středa, dubna 02, 2008

Nil nisi rectum

Pan kníže, jedna z posledních osobností této vlády, kterou slušný člověk mohl přinejmenším akceptovat, se dobrovolně přesunul na klasickou bažinovou úroveň české politiky. Po jasných deklaracích "Čunek nebo já" přišly neméně jasné deklarace v duchu Čunek to musí vysvětlit, neboť jeho záležitost nepovažuji za správnou, musí předložit veřejnosti informace a teprve poté jsem ochoten jeho přítomnost akceptovat, což nakonec skončilo klasickým nemastným neslaným příslibem jakéhosi auditu, který si každý bude moci vyložit podle aktuálních vládních potřeb. Navíc téměř jistě se i auditor postará, aby výsledky šetření příliš nezapáchaly. A pan Čunek nasvištěl do vlády! Od pana Schwarzenberga se jistě dočkáme dalších vtipných, nic neříkajících průpovídek o magorech a pitomcích.

Přitom nejasnosti ohledně financí předsedy lidovců jsou vlastně už jen drobností. Na celé kauze Čunek je nejotřesnější množství různých zvláštních setkání ještě zvláštnějších osob, konzultace při kafíčku, usměvavá tvář pana Němce, který krouží po republice ve jménu premiéra a nakonec i, jak později ukázalo vyšetřování, naprosto neoprávněný zásah nejvyšší státní zástupkyně. Tím vším se pan šlechtic nezabývá, z majetkových pochybností obratně vykličkoval a proto jeho rodové heslo "Nil nisi rectum" si dnes lidé možná přestanou spojovat se vznešeným právem a spravedlností, ale spíš si ho spojí s prozaickým konečníkem.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 45:

V 4/02/2008 6:50 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Slovy klasika: Mně se líbí ten optimismus, se kterým předpokládá, že co občan, to blbec. Který mu všechno zbaští, dodávám já.

Především: Z logiky věci by nejdříve měl proběhnout audit a pak, pokud audit skončí bez závad, snad by mohl člověk uvažovat, že se možná přece jen unáhlil, když řekl "ve vládě Čunek nebo já". Ale koná-li obráceně, pak buď předem ví, jak audit dopadne, nebo je ochoten porušit slovo bez ohledu na výsledek auditu. Případně obojí.

Druhá věc je audit: Auditor v češtině znamená "ten kdo ověřuje", tedy ověřovatel. A skutečně, auditor si vydělává na chléb tím, že ověřuje, jestli předložené doklady jsou správně zaúčtovány. S trochou nadsázky - kdybych si v drogerii koupil chemikálie na výrobu dynamitu, tak práce auditora NENÍ zjišťovat, jestli jsem vyrobil či chtěl vyrobit bombu. Práce auditora je ověřit, jestli jsem ty chemikálie správně zaúčtoval. Takže v auditorské zprávě by nanejvýš moha být výtka, že jsem dynamit uvedl jako investici, zatímco on je to spotřební materiál :-)

Jiná věc je, že auditor nemá povinnost shromažďovat nějaké doklady. A ani to nedělá. On jen ověří doklady, které mu někdo, v našem případě pan Č, předloží. Jinými slovy: co mu pan Č nepředloží, to auditor neověří, to jako by neexistovalo.

Mimochodem, doklady by snad mohl aktivně vyhledávat forenzní auditor, ale ten to také nedělá. Viz forenzní audit, který NEZJISTIL, kdo že to ODS posílal peníze od dávno mrtvých dárců.

Jediný způsob, jak opravdu něco zjistit, je případ vyšetřit. To nedělá auditor, to dělá vyšetřovatel. Tedy, pouze v případech, kdy my to Vesecká nezakáže.

Úplně největší legrace je, že Černohor hodlá auditora platit ze svého. To je skutečně rána na jistotu a opravdu, ale opravdu mne na jedné diskusi překvapila naivita dámy, která mu na to skočila. Ta dáma ve své naivitě uvěřila, že se tím zajistí objektivní výsledky - a ještě to tam písemně propagovala co důkaz své nezkušenosti! Auditora si přece platíme z přesně opačného důvodu: abychom měli jistotu, že nezjistí vůbec nic. Tím nechci tvrdit, že by snad auditor mohl být úplatný. Jen vím, jak to funguje. Kdyby se totiž vyskytl náznak, že auditor by případně mohl na něco přijít, docela jednoduše stačí, když se mu řekne: "Ověřujte doklady, které jsem vám dal. Za to vás platím. Neplatím vás za to, abyste ověřoval něco, co se vás netýká a co jsem vám ani nedal." Kolik auditorů to toho bude strkat nos ve svém volném čase, zadarmo a s rizikem, že mu někddo dá po čuni?

 
V 4/02/2008 7:04 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

No kníže se zachoval v nešním českém absurdistánu naprosto realisticky a nadčasově, jako evropský monarcha, dbající hlavně zájmů své rodiny, se přestal divit, moralizovat a začal ofenzívně mobilizovat pro zábor zbylé obory - když se teda místni pitomci rozhodli zaniknout a to sofort, proč jim to vymlouvat a radit jim, lépe je se dostat na výhodný post a přečkat jednu sebevraždu nárůdku a pak si to tu udělat konečně po svém, s habsburskou logikou a grácií..-)

 
V 4/02/2008 7:13 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A teď se přihlásí naivové a navky, kteří čekali něco jiného. Apropos, jestli jste si všimli, tak k radarové smlouvě přibyl bod, že se bude radar řídit českými zákony na životní prostředí: vůbec, ale vůbec se tím nebudou Zelení ohánět, až nadejde čas schvalování.

 
V 4/02/2008 7:29 odp. , Blogger Tribun řekl...

Blekota souhlas, Anonym stejně tak.

No alespoň již víme, kdo si co s kým vytřel.

Wintře, to že se radar bude řídit českými zákony o životním prostředí považuji za další vítězství USA. Jak se totiž ukázalo již na příkladu normy o neionizujícím záření, nečiní české vládě obtíže upravit naši legislativu takříkajíc radaru na míru. Což by v případě, že by se radar musel řídit americkými předpisy, nemuselo být tak snadné.

 
V 4/03/2008 1:02 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Patrim mezi naivky, kteri od knizete ocekavali jasne a ferove jednani - tedy bud Čuněk nebo ja.
Takze padl i posledni zachytny bod, kdy si clovek rikal, ze se sice za tuto vladu stydi, ale aspon toho ministra zahranici muze respektovat.

 
V 4/03/2008 8:12 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak dnes konečně vyslovilo NATO souhlas s umístěním amerického radaru na našem území. Již je zřejmé, že radar bude součástí vojenských struktur NATO. To byla ta podmínka, kterou si ČSSD opakovaně kladla jako nutnou pro to, aby radar podpořila. Teď se tedy ukáže, jestli ČSSD drží své slovo a začne americký radar podporovat, nebo jestli zůstane na populistické vlně, na které se dnes veze a popře vše, do dosud hlásala.

Co se týče rizik balistického útoku na ČR, tak stoj za zmínku Vojenská strategie ČR, která vznikla ve vládní dílně ČSSD a nikdo ji tehdy s ODS nekonzultoval:
Ve střednědobé perspektivě 10-15 let nám hrozí údery řízenými střelami středního a dalekého dosahu.

Podobně konstatuje Evropská bezpečnostní strategie z 12. 12. 2003:
"Šíření zbraní hromadného ničení je potenciálně největší riziko pro naši bezpečnost. … Vstupujeme do nebezpečného období, v němž vzrůstá možnost závodů ve zbrojení ZHN zejména na Blízkém východě. … Šíření raketové technologie přidává další prvek nestability a může uvést Evropu do rostoucího ohrožení. V nejděsivějším scénáři se ke zbraním hromadného ničení dostane teroristická skupina, takže malá skupinka může způsobit škody takových rozměrů, které byly dříve možné jen pro státy a armády."

Nyní se ukazuje, že i Rusové, kteří původně hrozili atomovými raketemi, se teď stahují a že jejich první reakce byla jen takové tradiční hartusení, aby neztratili ve světové politice tvář. Již i Paroubek vynesl podle svých slov důvěrnou informaci, kterou prý získal na jednání v Moskvě, že radar bude vybudován tak, aby nemohl sledovat ruské území.

Kdysi Paroubek přiznal, že on sám radar podporuje, ale vyjadřuje se proti, protože většina Ústředního výboru ČSSD je proti. Dnes chce Paroubek trestat poslance za to, že budou hlasovat pro radar - přestože téma radaru nebylo ani slovem zmíněno ve volebním programu ČSSD. Logiku v tom ale nehledejte. ČSSD jde o voliče, ne o program. Tam, kde je Paroubek, nejde o ideály, ale o moc...

http://rexistens.blogy.novinky.cz/0803/radar-nebo-paroubek
http://nekorektne.blogspot.com/
http://polanecky.blog.idnes.cz/c/30544/Paroubek-to-uz-nema.html

 
V 4/03/2008 8:50 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

ČSSD si schválila dvě podmínky, jednou je NATO a druhou referendum. Ví to každý průměrně sečtělý člověk. Hloupí lidé prosycení nenávistí vůči předsedovi to ale netuší. Doufám, že poslanci splní jasnou vůli členské základny.

 
V 4/03/2008 9:11 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A co vlastně NATO schválilo? Při pravdomluvnosti našich novinářů může být všechno jinak.

 
V 4/03/2008 9:17 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

tuhle vladu mohou svrhnout jedine odbory. Pri tom, jak si s nimi Topolanek po langrovsku "vytira prdel", by clovek myslel, ze k tomu mohou mit i celkem jasny vlastni duvod...

 
V 4/03/2008 9:27 odp. , Blogger ods řekl...

Anonymní 4/03/2008 9:11 odp.

Tato právně závazná smlouva vyžaduje, aby v České republice byl umístěn radar USA, který by sledoval balistické rakety. Radar bude propojen s dalšími zařízeními protiraketové obrany USA v Evropě a ve Spojených státech.

Dále prý pevně věří v budoucí integraci, ale společné prohlášení jasně říká, že jde o radar USA a ne NATO.

Celý text zde:
http://www.novinky.cz/clanek/136799-spolecne-prohlaseni-cr-a-usa-ke-smlouve-o-radaru.html

 
V 4/03/2008 9:50 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Než jsem stačil napsat názor, již to mnozí upřesnili za mne. Takže pro anonyma 4/03/2008 8:12 odp.jen toto:Nepřijde Vám divné, že v celém příspěvku se objevuje jediné jméno. Paroubek. Celkem šestkrát. čtyřikrát přímo v textu, dvakrát v odkazech. Váš přítel, že ho tak propagujete?
Pokud se týká auditu, Blekota to vyjádřil přesně. Auditor je také jen ekonomický subjekt, vydělávající si chléb svůj vezdejší a koná v kompromisu, jehož jedním pólem je spokojenost klienta, který platí a druhým pólem minimalizace rizika ze strany třetích osob pro auditora. Audit by tedy mohl posloužit jen v jedné drobnosti. Součástí spisu auditora je totiž prohlášení statutárního zástupce, že auditorovi předložil veškeré dokumenty a nic nezatajil. Tady je jistá možnost, že by si auditovaná osoba potvrdila, že lže, neboť kdyby skutečně předložila veškeré doklady, auditor by musel vydat pro něj nepříznivou zprávu.

 
V 4/03/2008 10:55 odp. , Blogger ods řekl...

Blekota také připomenul jeden zábavný audit z minula, který nic neprokázal. A jde o nelegální financování ODS, u kterého je tolik vnějších náznaků či i výroků zachycených před aférou novináři "ODS nějaké statisíce nepočítám", že pochybovat o něm může jen extrémně naivní člověk. Tato metoda se ověřila jako způsob očišťování podvodníčků, tak není divu, že po ní sahá i pan kníže, kterému stolek asi k té rodové řiti přirostl příliš pevně.

 
V 4/04/2008 12:22 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

S tím Čunkem je to divný,
Romové podle všeho byli legálně přestěhovaní na základě rozhodnutí celé rady magistrátu Vsetína a dostali byty a náhradní ubytování, jestli seriózní novináži byli v této kauze mimo, mohu jim věřit že kauza stará 5 let není pouze ukázka jak se vyrovnává matička ODS s přisluhulícími straničkami už poněkolikáté. Setne hlavu jejich předsedovi i kdyby to mělo být za to že dělá ksichtíky. O Čunkovi si nemyslím nic, o ODS si myslím svoje.
Dnes jsem četla na aktuálně blog Hvížďaly ze 27.3. a komentáře
Z Rosenbluma kde bere šedá eminence ODS Klaus peníze na cokoli si zamane. Chtělo by to jen více prezentace v médiích.

 
V 4/04/2008 8:14 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Ahoj Mirko
můžeš sem hodit link na blog p. Hvížďaly a Rosenbluma??
díky předem

 
V 4/04/2008 9:05 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Orange: http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/karel-hvizdala.php?itemid=3025

 
V 4/04/2008 2:48 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

O Cunikove auditu si myslim neco podobneho, jako v sir Humprey Appleby v jednom dile nadcasoveho serialu Jiste, pane ministre/premiere : Vysetrovaci komise tu neni od toho, aby neco vysetrila, ale aby ochranila zucastnene .

 
V 4/04/2008 4:41 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Vtipné je, jak tu všichni skálopevně věří (skutečně to nic jiného než víra není) v Čunkovu vinu. Žádné soudy netřeba, všichni auditoři jsou stejně podplacení. Čunek je vinen a tečka. Důkazy? Ty nejsou třeba. Čunek se provinil tím, že vstoupil do vlády, kterou sestavovala ODS. Všechno, co dělá ODS, je špatné. A také každý, kdo spolupracuje s ODS je špatný. O tom přece "může pochybovat jen extrémně naivní člověk".

A tak se již nemluví o tom, že Čunek veškeré spory vyhrál a před spravedlností se tak zcela očistil. Nemluví se o tom, že čin, z kterého byl obviněn, se měl stát již před mnoha lety, ale teprve teď si na něj někdo vzpomněl, když bylo třeba Čunka potopit. O tom všem se nemluví. To se totiž nehodí do krámu. A naší snahou není hledání pravdy, ale házení špíny na všechny, kdo se byť jen dotkli někoho z ODS. O tom přece "může pochybovat jen extrémně naivní člověk"...

Pouze Kottové a Rathové, kteří přejdou do řad vyvolených mají pardon. Oč jednodušší situaci mají obchodníci s kakaem a burzovní spekulanti, kteří jsou ve své domovské straně vždy vítáni. O jejich nevinně pak "může pochybovat jen extrémně naivní člověk"...

 
V 4/04/2008 5:50 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Kakao je stejne poctive jako cunkovy uplatky a burzovni akce. Bud se haji vsechno nebo jen neco. Lidi zaslepeni nenavisti ale budou stale kricet o kakau ktere bylo zcela ocisteno stejne jako cunek a cunka budou mit za cestnyho a rovnyho chlapa. Slusnym lidem hnusne smrdi jak cunek tak kakao a nebudou omlouvat cunka zlodejinami jinych. To muzou jen volici ods ktery kdyz krade jejich clovek nebo jejich spojenec tak je vzdy cisty.

 
V 4/04/2008 7:14 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To je taková smůla, že ten Čunek není členem ODS! Tak si alespoň kopneme do voličů ODS tím, že Čunka omlouvají zlodějnami jiných. A přitom jsou to právě naši levicoví voliči, kdo nejhlasitěji volá "Ale vždyť ODS taky... Ale vždyť ODS byla první, kdo..." atd. Na špičku vlastního nosu si tihle lidé pro svou slepotu nevidí...

 
V 4/04/2008 7:23 odp. , Blogger Tribun řekl...

Předpokládám, milý Anonyme, že jste se stejným nasazením bránil i pověst Jiřího Paroubka, když se jej snažili zdiskreditovat událostmi dvacet let starými. Jinak byste totiž byl silně nevěrohodný a to, co píšete, by byly jen "zlé a falešné větičky."

Mimochodem, můžete nám říct, kdy, u jakého soudu a z čeho byl Čunek očistěn? Protože co já vím, tak v důsledku skandálního (alespoň na tom věčně nám za příklad dávaném Západě by skandální byl ucela určitě) zásahu vlády to Čunkova trestního stíhání k žádnému soudu vůbec nedošlo. To je meritum celé kauzy, a nikoliv nějaké "drobné". Neustálé omílání "Romské otázky" a podivných účtů jsou jenom odváděním pozornosti.

 
V 4/04/2008 7:51 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Modří soudruzi křičí, nebyl odsouzen je nevinen a je zcela očištěn. Kdy byl odsouzen Kraus a Gross, Kott nebo Rath ? Jsou tedy zcela očištěni a používat jejich příklad v diskuzi je irelevantní.

 
V 4/04/2008 9:19 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tribune, tribune. Nejsem to já, kdo na svém blogu v každém článku plive špínu na jednu stranu... Není otázka, u jakého soudu byl Čunek očištěn (to tu nikdo netvrdil), ale u jakého byl odsouzen. Tak chci slyšet název toho soudu. Ale stále nic neslyším. Čím to je? Že by tu byl někdo nad zákonem? Že by už socialisé nectili ani presumpci neviny a odsuzovali ostatní podle toho, co si přečtou ve svém Právu? Vidím, že od socialismu se toho v myslích mnohých moc nezměnilo... Také byste mohl specifikovat, kdo z vlády(!) zasáhl do trestního stíhání Čunka. A nejlépe s důkazy. Doufám že nechcete tvrdit, že Vesecká zastává nějakou vládní funkci. Ikdyž bych se nedivil, že jako klacek na Čunka byste byl schopen tvrdit i tohle... To meritum není Čunek, ani romové. Ale sprostá snaha zdiskreditovat jednoho politika tím, že si jeho sekretářka zničeho nic vzpomene, že před 10 lety vzal nějaký úplatek. Je smutné, když člověk vidí, jakého stébla se někteří chytají, aby alespoň za něco mohli tu současnou vládu kritizovat, když už se do ní nedostali jejich donátoři sociálních dávek a předem dohodnutých státních zakázek...

"Modří soudruzi" mě skutečně rozesmálo tak, jako už hodně dlouho nic. Gross je samozřejmě úplně nevinný. Přece mu jeho peníze půjčil strýček Vik. Nebo vy tomu snad nevěříte? Přece tak věrohodná informace... Stejně jako jeho burzovní spekulace. Co je na tom divného, když někdo vydělá přes noc stamiliony? Tak měl prostě štěstí. Za tím určitě nic jiného nebude... :-)))

A jen tak mimochodem - z činitelů ODS nebyl ani jeden v KSČ. Dokonce i ten Tlustý byl jen kandidátem a ne členem. Zato naše slavná ČSSD je komunisty prolezlá skrz naskrz.

P.S. Nechci se vás nikoho dotknout, ale k z vás na to má? ;-)

 
V 4/04/2008 9:56 odp. , Blogger Tribun řekl...

"A tak se již nemluví o tom, že Čunek veškeré spory vyhrál a před spravedlností se tak zcela očistil." To jste nenapsal vy, Anonyme? Ale vem to nešť, já už s vámi na babu nehraju. Krmte si ty troly sám.

 
V 4/04/2008 10:51 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ale Tribune, soudy nejsou jedinou institucí, která má v našem státě na starosti spravedlnost.

Jinak máte pravdu, že s těmi troly skutenčně nemá žádná věcná diskuze smysl.

 
V 4/04/2008 11:01 odp. , Blogger Tribun řekl...

A jaké jsou ty další, Anonyme, to by mne vážně zajímalo? ÚV ODS? Církev svatá? Exekutorská komora? Blesk, Šíp, MF Dnes? Poslyšte, Anonyme, kde vy vlastně žijete? Já jenom, jestli žijeme ve stejné zemi.

P.S. Samozřejmě, že by se správně mělo psát "spravedlnost", ale dovolil jsem si podržet se běžného úzu.

 
V 4/05/2008 12:20 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak za prvé souhlas s Blekotou. Anonyme, presumpci nevinny je něco jiného než vy si myslíte. Ta se vztahuje k beztrestnosti, dokud není prokázána vina. Dočasné odstoupení z funkce je naprosto běžná praxe v každé civilizované společnosti. Pana Čunka nikdo neodsoudil, zato měl sám odstoupit a podle rozsudku soudu se buĎto vrátit či nikoliv. Zkuste být obžalován třeba z vraždy, uvidíte že váš zaměstnavatel uplatní presumpci vinny a dočasně cpřijdete o zaměstnání. U politiků by to měla být úplná samozřejmost. Co mě na případu pana Čunka nejvíc štve je způsob, jakým byl "očištěn". Dokud neprobvěhne řádný soud, tak si jen hrajem na právní stát, zatímco jsme nějaká "banánová" republika. Nestačí říct skutek se nestal, všichni jsem si před zákonem rovni, tedy podle ústavy.

Co se mě týče, bezúhonosti poltiků nevěřím. Vždy jde vyhrabat na někoho nějaké to "svinstvo", záleží jen kdy je to potřeba na někoho vytáhnout. Třeba ten Gross, pro polika směšnej milion a pošle to ke dnu celou stranu. Tady se ukazuje politikova "vyspělost". Zkušený politik má všechyn papíry v pořádku, vše může doložit a když ne, má své "páky" jak přinutit ostatní o tom pomlčet. Třeba bezúhonosti pana Paroubka věřím z toho důvodu, že se ho snaží půlka národa, novinářů či jiných osob, kterým je nepohodlný už celé dva roky ho zdiskreditovat a nějak se jim to nedaří, pokud nepočítáme nejapné blogy na úrovni mateřské školky, kde odhadují jeho charakter podle pár foteček momentek. Na to je expert pan Vašek :)

 
V 4/05/2008 1:35 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Jaké instituce kromě soudů rozhodují o "spravedlnosti"? Co třeba státní zástupci (jako v případě Čunka) nebo jen obyčejné přestupkové komise? Cožpak o spravedlnosti nerozhoduje policista, který vám právě dává pokutu? Buď jak buď, z pohledu zákona byl Čunek ze všech obvinění očištěn. Proto není jediný důvod, proč by se neměl vrátit do vlády. Pokud se vám nelíbí způsob, jakým byl Čunek očištěn, nemůžete za to nadávat Čunkovi...

Jaromíre, jistě, také Čunek odstoupil ze své funkce. A nyní by se neměl vrátit jen proto, že se někomu nelíbí způsob, jakým byl všech obvinění očištěn? Co ještě víc může Čunek udělat? Já sice chápu, že kdo chce psa bít..., ale to má Čunek zažalovat sám sebe, aby u soudu mohl dokázat svou nevinu?

Co se týče Paroubka, tak je všeobecně známo, jak si Paroubek namastil kapsy na Všeobecké československé výstavě, která proběhla na Výstavišti, jež vlastní Kočkova firma. A kdo tu miliardovou sekeru z téhle výstavy zatáhl? ČSOB. Taková náhoda. A kdo to zatáhl ČSOB? Rozpočet, takže my všichni. Ale někteří politici mají hroší kůži a nic je nezastaví. Cožpak si nepamatujete, jak dlouho kryl Paroubek Krause (dokonce vyloučil Oldřicha Němce z ČSSD jen za to, že si dovolil na Krausovu korupci upozornit), než jej hodil přes palubu, aby jej následně zase mohl v tichosti vzít zpět pod svá křídla? Nestačí vám, že si jeho nejbližší člověk říká lobbystovi o "Pět na stole v českých"? Nestačí vám, že Antimonopolní úřad a auditoři zjistili, že 133 ze 140 prověřovaných veřejných zakázek hl.m. Prahy z let 1998 až 2002, kdy dělal Paroubek ekonomického náměstka na pražké radnici, bylo v rozporu se zákonem? Co víc může politika zdiskreditovat, než když si před kamerami započte své poslanecké náhrady do svého příjmu, vychválí své šaty a boty a nakonec prohlásí "Kdo z vás na to má"? Co ještě více může zdiskreditovat politika, než když se žení v luxusním hotelu, jež patří jeho příteli - bývalému STBákovi, kterému Paroubkova vláda odpustila 26 milionů Kč na daních a následně obviní členy ODS, že oni se stravují v luxusních hotelích? Snad už jen jeho kolegové a jejich kauzy: Svoboda, Snopková, Vlček, Šlouf, Munzar, J.Novotný, Šíma, Kavan, "defraudantka" Volfová, "restituent" Fencl, Lachnit, Schling zvaný šotolina D47, vrah Srba, Hojdar, ministr Zeman (internet do škol), Karel Machovec, Skopal, Palas, Zgarba, Gross, Doležel, Forman(zcizil 250 mega z Phare), Rath, úplatná Rathová poradkyně, kakaový Kraus, pozemkový Brožík František, ředitel NBÚ Mareš, Součková Marie, Vyvadil, Láznička...

Proti téhle špíně je způsob, jakým byl Čunek zbaven svých obvinění, skutečně velmi závažná kauza...

 
V 4/05/2008 1:47 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Ble ble ble ble ble ble ble cunek a libovolnej modrej ksicht je cistej protoze ho soud neodoudil ale kdokoliv kdo nepiska s modrou partou nemusi bejt odsouzenej soudem ale je zlocinec protoze ble ble ble ble ble. Modry soudruzi je ksindl k pohledani kterej nema ani kapku soudnyho pristupu k veci. Bud je hajzl i gross i cunek nebo oba jsou sympaticky hosi.

 
V 4/05/2008 9:02 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Podobné příspěvky tu vidím nejraději, protože v plné kráse předvádějí, s kým mám tu čest. Tak se nejlépe projeví, kdo jsou voliči těchto stran...

 
V 4/05/2008 9:46 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Zlodeji mafiani podvodnici nebo i vrazi z ODS nebo spojeni s ODS - vsichni pamatujeme Topolanek, Langer, Kocarnik, Triska, Klaus, Salzman, Triska, Macek, Jezek, Smetka, Stehlik, Srejbr, Kozeny, Kutal, Vaskuj a stovky dalsich jmen z galerky.

 
V 4/05/2008 9:51 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

"Mirek Topolánek je lhář a podvodník," křičel do mikrofonu šéf pražských zastupitelů a starosta Prahy 19 Pavel Žďárský. Co ho tak rozčililo? Debata o tom, jak vláda plní předvolební sliby.

 
V 4/05/2008 10:13 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Anonyme, pokutu od pana policisty zde nepleťte. Pan Čunek byl obžalován, což se soudu samozřejmě týká. I kdyby to mělo být divadýlko, tak alespoň podle formalit. Zkrátka přístup paní Vesecké byl nanejvýš neprofesiální a byl to políček spravedlnosti. Neviním z něj pana Čunka, ale myslím si o tom své. Ať to bylo v případu pana
Čunka jakkoliv, pochybuji o jeho další politické kariéře na nejvyšší politické úrovni. Jakmile skončí vláda, skončí pan Čunek a troufám si říct, že o panu Melčákovi a panu Pohankovi se slehne zem.

Co se pana Paroubka týče, říkal jsme že má věci papírově v pořádku, kdyby ho někdo mohl obvinit, už by tak učinil. Jestli máte důkazy, můžete ho obžalovat, je to vaše právo. Poslední co chci je obviňovat ODS či ČSSD kdo je víc zkorumpovanej. Dávno se ví, že moc korumpuje a kdo je u moci, ten toho také náležitě využívá. V podstatě je to apolitické pravidlo, je jedno která strana nebo jiná funkce, například lidé v dozorčích radách různých firem atd. Stejně tak městské rady, fotbalový svaz a začíná to u řadových občanů samotných.

 
V 4/05/2008 12:43 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Všem těm, co tak vehementně hájí Čunka, přeju stejnou jistotu při úvaze, že ten pán své disponibilní úspory cca 2 mil. dokázal ušetřit se svojí rodinou z poctivě vydělaných a zdaněných peněz. Nutno přiznat, že v tom není sám, bratr padákový Kalousek našel dárce v tchánovi, jenom zapomněl zaplatit daně! Klaus, Gross, Krejčíř a spousta dalších podobně.
Ale to státní Vesecká řešit neumí a hlavně ani nechce. Jednou ukradené peníze jsou čistě a nesmrdí, že Klausi! A tantiémy za členství v dozorčích radách polostátních podníků taky stojí za to.

 
V 4/05/2008 6:35 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak prostě napište, že všichni členové ODS kradou, a proto volíte komunisty (ať už ty v KSČM nebo ČSSD), protože ti nekradou. Ať všichni víme, na čem jsme. Pokud se vám nelíbí ODS, tak ji nevolte. Ale neomlouvejte korupčníky z vaší strany tím, že se v jiných stranách korumpuje taky. To je vážně hloupé...

Jaromíre, napadlo vás někdy, že zásah státní zástupkyně byl oprávněný? Nebo takovou možnost si nedokážete připustit? Co říkáte na důvody, kterými paní Vesecká obhajovala svůj postup?

Vám se to řekne obvinit ty korupčníky. Ale když soud rozhodne, že když se domlouvá Paroubkova pravá ruka s lobbystou o tom, že přinese "Pět na stole v českých", tak že to neznamená žádost úplatek, tak pak už nevím, co víc ještě chce. Snad čeká, že se k té korupci Paroubek a jeho šibalové přiznají. Zkuste si něco najít na netu o nadaci Zuzany Paroubkové. Já jsem se nestačil divit, co všechno těm grázlům projde...

 
V 4/05/2008 6:59 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Panu anonymovi bych rad sdelil, ze Tlusty clenem KSC byl. Nikoliv "jen" kandidatem. Lze si to pomerne jednoduse overit.
V mem okoli je tolik zarytych priznivcu a clenu ODS, kteri jsou az po usi namoceni v minulem rezimu, az to neni hezke. Jsou mezi nimi nejen kandidati a clenove KSC, ale take jeden predseda celoskolskeho vyboru SSM (tehdy oddany "socialisticky clovek").
Kdyz se podivam na dnesni vladu - natvrdo clenem nikdo z nich opravdu nebyl. Ovsem Topolanek je absolovent komunisticke vojenske skoly a pochazi z jedne nejkomunistictejsich rodin v Ostrave, sam byl aktivni svazak a zasveceni obcas davaji k dobru, jak nosival vlajky v prvomajovych pruvodech...Langer s Necasem - oba aktivni svazaci presne toho druhu, jaky se vyskytuje v mem okoli. O ostatnich informace nemam.
Aktivni svazak(funkcionar) a clen KSC to tenkrat bylo temer to same. Dobre tu dobu pamatuji.
Ostatne soudim, ze lide, kteri minuly rezim pamatuji jsou pro spoustu fanatickych ODSmanu dnes nepohodlni, protoze leccos vedi...

 
V 4/05/2008 7:18 odp. , Blogger Tribun řekl...

Však také možnost, že o ukončení trestního stíhání může rozhodovat i vyšetřovatel či státní zástupce nepovažuji za nejšťastnější. Samozřejmě s výjimkou případů, kdy je někdo stíhán například pro vraždu osoby, která prokazatelně stále žije. Podle mne nám chybí institut vyšetřujícího soudce.

Čunek očištěn nebyl, protože ani být nemohl. Být očištěn totiž znamená být zbaven obvinění, prohlášen za neviného. A k tomu je způsobilý pouze soud, protože pouze soud rozhoduje o vině či nevině. Jenže Čunek před soud ze známých důvodů nešel.

 
V 4/05/2008 8:43 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Nemit rad zlodeje z ODS rovna se volit komunisty ? Tuhle idiocii rozdelujici nasi spolecnost na dobre a spravne siri jen modri kreteni.

 
V 4/05/2008 8:46 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Cist nektery modry blbecky je jako poslouchat komunisticky klausovy hesla s klausem nebo doleva. Vse ma jeden stejnej zaklad a tim je nenavist vuci lidem s jinym nazorem.

 
V 4/05/2008 9:43 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Zavedení amerického modelu zdravotnictví,zákonodárství,soudnictví, školství nadvládu zbrojních loby, zničení menších politických stran, hospodářské oslabení Evropy se tady nebude probírat, protože se vrtí antikomunismem a Bursíkem a Čunkem jak káže bulvár V režii poskoků duši zaprodaných ziskuchtivých ODSvazáků. Je třeba ukázat nepřítele histerickému davu, jinak si něčeho všimne. Tady ale nepíší davoví tupci. Je to blog na úrovni ne?

 
V 4/05/2008 9:51 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Podplácet 2 politické strany je jednodušší než 5 politických stran.

 
V 4/06/2008 12:28 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Mirko tohle byla trefa do černého. Myslím že jste prokoukla pravý anonymův cíl - dosáhnout toho aby se nekonstruktivně omílalo stále totéž. Až na tu hrubku v "histerickému" :-) - zlatá slova.

 
V 4/06/2008 6:35 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tak v Soči porcovali českou krysu a ani českýho králíka Klause k tomu nepřizvali - výsledkem je army shop v Brdech, kde budou putinoví mužíci a džordžínoví boys propíjet svůj žold a klátit místní děvuchy - i s místním parlamentem - eto očeň charašo, si myslím, že novodobá Jalta v podání dvou protektorů určitě stála za to, ukázala nám to pravé místo v americkoruském hampejzu - a teď si připravte hlavně gumy, soudruzi soukmenovci, páč od této chvíle se bude jenom prcat .-)

( uctivým čtenářům se omlouvám za výrazivo, ale na extremní lhaní nejlépe funguje expresní upřímnost)

 
V 4/06/2008 9:49 odp. , Blogger Tribun řekl...

...aneb všechno už tu bylo. Stále jen variace na téma když se dva perou, třetí se směje, rozděl a panuj, či chléb a hry. Starého psa novým kouskům nenaučíš a lidstvo je už po čertech opelichaný čokl.

 
V 4/07/2008 7:07 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

...Tribune, doufám, že jim to pánbůh a Čína jednou spočítá.

 
V 4/07/2008 9:51 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Takze se tenhle zalozpev Anonyma da chapat i tak, ze delame kardinalni chybu, kdyz volime (teoreticky) ex-komunisty v CSSD a KSCM a nevolime ex-komunisty v ODS a spol. ? :))
Osobne mi je jedno, zda nekdo byl v KSC nebo ne. Pro me je dulezity, jak se ten dotycny chova ted ke me/nam. Svine zustane svini, i kdyz ji navlecete do jinyho kabatu. Svine za komunistu se zadnym zazrakem po 17.11.1989 nevylecili. Zijou stale mezi nama a budeme mit od nich pokoj az na jejich pohrbu.
Radeji bych Vam Anonyme doporucil posuzovat lidi podle cinu a ne podle toho, v jake je strane nebo jestli se v minulosti pocuraval nebo trhal moucham kridelka. Jiste namitnete, ze se najdou vyjimky. Ano mate pravdu, vyjimky se vzdy najdou. Svetla vyjimka je (Mirka zajiste promine) napr. nas papez (exHitlerjugend). Ta horsi vyjimka (alespon pro me) je napr. pan primator Bem, ktereho pamatuji, jakozto fajn chlapika a antidrogoveho aktivistu. Vy jiste uvedete nejakou spatnou vyjimku z ornazovo/cerveneho tabora, ja si bohuzel ted nic nevybavuji, jelikoz se nezivim sbiranim politickych klepu a davam na osobni zkusenot.

PS: Mirko, Vy jste silne nabozensky zalozena. Jak je to s Vasim postojem k nacisticke minulosti papeze? Ja jsem ateista, takze po strance viry mi je tenhle fakt pomerne ukradeny :)

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka