jsou nuceni k praci i samotnymi rodici, kteri potrebuji prijem. Kdyz takova rodina ma dejme tomu XX deti, z toho XX ma sanci ziskat praci v te firme, tak je to pro takovou rodinu velky terno. Je to daleko vyhodnejsi, nez kdyby sve ditka poslali na skolu kterou tam spis nemaji nez maji, a na placene skolstvi takove rodiny nemaji ani ve vzdalene budoucnosti mit nebudou. Do prace za mzdu, kterou zahranicni firmy plati za detskou praci, by se rodicum nevyplatilo. Mit prijem z XX hladovych krku, misto prijem ze dvou dospelych, je panecku vyhodnejsi, obzvlast kdyz se vi, ze se tam dospeli nedozivaji vysokeho veku a stezi by ty firmy z nich vymackali stejnou produktivitu jakou dostanou z jejich deti.

 
V 1/03/2007 10:56 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Nejedlý: Ten výmysl, co jste napsal, musel znít snad i vám chvílemi absurdně a zidealizovaně.
Mimochodem k tomu znečišťování prostředí: Dnes porušuje veškeré ekologické kvóty právě vzor kapitalismu, USA.
Ono je hezké, že firmy nabízejí lidem možnost práce a lidé si mají možnost vybrat jestli ji vzít nebo ne. Ale úplně jste vypustil to, že když ji nevezmou, mohou umřít hlady, protože prostě nebudou mít dost jídla. Tohle na jedné straně zní hezky: nabídnou práci, kterou nemusejí přijmout. ale ti lidé na výběr nemají. Tomuhle se říká vykořisťování a hyenusmus. Vykořisťování je pojem už z pradávné historie a mimo jiné bylo i v monarchii, kterou jistě uznáte jako zaostalé zřízení. Tohle je to co propagujete? Metody 19. století?

 
V 1/04/2007 5:22 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Pan Nejedlý zatvrzele ignoruje moje otázky..........

 
V 1/04/2007 9:38 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Pri cteni nejedlych prispevku kolegy Nejedleho mam pocit, ze ma minimlane docenturu v oblasti ekomonie, sociologie, psychogie, historie apod. Po cloveku s takovym vzdelanim ( a modrym uvedomenim ) by hrabla rucickou kazda firma ( firmy vlastni volici ODS, jelikoz volic CCSD a KSCM je od narozeni liny a neschopny vlastnit podnik - takze v tom nevidim zadny problem ). Jelikoz je volic ODS pracovity ( spojeni slov pracovitost a CSSD je primo kacirsky cin ), tak se divim, ze ma tolik casu zde placat svoje modrosti.

Mily kolego Nejedly, neberu ti tvoje presvedceni, neberu ti tvuj svet. Pracoval jsem s lidma, co trpeli ruznymi komplexy ( posledni sef si myslel, ze bez lidi jako je on, bychom jeste byli v jeskynich - koho volil nevim, ale chudak kazda strana, co dostala jeho dementni hlas ). Zakomplexovaneho povazuji i vas. Vas image vzdelaneho cloveka trpi kazdou vetou co napisete. I kdyz na druhou stranu, jak tak koukam na delku, mnozstvi a podobnost vasich prispevku, tak v teto spojitosti pouzit slovo "napsat" je urazkou vsech ostatnich prispevovatelu.
Ale abych vas jenom nehanil - kazdou chvili slycham o pokracujici pocitacove gramotnosti a tak vam chci rict, nejenom jako povolenim IT specialista, ze jste zakladni ukony CTRL+C a CTRL+V zvladl dokonale.

 
V 1/04/2007 1:44 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

No, koukám, že můj milý Radim Štěchovský se zde rozjíždí na plné obrátky a opět pod několika nicků zcela přesně tak jak to kdysi oglosoval jeden můj kamarád: ,, kolik nicků máš, tolikrát jsi Radimem". Takže jeden snaživý blb s grafomanskými sklony, několika identitami, vyzbrojen demagogií nejhrubšího zrna... . Ne Radime, ani pod nickem prof. Nejedlého si Tě nelze splést. :o))
Pokud chcete o tajemném profesorovi vědět více, prostě si zadejte jeho jméno ( Radim Štěchovský) do googlu.

 
V 1/04/2007 2:32 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Petrucciani a celebi, vidím, že jste nečetli můj příspěvek. Přečtěte si jej, prosím, abyste se dozvěděl, že každý má na výběr práci vzít či nevzít. Pokud ji nevezme, může se snažit být soběstačný a obhospodařovávat vlastní políčko a dobytek či vyrábět produkty nebo poskytovat služby, u kterých má komparativní výhodu a výsledky své práce směnit s ostatními za peníze či jiné produkty a služby. Nebo se může přestěhovat či studovat a zvyšovat svou kvalifikaci místo plození potomků.

Pokud vám někdo nabídne MOŽNOST něčeho, tak ho již z principu nemůžete nazvat vykořisťovatelem. Vy si totiž odmítáte přiznat zásadní skutečnost a tou je, že žádná firma není odpovědná za stav ve kterém se nacházejí lidé v oblasti, ve které chce začít podnikat. Další zásadní skutečnost, která vám uniká je, že účelem žádné firmy není charita (taková firmy by byla převálcována konkurencí a zkrachovala by) a také fakt, že pokud začnete regulovat podnikání, tak se firma odstěhuje jinam a lidé budou DÁLE UMÍRAT HLADY. Veškerá regulace se tak v konečném důsledku obrátí proti nim. A pokud má kdokoliv pocit, že firmy odvádějí malou mzdu, není nic snazšího než sám si najmout zaměstnance a vyplácet jim mzdu vyšší.

Jediný mechanismsus, který může zlepšit podmínky pracujících je vyšší konkurence zaměstnavatelů, které se dosáhne pouze lepšími podmínkami pro podnikatele, vyšší produktivitou práce a vyšší kvalifikací zaměstnanců.

Brumlo, mě jste se na nic neptal a já jsem ani nic o Ústeckém kraji v této diskuzi nepsal, ale přesto se vám pokusím odpovědět. Dopravci si v Ústeckém kraji konkurují tím, že kdyby některý dopravce selhal (opakované zpoždění, předražování jízdného, stávky za vyšší dotace apod.), tak by s takovým dopravcem již nikdo v budoucnu neuzavřel smlouvu.

amenre, děkuji ti, že jsi se místo věcných komentářů pustil do kritiky mé osoby. To dokazuje, že nedokážeš argumentovat věcně, což chápu jako vyjádření souhlasu s tím, co jsem zde napsal. I nařknutí z kopírování jsou absurdní a úsměvné, pokud nejsi schopen ukázat, odkud podle tebe kopíruji.

 
V 1/04/2007 5:13 odp. , Blogger ods řekl...

Pane Nejedlý, rád jsem se od Vás dozvěděl, že v Evropě a USA od zavedení různých regulací - před více než sto lety - postupně chudneme, umíráme hlady a mizí od nás firmy. Za to regiony s minimální regulací jako například v Africe stále bohatnou.

Liberální fanatismus a komunistický má jednu podobnou vlastnost, naprosto ignoruje realitu a snaží se vtěsnat svět do svých krásných pouček.

Váš nesmysl o méně pracovitých, a z něj odvozené "myšlenky", by snad ani nestál za komentář, kdyby znovu neukazoval Vaši naprostou neznalost poměrů v liberálním kapitalismu a Vaše vidění světa opřené pouze na teoriích. V levicových hnutích nebyli méně pracovití, ale v drtivé většině lidé, kteří s celou rodinou dřeli 12 a více hodin denně a často neměli za svoji práci u hodných kapitalistů ani na pořádné bydlení a jídlo.

Mimochodem Doležalovu interpretaci něčích výroků považovat za výroky může asi jen inteligentní modrý profesor.

Kopírování už předem připravených elaborátů je vidět i na tom, jak dokážete podat již dlouho nefunkční linky.

 
V 1/04/2007 5:25 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Dopravci v Ústeckém kraji teď mají uzavřené nové smlouvy na osm let a jsou takzvaně "za vodou". O tom jaké podmínky v těchto smlouvách jsou se zde raději ani nebudu vyjadřovat.
A o tom že do dnešního dne nemají splněny kritéria na jejichž základě byli vybráni (např. dostatečnou kapacitu vozového parku a zajištění trvalých zastávek na jednotlivých linkách - do dnešního dne používají provizorní přechodné dopravní značení) se mi taky nechce zrovna dvakrát mluvit.

Jo a že z větší části používají parkoviště bývalého ČSAD (museli si je pronajmout od současné společnosti BUSCOM) a tím jsou vpodstatě ještě dražší což se prokáže až na konci roku ve vyúčtování a žádostech o prokazatelné ztrátě - to se teprve uvidí co bude pan hejtman mluvit o ceně a kvalitě služeb......

 
V 1/04/2007 5:49 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ten pán jistě se neurazí napíšu-li FANATICKÝ příznivec všeho tvrdokapitalistického,ale pomíjí fakt v článku o zatahování právě tvrdokomunistů a mafiánů na naše území.Tomu asi moc nerozumí tak o tom nemluví-žvaní jako komunistická televize pořád dokola s jeho mozkovypíraními názory....

 
V 1/04/2007 5:52 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A vážený pane Nejedlý se svými africkými dětmi mi připomínáte patricije ze série knih o úžasné zeměploše od Terryho Pratcheta: "Jistě že máte v každém ohledu svobodu možnosti volby. Máte možnost svobodně zemřít..."

 
V 1/04/2007 6:40 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jenom bych ještě doplnil historíí i současnotí dokázanou pravdu, že neřízený kapitalismus vede k monopolům. Když bude existovat monopol, zaniká konkurence a není důvod snižovat ceny a zkvalitňovat výrobky/služby. Zároveň není nutné zlepšovat dobrým zaměstnancům pracovní podmínky.
Pane Nejedlý, jak vy byste se cítil na místě těch lidí v Africe? Bral byste jako svobodnou volbu pracovat za téměř nic nebo umírat hlady? Vyhovovalo by vám to a podporoval byste dál pravicové myšlenky?
Odpovězte mi prosím na tuto otázku. Skutečně mě zajímá vaše reakce.

 
V 1/04/2007 8:18 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

vrcholný reprezentant ODS Topolánek, ROFL :-)
http://veciverejne.blesk.cz/Clanek67027.htm

 
V 1/04/2007 9:21 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To: 1/04/2007 8:18 odp.

Sice je to bulvar, ale je to opravdu zajimave cteni. Zkusme si predstavit, co by delala nase "objektivni a nezavisla" media, kdyby se v bulvaru objevilo cosi podobneho treba o Paroubkovi. Schvalne si to v hlave nasimulujme...
At si ten byvaly lampasak topolanek dela co chce, ale presto mne pripada pozoruhodne i to, ze premierem moji zeme je clovek, ktery je tak neschopny, ze nedokaze ani manzelce elegantne zahnout :-). Rozumny clovek kdyz to neumi, nedela to. Pokud to dela, nebavi se tim cely narod nebo vsichni sousedi.

To: vsichni diskutujici se soudruhem Nejedlym

Obavam se, ze diskuse s tim fanatikem nema smysl. Vzpominam si na sve diskuse s prednasejicim pri hodinach marxisticke filosofie a ekonomie na vysoke skole (za bolsevika jsme to meli povinne). Prednasejici byl uplne stejne odtrzeny od reality a diky tomu tupy a primitivni jako Nejedly. Pravem z nej melo 75% rocniku srandu a vpodstate nikdo (vcetne par clenu KSC mezi nami - ano, i takovi blazni tam byli) jej nebral vazne.
Mozna je zmineny soudruh prednasejici dnes horlivym obhajcem ODS a kapitalismu ve stylu 19. stoleti :-)

 
V 1/04/2007 10:12 odp. , Blogger ods řekl...

Pokud by něco takového řekl a udělal Jiří Paroubek, tak bychom měli od pana Nejedlého link k tomuto článku zde aspoň stokrát, jako důkaz, jaký je to zločinec (a samozřejmě celá ČSSD) a nenávidí svobodný tisk.

 
V 1/04/2007 11:00 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Kdyby něco takového udělal Paroubek zřejmě by z toho noviny udělali tak na měsíc skandál a ještě příští rok by to odpůrci ČSSD připomínali. Alespoň vím jak odpálit někoho, kdo se zase pokusí vytáhnout víc jak půl roku starý Paroubkův projev.
Mimochodem je zajímavé, že jsem o tomhle nikde v médiích a dokonce ani v novinkách nenašel zmínku.
-------
btw Takový dotaz na autora webu: Nebylo by možné zveřejnit IP adresy nebo jejich hashe u všech příspěvků?

 
V 1/04/2007 11:07 odp. , Blogger ods řekl...

Bohužel blogger toto neumožňuje (v aktuální verzi) - ale stejně by to nebylo lékem na jasnou a veřejnou identifikaci nejedlovatosti, protože se to dá jednoduše obcházet použitím proxy.

 
V 1/05/2007 1:04 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

ods: No programovat trochu umím. Takže si myslím, že by šlo udělat identifikaci uživatelů i nejen podle ip adresy. Samozřejmě všechno se dá obejít. Ale pochybuji, že by většina obyčejných uživatelů věděla jak.

 
V 1/05/2007 4:12 odp. , Blogger ods řekl...

Celebi, bohužel sem to implementovat nemohu /omezení všech hostovaných věcí/, ještě vyzkouším novou verzi bloggeru na kolik je dobrá a potom je stejně v plánu přechod na vlastní doménu a tam už se dá vyhrát s různými pluginy.

 
V 1/05/2007 6:50 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

> Pane Nejedlý, rád jsem se od Vás dozvěděl, že v Evropě a USA od zavedení různých regulací - před více než sto lety - postupně chudneme, umíráme hlady a mizí od nás firmy. Za to regiony s minimální regulací jako například v Africe stále bohatnou.

Nikde jsem neřekl, že Evropa a USA postupně chudne. Je tomu právě naopak - a to právě díky minimu regulací, které v USA a Evropě platí - na rozdíl od ČR.

> Liberální fanatismus a komunistický má jednu podobnou vlastnost, naprosto ignoruje realitu a snaží se vtěsnat svět do svých krásných pouček.

Chápu, že odmítáte studovat nebo alespoň číst prameny, které jsem zde doporučoval, neboť byste mohl poznat svůj životní omyl. Ale nechápu, proč se jednoduše neseberete a nejedete se podívat na Kubu, do Severní Koree, do Vietnamu nebo do zemí bývalého Sovětského svazu, kde panuje reálný socialismus, takový, který u nás budovali soudruzi 40 před rokem 89 za KSČ a 8 let po 89 pod hlavičkou ČSSD.

Z Jižní Koree se jeďte podívat hned do jižní, abyste místo demagogického srovnávání Afrika-USA viděl na vlastní oči, jak vypadá hospodářství v zemi, která od socialismu přejde k tvrdému kapitalismu. Myslím, že jeden zážitek vydá za 1000 vašich článků.

A nebo se na to vykašlete - nic nestudujte, nikam nejezděte, dál si pište ty svoje demagogické pamflety, dál si volte ty svoje komunisty v ČSSD, dál svalujte veškerou vinu na Topolánka, dál si namlouvejte, že ČR vůbec žádné problémy s důchodovým fondem nemá - pranic nedejte na ekonomy, kteří ČR varují před krizovým stavem z nedostatku reforem - zejména té důchodové, ale pak se nedivte, až vám komunisté tentokrát z ČSSD již podruhé oznámí, že naše republika jde do hajzlu a že opět vzdávají svých funkcí...

A pro vaši infromaci znovu opakuji - nejsem zastáncem ultraliberální rakouské školy, jak mi neustále podsouváte.

Celebi - ano, podle některých teorií skutečně vede neregulovaný trh k monopolům. Právě proto ve většině světa fungují antimonopolní úřady. Ale socialismus je na tom mnohem hůře - jen si vzpomeňte na státní podnik Telekom a jak se všichni těšili na jeho privatizaci a na kapitalistickou konkurenci.

> Pane Nejedlý, jak vy byste se cítil na místě těch lidí v Africe? Bral byste jako svobodnou volbu pracovat za téměř nic nebo umírat hlady? Vyhovovalo by vám to a podporoval byste dál pravicové myšlenky?
Odpovězte mi prosím na tuto otázku. Skutečně mě zajímá vaše reakce.

Stále a stále zapomínáte na skutečnosti, které dokola marně opakuji. Uvědomte si prosím, jak se situace vyvíjela:
1. Lidé žijí z důvodu válek, korupce či přírodních katastrof v bídě a umírají hlady.
2. Příjde firma a nabídne lidem práci za mzdu, která jim umožní zachnánit život a uživit se.
3. Co si lidé o nabídce takové firmy budou myslet? Budou jí odsuzovat, kritizovat a vnucovat své podmínky nebo se nechají dobrovolně zaměstnat? Pokud to jsou socialisti, tak budou nadávat na kapitalistu, který je vykořisťuje, firma se odsťeje nebo zkrachuje jinam a lidé budou dál umírat hlady. Pokud budou rozumní, tak nabídky využijí. A pokud budou pravicově zaměření, tak začnou sami podnikat, sami budou vyplácet vyšší mzdu, sami se budou vzdělávat nebo přitáhnou do země další firmy, aby tak zvyšovali svou cenu a donutily tak firmy nabízet vyšší mzdu a ty, které si to nemohou dovolit, tak donutí zkrachovat nebo odejít jinam.

Podnikání není charita. Podnik, který jako charita funguje, zkrachuje, neboť je přaválcován konkurencí. Žádná firma nemůže za situci, ve které se lidé nacházejí. Pokud chtějí lidé vyšší mzdu, musí přilákat více zaměstnavatelů, kteří si budou na trhu práce konkurovat.

Klokane, již se ani nedivím, jak hluboce jsou ochotni socialisti zajít, aby pošinili svého Satana. Článek z Blesku - kdo soudný tomu může věřit? Proč jste si neověřil informace u nezávislých pozorovatelů, kteří dosvědčili, že se situace odehrála úplně jinak? To se vám již nehodilo, že? Představte si toho křiku, který by se ozval z řad ČSSD, kdyby Blesk otiskl něco podobného o Paroubkovi...

 
V 1/05/2007 7:18 odp. , Blogger ods řekl...

Vaše slova:
"Pokud začnete regulovat podnikání, tak se firma odstěhuje jinam a lidé budou DÁLE UMÍRAT HLADY"

Evropa a USA na začátku 20. století začaly velmi silně regulovat ekonomiku (největší růst HDP v USA byl v době keynesiánců), v průběhu posledních sto let regulací neustále přibývá a nějak hlady neumírají. To jasně dokazuje nesmyslnost Vašich tvrzení.

Chápu, že odmítáte studovat historii a dnešní svět a máte raději Vaše ultraliberální poučky, ale proč se neodstěhujete do Afriky, kde se buduje kapitalismus Vaší milované ODS. Nebo budete zde neustále svalovat vinu za to že svět vypadá jinak než si přejete na ČSSD a Jiřího Paroubka ?

Co vyřešila Vy pravicový génie privatizace Telekomu ? Státní "téměř monopol" se stal soukromým "téměř monopolem".

Podnikání opravdu není charita a tam kde podnikatelé nejsou omezeni různými regulacemi, tak zaměstnávají za haléře a potom většinu zisku vyváží. Co ve finále vede k sociální nespokojenosti a různým komunistickým revolucím.

Jste zábavný bráníce svého milovaného Topolánka, on se již za své chování omluvil, ale rozumím, že Vy tomu vůbec věřit nebudete.

 
V 1/05/2007 7:20 odp. , Blogger ods řekl...

Jen tak pro pobavení - pan Topolánek se bojí agentů přisluhovačů. Bude nějaká reakce novinářů ?

"Mediální ataky související s mou rodinnou situací pokládám za přemrštěné, neodůvodnitelné právem veřejnosti na informace a tvrdě postihující zejména mé blízké. Navíc si nejsem jist, zda nejsou některá konkrétní média a určití novináři motivováni politicky a zneužíváni k diskreditačním účelům," uzavřel prohlášení Topolánek.

 
V 1/05/2007 8:08 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Hele ods, já fakt už nevím, jak vám to mám napsat, abyste to pochopil. Čtete vůbec moje příspěvky? Rozumíte jim? Kolikrát vám mám opakovat, že nejsem stoupencem ultralibarálních teorií? A jak jste přišel na to, že se v Africe buduje kapitalismus ODS???

Já vám tu opravdu nebudu vysvětlovat základní ekonomické teorie. Nebudu vyplňovat mezery ve vašem vzdělání. Pokud chcete studovat, studujte. Materiály jsem vám zde dával, dokonce i přednášky na VŠE jste tu měl vypsané. Pokud nechcete studovat, tak se rozhlédněte kolem sebe, kam to socialistické státy dopracovaly. Ale nesnažte se argumentovat.

A nesnažte se tu přirovnávat USA k socialistickým státům. To vám opravdu nikdo nezbaští. Žádný socialistický stát neprosperuje. V každém je chudoba, jsou drancovány přirodní zdroje, je tvrdá cenzúra, jsou zavíráni lidé za protistátní názory, majetek je konfiskován, podniky zestátňovány... ideál všech socialistů.

Ano, i v USA existují regulace volného trhu, ale tyto regulace jsou nic ve srovnání s tím, co by nás čekalo v případě uskutečnění všech Paroubkových plánů.

Uvědomte si, že firmy v Africe (na rozdíl v USA a Evropě) podnikají právě proto, že je zde levná pracovní síla. Jinak by se jim to nevyplatilo. Pokud umělě zvednete cenu práce, tak se firmám nevyplatí zaměstnávat afričany a ti v důsledku vašich regulací budou dále umírat hlady.

Co vyřešila privatizace telekomu? Ovetření trhu pro konkurenci, díky níž můžete volat levněji (např. s Tele2, Volným, atd...) a příchod konkurenčích mobilních operátorů, kteří snížili poplatky za mobilní hovory řádově na desetinu.

>Podnikání opravdu není charita a tam kde podnikatelé nejsou omezeni různými regulacemi, tak zaměstnávají za haléře a potom většinu zisku vyváží. Co ve finále vede k sociální nespokojenosti a různým komunistickým revolucím.

... a právě proto jsou kapitalistické státy ty s nejvyšší produkcí, nejvyšší mzdou a nejnižší mírou chudoby.

Vy opravdu vůbec nechápete principy trhu práce. Schválně - víte vy vůbec, proč třeba v Německu, kde nemají minimální mzdu nevyplácejí zaměstnavatelé lidem jen haléře, a zisk si nechávají, jak píšete, ale proč ti hloupí němečtí podnikatelé vyplácejí svým zaměstnancům v průměru asi 5x vyšši mzdu než u nás? Myslíte snad, že je to proto, že jsou všichni takoví dobrotiví?

Pokud je levná pracovní síla, tak není nic jednoduššího než si ji najmout, nabídnout vyšší mzdu a vyvíjet tak tlak na zvyšování mezd. Ale jestli tohle někdy pochopíte...

Proč myslíte, že se kapitalistické západní německo dostalo v produktivitě práce a kvalitě života o tolik let napřed před socialistické východní německo? Jeden příklad vyvrátí všechny vaše zvrácené bolševické teorie...

Topolánek rozhodně není můj milovaný, ani jeho stranu nevolím. Jen se směji, když vidím, jak někdo ze zoufalství loví bahno i v bulváru, zvláště pokud jsou očití svědci, kteří situaci popisovanou v bulváru uvádí na pravou míru.

 
V 1/05/2007 8:33 odp. , Blogger ods řekl...

Hele Nejedlý, Vy mi pořád vnucujete koho reprezentuji, co volím, jaké mám názory, tak si laskavě připomeňte přísloví, jak se do lesa volá ...

Když nechcete vidět realitu a nemáte ponětí o historii, tak to za Vás nedoženu. Čtěte si příručky, jak být krásným, mladým a bohatým spolu s tatínkem a věřte si jim.

A nesnažte se mi pořád něco vnucovat, nikde jsem neprohlásil USA za socialistický stát.

Navíc stejně jako většina modrých géniů nechápete rozdíl mezi reálně socialistickým /tzv. komunistickým/ a sociálním státem.

Jestli se uskuteční Vaše a Topolánkovy plány, tak se zde máme tak dokonale jako v Africe.

Navíc stále nechápete jaký nesmysl jste napsal. Prohlásil jste, že zavádění regulací vede k chudobě, ale skutečnost, jak v USA tak v Evropě to nepotvrdila.

Firmám by se vyplatilo investovat v Africe, kdyby se tam zavedl solidní právní stát, nevládly tam práva džungle - volného trhu, státy by podpořily vzdělanost atd. Ale chápu, že pro Vás je to vše jen o levné pracovní síle, protože tak tvrdí liberální poučky.

Privatizace Telekomu nevyřešila nic, státní firmu o určité pozici vlastní teď soukromá firma. Vám asi šlo o otevření telekomunikačního trhu, že ? Ale to je krapet něco jiného.
Když říkáte o snižování cen mobilních operátorů, tak doufám, že pamatujete na regulaci omezující roaming. Bez regulace neustále firmy říkaly, že vše musí být extrémně drahé a najednou, když se EU naštvala, tak dokáží poskytovat roaming za několikanásobně nižší ceny.

Sociální státy s tržní ekonomikou opravdu jsou velmi bohaté a mají nejnižší úroveň chudoby. A to se mi líbí, protože taková řešení i já podporuji.

Vaše ultraliberální teorie jsou zábavné, ale bohužel nerealistické.

Pročpak se Váš milovaný Topolánek omlouval, když vše bylo jinak a očití svědci to potvrzují. Sugerujete, že je to úplné ťululum, co si nepamatuje co dělalo ?

 
V 1/05/2007 10:47 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane Nejedlý, mohl byste si už konečně uvědomit, že tu nikdo neobhajuje socilialismus nebo komunismus?
Na vašich teoriích je vidět, že je píšete z pozice bohatého člověka - podnikatele. Vy se na to ani neumíte podívat z pohledu chudého člověka. Jinak já samozřejmě chápu, že pro bohatší lidi je pravice prostě výhodnější.
Ono na jednu stranu škodí příliš malá regulace, ale na druhou stranu i příliš velká. Pokoušíte se tu představit konkrétně tu teorii, která předpokládá minimální regulaci, což jak historie dokázala fungovat nemůže, stejně tak nemůže fungovat příliš velká regulace.
Radím vám, pročtěte a pochopte souvislosti historie několika nejbližších století. Zdůrazňuji pochopte. Pak si položte otýázky Proč zkrachoval volný kapitalismus? Proč lidé volili levici? Možná i zjistíte, že vyspělost USA není jen důsledek malé regulace, ale i mnoha jiných mnohdy významnějších faktorů.

 
V 1/05/2007 10:48 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

ods, vidím, že opět úroveň vaší diskuze se bez argumentů snižuje k prázdným frázím a osobním urážkám. Pokuste se toho prosím příště vyvarovat, už to vypadalo, že vám to půjde, ale teď jste se opět vrátil do svých kolejí. Pokud chcete diskutovat, tak věcně. Pokud chcete urážet, tak urážejte, ale zůstanete tu sám. Pokud je to ale vaše volba...

Topolánka neobhajuji a ODS nevolím narozíl od Vás a vaší dokonalé ČSSD v čele s jejím Vůdcem...

Pokud považujete díla světových ekonomů za "příručky, jak být krásným, mladým a bohatým", je to vaše věc. Pak se ale nemůžete divit, že nikdy nepochopíte, proč lidé s ekonomickým vzděláním volí pravici a lidé bez vzdělání levici. Dále budete plkat o něčem, o čem nemáte páru a dále budete studentům pro smích... Kritizovat něco, co jste ani nečetl, ale o čem jste již předem přesvědčen, že to není pravdivé, může skutečně jen velmi zabedněný člověk neschopný přiznat si svůj omyl. Já se vám ale nedivím. Sám jsem jako malý zastával identické názory, které tu dnes hájíte. Teprve přednášky ekonomie mi otevřely oči, aby pochopil reálné ekonomické vztahy.

> Navíc stejně jako většina modrých géniů nechápete rozdíl mezi reálně socialistickým /tzv. komunistickým/ a sociálním státem.

Právě že chápu. Problém je, že vy stejně jako většina bolševiků nevidíte, že komunisti ČSSD táhnou ČR právě k tomu socialistickému státu než k moderní sociální evropě.

> Prohlásil jste, že zavádění regulací vede k chudobě, ale skutečnost, jak v USA tak v Evropě to nepotvrdila.

Obecně(!) platí, že regulace jsou vždy v neprospěch většiny, neboť způsobjí korupci, černý trh a kriminalitu. Vemte si regulaci drog (neobhajuji ani nekritizuji) - regulace drog způsobuje korupci, černý trh i kriminalitu. Otázkou zůstává, jesli má regulace drog vůbec nějaký vliv na jejich konzumaci. Můj osobní názor (který je irelevantní) je, že liberální teorie jsou skutečně funkční, ale pouze v ideálním prostředí. Proto je možné buďto tyto reálné podmínky simulovat nebo usměrňovat ekonomii drobnými regulacemi. To ale neznamená, že se budou regulovat ceny bytů. Stejně tak by se mohly regulovat ceny aut, protože se panu Křečkovi zdají auta drahá...

Právní stát a pravidla volného trhu přece nejsou v rozporu! Vždyť právní stát je jedním z pilířů rakouské ekonomické školy. Uvědomte si, že čím svobodnější budou tržní podmínky pro firmy, tím více firem do regionu příjde, o to více zaměstnanců se budou ucházet, o to větší mzdu budou moci zaměstnanci požadovat a o to více jim poroste produktivita. Žádnou západní firmu v Africe nedonutíte, aby vám vyplácela náhrady, které jinde vyplácet nemusí. Každá taková regulace se tak obrátí proti vlastním lidem. Navíc nemůžete žďímat firmy, které na větší mzdy nemají.

> Sociální státy s tržní ekonomikou opravdu jsou velmi bohaté a mají nejnižší úroveň chudoby. A to se mi líbí, protože taková řešení i já podporuji.

Čím vyšší je sociální podpora státu, tím méně se lidem vyplatí pracovat. Roste nezaměstnanost, vznikají celá romská gheta nezaměstnaných. Z toho důvodu také málem došlo ke kolapsu sociálního systému ve Švédsku a volby zde vyhrála pravice. Z toho důvodu Maďarští socialisté prohlásili, že za celou svou vládu nic neudělali. A také z toho důvodu Evropa marně dohání USA a v Evropě stále roste počet nezaměstnaných...

Jiný případ jsou sociální dávky v případě Modré šance, kdy jsou dávky vypláceny (téměř) všem jako příplatek k jejich platu. Lidé jsou tak stále motivováni si hledat práci. Mateřská je vyplácena formou garantované mzdy pro novorozence. Geniálně jednoduché, levné a efektivní řešení.

A nakonec - nemyslete si, že vás Krausové, Sobotkové, Šloufové a další komunisté a šibalové přivedou k sociálně-tržnímu státu západní Evropy.

 
V 1/05/2007 10:57 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

celebi, konečně tu mohu napsat, že s někým souhlasím. Asi se neshodneme v tom, že regulace po vzoru ČSSD je pro mě (a většinu ekonomů) neúnosná. Nakonec bych jen dodal, že pravice není výhodná jen pro bohatší.

Pravice (ve dnešním chápání) znamená nižší daně, což znamená menší šedá ekonomika, vyšší mzdy, myšší zaměstnanost, vyšší produktivita práce, lepší konkurenceschopnost a s tím související další a další úspory. Pokud jsou v pravicovém státě lidé motivovaní k práci, mají vyšší mzdu, ušetří státu na platby v nezaměstnanosti, lidé více podnikají, což vytváří boj o zaměstnance a ten tak může požadovat vyšší mzdu. S pravicovou vládou tak vydělá každý.

Naopak levice zvýší mzdy a populisticky je rozdá těm nejchudším. Ti pak ztrácejí důvod pracovat, firmy a investoři opouštějí takový stát, lidé jsou propuštěni, ceny rostou, stát se zadlužuje, rosotu úroky z dluhů a smrtonosná spirála se uzavírá.

 
V 1/05/2007 11:14 odp. , Blogger ods řekl...

Ale pane Nejedlý, když Vy víte co já dělám, koho volím, co jsem četl nebo nečetl, na co jsem chodil či nechodil a jaké mám názory, tak proč mi upíráte právo vědět to samé o Vás ?

Vy stejně jako většina ultraliberálních nacionalistů nemáte ani ponětí jaký je program ČSSD a opakujete jen přihlouplé fráze.

Obecně platí, že jsou různé regulace, různá intenzita těchto a mají různý dopad. Neplatí, že regulace znamenají automaticky korupci, jsou v neprospěch většiny, tvoří černý trh a zvětšují kriminalitu.

Firmy neběhají po světě jen tak a nevybírají si místa svého působení podle úrovně svobody trhu.

Ve Švédsku vyhrála pravice až poté, co zrušila většinu svého liberálního programu a vystartovala s programem podobným do naší ČSSD. To, že v Evropě roste dlouhodobě rychleji produktivita práce než v USA jste asi v životě neslyšel.

A nakonec - nemyslete si, že Vás Tlustí, Langrové, Topolánkové, Volfové, Kožení, Klausové a další komunisti a šibalové zavedou jinam, než do Afriky.

 
V 1/05/2007 11:40 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ne, nebudu vám již popáté opakovat, že nepatřím mezi ultraliberály, ani vám nebudu vysvětlovat, že ČSSD je jen odnoží KSČM. Stejně byste tomu nevěřil.

Co se týče regulací, tak jsem nikdy netvrdil, že regulace automaticky znamanejí korupci a jsou v neprospěch většiny, ale v drtivě většině případů (zvláště těch socialistických z dílen ČSSD) to tak prostě je:

Např.:
http://www.penize.cz/info/zpravy/zprava.asp?IDP=1&NewsID=4867

Firmy neběhají po světě jen tak a nevybírají si místa svého působení podle úrovně svobody trhu. To je jistě pravda. Ale v Africe to tak prostě je. Pokud děti šijí boty nebo míče, tak není pro firmu žádný problém se další den přestěhovat k vedlejšímu státu. Firmy si zatraceně dobře vybírají, do jakého státu budou investovat a kde budou podnikat. A spolehněte se, že státům s regulovaným trhem se obloukem vyhnou.

Přirovnání ČSSD ke švédské pravici považuji za nejlepší vtip, který jste zde zatím předvedl.

Ano, i v ODS je pár lidí s komunistickou minulostí. Ale na rozdíl od ČSSD není v ODS nikdo s pozitivní lustrací, kdo by spolupracoval aktivně s StB. Skutečnost, že Modrá šance je oceňována i za našimi hranicemi "lehce" nekoresponduje s vašimi názory...

Vaše neustálé odvolávání se na ODS v případech, kdy se dostáváte do úzkých je již úsměvné...

 
V 1/05/2007 11:59 odp. , Blogger ods řekl...

Vaší propagandě opravdu již pár měsíců nevěřím.

Regulaci nájemného jsme se již věnovali v říjnu, počtěte si to znova jestli Vás to zajímá.

Nevyhnou se státům s regulovaným trhem, vše záleží od druhu regulací, plánů firmy a stovek dalších faktorů. Příkladem je třeba Čína ve které je regulací spousta a firmy se tam cpou horem dolem. A to mají na výběr neregulovanou Afriku.

Než začnete vtipkovat, tak si něco zjistěte o postupné přeměně programu švédské pravice z liberálního na sociální výsledkem kterého bylo těsné vítězství ve volbách.

Och, čekám na příklady oceňování modré šance za hranicemi.

Jestli Vám jde o bláboly Paroubek-StB tak to si nechte na své stránky (o kterých samozřejmě nevíte).

Vy již zde pár měsíců neustále křičíte ČSSD dělá to či tamto, ale jak se někdo stejným způsobem odvolá na ODS, tak se Vám to nelíbí. Pročpak ?

 
V 1/06/2007 1:25 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Opravdu nevím, čemu jste se v říjnu věnoval, ale o regulaci nájmu zde píši poprvé. Regulace nájmu je typický příklad škodlivé regulace z dílny ČSSD, kdy je náhodně vybraná skupinka sociálních případů typu pana Křečka zvýhodněna před ostatními, čímž dochází k okrádání majitelů bytů a ke zvyšování tržního nájemného zhruba o 2500,- Kč měsíčně.

Je zřejmě nespravedlivé, když žije důchodce v bytě 1. kategorie v centru Prahy za 2500,- Kč měsíčně a rodina s dětmi se proto musí mačkat v garzonce za 10 000,- Kč měsíčně. Zvýšení tržního nájemného (spočítané a prokázané), černý trh s byty, korupce, riziko miliardových pokut za prohradné mezinárodní soudy. To vše jsou typické důsledky špatné socialistické regulace.

To není propaganda, to je ekonomie.

Ještě mi tu začněte tvrdit, že se firmy hrnou do Číny právě kvůli těm regulacím. Do Číny láká podniky levná a produktivní pracovní síla, která v Africe není. Skutečnost, že si firmy vybírají jako své působiště země s co nejsvobodnějším trhem, je prostě fakt, se kterým nic nenaděláte. Porovnávejte příbuzné země - západní a východní Německo, Severní a Jižní Koreu apod. Čím méně socialismu, tím méně regulací, tím více firem, více konkurence a tím vyšší mzdy.

Švédská pravice má skutečně na hony daleko k vaší ČSSD. Na té skutečnosti nic nezmění ani fakt, že přijaly několik sociálních zákonů.

> Jestli Vám jde o bláboly Paroubek-StB tak to si nechte na své stránky (o kterých samozřejmě nevíte).

Myslíte tyto stránky?
http://www.cibulka.net/petr/view.php?cisloclanku=2005091401

> Vy již zde pár měsíců neustále křičíte ČSSD dělá to či tamto, ale jak se někdo stejným způsobem odvolá na ODS, tak se Vám to nelíbí. Pročpak ?

Proč? Protože když je řeč o ČSSD a někdo začně argumentovat tím, že jiná strana (libovolně jaká) to dělá taky, pak se nejedná o argument, ale o demagogii.

 
V 1/06/2007 1:42 dop. , Blogger ods řekl...

Vy nic nevíte o říjnu, samozřejmě. Tak u toho zůstaneme.

Propagandou jsou Vaše již několik měsíců cpané bláboly o ČSSD. Ale já vím, Vy jste tu úplně nový.

Nikde netvrdím, že do Číny jdou kvůli regulacím, jen to uvádím jako jasný příklad toho, jaké jste psal nesmysly o firmách a regulacích. Vaše porovnávání je zase ubohou propagandou, která nevnáší nic do tématu.

Švédská pravice nepřijala jen pár sociálních zákonů, ale úplně změnila svůj program a jen díky tomu těsně uspěla ve volbách.

Cibulka, Cibulka to je ten pán co poukazuje na vazby KGB a Klause a na privatizaci do rukou StB ?

A když je řeč o ODS tak tu někdo argumentuje tím, že jiná strana (libovolně jaká) to dělá taky nebo je ještě horší, tak to se asi nejedná o argument, ale o demagogii, že pane Nejedlý ?

 
V 1/06/2007 2:19 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

> Vaše porovnávání je zase ubohou propagandou, která nevnáší nic do tématu.

No jistě. Vše, co vyvrací vaše teorie je propaganda. Začínám si zvykat. Ekonomové se obracejí v hrobech...

Nikdy jsem nepsal, že firmy nepodnikají ve státech s regulacemi, ale psal jsem o tom, že firmy preferují státy bez regulací. V případě Číny pozitiva z levné a produktivní pracovní síly převažují nad negativy ze státních regulací. Myslíte si, že by Čína zažívala tak obrovský ekonomický rozmach, kdyby měla zákon o minimální mzdě? Kdybych byl vámi, tak bych se vaší logickou zeptal - proč musí číňani pracovat za 5 USD na den, když mají tolik regulací, které je mají chránit?

Ano, Cibulka je ten pán, který kritizuje i ODS a privatizaci. Možná proto byste jej mohl brát vážně? Nebu raději budete věřit jen tomu, co se vám zlíbí?

> A když je řeč o ODS tak tu někdo argumentuje tím, že jiná strana (libovolně jaká) to dělá taky nebo je ještě horší, tak to se asi nejedná o argument, ale o demagogii, že pane Nejedlý ?

Ano, i pak se jedná o demagogii. Ale takového případu jsem si zde nevšiml. Ani vy jste nebyl schopen uvést jediný příklad, který by dokazoval vaše tvrzení...

 
V 1/06/2007 3:16 dop. , Blogger ods řekl...

Pane Nejedlý porovnávání Severní a Jižní Korey atd. když už jste se tvářil, že chápete rozdíl mezi sociálním a reálně socialistickým je propagandou, která nevnáší nic nového. Ekonomové se z Vás a Vašich bludů obracejí v hrobě.

Napsal jste, že pokud se začne regulovat podnikání, tak se firmy stěhují jinam, na realitě Vám to snad už bylo vyvráceno. Sám čím dál tím více připouštíte, že důležitých je mnoho jiných faktorů, tak už snad nemusíte být tak tvrdohlavý.

Cibulka je pán který píše nesmysly, ale to Vám asi nedochází. Ale Vy si věřte třeba v agenta Paroubka a agenta KGB Klause když Vám to dělá dobře. Už se tomuto věnovat nehodlám.

Vy jste si Vaší demagogie nevšiml ? Vždyť Vy již pár měsíců zde píšete v tématech na každé téma jen jak je ČSSD ošklivá. Ale já vím, Vy jste tu nový.

 
V 1/06/2007 4:06 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

> Napsal jste, že pokud se začne regulovat podnikání, tak se firmy stěhují jinam...

Tak toto jsem nikdy nepsal ani nikdy netvrdil. Jak vidno, ani vy jste nebyl tradičně schopen uvést jediný příklad na podporu svého tvrzení.

Já jsem od začátku ríkal, že pokud firma podniká v Africe (konkrétní příklad, ne v obecné rovině, do které jste můj příklad chybně převedl), tak si vybere tu zemi, kde má nejlepší podmínky pro podnikání - tomu se snad nebudete bránit.

A protože je mezi africkými státy velká konkurence (na rozdíl od vámi jmenované Číny, která je velmi specifická ve svém regionu), tak platí, že jakákoliv socialistická regulace podnikání způsobí, že firma podnikající v Africe (nikoliv v Číně) se sebere a půjde podnikat do vedlejšího státu, pokud nezkrachuje.

Každým zásahem do trhu práce se stává trh pro podnikatele, ale i pro investora méně atraktivní, což snižuje konkurenci na trhu práce. To také nemůžete popřít.

> Cibulka je pán který píše nesmysly, ale to Vám asi nedochází.

Jak to, že nedochází? Vždyť jsem to psal také! Když kritizuje Cibulka ODS a privatizaci, tak má ve všem pravdu. Ale když se dotkne ČSSD nebo NEDEJ BOŽE Parobuka, tak píše samé nesmylsy. No není to tak snad?

> Vy jste si Vaší demagogie nevšiml ? Vždyť Vy již pár měsíců zde píšete v tématech na každé téma jen jak je ČSSD ošklivá. Ale já vím, Vy jste tu nový.

Zaprvé zde nepíši pár měsíců, ale pár týdnů.
Zadruhé nepíši o ČSSD, ale o socialistech obecně.
A zatřetí jsem tu já ani, pokud vím, nikdo jiný nikdy neargumentoval vaším stylem, který nyní kritizujete - "když je řeč o ODS tak tu někdo argumentuje tím, že jiná strana (libovolně jaká) to dělá taky nebo je ještě horší". Jak jsem psal - dosud jste na důkaz svého tvrzení nebyl schopen najít jediný příklad, kde bych já nebo někdo jiný obhajoval nějakou stranu s tím, že ČSSD to dělá taky nebo je ještě horší.

 
V 1/06/2007 4:35 dop. , Blogger ods řekl...

ale pane Nejedlý, Vy jste nic netvrdil, vše se týkalo konkrétně jen Afriky jinak Vaše pravidlo neplatí, že ? Až na to, že i v Africe vstupují společnosti do zemí se silnými regulacemi a drží se i když se počet regulací zvětšuje, pokud například mají hodně nerostných zdrojů. Ale teď se dozvím, že to bylo ještě obecnější a vlastně vůbec neobecné.

Uvedl jsem Vám příklad jak je seriózní zdroj Cibulka. Věřte si čemu chcete pro mne je to jen směšný šašek.

Ano já vím, jste tu nový, samozřejmě, o ČSSD a Paroubkovi vůbec nepíšete jen o socialistech, ale mluvíte naprosto stejně jako klon anonyma z října, víte velmi dobře jaké linky se zde nemají publikovat, podáváte je stejně jako onen anonym ke konci formou googla a seznamy linků podáváte také úplně stejné jako on. Také používáte stejný styl zvýrazňování a odpovědí jako on o monotónním obsahu nemluvě. Máte nějaké jednovaječné dvojče nebo geniální profesoři pravice jsou klonováni ?

 
V 1/06/2007 4:47 dop. , Blogger ods řekl...

Mimochodem pane Nejedlý, abych Vám trochu odsvěžil paměť, tak Vaše nejčerstvější vtělení se po určité pauze objevilo v hábitu profesora zde http://modra-sance.blogspot.com/2006/12/przkum-veejnho-mnn-podle-novin.html . Tam jste Vy, který mi vyčítáte, že údajně neodpovídám na téma vstoupil do článku který se týkal zvláštností průzkumů veřejného mínění s výkřiky jací jsou voliči levice hlupáci a jací jsou v ČSSD zločinci. To bylo jistě naprosto dokonale k tématu.

 
V 1/06/2007 6:31 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Že firmy chtějí maximalizovat svůj zisk a vybírají si proto pro podnikaní země s lepšími podmínkami pro podnikání není moje pravidlo. Tak už to holt ve světě chodí a vy ani celá vaše ČSSD s tím ni nenaděláte. Můžete psát nekonečné urážky na mou osobu, vydávat další hanopisy na ODS, dál volit ČSSD, ale nic s tím neudělále. Tak to bylo, je bude i po vás.

To platí v Africe, ale i kdekoliv jinde. Pokud má země nerostné suroviny, tak si může dovolit regulovat trh a firmy i přesto budou v takové zemi podnikat. Pokud ale nerostné suroviny nemá a přesto reguluje svobodný trh, tak se pak nemůže divit, že v její zemi podniká jen někdo, kdo zaměstnává lidi za malou mzdu. Ale to zde píši již asi podesáté, proto nevěřím, že to nyní pochopíte.

Cibulka je samozřejmě směšný šasek - vždyť jsem to říkal - přece každý kdo kritizuje ČSSD nebo Paroubka je podle vaší logiky směšný šašek. Nebo se snad mýlím? Schválně - dokázal byste jmenovat jednu osobu nebo instituci, kterou nepovažujete za šaška, blázna, modroptáka, demagogického ultraliberála, tisk v žoldu ODS apod., který si někdy dovolil kritizovat ČSSD? To jsem moc zvědav.

Mimochodem - našel jste už nějaký ten důkaz k vašim tvrzením, jak jsem vás vybízel?

Osobní útoky ignoruji - nesnižuji se k nim, neboť jsou důkazem nedostatku věcných argumentů...

 
V 1/06/2007 7:31 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Stále jsem se nedočkal odpovědi, jak si "tvrdě kapitalisticky" konkurují dopravci v Ústeckém kraji, a co vlastně p. Nejedlý (anonymous a dvacetietý hroch) o situaci v Ústeckém kraji skutečně vědí.........moje otázky jsou ignorovány (třeba proto že na ně neumějí odpovědět).

Já vím co se dělo a děje protože jsem byl přímo u toho. Viděl jsem jednotlivé papíry a mluvil s příslušnými lidmi s konkrétní pravomocí.

A pana Nejedlý - Vy konkrétně - jak můžete tvrdit že my všichni jsme voliči ČSSD ?? Vy jste nás snad všechny špehoval při volbách ? Nebo vám byly poslány seznamy voličů jak kdo volil ? Nebo jste jasnovidec ? Já osobně jsem volil zelené a dost mně svým přístupem znechutil pan Bursík.

 
V 1/06/2007 7:33 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Nakonec dodám, že chápu vaši snahu vidět v ČSSD moderní evropskou stranu se sociálním cítěním. To je ale jen přelud. ČSSD - a zejéma Paroubkovu frakci - tvoří většinou komunisté, kteří za komunismu byli velká zvířata. Je pravda, že bývalí komunisté jsou dnes ve všech stranách, ale v ČSSD je jejich hned po KSČM nejvíce. Navíc je zde jakési trvrdé jádro formující programové ideály ČSSD, kterým se musí každý poslanec z ČSSD podrobit. To byl také důvod, proč poslanec Melčák opustil poslanecký klub ČSSD. Tito komunisté, kteří často spolupracovali i s StB, jsou ti samí, kteří za hlubokého komunismu vedli naši zemi k jasnějším zítřkům.

Pak se nelze divit tomu, když političtí komentátoři označují politku ČSSD za socialistickou, na hony vzdálenou moderní evropské levici.

 
V 1/06/2007 7:37 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

brumlo, na vaši otázku jsem odpověděl a to i přes to, že nebyla určena mně. Více pro vás již udělat nemohu.

Co kdybyste třeba vy nyní odpověděl na některou z mých otázek? Tak už totiž v diskuzích většinou chodí. Ale pokud odpovědět nedokážete, tak raději pište dál, že vám kdosi na nějakou otázku neodpovděl, třebaže mi smysl takového počínání uniká.

 
V 1/06/2007 10:21 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Odpovím vaším stylem...

Na co jste se mně ptal ?

 
V 1/06/2007 11:04 dop. , Blogger ods řekl...

Tak již vidím, že dodáváte další podmínky pro Vaše původní autoritativní tvrzení. Za chvíli konečně sám dojdete k tomu, že regulace nejsou pro společnosti až tak důležité, jen tak dál pane profesore, ale že to trvalo.

Pane Nejedlý, samozřejmě že se mýlíte, ale vychází to z Vašeho bolševického přesvědčení, že jsem nějaký člen ČSSD a nenávidím kritiku sociálních demokratů. Věcná kritika kohokoliv mi nevadí, vadí mi vaše lži a polopravdy. Jejich rozboru jsme se tu věnovali již v říjnu o čem samozřejmě nic nevíte.

Důkazů jsem Vám tu dal dostatek, ale Vy je zarputile ignorujete.

Osobním útokem je připomenutí Vašeho chování zde, to je hezké. A máte tu drzost mi něco sám vyčítat.

 
V 1/06/2007 11:33 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Tvrzení, že se firmy snaží maximalizovat zisk a vyhledávají proto trhy s nízkými regualcemi není moje. Pokud se vám nelíbí, stěžujte si u autorů ekonomických teorií, a vysvětlete jim, že vy víte lépe, co je pro firmy dobré.

Regulace jsou pro společnost kriticky důležité. To že to nechápete ještě neznamená, že tomu tak není. A fakt, že jsem prve nemluvil o jiných faktorech, které také hrají úlohu při rozhodování firmy, ve kterém státě začne podnikat ještě neznamená, že jsem o těchto faktorech nevěděl. Tyto faktory jsou ale v případě afrických zemí minoritní, a protože se můj příklad týkal právě afrických zemí, tak jsem tyto faktory nezmínil.

Uvědomte si, že konkurence funguje i mezi státy - pokud si jako v původním příkladu firma Nike nechává vyrábět třeba boty v nějaké africké zemi, tak si vždy vybere tu zemi, kde nejvíce vydělá. A protože v tomto případě nehrají žádné jiné faktory dominantní roli (porovnáváme-li státy se stejnou mírou korupce a rizikem války), bude firma Nike (a všechny další) upřednostňovat vždy stát s co nejmenší regulací trhu.

Škoda, že jste neuvedl nějaký ten příklad, kdy někdo kritizoval ČSSD či dokonce samotného Paroubka a nebyl to ve vašich očích zaslepený ultraliberál nedej bože abyste mu dal zapravdu.

Věcná kritika kohokoliv vám nevadí, ale jakmile se tu objeví kdokoliv s věcnou kritikou (nejsem tu sám), tak ho označíte za poručníka ODS a zasypete ho urážkami. Člověče - změnil jste vůbec někdy v životě názor na politiku nebo stále od dětství melete to samé? Já osobně jsem také zastával socialistické poučky, které tu omýláte vy, ale až na škole jsem pochopil, že jediná a nejspravedlivější cesta k prosperitě je svobodné podnikání. Ale chápu, že levicovým stádiem si asi musí projít v životě každý. Nemáte se ale za co stydět. Spousta věhlasných ekonomů se příhlásila k rakouské škole až na konci svého života.

"Došel jsem pomalu a s maximální nechutí k názoru, že Rakouská škola má pravdu a my všichni jsme se mýlili".
- nesmiřitelný a celoživotní nepřítel Rakouské školy Mark Blaugh.

Zkuste si přečíst od Augusta von Hayeka knihu "Osudná domýšlivost: omyly socialismu". Vyšla v roce 1988.

A nebo ještě lépe knihu "Kapitalismus a svoboda" a "Svoboda volby" od nejuznávanějšího moderního ekonoma Miltona Friedmana. Můžete si myslet, že toho víte 100x víc než nějaký Friedman a nadávat na jeho teorie, které zde vysvětluji, aniž byste jeho knihy četl, a nebo se můžete do jeho knih začíst a pochopit, jak moc se mýlíte. Rozhodnutí je jen na vás.

 
V 1/06/2007 5:45 odp. , Blogger ods řekl...

Pane Nejedlý, uvědomte si že není jeden jediný správný ekonomický směr. Vaše interpretace čehokoliv se opírá o Vám nejsympatičtější, ale to ještě neznamená, že je to absolutní pravda. V tom jste téměř kopií bolševiků, kteří taky měli ve všem absolutní pravdu.

U regulací, to teprve po nějakém čase jste si Vy uvědomil jejich důležitost, na začátku jste hřměl proti nim a teprve postupem času jste uznal, že mají významnou roli.

S tím Nike také zase nejste přesný. Firma Nike ráda půjde do africké země s velkou regulací, jestli tam bude mít největší zisk například díky lokálnímu trhu nebo jednoduché dopravě nebo lépe vykvalifikované pracovní síle atd. Firmy se nekoukají jen na regulace, ale na desítky dalších faktorů. Jasným důkazem je vstup firem do velmi regulovaných trhů, když se uvolní podmínky pro zahraniční investice.

Opakování antičssd a antiparoubkovských blábolů z několika internetových stránek není věcnou kritikou. A jednotlivé polopravdy jsme projednávali už před pár měsíci. Ale chápu, že to jste nebyl Vy jen Váš klon.
Urážkami jste zasypal čtenáře těchto stránek (a rovnou jste všechny uznal za přihlouplé nevzdělané socialisty - to tak na téma, jak kdo koho automaticky označuje) hned při prvním výstupu jako profesor Nejedlý, ale to jistě bylo naprosto v pořádku.

Věřte si liberálům jako bibli, vzdělaný člověk ví, že nějaké absolutní pravdy nejsou.

 
V 1/06/2007 6:19 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane ODS, skutečnost, že jsem si uvědomil důležitost regulací až po vašem upozornění se odehrála pouze ve vaší mysli. Již v prvím semestru byste se na VŠE dozvěděl to, co vám potvrdí každý ekonom bez ohledu na ekonomickou školu, kterou vyznává (tedy pokud to není škola marx-leninistická) - tedy že obecně platí (tedy ne vždy, ale v převážné většině případů), že každá regulace vede v neprospěch většiny.

Jako příklad tohoto tvrzení se nejčastěji udává ve skriptech příklad regulovaného nájemného, které zvyšuje tržní nájemné nebo státního zdravotictví, které generuje úplatky.

Pokud s těmito tvrzeními nesouhlasíte, neobracejete se prosím na mě, ale na autory skript a na ekonomy, kteří tyto teroie vymýšlejí, pokud nejste schopen pochopit princip regulovaného a svobodného trhu.

Příklad firmy Nike jsem uvedl právě proto, protože:
- Žádný lokální trh s botami firmy Nike v Africe není.
- Doprava Afrika - zbytek světa bude zhruba stejný v jakékoliv Africké zemi.
- Kvalifikovaná pracovní síla na výrobu bot není a je proto jen naobtíž.

Jistě, některé firmy budou prosperovat i v silně regulovaných trzích. Ale bude spousta firam, které v takovém prostředí nedokáží podnikat. Buďto zkrachují nebo se odstěhují. Vy tak vezmete lidem možnost práce u této firmy, svými regulacemi tak zvýšíte nezaměstnanost a snížíte daně - tedy přesě opak toho, co jste zamýšlel. To je fakt, se kterým není žádná ekonomická teorie v rozporu. Levicové teorie staví na tom, že podniků sice bude méně, ale ztráty v produktivitě práce a náklady na nezaměstnané se pokryjí z velkých daní. Velké daně ale dále brzdí ekonomiku a sociální přídavky demotivují další a další zaměstnance od práce.

Ano, firmy vstupují i do velmi regulovaných trhů (to nemusíte neustále opakovat, na tom jsme se již shodli). Třeba proto, že v ostatních státech již podnikají. Ale pokud si jako v mém příkladu má firma Nike vybrat v Africe jednu zemi, kde bude vyrábět své výrobky, tak musel být management této firmy padlý na hlavu, kdyby si vybíral země s minimální mzdou, odbory, vysokými daněmi apod. Nemyslíte?

> Opakování antičssd a antiparoubkovských blábolů z několika internetových stránek není věcnou kritikou.

To myslíte jako že Milton Friedman, August Von Hayek a R. Kiyosaki píší antičssd a antiparoubkovské bláboly? Nebo že server peníze.cz píše nějaké piliticky agitované články?

Četl jste vůbec článek od Jiřího Stehlíka - což je zapřísáhlý levičák, ktrerý jsem vám sem dával, abyste se alespoň od tohoto člověka dozvěděl chyby ČSSD a svých teorií? Nebo raději budete dále před fakty zavírat oči?

 
V 1/06/2007 6:22 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tady to máte hezky vysvětlené:

Politik se v prvé řadě tváří, jakože disponuje jakýmsi bezedným kouzelným měšcem, ze kterého je možné rozdávat zbídačeným občanům peníze. A že důvod, proč se z něj zatím ještě nerozdávalo, je ten, že to současní politici nechtějí dovolit, zatímco on sám by rozdával plnými hrstmi, jen kdyby byl zvolen. Realita je taková, že kouzelný měšec neexistuje, protože zdroje příjmů státní pokladny jsou daně od občanů. Jediný způsob, jak dát občanům víc peněz, je nebrat jim je. Politik na to však jde od lesa, a slíbí tedy alespoň těm "nejpotřebnějším", těm s nízkým příjmem, kterých je nejvíce, že je zvýhodní na úkor té menší skupiny občanů, kteréžto voličské hlasy rád obětuje, protože jich je méně.

Politik vysvětlí, že peníze vezme jen těm bohatým a rozdá je zbytku, a to za skandování jeho voličů: "Berte bohatým!". Ale protože bohatých je jen 10%, politik nakonec vezme té 90% skupině "potřebných", protože tam jsou potřebné finanční zdroje a této skupině jsou daně strhávány přímo ze mzdy, politik k nim tedy má i nejsnadnější přístup. Nehledě na fakt, že politik dobře ví, že vezme-li bohatým, ti přestanou vyvíjet svou činnost, která je hybnou silou prosperity celého státu a tvůrcem pracovních míst. Prosadí-li nakonec politik zákony, které skutečně budou brát bohatým, prvním efektem je, že volič-"Berte bohatým" je náhle nezaměstnaný, protože jeho "bohatý" zaměstnavatel se rozhodl, že se mu nadále jeho extra úsilí nevyplatí, když mu jeho zaslouženou odměnu vláda na konci vezme. Na syndrom "Berte bohatým" nakonec vždy doplatí peněženka těch, kteří toto chtěli.

Dejme si pozor. Buďme vnímaví na politiku slibování rozdávání peněz v jakékoli formě. Kdo slibuje rozdávání peněz, zpravidla mu jde jen o to, aby byl zvolen, protože na peníze neinformovaní lidé slyší. Realita je taková, že zvýšení životní úrovně občana se děje jako vedlejší produkt správného nastavení pravidel pro podnikání. Podnikání je v kapitalismu tím zdrojem prosperity. Nic jiného!
A co je to podnikání? Podnikání v překladu znamená - sám poskytovat druhým výhody, za které obdržím za odměnu od druhých peníze, které utratím za výhody, které mi poskytují druzí.
(Vsuvka: Čím rychleji peníze putují ode mne k vám, a od vás ke mně, za ony výhody, které si vzájemně poskytujeme, tím větší hodnotu tyto peníze mají.) Přímé zlepšení finanční situace občana je mimo přímou kontrolu politika jako takového. Pamatujme na to, je to něco, co zkrátka nelze slíbit, protože nelze přijmout zákon ve znění, že od zítřka se všichni budou mít povinně dobře. Je rozumné volit politika, který se v programu nesoustřeďuje na přídavky, valorizace, dorovnávání, navyšování nebo "spravedlivé" přerozdělování, ale potilika který prezentuje systémy a pravidla, která chce prosadit a která jsou v souladu s přírodními zákony, že kdo se snaží, má více než ten, který se pouze veze.

Jistě, všichni bychom se nejraději vezli. Ale pokud už máme takovou ambici, nechme, ať ti, kteří produkují a organizují, to mají co nejjednodušší. Ať jsou z toho beze všeho nechutně bohatí. Oni budou spokojení, budou dále tvořit a více organizovat, a tím způsobí, že naše české peníze budou mít vyšší hodnotu. Potom i ti, co se vezou, si se stejným platem budou moci koupit mnohem více věcí. Což je ostatně to, co si ve skutečnosti všichni přejeme. Nepřejeme si více bezcených bankovek, všichni si přejeme mít možnost koupit více věcí za shodné bankovky. Důkaz, že i ti, co se raději jen vezou, mají lepší životní úrověň v tom státě, kde je v první řadě podporováno podnikání? - Životní úroveň průmerného občana ekonomicky vyspělého státu versus životní úroveň průměrného občana komunistické Číny nebo Kuby. Je tam rozdíl? Funguje tento princip? Kde byste žili raději?

Příklad. Pokud něco kupuji za své peníze, záleží mi na nízké ceně a na vysoké kvalitě, protože to budu sám používat a jsou to mé těžce vydělané peníze.
Pokud kupuji za své peníze dárek např. pro kolegu v práci, záleží mi na nízké ceně, ale protože to nebudu sám používat, už mi příliš nezáleží na kvalitě.
Pokud kupuji za cizí peníze, řekněme peníze od šéfa z firemní pokladny, abych koupil prezent pro jeho obchodního partnera, nezáleží mi jak vysokou částku utratím ani mi nezáleží na kvalitě toho, co kupuji. - Toto je případ vládního úředníka, který má za úkol utratit cizí peníze za věci, které sám nebude používat. Proto zpravidla nakoupí předraženou veteš. Přestože to nemusí být jeho cíl, situace ho k tomu vede. Dostane-li dokonce procenta (myšleno úplatek) od nějakého subjektu, kterému svěří státní zakázku, je o to víc motivován, aby za ni utratil co nejvíce peněz, které nejsou jeho. (Z daného i vyplývá, proč soukromé nemocnici stačí mnohem nižší rozpočet k poskytnutí shodných služeb, než státní nemocnici. Utrácené peníze někomu patří a pan majitel si pohlídá, aby mu je někdo jen tak neefektivně vyhazovoval, protože jsou jeho, stará se tedy zodpovědně.)

Ale pozor. S oním postojem při utrácení cizích peněz za věci pro třetí stranu nelze nic dělat, vláda vybrané peníze vždy utratí neefektivně za pochybnou kvalitu. Ale je to důvod, proč je pro celý stát výhodnější, aby vláda raději peníze ponechala občanům, kteří z jejich hodnoty vytěží maximum, protože jsou jejich, a proto se starají. Kdykoli politik slíbí, že nám to chce usnadnit a naše peníze efektivně přerozdělit za nás, víme, co si o tom myslet.
Veřejné finance mají navíc jednu unikátní zvláštnost, že lze dokonce utratit více peněz než je v pokladně. Pokud by soukromá nemocnice konstantně nakupovala více, než kolik má peněz v pokladně, tak ji nakonec zavřou. Vládu ale jako instituci nikdo zavřít nemůže. Proto i ten nejhorší hospodář na světě může spravovat státní peníze, protože i když už žádné nejsou, stále lze utrácet dál. Zvednutím ruky dokáže politik občany zadlužit několik generací dopředu.

 
V 1/06/2007 6:34 odp. , Blogger ods řekl...

Kopírky textů mne naprosto nezajímají. Navíc jste tyto bludy sem již jednou vlepil, protože dobře víte, že ten link bych Vám vymazal Vy pár týdnů starý Nejedlý. Hezky je vidět ubohost Vaší argumentace, když do kolečka používáte jedno a to samé.

Předchozí příspěvek je jen opakováním do kolečka jednoho a toho samého a mne neustálé opakování na rozdíl od Vás nebaví.

 
V 1/06/2007 7:12 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pokud mi budou všichni neustále opakovat jednu a tu samou věc, tak si ji jednou přečtu a zamyslím se, proč to dělají. Mohl bych tak pochopit nějaké souvislosti, které mi do té doby unikaly a mohl bych se pro příště vyvarovat omylů.

Začal bych ale postupně - článkem bytostně levicvého politologa. Ten mi nemůže lhát jako všichni ti pravicoví ultraliberálové. Tím nemůžu nic zkazit. Při nejhorším příjdu na to, že jsem se někde mýlil...

http://www.blisty.cz/2004/2/12/art16928.html

 
V 1/06/2007 7:20 odp. , Blogger ods řekl...

Jestli někdo neustále vlepuje jedny a ty samé nesmysly, polopravdy a lži, tak jen dokazuje jaký je hlupák bez vlastních argumentů.
A hlupákem je i ten, který nedokáže pochopit ačkoliv to již slyšel mnohokrát, že tady je zájem o názory čtenářů ne o předem připravené absolutní pravdy.

 
V 1/06/2007 7:29 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

S vámi je to opravdu těžké. Mé názory považujete z neznalosti věci za ultra-liberální, ale když vám předložím odkazy, které mé názory dokládají, tak vás nezajímají.

Nemusíte brát ničí názor jako absolutní pravdu. Možná by ale nebylo od věci se s tím cizím názorem alepoň obšírněji seznámit, abyste jej dokázal vyvrátit. Pokud ale o to nestojíte a jste bytostně přesvědčen o své neomylné pradě, je to vaše volba...

 
V 1/06/2007 7:35 odp. , Blogger ods řekl...

Vy mé názory z neznalosti věci jednou máte za bolševické jindy za socialistické. A uzurpujete si právo vědět co jsem četl, co znám nebo neznám. Vůbec Vás ani ve Vaší nafoukanosti nenapadá, že už jsem se dávno mohl s Vašimi již několik měsíců stejnými tapetami seznámit.

A to, že stále nedokážete pochopit, že mne zajímají názory čtenářů a ne už předem hotové pravdy nebo názory pánů xy, jen svědčí jak jste na tom s inteligencí "profesore".

 
V 1/06/2007 8:53 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Dobrá tedy. Pokud již všechno víte, tak nic nestudujte a dál hlásejte své levicové neomylné pravdy a dál mějte všechny liberály za posluhovače ODS. Dál si volte ty komunisty v ČSSD a myslete si, jak je to moderní strana a jak jste udělal pro své děti to nejlepší. Jednou si na mě vzpomenete...

Vidím, že všem mým otázkám a výzvám k dodání důkazů pro vaše tvrzení jste se elegantně vyhnul a že již nepřinášíte do diskuze nové argumenty kromě osobních útoků.

To je ten správný čas považovat diskuzi z mé strany za uzavřenou.

Jak jsem si všiml, tak trpíte typickou obscedantní potřebou posledního slova. Pomohu vám a nechám vám tedy poslední slovo.

Doporučuji ve vaší reakci použít několik vašich oblíbených urážek a osobních útoků, abyste nevyšel ze cviku. A nakonec dodat opět něco pomateného o té vaší reinkarnaci. Jen pro vaši infrormaci - vaši odpověď již číst nebudu.

 
V 1/07/2007 9:12 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Poslední slovo mám já.....

A neustálé opakování k přesvědčení zarputilců k uznání jedné pravdy už úspěšně po 2000 let používání jedna velmi zavedená firma, které to do dneška vynáší ohromné zisky.

Jestlipak příjdete na to která to je ?

PS: pane Nejdelý prosím Vás o předložení důkazu že pan ODS volí (nebo volil) stranu ČSSD.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka