úterý, října 07, 2008

Propagandista Kubera

Senátor za ODS Jaroslav Kubera přišel s originálním vysvětlením, jak to prý za aktuální krizi mohou částečně i vlády (samozřejmě že v podtextu jde o vlády socialistické), které deficitními rozpočty lákají občany k většímu zadlužování. Jako vždy u všech propagandových hesel jde o ničím nepodložený nesmysl.

Jako důkaz postačí jeden příklad. V roce 2006 (čili na konci vlády ošklivých a rozhazovačných socanů) v České Republice průměrná hodnota hypotečního dluhu na jednoho občana činila 790 eur. V chudším Estonsku, které nám bylo často dáváno za příklad úspěchu liberálních reforem, kterému se dařilo hospodařit s vyrovnaným rozpočtem hodnota hypotečního dluhu na jednoho občana byla ... 3 180 eur.

Rozhazovačný ani spořivý rozpočet nemá jak je v případě Česka a Estonska jasně vidět na zadlužování občanů vliv. Vliv ale mají obrovské reklamní kampaně bank, které dnes a denně člověka přesvědčují, že půjčit si a neomezeně konzumovat je vlastně to nejlepší, co pro sebe můžeme udělat. Vliv má jakákoliv reklama, která nás neustále ujišťuje, jak ke svému životu potřebujeme i naprosté zbytečnosti a to pokud možno ihned. Vliv mají ekonomové, kteří nás neustále ujišťovali, jak koupě bydlení je nejlepší investicí a ceny asi neustále porostou do nebe, proto právě teď je nutno si pořídit nové bydlení - a právě teď znamenalo a znamená libovolnou chvíli. A pokud jde o politiky, tak ano, někteří mohou mít na zadlužování občanů vliv. Například ti, kteří nás přesvědčují, že vstoupit do dospělého života s dluhem za studium, je vlastně tím nejlepším co můžeme pro sebe udělat.

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 14:

V 10/08/2008 8:45 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Ale to víme až nyní, ještě 1. ledna letošního roku jsme od pana presidenta slyšeli:
přes nemalou řadu osobních i společenských problémů, které kolem sebe každý z nás vidíme a cítíme, dnes asi žijeme v nejlepším období naší země, v jakém jsme kdy žili. Co jiného naznačuje obrovský nárůst hypoték, než víru v dnešek, a hlavně v budoucnost?

Ta víra v budoucnost se v USA nevyplatila.

 
V 10/08/2008 11:07 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Tohle je fakt blbej národ, takovýho vola zvolit do (zbytečnýho ) senátu.
Jedněch hovad jsme se před 19 lety zbavili a druhý si dobrovolně volíme..

 
V 10/08/2008 11:30 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

onlooker: coz me tak pripomina, ze jsme jeste z hradu neslyseli zadny zasadni proslov na tema soucasna ekonomicka krize a jak ji vyresit:-) Zajimave, ze pan profesor se ted tak vehementne zabyva oteplovani/neoteplovanim, ale takovou prilezitost ukazat, jaky je machr ve svem oboru si necha ujit. Opravdu podivne;-)

 
V 10/08/2008 12:25 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Něco napsal, ale v názoru byl hodně při zemi a s dodatkem, že jde o opakovaný cyklický průběh, kterým se nemusíme nějak významně zabývat, ba naopak, je chyba věnovat současné krizi nejaký významný mediální čas a peníze daňových poplatníků.

Ano dnešní krize je říši řízena - velmi špatně a velmi povrchně, kdyby se o to současný imperátor spolu s viníky ale nepokusil ( tím je myšleno převedení odpovědnosti na řádné obyvatele, daňové poplatníky, kteří nemají žádný opravdový vliv na řešení, pouze povinnost platit)tak by se projevil úpadek za několik měsíců živelně. Dnešní loupežníci u kormidla se sice tváří, že ví co dělají, ale je to spíše zdání a práce p.r. mediálních agentur, než skutečný stav věci. To všechno je Klausovi známo a při své vrozené ješitnosti a neomylnosti, by to mohl i použit, ale jako každý gauner ví, že pravda se u jemu podobných týpků v nepravý čas nemusí vyplatit, někdy to může být taky lístek rovnou do pekla...

 
V 10/08/2008 9:45 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Aha, to jsem nepostrehl. Nicmene je to zajimava strategie: nastupujici krize neni vyznamna, volna ruka si s tim hrave poradi, tudiz vlastne zadna krize neexistuje. Neco podobneho (i kdyz v mensim) tu bylo v CR v devadesatych letech. To se teda mame na co tesit:-(

Ale zpet k clanku: taky by me zajimalo, kde jsou vsichni ti neoliberalove co porad rvali, jak je nebezpecne, ze se stat zadluzuje. Proc nekrici ted, kdy je u nezanedbatelne casti rodin standardem mit hypoteku, pujcku, etc. To ze se zadluzuji lidi jim nevadi?

 
V 10/09/2008 8:49 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

To Orange: Ono to není tak jednoduché. Kubera není vůl, znám ho osobně. Kubera je velmi inteligentní a sofistikovaný gauner, který si svojí chorobnou ctižádostivostí nezadá ani s Klausem. A ani to ... druhá (hovada) si dobrovolně volíme není zcela přesné. My si je dobrovolně nevolíme. To náležitě připravený volební systém zajistí, že gauneři budou zvoleni už jenom proto, že jsou na prvním místě volební kandidátky. Kubera se dostal do senátu díky pouhým zhruba šesti tisícům hlasům voličů Teplicka. Devadesát procent potenciálních voličů mu hlas nedalo. Gauneři se dostávají do politických funkcí TAKÉ proto, že lidé nechodí k volbám.

 
V 10/09/2008 9:39 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

To Orange - těch hovad jsme se nezbavili, jenom vystupují pod jinou firmou, zbavili jsme se poctivců - ti totiž nepřevlékají kabáty.

 
V 10/09/2008 10:47 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

To pamětník: Přesně tak. Je sorta lidí, pro které je osobní moc a majetek jediný smysl života. Těm se dobře vedlo i za Heydricha. Po válce čile zaměnili hnědou košili za červenou a stali se z nich národní správci. Po státním převratu roku 1989 opět tato sorta lidí vyměnila košile, někteří si vzali modrou nebo jinou a stali se z nich privatizéři. Za Husáka zašťitovali svoji moc frázemi komunistické ideologie, dnes svoje zlodějny brání frázemi o demokracii a svobodě.

 
V 10/09/2008 1:08 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

2 Bobek
Moje zvěčnělá babička říkala, že vůl zůstane volem, i kdyby na housle hrál, totéž se týká i pana senátora

 
V 10/09/2008 8:44 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

V kapitalisticke spolecnosti je daleko vyhodnejsi mit hned od kolebky zadluzene otroky, nez otroky bez dluhu. Zadluzeny otrok je svymi splatkami dluhu donucen vzit jakoukoliv mizerne placenou praci a ne jednu. Nezadluzeny otrok je neperspektivni, drahy a pro kapitalisty prodelecny, protoze se s nim neda manipulovat a donutit ho, aby vzal jakoukoliv mizerne placenou praci kterou mu nabidnou, na rozdil od toho zadluzeneho. Dokud neprevlada procento zadluzenych otroku, bude nam hej. Az se to obrati, a o to se prave nase "pravice" snazi, bude nezadluzeny otrok donucen se zadluzit tez a zacne byt pro kapitalistickou spolecnost zajimavy. Je to proto, aby nase ekonomika rostla, bohati bohatli a chudi zustali chudymi.

 
V 10/10/2008 6:51 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Na Vratimovském semináři byl jak Keller, tak i Oskar Krejčí, jejich příspěvky vřele doporučuji - jsou tady:

http://www.halonoviny.cz/index.php?id=67941

i Oskar Krejčí byl zajímavý:
http://www.halonoviny.cz/index.php?id=67761

 
V 10/10/2008 9:43 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

nojo... obcan je prece uplne nesvepravny.... a asi neumi pocitat ani trojclenkou.
Takze bude asi nejlepsi ho zbavit svepravnosti...

 
V 10/11/2008 3:22 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Predevcirem byvaly kamarad Paroubka Duricko (jeste do nedavna kamarad na zivot a na smrt), odbouchnul syna Kocky, zatim se s nim Paroubek kamaradi. Aby toho nebylo malo, tak rovnou po jeho krtu knihy Cesko, Evropa a svet ocima socialniho demokrata. A dnes nad ranem mel smrtelnou nehodu populista Haider. Kalousek neboli nase nIn = jednicka, v noci stihnul ve Washingtonu prevzit cenu nejlepsiho vychodoevropskeho ministra financi. Co na to Tecko? Co nas ceka zitra a kam ten svet jen speje?

 
V 10/15/2008 9:16 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ono se to dá napsat krátce. Pan Jaroslav Kubera- starosta Teplic a senátor senátu ČR není propagandista - to je prostě vůl.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka