pátek, března 09, 2007

Kterak ODS už doplatila na Kubiceho zprávu aneb chvála konservatismu

Ve volbách 2006 ODS utrpěla těsné vítězství. A dá se říci, že to bylo vítězství zasloužené. Modrá šance sama o sobě nejprve moc nezabírala, bigotní antikomunismus už byl trochu vyčpělý a tak se ODS vytasila 3 dny před volbami s plukovníkem jedné policejní složky Kubicem, který jen tak mimochodem ani nesplňuje pro svoji pozici kvalifikační předpoklady. Výsledek všichni znáte, ODS o prsa vyhrála volby a za výrazného přispění svého čestného předsedy nepustila ČSSD k samostatným jednáním o vládě.

To vítězství ale nebylo až takové vítězství a bylo pořeba získat pro svoji vládu podporu. A to byl první okamžik, kdy se ukázalo, ze Kubiceho zpráva nebylo až takové terno. Ona se opravdu velmi těžko hledá nějaká výraznější podpora u někoho, koho jsme jen před pár týdny uráželi, obviňovali ze zločinného spolčení nebo dokonce pedofilie. Navíc ČSSD tehdy celkem logicky odmítala podpořit Modrou šanci jako takovou bez dalších korektiv, stejně jako trojkoaliční program.

Ale naše státostrana se ani této překážky nezalekla a nalezla dva konstruktivní přeběhlíky, Michala Pohanku (ale ten byl od samého počátku nedůvěryhodný) a později Miloše Melčáka. Důvody konstruktivního přístupu obou pánů ponechám stranou, vláda prostě vznikla. A krásná. Jenže ouha, Mirek Topolánek se poučil z předchozích námluv mezi Jiřím Paroubkem a Miroslavem Kalouskem a opravdu, ale opravdu, potřeboval tu vládu sestavit za každou cenu. A tak ještě před nákupem poslanců z řad ČSSD, dohodl s menšími stranami, že budou mít ve vládě pomalu víc ministrů, než mají poslanců. Navíc musel pustit ministerstvo financí tomu zrádnému Kalouskovi.

Současný stav má proto minimálně tyto tři rozměry: Svoji pozici ve vládě musel opustit hlavní ekonomický ideolog ODS, Vlatimil Tlustý, protože se se svojí rovnou daní už prostě nehodil do krámu. Současný premiér říkal, že v koalici musejí všichni ustoupit, že jinak to nejde, ale výsledkem jsou v současnosti přestřelky mezi ministerstvem financí a ministerstvem práce, kdo vlastně tu reformní Auroru odpálí. Pochopitelně, nikomu se do „slíbené“ reformy nechce. Zásadní slibované reformy už jsou dávno opušteny. Druhým, mnohem podstatnějším problémem je ovšem samotné „vítezství“ ODS ve volbách. Ne proto, že to bylo vítězství velmi těsné, ale zejména proto, že těch pár mandátů, kterými tato strana doplnila svou koaliční stovku, nebyly mandáty pro Modrou šanci, ale mandáty proti komunismu, proti tomu zlému Paroubkovi, který chce ten komunismus zpět a současně (není to protimluv sám o sobě?) je členem zločinných struktur pana Kočky. ODS si prostě svojí kampaní a mimo svůj volební program sáhla pro levostředového voliče. Ten levostředový volič se teď ovšem diví a celkem reálně doufá, že to nenastane: platby u doktora, omezení sociálních dávek, školné,... a referendum o raketách taky nebude. Třetím a možná nejpodstatnějším rozměrem současné situace je historická zkušenost s ODS. Vím, že to je už hodně dávno, ale před ČSSD tu ODS sama nebo v koalicích vládla poměrně dlouho. Nechci tu vytahovat, kam tuto zemi dovedla, to je očividně zapomenuto. Podstatné je proč. Vlády ani za největší slávy „konzervativce“ Václava Klause nikdy nebyly ochotny provést zásadní změny v ekonomice, školství, zdravotnictví. Kdo už si to nepamatuje, říkal se tomu tehdy bankovní socialismus. A jak to tak vidím i dnes je ODS všechno možné, jen ne konzervativní pravicová strana s jasným a proveditelným reformním programem. Už teď je vidět, že misto reforem přichází ono známé šťourání se ve věcech, které zásadní zmšnu opravdu vyžadují, ale i ve věcech, které fungují a žádnou korekci nepotřebují. Aby to vypadalo...

Současnou situaci si tedy dovolím zhodnotit asi takto: Slibované reformy podle ODS prostě nebudou, protože na nich není širší shoda ve vládě ani ve společnosti a ani ODS ani žádný jiný člen vlády nebude mít odvahu být tahounem a nepopulárních reformem. Z tohoto závěru vyplývá, že se opravdu nevyplatí zvítězit za každou cenu, že konservatismus v postojích (napravo nebo nalevo) si volič musí nalézt sám, aby se mohl s případnou vládou a reformou ztotožnit. K čemu jsou zákony, které další Sněmovny za 4 roky stejně zruší? Vnucená reforma je k ničemu. Na odhadech popularity současné vlády je vidět, že se volič spíš diví, co to vlastně zvolil. A to by mělo být poučením pro všechny strany a ideology u nás, ne pouze pro ODS.

poslal Noether

Štítky: , , ,



pošli na vybrali.sme.sk

Komentáře: 60:

V 3/09/2007 2:53 odp. , Blogger ods řekl...

Mne dosti pobavilo, jak ODS začala tvrdit, jak nemůže prosazovat přesně svůj program, protože nemá 101 modrých poslanců a vše je o výše zmíněných kompromisech. Tato argumentace je konec konců správná, jen mně zaráží, že přišli na tuto samozřejmost až po volbách. Předtím všude vykřikovali jak ČSSD nesplnila svůj volební program a jak jsou z tohoto důvodu velmi oškliví. Tehdy asi pravidlo o 101 oranžových poslancích či 51 procentní výhře ve volbách neplatilo....

 
V 3/09/2007 3:35 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Myslim, ze se jistym skupinam lidi vyplati zvitezit za kazdou cenu - financni odmena a hrani si 4 roky na nedotknutelne Bohy je silna motivace.

 
V 3/09/2007 8:39 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Vláda toho dokáže udělat dost. Já bych její destruktivní činost nepodceňoval. Kromě radarů i nečas pro rození dětí, pladby u lékaře, atd., atd. Melčák s Pohankou jsou v tuhle chvíli volní poslanci, a myslím si, že nebude zas tak drahé je přesvědšit, aby se 4 roky vyhýbali budově sněmovny.

 
V 3/09/2007 9:50 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Než tyhle výmysly o spojení Kubiceho a ODS doporučuji přečíst opravdu zajímavé stránky:

http://cypaty.blog.cz/
http://www.reflex.cz/clanek26516.html

A pak zase napište něco hezkého o té zlé ODS :)

 
V 3/10/2007 12:05 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

to cermak... takhle to možná funguje v těch Vašich mediích... že odvedete pozornost od problému někam jinam: 1, o ODS nebudu psát hezké věci 2, ODS mne neplatí, abych psal hezké věci 3, i kdyby se mne ODS snažila uplatit tak o ní psat nebudu - nedám se koupit... vážím si sám sebe a věřím v sebe (Vaše oblíbené heslo:))) 4, tyto stránky nejsou a nikdy se nestanou součástí PR ODS, kdo to nepochopil ať sem nechodí... to spíš budou dřív padat z nebe tisícovky místo deště

 
V 3/10/2007 6:50 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Fudziane, on to cermak nemyslel vážně. Kdyby se dalo o ODS napsat něco hezkého, tak by to napsal sám a neposílal by nás na stránky kde se píše o ČSSD.

 
V 3/10/2007 6:54 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Ale já něco hezkého přece napíši: "Děkuji ODS za to že mnohým voličům otevřela oči."

 
V 3/10/2007 10:31 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

to Kamil Mudra... díky jsem uklidněn:)) Hned mám lepší pocit o víkendu:)

 
V 3/10/2007 6:28 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Souhlasím. Ale co to je proti takovému Rathovi, Jandákovi, Přibylovi, Krausovi, Šloufovi, Vlčkovi, Paroubkovi... To jsou jiní kabrňáci. Ty si neberou servítky jako pánové z ODS.

Co je ta banda socanů zač krásně ukazuje příklad s Altnerem. No - uznajte sami - na čem lepším než na plnění vlastnách závazků se nejlépe ukáže lidský charakter?

Snad na tom, když jednou Paroubek prohlásí, jak preferuje veřejná jednání před kamerou, ale v případě Altnera se mu do toho najednou nechce. A nebo když PAroubek prohlašuje, že v politice platí presumpce viny, ale jen do doby, než vysoký činitel ČSSD - Vlček - nedokáže vysvětlit, jak to, že koupil byt od státu za 50% tržní ceny. Nicméně jen díky těmto vykukům je teď jiř všem jasné, co jsou tyto strany zač a každý slušný člověk ví, že se jim má zdaleka vyhnout.

 
V 3/10/2007 6:47 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

"Nicméně soudím že Kartágo musí být zničeno...."

 
V 3/10/2007 9:20 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Plně souhlasím. Socialistických experimentů si už užila tahle planeta dost. Není možné, aby celá polovina rozpočtu EU šla na dotace zemědělcům do socialistické Francie. Omezování lidské svobody je ta nejrycchlejší cesta do otroctví (Hayek).

 
V 3/10/2007 9:30 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane Brumlo, omlouvám se, ale došlo mi až teď, že jste tím výrokem nemířil na mě, ale na tento web, který v každém svém článku dává najevo, že jedna politická strana musí být zničena a to za všech okolností. Ikdybychom k tomu měli použít vymyšlenké spiknutí ODS s Kubicem nebo kdybychom se měli snížit k dalším lžím...

 
V 3/10/2007 10:13 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane kato, sleduji dlouho vaše diskuze a važím si, že se snažíte něco vysvětlit a snažit se tak diskutovat. Ale proč si lžete do očí? Například když jste tvrdil, že Tlustý vstoupil do KSČ, aby vystudoval, když tam vstoupil až po vystudování. Nebo když tvrdíte, že Kubice a ODS nic společně před volbami nedělali. Každému je přece divné, proč měl Vidím a Langer kontakty na Kubiceho(to by se možná, opakuji možná, dalo vysvětlit tím, že se věnují oblasti vnitra a obrany) před volbami, ale ty telefony a zrovna 3 dny před volbami se musí zpráva prodiskutovat, když je pár měsíců jiř sepsána, chození na záchod a nechávání otevřených dokumentů, to buď souvisí s Langrou začínající sklerozou nebo naschválností (asi ta druhá možnost vypadá pravděpodobněji). Vím, tohle se tu probíralo dávno a určitě se to samé říkalo a vy jste podával protiargumenty, ale opravdu se zamyslete a přiznávejte chyby modré strany. Když jí totiž přiznáte, ihned vyrukujete s tím, že ČSSD je horší atd. Vím, že nejlepší obrana je útok, ale když se nad všemi tak povyšujete (už vidím, jak si mě za tuto "lež" smlsnete), tak ukažte, že umíte přijmout diskuzní prohru a přiznat, že v něčem ODS má taky prsty (a dosti hluboko) a říci "v tomhle udělala ODS chybu TEČKA"

 
V 3/11/2007 2:02 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

ODS přece chyby nedělááá!!! To akorát lidi nechápou, protože k tomu nejsou kvalifikovaní:-))) Jako bys to nevěděl :-D
Nicméně se těším na nesmyslné obviňování ČSSD za to, že neumožnili ODS splnit jejich program :-D

 
V 3/11/2007 5:56 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

už se těším na rozkradení zdravotnictví, vytunelování sociálního systému a prebendy pro kamarády ODS pod pláštíkem "akutně nutných reforem"... :-). BTW Altnerova role je také pozoruhodná. Ten člověk určitě nejedná sám za sebe. Dluh 20 miliard tady v historii Čech nebo Slovenska snad nikdy nebyl... stejně tak by mohl žádat 20 biliónů.

 
V 3/11/2007 6:39 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Altner je lichvářská zrůda.

 
V 3/11/2007 10:14 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Je to ideologický boj a o voliče - člověka vůbec nejde. Zničit protivníka za každou cenu s použitím jakýchkoli přízemních prostředků je formou vládnoucí ODS. Demokracie je nebo by měla být pokusem přesvědčit činy ostatní, že naše strana je pro Vás tou nejlepší volbou. ODS mne o tom nepřesvědčila, neboť "neustálý křik zloděje, který křičí chyťte zloděje" ve mne podněcuje odpor k této straně,i stranám ostatním podporující tyto různé nekalé praktiky.

 
V 3/11/2007 5:10 odp. , Blogger ods řekl...

Fudzijane "tyto stránky nejsou a nikdy se nestanou součástí PR ODS, kdo to nepochopil ať sem nechodí... to spíš budou dřív padat z nebe tisícovky místo deště",
přesněji to ani říci nešlo.

 
V 3/12/2007 1:27 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane Anonymousi, vy tu píšete o spiknutí mezi ODS a Kubicem a přitom to jsou vše jen vaše dohady - nemáte pro to jediný důkaz. Vizitka nebo telefonát vysokých politických činitelů opravdu nic neznamená. Není třeba možné, že se plukovník Kubice obával o svůj život, když byli jejo hoši zastrašováni a když jsme viděli výpověď člověka, který tvrdil, že dostal od Paroubkova poradce zaplaceno za Kubiceho likvidaci?

Ale pojďme se seznámit s fakty. Proč byla Kubice zpráva zveřejněna před volbami? Protože po volbách by to již nemělo smysl! Před volbami mají lidé vědět co nejvíce informací, aby se podle nich mohli rozhodnout. Proč myslíte, že spousta činitelů ČSSD prohlásila, že v Kubiceho zprávě je spousta pravdy? Proč poslanci za ČSSD trvali na tom, aby bylo její projednání veřejné a aby se tak informace z ní nemohli dosta na veřejnost? A proč tak rychle otočili, když Vidím prohlásil, že poruší svou mlčenlivost a zprávu přečte? Proč tvrdíte, že zpráva byla ofocena při odchodu Langera na toaletu, když z kvality publikovaných snímků je zřejmé, že byla naskenována? Proč vyvíjela ČSSD politické nátlaky na Kubiceho oddíl, který vyšetřoval kauzy ČSSD? Takové otázky si klaďte a hledejte na ně odpovědi.

Nikdy jsem se tu na nikoho nepovyšoval, ani jsem nikdy netvrdil, že ČSSD je horší. Pokud má někdo ten dojem, tak se mu omlouvám, nebylo to mým cílem. Nejsem tu od toho, abych obhajoval ODS. Udělala spoustu chyb. O vztahu ODS ke Kubiceho zprávě ale nic nevím. A kdo něco takového tvrdí, tak buď má lepší informace, které z nepochopitelného důvodu skrývá, nebo fabuluje.

ČSSD již mnohokrát - naposledy v nedělních Otázkách - ukázala, že zná jediné kritérium - preference. Proto se nelze divit, když členové ČSSD dojednají předběžné podmínky o umístění radarové základny, ale po zveřejnění průzkumu strana populisticky otočí. Dnes již ani nikoho nešokuje výrok Paroubka, že on je pro základnu, ale vlasně tak i trochu proti základně, podle velikosti kontingentu(!). Kdyby bylo nějaké třetí stanovisko, tak ho Paroubek bude zastávat také.

Ale dost Paroubka. Podívejte se, jací lidé tuto stranu volí:

Nicméně se těším na nesmyslné obviňování ČSSD za to, že neumožnili ODS splnit jejich program :-D

To je po nekonečných výmluvách pana Paroubka, proč že to nesplnili většinu svého programu, poněkud úsměvný argument.

už se těším na rozkradení zdravotnictví, vytunelování sociálního systému a prebendy pro kamarády ODS pod pláštíkem "akutně nutných reforem".

Každý člověk se základy ekonomického vzdělání ví, že reformy tato země nutně potřebuje. Jednou z nezbytných, na západě zcela samozřejmých ale nepopulárních podob může být příplatek za recept nebo za ošetření v řádu desetikorun. Bez této reformy se zřítíme do dluhové pasti. To ví i ČSSD - většina jejích odborníků je pro příplatky u lékaře (David Rath, Martin Jahn, Jiří Rusnok). Paroubek je ale zatrhl z jediného důvodu - lidé si neuvědomují, že za recept i za léky stejně již dnes platí ze svých daní. Pokud by jim stát tyto peníze nechal, aby je sami vynaložili podle svého přesvědčení, tak na tom všichni ohromě vydělají. Lidé si přestanou chodit pro jeden lék ke 3-4 lékařům, aby jim náhodou nedošel (a pak jej vyhazují), přestanou chodit na pohotovost, aby nemuseli čekat fronty u obvoďáků apod. ODS se dokáže postavit i proti vůli většiny, když je to nutné. Tato vlastnost dělá z politika Politika. ČSSD dokáže jen populistocky hlasovat pro věc, která má více než 50% podporu u veřejnosti - jako třeba příplatky za jídlo v nemocnicích. Taková volební strategie je přímo ponižující.

Altnerova role je také pozoruhodná. Ten člověk určitě nejedná sám za sebe.

Altnerova rola je příkladná. Příkladně ukazuje, jak se staví ČSSD ke svým vlastním závazkům, když tvrdí, že panu Altnerovi nic nevyplatí, dokud nevyhraje soudní spor nejvyšší instance. Ještě že si tak z těchto socialistických manýrů nikdo nebere příklad a každý slušný člověk ví, co je tahle banda zač.

tyto stránky nejsou a nikdy se nestanou součástí PR ODS, kdo to nepochopil ať sem nechodí...

Ale vždyť my víme, že tyto stránky jsou součástí PR ČSSD. Jeden můj přítel mi vyprávěl, jak psaní PR článků pro ČSSD vynáší, proto se není čemu divit.

 
V 3/12/2007 1:43 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

pritel se menuje dalik a rika ze sazba je neco kolem 8 milionu a post velvyslance

 
V 3/12/2007 3:35 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

kato - zato ODS napr pan Topolanek ma z pekla stesti ze na jeho dluhy se zapomina nebo se mazou :o))

 
V 3/12/2007 5:34 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane kato, tento stát potřebuje velmi reformy, ale ne slovenského druhu. Tím netvrdím, že je nějak obhajujete, ale přece jenom se ODS v něčem od Slováků přiučila. Radím vám, přečtěte si knihu Pád římské říše od Michaela Granta, co způsobilo reformování daní a přispělo k pádu římské říše tím, že se daně staly tak neúnosné, že chudí lidé nakonec museli platit více než kolik vidělávali a bohatí platili tolik, že klidně mohli platit více a žili by se stejným komfortem. Toto se dnes stát nemůže, protože se počítají daně z příjmu atd., ale nechci býti svědkem toho, jak chudí lidé budou brát 5000 Kč a platit nájem např. 7000 Kč. Bude je to nutit jen k tomu, že se více chudých lidí bude stěhovat k sobě, aby to vůbec utáhli. Dnes je trend říkat, že každý má platit stejné daně, což je, pravda, spravedlivé, ale řekněme si, má se ekonomika dobře, že každý bude platit stejně? Nemá. Důvody doufám znáte, např. to, že brzy dojde, populace stárne, nový příliv přistěhovalců atd.
Myslíte si, že až lidem, budou vyměřovat důchod z 5000 Kč, tak ve stáří přežijí, když budou muset platit za vše ve zdravotnictví? A jak si z takového platu budou platit penzijní připojištění?
V tomto okamžiku vidím vaši odpověď:"Když bude podnikatel mít nižší daně, tak bude moci zaměstancům přidat." Ale přece co říkají podnikatelé:"Díky vysokým daním můžeme zaměstnat méně zaměstnanců než potřebujeme" A toto je zásadní informace. On totiž z těchto ušetřených pěnez (pokud budeme považovat podnikatele za čestného) nezvýší mzdy, ale zvýší počet pracovníků na potřebnou míru a pak ten zbytek dá do zvýšení mezd, čímž se životní úrověň zaměstnanců nezvýší. Proto já hlásám, že reformy mají dobrou myšlenku, ale jsou dále vedeny špatně. Např. pan Julínek navrhl, že člověk který bude chodit jednou za rok k lékaři, nebude nic platit. To mě vyvedlo opravdu z míry. Ten, kdo půjde jednou za rok, snad může zaplatit návštěvu a ne ten, který chodí k lékaři jednou za 2 týdny.
Nevím, jak s tím p. Julínek uspěl, od té doby jsem o tomto neslyšel.
A s tím panem Langrem, jak vypadala ta zpráva, že ne jako nafocená, ale okopírovaná, svědčí pouze o tom, že novináři mají i jiné možnosti, ale přiznejme si: to, co udělal Langer, že vůbec nezajistil bezpečnost tajného dokumentu, ho v mých očích diskredituje. Přece si může dát nějakou záložku nebo si pamatovat stránku a zavřít to. To opravdu nepochopím (pokud to ovšem udělal omylem. A tak blbý pan Langer není). Ale o tom polemizovat nechci, protože vy říkáte, že nemám důkaz, a já tvrdím, že nemáte důkaz, že je v tom ODS nevinně. A pane kato, s tím populismem, já viděl čirý populismus u pánů z ODS před volbami. To je prostě politika. Každá strana dělá populismus. A 2 nejsilnější strany samozřejmě taky. A dělají ho obě strany stejně.

 
V 3/12/2007 6:06 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Teď budeme řešit věty podle vašeho způsobu:

"ODS se dokáže postavit i proti vůli většiny, když je to nutné."

Ano, většiny, která v tomto světě nemá slovo. Slovo mají lobbisté a podnikatelé a ti mají jiné zájmy, než to zda bude v nemocnici platit 10 Kč nebo 25 Kč za jídlo. A ODS zastupuje tuto vrstvu.

"Proto se nelze divit, když členové ČSSD dojednají předběžné podmínky o umístění radarové základny, ale po zveřejnění průzkumu strana populisticky otočí. Dnes již ani nikoho nešokuje výrok Paroubka, že on je pro základnu, ale vlasně tak i trochu proti základně, podle velikosti kontingentu(!). Kdyby bylo nějaké třetí stanovisko, tak ho Paroubek bude zastávat také."

Toto je vaše překrucování faktu. Pan Paroubek řekl, že s radarem souhlasí, ale nezná podrobné informace. Říkal ale, že se rozhodne podle toho, jak rozhodne ČSSD. Ta řekla, že ne a pan Paroubek je proti. Tímto gestem chtěl ukázat demokracii ve straně, protože je mu vyčítána diktatura, kterou však ostatní mají také, protože je prostě tak trochu normální. Přece lidé jsou voleni za stranu, kterou někdo vede a kde si odhlasují, co bude prosazovat strana a co ne. A menšina se podřídí většině. Nevolíme si 200 lidí odlišných názorů, a pak se necháme překvapit, kdo s kým bude.
A to, že Tvrdík jenal o radarech je pravda, ale myslím si, že diskuze o základnách začala již kolem roku 1996/1997.

"ČSSD již mnohokrát - naposledy v nedělních Otázkách - ukázala, že zná jediné kritérium - preference."

A jak jsem říkal, o preference jde každému. To, že ČSSD si snaží nalákat lidi na svoje myšlenky, a vy máte jiné myšlenky, tak vás holt nenaláká. Naláká vás ovšem třeba ODS, protože za ní byste se měl lépe. A jestli mi budete tvrdit, že ODS myslí na blaho státo a ne na svoje, tak to vám uvěřím spíše to, že ČR nemá státní dluh.

"Jednou z nezbytných, na západě zcela samozřejmých ale nepopulárních podob může být příplatek za recept nebo za ošetření v řádu desetikorun."

Ovšem pane kato, když člověk s paltem 14 000 Kč bude připlácet za vše v řadách desetikorun, tak se mu to prodraží o hodně (a počítejme se zvýšenou sazbou DPH a deregulací nájemného). Musíme si totiž říct, zda lidé budou platit jen za recept nebo také za recept.

"Nikdy jsem se tu na nikoho nepovyšoval, ani jsem nikdy netvrdil, že ČSSD je horší. Pokud má někdo ten dojem, tak se mu omlouvám, nebylo to mým cílem. Nejsem tu od toho, abych obhajoval ODS. Udělala spoustu chyb."

Tato věta mě potěšila, protože snad poprvé jste řekl stejný názor jako mám já - ovšem v dalších větách zase jen nadávky na ČSSD:

"Ještě že si tak z těchto socialistických manýrů nikdo nebere příklad a každý slušný člověk ví, co je tahle banda zač."

Uznejte, myšlenka socialismu je hezká, milá, a možná někdy v budoucnosti i reálná (narozdíl od komunismu). Všude se najdou kariéristé, ale myslete na lidi, kteří myslí socialismus vážně, a tak na lidi, kteří tak berou liberalismus. Protože tyto režimy nikdy nemůžou fungovat úplně tak, jak chtějí jejich stoupenci. Ovšem mohou fungovat v určitém spojení? Co byste říkal liberálnímu socialismu či socialistickému (či sociálnímu) liberalismu?

 
V 3/12/2007 6:16 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A poslední věc pane kato, v celé zprávě bylo o všech politicích, a pan Kubice vytáhl podle něho to nejdůležitější (samozřejmě nejvíce kauzy ČSSD). Mně na tom nejvíce štve právě toto. Chci, aby ukázali celou tuto zprávu, kde bude všechno, co tento útvar zjistil. Pak budu spokojen. A když máte tolik kamarádů, nevíte, kde ji mám sehnat? Třeba již vyšla, ale já o tom neslyšel.

 
V 3/12/2007 7:43 odp. , Blogger ods řekl...

K anonymous, ono je tolik zvláštních otázek u té zprávy, nejen její jednostrannost. Za zmínění stojí:
1. nátlak na Kubiceho měl být z důvodu materiálů v jeho zprávě, které dostal na jaře loňského roku, důkazem na nátlak měla být prý šikana jeho spolupracovníků, problém je, že jeho spolupracovníky začali vyšetřovat na podzim předloni (ale asi bublan využil senzibilky a vyvěštil s čím kubice bude pracovat)
2. mluvčí Kubiceho říkala, že si z Vidímem telefonoval jen jednou, proč se tak výrazně spletla ? Kdyby si volali dvakrát tak je to ještě pochopitelné, ale osmkrát ?
3. Rád bych viděl pana Langra, jak si nechává otevřenou peněženku na stole v hospodě a jde poklidně na záchod. Jako zastírací manévr to fungovalo docela dobře a odvádělo pozornost dost dlouho by se dalo pečlivěji něco vyšetřit. Je také zajímavé, že panu Langrovi vůbec nevadilo, že byl označován pravidelně za zdroj úniku zprávy nějaké tři týdny, než se stal kandidátem na ministra. Teprve tehdy se začal ohrazovat.
4. Doufám, že každý z nás si nosí v peněžence vizitky na pana Kubiceho. Ty se dostávají do rukou lidem zcela náhodně nebo je nacházejí na smetišti. Samozřejmě majitelé takovýchto vizitek ani nevědí, kdo je to Kubice.
5. Reorganizace na ministerstvu vnitra, které se náhodou nejvíce dotkly těch, kteří vyšetřovali únik Kubiceho zprávy jsou jistě jen naprostou náhodou a jsou jen takovou kouzelnou třešínkou na dortu.

 
V 3/12/2007 8:41 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane kato, tento stát potřebuje velmi reformy, ale ne slovenského druhu.

Tak teď nevím, mám více věřit člověku, který se skrývá pod anonymní přezdívkou a pro své argumenty nepředloží jediný pádný důkaz ani jej nepodpoří svým vzděláním enbo praxí a nebu uznávaným ekonomům, kteří mají opačný názor:
http://www.mesec.cz/clanky/rovna-dan-teoreticky-zaklad-pro-snizeni-dani/
http://www.mesec.cz/clanky/kdyz-reforma-tak-rovna/
http://www.mesec.cz/tiskove-zpravy/rovna-dan-jizdenka-na-vlak-jedouci-k-prosperite/
http://www.mesec.cz/aktuality/4283/
http://www.mesec.cz/clanky/rovna-dan-slovenska-praxe/

Myslíte si, že až lidem, budou vyměřovat důchod z 5000 Kč, tak ve stáří přežijí, když budou muset platit za vše ve zdravotnictví?

Já chápu, že je to těžké na pochopení, ale znovu: NIKDO za vás dnes vaše zdravotní ošetření neplatí. To je ten obrovský mýtus, který socialisti úspěšně šíří v poppulaci jako virus. Veškeré své zdravotní ošetření si všichni lidé platí ze svých daní!!! A protože se je platí ze svých daní, tak jím nesmírně plýtvají. V plýtvání zdravotnickou péči a léky jsme mistry v Evropě! Všude je totiž již samozřejmostí, že si lidé na péči připlácejí. A jak je to možné, že je to výhodné, když musejí lidé za něco platit? Prostě proto, že když budou platit měsíčně v průměru 200 Kč za lékaře a léky, tak se jim zároveň o 500 Kč sníží daně, protože se obrovsky ušetří na tom plýtvání. Takže ušetří opravdu všichni. Navíc jsou v modré šanci limity na spoluúčast a vyjímky pro sociálně slabé. Takový systém je zcela samozřejmý v celé Evropě a i odborníci z řad ČSSD se vyslovovali pro spoluúčast. Pouze Paroubek je populisticky proti a co chce Paroubek, to musejí hlásat všichni.

Ale o tom polemizovat nechci, protože vy říkáte, že nemám důkaz, a já tvrdím, že nemáte důkaz, že je v tom ODS nevinně.

A slyšel jste již někdy o presumpci neviny? Ta se na ODS nevztahuje? Jenom ČSSD se může držet u koryta svoje Grosse, Krause, Vlčky, Rathy, Zgarby a další šibaly, dokud je nezatkne policie?

A dělají ho obě strany stejně.

Populismus? Dokážete vyjmenovat jeden jediný návrh z dílny ČSSD, který by neměl nadpoloviční podopru u veřejnosti? Já nikoliv. Zato dokážu vyjmenovat 10 takových návrhů ODS. Jak je možné, že ČSSD otočí i v případě radarové základny poté, co vyjdou najevo veřejné průzkumy? Jaká to shoda náhod, že ČSSD je pouze pro příplatky za stravu v nemocnicích, když se prokázalo, že pro tento jediný návrh je nadpoloviční podpora občanů? Potřebu nepopulárních finančních reforem netřeba dokazovat. ČSSD se za 8 let vlády kromě velkých řečí nezmohla k ničemu...

 
V 3/12/2007 9:02 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ano, většiny, která v tomto světě nemá slovo. Slovo mají lobbisté a podnikatelé a ti mají jiné zájmy, než to zda bude v nemocnici platit 10 Kč nebo 25 Kč za jídlo. A ODS zastupuje tuto vrstvu.

Čirá ničím nepodložená spekulace kterou lze velmi snadno vyvrátit těmito příklady:

1. ODS je pro razantí snížení daní, zjednodušení daňového systému a omezení byrokracie. To vše snižuje korupční prostředí.

2. Zavedení poplatků ve zdravotnictví nebo školství jsou nezbytné a nepopulární reformy pro dlouhodobé fungování tohoto státu, které jsou v Evropě samozřejmostí. Žádný lobbysta z nich nemá žádný zisk.

3. Reforma veřejných rozpočtů, zákon o veřejných zakázkách, o střetu zájmu, o omezení imunity... to vše jsou zákony jdoucí proti lobbystům, jejiž cílem je dostat naši zem z korupčního bahna, do kterého naši zemi dostali socialisti.

Pan Paroubek řekl, že s radarem souhlasí, ale nezná podrobné informace.

Právě. Pan Paroubek nezná podrobné informace, ale již dokázal se základnou souhlasit i nesouhlasit. Dokonce i zaujal obě stanoviska v závislosti na velikosti kontingentu. Tak si vyberte...

Nevolíme si 200 lidí odlišných názorů, a pak se necháme překvapit, kdo s kým bude.

A k čemu si tedy podle vás ty lidi volíme, když nakonec musejí všichni volit podle stranického grémia ČSSD, jinak jsou ze strany vyloučeni? K čemu si platíme desítky jejich poradců, řidičů, ochranky, jejich letadel, vrtulníků, notebooků, mobilů, atd., atd.? Podle ústavy je dokonce POVINNOSTÍ každého poslance hlasovat podle vlastního přesvědčení a ne pod nátlakem kohokoliv jiného.

A jestli mi budete tvrdit, že ODS myslí na blaho státo a ne na svoje, tak to vám uvěřím spíše to, že ČR nemá státní dluh.

Pokud by šlo ODS jen o preference, tak by nikdy nehlásala školné nebo příplatky u lékaře.

Ovšem pane kato, když člověk s paltem 14 000 Kč bude připlácet za vše v řadách desetikorun, tak se mu to prodraží o hodně (a počítejme se zvýšenou sazbou DPH a deregulací nájemného). Musíme si totiž říct, zda lidé budou platit jen za recept nebo také za recept.

1. Všichni kromě těch, kteří zdravotní systém dnes zneužívají, budou po zavedení spoluúčasti platit méně, protože se jim sníží povinné pojištění o větší částku, než jakou vynaloží při spoluúčasti.

2. Deregulace je nezbytné narovnání zdeformovaného trhu s byty, které povede k výraznému snížení tržního nájemného, neboť se na trh dostane spousta dosud regulovaných bytů. A to již nemluvím o potenciálně prohraných soudních sporech s majitely bytů u mezinárodních soudů (viz Polsko).

Uznejte, myšlenka socialismu je hezká, milá, a možná někdy v budoucnosti i reálná (narozdíl od komunismu).

Zcela jednoznačně uznávám. Myšlenka socialismu je nádherná, ba přímo božská. Ale v praxi, se skutečnými lidmi, kteří myslí jen na sebe, bohužel utopistická. Liberální socialismus je bohužel protimluv. Přiznám se, že i já jsem byl socialista a vedl jsem s liberály dlouhé spory, dokud jsem si o této oblasti trochu něco nepřečetl:

http://www.libinst.cz/knihy.php
http://www.libinst.cz/stranka.php?id=84

Třeba již vyšla, ale já o tom neslyšel.

To bohužel nevím.

 
V 3/12/2007 9:05 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

ODS... nějak jste z těch spekulací vynechal Paroubkovu snahu o likvidaci Kubiceho. Pokud je tím nejlepším vaším argumentem jedna vizitka, tak není co dodat...

 
V 3/12/2007 9:27 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

2. Zavedení poplatků ve zdravotnictví nebo školství jsou nezbytné a nepopulární reformy pro dlouhodobé fungování tohoto státu, které jsou v Evropě samozřejmostí. Žádný lobbysta z nich nemá žádný zisk.

irelevantni spekulace oprena jen na jednom pohledu na reformy

3. Reforma veřejných rozpočtů, zákon o veřejných zakázkách, o střetu zájmu, o omezení imunity... to vše jsou zákony jdoucí proti lobbystům, jejiž cílem je dostat naši zem z korupčního bahna, do kterého naši zemi dostali socialisti.

spekulace neopirajici se na realitach cili zkorumpovanem chovani ods na krajich

Právě. Pan Paroubek nezná podrobné informace, ale již dokázal se základnou souhlasit i nesouhlasit. Dokonce i zaujal obě stanoviska v závislosti na velikosti kontingentu. Tak si vyberte...

topolanek jiz dokazal se zakladnou souhlasit ackoliv nemel zadne podrobne informace

A k čemu si tedy podle vás ty lidi volíme, když nakonec musejí všichni volit podle stranického grémia ČSSD, jinak jsou ze strany vyloučeni? K čemu si platíme desítky jejich poradců, řidičů, ochranky, jejich letadel, vrtulníků, notebooků, mobilů, atd., atd.? Podle ústavy je dokonce POVINNOSTÍ každého poslance hlasovat podle vlastního přesvědčení a ne pod nátlakem kohokoliv jiného.

proto ods chodi hlasovat v parech a kontroluje si hlasovaci listky

Pokud by šlo ODS jen o preference, tak by nikdy nehlásala školné nebo příplatky u lékaře.

pro liberalni cast volicu je toto populismus, jim par korun nevadi a na socky se ohled nebere

1. Všichni kromě těch, kteří zdravotní systém dnes zneužívají, budou po zavedení spoluúčasti platit méně, protože se jim sníží povinné pojištění o větší částku, než jakou vynaloží při spoluúčasti.

spekulace co by bylo kdyby nepocitajici se zvysenymi cenami jinych produktu

2. Deregulace je nezbytné narovnání zdeformovaného trhu s byty, které povede k výraznému snížení tržního nájemného, neboť se na trh dostane spousta dosud regulovaných bytů. A to již nemluvím o potenciálně prohraných soudních sporech s majitely bytů u mezinárodních soudů (viz Polsko).

spekulace ktera se neopira na faktech protoze v evrope se pri deregulacich ceny najmu zvedaly

Zcela jednoznačně uznávám. Myšlenka socialismu je nádherná, ba přímo božská. Ale v praxi, se skutečnými lidmi, kteří myslí jen na sebe, bohužel utopistická. Liberální socialismus je bohužel protimluv. Přiznám se, že i já jsem byl socialista a vedl jsem s liberály dlouhé spory, dokud jsem si o této oblasti trochu něco nepřečetl:

priznam se ze jsem byl liberal nez jsem se dozvedel jake nesmysly hlasaji napriklad na vyse uvedenych lincich

ODS... nějak jste z těch spekulací vynechal Paroubkovu snahu o likvidaci Kubiceho. Pokud je tím nejlepším vaším argumentem jedna vizitka, tak není co dodat...

nenapsal take o topolankove a kalouskove a bursikove a filipove snaze o likvidaci kubiceho.

 
V 3/12/2007 9:56 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Pane kato, řekněte mi, teď nedávno pan Kalousek řekl, že když bude rovná daň tak v rozmezí 17%-19%. Teď mi tu říkáte, že lidé nebudou platit za pojištění a budou platit rovnou, tak to bude flexibilnější. To vše chápu a to je rozumné. ALE TEĎ MI ŘEKNĚTE, KDYŽ DNES MÁ NEJVÍCE LIDÍ SAZBU 12% A V ROVNÉ DANI 18%, TAK KDE NA TOM UŠETŘÍ? Teď se tu budeme hádat o koruny, ale stejně ten člověk bude platit za to soc. a zdr. pojištění tu rovnou daň. Chápu to dobře? Prosím, vysvětlete mi to. Například na platu 17 000 Kč. Na to bude určitě nějaká výjimka jako u všeho, co jsme mluvili, a máme tu jednoduchou daňovou soustavu bez zbytečné byrokracie.

 
V 3/12/2007 11:18 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

To: Anonymous said…3/12/2007 6:16 odp.,

"Chci, aby ukázali celou tuto zprávu, kde bude všechno, co tento útvar zjistil. Pak budu spokojen. A když máte tolik kamarádů, nevíte, kde ji mám sehnat? Třeba již vyšla, ale já o tom neslyšel.

Nevím jestli je to postačující ale na nic lepšího jsem nenarazil. Tady se dá přečíst a tady pohodlně stáhnout

 
V 3/13/2007 3:25 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

irelevantni spekulace oprena jen na jednom pohledu na reformy

V čem spatřujete irelevanci mého 2. bodu? Copak jeho relevance není dostatečně zřejmá? O spekulaci se také nejedná, protože se na nezbytnosti finančních reforem shodnu VŠICHNI ekonomové - včetně těch z ČSSD.

spekulace neopirajici se na realitach cili zkorumpovanem chovani ods na krajich

Co má prosím společného chování ODS na krajích s reformou veřejných rozpočtů, zákonem o veřejných zakázkách, o střetu zájmu nebo o omezení imunity?

topolanek jiz dokazal se zakladnou souhlasit ackoliv nemel zadne podrobne informace

To je další lež. Topolánek souhlasil s konceptem umístění cizí obranné vojenské základny na našem území. Nikdy neřekl, že souhlasí s dohodnutými podmínkami radarové základny, protože ještě dohodntuy nebyly.

proto ods chodi hlasovat v parech a kontroluje si hlasovaci listky

To je jistě špatně. Ale mnohem horší je, když někdo vybere všechny hlasovací lístky svým poslancům (ČSSD) pod pohrůžkou vyhození ze strany, aby volit nemohli! To je diktatura. Navíc jste neodpověděl na nepříjemnou otázku.

pro liberalni cast volicu je toto populismus, jim par korun nevadi a na socky se ohled nebere

Opět ničím nepodložené spekulace.

spekulace co by bylo kdyby nepocitajici se zvysenymi cenami jinych produktu

Ani nemusejí. Historické zkušenosti ze států, které zavedly spoluúčast, jednoznačně dokazují prospěšnost a efektivnost tohoto systému.

spekulace ktera se neopira na faktech protoze v evrope se pri deregulacich ceny najmu zvedaly

Typické. Plácnete tu, že se v Evropě po deregulaci ceny nájmů zvedly, ale již neuvedete jediný příklad, kde k tomu došlo. Naše regulace nájemného je evropský unikát, který náš Ústavní i Evropský mezinárodní soud shledal protiprávním.

Pro prostudování problematiky doporučuji:
http://www.skaloud.net/index.php3?act=stanoviska&display=1059&offset=1&off1=101
http://st.vse.cz/~XFROH01/xfroh01.doc
http://www.bydlet.cz/bydlet/bpg_105454.htm
http://www.penize.cz/info/zpravy/zprava.asp?NewsID=3381
http://www.mmr.cz/index.php?show=001032016
http://spstu-lyceum2002.wz.cz/blog/clanek/Protizakonna-regulace-najemneho/

priznam se ze jsem byl liberal nez jsem se dozvedel jake nesmysly hlasaji napriklad na vyse uvedenych lincich

Další plácnutí do vody. Kdybyste byl konkrétnější, tak bych vám mohl váš omyl vysvětlit.

nenapsal take o topolankove a kalouskove a bursikove a filipove snaze o likvidaci kubiceho.

O tom nikdo nespekuloval. Ale najmutý nájemný vrah Paroubkovým poradcem je již solidní důkaz. Nemyslíte?

 
V 3/13/2007 4:35 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

V čem spatřujete irelevanci mého 2. bodu? Copak jeho relevance není dostatečně zřejmá? O spekulaci se také nejedná, protože se na nezbytnosti finančních reforem shodnu VŠICHNI ekonomové - včetně těch z ČSSD.

neshodnou se na podobe, proto jen spekulace

Co má prosím společného chování ODS na krajích s reformou veřejných rozpočtů, zákonem o veřejných zakázkách, o střetu zájmu nebo o omezení imunity?

cil vytahnout zem z korupcniho bahna maji vsechny strany v programu, tudiz neni nutno volit ods

To je další lež. Topolánek souhlasil s konceptem umístění cizí obranné vojenské základny na našem území. Nikdy neřekl, že souhlasí s dohodnutými podmínkami radarové základny, protože ještě dohodntuy nebyly.

paroubek taky nikdy netvrdil ze souhlasi s dohodnutymi podminkami, takze kdyztak o lez slo na vasi strane

To je jistě špatně. Ale mnohem horší je, když někdo vybere všechny hlasovací lístky svým poslancům (ČSSD) pod pohrůžkou vyhození ze strany, aby volit nemohli! To je diktatura. Navíc jste neodpověděl na nepříjemnou otázku.

nejhorsi je vytykat nekomu neco co se pak take dela

Ani nemusejí. Historické zkušenosti ze států, které zavedly spoluúčast, jednoznačně dokazují prospěšnost a efektivnost tohoto systému.

spekulace

Typické. Plácnete tu, že se v Evropě po deregulaci ceny nájmů zvedly, ale již neuvedete jediný příklad, kde k tomu došlo. Naše regulace nájemného je evropský unikát, který náš Ústavní i Evropský mezinárodní soud shledal protiprávním.

vy jste spekuloval bez uvedeni prikladu, teorie jak bude krasne nejsou dukazem

Další plácnutí do vody. Kdybyste byl konkrétnější, tak bych vám mohl váš omyl vysvětlit.

vy jste konkretni nebyl vubec

O tom nikdo nespekuloval. Ale najmutý nájemný vrah Paroubkovým poradcem je již solidní důkaz. Nemyslíte?

zase opakujete lez, v dobe udajneho najimani to nebyl paroubkuv poradce, proto se s vami budu bavit i o tom jak topolanek chce ubit kubiceho

 
V 3/13/2007 5:28 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

neshodnou se na podobe, proto jen spekulace

Ale diskuze vůbec nebyla o podobě. Diskuze byla o nutnosti reforem, o které nepanují sebemenší pochyby:

"2. Zavedení poplatků ve zdravotnictví nebo školství jsou nezbytné a nepopulární reformy pro dlouhodobé fungování tohoto státu, které jsou v Evropě samozřejmostí. Žádný lobbysta z nich nemá žádný zisk."

cil vytahnout zem z korupcniho bahna maji vsechny strany v programu, tudiz neni nutno volit ods

1. Neodpověděl jste na otázku.
2. Cíl sice deklarují všichni stejný, ale kdo by po 8 letech volil stranu, která naši zemi dostala do korupční spodiny celé Evropy?

paroubek taky nikdy netvrdil ze souhlasi s dohodnutymi podminkami, takze kdyztak o lez slo na vasi strane

Paroubek se na rozdíl od Topolánka vyjadřoval již přímo k radaru a s hotovým, neotřesitelným názorem, ve kerém střídavě zastával obě možná stanoviska.

nejhorsi je vytykat nekomu neco co se pak take dela

To je jistě pravda. Nicméně za nehlasování podle stranických sekretariátů hrozí vyhození ze strany jenom u paroubkovců. A nebo jste myslel, že jsem neodpověděl na nějakou vaši otázku?

spekulace

Historické zkušenosti nejsou spekulace. Spoluúčast je na západě samozřejmostí. To je fakt. Popisoval jsem zde logické postupy, které po zavedení spoluúčasti vedou k zefektivnění celého systému. Ty také nikdo nenapadl a také byly pozorovány v praxi. Takže opět nelze mluvit o spekulaci.

vy jste spekuloval bez uvedeni prikladu, teorie jak bude krasne nejsou dukazem

1. Příklady nejsou pro platnost teorií nutné.
2. Fungující obchodní modely, názory všech známých ekonomů, stanovisko Ústavních a Evropských soudů - to vše bez jediného protinázoru - ano, můžete mluvit o spekulacích, ale pokud neuvedete ani jeden protiargument - natož jméno jednoho ekonoma s opačným názorem, je to velmi slabá výmluva...

vy jste konkretni nebyl vubec

Uvedl jsem vám desítky knih, ze kterých můžete čerpat znalosti. Pokud mou nabídku na vysvětlení vašich názorů na liberalismus odmítáte, nebudu se vnucovat.

zase opakujete lez, v dobe udajneho najimani to nebyl paroubkuv poradce,...

A co tedy byl? Jeho tajemník? Nebo jen velmi dobrý přítel, se kterým si tyká?

 
V 3/13/2007 7:18 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Ale diskuze vůbec nebyla o podobě. Diskuze byla o nutnosti reforem, o které nepanují sebemenší pochyby:

vy fakt neumite cist, napsal jste konkretni kroky reforem, proto ja pisu o podobe, otevrete slabikar a to honem

1. Neodpověděl jste na otázku.
2. Cíl sice deklarují všichni stejný, ale kdo by po 8 letech volil stranu, která naši zemi dostala do korupční spodiny celé Evropy?

v spodine evropy je slovensko po dzurindovych reformach takze nelzete, a odpovedel jsem na otazku na zacatku, vy neverite po osmi letech ja neverim po vladnuti na krajich a v obcich a predchozich letech vlady

Paroubek se na rozdíl od Topolánka vyjadřoval již přímo k radaru a s hotovým, neotřesitelným názorem, ve kerém střídavě zastával obě možná stanoviska.

paroubek se nejdrive vyjadroval k zakladne a pak kdyz zacal byt konkretni radar tak k radaru, takze nelzete nebo pouzivejte stejny metr

To je jistě pravda. Nicméně za nehlasování podle stranických sekretariátů hrozí vyhození ze strany jenom u paroubkovců. A nebo jste myslel, že jsem neodpověděl na nějakou vaši otázku?

v ods jsou tak silne sankce, asi od najemneho vraha kutala kamarada langra, ze se nikdo neodvazi ani hlasovat jinak

Historické zkušenosti nejsou spekulace. Spoluúčast je na západě samozřejmostí. To je fakt. Popisoval jsem zde logické postupy, které po zavedení spoluúčasti vedou k zefektivnění celého systému. Ty také nikdo nenapadl a také byly pozorovány v praxi. Takže opět nelze mluvit o spekulaci.

spekuloval jste, vase logicke postupy jsou pouze spekulace

1. Příklady nejsou pro platnost teorií nutné.
2. Fungující obchodní modely, názory všech známých ekonomů, stanovisko Ústavních a Evropských soudů - to vše bez jediného protinázoru - ano, můžete mluvit o spekulacích, ale pokud neuvedete ani jeden protiargument - natož jméno jednoho ekonoma s opačným názorem, je to velmi slabá výmluva...

pokud jsou teorie bez prikladu tak jsou to jen prazdne spekulace, chci konkretni fakta ktera jste nikde nedolozil

Uvedl jsem vám desítky knih, ze kterých můžete čerpat znalosti. Pokud mou nabídku na vysvětlení vašich názorů na liberalismus odmítáte, nebudu se vnucovat.

napsal jste bezobsazne plky o vasem liberalnim osviceni

A co tedy byl? Jeho tajemník? Nebo jen velmi dobrý přítel, se kterým si tyká?

v poradku, takze podle teto logiky langer je najemny vrah, ods protoze kdysi mela kocarnika a jine je stranou vrazdici kvuli topnym olejum a vaclav klaus rozdal majetek estebakum se kterejma vytvoril kuponovku, tudiz sam je velmi dobry pritel estebe

 
V 3/14/2007 6:03 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

"Deregulace je nezbytné narovnání zdeformovaného trhu s byty, které povede k výraznému snížení tržního nájemného"

Kato, vy jste pouze drzý lhář. Majitelé domů podle vás prosazují deregulaci nájmů proto, aby se jim touto deregulací snížily nájmy ergo zisky? tohle chcete, aby vám nějaký prosťáček, neorientující se ve světě byznysu, uvěřil? Opravdu považujete levicové voliče za debily? mají uvěřit, že majitelé domů jsou altruisti? Jste debil vy sám, Kato, sorry. A majitelé domu tvoří jednu velkou kartelovou mafii, za kterou tady patrně mluvíte i vy a chcete nás oklamat.

 
V 3/14/2007 2:59 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

2. Zavedení poplatků ve zdravotnictví nebo školství jsou nezbytné a nepopulární reformy pro dlouhodobé fungování tohoto státu, které jsou v Evropě samozřejmostí. Žádný lobbysta z nich nemá žádný zisk.

irelevantni spekulace oprena jen na jednom pohledu na reformy

V čem spatřujete irelevanci mého 2. bodu? Copak jeho relevance není dostatečně zřejmá? O spekulaci se také nejedná, protože se na nezbytnosti finančních reforem shodnu VŠICHNI ekonomové - včetně těch z ČSSD.

neshodnou se na podobe, proto jen spekulace


Zde vidíte, že jste reagoval na mou poznámku, že zavedení poplatků je nezbytné a samozřejmé. Takže než příště budete někoho poučovat, aby se naučil číst, tak se to nejdříve prosím naučte sám.

v spodine evropy je slovensko po dzurindovych reformach takze nelzete, a odpovedel jsem na otazku na zacatku, vy neverite po osmi letech ja neverim po vladnuti na krajich a v obcich a predchozich letech vlady

1. Kdybyste si přečetl odkazy, která vám sem dával, tak byste věděl:
"Rok 2004 byl pro Slovensko dle vykázaných makroekonomických údajů úspěšný. Podařilo se snížit nezaměstnanost, reálná mzda vzrostla a hrubý domácí produkt vzrostl o 10 % oproti roku 2003. Dle Světové banky Slovensko v současné době (rok 2005) nabízí 18. nejlepší podmínky k podnikání na světě (z členských zemí EU deváté nejlepší)."

... a neplácal byste nesmysly o Slovensku ve spodině Evropy.

2. Na otázku jste neodpověděl. Vaše reakce nebyla odpovědí.

paroubek se nejdrive vyjadroval k zakladne a pak kdyz zacal byt konkretni radar tak k radaru, takze nelzete nebo pouzivejte stejny metr

To je ono. Paroubek se vyjadřuje ke všemu, aniž by tušil, o co půjde. Dokáže při tom zastat všechny stanoviska podle toho, které je zrovna ve společnosti moderní. Proto se nelze divit, když svůj souhlas se základnou hloupě spojuje s velikostí kontingentu. Proč jste nejmenoval alespoň jeden příklad návrhu z dílen ČSSD, který by neměl většinovou podporu? To osobně považuji jako váš souhlas s výrokem, že ČSSD je ryze populistická strana.

v ods jsou tak silne sankce, asi od najemneho vraha kutala kamarada langra, ze se nikdo neodvazi ani hlasovat jinak

To není ani vtipná ani chytrá reakce. Snažte se přístě trochu víc!

spekuloval jste, vase logicke postupy jsou pouze spekulace

Historické zkušenosti nejsou spekulace. Nezpochybněné logické postupy také ne. Zkuste se podívat do googlu, co vyjadřuje termín spekulace, než jej příště použijete.

pokud jsou teorie bez prikladu tak jsou to jen prazdne spekulace

Pokud se něco dělá poprvé (regulace nájmů v ČR je unikát), tak nemůžete čekat příklady. Pokud na nich trváte, tak se musíte spokojit s příklady z jiných oblastí. Za zmínku třeba stojí rapidní pokles cen amerických aerolinek po deregulaci cen.

chci konkretni fakta ktera jste nikde nedolozil

Konkrétní fakta jsem uvedl v bodu 2. Další naleznete v dříve postnutých odkazech. Pokud ale budete stále trvat na tom, že se jedná stále o spekulaci, tak budiž. Je to spekulace, ke které exitují logické důvody, všichni odborníci s ní souhlasí a nikdo jí nerozporuje. To obvykle stačí, aby byla taková spekulace považována za platnou...

napsal jste bezobsazne plky o vasem liberalnim osviceni

Napsal jsem svou osobní zkušenost. Pokud chcete, popíšu vám důvody, které vedly k tomu, že jsem poznal zločinnost socialistických režimů. Velmi hezky o tom píše Friedrich August von Hayek ve své Cestě do otroctví.

v poradku, takze podle teto logiky langer je najemny vrah, ods protoze kdysi mela kocarnika a jine je stranou vrazdici kvuli topnym olejum a vaclav klaus rozdal majetek estebakum se kterejma vytvoril kuponovku, tudiz sam je velmi dobry pritel estebe

A uvedl byste jediný příklad, kdy nějaký vlivný člen ODS, velmi dobrý přítel předsedy ODS objednával vraždu někoho, kdo ležel v žaludku předsedy ODS? Těžko, že? Vaše další nepodložené spekulace mohou být vhodné do nějaké vtipné novácké estrády, ale nemůžete již nadále čekat, že vás někdo bude brát vážně.

 
V 3/14/2007 3:11 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Majitelé domů podle vás prosazují deregulaci nájmů proto, aby se jim touto deregulací snížily nájmy ergo zisky?

To jsem nikdy netvrdil.

tohle chcete, aby vám nějaký prosťáček, neorientující se ve světě byznysu, uvěřil?

Něchť věří vašemu výkladu mých slov kdo chce.

Opravdu považujete levicové voliče za debily?

Ne každý nevzdělaný člověk musí být debil.

Jste debil vy sám, Kato, sorry.

Pokud je toto váš jediný argument, tak pouze dokazuje "sílu" vašich argumentů a vůbec úroveň socialistických voličů. Smutné. Velmi smutné.

Ale nyní k faktům. Proč si nepřečtete alespoň jeden odkaz z těch, které jsem vám sem dával, abyste se seznámil s problematikou deregulace cen? Dělá vám často problém chápání významu vět nebo prostě nemáte zájem si něco zjistit a raději místo toho lidem sprostě nadáváte? Čeho myslíte, že tímto svým způsobem dosáhnete?

Regulace nájmů v podobě, v jaké je v ČR, je ve světě jedinečný unikát. Jedna skupina lidí byla v podstatě podle naprosto nelogických a nespravedlivých pravidel (podle zásluh státu) zvýhodněna před ostatními a je jím garantován maximální nájem. To jednak znamená, že ostatní obyvatelé stejného domu musejí na tyto sociální "Křečky" doplácet, aby měl majitel domu z čeho platit opravy domu. Jednak to snižuje mobilitu práce, omezuje trh s byty a zvyšuje tržní nájemné. Důchodci bydlí v 3+1 a rodiny s dětmi, které by si mohli dovolit platit tržní nájmené, se tísní v garsonkách. Všichni tedy volají po deregulaci cen, aby došlo k nápravě tohoto nespravedlivého stavu, aby se mohlo snížit tržní nájemné (přestože regulované nájemné vzroste), aby bylo víc bytů pro rodiny s dětmi, aby nikdo nemusel na někoho jiného doplácet, aby došlo k vyšší pracovní mobilitě, aby byly naplněny výroky Ústavního a Evropského soudu, aby nám přestaly hrozit miliardové pokuty od ES a abychom se konečně přiblížili k demokratickým státům západní civilizace.

 
V 3/14/2007 3:47 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Zde vidíte, že jste reagoval na mou poznámku, že zavedení poplatků je nezbytné a samozřejmé. Takže než příště budete někoho poučovat, aby se naučil číst, tak se to nejdříve prosím naučte sám.

spekulace o nezbytnosti zustavaji, naucte se cist, ne kazdy tvrdi ze vse je nezbytne a samozrejme, dokazte ze to tvrdi sto procent lidi

To je ono. Paroubek se vyjadřuje ke všemu, aniž by tušil, o co půjde. Dokáže při tom zastat všechny stanoviska podle toho, které je zrovna ve společnosti moderní. Proto se nelze divit, když svůj souhlas se základnou hloupě spojuje s velikostí kontingentu. Proč jste nejmenoval alespoň jeden příklad návrhu z dílen ČSSD, který by neměl většinovou podporu? To osobně považuji jako váš souhlas s výrokem, že ČSSD je ryze populistická strana.

topolanek byl pro aniz znal cokoliv ohledne zakladen, nevedel ani jestli tu bude radar nebo zakladna a uz rikal jak je pro

To není ani vtipná ani chytrá reakce. Snažte se přístě trochu víc!

to je presna reakce na vase slova

Historické zkušenosti nejsou spekulace. Nezpochybněné logické postupy také ne. Zkuste se podívat do googlu, co vyjadřuje termín spekulace, než jej příště použijete.

vase vyklady historie jsou pouze spekulace

Pokud se něco dělá poprvé (regulace nájmů v ČR je unikát), tak nemůžete čekat příklady. Pokud na nich trváte, tak se musíte spokojit s příklady z jiných oblastí. Za zmínku třeba stojí rapidní pokles cen amerických aerolinek po deregulaci cen.

porovnavat aerolinky s nemovitostmi muze jen ignorant, dekuji ze dokazujete jak nemate zadny konkretni dukaz a opirate se jen na ruznych spekulacich

Konkrétní fakta jsem uvedl v bodu 2. Další naleznete v dříve postnutých odkazech. Pokud ale budete stále trvat na tom, že se jedná stále o spekulaci, tak budiž. Je to spekulace, ke které exitují logické důvody, všichni odborníci s ní souhlasí a nikdo jí nerozporuje. To obvykle stačí, aby byla taková spekulace považována za platnou...

neuvedl jste nic konkretniho pouze ruzne spekulace

Napsal jsem svou osobní zkušenost. Pokud chcete, popíšu vám důvody, které vedly k tomu, že jsem poznal zločinnost socialistických režimů. Velmi hezky o tom píše Friedrich August von Hayek ve své Cestě do otroctví.

ja napsal zase svoji osobni zkusenost a nemam zajem vam ji vysvetlovat nebot byste to stejne nepochopil

A uvedl byste jediný příklad, kdy nějaký vlivný člen ODS, velmi dobrý přítel předsedy ODS objednával vraždu někoho, kdo ležel v žaludku předsedy ODS? Těžko, že? Vaše další nepodložené spekulace mohou být vhodné do nějaké vtipné novácké estrády, ale nemůžete již nadále čekat, že vás někdo bude brát vážně.

langer objednaval jiste vsechny kutalovy vrazdy, a jiste cela ods objednavala vrazdy v lehkych topnych olejich, az dokazete vy sva tvrzeni tak mozna ja budu ochoten dokazat tyto

 
V 3/14/2007 5:03 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

spekulace o nezbytnosti zustavaji, naucte se cist, ne kazdy tvrdi ze vse je nezbytne a samozrejme, dokazte ze to tvrdi sto procent lidi

Dokažte to. Já vám předložím seznam 10 ekonomů ze všech parlamentních stran (i třeba stanoviska mezinárodních odborníků), kteří vyjadřují nezbytnost ekonomických reforem v ČR. Vy nenajdete NIKOHO, kdo by nutnost ekonomikcých reforem rozporoval - natož abyste tento názor dokázal sám obhájit.

dokazte ze to tvrdi sto procent lidi

To spíš vy ukažte na jednoho, kdo rozporuje potřebnost všech reforem, které jsou v modré šanci.

topolanek byl pro aniz znal cokoliv ohledne zakladen, nevedel ani jestli tu bude radar nebo zakladna a uz rikal jak je pro

Ale vždyť jsem vám už vysvětloval, že Topolánek byl pro zahájení rozhovorů, ne pro schválení konkrétního radaru. Najděte si jeho vyjádření a nepište nesmysly.

to je presna reakce na vase slova

smutné a trochu hloupé. :(

vase vyklady historie jsou pouze spekulace

Histori je jednou daná. Já histroii nevykládá, ale pouze popisuji. Pokud se chcete bavit věcně, tak předložte jiný výklad historie nebo alespoň uveďte jednoho historika s jiným názorem. Do té doby budete jen planě tlachat o spekulativním výkladu historie.

dekuji ze dokazujete jak nemate zadny konkretni dukaz a opirate se jen na ruznych spekulacich

Důkazy netřeba. Názor VŠECH ekonomických expertů, který nikdo nerozporuje, je dostetečně silný argument.

neuvedl jste nic konkretniho pouze ruzne spekulace

Uvedl jsem fakta, logické důvody a názory odborníků. Jediné, na co jste se zmohl vy, je že napíšete "neuvedl jste nic konkretniho pouze ruzne spekulace".

ja napsal zase svoji osobni zkusenost a nemam zajem vam ji vysvetlovat nebot byste to stejne nepochopil

Bohužel nijak konkrétní. Ale je pravda, že vaše vysvětlování věcí skrze nadávky a urážky bych asi opravdu nepochopil jako nějaký argument.

az dokazete vy sva tvrzeni tak mozna ja budu ochoten dokazat tyto

"Stejně tak TV Nova důrazně odmítá obvinění o vykonstruování informace o chystané vraždě plukovníka Kubiceho. Jako první tuto informaci přinesl 11.října server Aktuálně.cz, ze kterého tuto informaci převzala všechna celostátní média. Zároveň tuto informaci ve svém prohlášení potvrdil i policejní prezident Husák."

 
V 3/14/2007 5:14 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Dokažte to. Já vám předložím seznam 10 ekonomů ze všech parlamentních stran (i třeba stanoviska mezinárodních odborníků), kteří vyjadřují nezbytnost ekonomických reforem v ČR. Vy nenajdete NIKOHO, kdo by nutnost ekonomikcých reforem rozporoval - natož abyste tento názor dokázal sám obhájit.

dokazte ze vsichni podporuji vami zminene konkretni kroky na ktere jsem reagoval, to si pockam ....

Ale vždyť jsem vám už vysvětloval, že Topolánek byl pro zahájení rozhovorů, ne pro schválení konkrétního radaru. Najděte si jeho vyjádření a nepište nesmysly.

neni pravda, topolanek prohlasil ze je pro umisteni zakladny ne pro zahajeni rozhovoru a nejen on ale i jini politici ods

smutné a trochu hloupé. :(

ano to si presne myslim o vasich blabolech

Histori je jednou daná. Já histroii nevykládá, ale pouze popisuji. Pokud se chcete bavit věcně, tak předložte jiný výklad historie nebo alespoň uveďte jednoho historika s jiným názorem. Do té doby budete jen planě tlachat o spekulativním výkladu historie.

vy ji nepopisujete vy ji vykladate a to jsou jiz jen vase spekulace

Důkazy netřeba. Názor VŠECH ekonomických expertů, který nikdo nerozporuje, je dostetečně silný argument.

dokazte ze je to nazor vsech, navic sam jste rekl ze je to nazor a nazor neni nikdy dukaz

Uvedl jsem fakta, logické důvody a názory odborníků. Jediné, na co jste se zmohl vy, je že napíšete "neuvedl jste nic konkretniho pouze ruzne spekulace".

stale jste neuvedl nic konkretniho jen jste se zoufale pokusil vysvetlit ze prodej tanku je totez co prodej rohliku, ci bytu a letenek

Bohužel nijak konkrétní. Ale je pravda, že vaše vysvětlování věcí skrze nadávky a urážky bych asi opravdu nepochopil jako nějaký argument.

ve vasem osvicenem blabolu taky bylo prd konkretniho

Stejně tak TV Nova důrazně odmítá obvinění o vykonstruování informace o chystané vraždě plukovníka Kubiceho. Jako první tuto informaci přinesl 11.října server Aktuálně.cz, ze kterého tuto informaci převzala všechna celostátní média. Zároveň tuto informaci ve svém prohlášení potvrdil i policejní prezident Husák."

nova nikde neuvedla vasi sprostou lez o paroubkove snaze o likvidaci kubiceho

 
V 3/14/2007 5:16 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Kato = prof. Nejedlý.

Kato, vaše modrá strana tady bude dělat neustále a dlouhé desítky let "nezbytné reformy", až tady nezůstane kámen na kameni, aby se hrstce vyvolených boháčů co nejlépe žilo. zbytek ovšem bude rýt držkou v zemi, i když budou makat jak mourovatí. O tohle vám jde.

 
V 3/14/2007 6:27 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

dokazte ze vsichni podporuji vami zminene konkretni kroky na ktere jsem reagoval, to si pockam ....

Není důvod. Dokazujte si sám co chcete.

neni pravda, topolanek prohlasil ze je pro umisteni zakladny ne pro zahajeni rozhovoru a nejen on ale i jini politici ods

Lžete. Bez důkazu. Pokolikáté už?

vy ji nepopisujete vy ji vykladate a to jsou jiz jen vase spekulace

Pořád lepší vykládat histroii v souladu s historiky než jen plkat jako "to jsou jiz jen vase spekulace".

dokazte ze je to nazor vsech, navic sam jste rekl ze je to nazor a nazor neni nikdy dukaz

Proč byc to dělal??? To vy ukažte jednoho, který zastává jiný názor a vyvraťte můj názor, to máte 100x jednodušší. Ale ono to nejde, že? Ono je totiž nemožné najít někoho, kdo má opačný názor. To je mnohem snazší chtít, abych dokázal, že opravdu všichni mají stejný názor... Jak nízké, jak hloupé...

stale jste neuvedl nic konkretniho

A co byste ještě víc chtěl? Vždyť vám tu už poosmé píšu, že regulace nájemného v ČR je raritou, která nemá obdoby a tudíž není možné hledat relevantní příklady, které jsou tudíž pro přijmutí celé teorice zcela zbytečné.

nova nikde neuvedla vasi sprostou lez o paroubkove snaze o likvidaci kubiceho

Nelžete už zase! Nikdy jsem nemluvil o Paroubkově snaze zlikvidovat Kubiceho. To totiž musí člověk počítat do 2, aby si spočítal, kolik je 1+1, když chce Paroubkův velmi dobrý přítel a stranický funkcionář zlikvidovat člověka, který je trnem v oku právě a pouze Paroubkovi...

 
V 3/14/2007 6:30 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Kato, vaše modrá strana tady bude dělat neustále a dlouhé desítky let "nezbytné reformy", až tady nezůstane kámen na kameni, aby se hrstce vyvolených boháčů co nejlépe žilo. zbytek ovšem bude rýt držkou v zemi, i když budou makat jak mourovatí. O tohle vám jde.

1. Moje strana není modrá - nevolím ODS.
2. O nezbytnosti reforem jsou přesvědčeni ekonomové všech stran - včetně těch za ČSSD a KSČM.
3. Boháči reformy neptořebují. To chudáci příjdou na buben kvůli 8 letům vlády ČSSD, která svou populistickou politikou uvedla naši zemi do dluhové pasti, ze které ji chce ODS zachránit. Proč jste nejmenoval jediný návrh ČSSD, který by neměl většinovou podporu ve společnosti? Jaký lepší důkaz populističnosti bolševiků chcete?

 
V 3/14/2007 6:30 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Altner by šel za první republiky sedět za lichvu.

 
V 3/14/2007 6:35 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

kato, vy jste mešuge. Průměrné reálné příjmy se za 8 let vlády ČSSD zvětšily cca o 50%, hrubý reálný národní produkt snad ještě víc. vaše ptákostrana, černoprdelníci a melouni nás ale vrátí opět o 10-15 let zpátky. ODS nechce nikoho zachránit. To by tam nesměli sedět ve vládě takové nicky a analfabeti jako Bursík, Kuchtová a Parkanová a takoví lumpové jako Kalousek, Čunek a Langer.

 
V 3/14/2007 6:44 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Altner by šel za první republiky sedět za lichvu.

Altner nikomu žádné peníze nepůjčoval. Za první republiky by všichni paroubkovci už dávno seděli - viz Paroubkův výrok, ve kterém prohlásil, že se musí dostat ČSSD k moci, jinak začnou pohlaváry z ČSSD zavírat.

 
V 3/14/2007 6:46 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Průměrné reálné příjmy se za 8 let vlády ČSSD zvětšily cca o 50%, hrubý reálný národní produkt snad ještě víc. vaše ptákostrana, černoprdelníci a melouni nás ale vrátí opět o 10-15 let zpátky.

1. Každý ekonom vám rád vysvětlí, že ekonomický růst posledních let je založen na dlouhodobých faktorech úspěšně zvládnutého privatizačního procesu z 90. let.

2. Dnašní zadlužení jde ale celé na vrub socialistickým rozmarům paroubkovců.

 
V 3/15/2007 12:01 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Kato: zapomnel jste rict kazdy ORTODOXNE PRAVICOVY ekonom. pak bych souhlasil :-)

 
V 3/15/2007 12:25 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

s negramotnym blbeckem co si nepamatuje co psal nehodlam uz ztracet cas

kato said
nějak jste z těch spekulací vynechal Paroubkovu snahu o likvidaci Kubiceho

kato said
Nikdy jsem nemluvil o Paroubkově snaze zlikvidovat Kubiceho.

 
V 3/15/2007 1:54 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Je mi líto, ale já zase neztrácím čas s lidmi, kteří místo argumentů používají nadávky a urážky.

Stejně máte smůlu, a váš příspěvek bude smazán podle bodu 5, protože administrátor tohoto fóra je spravedlivý a měří všem stejným metrem.

 
V 3/15/2007 7:23 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

1. Každý ekonom vám rád vysvětlí, že ekonomický růst posledních let je založen na dlouhodobých faktorech úspěšně zvládnutého privatizačního procesu z 90. let.

Úspěšně? Úspěšná privatizace? Já snad byl v nějakém jiném státě v p0. letech. Sama ODS přiznává, že se jí to úplně nepodařilo. Skoro žádné zákony, které by to ohlídaly. Obří podniky prodávány pod cenou. A všechno mi to připadá, jako kdyby si komunisté přendali majetek, protože to všichni byli lidé, kteří byli v KSČ a jen stačilo jít do jiné strany.

A ekonomové říkají, že teď žijeme z období 1999/2000, takže jiné období než vy říkáte.

 
V 3/16/2007 1:30 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

A vy víte o jiném státě, kde proběhla privatizace méně bolestně? Nebo byste navrhoval jiný způsob privatizace než je privatizace kupónová?

 
V 3/16/2007 10:17 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Privatizace nejde "udělat" bezbolestně, ale každému je jasné, že chybělo spoustu zákonů, které na dnes již trestné činy nepamatovaly. To uznat musíte. To totiž říká každý. Takže ta věta o úspěšnosti se mi zdá velmi, ale opravdu velmi nadnesená.

 
V 3/16/2007 10:21 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

Opravdu považujete levicové voliče za debily?

Ne každý nevzdělaný člověk musí být debil.

Tak tohle mě dorazilo. A vy tu všude píšete, že nechcete nikoho urazit? Ta vaše jedovatost mi někoho připomíná...

 
V 3/17/2007 5:18 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

Již jsem zde hovořil o patoligockém syndromu, který se projevuje u většiny levicových voličů a kterým je selektivní amnézie. Tato nemoc se vyznačuje černobílým vnímáním jedné etapy historie a celkovým zapoměním jiné etapy. Můžeme proto často levicové voliče slyšet, jak mluví o rozkradené zemi a neuvědomují si základní fakta:
- Privatizace je nesmírně náročný proces a naše země jej zvládla z postkomunistických zemí díky osobě V. Klause nejlépe.
- Lidé zodpovědní za tunelování podniklů již dávno nemají s ODS nic společného.
- Není nikdo, kdo by na privatizaci nevydělal.
- Dnešní ekonomický růst je založen na správně transformované ekonomice po privatizaci.

Ona amnézie často postihuje pamět s informacemi o komunistických hrůzovládách a pacient tak často zapomíná na pracovní tábory, na mučení a popravy politických vězňů, na elektrický plot na hranicích, na vykonstruované procesy, na StB, cenzuru, na zem zničenou morálně, ekonomicky i ekologicky. To vše je zapomenuto a prominuto a dnešní komunisté jsou již úplně jiní, noví, hodní, lepší. Vůbec nevadí, když se zase díky ČSSD dostanou do vlády, oni se už URČITĚ polepší. Vůbec nevadí, že ČSSD má 63% komunistů na kandidátce, to raději budeme vyčítat ODS ty její 3...

Tato nemoc ale naštěstí je léčitelná. Stačí obeznámit pacienta s fakty a pokud zbyla pacientovi jen trocha zdravého rozumu, tak musí přiznat, že nelze vyčítat dnešní ODS privatizaci a přitom volit KSČSSD.

 
V 3/17/2007 8:11 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

blaboly, jiny zeme zvladly privatizaci mnohem lip bez krize do ktery nas uvedly vlady klause. stejne tak by se dalo tvrdit, ze slovensko ma ted hospodarskej rust diky meciarovi a ne diky dzurindovi a kazdej s vyjimkou idiotu volicich ods by vedel ze je to blabol - teda idioti co se modli ke klausovi by tvrdili ze nase ekonomika reaguje v radu desitek let ale slovenska zazracne behem dvou tri

 
V 3/17/2007 8:20 dop. , Anonymous Anonymní řekl...

jenom volic ods je natolik blbej, ze chvali kuponovku vymyslenou a provedenou estebakama, ktera byla nejdokonalejsim prevodem majetku zas do rukou estebaku a komunistickejch kadru

 
V 3/17/2007 3:37 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

:)))

No vidím, že vzdělání a historie asi nejsou vašimi koníčky.

 
V 3/17/2007 6:49 odp. , Anonymous Anonymní řekl...

JUDr. Ing. Dušan Tříska, CSc., narozený 14. 4. 1946 v Ivančicích, jeden z nejlepších přátel pana Klause, Ježka, Dyby a Dlouhého. Po absolvování Českého vysokého učení technického v roce 1968 mu bylo normalizačním režimem umožněno dále studovat na Karlově univerzitě právo, které absolvoval v roce 1973. Otec jeden z největších důstojníků StB, matka zaměstnankyně Ministerstva vnitra. V seznamu agentů StB je uveden jakýsi Dušan Tříska, nar. 14. 4. 1946 pod evidenčním číslem 7704 a krycím jménem Dušan.

 

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka