pátek, září 05, 2008

Morava potápí ODS

LN Informoval jste někoho ze strany o výsledku schůzky?

Já jsem z této schůzky poslal SMS zprávu panu Dalíkovi a panu Tluchořovi. Ani jeden z nich mi neřekl, že mám okamžitě ty věci koupit. Pan Dalík mi řekl, že o ty věci nemá zájem, protože takové fotografie už má a Petr Tluchoř odpověděl něco ve smyslu, jestli se to prodává jednotlivě nebo v celku, a že mám vzít kontakt na ty lidi.

Bylo to vidět na nahrávce a tento rozhovor pro Lidové noviny to jen potvrdil. Takže pane Topolánku, přestaňte být hysterický, nejde o oběť, nejde jen o provokaci, jde o styl Vaší strany, reprezentované nejen jedním poslancem, ale i šéfem poslaneckého klubu, a Vašeho přítele, se kterým stojíte a padáte. To, že by se pan Tluchoř s panem Dalíkem přiznali čekat nelze, nebudou tak naivní, jako jejich kamarád a praxi v špinavých hrách mají rozhodně větší.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 27:

V 9/06/2008 9:58 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Klucííí, klídek, nic se nestane, i kdyby Morava špehoval celou republiku a Topolánek mu za to prokazatelně platil, ti nahoře udělají mediální divadlo s dokonalou očistou a ti dole jim sežerou všechno jenom ať se probůh něco nemění a českej smrádeček zůstane na svým místě, není snad pohodlnějšího, odevzdanějšího a v této snaze o mrzkou dokonalost ulhanějšího národa než českého, opravdu se amíkům nedivím, že tady chtějí postavit radar a že těm místním žebrákům za to nic nedaj, nikam je nepustí a od ničeho nedaj klíče, maj moji pevnou důvěru.

PS - možná nějakej snaživej us navy kadet u radaru zasupluje boží mlýny a pošle zdejší vypečenou kotlinu do horoucích pekel, prostě tam, kam už dávno měli místní spadnout...

 
V 9/06/2008 1:58 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Poslyšte, Anonyme, docela by mne zajímalo zda sám sebe řadíte k té části národa kterou popisujete a nebo zda se cítíte být jiný. V prvním případě by to byla slušná dávka popela na vlastní hlavu, ale v tom druhém - zajímal by mne váš procentuální odhad kolik je těch jiných. Já jich znám poměrně dost a tak si říkám: "Mám takové štěstí na lidi a nebo je situace lepší než by se na první pohled zdálo?" Na druhou stranu - pokud by skutečně byla situace lepší - čím to že se děje to co se děje a neděje se nic co by to změnilo? Doba je zralá na defenestraci a z oken nikdo nelítá. Proč se my "jiní" nějak nedokážeme zorganizovat? Že by právě proto že jsme jiní, nepodléháme tolik davovému uvažování a tak je těžší nás k něčemu rozhoupat? A nebo je "dav" tohoto druhu ještě málo početný? Čím to je? Co myslíte? Každopádně, já mám tu naši kotlinu rád a tak bych ji nerad viděl padat někam do horoucích pekel.

 
V 9/06/2008 3:17 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Milý kamile, pokud vás mé velmi stručné, glosové, ale doufám dostatečně výstižné hodnocení dnešního stavu, s návaznosti na místní obyvatelstvo, nějak irituje, tak je mi líto, ale v tom vám jaksi nepomohu - prostě nemám chuť se zabývat nějakou zástupnou statistikou hypotetických blanických rytířů, kteří se cítí tak intelektuálně na výši, že mohou působit a existovat pouze samostatně, na obláčku vlastního světa bohorovného přehlížení, názorové nadřazenosti a skoro neomylnosti a až s vrozenou nechuti se angažovat na základě povědomí o dostatečném přídělu od režimu, který je vlastně vždy bude nějak tolerovat a nechá slušně vegetit participací, tichou kolaborací - prostě i kdyby se skupina vám podobných sešla, tak je jistý, že nikdy nenajde společnou řeč pro potřebné strukturální změny, raději bude zlostně prskat, verbálně negovat, ale v podstatě bez problému stávající systém podpoří svou skutečnou nečinností. Nikomu z vás by se nechtělo jít do osobních obětí a to ani kdyby vaše svobody a možnosti projevu byly zmraženy na bod mrazu - berte to jako můj názor, který je veden dlouholetou zkušeností, kterou nemíním detailně vysvětlovat a podrobovat pseudo oponenturou povrchně dotčeného ega, sorry..-)

 
V 9/06/2008 5:36 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Víte, Anonyme, já už své oběti "pokládal na oltář" v boji s režimem předchozím a když teď vidím jaký ho vystřídal, tak bych se za to nakopal. Dnes svou aktivitu směřuji pouze k podepisování petic, účasti na demonstracích a příspěvky do diskusí na internetu. Mohl bych si, vzhledem k svému věku, říci že teď už je to na mladších ale člověku to tak nějak nedá když vidí jak se to tady vyvíjí. Nevím jakého druhu jsou vaše dlouholeté zkušenosti a vaše glosování mne nijak neirituje. Moje zkušenost mi však říká, že glosování bez analýzy která by umožnila vyvodit nějaké závěry je rovno pivním kecům nebo jak vy říkáte "zlostnému prskání" a v podstatě k ničemu. Chcete-li glosovat pouze tímto způsobem a netoužíte po zjištění podstaty negativních jevů, které popisujete, je to samozřejmě vaše svobodná volba kterou vám nikdo nemůže upřít. Já jsem vám jen nabídl diskusi na základě svého mylného odhadu že by mohla být přínosná. Ale s mým egem si nemusíte dělat starost. Je v pohodě :-)

 
V 9/06/2008 6:59 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Kamile, doba se změnila. Dnes existují jiné prostředky než je defenestrace - některé věci byly příznačné pro doby dávno minulé např. demonstrace, generální stávky, pochopitelně i defenestrace jako určitý projev násilí se neslučuje se člověkem 21 století. Se člověkem, který klade důraz na techniku, elektronické systémy. Vlády mohou padat bez toho aniž by lidé fyzicky vyšli do ulic s namalovanými transparenty - pokud jsou ryze založené na ekonomických hodnotách. Jsme v digitálním věku. Systém nepoložíte něčím na co je připravený:)))

A ještě malý dovětek....

"Dobře mluvit může jen ten, kdo věci důkladně rozumí".
Marcus Tullius Cicero

 
V 9/06/2008 7:40 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Kamile, co více chce zkoumat a analyzovat na dnešním stavu a stávajících protagonistech? Nejsou dnešní negativní jevy dostatečně známy a pojmenovány? Neni tahleta jalová snaha ryze akademického dopátravání se , rozkrývání,hledání nadčasových paralel a historických souvislostí tak trochu fyštrónský alibismus, vyjadřující v podstatě nechuť cokoliv měnit?


PS: Nechci vám sahat do svědomí, ale skutečné bojovníky za lepší zítřky dob minulých bychom mohli spočítat na prstech jedné ruky, já osobně se nepovažuji za nějakého konformistu minulého režimu, ale mohu jenom konstatovat , že v oblasti osobních, ekonomických, duševních i informačních svobod jsem na tom byl tehdy podstatně lépe než dnes. To, že jsem teď byl kapitalistických rychlokvasem vytaven do nějaké vyšší společenské třídy i bez historicky ukrutných zvyklosti nepovažuji za nějakou výhru v loterii, či životní štěstí, které by mě zavazovalo jenom nečinně sedět a vyčkávat jak to všechno dopadne... ale jak říkáte, je to jenom o svobodné volbě, či svědomí, jestli někdo prostě rezignuje a přitom to přepychově okecá a nebo se nesmíří se stávajícím stavem a jenom pro sebe, pro svůj pocit z dobré vykonané práce a zachování si duševního zdraví, bude, asi pro vás, konat společensky iracionálně , ale v mantinelech zdravého selského rozumu.,-)

 
V 9/06/2008 9:52 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Fudziane, Cicerův výrok (alespoň v kontextu který znám) se vztahoval k rétorickým schopnostem. Nelze jej pojímat universálně protože pojem "důkladně rozumět" je velice relativní. Příliš často to o sobě prohlašují jednoocí mezi slepými a Sokratovo "Vím že nic nevím" je mnohem pravdivější.
Co se defenestrace týká, tak nejsem tak naivní abych si namlouval že vyhozením pár ničemů z okna se dají vyléčit všechny neduhy, které tuto společnost souží ať už je to v naší zemi a nebo za jejími hranicemi. Dobře si uvědomuji že nejsilnějším nástrojem (ať už je použit jakkoli) je informace a od toho se také odvíjejí všechny nástroje další, ať už jsou vytvořeny k našemu prospěchu či naopak. Není třeba mi připomínat dopady rozvíjející se techniky v kterýchkoli oblastech. Nežiji nikde na historickém statku a na klávesnici si nesvítím petrolejkou. Faktem ale zůstává, že navzdory neustále se zdokonalujícím nástrojům, jejich uživatelé se ve svém nitru příliš nemění. Myšlenkové postupy člověka současného se mnoho neliší od člověka dob dávno minulých, jen uvažuje v nových pojmech a částečně zapomíná ty dřívější. Bohužel je hodně lidí kteří zapomínají na základní principy na kterých vždy dobře fungující lidská společnost stála a mezi něž patří i obranné či samoregulační mechanismy, ochraňující společnost před totálním rozkladem. Není na škodu je připomenout byť třeba i jen připomínkou toho jak se naši předkové dokázali postavit tomu co považovali za nesprávné, neboť tato schopnost, jak se zdá, upadá pomalu v zapomění. Namalované transparenty jsou veřejným projevem vůle jejich nosičů. Jestli někdy zmizí z ulic úplně, bude to znamenat buď to, že už všichni žijeme v Ráji a nebo v opravdovém Pekle. Nic mezi tím.

 
V 9/06/2008 9:58 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Anonyme, každý boj (za cokoli) vynese do středu pozornosti několik jmen a opravdu jich nebývá mnoho. To nijak neubírá cti těm, jejichž jména se nikdy nedovíte. Zvláště v takových případech kdy je utajení jména součástí bojové strategie. Kdybyste si někdy zažil několikaletou sledovačku nebo týden trvající výslech od StB tak byste pochopil, že i když se vracíte domů s čistým svědomím přece byste byl rád v roli toho, jehož jméno se někteří lidé nikdy nedoví.
Zdravý selský rozum je také velice relativní pojem. Někdo vidí mantinely v místech za kterými už je jen vězení a pro někoho vyvstanou ve chvíli kdy zaregistruje omezení některých svých osobních svobod.
Pokud jsem v situaci kdy je mi oficielně přiznáváno právo na ovlivňování chodu dějů kterých se účastním a praxe je jiná, pak mám dvě možnosti: Buďto se bezhlavě vrhnout na toho, kdo mi v uplatňování tohoto práva brání a nebo najít jiný, elegantnější, způsob obrany. Vy jste kritikem současného dění na politické scéně (a nejen tam) a mezi řádky vašich příspěvků jaksi zaznívá, že víte o účinnějších prostředcích zjednání nápravy, než jsou demonstrace, petice či internetové diskuse (což je jedna z možností jak šířit informaci). Zdá se že rezignace není vaše parketa. Podělte se tedy o svůj recept. Nebo to chcete vybojovat sám a zapsat se tak mezi "skutečné bojovníky za lepší zítřky dob minulých" (či současných) které "bychom mohli spočítat na prstech jedné ruky"?

 
V 9/06/2008 10:06 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Kamil Mudra:

Nedělejte si iluze, že slušných občanů s mozkem je u nás nějak mnoho.
U koryt a v politických stranách jsou většinou bezskurpulózní hajzlové. Ti co na koryta nedosáhnou nejsou mnohdy o mnoho lepší, jen jim chybí příležitost se projevit. Pokud na ty první nadávají, pak především proto, že mají vztek, že nemohou dělat lumpárny jako oni.
A zbytek vyplňuje podivná manipulovatelná masa, které stačí bůček, pívo, televíze a Blesk.
Slušných inteligentních lidí - opravdových občanů je u nás tragická menšina. Mimo jiné je to i následek dlouhé totalitní vlády komunistů a měnit se to bude jen zvolna. Ti výšezmínění totiž již stihli vychovat ve stejném duchu během uplynulých téměř 20 let další generaci.

Proto tak rád čtu tento blog. Je to oáza na rozlehlé poušti.

 
V 9/06/2008 10:36 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Kamile, přesně toto jsem měl na mysli s tím výrokem. Děkuji Vám. Informace - plně souhlasím. Rád bych Vám k tomu povyprávěl jeden příběh, ale raději o něm pomlčím. Ty transparenty jsou věcí pohledu - nemuselo by to být tak špatné, protože může být systému najednou něco divné. Dívejte se na nás jako by na nás vzhlížel systém - tzn. občanské projevy jsou znamením toho, že má vlastně systém všechno pod kontrolou, všechno - demonstrace, stávky... všechno toto je pořád v normálu. Člověk pořád jedná podle určitých zažitých standartů a systém ví, že jej toto neohrožuje. Tyto občanské projevy se naučil potlačit. A dívejte se dál - co se stane, když najednou systém zjistí, že se lidé neprojevují - nedemonstrují, nestávkují, nepíší transparenty... systém si může říct dvě věci - lidé nás prokoukli nebo druhá věc začali něco chystat... ale co? Proti systému je najednou mlčící většina... Systém netuší, kde se mlčící většina chystá zaútočit... místo mlčící většiny, ale může stát i jednotlivec nebo malá skupina. Další z revolucí nemusí být s podporou mas v zádech, ani studentstva... ale je to jen pohled na věco kolem:)

 
V 9/06/2008 10:42 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Kamile, jinak jsem samozřejmě i já byl na demonstraci s transparentem.. ale z jiných důvodů:)

 
V 9/06/2008 11:36 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ano, zdravý selský rozum může mít nedozírné rozpětí a dokonce pojmově nabýt i opačného významu jak nám ukázal Mirek Topolánek, ale doufám, že tady si ho nemusíme nějak zvláště definovat nebo dokonce přímo devalvovat v rámci nastoleného ironického přístupu k diskuzi. Kamile, já tady nikomu ani v náznaku nedávám, nepodsouvám konkrétní rady, či pokyny jak se má chovat a ani nechci paušálně znevažovat něčí tak či onak individuální povahu válcovanou v dnešním světě, jenom jsem oglosoval dnešní události, které mi po dvaceti letech připadaj jako opravdu odporná groteska. Místní publikum ale neprotestuje, neopouští arénu a je dokonce ochotno si za tuhle nebezpečnou stále dokola omílanou frašku, měnící se pouze ve stále stupidnějších hercích, královsky připlatit; pak celá diskuze vedena jakoby významná recese tohoto sehraného paskvilu a jeho následné rozebírání mi přijde opravdu více morbidní a absurdní než ten špatně sehraný mafiánský kus.

 
V 9/07/2008 3:12 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Nezlobte se na mne Klokane, ale nemohu souhlasit s tímto tvrzením:
"Slušných inteligentních lidí - opravdových občanů je u nás tragická menšina. Mimo jiné je to i následek dlouhé totalitní vlády komunistů a měnit se to bude jen zvolna. Ti výšezmínění totiž již stihli vychovat ve stejném duchu během uplynulých téměř 20 let další generaci."
Prožil jsem v tom proklínaném totáči 35 let, bydlel na 12 místech od sebe dosti vzdálených, vystřídal přiblibližně asi 18 - 20 různých zaměstnání v poměrně široké škále, pohyboval se denně mezi undergroundem, trampy, vysokoškoláky, umělci, filosofy i (jak se říká) lopatami a potkával v drtivé většině slušné lidi. Lidé v tom režimu buďto viděli společného nepřítele a nebo jim byl šumafuk a o politiku se vůbec nezajímali. Obraz vzájemné nedůvěry a věčné ostražitosti, v současné době tak vehementně servírovaný, je stejně veliký podvod jako tehdejší politická nalejvárna, ať už probíhala kdekoli. Rozdíl je bohužel v tom, že té bývalé skoro nikdo nevěřil i když se někteří tvářili jako by tomu tak bylo, protože na tom závisela jejich kariéra, v té či oné funkci. Kdežto tu současnou nalejvárnu hodně lidí přijímá i když (nebo možná protože) je k tomu nikdo nenutí.
Znal jsem dost lidí, kteří nezamykali své auto na místech kde byl problém s parkováním (nově postavená sídliště), aby s ním mohl pohnout jiný řidič který potřeboval ze svého místa vyjet. Pamatuji doby kdy jsem mohl bez obav nechat ležet u cesty bágl a "odskočit si" na dvě hodiny do lesa na houby, aniž bych se strachoval, že mi ho někdo ukradne. Když jsem třeba v jedenáct hodin večer zabouchal (nebo zazvonil) u nějaké samoty, abych se zeptal na cestu nebo poprosil o vodu do feldy, tak majitel otevřel dveře dokořán a zeptal se co chci, místo toho aby se mnou komunikoval přes uzoučkou škvírku, nebo špehýrku. Znal jsem dokonce několik lidí (a patřil mezi ně) kteří nezamykali byt ani když odjížděli na víkend. Zdá se vám to jako Sci-fi? Ale byla to realita. Kolo před obchodem nezamykal téměř nikdo.
Netvrdím že neexistovaly úplatky ale, z takových sedmdesáti až osmdesáti procent, člověk dosáhl na úřadech svého, pouhým příjemným vystupováním.
Tihle lidé určitě své děti špatně nevychovali. Pokud se jejich děti dnes chovají jinak, je to proto že se na nich podepsal především ten režim současný, propagující konzum a sobectví.
Nesnášel jsem na minulém režimu to jak v mnoha oblastech potlačoval lidskou kreativitu, omezoval cestování do zahraničí, vyvěšoval všude plagáty s trapnými hesly... Nesnášel jsem policajty za to že mi na každém rohu kontrolovali občanku a měli blbý kecy ohledně vysokého počtu razítek ze zaměstnání. Nenáviděl jsem jeho kariéristické přisluhovače kteří ve snaze být papežštější než papež znemožnili mým přátelům studium na VŠ, nebo jiným nedovolili aby pracovali na místech kde by byli společnosti užiteční a naplnili své sny, jen z toho důvodu že odmítli vstoupit do KSČ.
Ale nemohu být tak slepý abych pro negativa odmítal vidět i pozitiva. Leckterá z těch minulých negativ nám v současnosti znovu vstupují do života a změnil se na nich jen obal. A přibylo hodně takových která se dříve ani nevyskytovala. Ale nejhorší je právě to jak se to podepisuje na lidech. Ono se líp žije člověku když čelí společně s přáteli nějakému útlaku, než na svobodě ve společnosti sobeckých vyčůránků, kterým se nedá věřit.
Když poslouchám dnes takového Havla, za kterého jsem v době kdy to bylo opravdové riziko, podepsal dvě petice, a vidím co se z něj vyklubalo, tak je mi z toho šoufl. Je živoucím příkladem toho, co si lidé mysleli že revolucí získají a co ve skutečnosti dostali.
Lidé jsou sklamaní, ale nemyslím že by většina z nich nadávala na vládu a zastupitelstva jen proto že jim závidí koryta a možnost dělat lumpárny. Ono v té nespokojenosti hraje dost velkou roli i přirozené sociální cítění a smysl pro spravedlivost. Vždyť jde o naše zaměstnance, kteří nám likvidují firmu a my nejenom že nemáme možnost s nimi vyrazit dveře, my je dokonce ani nemůžeme potrestat, nebo jim sáhnout na ty jejich více než slušné platy. A o tom, že by respektovali naši vůli si můžeme nechat jen zdát. Copak může, normálního člověka, tohle nechat v klidu?

 
V 9/07/2008 3:49 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Fudziane, když už jste se rozhodl Systém tak roztomile personifikovat, budu jej psát s velkým písmenem :-)

Tak jak asi "uvažuje" když v obyvatelstvu natolik narostla mlčící většina že už všichni - jak se říká - drží hubu? No, myslím že je nadmíru spokojený a vaří si svou polívčičku nikým nerušen. Protože když někdo mlčí, tak se také s nikým nedomluví a když se nedomluví, nic nenaplánuje, a když nenaplánuje tak také nic nepodnikne. To se týká většiny. Mlčící malá skupina či dokonce jednotlivec vyvolá u Systému asi tolik pozornosti jako žížala na zahrádce.

Může se však stát, že je Systém paranoidní a tak by se jeho uvažování mohlo pohnout vámi naznačeným směrem. Párkrát si do svých občanů píchne, jak zvědavé dítě do spící kočky a setrvá nějakou dobu ve střehu. A ono nic. Aby uklidnil svou "vybičovanou" mysl, nastolí taková opatření, že ti kteří doposud mlčeli ze vzdoru začnou mlčet ještě více - tentokrát ze strachu.

Nikdo se nedomluví, nic nenaplánuje, nic nepodnikne.

A Systém si dál, nerušeně, vaří svou polívčičku, za spokojeného pobrukování menšiny, které stávající situace náramě vyhovuje. Polívčička voní, národ pilně přikládá pod kotlík a všechno je (alespoň z pohledu Systému) tak jak má být :-)

 
V 9/07/2008 8:29 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Kamile, výborně!:) Z toho, ale může vyplývat i to, že Systém může podlehnout své iluzi - Systém očekává, že se nikdo nedomluví a protože se nedomluví nic nepodnikne. jj Kamile dobrá slova... Proto, aby se domluvil je třeba podpora - obnova občanské společnosti, která se zmítá v troskách. Občanskou společnost o které Systém věděl, že jej může nejvíc ohrozit. Co udělal? Rozštěpil jí. 1:0 pro Systém.

Systém teď samozřejmě čeká, kdo se bude snažit ji obnovit a samozřejmě je na to připraven - takže má v rukou několik eliminačních nástrojů. Systém ví, že obnova občanské společnosti je běh na dlouhou trať a že je to prakticky nemožné. Lidé se ubírají chybným směrem, věnují tomuto přespříliš energie a času a Systém si mne ruce z dokonale vykonané práce.

Mlčící malá skupina či dokonce jednotlivec vyvolá u Systému asi tolik pozornosti jako žížala na zahrádce (nesouhlasím - vsadíte se?) info@supervlada.cz

 
V 9/07/2008 5:09 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Bylo až za srdce beroucí, jaký přednesl pozdravný projev (jak to vždy dělají předsedové spřátelených stran na sjezech)pan inženýr Topolánek, t.č. zastávající funkci předsedajícího vlády. Kdyby člověk neznal poměry a skutečnosti, tak by ho politoval a snažil se mu pomoc, seč by mohl. Dojemně požádal členy strany, která mu napomáhá v ekonomických pokusech na občanech NAŠEHO státu, aby mu ještě pomohli s vymetením Augiášova chlívu, který u nás nastal. Pouze nemluvňata v tomto státě nerozumí a neví, že ten Augiášův chlív je ve straně, kterou pan inženýr Topolánek poměrně dlouhou dobu vede. Vede ji takovým způsobem, že praktiky ve vedení a faktoringu moci nezná žádná strana v demokratickém státě na celém světě. Jak chce ten chlív jaký měl blahé paměti Augiáš, vymetat, když ho vlastně se svými soudruhy ve vedení (ale i mimo vedení - třeba pan Dalík a další raditelé) zavedl a po dlouhou dobu jako osvědčený používá. Tuto osvědčenou metodu na dosažení cílů jeho strany jsme všichni viděli v přímých přenosech před a při volbách v roce 2006, při volbě hlavy státu letos a při všech krocích "standartního" vládnutí této, jím vedené strany.

Na jeho projevu bylo vidět, že sáhl až na dno svých dramatických a uměleckých schopností, které si dramaturgicky připravil při bezesných nocích v posledním týdnu. Musí se přiznat, že po tom všem by ty bezesné noci měla většina lidí, kteří by za něco odpovídali a zjistili by , že jejich špatnosti nějak vyplouvají na povrh jako volej ve vodě (slova pana Herce Jana Wericha).

Nebylo by vůbec nejlepší pro pana inženýra Topolánka (a především pro celý stát), kdyby odešel z funkce, do které se dosadil již známou technologií, protože ji vůbec nezvládá a mohl by nadělat mnoho dalších škod (třeba svou další činností by mohl pohřbít i jedinou "pravicovou" stranu u nás). Měl by odejít na své rodné a milované Valašsko (aby už moc "nečouhal" v Praze) a zabývat se ekologickým pěstováním koz. Možná, že by mu i pan doktor Martin Bursík pomohl dobrými radami.

Je neskutečně těžké a deprimující, když nepřipravený člověk, který nemá předpoklady pro funkci, kterou zastává se snaží tuto svojí činnost stále protahovat, i když ví, že vlastně zkončil. Je mi lidsky líto toho, jak se pan inženýr Topolánek obětovává i přes své chatrné zdraví. Měl by se více věnovat své mladé společnici a svému synkovi - a budeme všichni spokojeni - i on.

 
V 9/07/2008 11:36 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Anonyme přede mnou, Topolánek asi spokojen nebude, protože po tom všem co dělal za spinu, je vrcholna moc jeho jedinou ochranou. Celkem si ho snadno mohu představit, jak za takových 5 let pujde brucet :-) za vydirani a podobne "klukoviny".

 
V 9/08/2008 12:25 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Mne na tom nesedí jedna věc - po shlédnutí celé reportáže Natvrdo. Nikdo si přece nemohl myslet, že se na tuto rádoby past nechá Dalík chytit - pokud má (a to píšu opravdu "pokud") systém informátorů a byl proškolen agenty tak je pravidlem číslo jedna spoléhat se na vlastní zpravodajskou síť. Tudíž to ani nemohlo dopadnout jinak než, že odmítnul materiály. Bohužel musím uznat, že Dalík narozdíl od ostatních obstál na výbornou a reportéři či investigativní detektivové se ukázali jako naprostí amatéři. To mne nutí k otázce, kdo vyškolil Dalíka?

 
V 9/08/2008 4:01 dop. , Blogger ods řekl...

Fudziane, Dalík se přímo chytit nenechal, ale co ta jeho sbírka fotek ? Kdo a jestli vůbec někdo ho vyškolil nevím, ale není vyloučeno, že je to přirozený "talent". Konec konců například Ivan Medek si ho pamatuje jako schopného člověka.

* Když jsme u mladé generace, nedávno jsem mluvila s Markem Dalíkem, který řekl, že setkání s vámi v Kanceláři prezidenta republiky, kde působil tři roky jako stážista, pro něj bylo „naprosto zásadní, fatální a obohacující“. Jak vy si na něj pamatujete?

Když jsem nastoupil do té kanceláře jako ředitel odboru vnitřní politiky, za krátký čas tam přišli dva mládenci – Marek Dalík a Jan Novák, oba kolem devatenácti. My jsme z nich měli svým způsobem radost. A moje žena pro ně razila pojem Pomocníci, podle Franze Kafky. Oni se skutečně s neobyčejným zájmem snažili proniknout do struktury té kanceláře a velmi pomáhali, i když každý trošku jinak. Já jsem měl dojem, že ten Novák je člověk daleko víc úřednicky uvažující, člověk takříkajíc státní správy. Taky se stal ředitelem kanceláře české vlády. U Dalíka jsem měl dojem, že někdy, to bych řekl trochu třeba i nemilosrdně, kritizuje a že taky touží víc po osobní práci než po práci úředníka. Také dřív odešel. Potom jsem ho ztratil z očí, jen něco mi o něm párkrát vysvětlil ten Jan Novák.

* Napadlo by vás tenkrát, že to dotáhne až na poradce premiéra?

To mě nenapadlo. Ale vnímal jsem, že je to velmi analyticky myslící člověk, na svůj věk překvapivě. Osobně jsem z něj nikdy neměl nepříjemný pocit. Což nic neznamená.

 
V 9/08/2008 8:44 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

fudzijan, ods:
A nebo je ještě jiná, podle mne realističtější varianta: že ČT je prolezlá informátory. Takže Dalík dávno dopředu věděl, že se něco chystá. Jen to, holt, včas nemeldoval Moravovi. Proč taky...

 
V 9/09/2008 12:26 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

ODS: "... ale co ta jeho sbírka fotek?" Co když fabuloval? Přece jen se mi zdálo, že má navrch. Detektivy testoval - možná je tímto odbyl... ano máme (tím dal najevo - máme vlastní prověřené zdroje). Myslím, že postupoval přesně podle instrukcí v základním kurzu Zpravodajce, který vydala US Army během 2 sv války. Něco takového tam bylo. Je to zajímavý dokument - doporučuju. Někde leží na netu...

 
V 9/09/2008 8:39 dop. , Blogger Tribun řekl...

Navrhuji pro potřeby pojmenování mocensko-politické situace v České republice oprášit jeden postarší termín - pornokracie, čili kurvovláda.

 
V 9/10/2008 11:17 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Myslím, Tribune, že naším současným vládcům je tenhle výstižný přívlastek úplně soufl, je to v prvé řadě musí pořádně bolet...

 
V 9/10/2008 4:45 odp. , Blogger ods řekl...

Fudzijan:
Je to možné, ale zdá se mi, že z dokumentu jasně vychází, že pan Dalík má přinejmenším velmi dobrý přehled o existenci kompromitujících materiálů. Osobně vlastnictví nějakého archivu foteček či dokumentů věřím.

 
V 9/10/2008 6:27 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Četl z vás tady někdo Orwellův román "1984"? Myslím, že když Orwell tímto dílem kritizoval SSSR (někomu se zdá divné, že socialista kritizuje SSSR), tak kritizoval i ostatní mocnosti, viz ta udržovací válka apod. A navíc se děj nemusí odehrávat v úplně totalitní zemi, stačí si nahradit slovo STRANA za slovo SYSTÉM a můžu v tom vidět jen jedno - celá historie lidstva je o tom, že jeden se snaží co nejdokonaleji ovládnout jiného a nikdo to nedokáže změnit :-(. Je mi z toho smutno, tak sem hodím alespoň nějaké výroky Orwella:

"Říkat pravdu v čase všeobecného klamu je revoluční čin."

"Všechna zvířata jsou si rovná. Avšak některá zvířata si jsou rovnější než jiná."

"Dokud nebudou lidé uvědomělí, nebudou se bouřit, a dokud se nevzbouří, nemohou se stát uvědomělými."

-někdo v těch výrocích nic nevidí, někdo ano. Možná někoho zaujmou.

 
V 9/12/2008 9:44 odp. , Blogger Tribun řekl...

Je hrubý omyl myslet si, že "1984" je alegorií SSSR. "1984" je obrazem jakékoliv totality. Ztotožňování "1984" se SSSR je rafinovaná zbraň vnitřní západní propagandy, která tak vytváří ve svých vlastních občanech iluzi, že jich se to netýká, že jim se to stát nemůže.

 
V 9/12/2008 10:14 odp. , Blogger ods řekl...

Neřekl bych, že jde jen o totality. Protože některé jevy, jako třebas newspeak, mohou vystupovat v libovolném uspořádání. I když samozřejmě jako celek je to tak, jak jste Tribune napsal.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka