neděle, října 26, 2008

Noticka pro Topolánka

Bulvárem proti bulváru
Aby to nebylo jen o kritice nám zatím milostivě vládnoucího Mirka Topolánka (zvláště poté, co národ nepochopil genialitu jeho kabinetu), tak musím říci, že sice vše šlo u politika a hlavně člověka obklopeného novináři (akceptovat toto je součást jeho práce) zařídit od začátku jinak, ale jako otec podobně starého dítka bych asi situaci řešil podobně. Paraziti od bulváru by měli chápat určité hranice.



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 8:

V 10/26/2008 1:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Přestože se nikterak nezastávám bulvárních fotografů, proč si bral s sebou Topolánek na Jánský vršek syna v kočárku právě v den katastrofální porážky, kdy zájem médií musel zákonitě předpokládat? A kdy měl také zákonitě nervy na pochodu? Pro mne hulvát zůstane hulvátem. Mohl to vyřešit energicky a přece slušně,jenže on se prostě projevil takový, jaký je.

 
V 10/26/2008 6:47 odp. , Blogger ods řekl...

Souhlasím, že to mohl předpokládat, také si myslím, že měl je před tím jasně požádat, ať mu ke kočárku nelezou. Ale prostě nějak lidsky chápu reakci, když se komukoliv nějaká hnida s foťákem motá kolem miminka, že někdo vybuchne - zvlášť po takových volbách. Vůbec rozumnější by bylo, kdyby měl s sebou ochranku a k ničemu podobnému by nedošlo.

 
V 10/26/2008 7:13 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Také ho plně chápu, děti sice ještě nemám, ale stačí, aby mi někdo obtěžoval přítelkyni...Kdyby mě takhle otravoval někdo s foťákem, tak ho nejdřív slušně požádám, ať odejde...a když neodejde, tak mu ten foťák vezmu a vrazím do obličeje tak, že skončí v nemocnici. Nazvěte mě hulvátem, ale nikdo nemá právo mě takto obtěžovat. Parafrázoval bych zde Rimmera z Červeného Trpaslíka "Když chceš obtěžovat, počítej s bolestí"...

Takže tenhle fotograf dopadl ještě dobře, vzhledem k tomu, že se setkal tváří v tvář s rodičovským pudem....

 
V 10/26/2008 10:24 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Topolánek musí být připraven na vše - nejen na to, že se fotograf snaží udělat fotku, ale i na to, že s jeho pádem a jeho neúspěchem přijde i neúspěch Marka Dalíka a jeho New Deal Communication... kdo by zadával práci někomu komu neúspěch přímo kouká z kapes? Ahuro... Topolánek měl jedinečnou příležitost dokázat, že má vše pod kontrolou - žel bohu neměl. Za normálních okolností by se naparoval a dokazoval národu jak je vzorný otec.

 
V 10/26/2008 10:26 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

PS: Na fotky odpovíme pěstmi... ne nechci mít "boxera" za premiéra.

 
V 10/26/2008 10:57 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Fudzijane, neříkám, že je to správné...ostatně, co je správné? premiér by asi měl být schopný udržet nervy na uzdě....ale upřímně - kdo by v jeho situaci na toho paparazziho nevyletěl?

 
V 10/26/2008 11:42 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

základní otázka ovšem je, proč s sebou tahal malé dítě, když věděl, že prostředí, v jakém se bude pohybovat, bude všechno jiné, jen ne klidné... (K-k.)

 
V 10/27/2008 12:31 dop. , Blogger ods řekl...

Já bych zacitoval pana Čulíka, s jehož názorem se plně ztotožňuji.

I při novinářské práci existují určité hranice. Novinář má plné právo ve veřejném zájmu zkoumat politikovu práci, zjišťovat, zda se nechová korupčně a zda plní svůj politický program. Do jeho soukromí má právo vstupovat, pokud politikovo chování v soukromí narušuje integritu jeho politické osobnosti (pokud je například manželce nevěrný, v anglosaských zemích se usuzuje, že integrita osobnosti je nedělitelná: budete-li lhát manželce, budete lhát i voličům).

Ovšem jak může k prosazování veřejného zájmu přispět detailní fotografie obličeje Topolánkova nového nemluvněte, to skutečně nechápu. Možná, kdybych byl na místě, bych tomu reportéru z Blesku ještě pár facek přidal.



Na prvním místě by v této kauze měla být jasná a tvrdá kritika paparazziho a vůbec jejich metod práce, vina a neadekvátnost reakce premiéra je až někde na desátém místě a je podle mne lidsky pochopitelná.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka