pondělí, února 12, 2007

Nejdřív žebříček, pak schopnosti

„Já se v této oblasti pouze orientuji, zatím nemůžu sdělit podrobnější informace.“

„Víte, ještě nemáme kompletní analýzu hotovou, ta bude kolem dubna, ale jsem si jist, že se to všem vyplatí.“.

Předem bych jen upozornil, že se nejedná o konkrétní citáty, nýbrž o přibližná vyjádření ministryně obrany Parkanové a ministra financí Kalouska. Co si z toho můžeme vzít? Asi to, že vláda, která nastoupila nemá hotový program.

Pozoruji to u pravicových ( těch opravdu demokratických ) politiků dost často. Pan Julínek při debatě o privatizaci nemocnic neříká, že tato věc je důležitá, ale říká, že to musí slyšet diváci. Nemůžu se ubránit tomu, že se jedná o prostý populismus. Ministryně obrany Parkanová říká, že politik má vždy vyjádřit svůj názor k danému problému a že se nemá bát toho, zda bude lidem vadit či naopak. Když se jí ovšem někdo na ten názor zeptá, začne mlžit a prohlásí, že se v dané situaci teprve orientuje. Proč teda leze na ministerstvo, když o věcech nemá aspoň základní přehled?

Paní ministryně si hodně zakládá na tom, že je nejoblíbenější politička. Já se tomu nedivím. Mluvit umí opravdu hezky prý i zpívat. Myslím, že to je i jediné, s čím může ve sněmovně hrát. Proto se na otázku základny popřípadě radaru nevyjádřila. Lidé jsou ve většině proti. Kdyby něco takového požehnala, tak by se její prestiž propadala hluboko dolů. Asi někam k Paroubkovi.

Netuším, proč si na tom zakládá. Je lidové přísloví, že čím oblíbenější člověk je, tím je hloupější. A pan Schwarzenberg dokonce prohlásil, že jen nula nikomu nevadí. Je tomu skutečně tak? Je žebříček popularity politiků nepřímo úměrný jejich schopnostem? Někdy tomu začínám docela věřit.

poslal Superzurda

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 42:

V 2/12/2007 9:05 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Žebříček popularity je odvozen pouze ze sledování TýVí NOVA jako pozadí a z komentářů jako : "Táto, tý Parkanový to v tom kostýmku šikne, co?"

 
V 2/12/2007 1:00 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak třeba Dostál špatný nebyl: ten se poprat uměl - třeba i s církví. Ale to byl asi tak jediný.

 
V 2/12/2007 1:01 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Prima posledni odstavec - neco na tom bude. Parkanova je rada zase za nejake ministerstvo - opravdu netusim na co je to odbornice. Za par let, az dokonci "Tour de ministerstvo", tak si zkusi premierku nebo mozna i prezidentku. Politici typu Kalousek budou u vesla neustale - chodi pekne oblikany + mile se usmivaji ( coz imponuje prevazne starsim spoluobcanum ) a maji pripravenou odpoved na jakoukoli otazku na jakekoli tema. Jejich odpoved sice nikoho neuspokoji, ale taky nenastve - cimz se udrzuje sance na dalsi setrvani u korytka.

 
V 2/12/2007 2:13 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Take vam je z tech nasich "odborniku na vsechno", kteri mohou ridit libovolne ministerstvo, tak spatne od zaludku ?
Podle me jsou mimo jine spatnym prikladem pro mladez - cesta k vlivu a k penezum nevede pres vzdelani, schopnosti, znalosti a pili, ale - jak vidime u techto lidi - predevsim pres drzost, neomalenost a schopnost zvanit.

 
V 2/12/2007 2:40 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Řekl bych, že je pořád lepší ministr, který je "pouze" oblíbený, než ministr, který přihrává státní zakázky svým známým, státní pozemky prodává za babku svům kamarádům, rozdává svým spolupracovníkům stamilionové odměny z našich peněz nebo ministr financí bez základního ekonomického vzdělání.

 
V 2/12/2007 3:24 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A znáte oblíbeného ministra, který uvedené věci nedělá (nedělal)?

 
V 2/12/2007 4:12 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Znám.

 
V 2/12/2007 4:18 odp. , Blogger Tribun řekl...

Vzpomínám si na takové pořekadlo, kterým lidé dříve zesměšňovali komunistické nomenklaturní kádry:

Kdo nic nedělá, nic nezkazí.
Kdo nic nezkazí, je dobrý.
Kdo je dobrý, jde nahoru.
Kdo jde nahoru, nic nedělá.

Čas oponou trhnul, ale na říkance není třeba změnit ani písmenko. Chyba nebyla v komunistech, chyba byla v lidech. A je v nich stále.

Jediná naděje je v tom, že přestaneme posuzvat lidi podle toho, jaké nosí tenýrky, a začneme klást důraz na to, co dělají a co tím sledují. Pravda, spousta vymýtačů komunistických čarodějnic přijde o živobytí. Ale co je nám po nich, však oni se nějak uživí. Každá dobá a každá strana má svého dědičného nepřítele, proti krerému se musí vést svatá válka. Oni už si někoho najdou, koho budou moct profesionálně nenávidět.

 
V 2/12/2007 6:14 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Nenašli, tam už takových mají více než dost.

 
V 2/12/2007 7:17 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ti kdo jsou dnes největšími vymítači, byli dříve oporou režimu. Viz svazácký vůdce Mejstřík, nebo přítel Sovětského svazu Štětina. Kdyby u nás začala získávat vliv Čína, tak se snad nechají nakazit žloutenkou...
Jen bych upozornil na to, že existuje taky jejich protipol. Lidé, kteří se snaží opravdu dělat něco pro druhé. Ty jsou ovšem vždy nepřátelé jakéhokoliv režimu.

 
V 2/12/2007 7:35 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Lidovci byli velmi "všestrannou" stranou prakticky po celou dobu své existence. Všestranní politici jako Svoboda, Kalousek či Parkanová jen dokazují, že jsou v této straně správně... Nic proti Vlastě, je to určitě hodná holka, ale sebevědomí jí opravdu nechybí. "Troufla bych si na jakýkoli resort..." - Sákryš, ta má koule, tohle prohlásit...
No, já se každopádně připojuji k těm, kteří považují tenhle postmoderní trend za amorální...

 
V 2/13/2007 11:14 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Bohužel od II.světové války celospolečenská morálka středoevropských Slovanů stáje jen upadá a zatím jsme se ani my nedostali do bodu zlomu. V zemi kde je možné se v parlamentu chovat jak na fotbale, kde jsou celebritami absolutní nuly, kde k popularitě nebo naprostému zatracení stačí jen pár reklamních plátků či účelových reportáží komerčních televizí, kde mají nejvyšší představitelé státu autoritu prasat, šašků, loutek, tupých hlav, kde hlavním motem života stále platí kdo nekrade okrádá rodinu, přičemž rodina ztratila svou soudružnost a lidé víru jakoukoliv krom víru sama v sebe... nelze čekat ničeho jiného a byť jsem asi skeptikem to lepší aspoň dalších 10let nebude. Snad pokles na samé dno anrchie a mezilidského hnusu probudí část z těch kteří dají nový směr. Nebude to ale dnes ani zítra.

 
V 2/13/2007 12:10 odp. , Blogger Tribun řekl...

E. Valín: lidé (ztratili) víru jakoukoliv krom víru sama v sebe

Myslím, že je to přesně naopak. Že lide ztratili především víru v sebe sama jako rovnoprávné a svobodné jedince, kteří dokáží žít v souladu se sebou i druhými, protože nepociťují nutkavou potřebu rozpustit svoji identitu v poslušnosti vnější moci, která je ochrání před nevyzpytaleným okolním světem a především - vlastním svědomím.

Základem "života v souladu" je úcta k druhým a základem úcty k druhým je úcta k sama sobě. Ale jak si mají lidé vážit sami sebe, jsouce dnes a denně drceni a manipulováni vnější mocí, kterou je trh, vláda, politická korektnost a tisíce steretypů v mezilidském soužití?

 
V 2/13/2007 3:16 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Základem "života v souladu" je úcta k druhým a základem úcty k druhým je úcta k sama sobě. Ale jak si mají lidé vážit sami sebe, jsouce dnes a denně drceni a manipulováni vnější mocí, kterou je trh, vláda, politická korektnost a tisíce steretypů v mezilidském soužití?

Trh není sám o sobě špatný. Nicméně úcta k druhým lidem, elementární slušnost a morálka, to jsou věci, které našim politikům skutečně chybí:

http://www.obrazovka.cz/paroubek/diktator.wmv
http://video.google.com/videoplay?docid=4719223169764778480
http://live.1web.cz/paroubek-video-montaz-play-199.html
http://lidovky.zpravy.cz/ln_domov.asp?r=ln_domov&c=A060117_084731_ln_domov_bat

 
V 2/13/2007 5:04 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pan Nejedlý zase nezklamal....

Mluvíme "obecně" o lidech a politicích a jediné na co se on zmůže je: Honem podívjte se jak je ten Paroubek špatný........

 
V 2/13/2007 5:14 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Co je špatného na tom, pokud s někým souhlasím a přinesu i důkaz jeho názoru?

Co byste asi tak řekl, kdyby sem někdo postnul odkaz na někoho z ODS, kdo se chová nemorálně? Také byste se tak rozčiloval, že je řeč v obecné rovině? Já do vás vidím...

 
V 2/13/2007 7:17 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Vyvážený důkaz....

Proč nepostnete linky na obě strany ?

Když VY tady pořád mluvíte jen o Paroubkovi. Kdyby jste ukazoval na špatnosti na OBOU stranách tak bych Vám třeba i věřil.....

Jenže Vy určitě prohlásíte že na straně ODS žádné špatnosti nejsou že ? Ale ten paroubek....

 
V 2/13/2007 7:23 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Na ODS je jistě také mnoho špatností. Nikdy jsem netvrdil nic jiného.

Nejsem veřejnoprávní médium, kde mohou Paroubkovi kamarádi (Přibyl) intervenovat, aby bylo vysílání vyvážené a donutit mě tak podávat vyvážené důkazy, které budou svědčit v neprospěch všech stran, pokud se již o nějaké straně vyjadřuji.

 
V 2/13/2007 7:27 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tribune máš pravdu, takže je to horší než jsem si myslel, škoda být jako anonymous měl bych jasno stačí se zbavit Paroubka dát maximum moci ODS a pak již jen čekat na lepší zítřky

 
V 2/13/2007 7:48 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Anonymous : Jen tak dál... Prohlédl jsem si vámi zaslané odkazy. Ubohostí těchto nahrávek diskreditujete sám sebe, jakož i názory, které zastáváte... Opravdu, není třeba na vás plýtvat pádnými argumenty. Zničíte se sám...
Navíc jste opět potvrdil to, co vám zde již mnohokráte bylo vytýkáno - JAKÝKOLIV příspěvek (ať už by se týkal jakékoli oblasti lidské činnosti) je pro vás impulsem ke slovním insultacím jedné konkrétní osoby Mr. Paroubka

 
V 2/13/2007 7:52 odp. , Blogger ods řekl...

Vesemire, pan Nejedlý si neuvědomuje jednu drobnost. Tím, že se snaží tvrdit jak z mnoha identitami neměl nikdy nic společného ačkoliv ony mluvily stejným jazykem a používaly stejné odkazy i stejný styl psaní odpovědí, dělá z liberálů, voličů ODS a nepřátel Paroubka klony, které vypadají jako zaseknutý gramofon. Jo kdyby měl aspoň trochu charakteru a odvahy, tak by z lidí sobě ideologicky blízkých tady nedělal takové hlupáky.

 
V 2/13/2007 8:03 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A vůbec - není ten pan Nejedlý ve skutečnosti našinec, který úrovní některých příspěvků zcela záměrně poškozuje kredit voličů ODS a nahrává tak úmyslně jejich opozici - tedy nám ? Spojenec, nasazený do liberálního hnízda za účelem jeho rozvratu ?

 
V 2/13/2007 8:18 odp. , Blogger ods řekl...

No něco na tom bude, mám docela dost přátel mezi lidmi volícími ODS a nějak si takovéto zaseklé gramofony plné nenávisti jako pan Nejedlý mezi nimi neuvědomuji.

 
V 2/14/2007 9:13 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ať žije ČSSD!

S Paroubkem na věčné časy a nikdy jinak!

Socialismus je náš přítel!

 
V 2/14/2007 9:35 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Je velmi poučné sledovat psychologii socialistů, kteří při shlédnutí šokujícího videa toto raději nekomentují a přesunou se do osobních útoků, kde jsou jsi jisti...

http://www.obrazovka.cz/paroubek/diktator.wmv

Podívejte se prosím na toto video znovu a řekněte mi, kterého západního politika vám tento projev připomíná. Vím, že jako první vás napadne Jakeš a jako druhý Mečiar. Proto jsem psal západního politika...

 
V 2/14/2007 10:22 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Anonymous : Nezlobte se, když vy ty osobní útoky přitahujete jak lejno mouchy... Navíc, zaútočil jste první. Já jen kontruji...

Nuže, Anonyme, k věci. První video pochází tuším ze stranického sjezdu, nebylo určeno pro širokou veřejnost. Viděl jste někdy záběry ze stranických sjezdů jiných stran , např. ODS či zejména Mladých konzervativců ? Takovýto jazyk a vystupování jsou na podobných uzavřených stranických akcích jakýsi modus, žel bohu. To je dáno celkouvou úrovní politické kultury v ČR. Nedělejte z toho záležitost výhradně Mr. Paroubka...

A jak obhájíte zbylá tři videa, to jsem zvědav. Primitivní ubohost, těžce pod úroveň této diskuse...

 
V 2/14/2007 10:27 odp. , Blogger ods řekl...

Vesemire, Nejedlý rád používá účelně sestříhané filmíky a fotomontáže jako argument. A bude to dělat do momentu, než mu po x-té sem vecpaný link smažu.
A určitě se teď bude dušovat, že s anonymem v 2/14/2007 9:13 odp. neměl nic společného. Pokud tak udělá, tak jen dokáže jakým je sprostým lhářem, pokud se přizná, tak dokáže jak je přihlouplý manipulátor.

 
V 2/14/2007 10:28 odp. , Blogger ods řekl...

Podívejte se schválně pomaleji na ten "důkaz" diktátor.wmw jak je tam jeden střih za druhým.

 
V 2/14/2007 10:42 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Viděl jsem... Pěkně účelově sestříháno, jako dokument... Pečlivě sesbírány ty nejvypjatější momenty z několikahodinového projevu... Ale ty zbylé jsou ještě trapnější. A vůbec, už na takhle primitivní anonymní videoargumentaci nebudu reagovat. Howgh.

 
V 2/15/2007 5:33 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A jak obhájíte zbylá tři videa, to jsem zvědav. Primitivní ubohost, těžce pod úroveň této diskuse...

Stačí se podívat na obrázky pod články na tomto webu a videa jsou obhájena :).

A pane lháři, dokážete i něco jiného kromě nadávek a urážek?

 
V 2/15/2007 5:59 odp. , Blogger ods řekl...

Jen hlupák satiru má za důkaz mr Nejedlý.
Lháři, urážet jste zase začal Vy o pár článků níže, proto teď nebrečte.

 
V 2/15/2007 6:49 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak již tomu rozumím. Satira na účet Paroubka je nemístná, nevkusná a urážlivá a satira na účet ODS je vhodná, vtipná a správná :)).

Lháři, urážet jste zase začal Vy o pár článků níže, proto teď nebrečte.

Prosím??? Člověče, kolik vám je let? Takhle se baví ve škole moji vnuci. Já si připadám na takovouto diskuzi již mírně starý.

 
V 2/15/2007 7:01 odp. , Blogger ods řekl...

Můj milý hlupáčku, satiru tady jako důkaz nikdo neprezentuje. Ale pro Vás jsou fotomontáže a střihy důkazem na diktátorství a jiné nesmysly.

Ano pane ulhaný profesore s firmy, chápu že jste velmi starý kmet, který smí jiné urážet, ale nikdo mu nesmí říci ani křivé slovíčko.

 
V 2/15/2007 8:02 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Na urážky netřeba reagovat.

 
V 2/15/2007 8:18 odp. , Blogger ods řekl...

Aha, takže Vy urážíte (viz příspěvek výše a o 3 příspěvky níže), protože si nepřejete číst reakce. Dobře vědět.

 
V 2/15/2007 8:44 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jediný, kdo to očividně uráží jste vy. Jiných urážek jsem si tu nevšiml. Mohl byste prosím uvést, co konkrétně vám kdo řekl, že vás to urazilo???

 
V 2/15/2007 9:04 odp. , Blogger ods řekl...

Nazval jste mne lhářem jen proto, že mám jiný názor než Vy na některé události a činy.

Jaromírovi Eyblovi na jeho názor: "zkuste se oprostit od "mám rád" "nemám rád" a pokuste se přemýšlet vlastní hlavou"

Vesemirovi jste napsal o jeho názoru "tyhle ideologické žvásty jhou hodny akorát tak socialistických kádrů minulého režimu".

Ech ano, to vše byla slušná a konstruktivní diskuse, nebylo v ní nic urážlivého.

 
V 2/15/2007 9:21 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Lhářem jste se stal ne proto, že máte jiný názor než já, ale proto, že nedokážete doložit své výroky. S tím musíte v životě počítat. Naopak mě jste nazval lhářem proto, protože jsem sem přispíval pod více přezdívkami (k čemuž se přiznávám a vy neustále tvrdíte, že to popírám), neboť se má přezdívka vždy někomu nelíbila a když jsem si ji změnil, tak jsem byl zase osočen, že si měním přezdívky.

Jste si zcela jistý, že při všech smyslech chcete srovnávat, když někoho pobídnu, aby používal vlastní hlavu místo ideologických sympatií k různým státům, neboť ideologie státu hraje až sekundární úlohu v relevantních faktorech o umístění radarové základny, s vašimi dětinskými nadávkami?

Nikdy a to prosím podtrhuji jsem na rozdíl od vás neurážel, nenadával a dokonce ani nijak nehodnotil diskutující.

 
V 2/15/2007 9:32 odp. , Blogger ods řekl...

Lhářem jste Vy protože velmi často nic nedokládáte a lhářem jste i proto, že nevidíte, že jsem Vám to doložil. To, že s mojí interpretací nesouhlasíte je v pořádku, na to má každý právo, ale nazývat někoho lhářem jen proto, že má jiný názor je od Vás prostě primitivní a ubohé.

Ve svých přezdívkách jste se lživě vymlouval, že s někým nemáte nic společného a bylo Vás nutno až přichytit přímo při činu, abyste se přiznal že je měníte (od Vašeho úpadku s podpisem socialismus, do té doby jste se nikdy nepřiznal).

Jaké máte právo někoho pobízet a jeho názory nazývat žvásty ?
Vždyť jsem říkal, že když Vy urážíte jiné, tak je vše v pořádku a budete tvrdit, že v tom nic urážlivého nebylo....

 
V 2/15/2007 9:43 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Lhářem jste Vy protože velmi často nic nedokládáte a lhářem jste i proto, že nevidíte, že jsem Vám to doložil.

Pokud jsem vyzván, tak všechna svá tvrzení doložím. To vy jste dosud nedoložil vaše tvrzení (tedy nikoliv názor nebo interpretaci), že podle ODS jsou pro ni slovenské reformy vzorem.

Jaké máte právo někoho pobízet a jeho názory nazývat žvásty ?

Právo kohokoliv pobízet k čemukoliv má každý. Na tom není nic protizákonného ani amorálního. Nazvat názor žvástem bylo ode mě silné kafe, ale ve srovnání s vašimi výrazy to byl jen slabý čajíček. Já když už, tak hodnotím názor. Pokud by se to dotyčného dotklo, tak bych se omluvil. Vy sprostě urážíte člověka.

 
V 2/15/2007 9:48 odp. , Blogger ods řekl...

Doložil, Vy jste s mojí interpretací nesouhlasil a proto jsem se stal lhářem. Já s Vámi stále nesouhlasím, proto jste lhářem.

Tak používejte už hlavu a nechte si své nacistické žvásty na sjezd ODS.

 
V 2/15/2007 9:58 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ach... :(

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka