úterý, ledna 30, 2007

Klid a pohoda přijde s každou vládou

Tak už nemáme bezvládí, kterým jsme všichni tak trpěli. Máme konečně vládu. Je to vláda, která vznikla tak jak vznikla, o tom polemizovat nehodlám. Podle jejích představitelů se jedná o stabilní a pevnou vládu. Od začátku jejího fungování není sebemenší důvod myslet si něco jiného.

Naši ministři se skutečně překonávají. Jedna šéfka resortu odejde pět dnů potom, co dostala důvěru. Údajně jí náš demokratický premiér prostřednictvím svých poradců vnucoval pana Formánka na jeden z důležitých postů. No já osobně vůbec netuším, jak to bylo doopravdy. Mně se jen nezdá , že by pánové ( případně dámy ) z ODS podsouvali jedné ze svých ministryň člověka, který jim v minulém volebním období tak moc vadil.

Poté co sem zabrousil do kultury, bych si vzal na mušku místní rozvoj, jehož ministr byl minulý týden jednou nohou v base. Vypadá to, že se nakonec vše vysvětlí. Docela pana Čunka chápu, mně se také běžně stává, že mám na účtu několik stovek tisíc, na jejichž původ si nemohu vzpomenout. Ale každý to má jinak. Někdo se o své peníze stará, někomu je to jedno. Spíše nechápu, proč pan ministr neřekl rovnou: „Nevím, podívám se.“ Každopádně má šéf lidovců všechny potřebné doklady a celý incident se nepochybně vysvětlí.

Pravdou je, že naše vláda se ještě nestačila představit v plném zápřahu. Nic moc se zatím nestalo. Jen poprvé v zimě nasněžilo ( silničáři jako každý rok překvapeni ), do toho se přidala vichřice a bezpečnostní rada státu, která je plná mých oblíbenců, schválila možnost další radarové základny na našem území. Fakt, že jeden radar se v České republice nachází, není pro tuto situaci důležitý.

Závěrem bych jen připomenul několik kývacích vystoupení pana ministra Kalouska. Podle projevu tohoto člověka soudím, že ani netuší, co jsou odpočitatelné položky nebo jaká díra tím vznikne v našem rozpočtu. Pan Kalousek přiznává, že konkrétní čísla či nástroje svého daňového receptu nezná. Ale ví stoprocentně, že na tom všichni vyděláme. Dokonce se i zeštíhlí státní dluh.

Pan Klaus řekl, že tato vláda je další krok k předčasným volbám. Jen se stále nevím, jestli se k nim dostaneme díky schopnosti nebo neschopnosti našeho kabinetu.

poslal Superzurda

--------------------

Mír na modro

obrázek poslal Fudzijan

Štítky: , ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 124:

V 1/30/2007 6:49 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Když už není co kritizovat, tak se alespoň napíše článek o hovně...

 
V 1/30/2007 6:59 odp. , Blogger ods řekl...

Když už není co kritizovat, tak se alespoň napíše komentář o hovně...

 
V 1/30/2007 8:03 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

to superzurda: Ona je totiž pravda nebezpečná pro každý režim... proto Ty záporné komentáře

 
V 1/30/2007 9:05 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Článek není o hovně, v článku jsou sesumírována zjevná fakta - což se takto v tisku (kupříkladu v MF Dnes) neděje... Dosud jsem do diskuzí aktivně nevstupoval, nicméně musím poznamenat, že s přítomností jednoho z Anonymů rapidně klesá jejich úroveň. To není osobní útok, to je statistika. Zbylí diskutující se (např. v debatě u předchozího článku) musí omezit na odvracení nepříliš sofistikovaných útoků zprava, které mnohdy ani nejsou k věci, a přestávají se věnovat samotnému tématu...

Prosím, Anonyme, alespoň si vytvořte nějaký nick - kvůli orientaci diskutujících a kvůli zásadám slušného chování... Děkuji.

 
V 1/30/2007 9:21 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Prosím, Anonyme, alespoň si vytvořte nějaký nick - kvůli orientaci diskutujících a kvůli zásadám slušného chování... Děkuji.

Rád bych, ale jakmile si změním nick, tak jsem osočen, že si měním nick a příspěvky jsou mi mazány. Dokonce jsem marně žádal, aby mi někdo nějaký nick vybral, který bych mohl používat. Ale k ničemu to nebylo...

 
V 1/30/2007 9:24 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

vesemir: On tady kromě anonyma profesora Pona Nejedlého muž moc žádný oponent nevystupuje. Tedy, ještě se tu občas zjeví čenda.
Je zajímavé pozorovat, jak jeden člověk zvládne se natolik rozmnožit, že opanuje veškeré diskuse. :-)

 
V 1/30/2007 9:30 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Anonyme, vyberte si nějaký nick a pod ním pište, případně udělejte k jednomu příspěvku poznámku, že jste to vy.
Jinak gratuluji tenhle příspěvek je vrchl demoagogie. Jsou mazány tapetovací příspěvky nebo obdobné věci, ale nikdo vám nesmaže příspěvek s vaším názorem. Naopak si myslím, že oproti jiným fórům je tahle diskuse moderována velmi málo. Podívejte se na jiná fóra, kde se mažou offtopicy, zbytečnosti atd. mnohonásobně ve větším množství.
Osobně bych doporučoval trochu jiný způsob mazání zpráv (s možností zobrazení smazané zprávy), ale to pravděpodobně nedovolují technické možnosti blogu. Pak by totiž nebylo možné takhle demagogicky vykřikovat něco o cenzuře.

 
V 1/30/2007 9:35 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Anonyme, vyberte si nějaký nick a pod ním pište, případně udělejte k jednomu příspěvku poznámku, že jste to vy.

Když si nějaký nick vyberu, tak je mi buďto zcenzurován nebo je smazán celý příspěvek s tím, že si měním nicky a to je proti pravidlům. Navíc jsem slyšel, že je mě snadno rozeznat, tak nevidím problém...

Jsou mazány tapetovací příspěvky nebo obdobné věci, ale nikdo vám nesmaže příspěvek s vaším názorem.

Tak to byste se divil.

 
V 1/30/2007 9:41 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A kromě toho jsem hňup.

 
V 1/30/2007 10:59 odp. , Blogger ods řekl...

Celebi, pan Nejedlý ví velmi dobře co a proč je mu mazáno. Jen doufá, že náhodný čtenář bude zděšen krutou cenzurou na těchto stránkách. Proto i lže celou dobu, že se mu maže i názory.

Ohledně mazání, je možno udělat jen to, že zůstane informace, že něco bylo smazáno. Jestli nezapomenu, tak v příštích případech tak udělám.

 
V 1/31/2007 11:01 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Do roka tady ODS vyvolá revoluci, jak je ta jejich vláda úplně blbá. Lidé vyjdou do ulic a budou hnát Topolánka i s jeho podařenou squadrou sviňským krokem.

 
V 1/31/2007 11:01 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

vracím se k článku "Je liberalismus totalitní ideologie"? zaujala mě tam ůvaha, že si svobodný občan koupí armádu, soukromou armádu mají pouze! totalitní společnosti

 
V 1/31/2007 3:01 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Dobrá, vyhovím vám, když se vám podpis anonymous nelíbí a nechcete mi žádný vymyslet, tak jsem si jej vymyslel sám.

Uvidíme, jestli pan ODS dodrží své slovo a nebude cenzurovat jej nebo celé příspěvky takto podepsané, protože tento podpis neodporuje žádným pravidlům slušného chování, ani pravidlům uvedených na této stránce ani se nejedná o žádnou z uvedených cenzurovaných stránek.

vracím se k článku "Je liberalismus totalitní ideologie"? zaujala mě tam ůvaha, že si svobodný občan koupí armádu, soukromou armádu mají pouze! totalitní společnosti

A mohl byste jmenovat nějakou totalitní armádu, která si platí dobrovolnou soukromou armádu? Soukromé armády si totiž na celém světě najímají jen svobodné státy, a protože se tato praxe osvědčila, tak můžeme mnoho soukromých armád vidět třeba v Iráku nebo Afghánistánu.

Mimochodem není tak podstatné, jestli je armáda soukromá nebo státní. Bohatší a totalitnější státt si vždy koupí lepší armádu. V případě sokuromé armády pouze nejsou porušována lidská práva jako v té státní.

to je myšleno pro absolutní liberalismus. Protože každý bude mít to co si vydělá a nikdo nikomu nic nedá, tak se logicky nemusí platit daně a pojištění.

Jak jste přišel na to, že v liberální společnosti platí, že nikdo nikomu nic nedá? Ve skutečnosti platí přesný opak - nikdo nikomu nic násilím neukradne.

Každý tím pádem dostane ochranu jakou si zaplatí.

Tak to mimochodem funguje již dnes.

Znamená to návrat do dob starověku, ale to je dost utopická teorie.Je tam hodně kdyby.

Ano, vaše teorie jsou utopické, protože s těmi liberálními nemají nic společného.

 
V 1/31/2007 3:09 odp. , Blogger ods řekl...

Tento link odeesáckého cevra vedeného Langrem mi nevadí. Jen jste směšný, ale to už je Vaše věc.

 
V 1/31/2007 3:24 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak proč jste ho dříve cenzuroval? Nebo to chcete popřít?

 
V 1/31/2007 3:30 odp. , Blogger ods řekl...

Mazal jsem do kolečka kopírované bláboly z těchto odeesáckých stránek. Vy jste se dříve podepisoval jiným linkem ze seznamu - v říjnu, kdy jste se posledně dušoval, že jste tu nebyl, jste si vymyslel podobný podpis naprosto stejným stylem a s naprosto stejnými argumenty jako nyní.

Pokud chcete zase opakovat nějaké lži, jak jsem Vám mazal i názory apod. tak se tomu věnujte dále sám, pro mne je téma uzavřené a Vy se slastně můžete ztrapňovat - protože je jasně vidět, že Vám nejde o diskusi ale o cpaní se Vašich milovaných odkazů.

 
V 1/31/2007 3:35 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Smazal jste již první postnutí tohoto odkazu. Nevzpomínáte si???

 
V 1/31/2007 5:40 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Mne zaujala tato myšlenka.. Jak jste přišel na to, že v liberální společnosti platí, že nikdo nikomu nic nedá? Ve skutečnosti platí přesný opak - nikdo nikomu nic násilím neukradne.

... aha... a kdy se přestane krást úplně? Ať už násilně či nenásilně? Má na to liberální společnost odpověď?

 
V 1/31/2007 9:23 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

CHACHÁ! VIDÍM, ŽE PABLBKOVI POSKOCI JSOU FAKT VŠUDE.

KOLIK VÁS PLATÍ STREJDO ZA TY VAŠE RUDÝ KYDY???

 
V 1/31/2007 10:39 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

to fikce: Kolik vám platí za ty vaše modré kydy? Až se naučíte uvažovat jiným stylem než, že levice je zlo a pravice ideál, rád si s vámi podiskutuji.

 
V 2/01/2007 5:44 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Celebi : to oni se asi nenauci nikdy. vzdy budou uvazovat jako ty Orwellovy ovce z Farmy zvirat - modrá barva dobrá, jiná barva špatná.

 
V 2/01/2007 5:46 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Celebi : to oni se asi nenauci nikdy. vzdy budou uvazovat jako ty Orwellovy ovce z Farmy zvirat - modrá barva dobrá, jiná barva špatná.

 
V 2/01/2007 5:47 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Celebi : to oni se asi nenauci nikdy. vzdy budou uvazovat jako ty Orwellovy ovce z Farmy zvirat - modrá barva dobrá, jiná barva špatná.

 
V 2/01/2007 2:36 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

No já teda chápu, že psát rudý cancy je dobrej job, ale jak to někdo může číst???

 
V 2/01/2007 6:00 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Panu Nejedlému nejdou mazat jeho názory, i kdyby to někdo 1000x chtěl. To proto, že tu ještě žádný vlastní názor nepředvedl. Předvádí stále jenom základní počítačovou gemotnost ctrl+c, ctrl+v.

 
V 2/01/2007 6:33 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

m: Obdivuji vaši hloupost, ale narozdíl od vás uvažuji trochu hlouběji než, že dělím svět na správnou pravici a zlou levici. Nejste vy z idnesu? Tam je podobná úroveň a styl příspěvků. Také jediné, co můžu slyšet jsou nadávky a urážky na levici, případně vtipy na ni, ale pokud se někdo chce bavit na faktické rovině, tak se oponentů najde dost, ale žádný se nenamáhá vyracet argumenty a opakuje pořád dokola svoji pravdu, že Paroubek, ČSSD atd. jsou grázlové, podvodníci, kteří zničí naši zemi.
Už jsem to zde několikrát psal a napíšu to znovu. Já narozdíl od mnohých vidím v levici i pravici mnoho chyb a v Česku neexistuje strana, která by odpovídala mým představám o směřování státu a zákonů. Nechci totiž jít ani tak doprava jak chce ODS, ale na druhou stranu je potřeba zrušit i některé levicové nesmysly, ale ne metodou ODS.

 
V 2/01/2007 10:30 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

realita/m:

A nejhorší ze všeho jsou modří fanatici. Ty potvory vám vlezou všude...

Ukažte mi jediný rudý kyd, který se vám nelíbí a povězte něco o něm, předhoďte věcné argumenty a diskutujte o něm. Co byste dělal, kdyby takové názory, které se zde prezentují, jednou zastávala ODS? Napsat reakci ve stylu "je to plné rudých sr..." zvládne každé hovado s IQ na úrovni průměrné venkovní teploty na Sibiři a s takovým se nehodlám o politice bavit, natož mu věřit.

Váš Bohuslav Patočka

 
V 2/02/2007 2:36 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Formánek začal rozhánět oranžovou mafii, proto tolik nenávisti najednou.

 
V 2/02/2007 9:58 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

1.2.2007
Prohlášení Dušana Chmelíčka, ředitele Testcomu
Včerejší oznámení (31. 1. 2007) pana ministra Langera v médiích o tom, že se chystá mé odvolání, není pro mne překvapením. Překvapující je pouze způsob komunikace přes média a potom důvod. Pan ministr je nespokojen s mou prací, přestože výsledek auditu Testcom, který sám objednal, neshledal žádná pochybení. Jsem přesvědčen, že jeho rozhodnutí nejen že přímo souvisí s absurdním rozsudkem v kauze Testcom servis, ale především s dopisem, ve kterém jsem pana ministra v nedávné době upozorňoval na podivné manipulace jeho úřadu s veřejnými zakázkami na poskytování služeb KIVS a Integrátor. Přesto, že jsem v něm žádal odpovědi na otázky a instrukce k dalšímu postupu, do dnešního dne jsem nic neobdržel.

V Praze, 1. 2. 2007

Dušan Chmelíček, ředitel Testcom v. r.

 
V 2/02/2007 10:00 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

pokud jste volili ODS a mate min nez 40 tisic mesicne, pak to nemate v hlave v poradku, haha.

viz http://img64.imageshack.us/my.php?image=rovnadanro9.jpg

 
V 2/02/2007 11:15 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

anonyme z 2:36, oranžová nebo modrá, ono je to tak nějak stejný. Akorát ta modrá má pod palcem média, aby šířila články s nenápadným nenávistným tónem a tím vás vychovávala. Věřte si čemu chcete, pokud se vám tento web nelíbí, nenavštěvujte jej.

Váš Bohuslav Patočka

 
V 2/02/2007 3:19 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ne ne, velký rudý bratr nikdy nespí...

Diskuse zde mají stejný smysl jako diskuse s židlí.

Ta ODS dokonce ovládá už i média... proto ta média tolik nadávají na současnou vládu!!!

Cha cha cha...

 
V 2/02/2007 3:29 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pokud poslanci řízení mafiánským kapitálem odhlasují zákon, podle kterého zruší armádu, a místo ní si každý kdo na to bude mít peníze koupí svoji ochranku která ho bude místo ní střežit, může se zrušit i státní policie. Takovou vizi občas vidíme v béčkových filmech.
Potěš nás Pánbůh.

 
V 2/02/2007 8:33 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

m: A jen tak nadávat zde samozřejmě má mnohem větší smysl.

 
V 2/02/2007 9:16 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ach jo... Bejval to solidní web - a neni to tak dávno, eště pár příspěvků zpátky... Blahopřeji "modrému" Anonymovi a jemu podobným, že se jim pomalu daří shodit kvalitu diskusí kamsi na úroveň Novinek...
Prosím, zkuste to všichni s příštím příspěvkem úplně odznova, vůbec nereagujte na primitivní výlevy (obstrukce, jak zde kdosi trefně poznamenal), prostě je ignorujte, snad je to časem přestane bavit, když si jich zde nikdo nebude všímat... A hlavně už někdo napište další článek !

 
V 2/02/2007 9:23 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

vesemir: Tak to nemám moc na co reagovat. :-) Ale nový článek jsem právě poslal.

 
V 2/03/2007 9:01 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Souhlasím s vesmírem. Lidi jako on, kteří jen kritizují, ale ani na žádný názor se nezmůžou by se měly mazat!!! Pouze zaplevelují diskuzi...

Inteligence ovlivňuje politické postoje jak na škále konservativismus-liberalismus, tak na škále demokratičnost-autoritarismus, a samozřejmě i na škále kolektivismus-individualismus (průmět tohoto vícerozměrného politického prostoru na jednorozměrnou osu vytváří ono slavné levice-pravice).
Inteligence je dědičná a tak vzniká dojem, že i politická orientace je dědičná. Ve skutečnosti jde ale jen o ovlivnění získaných a vytvořených politických postojů dědičnou inteligencí.
Například marxismu nemůže uvěřit nikdo s IQ nad 124-126 bodů. Dostatečně chytrý člověk totiž marximus dokáže porozumět a tak při jeho studiu odhalit jeho chyby a nepravdy v něm zabudované. Proto také v marxistických stranách (u nás ČSSD a KSČM) nenajdete zvlášť vysoce inteligentní členy. Pokud se tam někteří takoví vyskytují, není to proto, že by byli marxisty, ale proto, že při schopnosti odhalení nedostatečné inteligence členské základny a pro svou nedostatečnou morálku vidí ve svém členství způsob cesty k moci a bohatství ovládnutím méně přemýšlivých mas.
Z toho také vyplývá způsob volební agitace: protože 50 % voličů má IQ dvouciferné, nemá smysl snažit se ovlivnit jejich rozhodování rozumovými argumenty. Inteligentní vlastník levicové strany ví, že nemůže argumentovat rozumem: ti opravdu chytří nemohou volit levicově a ti průměrní a podprůměrní nemohou reagovat na rozumové argumenty. Proto levicové strany získávají volič trapnou prolhaností a buranskou emocionalitou; proto také volební kampaň ČSSD byla tak krajně negativistická a nemravná.

Více:
http://hedvicek.blog.sme.sk/c/41669/Kralici-s-kratkyma-usima-a-aspekty-domestikace-ceskeho-zvirectva.html

 
V 2/03/2007 9:04 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Už jste viděli, jak socani vylepili billboardy s Melčákem na téma parte, jaký je to zrádce?

Tohle tu nebylo ani za komunistů. Možná tak za Hitlera. Co příjde teď? Budou Melčáky, kteří se odváží říct svůj názor, věšet na stromech?

Pánové a dámy! Uvědomte si prosím, že i kdyby nakrásně Melčák a Pohanka hlasovali proti důvěře Topolánkovy vlády, že by ji Topolánek stejně získal!!!

 
V 2/03/2007 11:43 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Anonymous : 1) A na vaši úsměvnou "teorii" o závislosti IQ na politické preference jste přišel jak ? Tímto vaším názorem jste ji každopádně dokonale vyvrátil...

2) "Socany" máte zajisté na mysli Českou stranu sociálně demokratickou.
Zajisté máte důkaz, že zmíněné billboardy byly pořízeny na objednávku této strany. Pak jej předložte veřejnosti. Jestli tomu tak není, jste trapný. Navíc vazba "odváží říct svůj názor" je krásný eufemismus pro zradu a akt politické prostituce, jen co je pravda...

3) Naučte se číst...

Každopádně tím, že na vás vůbec reaguji, dopouštím se toho, co jsem ostatním vytýkal. Omlouvám se...

 
V 2/04/2007 8:42 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

anonym: Jen si to opakujte jako mantru :-D Obávám se, že jinak se budou muset předělat všechny IQ testy.
Víc než o inteligenci jde o silné lokty. Takový Tomáš Pitr má pouze základní školu.

>>Proto levicové strany získávají volič trapnou prolhaností a buranskou emocionalitou; proto také volební kampaň ČSSD byla tak krajně negativistická a nemravná.<<

Zeměňte levicoví za pravicoví, ČSSD a ODS a máte přesný popis minulé kampaně. Ta takzvaná "spodina národa" volí pravici. Takový Mirek Topolánek je jim až neskutečně blízký.

 
V 2/04/2007 10:25 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Kdo koho volí je ovlivněno názory v rodině, svým ekonomickým postavením a jistě i inteligencí. Ovšem je naprostá hloupost tvrdit inteligence volí pravici. Pravici volí podnikatelé, jistě ti úplně hloupí být nemůžou. Ovšem zajímalo by mě koho volí skutečná inteligence - vědci atd. - ti, kteří nepodnikají a zároveň je jejich inteligence vysoce nadprůměrná.
Mimochodem vaše teorie přímé závislosti IQ na politických preferencí ztroskotala hned jak jsem si ji přečetl, protože mám nadprůmerné IQ.
vesemir: Osobně si myslím, že ještě lepší než ignorování je vyvrácení příspěvku od samého základu pádnými argumenty.

 
V 2/04/2007 11:23 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

1) Samozřejmě, i vysoká inteligence, pakliže je uplatňována v jiném oboru (např. přírodní vědy) zdaleka nezaručuje schopnost politické orientace... Třeba geniální matematik nebude sto pochopit mechanismy v postmoderní společnosti (no, to asi dnes dokáže málokdo), jeho politická orientace pak bude ovlivněna médii a nikdo mu to nemůže mít za zlé... Jednoduše, i člověk s velmi vysokým IQ může "baštit" tu obecně rozšířenou demagogii, že jediná velká pravicová strana nás může ochránit před komunismem, který přeci napáchal tolik zla (což samozřejmě nepopírám, jen člověk humanitního zaměření již nevidí věci tak černobíle)...

2) Také souhlasím, jenže vyvracet některé primitivní příspěvky je jako nosit sovy do Athén...

 
V 2/04/2007 11:44 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Ještě doplním pro Anonyma - volební kampaň ODS také nebyla zrovna intelektuálně zaměřená - skládala se z argumentace "per numeraliae" (čísly, populistickým slibováním, kdo si o kolik v peněžence polepší) a správně načasovanou aférkou Kubice... Jestli je toto vaším ideálem mravní kampaňe hodné intelektuální elity národa, pak není co dodat...
(Tohle je příklad špatné argumentace - argumentace protiútokem. Jsem si toho plně vědom, abyste věděl...)

 
V 2/04/2007 12:40 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

vesemir, za argumentaci protiútokem není třeba se omlouvat. Vždyť právě v politice to často bývá tvrzení proti tvrzení.

Co bylo před rokem, však lidé často zapomínají. Takže za chvíli si na podrazáka Kubiceho nikdo ani nevzpomene a o Kubiceho podrazu se nebude učit ani ve škole. Pěkně nás to média vychovávají. Ale představa, že se nenechám vychovat na jedinou správnou víru (čili zblbnout) jenom protože nejsem dostatečně inteligentní... trochu pokulhává při mém IQ 131.

Váš Bohuslav Patočka

 
V 2/05/2007 12:01 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Spojovat IQ a voličské prefernce může jen demagog s nímž nemá cenu diskutovat. Koneckonců strana vyvolených nadlidí tu již byla v historii dávné i nedávné a výsledek byl pokaždé katastrofický tím více čím více moci se jí dostalo. Diskutovat na toto téma má smysl tak na seznamu pro lidi co neví co s volným časem. Tendle blog má úroveň jinde, tak nechť se ti IQ pravicoví nadlidé přesunou tam (doufám že jim ještě nedošel WC papír s Paroubkem za ceny liberálně tržní hehe.....)

 
V 2/05/2007 4:42 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Zajisté máte důkaz, že zmíněné billboardy byly pořízeny na objednávku této strany. Pak jej předložte veřejnosti. Jestli tomu tak není, jste trapný. Navíc vazba "odváží říct svůj názor" je krásný eufemismus pro zradu a akt politické prostituce, jen co je pravda...

No to je povedené! A kdo jiný asi podle vás ty billboardy nechal vyvěsit??? To nám už neřeknete, že?

A od kdy potřebují socialisti nějaké důkazy? Každý přece bez důkazů ví, že Kubice je tajným agentem ODS, že Melčák a Pohanka jsou placeni ODS, že celý tisk je placený ODS, že všichni v ODS jsou jenom zkorumpovaní lumpové, kterým jde o to vytunelovat ČR... Nebo snad nemám pravdu???

Mimochodem vaše teorie přímé závislosti IQ na politických preferencí ztroskotala hned jak jsem si ji přečetl, protože mám nadprůmerné IQ.

Tak tohle může prohlásit jenom člověk, který o korelaci neví ale absolutně nic!!! Pane, že nějaký inteligent volí levici nebo nějaký debil pravici ještě neznamená, že vzdělání a IQ nekoreluje s liberálním přesvědčením!!!

a správně načasovanou aférkou Kubice.

No vždyť to říkám!!! Když se to hodí, tak argumentů netřeba. Každý, kdo si dovolí kritizovat svatou ČSSD musí být přece placen ODS! To je přece jasný jak facka, no ne?? Cha chá!!!

Jak je snadné chytit socialistu do vlastní pasti...

Nezapomínáte pánové trochu na to, že Kubice ve své zprávě měl kompromitující materiály na politiky všech stran? Že si jeho lidé stěžovali již měsíce před volbami, že jsou odvolávání vyšetřovatelé, kteří vyšetřují kauzy ČSSD? Že se ČSSD snažila udělat vše pro to, aby se Kubiceho zpráva nedostala na veřejnost? Že mnozí poslanci za ČSSD potvrdili, že je mnoho obvinění v této zprávě pravdivých? A že si Kubiceho do funkce jmenovala ČSSD sama?????

Spojovat IQ a voličské prefernce může jen demagog s nímž nemá cenu diskutovat.

A nebo člověk, který zná statistiku, kdo s jakým vzděláním koho volí...

 
V 2/05/2007 6:52 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

1. Smysl pro povinnost zveřejnit ty nejzávažnější kauzy u něj převýšila možná rizika, která pro něj z toho plynula.
2. Jak víte, že to byl pan Langer?
3. Kdy Paroubek prosazoval zveřejnění Kubiceho zprávy??? Přece to byla ČSSD kdo chtěl veřejné jednání o Kubiceho zprávě, aby se z ní na veřejnost nedostalo ani písmenko!
4. Jak víte, jak dlouho a kolik lidí zpracovávalo Kubiceho zprávu?
5. Na to se zeptejte Topolánka.
6. Pane bože VIZITKU!!! Tak to je jasný důkaz, že ho uplácel!!! Človeče, tyhle lidi mají u sebe stovkly a tisíce vizitek všech možných lidí! A co to dokazuje???
7. Žádné důkazy nemáte, ale vše je vám hned jasné, že?
8. IQ mám dostatečně velké, abych nevolil Paroubka a jeho squadru.

 
V 2/05/2007 6:57 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ohledně toho IQ jsem tímto testem prošel byz chyby. Tak si ho zkuste udělat také a pak sem dejte váš výsledek:

http://www.brno-online.cz/iqt/iqt.htm

 
V 2/05/2007 8:21 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To je test pro děti. Dělal jsem ho na základní škole a to bylo někdy na počátku 90.let...
Nějaký lepší test bys neměl? Tímhle musí bez chyby projít každý kdo tu nudu 60ti otázek vydrží...

 
V 2/05/2007 8:32 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Mimochodem "statistika kdo s jakým vzděláním koho volí"... To je tedy velice věrohodná "statistika", když je založena na výsledcích prachobyčejné ANKETY.
Výsledky této ankety se dají prezentovat také uplně jinak. Např. tak, že voliči pravicových stran lžou o svém vzdělání častěji, než voliči jiných stran.;D

 
V 2/05/2007 8:46 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

k: Pro děti? Aha...

A jak jsi tedy dopadl v tomto testu "pro děti"? To nám již nenapíšeš, že? A nebo že by ses bál udělat si test pro děti, že bys v něm mohl neuspět???

Zajímavé, jak se všichni socialisti kroutí, když dojde na inteligenci, ale jsou si jisti, že ostatní o svém vzdělání lžou...

 
V 2/05/2007 8:49 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Není náhodou, že země s největším ekonomickým růstem jsou země liberální (např. Singapur, Hongkong, Estonsko, Irsko nebo Nový Zéland) a země, jejichž ekonomika stagnuje, jsou země levicové (např. Švédsko - vzor ČSSD)

 
V 2/05/2007 9:04 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Myslím, že z mého příspěvku bylo jasné, že jsem ho udělal na plný počet. A test je to skutečně jen základní, vzhledem k tomu, že maximální IQ, které je v mé věkové kategorii v tomto testu dosažitelné je jen 135. Spíš mi to připadá jako test pozornosti, než inteligence, uvažovat jsem při něm skutečně moc nemusel, spíš jsem si musel dávat pozor abych se nepřeklikl.

 
V 2/05/2007 9:15 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Švédsko je sice levicové, ale ani náhodou nestagnuje. Dlouhodobě roste rychleji než zbytek EU, loni cca. o 4%.

 
V 2/05/2007 9:27 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Svedsko ma cca 15% nezamestnanost a nijak zazracny rust. Tato zeme rostla velmi rychle asi do sedmdesatych let, dokud nezacaly levicove experimenty. Tehdy mela 4. nejvyssi HDP/hlavu na svete. Dnes je asi na 18. miste.

 
V 2/05/2007 9:41 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Dle Eurostatu má Švédsko za rok 2006 nezaměstnanost 7,1% a růst HDP 4%. Vaše příručka ze které studujete moudra se mýlí.

 
V 2/05/2007 10:02 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Nechtěl jsem reagovat ale IQ blábol dosáhl maxima. Tedy inteligenční kvocient demograficky vykazuje rozdělení (tak jako většina fyziologicky měřených hodnot u lidí) podle Gaussovy křivky (50% populace ámá IQ v rozpětí 90-110 ) dále pod 10 je to zhruba 30%, pak 8% a 2% na obě strany spektra. Přitom IQ pod 90% není otázkou politiky ale příbuzenského inbreedingu. Co je podstatné toto rozvrstvení je nezávislé na rasách i regionu a je tedy stejné v Africe, Indii, Kubě, USA i ČR....
Výše IQ není konstantní mění se s věkem, pokud tedy chcete statisticky srovnávat populaci podle IQ, musíte provést korekci na jednu věkovou dekádu, navíc je zde možná individuální variabilita ovlivnitelná např tréninkem o +-15bodů. No a koneckonců závisí na použitých testech a zhodnocení vzhledem k definici IQ, která u psychologů není zatím jednoznačná a poku bychom brali IQ podle dnešních měřítek např u Alberta Einstaina, tak by nedopadl nejlépe. No a nakonec dnešní psychologie IQ testy jakožto stanovení jednoho čísla opoušťí zcela nýbrž se přiklání k inklusním definicím (např Renzulliho tříkompártmentový model). Tedy opírat se o statistiku snad dokonce průzkumu IQ IQ testem národa chytré TV NOVA nebo jeho nějaké jiné modifikaci mi připomíná scénku STATISTIKA z Félixe Holzmanna, jinak je to pravdu jen laciná demagogie. Koneckonců i to je ale vymoženost a daň demokracie zároveň svobodně věřit a hlásat jakoukoliv blbost, která bohužel nenadnáší...

 
V 2/05/2007 10:02 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Navíc je spousta ukazatelů, ve kterých je Švédsko vyrovnané, nebo poráží vámi jmenované země, například vzdělanost a kvalita života. Pak záleží na každém co je mu bližší, jestli kvalitní vzdělaná společnost, nebo výše HDP mnohdy uměle vyhnaná čistě účetním převáděním zisků do zemí s nižším zdaněním.
Tím nechci propagovat Švédsko a jejich cestu, jen se vám snažím naznačit, že nic není černobílé a i to "strašné a socialistické" Švédsko má spoustu kladů.

 
V 2/05/2007 10:47 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Předně děkuji E. Valínovi, že Anonymovi vysvětlil otázku relativity IQ - tím ji berme za uzavřenou. Anonyme, inteligencí opravdu prosím již raději nešermujte.

Anonyme, z návalu vašich lží a nesmyslů si dovolím vypíchnout ještě bod týkající se Mr. Langera. O tom, jak si pan ministr vnitra "odskočil" na toaletu, přičemž zanechal otevřený Kubiceho spis na stole (v kterémžto okamžiku došlo k jeho ofocení a tedy úniku informací) ví - snad kromě vás - celý národ. Těžko říct, zda tak pan ministr učinil v lepším případě pouze z hlouposti (což by se ministrovi vnitra stávat nemělo)... A tak bych mohl pokračovat i v dalších bodech. Takže, prosím, nelžete.

A děkuji Superzurdovi i za další - poměrně podnětné - body ke Kubicemu. O úspěšnosti jejich vyvracení pseudoargumenty pana Anonyma nechť každý rozhodne sám...

 
V 2/05/2007 10:59 odp. , Blogger ods řekl...

Tady je krásně vidět ígnoranci pana nejedlého v libovolných vtěleních. On vychází jen z českých průzkumů, dokonce dokáže i zmínit nejčerstvější výsledky různých průzkumů, ale naprosto ignoruje, když se mu to nehodí, poslední desetiletí vývoje.
Ono vše je to pro liberály smutné, když vidí, že např. východní asie odstoupila od liberalismu a vybrala si merkantilismus (základ čínské politiky z destiprocentním růstem), jen proto, že plná svoboda jim přinesla velmí nepřijemný krach na konci devadesátých let.

 
V 2/05/2007 11:10 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Co je vůbec zač ten Nejedlý ? Tohle jméno bylo prvním z jeho nicků ? Nesleduju web od úplného počátku jeho existence, takže se v jeho mimikrách nechytám... Ron-Nejedlý-Anonymous-volebnifakta = všechno jedna a tatáž osoba ? Potěšpámbůh...

 
V 2/06/2007 1:03 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A je tu někdo, kdo kromě velkých slov, jak jsou ti liberálové sobečtí a jak ty liberální společnosti krachují, což je samozřejmě nesmyl, má také nějaký věcný argument?

Nemá. Jen samé urážky. Že se tomu ještě divím...

Je tu snad někdo, kdo pochybuje o kladné korelaci mezi vzděláním a liberálním přesvědčení? Nebo je tu snad někdo, kdo snad pochybuje o kladné korelaci mezi vzděláním a IQ?

Pokud vím, tak to jsou právě zdejší socialisté, kteří se odvolávají na slavný test národa (zdravím pana ODS).

Socialismus likviduje střední třídu. Proto se Švédsko tak propadlo v produktivitě, proto u nás není vyjímkou, že vydělávají mladí lidé 10 000,-.

A víte proč? Protože více než 50% z vašeho platu vám sebere stát, který si myslí, že ví lépe než vy, že by vaše peníze měly jít na mobilovné, pastelkovné, na rathovy kamarády, pro autorské svazy apod...

To jsou fakta, o kterých psali již dávno pánové Friedman, Hayek či Mises, ale chápu, že jste tato jména v životě neslyšeli, což vaši neznalost omlouvá.

Podívejte se na Venezuelu, jejíhož představitele, pana Cháveze označil pan Paroubek za standardního levicového politika.

Škoda, že se nikdo jiný neodvážil zveřejnit své dosažené skóre v IQ testu. Ale chápu, že by to byla velká ostuda...

Srovnejte si životní úroveň států s podobnými podmínkami a zjistíte neúprosný fakt - čím více liberalismu, tím vyšší životí úroveň, tím méně chudoby a tím více svobody.

Studujte a pak kritizujte:
http://hedvicek.blog.sme.sk/c/41669/Kralici-s-kratkyma-usima-a-aspekty-domestikace-ceskeho-zvirectva.html

 
V 2/06/2007 1:03 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Anonymovi - Tvůj IQ test jsem dal na 59 z 60. Jednou jsem chybil. Popletl jsem nechtě radiobutton v otázce č.34. Takže ti v tvých očích třeba mám právo říct že ódéesáky považuju za zločineckou stranu gaunerů, hajzlů, karieristů a zlodějů. Tolik svinstva, nenávisti, sobectví, bezohlednosti a hlouposti mezi lidi nevnesla snad ještě žádná jiná strana, snad kromě NSDAP.

 
V 2/06/2007 1:48 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Já jenom koukám a nestačím se divit. Jednou si tu socánci stěžují, jak jim někdo argumetny zapleveluje diskuzi a pak sami trousí své zvratky mimo mísu...

Milý cole. Je vidět, že propaganda ČSSD funguje dokonale. Já když si vedle sebe postavím třeba pana Gandaloviče a pana Ratha, tak je mi hned jasné, kdo je ten gauner, hajzl, kariérista a zloděj.

Nikdo nepřinesl do české politiky víc svinstva, nenávisti, sobectví a bezohlednosti než Paroubek. Vztah ODS k ČSSD byl před Paroubkem vztahem dvou politických stran na dvou stranách politického spektra. S Paroubkem přišla válka a slušnost a morálka šla stranou.

Jak může třeba Paroubek celý měsíc vyčítat Topolánkovi, že mu Topolánek nepodal po diskuzi ruku, když se díval jiným směrem a neviděl ji a pak mu ji sám nepodat? Jak byste toto nazval?

Jak byste nazval pana Ratha, který vyplácí stamilionové odměny svým kamarádům před odchodem ze své funkce???

 
V 2/06/2007 1:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Co jiného než grázlovství nejvyššího stupně a nenávist a zášť ignorující platné zákony je vylepení parte pro Pohanku a Melčáka, ať si je již zaplatil kdokoliv?

Co jiného než diktátorství nejvyšší míry je, když se poslenec rozhodne poslechnout složený poslanecký slib a hlasovat podle svého názoru a je za to označen za zrádce a hledají se všechny cesty, jak jej vyloučit ze strany? Na co si platíme desítky poslanců za ČSSD, jejich sekretářky, poradce, ochranku, benzín, letadla, vrtulníky, mobily, notebooky,... , když stejně nakonec všichni musejí hlasovat vždy jako jejich vůdce, jinak jsou vyloučeni ze strany?

 
V 2/06/2007 4:11 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pánové, kdy konečně pochopíte, že diskuse s gramofonem, který umí hrát jen tu jednu internacionálu ztrácí smysl?!

 
V 2/06/2007 4:36 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A bilboardy pana Langra na D1 ti nevadili? To bylo vlastně něco jiného že? To bylo vtipné a k věci....ach jo.

 
V 2/06/2007 5:50 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Za Zemana byl vztah ČSSD-ODS korektní. Za Paroubka se ale jedná o nevyhlášenou válku. Nikdy nebyla politická sféra a celá společnost tak bipolárně rozdělena jako za Paroubka.

On i Mečiar dokázal přilákat davy na svůj image burana, který se dokáže s každým poprat...

Nehlasuje se podle vůle jednoho člověka, ale podle rozhodnutí strany, která jim umožňuje být ve sněmovně.

Přesně tohle platilo v komunismu a platí ve všech totalitních státech.
Opakuji: K ČEMU SI PLATÍME TY POSLANCE ZA ČSSD A JEJICH PORADCE, SEKRETÁŘKY, OCHRANKY, MOBILY, NOTEBOOKY, LETADLA, VRTULNÍKY, BENZÍN A JÁ NEVÍM CO VŠE, KDYŽ MUSEJÍ VŠICHNI HLASOVAT PODLE PAROUBKA, JINAK JSOU VYHOZENI Z ČSSD?

Každý poslanec musí podepsat poslanecký slib, ve kterém se píše:

Svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího svědomí a vědomí.

Právě na to ústavní odborníci upozorňují, například bývalý ústavní soudce Vojtěch Cepl, který říká, že poslanci by neměli hlasovat podle toho, jak jim řekne strana, ale podle svého svědomí a vědomí, že jim to přímo jejich poslanecký slib a ústava nařizuje. Žádná strana nikomu neumožňuje být v parlamentu - strany pouze delegují své poslance.

 
V 2/06/2007 6:01 odp. , Blogger ods řekl...

Nebyla to celá ODS, která hlasovala tak jak Topolánek přikázal, ačkoliv svědomí a vědomí zvláště středočeským poslancům modré strany říkalo, že je to špatná vláda ? K čemu jsou ODS poslanci, sekretářky atd. když potom musí hlasovat všichni jako Topolánek ?
A pokud v zastupitelstvech uzavřou radní za ODS koalici s KSČM, tak je vyhodí ze strany, takovou tam mají svobodu.

 
V 2/06/2007 6:16 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ani ČSSD nijak nevadilo vládnout roky jenom díky přeběhlíkům. Sám chtěl vládnout s komunisty díky přeběhlíkům a teď chce Paroubek přeběhlíky dokonce trestat...

Viz:
http://lidovky.zpravy.cz/poslanec-neni-rukojmi-0ut-/ln_nazory.asp?c=A070124_091415_ln_cteni_lvv
http://www.novinky.cz/domaci/melcak-ostre-napadl-paroubka--jde-mu-pry-jen-o-koryta_107091_9t1ug.html

 
V 2/06/2007 6:33 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Nebyla to celá ODS, která hlasovala tak jak Topolánek přikázal, ačkoliv svědomí a vědomí zvláště středočeským poslancům modré strany říkalo, že je to špatná vláda ?

Tak už se konečně jednou rozhodněte, jestli je Topolánek takový diktátor, že musí všichni hlasovat podle jeho vůle nebo jestli je to neschopný slaboch.

Navíc nikdo nikdy nehrozil žádnému poslanci za ODS vyhozením ze strany, pokud nebude hlasovat podle doporučení strany.

Žádný poslanec za ODS nebo ze jinou stranu (kromě ČSSD) si nikdy nestěžoval, že na něj jeho poslanecký klub vyvíjel nátlak podplácením, vyhrožováním a vydíráním.

A byl to právě Paroubek, kdo nařídil povinnost hlasovat všem podle jeho vlasntího rozhodnutí i v tak apolitické věci jako je registrované partnerství.

K čemu jsou ODS poslanci, sekretářky atd. když potom musí hlasovat všichni jako Topolánek ?

Nemusejí. Poslancům v ODS nic nehrozí v případě projevení jiného názoru než má strana, na rozdíl od poslanců za ČSSD, kterým hrozí vyhozením, podplácením, vydíráním a vyhrožováním.

A pokud v zastupitelstvech uzavřou radní za ODS koalici s KSČM, tak je vyhodí ze strany, takovou tam mají svobodu.

Jak můžete v jedné větě použít slovo KSČM a svoboda? Jistě, ani ODS není dokonalá - tvrdil to snad někdo? Vždyť ale spolupráce s komunisty hlásající třídní boj a vedoucí úlohu dělnické třídy je na hraně zákona!

Aha a Vy si myslíte, že to co tay pánové z ODS udělali, myslím ten bordel s bankama a přesunutí státního majetku na Bahamy, byl v zájmu všeho lidu.

1. Proč sem zase taháte ODS?
2. Kdo z ODS přesunul čí majetak na Bahamy?
3. O udělování licencí rozhoduje ČNB (tehdy Tošovský) a byl to právě Klaus, kdo překotné udělování licencí kritizoval!

Když se někomu nelíbí, jaké to ve straně je, má ji opustit a pokud má nějaký mandát, tak ho složit.

Výborně. Takže pokud se někomu nelíbily komunistické totalitní manýry, tak měl raději z KSČ odejít a nechat veškerou moc UV? Mandát patří poslanci, ne straně!

Když se někdo chová jako buran na svém dvorku nebo když to předvádí na evropské scéně?

Paroubek na evropské scéně nadělal už tolik ostudy, že to již horší být nemůže. Například to byl první polistopadový diplomat, který se na oficiální návštěvě Číny nezmínil o lidských právech!

Vždyť i za hranicemi z nás mají legraci, koho v tom parlamentu máme! Poslouchejte dobře Paroubka - proč říká "Usilujeme o křeslo šéfa sněmovny", když toto křeslo už dávno mají?
On totiž chce říct: "JÁ, JÁ jenom JÁ chci být šéfem poslanecké sněmovny...".

 
V 2/06/2007 6:43 odp. , Blogger ods řekl...

Jednoho ODS už vyloučila, protože hlasoval jinak než ODS chtěla (vymlouvali se na Kottův alkoholismus ale např. Bendl přiznal, že je pro vyloučení z důvodu neúčasti na hlasování).
Takže je jasně vidět, že stádo modrých poslanců musí hlasovat tak jak chce Topolánek.
Vy víte, že u poslanců ČSSD to nebyla svobodná volba a já zase vím, že u poslanců ODS to nebyla svobodná volba a za důkaz mi stačí různé výroky středočeských modrých ptáků a zvláště pana Tlustého (o diktátorovi Topolánkovi) ze začátku ledna.
Už jsem Vám vysvětloval, že neschopný člověk může být diktátorem, stejně jako jsem Vám vysvětloval, že si z Vaší diktátorské "argumentace" dělám srandu. Ale chápu, že zaseklý gramofon to nedokáže pochopit, je to holt složitější než ctrl+c a ctrl+v.
„Člen zastupitelstva obce vykonává svůj mandát osobně a v souladu se svým slibem a není přitom vázán žádnými příkazy“, to tak k diktátorským omezením jaké dal radním Topolánek na návrh bývaleho komunisty Fence.

 
V 2/06/2007 6:46 odp. , Blogger ods řekl...

Mimochodem k tomu zahraničí neustále omíláte lež, jak si z nás dělají srandu a nazývají Paroubka diktátorem, je to asi tak stejně pravdivé, jako když bych tvrdil, že o ODS v zahraničí píšou jako o nacistické straně a z Topolánka, který neví jak se jmenují jeho zahraniční partneři a opožďuje se na setkání s nimi mají jen legraci.

 
V 2/06/2007 7:37 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pan poslanec Melčák byl panem poslancem Paroubkem ocejchován. Je to prý zkorumpovaný podvodník a zrádce. Dámy, které pracují v sekretariátech výborů, jejichž je pan Melčák členem, tomu nebudou věřit. Zaručeně vám o něm řeknou, že to je vzácně slušný člověk. Jak je to tedy?

Můj minipříběh o panu Melčákovi začal jednáním v ústavněprávním výboru. Pan Melčák otevřel diskusi na téma presumpce viny. Nevím, jestli měl na mysli způsob, jakým jedná pan Paroubek s těmi, kteří mu jsou nepohodlní, nebo procesy z padesátých let. Emotivně a se zaujetím odmítal presumpci viny jak z právního, tak z etického hlediska. Když jsem ho po jeho vystoupení označil za člověka, který „nemá okoralé srdce“, dojalo ho to.

Krátce nato jsem se dozvěděl o jeho úmyslu vystoupit z klubu ČSSD. Po několika týdnech jsme se náhodně setkali na chodbě u výtahu po jednání výboru. Překvapil mě svojí otevřeností, když začal vyprávět o svém dětství a rodině, která byla v padesátých létech komunisty perzekvována. O svém otci stíhaném na základě sousedova udání za přechovávání zbraní. O tom, jak rodina kvůli středověkým bambitkám, dědictví po strýci, trpěla. O tom, jak to jako jedenáctiletý kluk těžce nesl. A také o tom, jak se proto s komunisty nemůže smířit.

Vyprávěl o tom, jakému nátlaku je vystavován poté, co oznámil odchod z klubu. Jak mu to padesátá léta připomíná. Jak doufá, že nátlaku nepodlehne. Že jako člověk obstojí.
Nevím, proč pan Melčák neříká otevřeně to, co mi před pár týdny svěřil na chodbě poslanecké sněmovny. Teď už by mu asi nikdo neuvěřil. Já ano.

 
V 2/06/2007 7:41 odp. , Blogger ods řekl...

Pan Nejedlý se teď podepsal jako Zdeněk Prosek - poslanec ODS - a laskavě nám překopíroval článek z odeesáckého virtually.

 
V 2/06/2007 8:03 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jednoho ODS už vyloučila, protože hlasoval jinak než ODS chtěla (vymlouvali se na Kottův alkoholismus ale např. Bendl přiznal, že je pro vyloučení z důvodu neúčasti na hlasování).

Tak to si musíte ujasnit - vyloučili ho kvůli alkoholizmu nebo kvůli tomu, že hlasoval jinak než byl názor strany nebo kvůli neúčasti na hlasování?

Zajímavé je, jak je každý opilec-přeběhlík pro ČSSD dobrý, ale když dvaposlanci mají jiný názor než vůdce, tak to je hned ohěň na střeše, připravuje se zákon o přeběhlících, parte visí na billboardech...

Takže je jasně vidět, že stádo modrých poslanců musí hlasovat tak jak chce Topolánek.

To musí vidět kadý socan. Důkazů nikdy nebylo v ČSSD zapotřebí, aby se nemohl označit Kubice a celý tisk za žoldáky ODS nebo Pohanka a Melčák za zkorumpované politiky...

Vy víte, že u poslanců ČSSD to nebyla svobodná volba a já zase vím, že u poslanců ODS to nebyla svobodná volba a za důkaz mi stačí různé výroky středočeských modrých ptáků a zvláště pana Tlustého (o diktátorovi Topolánkovi) ze začátku ledna.

Mohl byste mi prosím vysvtlit, kdo dělal na Tlustého jaký nátlak ohledně hlasování ve sněmovně? Nemáte v tom trochu zmatek?

ž jsem Vám vysvětloval, že neschopný člověk může být diktátorem, stejně jako jsem Vám vysvětloval, že si z Vaší diktátorské "argumentace" dělám srandu.

Tak mi něco vysvětlujete nebo si jen z lidí děláte srandu? Rozhodněte se už konečně!

Mimochodem k tomu zahraničí neustále omíláte lež, jak si z nás dělají srandu a nazývají Paroubka diktátorem, je to asi tak stejně pravdivé, jako když bych tvrdil, že o ODS v zahraničí píšou jako o nacistické straně a z Topolánka, který neví jak se jmenují jeho zahraniční partneři a opožďuje se na setkání s nimi mají jen legraci.

Kolik máte příbuzných v cizině, kteří považují Topolánka za nacistu? Odpověď nečekám, protože zase kecáte. Navíc je to právě Proubek, kdo (k údivu všech světových komentátorů) podporuje slovenskou vládu opřenou o nacionalisty. Já mám spoustu známých, kteří žijí v cizině a kteří se smějí buď Paroubkovi nebo celé ČR, koho jsme si to zvolili...

Chcete důkaz?
http://www.radio.cz/en/article/80847
http://www.arellanes.com/wordpress/?cat=16
http://www.praguepost.com/articles/2006/03/08/cartoonists-draw-support.php
http://prague.tv/qa/nightlife/czech-tech-follow-up:4437
http://nickmoles.wordpress.com/2006/08/

2. Byl na kandidátce určité strany a podle jejím rozhodnutím by se měl řídit.

Čistě váš osobní názor, který není v souladu s textem poslaneckého slibu, který každý poslanec složil.

3. Jo zatímco říkat úmyslně Lenin místo Leinen ( Saša Vondra ) je úplně v pořádku.

A to zase tvrdí kdo?

Ten kdo dává někomu možnost ohrožovat lidská práva...

Prosím? Obchdováním s někým dáváte někomu možnost ohrožovat lidská práva? Tuhle logiku nějak nechápu...
Je třeba neustále tlačit diplomatickou cestou na dodržování lidských práv v Číne. Ale Paroubek je snad jediný diplomat na světě, který si to nemyslí...

 
V 2/06/2007 8:22 odp. , Blogger Tribun řekl...

Čistě váš osobní názor, který není v souladu s textem poslaneckého slibu, který každý poslanec složil.

Ve volbách do sněmovny voliči nevybírají Pohanku, Melčáka, Paroubka nebo kohokoliv jiného, ale pouze a jedině stranu. Na základě jejího programu. Pokud tedy poslanec hlasuje v zásadním rozporu s tímto programem, je to jednoznančně podvod na voličích. Proč by voliči měli příště dát svůj hlas straně, která za poslance vybírá lidi, kteří odmítají naplnit program, za který byli zvoleni? Pokud tedy strany tlačí na své poslance, aby v klíčových okamžicích hlasovali uniformě, činí tak zcela logicky ve snaze zachovat si přízeň voličů.

Vaše interpretace poslaneckého slibu znamená, že poslanec není vázán "smlouvou," kterou uzavřel s voliči, ale pouze a jedině vlastním rozumem. To by byla pravda pouze v případě, že by byl volen konkrétní poslanec (většinový systém?) a byl svými voliči také odvolatelný. Vámi tak často zdůrazňované absolutorium poslanecké nezávislosti je omezeno ze samé podstaty volebního systému.

 
V 2/06/2007 8:43 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pokud tedy poslanec hlasuje v zásadním rozporu s tímto programem, je to jednoznančně podvod na voličích.

Prosím, který volič ČSSD volil ČSSD pro 7,5 měsíců trvající bezvládí?

Proč by voliči měli příště dát svůj hlas straně, která za poslance vybírá lidi, kteří odmítají naplnit program, za který byli zvoleni?

To je oázka na ty, kteří volí členy strany na kandidátky. Stejně tak se mohu ptát - Proč by měl někdo dát hlas straně, která 7,5 měsíce bojkotuje sestavení vlády? Pro Zemana ani pro Kaluse nebyla problém tolerance kabinetu opoziční strany.

Pokud tedy strany tlačí na své poslance, aby v klíčových okamžicích hlasovali uniformě, činí tak zcela logicky ve snaze zachovat si přízeň voličů.

A může toto "tlačení" nabývat i podoby uplácení, vydírání a vyhrožování, na které si shodně stěžovali oba přeběhlíci?

Může strana podmiňovat setrvání ve straně podporou v klíčových hlasováních?

Může strana vyžadovat stranickou poslušnost i v tak apolitických otázkách jako je registrované partnerství?

Opakuji, že poslanecký mandát patří poslancům, ne straně. Je povinností poslanců, aby hlasovali podle svého vlasntího názoru (slíbili to). A je jen zodpovědností strany, jaké poslance s jakými názory nominují na kandidátky.

Vaše interpretace poslaneckého slibu znamená, že poslanec není vázán "smlouvou," kterou uzavřel s voliči, ale pouze a jedině vlastním rozumem.

Poslanec s voliči žádnou smlouvu neuzavírá!

To by byla pravda pouze v případě, že by byl volen konkrétní poslanec (většinový systém?) a byl svými voliči také odvolatelný.

Ale vždyť ve volbách do poslanecké sněmovny hlasujete pro konkrétní poslance! Pouze pokud zaškrtnete celou stranu, tak dáváte hlas poslancům z prvních míst. Jiný rozdíl v tom není.

 
V 2/06/2007 8:47 odp. , Blogger ods řekl...

Pane Nejedlý, jsem rád, že už nejste poslancem ODS který nám píše jak bývalý člen KSČ neměl rád komunisty.

Já si nic ujasňovat nemusím, to ať si ujasní ODS za co ho vyhazuje. Je zajímavé, jak pro ODS přeběhlík Kott byl zlem, ale přeběhlíci Melčák a Pohanka dobrem.

Langer v roce 2004 také vykřikoval bez důkazů o korupci. A dnes poslanec ODS mluví o Topolánkově diktatuře.

To se zeptejte pana Tlustého, z jakého důvodu mluvil o demokratovi Topolánkovi jako o diktátorovi. Zeptejte se členů vedení ODS proč nikdo nic v létě o vyjednávání nevěděl a proč vše měl pod palcem pan Topolánek.

Vy se naučte číst a chápat napsané, rozumím, že je to trochu složitější než Vaše žertovné kopírování.

Váš "důkaz" jsou články psané lidmi žijícími v Čechách na blozích, příspěvky technařů nebo anglické překlady českých novinářů.... No samá věrohodná kvalita.
A Vy jistě víte kolik kde já mám známých a co si oni myslí. Mohu Vás ujistit, že mám v zahraničí známé, kteří si o ODS a zvláště Klausovi nic dobrého nemyslí.

 
V 2/06/2007 8:52 odp. , Blogger ods řekl...

Připomeňte si pane Nejedlý proč Váš idol Pohanka odešel z klubu ČSSD... Vy bez důkazů mluvíte o tom, že je někdo vydíral nebo jim vyhrožoval, ale to když to samé dělá "ďábel" Paroubek, jen to tvrdí o ODS tak je to špatné. Chápu, že pro Vás slova zhrzených poslanců, kteří odůvodňují svoji zradu (a první útěk po doleželovské aféře) jsou důkazem.

 
V 2/06/2007 9:00 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane Nejedlý, jsem rád, že už nejste poslancem ODS který nám píše jak bývalý člen KSČ neměl rád komunisty.

???

Já si nic ujasňovat nemusím, to ať si ujasní ODS za co ho vyhazuje. Je zajímavé, jak pro ODS přeběhlík Kott byl zlem, ale přeběhlíci Melčák a Pohanka dobrem.

???

Langer v roce 2004 také vykřikoval bez důkazů o korupci. A dnes poslanec ODS mluví o Topolánkově diktatuře.

???

To se zeptejte pana Tlustého, z jakého důvodu mluvil o demokratovi Topolánkovi jako o diktátorovi.

Proč? Já to vím. Navíc nemluvil o Topolánkovi jako o diktátorovi, ale prohlásil, že se Topolánek jednou zachoval stejně jako diktátor Paroubek, ale chápu, že si ze všeho vyberete jen to, co se vám hodí. Zajímavé, jak se socan najednou dokáže ohánět o Tlustým...

Vy se naučte číst a chápat napsané, rozumím, že je to trochu složitější než Vaše žertovné kopírování.

Musím přiznat, že ve vašem případě mám opravdu velký problém chápat vaše texty...

Vy bez důkazů mluvíte o tom, že je někdo vydíral nebo jim vyhrožoval,

Já? Já ne! To oni sami o tom mluví!

..., ale to když to samé dělá "ďábel" Paroubek, jen to tvrdí o ODS tak je to špatné.

???

Chápu, že pro Vás slova zhrzených poslanců, kteří odůvodňují svoji zradu (a první útěk po doleželovské aféře) jsou důkazem.

Jaký zhrzený poslanci???

Hele, takhle to dál nejde... Mám snad už jen poslední radu:

UŽ TO NEKUŘ!!!

 
V 2/06/2007 9:02 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tribune!

Speciálně pro tebe:

http://lidovky.zpravy.cz/poslanec-neni-rukojmi-0ut-/ln_nazory.asp?c=A070124_091415_ln_cteni_lvv
http://www.novinky.cz/domaci/melcak-ostre-napadl-paroubka--jde-mu-pry-jen-o-koryta_107091_9t1ug.html

"Nemohu se dále dívat na mocichtivou skupinu kolem Jiřího Paroubka, která se chová k zemi jako ke kořisti," řekl Melčák. Dále uvedl, že transparentně a veřejně oznámil své rozhodnutí, které i zdůvodnil.

"Na naši hlavu se ze strany Paroubka a Ratha snesla spousta nepodložených, lživých a protiprávních výroků," pokračoval Melčák. "Svoboda názoru je ve straně potlačována a když se to nepodaří, nastoupí skupina lidí kolem Paroubka s nátlakem a vyhrožováním," vysvětlil Melčák s tím, že mu hrozili, že ho budou pronásledovat až do konce života.

Poslanec dodal, že žádnou funkci ani jiný prospěch on ani Pohanka za své rozhodnutí nemají a stvrdili dohodu i písemně.

"Paroubek by byl ochoten udělat jakýkoliv programový ústupek, aby si vynutil vládní křesla nebo koryta," dodal.

 
V 2/06/2007 9:04 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ale nad tímhle vším se jen mávne rukou a prohlásí se, že i Tlustý řekl, že se Topolánek jednou zachoval jako diktátor - Paroubek, když ho nejmenoval ministrem, takže si nemají co vyčítat???

 
V 2/06/2007 9:12 odp. , Blogger ods řekl...

Pane Nejedlý, tak si zjistěte co říkal pan Tlustý o premiérovi, netýkalo se to jen jedné věci, ale chování v poslední době. Nevidím důvod, proč bych se nemohl ohánět výroky členů ODS, když Vy se oháníte výroky členů ČSSD.

Vy kromě neustálého kopírování máte problém se vším, na to už jsem si zvykl.

Pane Nejedlý mám Vám připomenout co tu bez důkazů tvrdíte? Viz třeba billboardy ? Neustálé insinuace, jak v ČSSD někdo někoho nutí (samozřejmě bez důkazů) Vám také problém nedělají. Tak proč vyčítáte politikům, že něco říkají bez důkazů ?

Ty otazníky naznačují, že s konzumací drog tu má problém někdo jiný než já.

 
V 2/06/2007 9:30 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane Nejedlý, tak si zjistěte co říkal pan Tlustý o premiérovi, netýkalo se to jen jedné věci, ale chování v poslední době.

Co říkal pan Tlustý, vím.

Nevidím důvod, proč bych se nemohl ohánět výroky členů ODS, když Vy se oháníte výroky členů ČSSD.

Já také ne. Akorát já v tom nevidím smysl...

Neustálé insinuace, jak v ČSSD někdo někoho nutí (samozřejmě bez důkazů) Vám také problém nedělají.

Opakuji. To netvrdím já, to shodně tvrdí dva poslanci, kteří se odvážili projevit jiný názor než měl Paroubek! Já pouze nemám nejmenší důvod jim nevěřit. Zvláště vzhledem k tomu, že znám člověka, který zná Melčáka velmi důvěrně, takže vím i věci, které sem napsat nemohu.

Tak proč vyčítáte politikům, že něco říkají bez důkazů ?

To chcete po Melčákovi a Pohankovi, aby dokázali, že po nich Paroubek jde??? To to snad není dostatečně zřejmé???

 
V 2/06/2007 9:37 odp. , Blogger ods řekl...

Nevíte, když tvrdíte, že Tlustý prohlásil, že se Topolánek jednou zachoval jako diktátor. Řekl něco jiného, takže buď se přiznáte ke lži nebo k nevědomosti. Počkám si a pak zacituji.

Já také nevidím smysl ve Vašem neustálém omílání jednoho a toho samého. Vidíte jak hezky společně nevidíme smysl.

ČSSD si něco odhlasovala, stejně jako si třeba omezení svobody radních (a vyhazovy za názory) odhlasovala ODS a Vy stále Paroubek, Paroubek, Paroubek. Já Vám připomínám výroky Tlustého a ty pro Vás důkazem nejsou, tak proč by pro mne měly být výroky pana Melčáka důkazem ?

Ano, Vy znáte člověka, no to je skvělý důkaz, a co jestli já znám člověka atd. ...

To chcete po Tlustém, aby dokázal, že Topolánek je diktátorem ? To to snad není dostatečně zřejmé.

 
V 2/06/2007 10:10 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Anonyme, a teď mi upřímně řekněte, jestli byste tvrdil to samé, kdyby poslanec zvolený za vaši stranu podpořil vzik strany "konkurenční", tedy strany, vyznávající úplně odlišné hodnoty... Jsem si jistý, že byste ho rovněž pranýřoval - a oprávněně.
Vážně s vámi nemohu ani tentokrát souhlasit; jak zde (i všude jinde) bylo již nesčíselněkrát řečeno, do dolní komory volí voliči stranu, na základě jejího volebního programu. Osobnosti - silné osobnosti, morální kapacity - by se měly volit do Senátu PČR (ovšem ani to se reálně neděje, do Senátu se bohužel volí rovněž stranicky), s tímto systémem tak nějak ústava počítala. Jestli něco dělá ČR obrovskou ostudu, pak je to právě převlékání triček, politická prostituce. Tohle by se např. v Británii stát nemohlo, zde funguje velmi přísná stranická poslušnost.
A přestaňte se neustále ohánět tím, že to byla Soc. dem, kdo blokoval povolební situaci. Proč by měla dobrovolně ustupovat po Topolánkově skutečně "Pyrrhově vítězství" a zrazovat tak své voliče ? Kritiku (oprávněnou) za 7měsíční průtahy jest třeba směřovat jinam - na hrad...

 
V 2/07/2007 2:30 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Já Vám připomínám výroky Tlustého a ty pro Vás důkazem nejsou, tak proč by pro mne měly být výroky pana Melčáka důkazem ?

1. Tlustý měl pravdu, že se Topolánek v jeho případě zachoval stejně jako diktátor Parobuek.

2. Tlustý měl na rozdíl od Melčáka a Pohanky vztek na předsedu své strany.

Anonyme, a teď mi upřímně řekněte, jestli byste tvrdil to samé, kdyby poslanec zvolený za vaši stranu podpořil vzik strany "konkurenční", tedy strany, vyznávající úplně odlišné hodnoty... Jsem si jistý, že byste ho rovněž pranýřoval - a oprávněně.

Mluvíte teď o Kottovi nebo o Wagnerovi? Ani v jendom případě se na tyto pány nepořádala veřejná štvanice a žádný z těchto pánů si nestěžoval na uplácení, vydírání nebo vyhrožování.

Také nikdo tyto pány nepodezíral z korupce.

...s tímto systémem tak nějak ústava počítala.

A mohl byste tento váš osobní názor, který je v rozporu s názory ústavních odborníků a poslaneckého slibu nějak doložit?

A přestaňte se neustále ohánět tím, že to byla Soc. dem, kdo blokoval povolební situaci. Proč by měla dobrovolně ustupovat...

Protože Klausovi ani Zemanovi nedělalo problém při těsném výsledku voleb přejít do opozice a upřednostnit zájmy státu nad osobními ambicemi.

Tím, že s Čínou obchoduje celý ten demokratický svět, tak tím vlastně porušování lidských práv toleruje a nepřímo podporuje.

Rozumím. Takže progam Ropa za potraviny podle vás podporuje severokorejský totalitní socialistický režim, takže vy byste jej zrušil a nechal polovinu sevrní koree umřít hlady. To by bylo jistě lidštější...

http://karel.steigerwald.cz/clanky/2007/2/bud-proti-radaru-ale-pro-radar-bud-take.aspx
http://karel.steigerwald.cz/clanky/2006/5/pozor-na-paroubka-mohli-by-vas-odstavit.aspx
http://karel.steigerwald.cz/clanky/2006/5/fotbal-do-cela-statu.aspx

 
V 2/07/2007 3:27 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A přestaňte se neustále ohánět tím, že to byla Soc. dem, kdo blokoval povolební situaci. Proč by měla dobrovolně ustupovat po Topolánkově skutečně "Pyrrhově vítězství" a zrazovat tak své voliče ?

CSSD mela jit hned do opozice a umoznit vladu koalici sestavenou viteznou stranou voleb. Postup CSSD jaky zvolila bych pochopil kdyby vysledek voleb byl zpochybnen soudem, ale to se nestalo. Jedine o co Jirkovi slo bylo dostat se k vlade jakymkoliv zpusobem, vcetne spolupraci s komunisty(kterou mimochodem na svych sjezdech nekolikrat odmitli), protoze by nic neztratil ba naopak by moc ziskal. Kdyby se utvorila velka koalice tak by se neprosadilo naprosto nic, takze by to vsechno pred volbami hodili na ODS svoji znamou negativni kampani a jak vime vetsina volicu CSSD takove lzive kampani uveri protoze nectou program. Takova koalice by byla zrada obou programu, jediny rozdil je v tom ze ODS svoje volice zradit nechce, navic by na tom nic neziskali, jelikoz by je Paroubek na konci stejne podtrhl. Mam za to ze vetsine demokratickych statu prohrana vladni strana jde do opozice, holt u nas neni politicka kultura na dostatecne urovni.

Meli by jsme davno novou vladu, jelikoz by koalice nemela silu nic prosadit, duvera by se spojila s hlasovanim o nejakem dulezitem zakonu a meli by jsme nove volby, bylo by to jedine fer kdyz uz to bylo 100 na 100, nebyla by to krasa ? Bohuzel nebyla, alespon pro CSSD, protoze potrebuje aby jeji volici zapomeli na vsechny skandaly vcetne naseho statniho dluhu vytvoreneho za jeji vlady a proto se nechtela naprosto na nicem dohodnout.

Jak tedy za to muze Klaus ? Asi jsem pomalejsi a neco mi uniklo...

 
V 2/07/2007 3:30 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Jeste dodatek, CSSD svym postupem nezradila jen sve volice, ale veskere obcany tohoto statu...

 
V 2/07/2007 4:51 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane kolego, mám jen několik poznámek:

1. Vaše poznámky jsou pochopitelně pravdivé, ale pokoušet se vysvětlovat socialistům demokratické zvyky je jako házet perly sviním.

2. Nedivte se, až vás tu budou nazývat nějakými jmény - to je zde zvyk, aby to vypadalo, jako že se socialisty zde nesouhlasí jen jeden člověk.

3. Konečně někdo, kdo myslí hlavou!

 
V 2/07/2007 6:22 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Uz docela dlouho tenhle web ctu vcetne diskuzi tak me tu nemuze prekvapit uz nic, nejak tak ocekavam ze muj prispevek bude budto ignorovan anebo budu prinejlepsim oznacen za alter ego pana Nejedleho, ktery se docka tak maximalne urazek. Takto byva skoncovano s vetsinou prispevku co ma hlavu a patu a nebo ma padne argumenty.

 
V 2/07/2007 7:23 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Když chcete podpořit pana Nejedlého tak proč si v commentu nekliknete "Other" a nenapíšete alespoň nějaké jméno........ ?

Nebo nevíte že to jde ?

 
V 2/07/2007 7:34 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Zkuste si precist muj prispevek znovu a napiste mi kde podpoporuji pana Nejedleho. Kdyz Vam to udela radost tak se podepisu. Jen me zajimalo jestli me hned odepisete s tim ze jsem pan Nejedly, jak vidite nebyl jsem zas tak daleko od pravdy, hned jak ma nekdo odlisny nazor nez Vy hned ho spojujete s demonizovanym Nejedlym.

 
V 2/07/2007 7:51 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Buri: Vy opravdu čtete i diskuze na tomto webu? Pak tedy prosím přijměte mou upřímnou soustrast.

 
V 2/08/2007 6:34 odp. , Blogger ods řekl...

Anonyme čili snad buri. Pan Nejedlý si může za přístup k němu sám. Jestli čtete pečlivě diskuse, tak velmi dobře víte, že zde vystupuje stále stejný člověk s mnoha jmény ale úplně stejným stylem a který se několikrát i prozradil. Více se tomuto věnovat nemusím, nechávám to na Vaší znalosti místních diskusí.

K tomu co jste napsal, tak stručně:
1. menšinovou vládu tolerovanou komunisty ČSSD viděla jako možnou i před volbami - byla označena za lepší variantu než velká koalice s ODS. O koalici, která je pro ČSSD zatím zakázaná nikdo nemluvil.

2. opozice nikdy nikde nemá povinnost podpořit nebo tolerovat vznik vlády. Situace se Zemanem byla jiná. V prvním případě, v parlamentu ČSSD neměla žádnou možnost vytvořit vládu. V druhém případě došlo k podepsání opoziční smlouvy, kterou ale ODS tentokrát neustále odmítá a jen křičela nesmyslně, že opozice musí umožnit vznik vlády. Pro připomenutí, ODS v minulém volebním období netolerovala ani neumožnila vznik vlády a to prý je pro opozici automatická povinnost.

A k panu Nejedlému, Tlustý neřekl, že Topolánek se k němu chová jako diktátor. Jestli si myslíte, že Tlustý měl vztek na Topolánka a Melčák a Pohanka milovali Paroubka, tak jste směšný. Svoji zradu museli nějak zdůvodnit a co je lepší než házet obvinění bez důkazů (která kdokoliv proti ČSSD smí říkat, ale z ČSSD nesmí zaznít).

 
V 2/08/2007 6:38 odp. , Blogger ods řekl...

Mimochodem Buri, to že se neodpovídá na příspěvek někoho, kdo se musel sám pochválit (jak má pádné argumenty a hlavu a patu) mi připadá normální. Zvláště, že toto téma je zde probíráno už velmi dlouho a nějak se neobjevují nové argumenty, jen stará písnička, jak opozice musí podporovat vznik vlády...

 
V 2/08/2007 9:26 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Povinnost to samozrejme neni, ale v teto konkretni situci 100 na 100 by to bylo slusne a blokovat by si mohli co chteli az ve snemovne a tudiz by se muselo o vsech zakonech diskutovat. Bohuzel by to otevrelo moznost predcasnych voleb kterych se boji jak cert krize, tak jim nezbylo nic nez zamrazit vznik vlady na co nejdelsi moznou dobu a doufat ve svuj pokus a nejake ty konstruktivni poslance...

 
V 2/08/2007 9:32 odp. , Blogger ods řekl...

V situaci 100 na 100 by bylo slušné dodržet to co pan Klaus slíbíl. Zacituji pana Topolánka "Ta věta zněla spíš: nedovedu si představit, že by předseda druhé nejsilnější strany ve volbách neměl možnost sestavovat vládu."

 
V 2/09/2007 1:26 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

ods: Stokrát opakovaná lež se pravdou nestane. Klaus NIKDY Paroubkovi sestavování vlády neslíbil. Váš Topolánkův výrok je směšný.

buri: Diskuze s gramofonem nemá smysl.

 
V 2/09/2007 2:49 odp. , Blogger ods řekl...

No vidíte pane Nejedlý, takže pan Topolánek lhal, protože je to jeho citát, který uvedly lidovky a pak ho ještě premiér zopakoval v Otázkách Václava Moravce.

 
V 2/09/2007 2:56 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pokud Topolánek prohlásí, že si nedokáže představit, že by předseda druhé nejsilnější strany ve volbách neměl možnost sestavovat vládu, tak vy z toho usuzujete, že Klaus slíbil Paroubkovi možnost sestavovat vládu?

A kde jste nechal logiku?

Uveďte prosím konkrétní Klausovu větu včetně zdroje, kde Klaus Paroubkovi sestavování vlády slibuje.

Jinak jste lhář, stejně jakou Paroubek.

 
V 2/09/2007 3:21 odp. , Blogger ods řekl...

Mirek Topolánek OVM:
Na Hradě pan prezident řekl zhruba toto: "Nedovedu si představit, že by druhá nejsilnější strana ve volbách nedostala také svou šanci."
Takže pan Topolánek lhal o tom co řekl Václav Klaus. Filipa který po schůzce na Hradě řekl podobná slova Vám citovat nebudu. Napište jasně, Topolánek stejně jako Paroubek jsou lháři a vkládají prezidentovi do úst nějaká slova co neřekl.

 
V 2/09/2007 5:23 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Co kdybyste příště než zkomolíte význam něčích slov jej citoval úplně:

'Od té doby se sekáváme jenom s faktickým porušováním toho slova. Na Hradě pan prezident řekl zhruba toto: "Nedovedu si představit, že by druhá nejsilnější strana ve volbách nedostala také svou šanci." A ona ji dostala. Prezidentem republiky nikoli, ale pan prezident nic takové neřekl.'

Vždyť Topolánek dával Paroubkovi čistý list papíru, aby napsal jména 101 poslanců s tím, že když to dokáže, tak Paroubkovi právo sestavovat vládu dokáže.

Ale Paroubek měl jen plnou hubu toho, že by vládu sestavil (na přeběhlících), ale nikdy nic takového nedokázal.

Co se týče ČSSD, tak si vzpoměňte, jak dlouho Paroubek hájil třeba Krause, přestože o jeho vině nebyl pochyb díky jeho vlastnímu podpisu - odvolal ho až když byla situace krajně neúnosná.

 
V 2/09/2007 5:56 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pokud by měl Paroubek místo plné huby jedovatých nadávek 101 hlasů na papíře, tak by jistě pověření sestavovat vládu dostal.

 
V 2/10/2007 8:05 odp. , Blogger ods řekl...

To je nádhera, když mi člověk, který s nadšením a pravidelně cituje někoho mimo kontext vyčítá citování někoho jiného....
Ale obecně, všichni říkají co pan prezident řekl, výpovědi jsou podobné ať to říká Filip, Topolánek nebo Paroubek, ale samozřejmě prezident nic takového neřekl, všichni ti pánové měli nějaké halucinace nebo jsou nejedlovatými lháři (jak je milé mít citáty, které pana Nejedlého ztrapní od a do zet). Tak pane Nejedlý, je Topolánek lhář nebo ne ? Vždyť říká totéž co Paroubek, který je podle Vás lhářem ?

 
V 2/12/2007 2:57 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane ODS, já chápu, že máte problém s chápáním psaného textu. Také jsem rád, že jste se přiznal k vytrhávání vět z kontextu. Já jsem sice nic takového nikdy nedělal, což jste ani vy nikdy nedoložil, ale chápu, že něčím argumentovat musíte.

Ale k věci.

Tvrdil jste, že Klaus slíbil druhý pokus Paroubkovi. To jste ale žádným citátem nedoložil, jak jsem vás vyzval, tudíž jsem dokázal, že jste lhář.

Marně se snažíte opřít o Topolánkova slova, která jste si špatně vyložil. Topolánek v nich totiž říká, že kdyby měl Paroubek 101 hlasů, pak by dostal šanci na sestavení vlády - tuto nabídku Paroubek dostal tím, že by se Topolánek vzdal svého mandátu na sestavní vlády a Klaus by ji nejspíš přijal. Ale tuto nabídku dostal od Topolánka, nikoliv od Klause:

"A ona ji dostala. Prezidentem republiky nikoli, ale pan prezident nic takové neřekl."

Vidíte to? Tak znovu:

"...pan prezident nic takové neřekl."

Je to již trochu jasné? Pan prezident nic takového, že by měl Parobuek dostat druhou šanci neřekl.

Byl to názor pana Topolánka, že by měla ČSSD dostat 2. možnost. Ne Klause. Klaus nikdy nic takového neřekl.

Dokažte opak. Jinak zůstanete lhářem.

 
V 2/12/2007 6:40 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane nejedlý zkuste dokázat že neexistují draci.....

 
V 2/12/2007 6:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ale já jsem nikdy netvrdil, že draci neexistují.....

 
V 2/12/2007 7:26 odp. , Blogger ods řekl...

Pane Nejedlý, já ignoruji Topolánkovu teorii o tom kdo měl kdy pokus, neboť on sám o sobě neprohlásil, že měl tak 5-10 pokusů (a to by z jeho teorie vynikalo). Jiří Paroubek neměl žádný pokus, o pokusech 2x rozhoduje prezident a 1x předseda sněmovny. Řekněte mi, kdy dostal předseda druhé nejsilnější strany svůj pokus a kdy o tom mohl rozhodovat V. Klaus. A pak popřemýšlejte.

 
V 2/13/2007 3:41 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Řekněte mi, kdy dostal předseda druhé nejsilnější strany svůj pokus a kdy o tom mohl rozhodovat V. Klaus. A pak popřemýšlejte.

Pane lháři, svůj výrok, že Klaus slíbil Paroubkovi 2. pokus při sestavování vlády jste neprokázal a zůstáváte tak nadále v očích nás všech lhářem.

První šanci na své očištění, kdy jste byl vyzván k doložení svého lživého výroku, že reformy na Slovensku jsou vzorem pro reformy ODS, jste také prováhal.

Pane lháři, Paroubek dostal od ODS bílý papír, aby se pokusil pro svůj progam získat 101 poslanců. MĚL TU MOŽNOST. Ale nedokázal to. Pokud by měl 101 poslanců, tak by mu nikdo nemohl vzít nárok na sestavení vlády a Klaus by jej musel pověřit k sestavení vlády.

 
V 2/13/2007 4:17 odp. , Blogger ods řekl...

Pane ulhaný zaměstnanče firmy, která zde tak ráda přispívá (a kterou někdo neoprávněně obviňuje o mnoho podpisů), právě jste se odhalil i jako pan profesor Nejedlý, protože diskusi ve Vašem duchu o slovenském zdravotnictví jsem vedl s ...... profesorem Nejedlým (případně sloužím linkem).
Co do té reformy, tak je výrok Julínka kde se přiznává, že kromě jiných zemí i Slovensko bylo pro ně inspirací, navíc kdo se podívá na to nejkontroverznější na reformě jako např. platby u lékaře, vidí je na Slovensku i u nás.

Ulhaný pane, kterého pořád někdo ošklivě obviňoval o mnoho identit, ODS nerozhodovala o tom kdo má dostat nominaci na premiéra (a navíc nikdy sama nepředložila 101 podpisů a k jmenování premiéra to nebyla překážka). O tom rozhodoval V. Klaus a z logiky věci a ústavního postupu každý ví, na jaké nominace má vliv. A nebo pan Klaus si prostě jen tak blábolil ? No to máme hezkého prezidenta.

Než začnete někomu nadávat do lhářů, tak si připomeňte jak zde neustále o sobě lžete a měníte identity.

 
V 2/13/2007 4:43 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

...protože diskusi ve Vašem duchu o slovenském zdravotnictví jsem vedl s ...... profesorem Nejedlým (případně sloužím linkem).

Ano, tu vaši diskuzi s panem Nejedlým jsem četl. Přiznávám se k tomu.

Pane lháři, vy vidíte platby u lékaře, které jsou ve většině civilizovaného světa samozřejmostí (a tam kde nejdou o nich uvažují) jako důkaz tvrzení, že reforma na Slovenskou je vzorem pro reformy u nás? To myslíte smrtelně vážně???

Ulhaný pane, kterého pořád někdo ošklivě obviňoval o mnoho identit, ODS nerozhodovala o tom kdo má dostat nominaci na premiéra (a navíc nikdy sama nepředložila 101 podpisů a k jmenování premiéra to nebyla překážka).

Pane lháři, to jsem ale nikdy netvrdil. To vysvětlujte prosím někomu jinému.

O tom rozhodoval V. Klaus a z logiky věci a ústavního postupu každý ví, na jaké nominace má vliv. A nebo pan Klaus si prostě jen tak blábolil ? No to máme hezkého prezidenta.

Úlohou prezidenta je jmenovat takového předsedu strany, u kterého je pravděpodobné, že sestaví vládu. A jak se ukázalo, tak tuto úlohu prezident i Topolánek splnili. Pokud by měl Paroubek 101 poslanců, jak byl mnohokrát vyzáván, tak by bylo jisté, že vládu sestaví a pověření od prezidenta by dostal on. Čemu na tom nerozumíte?

Než začnete někomu nadávat do lhářů, tak si připomeňte jak zde neustále o sobě lžete a měníte identity.

Pane lháři, kdy tu někdo jiný než vy naposledy lhal? Všichni o vás nyní mohou mluvit jako o lháři, neboť jsem zde uvedl 2 příklady, ve kterých jste úmyslně lhal. Vy také můžete říkat, že ostatní lžou, ale nikdy to nebudete schopen nikomu dokázat. Tím víc se z vás bude stávat lhář...

O sobě jsem nikdy nelhal a identitu jsem si změnil, pokud mě o to někdo požádal, ale vrátil jsem se zpět k anonymnímu uživateli, když jsem byl obviněn zase z toho, že si měním identity.

 
V 2/13/2007 5:16 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane Nejedlý prosím přestaňte tvrdit že "v očích nás všech". Kde berete to právo mluvit "za všechny" ? Mluvte prosím vždy jen sám za sebe, nebo za ten počet lidí kteří Vám k tomu dají mandát. Rozhodně přestaňte mluvit za mně, protože i já se považuji za "jednoho z nás všech" a já jsem Vám nedal souhlas aby jste mluvil za mně.

Za druhé proč chtěl Klaus po Paroubkovi 101 hlasů a po Topolánkovi je nechtěl, když sněmovna byla přesně 100 na 100 ? Na to asi neodpovíte (nebo ze mně tradičně uděláte nechápajícího hlupáka že?)

Nějak jsem nikde nečetl (tím méně v ústavě české republiky) že by prezident vůbec mohl něco takového požadovat. Že politici a veřejnost na tuto hru se 101 hlasy přisoupili to je jejich blbost.....

 
V 2/13/2007 5:45 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Za druhé proč chtěl Klaus po Paroubkovi 101 hlasů a po Topolánkovi je nechtěl, když sněmovna byla přesně 100 na 100 ? Na to asi neodpovíte (nebo ze mně tradičně uděláte nechápajícího hlupáka že?)

101 hlasů nechtěl po Paroubkovi Klaus, ale Topolánek. U Topolánka byla větší naděje, že vládu sestaví, proto dostal mandát. Pokud by větší šance na 101 mandátů měl Paroubek, dostal by šanci od Kaluse on.

 
V 2/13/2007 7:21 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

U Topolánka byla větší šance že sestaví vládu o 101 hlasech ?

NO JO VLASTNĚ !!!!!!!

Vžyť i pan Klaus přece prohlásil že sto hlasů na pravici je VÍCE než sto hlasů na levici :)))))))

Tak tomu se říká elementární matematika :)) Zvláště u profesorů ekonomie to je zvlášť úsměvné....

 
V 2/13/2007 7:45 odp. , Blogger ods řekl...

Pane Nejedlý jste lhář, odvoláváte se na malinký detail z naší původní diskuse, kdy jste byl ještě profesorem, přiznal jste, že jsem Vám ocenzuroval podpis co se stalo ale jen v říjnu a od té doby již ne atd. Jste malý sprostý lhář bez charakteru se přiznat, když je přichycen.

ODS neměla právo nikoho vyzývat ať předloží 101 podpisů, když sama je nepotřebovala Vy lháři.

Nedokázal jste v ani jednom případě, že jsem lhal. Ale učiním z Vás teď ještě tuplovaného prolhance Vaším stylem.

„Prezident řekl, že by mohl už pro druhý pokus pověřit sestavením vlády zástupce sociální demokracie. Nepadlo jméno Jiřího Paroubka. Prezident uvedl, že by šlo o zástupce sociální demokracie,“ popsal Filip.

To jsou slova po schůzce na hradě která prolomila sněmovní pat. Proč Vy a Topolánek sprostě lžete a odvoláváte se na nějaké bláboly o uskutečněných pokusech a podpisech, které s naší ústavou nemají nic společného.

 
V 2/14/2007 8:23 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane lháři, znovu opakuji, že vám nikdo neuvěří, když ostatní budete bez důkazů označovat za lháře. Zvláště pak, pokud nedoložíte své tvrzení o tom, podle ODS jsou reformy na Slovensku pro ně vzorem nebo že Klaus slíbil Topolánkovi 2. pokus o sestavení vlády.

ODS neměla právo nikoho vyzývat ať předloží 101 podpisů, když sama je nepotřebovala Vy lháři.

Asi vás překvapím, ale kdokoliv má právo vyzývat kohokoliv k čemukoliv. Paroubek měl šanci. Nevyužil ji. Tak se nesmí divit. A vy s ním.

Nedokázal jste v ani jednom případě, že jsem lhal.

A vy jste snad už někdy doložil své dvě tvrzení, které jsem zde zmiňoval? Že jsem si nevšiml! Tak se nedivte, když vás budou lidé nazývat lhářem.

To jsou slova po schůzce na hradě která prolomila sněmovní pat. Proč Vy a Topolánek sprostě lžete a odvoláváte se na nějaké bláboly o uskutečněných pokusech a podpisech, které s naší ústavou nemají nic společného.

Dobrá, vysvětlím vám to, pane lháři. Chápu, že se pro vás velmi ponižující odvolávat se na slova bývalého agenta StB, proto budu na vás mírný. Pokud bychom již věřili slovům pana Filipa, pak je nutné je správně interpretoval. Pokud někdo prohlásí, že by mohl někdy něco udělat, tak vy nemůžete říct, že to dotyčný slíbil. A pokud to přesto řeknete, tak se pak nemůžete nikomu divit, když vás lidé označí za lháře.

Ano, Paroubek měl opravdu šanci sestavit vládu. Pokud by měl 101 poslanců nebo pokud by měl obecně šance na získání důvěry větší než Topolánek, tak by dostal ústavní šanci od Klause. To je přece přesně v duchu ústavy. Co se vám na tom nelíbí?

 
V 2/14/2007 10:21 odp. , Blogger ods řekl...

Lháři Nejedlý, Vám stačí výrok pana Topolánka k označení mne za lháře, mně stačí výrok Filipa k tomu abych Vás nazval lhářem (a to se ani nebudu zatěžovat citováním co po Filipově výroku bylo pro Topolánka a i novináře z Lidových Novin k pochopení). A Vaše bezcharakterní chování a lhaní o svých existencích mne v tom jen utvrzuje.

 
V 2/15/2007 5:28 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane lháři, tak si to trochu ujasněme. Vy jste prohlásil, že Klaus slíbil Paroubkovi 2. pokus o sesatvení vlády. A byl jste to vy, kdo se tento výrok snažil dokázat vytrženou jednou větou Topolánka, jíž jste obrátil naruby.

Poté, co jsem ocitoval celou větu, tak jsem vám snad vysvětlil, že v ní Topolánek tvrdí, že Klaus nikomu 2. pokus neslíbil.

Když jste to pochopil, tak jste se začal ohánět výrokem pana Filipa. Na něm jsem vám ale vysvětlil, že Filip v něm netvrdí, že by Klaus komukoliv cokoliv sliboval.

Tedy vy jste lhář i bez toho, že bych se opíral o jakýkoliv výrok Topolánka nebo kohokoliv jiného. Vy jste lhář prostě proto, že své výroky o tom, že někdo něco prohlásil, nejste nikdy schopen doložit.

Jak asi tušíte, tak vaši tradiční argumentam ad hominem nekomentuji.

 
V 2/15/2007 6:04 odp. , Blogger ods řekl...

Ulhaný Nejedlý, já nemohu za to, že Váš idol Topolánek změnil názor během pár měsíců. Po schůzce s prezidentem i Topolánek přiznal, že slova o druhém pokusu pro ČSSD byly k pochopení.

Vy jste nic nedokázal, jen jste ukázal jak Topolánek během pár měsíců změnil názor.

"„Ta věta zněla spíš: nedovedu si představit, že by předseda druhé nejsilnější strany ve volbách neměl možnost sestavovat vládu. Prezident neřekl explicitně druhý pokus,“ sdělil LN Topolánek. Zároveň ale připustil, že právě tak „to bylo k pochopení“."

Vy jste lhář, který jen slovíčkaří a realita ho nezajímá.

Kdo začal s argumentam ad hominem ? Tak neplačte teď, když se Vám to vrací ulhaný fňukálku.

 
V 2/15/2007 6:45 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Vy jste nic nedokázal, jen jste ukázal jak Topolánek během pár měsíců změnil názor.

Změnit názor není nic špatného. Vy jste snad nikdy názor na nic nezměnil? Je úsměvné, jak se neustále snažíte dokázat, co Klaus řekl a jak vám to stále nejde.

Jak dokážete své tvrzení, že podle ODS jsou reformy na slovensku pro ODS vzorem? To nedokážete. Buď změníte názor, nebo zůstanete lhářem.

Je také úsměvné, jak se snažíte dokázat Klausova slova skrze Topolánkovy výroky, když ten Filipův byl, jak jste zjistil, o něčem docela jiném. Od kdy Topolánkovi, který podle vás tak často mění své názory, najednou věříte???

Ale budiž, nebudu vás trápit, vidím, že sám máte problémy s tím, že jediný váš argument je Topolánkův výrok otiskutý navíc v LN.

Pojďme si tedy rozebrat, co se v onom článku, ze kterého vycházíte, píše:

Při schůzce prezidenta Václava Klause s předsedy pěti stran ve sněmovně se totiž Topolánek od Klause dozvěděl, že by už druhou šanci na sestavení vlády mohl dostat sociální demokrat.

Tedy mohl dostat. Ani náznak nějakého slibu, o kterém jste mluvil.

Prezident řekl, že by mohl už pro druhý pokus pověřit sestavením vlády zástupce sociální demokracie...popsal Filip

Ani z tohoto výroku nelze usuzovat na to, že někdo někomu něco slíbil.

Paroubek spekulace o tom, že by mohl dostat šanci jako druhý, nepotvrdil, ale ani nevyvrátil.

Opět jen šance, spekulace a navíc kondicionál. Nikde žádný slib.

A co se týče Topolánkova upřesnění Filipova výroku o názoru Klause:

"...nedovedu si představit, že by předseda druhé nejsilnější strany ve volbách neměl možnost sestavovat vládu. Prezident neřekl explicitně druhý pokus"

Je třeba si uvědomit, že ani v této větě nikdo nikomu nic neslibuje. Já si také nedovedu představit, že by zítra nevyšlo slunce nebo že bych zitra nepřišel do práce. Těmito slovy ale nikomu nic neslibuji.

Pokud si chcete dál hrát se slovíčky a urážet, tak prosím. Mně urážky nevadí. Jen poukazují na vaši úroveň. Pak ale čekejte, že se budete dál zamotávat do vlastních lží.

Argumentam ad hominem nepoužívám. A již vůbec ne argumentaci typu "Kdo si začal...".

Nyní máte na výběr. Buď vezmete své výroky zpět nebo je dokážete nebo budete dál označován za lháře. Je to jen na vás.

 
V 2/15/2007 7:06 odp. , Blogger ods řekl...

Podařilo se mi jasně ukázat, co o slovech V. Klause mysleli politici hned po schůzce. Vy musíte teď hledat detailní význam slov, která tehdy i pro novináře byla jasná. Mně stačí první reakce politiků i články opírající se o tu reakci.

"Prezident neřekl explicitně druhý pokus,“ sdělil LN Topolánek. Zároveň ale připustil, že právě tak „to bylo k pochopení“."

Budete slovíčkařit dál ?

Argumentam ad hominam používáte, Vy lháři a to pravidelně. Jen se Vám velmi nelíbí, když to někdo začne používat na Vás.

 
V 2/15/2007 7:07 odp. , Blogger ods řekl...

Pokud dokážete napsat všechny své existence zde a přestanete si vytvářet podpůrné osoby, tak nevidím důvod, proč bych Vás měl dále považovat za bezcharakterního podvodníka a lháře.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka