čtvrtek, ledna 11, 2007

Tolerance? Proč ne

Před několika týdny jsem viděl Topolánkovy nové ministry. Ihned po přečtení mě napadlo, že mu opravdu hráblo. Byl jsem docela klidný a věděl jsem, že tato vláda se k moci nedostane.

Začnu pěkně od hlavy. Že je Topolánek podruhé předseda vlády se mi nelíbí, ale respektuji výsledky voleb. Pak máme místopředsedy. Bursík a životní prostředí je v pořádku. Naopak vyhodit Gandaloviče z místního rozvoje jen proto, abych tam umístil burana Čunka mi přijde poněkud netaktické. Poslat Vondru, jenž má hlavu v americké řiti tak hluboko, že nikdo neví, kde Bush končí a Saša začíná, na evropské záležitosti se mi jeví jako nechytré. Korunou všeho je však Parkanová na ministerstvu obrany. Netuším jestli je tam kvůli tomu, že je nejoblíbenější politik. Nenapadá mě proč není na spravedlnosti, kde už určitou praxi má. Nechápu proč na tomto ministerstvu dostal přednost nabubřelý lolit Pospíšil. Pak je tu dalších pár drobností jako Kalousek na financích ( oproti Vlastíkovi to však není takový propad ) nebo služebně nejstarší grázl v zemi Langer na vnitru.

Taková vláda jako je tahle nemůže mít úspěch. Vláda sestavená jen z vydírání malých stran uzavřená hloupými kompromisy nemůže ničeho dosáhnout natož pak úspěchu. Myslím, že první co zruší bude povinnost platit alimenty, aby Mirek ušetřil. Jednu nepsanou pravdu už naši potenciální zákonodárci zrušili. Ministr zahraničí má být reprezentativní osoba. Neznám moc pana Schwarzenberga a v zásadě proti němu nic nemám, jen si myslím, že ministr ( navíc zahraničí ) má být reprezentativní a má umět mluvit.

Ptáte se jak to souvisí s nadpisem? Pokud bude vládnout tento soubor po celé čtyřleté volební období, nemám obavu, že by levice v následujících volbách nevyhrála. Myslím tím skutečnou levici. Ne pravicové ekology pod vedením přelétavého skauta Bursíka. Tolerujme tuto vládu a nechme pitomce manévrovat. Nebudeme toho litovat.

poslal Superzurda

Štítky: , ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 49:

V 1/11/2007 2:58 odp. , Blogger ods řekl...

Neoznačoval bych Čunka automaticky za burana. Je vidět často jeho neobratnost, ale myslím si, že je to dáno bleskovým přechodem z regionu do centra politického dění a do středu zájmu všech médií.

Souhlasím s tím, že tato vláda vypadá jako naprosto neschopná, ale čtyři roky experimentů na lidech mi připadá jako trochu moc (i když stejně jestli projde, tak se mi nezdá, že by měla až tak dlouhou životaschopnost). Ať si loví přeběhlíky, za toleranci či akceptaci by musela ustoupit v programových otázkách. Nějaké nabízení větší komunikace nebo kontroly je nesmyslem. Opozice kontrolu má dostatečnou (a všechny výbory by jí stejně nikdo nedal) a komunikace je jen jiné slovo pro bezvýznamnou žvanírnu, která vládu nijak neovlivní.

 
V 1/11/2007 3:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Kde chybí argumenty, tam se napadají osoby.

 
V 1/11/2007 4:13 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Čendo, podle této logiky by bylo zcela v pořádku, kdyby v čele státu stál například člověk opakovaně soudně trestaný za výtržnictví, podvody, loupeře a násilné smilstvo na dětech, protože to všechno je jeho soukromá věc a nic z toho ani v nejmenším nenaznačuje, jak bude spravovat stát.

Já bych řekl, že je to právě naopak, že v čele státu by měli stát lidé čestní a bezúhoní, protože slouží jako vzor ostatní občanům. A když ne jako vzor, tak jako výmluva pro jejich vlastní nectnosti - proč by na ně meli být kladeny větší nároky, než na samotné představitele státu?

Lidé jsou důležitější, než program, protože jsou to právě lidé, kteří ten program uskutečňují. Proto je potřeba podrobit kritice (pozor, kritika nerovná se odsouzení) i lidi, kteří budou ten který program uskutečňovat.

 
V 1/11/2007 4:41 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

pěkně a trefně popsané. Našenová vláda mi připomíná jedno album od skupiny Tří Sester. To bylo nazvané tuším soubor kret**ů. Je to jedna vedle druhý figurky. Nešlo o to, kdo co umí, ale kdo tam musí být a rvalo se to tam jak kvádr do hrnce - silou.

 
V 1/11/2007 6:30 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Čunek se mi zatím jeví celkem sypaticky. Já si politiky nevybírám podle toho jak se umějí chovat, ale podle výsledků a toho, co prosazují. Čunek je ve vysoké politice zatím příliš krátce na to, aby šlo hodnotit, co dokáže. Zatím v něj mám důvěru, uvidím jestli zklame nebo ne.

 
V 1/11/2007 8:22 odp. , Blogger ods řekl...

Superzurdo, opravdu se mi zdá, že je příliš brzy na hodnocení Čunka. Když vynecháme Vsetín, tak je zajímavé, že uspěl i ve vyjednávání s ODS, kde pro lidovce získal velmi významné posty. Byl podobně úspěšný jako mnohem zkušenější v vysoké politice předseda Zelených.

 
V 1/11/2007 8:56 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jsem tak rád, když vidím, že levicoví voliči jsou již smířeni s pravicovou vládou. A je smutné, že jejich jediná kritika se nese v duchu argumentum ad hominem.

Za situace, kdy ČSSD volá po vládě s ODS je kritika nové vlády ohledně kompromisu spíše úsměvná.

Nejvíce úsměvů ale vyvolávají poznámky o buranech. Je snad na tom levice se svými Parobuky, Rathy, Mládky, Škromachy, Grebeníčky, Vavroušky, Filipy či Ransdorfy lépe?

 
V 1/11/2007 9:06 odp. , Blogger ods řekl...

1. tyto stránky čtou voliči různých stran.

2. nikde nevidím smíření, jen kalkulace co se může komu vyplatit.

3. jde o to jaký je dosažený kompromis a o pozici nejsilnějšího, který jednu vládu smetl protože měl příliš malé zastoupení a teď navrhuje další ve které je ještě slabší.

4. personální argumenty vytáhli do boje již dávno odpůrci levice, ale to jistě bylo všechno v pořádku.

 
V 1/11/2007 9:38 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Když se oprostíme od iracionálních emocí a zamyslíme se nad meritem tohoto příspěvku, opravdu by to mohlo vyjít. Češi musí projít pravicovou katarzí, aby konečně prozřeli. Tato nesourodá slátanina, která se bude ucházet o důvěru se musí zlikvidovat sama. Když tam vidím kromě tak primitivního burana, jakým je Topolánek, takové kreatury jako je pátá kolona Kuchtová nebo egoista Langer, měl bych se asi radovat, škoda je jen toho ztraceného času a pošramocené reputace České republiky.

 
V 1/11/2007 11:04 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To: karel

Souhlasim. Myslim, ze by bylo velmi uzitecne, kdyby zde tato vlada nasledujici 4 roky vladla. Pri dalsich volbach by obcane byli vyleceni ze snu o pravicovem raji a mozna by uz tolik nehltali stati najemnych pisalku z MF Dnes :-).
Takze: Preji si, aby vlada prosla a vydrzela pokud mozno cele funkcni obdobi. Mame jedinecnou prilezitost nechat ODS se definitivne znemoznit. O tom, ze to bude fungovat vubec nepochybuji.

 
V 1/12/2007 1:03 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Neznám moc pana Schwarzenberga a v zásadě proti němu nic nemám, jen si myslím, že ministr ( navíc zahraničí ) má být reprezentativní a má umět mluvit.

1) Karel Schwarzenberg je reprezentativní osobnost jako náš žádný ministr zahraničí už hodně dlouho nebyl. Jeden z důvodů Klausovy averze je pravděpodobně právě tohle - pokud si vzpomínáte na jeho eskapády v EU (za Grossovy vlády), někdo jako ješitný sólista Klaus nemůže potřebovat na postu ministra zahraničí skutečnou osobnost.

2) Umí mluvit velice dobře. Hlavně to, co říká, má hlavu a patu. Poslechněte si např. některý z jeho rozhovorů v rádiu, nějaký delší rozhovor v TV anebo si přečtěte, co píše. Ve vteřinových TV shotech ze zpravodajství vyrobíte i z Cicera polovičního debila, když se vám zachce.

Pokud narážíte na poněkud obstarožní češtinu, tak se to poslouchá líp, než floskule našich politických rychlokvašek, kteří mluví jen v naučených frázích. Ostatně, pro ministra zahraničí je daleko důležitější komunikace v cizím jazyku, a tam se naši dosavadní ministři s tím nynějším taky nemůžou dost dobře měřit.

Ještě se omlouvám, že na váš typicky hospodský výlev (= pivní politiku) reaguju věcně.

 
V 1/12/2007 2:02 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

ad Tesař - já bych jen dodal, že je to navíc jediný politik, který tam narozdíl od všech ostatních neleze pro peníze, neboť to, co má teď, si stejně už ani neužije. Jenže ono právě vadí to, že by mohl ukázat i jiný styl politiky, navrátit jí důstojnost. Je pochopitelné že všem těm bývalým soudruhům ať pravicovým nebo levicovým leží aristokrat v žaludku a nemohou jej překousnout, když oni si libují v politickém bahně.... Však se naše (ne) závislá média budou moci přetrhnout aby ho co nejvíce zdiskreditovala, postačí jim k tomu i obyčejná lidská rýma. Byť mě SZ velmi zklamala či přesněji její předseda, pak toto byl jeden z mála pozitivních kroků... Klaus není až tak blbý nebo má dostatek poradců na to, aby nevěděl, že jej tento člověk minimálně po stránce morální a diplomatické převyšuje a je tak pro jeho superego ohrožením.

 
V 1/12/2007 7:59 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Musím se přiznat, že s celého toho spolku je ten Schwarzenberga asi nejsympatičtější. Bohužel nedokáži přesně popsat proč, je to spíš takový pocit. Asi do jisté míry souvisí s tím, co napsali Valín a Tesař. Řekl bych to ještě jinak: Schwarzenbergovi majtekty nepocházejí z divoké privatizace, ale z resituce. Jako jeden z mála není hmotně závislý na existenci současného režimu, nemusí se bát vyšetřování, není vydíratelný pro způsob, kterým k majetku přišel. Myslím, že je dobře, že je ve vládě. Ukazuje to, že česká společnost dospívá, že se už nebojí každého, kdo je v něčem jiný. Možná, že jednou překonáme tu naši provinční malost a zaprděnost, jejímž ztělesněním je dnes bohužel hlava státu.

Ještě bych rád poprosil někoho z těch, kdo se cítí dotčeni použitím "argumentum ad hominem," aby mi(nám) vysvětlili, co je na nich špatně. Co je špatného na tom, že hodnotíme lidi, kteří nám budou vládnout a kteří budou uskutečňovat politiku vlády, ať již bude jakákoliv? Politika bude taková, jací jsou lidé, kteří ji dělají, ne slova, kterými je sepsána. Viz moje předchozí reakce na Čendu.

 
V 1/12/2007 8:23 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

To bohužel není ani věcný, ani vtipný článek a navíc je jeho nosná myšlenka nesprávná. Článek, ve kterém se nálepkuje tu jeden ministr jako "nabubřelý lolit" (mimochodem Pospíšila považuji za jednoho z nejlepších ministrů spravedlnosti polistopadové éry, ne-li nejlepšího vůbec, a to počítám i Motejla a Rychetského), tu jako "služebně nejstarší grázl". To není věcný nahled, ale humpolácká snaha o zesměšnění a la chrochtání čtenářů v internetových diskuzích IDNES, jen v obráceném gardu.

A co se týče té myšlenky o znemožnění pravicové vlády vládnutím: takhle jednoduše to nefunguje. Poučme se z omylů protivníků. Nevěřím, že si nikdo nepamatuje, jak fanfaronsky v roce 1998 obhajoval Macek opoziční smlouvu. Měl to být jedinečný pokus, jak nechat levici znemožnit a zmatení voliči se pak po té hrůze měli poslušně vrátit ke Klausovi. Výsledek? V roce 2002 měla ve volbách do Poslanecké sněmovny ODS nejhorší volební výsledek v polistopadové historii.

 
V 1/12/2007 9:30 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Tento článek je sice po obsahové stránce pravdivý, nelíbí se mi však způsob, jakým je napsaný. Příliš z něj čiší autorova nesnášenlivost, možná až nenávist ke konkrétním osobám a takováto diskuze by se hodila spíše na stránky novinek. Myslím, že sem chodíme hlavně proto, že se zde vede většinou věcná diskuze bez zbytečného urážení a nadávek. Jsem proto rád, že se ostatní autoři komentářů ke článku nesnížili k podobnému stylu jako jeho autor a s většinou z těchto příspěvků souhlasím. Taky si myslím, že by se měla ODS sama znemožnit tím, že bude nějakou dobu vládnout, aby zejména mladí lidé, kteří tuto stranu v drtivé většině volí, měli možnost poznat, kam její politika povede. Uvědomme si, že jsou to lidé, kteří nezažili dřívější Klausovy vlády a po mediální masáži vidí v ODS stranu, která přinese spásu. Na druhou stranu by to ale byla draze vykoupená zkušenost, a proto i já vnitřně řeším dilema, jestli by bylo lepší této vládě umožnit vládnout nebo ne.
Co se týče Karla Schwarzenberga, neumím posoudit, jaké jsou jeho schopnosti a proto jej nechci předem hodnotit. To, že neumí mluvit ideálně česky a že si trošku šlape na jazyk, je způsobeno taky tím, že je to vlastně cizinec. To je taky to, co mi vadí, že nám sem pan Topoplánek zavádí novinku, jakou je dosazování do ministerských funkcí cizí státní příslušníky. V předchozí vládě to byl pan Štěpánek. Zastávám názor, že ministři jsou tady od toho, aby hájili státní zájmy a pokud dá někdo přednost cizí státní příslušnosti před naší, dává tím jasně najevo, jak si našeho státu "váží" a takový člověk nemá mou důvěru.

 
V 1/12/2007 11:31 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

To, že neumí mluvit ideálně česky a že si trošku šlape na jazyk, je způsobeno taky tím, že je to vlastně cizinec.


Čo si vy si tak, Kefalín, predstavujete pod tým hentým "ideálně česky"? Možná obraty jako "není to nedohoda, co hledáme" anebo "nevítězství"? Pro zajímavost byste měl jmenovat našeho politika, který podle vás umí mluvit "ideálně česky".

Schwarzenberg česky mluví velice dobře, jen to není ta naše normalizační čeština, kterou jsme si navykli poslouchat za čtyřicet let reálného socialismu (a kterou např. náš prezident se všemi jejími absurditami do sebe nasál naopak velice dobře).

A co se týče toho "cizince", tak se Schwarzenberg narodil v Praze a pokud vím, nikdy se českého občanství dobrovolně nevzdal. Co si představujete pod pojmem "cizinec", byste tedy taky měl vysvětlit - je to snad každý, kdo prožil (dokonce byl nucen prožít) dlouhý čas v zahraničí? Kolik let ještě "zůstane Čechem" a za kolik let už se stane "cizincem"? Ano, Schwarzenberg je cizincem v tom smyslu, že do sebe nevsákl tu vepřo-knedlo-zelo mentalitu, to je zjevné.



Zastávám názor, že ministři jsou tady od toho, aby hájili státní zájmy a pokud dá někdo přednost cizí státní příslušnosti před naší, dává tím jasně najevo, jak si našeho státu "váží" a takový člověk nemá mou důvěru.


1) Nezávidím vám vaši bezbřehou naivitu, že čím je Franta z Horní Dolní větší pecivál, tím je jako ministr schopnější hájit zájmy ČR, dokonce lepší než člověk se styky v zahraničí, s praktickými zkušenostmi (mj. z Evropského parlamentu) s mentalitou cizích národů. Já naopak nemám důvěru k takovému "českému Lojzovi" na takovém postu.

2) Také vám nezávidím vaši slepou víru, že např. malý český úředníček bude a priori hájit zájmy našeho "státu" lépe než člověk, kterého zavazuje jeho rodová tradice, který už je dlouho "veřejnou osobností".

3) Za váš výpad "dá někdo přednost cizí státní příslušnosti před naší" byste se měl v souvislosti s K. Schwarzenbergem vlastně omluvit; pokud tedy za toto "dání přednosti" nepovažujete odchod jedenáctiletého dítěte s rodinou po komunistickém převratu 1948. Patrně se měl coby osmnáctiletý vrátit (rovnou do komunistického kriminálu anebo jako agent StB?), aby tak prokázal svou loajalitu k "naší státní příslušnosti"? Jeho švýcarská (curyšská) státní příslušnost je dána rodově (dědí se, tj. není to tak, že by o ni extra usiloval) a tu českou, které se nikdy nevzdal, nevylučuje. Rakouský stání příslušník, jak se mylně domníval náš Ó-Velký-Tam-Na-Hradě, pokud vím, nikdy neměl, ani žádnou jinou.

 
V 1/12/2007 1:16 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

martin tesař: Hrajete si zbytečně se slovíčky ale prosím...když říkám, že nemluví ideálně česky, mám tím namysli to, že má často problém nalézt vhodný český výraz nebo slovní spojení. To je dáno právě tím, že žil dlouho v cizině.

Pod pojmem cizinec si představuju člověka, který má cizí státní občanství. Jak prosté, že? Jestliže se českého občanství nikdy dobrovolně nevzdal a bylo mu snad odebráno, nikdo a nic mu nebrání, aby jej získal zpět, pokud chce u nás vykonávat funkci ministra. Jakéhosi pecivála Frantu z Horní Dolní tady zmiňujete zcela nesmyslně Vy. Já se nebavím o tom, jestli má být ministr zahraničí pecivál nebo světoběžník, ale vyjadřuji svůj názor, že by měl ministr, který chce hájit zájmy ČR, mít alespoň české občanství. To by jsme si za chvilku mohli nechat zvolit cizího státního příslušníka třeba prezidentem! Co třeba takového Putina nebo raději Bushe? Co říkáte? To by se velice líbilo třeba panu Vondrovi. Jde zkrátka o princip, ne jenom posuzovat kvality konkrétního člověka. Pana Schwarzenberga jsem mimochodem vůbec neposuzoval, natož pak odsuzoval, jestli jste si nevšiml.

 
V 1/12/2007 1:41 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Článek se mi nelíbí, protože se snaží zesměšnit vládu, která nemusí být nutně horší, než ty dosavadní. Hodnotit se může až se projeví, pokud dostane šanci. Mimochodem jakékoli další vlády budou ještě horší, neboť situace se vyvíjí a stává se složitější a složitější. Rozumějte, že lepší už to asi ani být nemůže a vzpomeňte si na má slova až tato vláda neprojde a bude na pořadu jiná. To teprve uvidíte pravou chloubu národa.

 
V 1/12/2007 2:09 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

když říkám, že nemluví ideálně česky, mám tím namysli to, že má často problém nalézt vhodný český výraz nebo slovní spojení. To je dáno právě tím, že žil dlouho v cizině.


Na rozdíl od jiných našich politiků, kteří mají problém najít vhodný český výraz, i když nikde dlouho v cizině nežili... Zvláštní, já si žádných extra problémů v češtině K. Schwarzenberga nevšiml. Je možné, že ještě dokonale neovládá tu naši mediální hantýrku, kterou ze sebe tak samozřejmě chrlí v souzvuku s politiky novináři a komentátoři, ale to bych si za vtělení češtiny označit netroufal. Slyšel jsem v poslední době jeho rozhovory např. v rádiu (Radiofórum, 8.1.) a nevím, co byste chtěl označit za "nemluví ideálně česky". Skutečně ne.


Já se nebavím o tom, jestli má být ministr zahraničí pecivál nebo světoběžník, ale vyjadřuji svůj názor, že by měl ministr, který chce hájit zájmy ČR, mít alespoň české občanství.


Netuším, jak se tohle týká Karla Schwarzenberga, který je občanem ČR. Pokud považujete za cizince každého, kdo má kromě českého občanství ještě nějaké jiné, pak jste opravdu extrémista.

Vaše klička, že tím nemíníte Schwarzenberga, jaksi neobstojí před skutečností, že to zmiňujete jedním dechem s jeho jménem, píšete v přítomném čase ("co mi vadí, že nám sem pan Topoplánek zavádí novinku, jakou je dosazování do ministerských funkcí cizí státní příslušníky") - pokud se to mělo snad týkat jen M. Štěpánka, tak je to dávno passé a vůbec byste se o tom nemusel zmiňovat. Souvislost se Schwarzenbergem je ve vašem textu nepřehlédnutelná.

Evidentně vycházíte (stejně jako Klaus) z vlastních falešných představ a (stejně jako on) nemáte ani tu slušnost, abyste si zjistil fakta, když už něco někomu vytýkáte. Hodnotu vašeho názoru to ovšem snižuje do roviny pivních tlachů.

 
V 1/12/2007 4:07 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Já si myslím, že bychom si již mohli zvyknout na to, že kritika čehokoliv pravicového v tomto státě není vedena v rovině argumentační, ale v rovině nálepkovací. Pravicová vláda je pogrom pro všechny lenochy, kteří s nataženýma nohama čekají, co jim Paroubek hodí za kost, kterou před tím sebral těm pracovitějším.

Proto se ani nelze divit, že každý člověk, který místo práce píše podobné články má již předem jasno, že pravicová vláda se znemožní a jen čeká na dobu, až si bude moct zvolit novou socialistickou vládu, která tu nadělá další bilion dluhů...

 
V 1/12/2007 4:44 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ronovi 12.1. 16:07:
Člověče, ty už argumentuješ jak Steigerwald nebo Leschtina "blahé" paměti. Co se týče nálepkování, používáš ho především sám, viz "Pravicová vláda je pogrom pro všechny lenochy, kteří s nataženýma nohama čekají, co jim Paroubek hodí za kost, kterou před tím sebral těm pracovitějším".
Můžu tě uebzpečit, že s nataženou prackou nečekám, ale tenhle Topolův spolek, prezentovaný jako vláda, mě skutečně dost děsí.
Čistě věcně: Ta vláda se může velmi snadno znemožnit
1) Osobou premiéra (nic naplat, Topolánek se v krizových momentech až příliš často ukazuje jako arogantní buran, navíc za silné ústupky koaličním partnerům si zasloužil zcela oprávněnou kritiku přímo od své strany, takže je asi jen otázka času, kdy mu Bém vrazí kudlu do zad, a pak Topolánkovo chování nechci vidět)
2) Katastrofální energetickou politikou (zachování územních limitů těžby hnědého uhlí a zároveň moratorium na stavby bloků JE je cestou ke ztrátě energetické soběstačnosti a nepřímo, bohužel, v našich podmínkách i cestou ke ztrátě toho zbytku suverenity, co ještě tento Švejkistán má).
3) Nevyjasněnou politikou vůči EU (europesimistická ODS plus anální alpinista USA Vondra versus eurohujeři Zelení)
4) Zjevnou nedostatečností některých ministrů (Kuchtová na postu ministryně je naprosté šílenství, a to pomíjím skutečnost, že byla placena z Rakouska za sabotáž českého hospodářství, protože pokusy o odstavení JETE prostě hospodářskou sabotáží jsou).

 
V 1/12/2007 5:02 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

ron: S argumenty je to stejné na obou stranách. Argumentů od levice zaznělo už dost. Stejně tak od pravice. Nezaznívají však z obou stran vždy.
Mimochodem právě tenhle váš příspěvek také zrovna moc argumenty neoplýval.

Nakonec bych měl menší poznáku ke kvalitě článků:
Poslední dobou se mi zdá, že ztrácejí ten nadhled jako dříve a směřují někdy až příliš zbytečně moc ke kritice pravice za každou cenu. Konkrétně tento článek skutečně moc argumenty také neoplývá.

 
V 1/12/2007 5:51 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

@ anonymous - Co se týče nálepkování, používáš ho především sám ... tenhle Topolův spolek

:)

Spojení nálepek "arograntní buran" a "...za silné ústupky koaličním partnerům..." není příliš kompatibilní, co myslíte?

:)

@ celebi - já jsem také v posledním příspěvku neargumentoval (má argumenty jsou ignorovány, tak proč)? Pouze jsem komentoval, že jediná kritika pravicové vlády se vede v rovině nálepek. Proč asi? Protože lepší argumenty nejsou.

Nakonec jsem rád, že se shodneme, že články zde jsou jen účelové pošpinění jedné strany za každou cenu bez nejmenší snahy o objektivitu nebo pravdivost. Vše, co se týče ODS je arogantní, buranské, nacistické, proamerické, satanistické... To jsou ty nejlepší argumenty, kterými lze ODS kritizovat. O důvod víc volit pravici.

 
V 1/12/2007 6:37 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pánové, asi vám uniká, že tuto vládu máme jen proto, že páni soudruzi nezvedli ruku pro vládu předchozí. Co myslíte, že by bylo lepší řešení pro ČR za situace, kdy kromě ČSSD nechce mít žádná jiná strana s komunisty nic společného? Koalice ČSSD + KSČM? Nebo snad koalice ČSSD + ODS, kde by ČSSD blokovala jakékoliv reformy, za jejichž nedostatek nás už kritizuje i EU? Copak těch Krausů, Škromachů, Grossů, Jandáků či Rathů nebylo už dost?

 
V 1/12/2007 6:39 odp. , Blogger ods řekl...

Rone, jsem rád, že chodíte i po stránkách kritiků ČSSD a kritizujete je stejně jako zde za nedostatek objektivity. Ech zapomněl jsem, tam buď komentáře nejsou možné nebo jsou moderovány, samozřejmě v rámci obrany svobody slova.

 
V 1/12/2007 6:44 odp. , Blogger ods řekl...

Víte anonyme, v koalici ODS-ČSSD by ODS blokovala všechny reformy, mám pro to tvrzení stejně důkazů, jako Vy pro své. Pro mne je nejlepším řešením nějaká verze velké koalice nebo menšinová vláda ODS (plus jecen partner maximálně) tolerovaná za určitých podmínek ČSSD. Pak vidím v pořadí menšinovou vládu ČSSD případně i s partnerem a pak ty různé smotance co už tu jsou podruhé.
Co do lidí z ODS, tak se mi zdá, že jich máme dost už od devadesátých let a oni tam stále straší.

 
V 1/12/2007 9:24 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

zachování územních limitů těžby hnědého uhlí a zároveň moratorium na stavby bloků JE je cestou ke ztrátě energetické soběstačnosti

Špatně čtete koaliční smlouvu, drahý Anonymousi:


Privatizaci společnosti ČEZ budeme směřovat tak, aby v České republice vznikl diverzifikovaný, konkurenci podporující trh s elektřinou. Zachováme územní limity těžby hnědého uhlí. Nebudeme plánovat a podporovat výstavbu nových jaderných bloků. Vláda na základě konsenzu všech tří politických stran zúčastněných na této dohodě zřídí nezávislou odbornou komisi k posouzení energetických potřeb České republiky v dlouhodobém horizontu. Zrušíme omezenou odpovědnost provozovatelů jaderných reaktorů za případné škody tak, aby platili tržní pojistné stejně jako v jiných průmyslových odvětvích. Další kroky ve vyhledávání hlubinného úložiště vyhořelého jaderného paliva budeme činit transparentně, nepřekročitelným kritériem bude souhlas dotčených obcí.


Vy jste patrně zastáncem direktivního bolševismu, který klidně znárodní lidem vesnice a pozemky, aby tam mohla nějaká soukromá firma těžit uhlí.

Patrně jste také zastáncem socialistického "národního" podniku a myslíte si, že megalomanský projekt jako jsou jaderné elektrárny by měla plánovat a podporovat vláda. O žádném moratoriu není ve smlouvě ani slova - pouze to, že tato vláda nebude plánovat a podporovat vznik dalších bloků jaderných elektráren. Pokud je tato oblast finančně soběstačná (viz také pasáž o PLNÉ odpovědnosti provozovatele za škody - s tím souvisí tržní pojistné), nevidím nikde žádný generální zákaz, aby si to ČEZ na vlastní triko nemohl jak naplánovat, tak provést. Ovšem bez podpory daňových poplatníků - jednou tu máme kapitalismus, tak co se státním protekcionismem pro výběrové oblasti, ať jsou to třeba jaderné elektrárny.

 
V 1/12/2007 9:43 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

@ ods - Všeobecná nechuť ČSSD k reformám je snad již všeobecně známa a přijímána a důkazem pro to může být skutečnost, že se za vlády ČSSD neuskutečnila ani jedna reforma (viz důchodová reforma ČSSD, která si jako jediná parlamentní strana myslí, že na důchodovou reformu je ještě času dost...).

Jak známe Paroubka, tak by si přivlastnil všechny úspěchy a všechny neúsěchy by sváděl na ODS (dělal snad někdy něco jiného)? Pak se není čemu divit, že s Paroubkem do koalice nikdo nechce. Paroubek se tak neomylně stylizuje do role Mečiara - ochránce lidu - který všechny zachrání a všechny tuneláře pozavírá. Stejně jako Paroubek i Mečiar má na Slovensku řady příznivců, kteřím imponují diktátorští vůdci. Problém takové politiky je, že s nimi nechce nikdo uzavírat koalici. A VELKÝ problém je, když volby dopadnou patem a tito mečiarové blokují jednání o nové vládě...

Těch lidí z ODS... mohl byste jmenovat, kdo je v ODS od devadesátkých let, kdo vám tolik vadí?

 
V 1/12/2007 10:26 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Turek, nebo Tatar. Hlavně když bude ministr zahraničí hájit opravdu zájmi země. Ale zatím to vypadá jako ve středověku - státní zájem = zájem vládce. Na téma stavby raketové základny se Schwarzenberk ještě konkrétně nevyjádřil. ;-) Předem však lituji kohokoliv, kdo by chtěl vládnout se zelenými. Oni vždy dokázali hrát s malím kašpárkem velké divadlo. :-)
Jinak článek je opravdu přehnaný ( i když to autor myslel jistě dobře). Těžko se dá ale kritizovat jistá forma chování a pak dělat to samé.

Jinak na tom satanismu trvám. To není nálepkování. Když porovnám to, co hlásají satanisté a co hlásá ODS, tak si je to často až nápadně podobné.

 
V 1/12/2007 10:31 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

ron: Proboha. Paroubek blokuje vládu? Ale řekněte mi nějaký logický důvod proč by ji měl podpořit? Znamenalo by to plnění programu ČSSD? Měla by z toho případně ČSSD nějaké výhody? Co by to přineslo ČSSD nebo jejím voličům? A navíc úplně ignorujete fakt politiky nulové tolerance, kterou uplatňovala ODS, v minulých čtyřech let vlády ČSSD.
Zajímalo by mě jestli mi dokážete podat odpověď na moje otázky. Zatím mi na ně nikdo nikde neodpověděl.

 
V 1/13/2007 2:13 dop. , Blogger ods řekl...

Rone, čtu rozhovor s ministiní Kuchtovou, která chce pokračovat v reformách podle svých předchůdců v tom i ministirnš Buzkové. A možná Vám jde o nechuť k důchodové reformě, která na úrovni specialistů byla domluvena už za minulé nereformní vlády než sekretariáty ODS a ČSSD řekly ne ? Chápu, za vše může sociální demokracie, ale realita byla trochu jiná, specialisti se rozhodli jak to bude dobré a partaje řekly, že tak to nebude.

Víte, Topolánek se stylizuje do role fuhrera který nás ochrání před rudým nebezpečím a spousta lidí mu to žere. Můžete se vrátit na úroveň argumentů ?

Lidí z ODS s divnými vazbami je dost, ale pozornost se věnuje tomu co akorát pan Kubice chce říci.

 
V 1/13/2007 3:23 dop. , Blogger ods řekl...

K ministrovi zahraničí, mohu souhlasit s některými výtkami z Hradu, může se mi nelíbit výběr nepolitického představitele za politickou stranu, dá se poukázat i na jeho senátní neaktivitu či mohu namítnout ještě sto dalších důvodů pro nebo proti, ale když se podívám do minulosti, čili na Vondru a Svobodu, tak opravdu tento výbět není tak strašný, jak to na první pohled vypadá.

 
V 1/13/2007 9:52 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

rone, teď jste se předvedl jako typický zfašizovaný ODS fanatik, což bych od vás nečekal. Paroubek neblokuje jednání, naopak se snažil vyjít i vstříc. Dokonce i Topolánek by s ním souhlasil. Ale podívejte se na ty, co s ním hrají - Němcová, Langer, Nečas, Dalík, Tlustý... Vždyť Topolánek je úplná loutka - něco domluvil s Paroubkem, už už se zdálo, že bude stabilní vláda, pak přišlo grémium a po něm Topolánek posílá Paroubka do ... a vrací se k mrtvému a neuskutečnitelnému projektu trojkoalice, který zkoušel už v létě.

Já si myslím, že si Topolánek nedokáže dupnout uvnitř ve straně a udělat si v ní pořádek - bojí se svých místopředsedů, kteří si s ním hrajou jako s maňáskem. Jenže v ODS to má člověk těžký - na místa těch křiváků v grémiu se tlačí křiváci další. Topolánek se nedokáže zbavit svých špatných rádců, nejedná samostatně a v zájmu toho, aby sestavil akceschopnou vládu - připomíná mi toho starého krále z Pyšné princezny. Jenže ve skutečném světě nemusí dopadnout tak dobře jako v pohádce.

Skutečně je to Paroubek, který někoho blokuje? Zabedněný a slabý je pan Topolánek. Na voliče možná působí urážky a křivá slova, ale chce-li vládnout, musí být schopen obchodovat i s největším nepřítelem.

Váš Bohuslav Patočka

 
V 1/13/2007 12:07 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ten lampasák musí pochopit že splní jen polovinu z toho co měl v plánu a tu druhou polovinu musí nechat oposici . Co bude v které polovině už bude na dalším DIPLOMATICKEM jednání a hledání kompromisu. Je to zacatek demokracie ne my jsme u moci a diktujeme vse

 
V 1/13/2007 1:27 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

@ Celebi - rád vám na vaše otázky odpovím. Já jsem si již zvykl, že mé otázky zůstávají bez odpovědi a protože vím, že to není milé, tak vám vyhovím. Tedy proč by měl Paroubek podpořit vládu ODS? Ze stejného důvodu, z jakého toleroval menšinovou vládu ODS Zeman či Klaus Zemanův kabinet. Jsou totiž i politici, kteří nemyslí jen na sebe a na svou stranu. Jsou i státníci, kteří myslí na blaho národa. Paroubek postupuje v duchu Když nesestavím vládu já, tak nikdo. To je naprosto šokující přístup. A proto jsme 7 měsíců bez vlády. Povolební matematika říká, že s Paroubkem nikdo do vlády jít nechce, neboť by taková vláda musela být opřena o komunisty (ne zadarmo). Jediný důvod, proč nyní Paroubek otočil a je pro velkou koalici s ODS, proti které vyhlásil národní tažení, je ten, že mu z klubu odcházejí poslanci, kteří podle svých slov již nejsou ochotni tolerovat diktátorské praktiky v ČSSD. A když jsou následně upláceni a je jim vyhrožováno z poslaneckého klubu ČSSD (opět podle jejich vlastních slov), tak se není ani čemu divit. Také se ale nelze divit ODS, že se stranou, kde panují podobné principy nechce mít nic společného.

Co by taková vláda přinesla voličům ČSSD? No konečně bychom měli přece vládu! (Víte kolik nás tojí každý den bez vlády?) Navíc vládu, která se nebojí nutných, ale nepopulárních reforem na zastavení rostoucího deficitu, vládu, která chce všem snížit daně a omezit tak možnost korupce ve státní správě, vládu, která konečně uposlechne rozhodnutí Evropského i Ústavního soudu a přikročí odvážně k deregulaci, čímz dojde k poklesu tržního nájemného v průměru o 2500,- Kč, vládu, která zastaví plýtvání na nákup zastaralých systémů Kapsch, Pendolin a obrněných transportérů, vládu, která zastaví uplácní voličů mobilovným a pastelkovným, vládu, která konečně vymete všechny ty rathovy kamarády, Krause, Zgarby, Doležely, atd, atd...

A co se týče nulové tolerance, tu ODS nikdy nepraktikovala. Nulová toelrance byla myšlena a vysvětlována jako netolerance bolševických zákonů typu vyvlastňování majetku ve veřejném zájmu, kontrola médií apod. Vždyť například s vládním zákonem o snížení daní ODS souhlasila a hlasovala pro něj.

@ ods - Topolánek se na rozdíl od Paroubka nikdy nestylizoval do role ochránce lidu. Od Topolánka nikdy neusylšíte ty Paroubkovy typicky bolševické, jakešovské až hitlerovské hysterické projevy. Topolánek nikdy v diskuzi nekřičí, nerozčiluje se, neodvolává se na marťany...

Pokud chcete pasovat Topolánka do role fuhrera, tak si prosím prohlédněte tento odkaz, na který jsem přišel v jednom chatu:
http://img151.imageshack.us/img151/6148/paroubek2tq2.jpg

Co se týče pana Kubiceho, tak nemáte pravdu. Vyšetřuje se samotný pan Kubice. Ne jeho zpráva, jak by bylo v jakémkoliv západním světě naprosto samozřejmé.

@ bohuslav.patocka - Paroubek se snaží vyjít vstříc asi týden - před tím jakoukoliv dohodu s ODS odmítal a trval na 3. pokusu. To si nepamatujete? Teď otočil, protože už pochopil, že ani on by vládu nesestavil. Divíte se ODS, že nechce vyjednávat s ČSSD, když je ČSSD už jednou podrazila? A Rath se nyní nechal slyšet, že měli ODS podrazit znovu a předseda sněmovny neměl pokládat funkci. Takoví jsou to charakteři v té ČSSD. To když Topolánek prohlásil, že vypáruje nemocnou poslankyni za ČSSD, tak tu všichni měli plno řečí, že svoje slovo nedodrží. A teď se ukazuje, kdo má jaký charakter...

Že je Topoláneki slabý předseda, ví každý (proto je také tak směšné o něm mluvit jako o egoistovi, arogantním politikovi nebo dokonce fuhrerovi). Ale síla osobnosti nemá naštěstí s politickým směrováním strany nic moc společného. Topolánek není pán č. 1 v ODS, jak je Paroubek v ČSSD. V ODS tak nefunguje vydírání a diktování názorů, na které si stěžovali poslanci, kteří z poslaneckého klubu ČSSD odešli, ale komunikace a demokracie. Ani ty sice nejsou úplně ideální, ale pořád je to lepší, než když všichni poslanci MUSÍ hlasovat VŽDY podle přání jednoho muže....

 
V 1/13/2007 1:49 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ještě k tomu Paroubkovi. Za to, že neplníme konvergenční kritéria pro přijetí Eura může podle Paroubka ODS. A aby to bylo lépe zřetelné, dodal k tomu Paroubek "Chceme ukázat, kdo to zařídil, kdo zformuloval hospodářskou politiku úspěšnou ve všech ohledech." Pak se divte, že s takovým člověkem nikdo do vlády nechce. I Klaus přiznal svůj omyl při sestavování rozpočtu na rok 1997. Ale slyšeli jste někdy někdo od Paroubka nebo od KOHOKOLIV jiného z ČSSD, že by přiznal nějaký svůj omyl nebo se snad dokonce za něj omluvil či dokonce odstoupil dobrovolně ze svých funkcí (jako to například udělal Doležal z ODS)?

Když se jedná o sestavování vlády, tak to se chce Paroubek blýsknout před kamerami. Škoda, že se také nevysílalo jednání vlády při privatizaci Unipetrolu. Neexistuje z něj zvukový záznam ani zápis! A všichni aktéři již ztratili paměť...

 
V 1/13/2007 1:57 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Celý tento článek mi přijde nepatřičný. Tento web chápu jako zrcadlo mediálním masážím a díky některým nickům zde jsou mi věcně vysvětleny "politické kauzy", o kterých se podstatu věcí nemám šanci dozvědět, pokud nemám čas (chuť) danou problematiku studovat a zároveň nejsem potřebně odborně vzdělán.

Moc se mi líbil článek (Tlustá čára za slušností) a rád bych si přečetl článek, který v tomto duchu homo sapiens sapiens vysvětlí v obecných souvislostech a s komentáři k některým notoricky opakovaným tvrzením třeba problematiku zdravotnictví (Ráthův systém neziskových nemocnic prý připravoval předseda KSČM Filip na základě švýcarského modelu, je to tak? ...), alternativy penzijních systémů, (ne)možné olympiády v Praze atd. Přesto, že se jedná především o zrcadlo ODS a odstranění jejich aury zachránce, proč nezabrousit i jinam? Zdá se, že poslední dobou pouze bobtná diskuse nesmyslnými hádkami naprosto o ničem s nicky, které nemají co říct a reakci si ani nezaslouží.

Naprosto mne šokovala zpráva, že možná budeme muset dotovat systém na výběr mýtného, to je snad opravdu vrchol v tomhle kocourkově. Kdo je za to odpovědný? Jak je možné, že se realizuje takto nesmyslný projekt. Tohle přece mělo vydělávat peníze na zlepšení stavu nažich silnic a ne naopak.

Nebo se dozvědět něco o záležitosti, která vůbec není mediálně probírána a přitom by pozornost zasluhovala.

Na druhou stranu i takovýto článek má své výhody. Bez zapnutí jediného mozkového závitu jsem přijal mediální obraz nového ministra zahraničí, prostě jsem ho nechtěl a hotovo. Díky diskusi zde jsem o tom přemýšlet začal.

bohuslav.patocka:

S Vaším posledním příspěvkem si dovolím nesouhlasit. ODS i ČSSD jsou odpovědné za současnou situaci v podstatě stejně. ČSSD nemá žádný důvod současnou vládu podpořit, nikdo s nimi její program nekonzultoval potud v pořádku, ale mohla udělat vstřícný krok a předložit seznam podmínek za kterých je to a to možné.

To, že se někdo jako hlupák zaklíná, že je vítězem voleb a tak musí vládnout (kde se berou tyto myšlenkové pochody vážně nechápu) přece není důvodem chovat se stejným způsobem na opačné straně barikády.

ČSSD se s ODS dohodla na prosazení zákoníku práce jestli se nemýlím a nakonec si hlasují ve sněmovně jinak, kde je potom morálka ptám se? Někdo se prostě musí začít chovat slušně a věcně a já to očekávám od Paroubka (protože ODS na to v tomto personálním složení nemá, možná s nástupem pan Béma časem a odchodem kreatur jako je Tlustý) jestli to nedokáže, tak není člověkem na svém místě.

Současná situace, jak ji volby nastavily, je přece obrovskou příležitostí, jak hledat kompromisy v zásadních otázkách, protože nikdo nemá dostatečnou sílu bez pomoci druhých prosadit vizi, kterou by někdo za 4 roky shodil. To by ovšem nesmělo jít o koryta a bohužel na obou stranách. :-(((

Abych se na závěr vrátil k tématu článku, domnívám se, že je úplně jedno kdo kde sedí. K tomuto názoru mne vede mobilita pana Gandaloviče, který ze dne na den přestoupí z křesla do křesla, nebo umístění Parkanové na obranu. Co si vzpomínám, když usedal na post MF Sobotka, tak odborné znalosti taky nebyly jeho silnou stránkou, abych nebyl jednostranný.

 
V 1/13/2007 2:28 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

@ Jarda - Co se týče mýtného, tak se zepteje ČSSD, proč vyřadila všechny firmy kromě Kapsch, která nabízela předražený (140 bran za 22 000 milionů korun!!!) a dnes již velmi zastaralý systém. Jen se zeptejte v obcích, kudy objíždějí kamiony mýtné brány, co si o tomto kroku ČSSD myslí. Ale nečekejte, že se o těchto tématech dočtete na těchto stránkách. Kauzy ČSSD jsou zde tabu.

Pokud očekáváte slušnost od ČSSD, tak asi čekáte marně. Zdá se vám slušné, když Rath navrhuje, aby ČSSD podrazila ODS, nesplnila svůj slib a nechala Vlčka proti svému slovu ve funkci, aby mohl jmenovat Paroubka premiérem?

A co se týče obsazení ministrů, to k dokonalosti dovedl Paroubek když jmenoval nástupce za Dostála - prohodil do médií pár jmen, nechal si zpracovat průzkum oblíbenosti a toho nejpopulárnějšího - Jandáka - jmenoval. Takhle se dělá politika, pánové!

 
V 1/13/2007 5:04 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

ron: Co se týká mýtného máte jednoznačně pravdu a rozhodně to není kauza jediná, ale vy podle mne pořád opomíjete tu nejpodstatnější věc, podobně jako spousta nových diskutujících zde.

Toto nemá být stránka o souboji ODS x ČSSD, toto je stránka, která se snaží o narovnání pokřiveného mediálního obrazu, který je nám předkládán. "Jedině ODS je ta správná cesta, jsme lepší než oni atd." a autor to říká hned v úvodníku této stránky a já se s jeho názorem na média jednoznačně ztotožňuji a v mnoha zdejších diskuzích k rozumně napsaným článkům zde i utvrzuji.

Vždyť z hlediska chování mezi těmito stranami není podstatný rozdíl. Klidně napíši ODS = ČSSD na každou špínu na jedné straně vyhrabete podobnou na straně druhé pokud se budete snažit (=nekoukáte pouze na TV). Jeden za 18 a druhý bez 2 za 20. A tohle je třeba pořád dokola opakovat všem bojovníkům bez vlastního názoru, kterým stačí k rozhodnutí mediální masáž.

Podívejte se na některé obhájce pravice co sem chodí. Polovina jich tu má patent na pravdu a když není po jejich tak div nezačnou sprostě nadávat. Tomu říkáte demokracie a pluralita názorů? Vždyť se nad tím zamyslete, jaký je rozdíl mezi tímto chováním a dobou před rokem 1989?

Kopírují se sem vyjádření toho a onoho, ale tady má člověk vyjádřit vlastní názor. Když chci přenést myšlenku někoho jiného, tak to přece mohu říct v krátkosti vlastními slovy ne?

 
V 1/13/2007 5:31 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Není to podivné? Lidé řvou, že chtějí svobodu. Jenže svoboda znamená nutnost myslet a samostatně se rozhodovat. Proto si určí svou stranu Svoboda s.r.o. která řve za ně. A mají klid. Ví přesně, kdo je ten dobrý a kdo je ten špatný. a když se vyskytne problém jakýkoliv problém, tak si svoji zlost vybijí na té druhé straně.

 
V 1/13/2007 8:36 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

ron: Problém je, že voliči ČSSD nechtějí vládu s takovým programem. Mimochdem zajímalo by mě jestli je nějaký rozdíl v cenách mezi stavem, kdy vláda je a kdy není. Nemluvě o tom, že končíte tvrzeními, které se zčásti nezakládají na pravdě. Např.: Moji příbuzní bydlí v bytě s regulovaným nájmem a deregulací by se jim nájem výrazně zvýšil.
A Paroubek se pokud vím již také několikrát omlouval - například za svůj povolební projev.
A politiku nulové tolerance ODS praktikovala, tenhle fakt vám potvrdí snad i sama ODS.
jarda: Více méně s vámi souhlasím, ale jen bych dodal, že Paroubek předkládal své návrhy na řešení povolební situace.

 
V 1/13/2007 8:46 odp. , Blogger ods řekl...

Kapsch, Kapsch není to snad projekt ministra Šimonovského z KDU-ČSL ? Ne, mýlím se, za to může samozřejmě jen a jen ČSSD.

Když Dalík navrhuje podraz v jednáních, tak je to důkaz slušnosti. Ech zapomínám na to, že je to bezvýznamná persóna, bez které Mirek Topolánek nestojí a nepadá. A navíc o ODS se tu nemá mluvit, je nutno zahltit stránku stále stejnými "kauzami" ČSSD a kolážemi, které se dají zmontovat na každého.

Co se týče obsazování ministrů, tak populární Štěpánek byl výtečný kandidát. Stejně jako zločinem byl právník Sobotka na financích a skvělým nápadem zemědělec Tlustý či chemik Kalousek. A strach o preference nehrál žádnou roli při odmítnutí velké koalice s přívěskem.

Rone jsem opravdu rád, že chodíte po stránkách kritiků ČSSD a naříkáte jak tam chybí kauzy ODS.

 
V 1/14/2007 8:31 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To Jarda:
Toto nemá být stránka o souboji ODS x ČSSD, toto je stránka, která se snaží o narovnání pokřiveného mediálního obrazu, který je nám předkládán.........Pokud něco otočíte o 180°, tak to stále zůstane křivé, akorát na druhou stranu.

 
V 1/14/2007 10:25 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Čenda: Jaké otočení? Já si o ODS žadné lži nevymýšlím.

 
V 1/15/2007 12:16 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To: Elf

Kdo psal, že si vymýšlíte lži? Stačí se jen dole podívat jak zcela účelově a nesmyslně porovnáváte ČEZ a Škodovku.

 
V 1/15/2007 8:08 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Promiňte, že s tím stále otravuji, ale někaj jsem se ještě nedočkal odpovědi. Tak tedy ještě jednou, snad naposledy. Co je špatného na tom, když se kromně politického programu hodnotí i lidé, kteří budou tento program uskutečňovat? Nebo si myslíte, že přijdete žádat o místo a zaměstnavatele nebude vůbec zajímat, zda máte potřebnou kvalifikaci a zda vás konkurence nevyhodila poté, co jste jí rozkradl půl podniku? Představte si soustružníka, který se uchází o místo chirurga, a domáhá se přijetí s poukazem na to, že má jasný záměr co a jak operovat a byl nominován svojí rodinou...

 
V 1/15/2007 9:57 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To Tribun: Ten článek nemá s hodnocením lidí moc společného, něco podobného bych mohl napsat o ministrech ČSSD, ale jakožto pravičák bych byl pranýřován za největší sprosťárny na netu. Ovšem když toto napíše příznivce socanů....tak to je objektivní hodnocení.

 
V 1/16/2007 11:26 odp. , Blogger ods řekl...

Čendo není to objektivní hodnocení a nezdá se mi, že by někdo ho zde za takové považoval. Jen řekněte mi s rukou na srdci, kolikrát jste si přečetl v médiích takové (nebo jemnější ale v podobném duchu) hodnocení politiků ČSSD a kolikrát ve stejném stylu politiků ODS?

 
V 1/17/2007 10:25 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Nepočítal jsem to, ale nemyslím, že by v tomto směru byla ČSSD poškozována. Problém je spíše v tom, že něco chcete vidět a něco ne, tak jako všichni lidé.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka