středa, března 07, 2007

Informovanost

Paní ministryně obrany Parkánová neustále hovoří o tom, jak jsou lidé málo o vojenské základně informování. Že chybí relevantní informace (ona sama prý zvedla ruku pro nákup Gripenů, protože se ji líbily na jedné air-show). Ono je to trochu složitější. Voliči ODS byli již plně informování o vybudování základny před červnovými volbami, a dali své straně k tomu silný mandát. U ostatních stran je to mnohem těžší. Takoví komunističtí poslanci se ještě na jaře minulého roku snažili zjistit, co že se to přesně děje (což potvrzuje domněnku, že lidé volí podle své inteligence).

To, že pozvolna informační kampaň zabírá je pozorovatelné na průzkumech veřejného mínění. Vládou zadaný průzkum veřejného mínění u spolehlivé firmy (před volbami sponzorovala ODS) zjistil, že 60% by radar bralo. Zbývá jen doufat, že neměli na mysli toho z MASHe. Jak informační kampaň přesně probíhá, mi není plně známo, protože se na televizi už vůbec nedívám. Nicméně jsem se doslechl, že Goebbels stal z mrtvých a nechal se zaměstnat v České televizi (nebo jim posílá rady přes nějakou senzibilku přímo z Valhaly.)

To nahrává tvrzení, že lidé vlastně díky takové informovanosti nemohou správně rozhodnout. Ti kdož sedí ve svých lavicích díky vylepování plakátů s Barošem a Bílou to jistě musí dobře vědět.

poslal Elf

Štítky: ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 4:

V 3/08/2007 1:07 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Voliči ODS byli již plně informování o vybudování základny před červnovými volbami

Samozřejmě, viz. dopis poslance Payna z ODS prezidentu Havlovi v roce 2000, kterým navrhuje nabídnout Američanům naše území pro vybudování radaru protiraketové obrany. :-)

 
V 3/08/2007 1:36 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Dále se to odvíjelo takto:

2) Jednání ministra Tvrdíka z ČSSD v USA (technické rozhovory) o možnostech vybudování základen u nás.

3) Usnesení vlády v r.2004, kterým se povoluje poskytování technické dokumentace a pod. pro účely jednání o vybudování základny USA u nás.

4) Parlamentní volby 2006 v ČR, v nichž žádná ze stran neprosazovala ani neodmítala možnost vybudování cizí vojenské základny na našem území (a vůbec se o podobné eventualitě nikdo nezmiňoval).

5) Vzápětí po volbách přichází sdělení z oficiálních míst, že USA uvažují o vybudování základen protiraketové obrany ve střední Evropě a že také ČR je mezi „kandidáty“

6) Přibližně v této době o sobě dává vědět iniciativa Ne základnám, která oslovila veřejnost s výzvou odmítnout vybudování základny v naší zemi.

7) Na přelomu srpna a září přichází informace, že Američané uvažují o vybudování základen u nás a případně také v Polsku a po velmi výrazném odporu české veřejnosti proti raketové základně se předpokládaný termín žádosti USA odsouvá na pozdější dobu – na počátek roku 2007.

8) V souvislosti se základnou se již mluví jednoznačně o radaru u nás a raketách v Polsku (zhruba říjen-listopad 2006), Česko stále nemá vládu, která by měla důveru Parlamentu, jednání s americkou stranou však nadále probíhají.

9) Na přelomu let 2006 a 2007 se „objevili“ dva poslanci ČSSD, Melčák a Pohanka, kteří vyslovili „částečnou“ ochotu za jistých podmínek podpořit Topolánkovu vládu, věci se dávají do pohybu.

10) 19.1.2007 Těsnou většinou 2 hlasů (Melčáka a Pohanky z ČSSD) je vyslovena „důvěra“ tzv. „Druhé Topolánkově vládě“ Parlamentem. Ještě ve večerních hodinách předává Velvyslanectví USA našemu ministrovi zahraničí oficiální nótu o úmyslu vybudovat v ČR radarovou stanici

více na: ...... a karavana jde dál

 
V 3/08/2007 1:49 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Pardon, v odkazu se vyskytla chyba. Pokusím se znovu.
více: zde

 
V 3/08/2007 10:32 dop. , Blogger ods řekl...

K té časové linii po bodu 5, pověřený jednáním o vládě Mirek Topolánek prohlašuje na téma protiraketové základny "nejen v rámci plnění našich smluvních závazků, ale i v rámci bezpečnosti České republiky je to varianta, kterou budu podporovat."
Jednak již tam se objevila lež o plnění nějakých smluvních závazků a navíc podle dnes módní argumentace pan Topolánek podporoval něco, o čem neměl informace a to jak veřejné tak prý i tajné (nebylo ještě ani rozhodnuto jestli radar nebo rakety).

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka