pátek, listopadu 02, 2007

Nejdůvěryhodněji Jako z Mladé Fronty

V posledních týdnech člověk na pokračování čte o zločinech paní Zuzany Paroubkové, které tak doopravdy přece musí být zločiny jejího exmanžela. Díky ohromné snaze našich investigativních novinářů jsme zjistili, že paní Paroubková pravděpodobně nezaplatila pár tisíc korun darovací daně z peněz které vydala na charitu. Také jsme se mohli dočíst, že jeden ze sponzorů, firma Rodamco, před mnoha lety získal pozemky pro obchodní centrum v Praze. Bylo to v době, kdy pražský magistrát ovládal všemocný Jiří Paroubek, který si primátora Béma a celorepublikově nejsilnější část ODS držící většinu na radnici posílal pro rohlíky a samojediný ovládal hlavní město a rozhazoval banky, pozemky a kdo ví co ještě svým kočičím kamarádům.

Co více, naši bystří žurnalisté vyšťourali, že o pár let později, kdy jako všemocný diktátor vládl již celým Čechám, Ministerstvo pro Místní Rozvoj rozhodlo o rozšíření silnic a křižovatek na pankrácké pláni, kde jedním z investorů je také Rodamco. Novináři samozřejmě nezmínili takové banality, jako dřívější stav silnic a křižovatek (velmi frekventovaných a bez světel kdysi, za to se spoustou nehod, které měly i dětské oběti) na pankrácké pláni nebo to, že návrhy na změny silnic na Pankráci jsou již někdy z roku 2002, kdy Rodamco s Pankrácem nemělo nic společného (do projektu vstoupilo v září roku 2005), protože to může zajímat lidi co tam žijí, hloupé šťouraly, ale určitě ne novináře. Konec konců, to že je Jiří Paroubek zločinec vlastně vědí všichni od začátku i bez čtení novin.

Dnes ale novináři našich nejdůvěryhodnějších novin čirou náhodou trošičku zaspali. Samozřejmě že pravidelný seriál o tom, kde které mušce paní Zuzana Paroubková trhá křidélka pokračuje, přesněji jako v dobré telenovele opakuje znovu již několikrát zveřejněné informace. Ale kromě nejdůležitější činnosti se musí Mladá Fronta trochu věnovat i nudné novinařině. Tam přinesli informaci, že stát hodlá utratit dvě a půl miliardy korun bez výběrového řízení a šťastlivcem, na kterého se sluníčko usmálo je firma SAP. Pár dotazů, troška moralizování a odsuzování a hup šup článek se přesouvá hlouběji do archivu. Přitom v textu je jedna velmi zajímavá informace, která naprosto nepochopitelně ve světle jejich předchozích občansky antisdružených článků, tentokrát nikterak investigativce nevzrušila. Onou informací je výše zmíněný název nevýběrově vítězné firmy SAP, která naprostou náhodou již dva roky za sebou patří ke sponzorům slavného premierského občanského sdružení Becario.

Rozpis příjmů a výdajů 2005/2006
Rozpis příjmů a výdajů 2006/2007

Bude i v příštím roce firma SAP mezi sponzory pana Topolánka ? Nerozšoupne se za odměnu trošku více ? A kde spí v Mladé Frontě Jan Tleskač ?

Štítky: , ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 28:

V 11/02/2007 9:59 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Práce novinářů a zodpovědných pracovníků redakce v kauze Paroubková je trapná. O tom žádná. Bohužel si to za to ale může Paroubková sama, když nechce zveřejnit hospodaření sdružení. To se mě nelíbí. Měla by zveřejnit jména sponzorů. Osobně si myslím, že Idnes a MFDnes končí jako seriózní zdroj informací, stává se bulvárem (i při vědomí bulvarizace ostatních médií). Tudíž doporučuji nečíst a máte klid.Je to hlásná ideologická trouba českých neocons. Se vším všudy: existuje jediná vyjevená pravda, my máme pravdu vždy, vytváření obrazů nepřítele apod. Ale vliv serverů a novin bych nepřeceňoval. Lidi se docela dobře orientují, moc nečtou, spíše poslouchají rádio či televize.

 
V 11/02/2007 11:35 dop. , Blogger Michal řekl...

Podle mě, nikdo nemusí zvěřejňovat hospodaření, nenařizuje-li mu to zákon. Nebo snad chcete třeba po vašem hypermarketu vědět jakou má marži třeba na 1 litr mléka?

 
V 11/02/2007 1:24 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

MFdnes je obsazena lidmi,kterým se z jejich mediální moci zatočila hlava.Ustrnuli ve svých postupech,spokojeni sami se sebou,výsledkem jsou už nyní spíše směšné a ubohé kampaně jako ta poslední o které je článek.Tím co píšou se dnes už nikdo seriozně nezabývá.Tyto popnoviny jsou bulvárem pro vzdělanější část obyvatel-vždyť klepna může mít i vysokou školu....Doporučuji si osobně tento list vyřadit ze zdrojů ze kterých čerpat informace.

 
V 11/02/2007 2:52 odp. , Blogger Tribun řekl...

Blíží se 17. listopad, tak proč nevzpomenout revolučních hesel? Jedno mi tane na mysli, stačí jen malá inovace a je aktuálnější, než by nám bylo milé: Televize lže, jako když Mladá Fronta tiskne.

 
V 11/02/2007 6:16 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Bohužel už není v Čechách jediný nestranný či seriozní list, u HA-NO to alespoň nezastírají.

 
V 11/02/2007 11:35 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

autor je zas*ana socka!!!!!!!

 
V 11/03/2007 3:42 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Anonym přede mnou je pitomec :-)

Jinak MFdnes stála za starou bačkoru už před 15 lety, redakce plná arogantních nafoukaných lidí, tehdy jsem tam náhodou byl.

 
V 11/03/2007 9:51 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

... přichází doba předčasných voleb v Česku a bude potřeba požádat bratry Kaczyńské aby u OSN avizovali potřebu vyslání nezávislé kontrolní komise pro regulérnost místních voleb a výsledků - doufám, že Václav Havel tuto iniciativu plně podpoří.

 
V 11/03/2007 6:25 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

50% dětí vidí budoucnost v ČR růžově, zbylých 50% nemá na drogy...

 
V 11/03/2007 9:09 odp. , Blogger Tribun řekl...

Ad Anonym (2.11., 11:35:) To jste vy, pane premiére?

Nedá mi to, abych nevznesl otázku, která zde i jinde již několikrát zazněla, ale na níž stále neznám uspokojivou odpověď. Pro zjednodušení budu předpokládá, že my zde jsme levice a ti, co s námi nesouhlasí, jsou pravice. Ta otázka zní: proč jsou stoupenci pravice ve své většině tak vulgární, agresivní a arogantní, jako je onen Anonym, vyznačující se zdvořilostí vpravdě Topolánkovskou? Je to náhoda, nebo to nějak souvisí s podstatou pravicového světonázoru?

A ještě bych k vám, vy kluci anonymní, měl jednu prosbu: naučte se sakra podepisovat! Kdo se ve vás má vyznat, který jste který? Vždyť po vás nikdo nechce, abyste se podepisovali vlastním jménem, jestli nechcete. Ale vymyslet si jedno slovo a toho se držet, to by snad nemusel být takový problém, obzvláště v případě, když si myslíte, že máte co říct.

 
V 11/04/2007 11:54 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Anonym (2.11., 11:35) může být buď blbý nebo je to jen provokatér, což si myslím že je. Takhle to můžu napsat jako anonym a za 5 minut na sebe reagovat co to píše za blbce. Mám sdílenou IP takže by mi to nešlo dokázat. Myslím že i pro nás by bylo lepší kdybychom se pokusily konečně odprostit od schéma levice x pravice. Mnohem lepší by bylo se hledat společné body a o těch diskutovat. Pak si uvědomí že jsme všichni na jedné lodi a že nejsme nějací nepřátelé v nějaké imaginární bitvě, ale že právě my bojujem o to aby se žilo lidem líp. Vždyť o to těm politikům jde, rodělit lid na dva znepřátelené tábory, vést agresivní diskusi a pak když jde o prachy tak si komunista nekomunista, pravice, levice vždy domluví. Jen škoda že právě sem nechodí moc lidí co by mělo názor k diskutovaným věcem hodně odlišný a většinou se mezi sebou schodnem.

 
V 11/05/2007 9:33 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

...Klaus má pravdu - humanismem jsme učili toho vlka v nás žrát trávu a to je naprosto, ale naprosto špatně.

 
V 11/05/2007 1:09 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To: tribun

 
V 11/05/2007 1:14 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To: tribun

S podstatou "svetonazoru" to do jiste miry souvisi. Ovsem tady u nas je treba mluvit o "pravici" nikoliv o pravici. Nedovedu si predstavit priznivce britskych konzervativcu, ktery by mel takove vystupovani jako vysezmineny anonym. Muzu s nimi hluboce nesouhlasit, ale porad to zpravidla byvaji alespon relativne kultivovani lide.
U nas je tzv. pravicovost do znacne miry smichana s buranstvim, coz je vpodstate sourozenec bezohlednosti a nafoukanosti.
Staci se podivat na soucasneho premiera (me osobne se tedy skoro prici o te osobe psat jako o premierovi) - to jsou presne tito lide.

 
V 11/06/2007 10:23 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Když se podívám na dnešní dobu, objeví se mi před očima texty písní mého milovaného Karla Kryla...Namátkou třeba:

I naše generace má svoje prominenty,

program je rezignace a facky argumenty,

potlesk je k umlčení a pískot na pochvalu

a místo přesvědčení jen pití piva - z žalu.

I naše generace má svoje kajícníky

a fízly z honorace a skromné úředníky

a tvory bez svědomí a plazy bez páteře

a život v bezvědomí a lásku - k nedůvěře.



Už nejsme, nejsme to, co kdysi, už známe ohnout záda,

umíme dělat kompromisy a zradit kamaráda

a, vděčni dnešní realitě, líbáme cizí ruce

a jednou zajdem na úbytě z tý smutný revoluce.

I v naší generaci už máme pamětníky

a vlastní emigraci a vlastní mučedníky.



Rec: A s hubou rozmlácenou dnes zůstali jsme němí,

ne, nejsme na kolenou - ryjeme držkou v zemi!




nebo:

Byl hrozný tento stát, když musel jsi se dívat,
jak zakázali psát a zakázali zpívat,
a bylo jim to málo, poručili dětem
/: modlit se jak si přálo Veličenstvo Kat. :/


A potom, když jakýsi pan Topfer prohlásí, že kdyby Karel žil, tak by jistě složil oslavnou píseň na radar, chce se mi ne zvracet, ale hrozně, hrozně BLEJT.....

 
V 11/07/2007 12:19 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Mimochodem, kdy jste kdo naposledy slyšel cokoliv od Kryla v rádiu nebo TV? Já už se ani nepamatuju. Tedy kromě toho přezpívaného hnusu, který vyprodukoval Landa. Dneska připomínat lidem, co zpíval Kryl je v kurzu asi tak jako připomínat Klausova slova: "Kdyby tak bylo více Viktorů Kožených..."

 
V 11/07/2007 11:05 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Bobku - přidávám Krylovu píseň Demokracie - snad poté pochopíte, proč z něj mají politici vítr a chtějí, aby se na něj zapomnělo, nebo byl spojován s bývalým náckem Landou :

Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou

Ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou.

Ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce.

A z těch co pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce.

Demokracie prospívá bez nás a pragmaticky,
brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky,
2x farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky,
my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky.


Demokracie zavládla, zpívá nám Gott i Walda,
zbaštíme sóju bez sádla u strejdy McDonalda,
2x král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem,
pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem.


Demokracie panuje od Aše po Humenné,
samet i něha v pánu je a zuby vylomené,
2x dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí,
zaujímáme postoje, místo abychom stáli.


Demokracie dozrává do žaludečních vředů,
bez poctivosti, bez práva a hlavně bez ohledů,
2x a je to mýlka soukromá, snad z optického klamu,
že místo srdce břicho má a místo duše tlamu.




Toto je píseň z roku 1993, kdy bohužel už i Karel viděl do podrobna to, co tu panuje a kvůli čemu podle mě také zemřel - nesnesl, že to, na co celý život čekal - zbavení se totality, nenastalo, respektive nastalo ve zkurveně pokřivém tvaru...

 
V 11/08/2007 10:08 dop. , Blogger Tribun řekl...

Karla Kryla chovám ve velké úctě. Je pro mne tím, komu se dříve říkalo prorok. Člověk, který se dokázal přes závoj klamu a pozlátka dostat až k samé podstatě věcí - k pravdě. Proto také jeho slovy na veřejnosti šetřím, protože by to bylo házení perel sviním.

 
V 11/08/2007 12:31 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tribune, můj vztah ke Karlovi by je přibližně podobný - ale v něčem musím ostře nesouhlasit - naopak, čim více lidí bude znát jeho slova,tím lépe. Vy možná žijete v generaci, kde o něm všichni slyšeli a ví, kam si ho zařadit. Z mých 30 spolužáků na střední ho znalo tak 20 (a to kvůli hodinám literatury), vědělo opravdu kdo to je tak 5 a nikdo nevěděl, o čem opravdu zpíval, znali písně jako Morituri te Salutant, Anděl atd. Ale ty politické, satirické, pravdivé, neznal nikdo....

 
V 11/08/2007 12:57 odp. , Blogger Tribun řekl...

Asi máte pravdu, Ahuro, něco na tom bude. Já jsem jenom nechtěl riskovat, že mu ublížím stejně jako Landa. Ale váš přístup je asi lepší, protože jak lépe osvědčit platnost a nadčasovost Krylových slov, než je přivést na veřejnost a nechat je působit na lidi. Jak jinak pomoci usvědčit naši dnešní vrchnost ze lži, jak jinak zasít tolik potřebné sémě pochybnosti do okorolých myslí našich konzumních a poslušných spoluočanů?

Dnešní moci na Krylovi nejvíce vadí, že nebojoval proti komunismu, ale za lepší a spravedlivější společnost, která nám stále uniká mezi prsty. Byl to bojovník za, nikoliv proti. Proto je opět nepohodlný.

 
V 11/08/2007 6:50 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Tribune - ano, dnes je nepohodlný proto, že kritizuje naší ó skvělou "pravici" ale bohužel ho nelze jednoduše obvinit z toho, že to byl bolševik....a toho se páni Mejstříci atd. musí strašně bát

 
V 11/09/2007 10:12 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Vzpomínám si na velmi nedůstojnou akci pražské radnice okolo spisovatele Hrabala, jehož věhlas za života chtěli někteří rádoby pravicoví politici využít pro svůj osobní prospěch. Když se spisovatel svým nezaměnitelným způsobem ohradil a prohlásil, že s politiky nechce mít nic společného, tak ho prohlásili za pomateného a radnice dokonce prohlásila, že se za něj stydí. Slyšet výroky zbohatlíku a politických prostitutů o nepochopení doby Hrabalem a o jeho údajném pomatení mysli, které se dá prokázat jeho osobním dílem a které mu ostatní svět "žere", protože je to zrovna ,bylo opravdu velmi, velmi komické, ba přímo tragické...:-(

 
V 11/09/2007 10:16 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

opr. ...protože je to zrovna dekadentně v módě,

 
V 11/09/2007 11:30 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Nepochopení doby Hrabalem? Tak to byl snad nejvtipnější výrok, co jsem za poslední rok četl. Jen málokdo pochopil a dokázal popsat nejrůznější části doby, ve které sám žil, jako pan Hrabal. Ale co bychom jiného mohli čekat od samolibých politiků.

 
V 11/09/2007 12:40 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Dovolím si ještě jedno předprezidentské pozastavení a jedno hodnocení Klause (kterých asi nikdy nebude dost) ucházejícího se o post místního krále Ubu s pomocí hlasů komunistu, proti kterým jeho osobní partaj vedla předvolební inkviziční kruciátu neznající bratra....Co ukázala neobyčejná doba ideologicko-partajně extrémně prospěchářského nacionalisty ? Klausův styl myšlení je takový úporný shluk pudových smyšlenek u kterého má člověk nabýt dojmu odbornosti nepřipouštějící diskuzi. Jeho projevená vize má povahu " slova božího" a způsob prosazování myšlenky jako nevyvratitelné a konečné dogma, je hodny Rasputina.Výsledkem je to, že morálku a pravidla civilizované společnosti považuje za naprosto nepřijatelnou ideologii.Bohužel jeho umění agresívní demagogie paralyzovalo celou odbornou veřejnost. Pánové, shoďte ho z toho piedestalu moci na který jste ho dostali. Jak se říká, na hrubý pytel hrubá záplata. Nedůvěra, pohrdání, neúcta, hrubost, nenávist, agresivita a zvířecí paranoia, to je prostředí na které je zvyklý a považuje ho za naprosto normální a tak mu ho v plné míře dopřejte. Mějte na paměti, že kvůli takovým lidem jako je Klaus, prožilo lidstvo ty nejhorší momenty v historii a nebylo daleko od záhuby. Zlo se nesmí tolerovat nebo přejde na obecnou normu a násilí bude přijatelný způsob demokratického boje o cokoli. ..

 
V 11/09/2007 4:17 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

I Havel popisoval své schůzky s Klausem jako utrpení. Líčil, že tento pán s knírkem a čestnými dokoráty má potřebu svého souputníka v dialogu ponížit a zničit. Byl by to docela slušných Bernhardovský hrdina.

 
V 11/12/2007 9:29 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

http://www.wiwo.de/pswiwo/fn/ww2/sfn/buildww/id/125/id/322361/fm/0/SH/0/depot/0/index.html

Papá tunel, v současnosti vrchní klimatolog, v akci... ad nausem usque. ..

 
V 11/13/2007 12:25 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

http://www.lidovky.cz/pozdni-antikomunismus-076-/ln_nazory.asp?c=A071112_101650_ln_nazory_bat

...pozdě, ale přece..-)

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka