pondělí, září 08, 2008

Natvrdo s Moravou

Několik poznámek k odvysílanému pořadu na TV Nova.

1. I Vlastimil Tlustý dokázal, že v politice nemá co dělat. Důvodem není účast na novinářské akci, ale kauza Baroš. Trochu je překvapivé, že novináře najednou tato záležitost šokuje, když už před rokem se o ní psalo a naši pisálkové po prvním nadšení se v případě dále nešťourali. Možná teď to dotáhnou do konce, ale je to spíše málo pravděpodobné. Ale i kdyby se nepodařilo prokázat spoluúčast dalším lidem, tak vina poslance Tlustého je snad již jasně prokázána.

2. Proč Marek Dalík, Petr Tluchoř a Jan Morava neinformovali svého spolustraníka, že někdo nabízí ony kompromitující fotografie? Díky tomu je naprosto jasné, že by jim vůbec nevadilo, kdyby jejich kolegu někdo hezky vykoupal.

3. Mirek Topolánek, aby správně naladil zelený sjezd mírně překroutil fakta. Za iniciátora akce označil Vlastimila Tlustého. Ale materiály ukazují, že rebel se provokace nadšeně zúčastnil (při vztazích jaké jsou v ODS viz i bod výše se zas tak moc divit nelze), ale ji nevymyslel. Vlastíka je prostě nutno vyhladit a to jakýmikoliv prostředky. Navíc si stěžoval, že prý Nova sestříhala jeho výpověď. Tento výrok ale pravděpodobně opřel jen o zkrácenou verzi a ne o skutečný stav jaký je v reportáži. V pořadu Natvrdo jeho proslov byl asi kompletní (rozhodně delší než právě ony ukázky a i s logickým koncem).

4. Jaké fotografie to sbírá Marek Dalík ? Kdo mu je dodává, k čemu je chce tajemník našeho premiéra použít ? Protože v sms zprávě poslanci Moravovi napsal, že již nějaké takové fotky jacísi my mají. Přímo na špek novinářům neskočil, ale toto je jistě zajímavá stopa, kterou by se správný investigativec pustil a pan Topolánek by neměl tak jásat, že lidé kolem něj nenaběhli na nějakou provokaci.

5. Vysvětlení poslance Moravy je velmi nedůvěryhodné. Kdyby si opravdu hrál na výšetřovatele a měl čisté úmysly, tak ve chvíli kdy se setkal v tramvaji s novináři, mohl jim všechno rovnou popsat. On místo toho prohlásil, že nic komentovat nebude a fotky má pro jakousi vlastní potřebu. Teprve další den přišel s pohádkou o své naivitě, ale vlastně i hrdinském postupu. A navíc, jak prozradila poslankyně Zubová, ji drze žádal, aby o focení lhala.

6. Akce se týká občanských demokratů, takže se objeví mnoho různých komentářů na téma, jak pořad byl neetický a případně, že šlo jen o akci nezodpovědného hloupého floutka, takže vlastně není o čem mluvit.

7. Celý případ možná bude brzy zapomenut, přinejmenším našimi sdělovacími prostředky. Ale bylo by zajímavé sledovat další kariéru poslance (či možná již brzy bývalého poslance) Moravy. Jednoduchý vstup do podnikání, zajímavé obecní kontrakty nebo i naprosto prozaická trafika pak jasně dokážou, že za mlčení a pokoru se platí dobře. Ale to bude vymáhat čas, možná i několik let.

8. Rychlé zveřejnění této reportáže mírně zastiňuje jinou zajímavou kauzu, jakou jsou peníze, které se točí bez faktur kolem brněnské ODS a senátora Sehnala. Chobotnice má hodně chapadel.

Štítky:



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 7:

V 9/08/2008 6:52 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Samozřejmě, že bude snaha nás přesvědčit o tom, že se jednalo o izolovanou akci šíleného jedince, který s ostatními členy ODS nemá nic, ale naprosto nic společného.

Ale stačí si to dát do souvislostí s Kubiceho zprávou, přeběhlíky, událostmi kolem prezidentské volby, severočeskou kauzou "Kamencové jezero" i zmiňovanou korupční aférou v Brně, a musí být každému jasné, že toto je ta opravdová ODS, která nám vládne, nikoliv to, co nám předkládá sofistikovaná propaganda.

 
V 9/08/2008 3:07 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Na praktiky ODS se plně hodí staré přísloví: "Kdo jinému jámu kopá,sám do ní padá". Srcervoucí projev Mirka Topolánka na sjezdu Zelených o mafiánském organizátorovi Vlastíkovi Tlustém a jeho téměř nevinné mladé oběti poslanci Moravovi,který spadl do Tlustého zákeřně nastražené pasti,za tento projev by se opravdu nemusel stydět ani Josef Goebels.Přesto nebylo možné si nevšimnout z reakcí některých Zelených,že tomuto projevu uvěřili.Mám třeba na mysli milenku Bursíka,naivní politickou diletantku Kateřinu Jacque,nebo cizinku Džamilu Stehlíkovou a jiné.Praktiky ODS jsou dostatečně známé.Lhaní,zdražování,krádeže státních peněz prostřednictvím pochybných státních zakázek (čerstvá kauza ODS v Brně),politické vydírání a korupce.Morální rozhořčení Mirka Topolánka o vymetení Augiášova chlévu mě skutečně pobavilo.Jako nejvyšší boss ve straně,která tyto metody dlouhodobě používá,je to do nebe volající farizejství od tohoto bývalého zuřivého člena SSM za minulého režimu na Ostravsku,který pravidelně rok co rok v prvomájových průvodech šel v čele a nesl naši nebo sovětskou vlajku.Aféra poslance Moravy řízeného špičkami ODS s cílem pořizovat kompromitující materiály na neposlušné poslance zcela jasně dokazuje,v jaké politické žumpě se nejsilnější koaliční strana ocitla.Myslím,že je nejvyšší čas vyvolat v parlamentu hlasování o důvěře vládě a za přispění těch poslanců,kteří ještě neztratili elementární zásady slušnosti,svrhnout tuto v historii České republiky nejhorší vládu a poslat ji tam,kam patří.Na smetiště českých dějin.

 
V 9/09/2008 5:22 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tento článek je pro mě neobjektivní politickou propagandou.

 
V 9/10/2008 1:58 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Mily KKZ, tak nam napiste, jak to vlastne bylo :)

 
V 9/10/2008 2:41 odp. , Blogger Tribun řekl...

ODS to rozjela ve velkém stylu a zdá se, že je ještě rafinovanější, než jsme čekali. Morava se totiž nechal slyšet: "Šéf jiné strany mi nabídl pomoc," ovšem jinak se i nadále tváří tajemně, jako hrad v Karpatech. Že by celá ta taškařice nakonec mířila na Paroubka, potažmo ČSSD (protože kdo jiný by mohl být tím šéfem jiné strany)?

Vypadá to, že tady se hraje politicko-zpravodajský gambit.

 
V 9/10/2008 4:40 odp. , Blogger ods řekl...

Kkz:
Je naprosto jasné, že to není objektivní, protože je to můj názor na věc. Můžete to ale doplnit o nějaký svůj postřeh, jak Vás již vybídl Amenre.

Tribun:
Novinky uvedly, že ČSSD to být nemusela a Morava dodal, že neuváděl o jakou stranu se jedná. To, že se část novin pokusí do toho nějak namočit opozici mne ale nepřekvapuje. Ve velké části komentářů se dá najít nějaký štípanec v stylu "ale ČSSD taky je ošklivá" nebo "a jak toho hned ti špatní socani využívají."
Nedá se vyuloučit, že sociální demokraté volali Moravovi, ale považuji to za dost nepravděpodobné, protože povídat si s někým, kdo působí jako naprogramovaný vedením ODS robotek je hloupost. Telefonát by mohl být třebas o krásném počasí, ale to už nikdo nedokáže a politbyro ODS fakt samotného kontaktu dokázalo výtečně využít.

 
V 9/11/2008 3:24 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tribun, a nebo to bylo úplně jinak a "domnělý šéf strany" zatím píše odpověď. Pravda někdy není tak úplně lukrativní. Z úplně obyčejných věcí udělají jak media tak poslanci senzace. A zatím, co se soustřeďujeme na ty uměle vyvolané unikají nám ty skutečné...

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka