pondělí, července 28, 2008

Slovní hříčky

Kritická studie hodnotila jiný radar, říká armádní hygienik - link

Hygienik Navrátil zdůraznil, že nová kritická studie analyzuje parametry radaru XBR. V Česku má ale podle něj být umístěn radar EBR, jehož analýza zdravotní rizika nepotvrdila. S jeho slovy souhlasí i Zdeněk Komárek z Ústředního vojenského zdravotního ústavu.


Dohoda mezi Českou republikou a Spojenými státy americkými o zřízení radarové stanice protiraketové obrany Spojených států v České republice - link

Článek IV - Radarová stanice

3. Radarovou stanici tvoří mimo jiné:

a. X-band radar protiraketové obrany a související zařízení,


Mohl by se někdo ještě zeptat vládního hygienika, jaká je zkratka od "X-band radar" ?

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 14:

V 7/29/2008 8:09 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Armádní hygienik, který bez jediného dokladu odsoudí studii, která formuluje možné problémy, je typický příklad "zeleného mozku". Nota bene jeho prohlášení se tluče s řadou jiných konstatování a to ne ze strany odpůrců radaru. Do televizní diskuse s odborníky na radar a šíření mikrovln si nikdo z takových "hygieniků" netroufne. A to ještě včera v TV vystoupil další "odborník", který beze studu konstatoval, že maximální výkon radaru je 170 kW. Pojem "výkon v impulsu", pěkně doložený v kritizované studii, je pro něj zřejmě nesrozumitelný.

 
V 7/29/2008 12:47 odp. , Blogger Tribun řekl...

Zajímavá je změna taktiky. Autoři kritické zprávy již nejsou označeni za komunisty s tím, že tak je celá věc odbyta, není ani zpochybňována jejich odborná kompetence, ale prostě se řekne, že: "výpočet odborníků je správný, nicméně pro špatný typ radaru." A pak to pokračuje: "Hygienik Navrátil zdůraznil, že nová kritická studie analyzuje parametry radaru XBR. V Česku má ale podle něj být umístěn radar EBR, jehož analýza zdravotní rizika nepotvrdila."

To když jsem četl, otvírala se mi kudla v kapse. Dva roky se zcela konzistentně mluví o tom, že má jít o radar typu XBR, a nejednou se plynule začně mluvit o radaru EBR. Vzpomínáte na "1984"? Tam to přesně je.

Přitom se prý v dotyčné zprávě píše (osobně ještě jsem ji nestudoval): "Velice podstatnou a nezanedbatelnou skutečností je velice nepřesná a zavádějící informovanost a kampaň vedená vládou a Ministerstvem obrany z hlediska fyzikálně technických parametrů takového XBR radaru (pro Evropu nazývaného rovněž EBR radaru)."

Ze strany vlády potažmo armády je to tak bezřehá arogance a nestoudnost, že nad tím zůstává rozum stát. Kdyby mi to někdo vyprávěl, nevěřil bych tomu. Současná vláda nám skutečně dává lekce vysoké a pragmatické reálpolitky. Jenže jsou to velmi, velmi drahé lekce. A zaplatí za ně především naše děti. A nejenom naše.

(Citace převzaty odtud.)

 
V 7/29/2008 2:02 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tribune, taktika se ještě několikrát změní... 1984 klasika. Nevím čemu se divíte... přidal bych malou citaci : "Předvolební sliby a volební program to je pro nás něco jako reklama na prací prášek... nikdo z občanů přece nemůže být tak naivní, aby uvěřil, že prášek vypere stejně jako v televizi a nikdo nemůže být tak hloupý, že věří, že budeme dělat a uděláme to co jsme slíbili. Nebo, že budeme dělat to co se zdálo, že budeme dělat." Pravda je lež a lež je pravda. Jaký je rozdíl mezi komunismem v podáni Gottwalda a tím blátem, co je kolem nás? Žádný - akorát je naše země v chaosu jako nikdy předtím a ještě bude.... V chaosu a nepořádku se vyzná jen ten, kdo jej způsobil;) Nevím jak Vy, ale já se od placení distancuju. Žijeme tady a teď, proto máme jedinečnou šanci něčím přispět k nápravě.

 
V 7/29/2008 3:29 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tribune, připravte se na další fázi, která nejspíš bude následovat... a která bude měnit význam slov. Ze srdce mne těší, že se paní Třeštíková na vládnutí této sebranky nepodílí....

 
V 7/29/2008 5:07 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

EBR muze znamenat treba i Enhanced band RADAR, ale na tom nesejde, ty pristroje budou velmi podobne, jen ten u nas postaveny bude mozna mit spickovy vykon jeste 2-3 vetsi.

Takze uz mne tahle prolhana vlada sere a pokud bude dal lezt do zadku Bushovu rezimu, ktery pleni Irak a bratrickuje se s narkomafii a rezniky z Kosova / UCK, tak uz si pred nimi nebudu brat zadne servitky. Smesni a ubozi kaspari to jsou. Ale bohuzel nebezpecni a zli.

 
V 7/30/2008 8:44 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Verit necemu z dilny nasich ministerstev nebo vlady muze jen velmi naivni clovek.

http://www.novinky.cz/clanek/146114-audit-na-ministerstvu-obrany-za-14-milionu-je-pry-k-nicemu.html

Informacni hodnota vsech moznych auditu a posudku je skoro nulova, coz koneckoncu asi byla vzdycky, ale alespon se za ne nevyhazovalo tolik penez z nasich kapes.

 
V 7/30/2008 3:24 odp. , Blogger Tribun řekl...

Bez urážky, Fudzijane, ale vy jste v poslední době tajemný jak hrad v Karpatech. Můžete být konkrétnější? Nějaký záchytný bod kdybyste měl, zkrátka něco. Je možné, že to mám před očima, ale to právě může být ten důvod, proč to nevidím.

 
V 7/31/2008 11:01 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

 
V 7/31/2008 9:25 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

No a je skoro pátek a armádní hygienick je ticho....
Akorát Čunek se snaží sbírat body a vyzval k porovnání oficiální a kritické studie.
Nu což, "ještě chvíli ticho po pěšine a a pak s nima zatočíme silou", že Katuško?

 
V 8/01/2008 5:21 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

X - band je označení pracovní frekvence - okolo 10 GHz - nic víc!!!

 
V 8/01/2008 10:06 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Bylo by to k smíchu, kdyby nešlo o tak vážné věci. Ministryně Parkanová se zúčastnila úspěšné ostré zkoušky protiraketové obrany, při níž bylo sestřelení nepřátelské rakety počítačově simulováno(!!!). Zkouška byla zpožděna z důvodu špatných povětrnostních podmínek, "nepřátelská" raketa letěla po špatné balistické křivce a protiraketa nemohla být odpálena kvůli jistým blíže nespecifikovaným technickým obtížím.

Přesto paní ministryně i všechna hlavní média referovala o úspěšné zkoušce, která prokázala funkčnost systému.

V tomto kontextu mě zpochybňování nezávislé expertní zprávy hlavním hygienikem nepřekvapuje. Překvapuje mě pouze amatérský a snadno odhalitelný trik, který k tomu použil.

Pochopte, že několik desítek milionů dolarů nehraje v zakázce v řádu stamiliard žádnou roli. A jak hlavní hygienik, tak novináři, tak ministři a poslanci mají rodiny, které si chtějí zvyšovat svou životní úroveň.

 
V 8/02/2008 7:02 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tribune, Mefisto má pravdu... XBR a EBR a co teprve XBR a "JINÝ XBR". Četl jste pana Kaplana jak se učil anglicky? V jeho podání jsou slovní hříčky komické v podání vysokopostavených lidí tragické a zdrcující. Budoucnost zcela jistě vězí v posilovaní vlivu medií a vytvoření jakési virtuální reality, která nemá se skutečnosti žádný základ.

Media dostanou absolutní moc kohokoliv zlikvidovat a zároveň budou působit i na obranu dotyčného, aby se z nich stali poslušní spoluobčané. Budoucnost se mi jeví tak, že nebude absolutně žádný opěrný bod - základ. Viz. Čunek nejprve hon a nyní mu budou stavět pomník ve formě filmu o tom jak to vlastně bylo. Jenomže Čunek je, ať je to jak chce, už teď politicky mrtví - takže jaký je smysl "vyplýtvání" peněz na nový kinematografický počin?

Ale abych se zpátky vrátil k původnímu.... účelem médií není jak se mylně domníváme informovat pravdivě o skutečnosti... jejich účelem je jen informovat. Pro člověka jsou informace jako potrava - někdy mají přichuť dobrého a jindy kazícího se jídla. Mám zkušenost s lidmi, co hýbají informačním světem - člověk by si řekl vystudovaná novinářská elita, nejlepší z nejlepších... OMYL. K novinařině se nachomýtli lidé, kteří s ní mají společného pramálo.

S velikou opatrností vnímám každou překroucenou zprávu, protože jí vypouštějí lidé, kteří se nějak musí živit... a když nic nemají tak si něco vymyslí (to je bohužel potvrzený fakt od "novináře", který si nepřál být jmenován). Budoucnost umožní naprosto bez jakýchkoliv výčitek svědomí beztrestně lhát a když jsem psal o nějakém opěrném bodu tak si můžeme představit cokoliv... Volební program, který je nad slunce jasný, ale strana bude urputně trvat na tom, že to znamená něco jiného... nebo informace o radaru, o výsledcích studií, které by byly za jiných okolností varováním...

Můžeme se dočkat dokonce i toho, že budou zprávy bez jakékoliv záruky. Protože od doby kdy vyplují na povrch se mohou změnit okolnosti a tím i podstata informace - druhý den bude popírat zpráva tu z předcházejícího dne. Jeden den může být dotyčný vyvrhelem společnosti a druhý den jejím zachráncem a nikdo ani nepípne.... Na prezidentské zástavě je zatím ještě nápis: PRAVDA VÍTĚZÍ... a jak nad tím tak přemýšlím tak tato dvě slůvka dostávají čím dál víc nový rozměr.

Co z toho vyplývá? Buď zlu čelit a přemoci ho nebo využít jeho možnosti a mít z něj nějaký prospěch... to druhé se mi osobně moc nezamlouvá. Když nebudu dělat nic musí mne lež a překrucování faktů nechat ledově chladným - budu ji brát jako součást života... nebo určitou daň, ale to se ve vývoji vůbec nikam neposuneme. Lidstvo tedy ustrne ve svém vývoji a zlo půjde přímou cestou (nikoliv oklikou jako doposud).

Nemůžeme opravdu čekat, že nás možná jednou zachrání generace, které přijdou až po nás... naši nástupci, děti, vnuci... všichni, kdož budou poučeni z toho, kde se staly chyby. Možná ten okamžik nikdy nepřijde, protože budou mít stejný strach a stejné obavy se se zlem utkat.

Jestli chce člověk něco změnit musí přinést oběti. Nepředstavuju si to však tak, že zlo bude vládnout a my se půjdeme vykřičet na demonstrace... není to poměřitelný rynek. To si uvědomte. Těžko zvítězíte nad soupeřem, který s Vámi nehraje na stejném hřišti - síly lze poměřit jedině na stejném hřišti. Tím hřištěm jsou jedině VOLBY. Bude to jediné spravedlivé utkání se systémem. Vím jak je za dva roky vyhrát tak, kdo chce se přidejte a založme novou stranu. Budete u toho a budete vědět, že je to transparentní. Já tady moc přispívat nebudu, protože sem pochopil, že je to trošku zbytečné. Skutečné bitvy se vedou jinak... jedině - rovnocenný s rovnocenným. Možná někteří z nás nebo já skončím jako Pim Fortuin, ale je to nutné a nevyhnutelné. Počítám s tím. Nashledanou.

 
V 8/03/2008 10:07 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Nevím bude-li můj předchozí příspěvek zveřejněn, ale říkejme tomu: "Občanská mobilizace"

 
V 8/04/2008 11:09 dop. , Blogger ods řekl...

Jeden příspěvek byl smazán na žádost jeho autora.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka